Keresés

Részletes keresés

getom Creative Commons License 2000.05.05 0 0 551
Nahát, ki vagyok akadva, képzeljétek elindultam a gnoll strongholdba, hogy kiszabadítsam ennek a minscnek a nőjét a dinit, (arról már szót se ejtek, hogy a hülye xvartok miatt rögtön fordulhattam is vissza nyilvesszőkért), na odaértem egy hídhoz, volt ott egy ogre berserker, 5 reloadból ki is nyírtam, de szegény imoen kicsit beteg volt, meggyógyítottam, meg aludtam egy et, hogy visszajöjjenek a cure light wound-ok, és mikor felébredtem, az idióta minsc nekem támadt, hogy mit lazsálok, persze szétcsaptam a fejét. Viszatölt, újra eljátszottam, megint nekem támadt. na jó lvan, mondom, reload, minsc kirúg, alszik a csapat, minsc visszavesz. Na mit gondoltok, mi volt az első szava? Nekem támadt, hogy mit lazsálok. Hát a fasz kivan, már elnézést. (Nem kivan fasz, értitek.) Most mehetek vissza megint ezt az állatot lecserélni kagainra, akit nashkelben hagytam.

Messor, ez a kagain tényleg hablatyol valami elveszett kölökről, de úgy emlékszem, ez nem íródik be a juoerny-ba( hogy írják ezt?), és egy picit sétálgattam ezzel a kagainnal a csapatba (nashkelig), és egyszer csak azt mondta, le van ejtve a kereskedőgyerek, inkább velem jön kalandozgatni, szóval lehet, hogy nincs is ilyen küldetés.

hari, jó hogy mondod ezt a bassiliust, én meg égen földön nem találtam, pl a templomos pályára sem mertem bemenni, mert van ott egy vampiric wolf, nekem meg semmi varázsfegyverem.

Ja, azt mondjátok még meg, nálam van joe gyűrűje, a bányából, hol találom a gyászoló özvegyet?

Nektek nem okozott gondot az ogre berserker?

Luftwaffe Creative Commons License 2000.05.05 0 0 550
Ja, a "Call Lightning" jo kis varazs, csak az a baj vele, hogy csak a felszinen, a szabad eg alatt muködik, zart helyen vagy a földalatt nem. Meg egy masik apro hibaja az, hogy nem tudod kivalasztani a celpontot, ha több ellenseg van a druida latoköreben, akkor a villam veletlenszeruen csap bele az egyikbe... szaal nem tudod iranyitani... ez azert eleg sux...

Na mind1, a velemenyem az, hogy a BG-ben elhanyagoltak a druida-kasztot, es meglehetösen gyenge a többivel szemben. Az egyetlen jo varazslatuk a fenti, ami messze nem tökeletes...

Udv:Luftwaffe

Előzmény: Asgard (547)
Messor Creative Commons License 2000.05.04 0 0 549
Hali mindenki,

Szerintem Khalid nem is olyan rossz harcos, nekem is egyszer futott el asszem,de akkor is csak 1 vagy 2 hpje maradt, es eleg jol kapja szintenkent oket... Van az a torpe Beregostban, valami Kagain,
valami elveszett nemesgyereket keres vagy karavant nem tudom pontosan, talan azt az egy kuldit nem sikerult megcsinalnom... Edwint meg Xant azert nem tartom jonak a csapatban mert az elso nyilvesszotol osszeborulnak, hatmeg ha mergezett, Dynaheir meg legalabb jol kapja a hpket szintenkent... A protection from pertificetain spelllel meg a fohosom 4. szinten vegigverte egyedul az osszes baziliszkuszt, meg a greatereket is...

Na bye all

Asgard Creative Commons License 2000.05.04 0 0 548
Aaaaaaaaaaa ! Beregosttol a templom nem nyugatra hanem keletre van.
Asgard Creative Commons License 2000.05.04 0 0 547
Szeva mindenki !

Hari: Nem kotekedni akarok, csak a kezdok kedveert, de forditva. kivan a High Hedge terkepen van, es Coran az elso Cloakwood-i palyan egy hidon csatlakozik a partyhoz.

Messor: A +2-es kalapacs a High Hedge alatti palyan van annal a felorult Bassilurs nevu papnal, akinek szent szimbolumaert Beregosttol nyugatra a templomban az eloljaro 5000 aranyat penget le.

Amugy nalam Khalid tobbnyire nem futkosott harc kozben holmi panik miatt. Asszem osszesen 1 alkalommap, pedig vegigvittem mar parszor. persze nem mindig maradt velem soakig. Amugy az NPC-knel a moralt a wis.-bol szamolja a gep, es mivel Khalide 9, nem egy bator urge. J. tenyleg nem jo harcos, de 5. szinten megkapja a Call lightning varazslatot, ami szerintem baromi jol nez ki, es hatasos is. Nalam ez az egy erv szolt mellette, meg persz az, hogy amig nem talal az ember egy jobb papot, addig tud gyogyitani. Minsc tenyleg nem rossz ember (tetszik a pocka), de Dini vagy Edwin kozul az marad a partyban aki tuleli kettejuk osszecsapasat a Gnoll Strongholdban.
Xzarral es baratjaval viszont mindig csak FAI-ig megyek, aztan kidobom oket. Eleg gagyik.

Asgard

Hari Creative Commons License 2000.05.04 0 0 546
Miss J.-t és Khalidot én is kirúgtam elég hamar, pontosabban egyszer Khalidot megetettem valami medvével, rögtön a játék elején. J. papnak jó, de harcosnak nagyon gyengus volt, helyettük én Coran-t és Kivan-t szedtem fel, ha jól emlékszem a nevükre. (Coran a High Hedge térképen van, Beregosttól nyugatra, Kivan viszont csak elég későn, a Cloakwoodban bukkan elő.) Branwen mindenképpen jobb Jaheiránál, mert a későbbiekben tud csontikat idézni és azok a varázslós / baziliszkusos pályákon igen jól jönnek.
Előzmény: getom (543)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.05.04 0 0 545
Hello!

Szvsz Khalid azert a legrosszabb fighter, mert vannak nala jobbak :-) ... na komolyan azert, mert(legalabbis nekem) a harcban mindig elfutott...

Ja, ha felrakod a Tales of the Sword Coast-ot, akkor azokat a helyszineket is bejarhatod, mielött kifektetdned Sarevok baratot...

A jatek rövid... hat nem tudom ... az elso harom fejezet valoban eleg hamar követi egymast, utanna jönnek az igazi nyalanksagok... aztan meg a ToSC, oda csak magas szintu partival erdemes menni, mert egyebkent hamar kinyirnak.

Udv: Luftwaffe

Előzmény: getom (543)
getom Creative Commons License 2000.05.04 0 0 544
Minscet meghaggyuk, a köcsög hörcsöggel egyetembe, nagyon szépen bánik a crossbow-val, és lelkesítő csatakiáltásokat tud kijabálni csata közben, a szeméééét booooo!!!!, vagy valami ilyesmi.:)
Előzmény: Törölt nick (541)
getom Creative Commons License 2000.05.04 0 0 543
Honnét lehet aztat tudni, hogy khalid a legrosszabb fighter? De komolyan?

Dinit felveszem minsc-nek, az tuti, már csak az identify varázslat miatt is:)) He, tudjátok, hogy kell ezt; amikor visszamentem a nashkel bányákból, szépen kirúgtam minscet, és felvettem xzart, és mindent beazonosítottam, aztán kirúgtam és újból felvettem minscet. Szép az élet.
Ez a branwen kéteszeresen behozta már az árát, a command varázslatával, két varázslót is kifektettem vele, még mielőtt annyit mondhattak volna: csiribir ...:))

Nem találjátok, hogy ez a játék is tök rövid? Alig egy hete játszok, de már a 3. chapternál tartok.

Na még egy kérdés: van ez a tockos nevű kiegészítő, ha ezt telepítem, akkor azokat a helyszíneket is végigjárhatom, mielőtt kicsinálnám a sarevőt a végén?

Előzmény: Luftwaffe (540)
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.05.03 0 0 542
Hali

van dx7es bg.exe, az ftp.budapest.hu -n a pub/starcraft/bgpach könyvtárban van minden ami kellhet a netes multihoz.

Előzmény: Luftwaffe (539)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.03 0 0 541
És Minsc-et Boo-val hová teszitek? :-)
Előzmény: Luftwaffe (540)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.05.03 0 0 540
Szia, getom!

Hat szerintem dobd ki Jaheirat is, meg Khalidot is (aki szvsz a legrosszabb fighter az egesz jatekban). Vedd fel inkabb Dynaheir-t ( jo kis magus), es Khalid helyett meg a ranger Kivant.

Hali, Luftwaffe

Előzmény: getom (535)
Luftwaffe Creative Commons License 2000.05.03 0 0 539
Hello, Messor!

En jatszottam egy haverrel multiban. Itt az info:

1-es gep: Celeron 400-as, Win98 SE, DirectX 6.1, Ethernet LAN kartya
szerver gep: P II-es laptop, Win95, DirectX 6.1, Ethernet LAN kartya

TCP/IP-n hoztuk össze a halot, DNS nelkul, subnet mask: 255.255.255.0, kiosztottunk mind a ket gepnek egy-egy IP cimet, es ment a dolog. Csak arra vigyazz, hogy a 2 IP cim azonos tartomanyon belul legyen. Ez ugy a legegyszerubb, hogy adsz az egyik gepnek egy IP cimet, aztan meg 1-et hozzadsz az elözö IP cimhez, es ez lesz a masik gep IP cime.

Ja, ha DirectX 7-esed van vagy az egyik gep Win NT-s akkor nem fog menni a dolog, ne is kinlodj, mert a BG-ben van egy DirectX 7-es bug, az NT-n meg nincs DirectX.

Udv:Luftwaffe

Előzmény: Messor (538)
Messor Creative Commons License 2000.05.03 0 0 538
Sziasztok,

ujra feltennem az egyszer mar feltett kerdesemet: tudja e vki hogy hogyan lehet multiplayerben jatszani? Mert mikor mi lanban probaltuk allandoan lefagyott a csatlakozo gep... Lehet hogy mondjuk a beallitasokat csesztuk el, nem tudom.

Szerintem kezdo karakternek mindenkeppen vegyes kasztut erdemes inditani, nekem mint mar irtam egy cleric/ranger jott be, igaz eleg lassan lepi meg a ranger kasztjaban a szintet. A max. statjainek osszege meg 94 (18/94 es erovel, 18 ugyi, 18 bolcsi, 18 consti, indulekent kesobb ez feljebb is ment a konyvek miatt...). A legnagyobb ertek amit viszont haverom kiguritgatott az 97 volt, egy paladinnal jott ki ez neki.

A jatekot mar vegigvittem, vegzos csapat:

Zorro (cleric/ranger 6/6)
Khalid (fighter 7)
Jahira (fighter/druid 6/7) az elejen eleg
hurka, de kesobb
eleg jol meg tud
erosodni
Imonel (thief 8)
Dynaheir (invoker 7)

A cleric egyetlen hatranya sajnos az hogy csak zuzo es tavolsagi fegyvert (nem ijat!!) tud hasznalni. Nekem sikerult az elejen egy elektromos :) kalapacsot osszeszednem sajnos mar nem emlekszem honnan. A kalapacs +2 es es +1 elektromos sebzest is ad (nagyon tuti). Ja szerintem Drizzt ket kardja nagyon feldobja a csapatot, igaz kisse geciseg lenyulni:).

Na ennyi, ja meg vmi, miutan megoltem Sarevokot vmi olyasmit irt ki, hogy a karaktereket supportalta valahova vagy nem tudom pontosan mert olyan gyorsan elugrott az a kepkocka, meg valami Chapter 1 rol irogatott...

Na bye all,

Messor

Ha vki meg tudna azt is mondani, hogy honnan tolthetnem le azt a patchet aminek hatasara Drizzttel is tudnek jatszani szinten orulnek:)

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.05.03 0 0 537
szia getom!
a +2, +1 fegyverek általában varázsfegyverek, de az ice, fire stb. stb. nyílvesszők mindenképpen annak tekinthetők, érdemes megnézned, nincs-e valami mellékes hatása a fegyvernek (pl. elektromos sebzés, hideg sebzés)

és is utáltam kezdő partyval belefutni a vámpír farkasba, beregrost mellett történt az eset, ott halálozott el menekülés közben Montaron (aztán feltámasztottam, majd Nashkelben kitettem őkegyelmét a necromanta heverjával együtt)

méreg...erre sok lehetőséged nem lesz, van mérgező nyilvessző, elég ritkás, meg a dagger of venom a beregrosti kovácsban, izé -nál, de annak valami brutál ára van, viszont elég jófegyver

Előzmény: getom (535)
getom Creative Commons License 2000.05.03 0 0 536
:)))

Igazad van, mire végigmondja, felmegy az emberben a pumpa, én mindig kettőt kattintok rá, mert másodikra már rövidebbet mond.

Előzmény: Törölt nick (534)
getom Creative Commons License 2000.05.03 0 0 535
Wow, tök rendesek vagytok, köszi mindenkinek; én meg lámer vagyok, és nem nagyon értem, hogy ki helyett kit érdemes felvenni, mik a meghatározók? thaco?, meg még mi? Mert pl. ha találok egy jó kis fightert, akkor olyan hülye vagyok, hogy nem tudom eldönteni, megéri-e mondjuk khalid helyett.

Outsider: thanks, montaront úgy kirúgtam, hogy csak úgy röpült
Most ez a csapatom
getom (fighter)
imoen (thief)
khalid(fighter)
jahiera(fighter-druid)
minsc(ranger)
branwen(cleric)

Na, asszem branwen marad, de pl. jaheirát kinyíratom az első ütközetben, mert eddig még semmi hasznát nem vettem, talán a többiek maradhatnak is. Kit javasoltok jahira helyett?

Yes, outsider, tudom, hogy egymásnak esnek, FAI-ben a köcsög xzar belekötött khalidba, de az leverte, na erre reload, és levittem az egész csapatot nashkelbe, de úgy, hogy ha bementem valahá, akkor xzar ment a sarokba büntetésből, hogy ne férjenek egymáshoz khaliddal; ez egész jól működött, nem volt semmi gond, oszt felvettem 500 ruppóért helyette branwent, de megérte, és így párosan is vagyunk fiúk meg lányok, hogy ne legyen gond a fogadókban a szobabeosztással:))
jaheira helyett talán majd felveszem azt a dynahairt khalidnak, talán összejönnek:)

Na most már csak aztat mondjátok meg! Hülye köcsög vampiric wolf, azt olvastam, csak varázsfegyverek sebzik, na most mi számít annak, long sword +2 igen? Meg mustard jelly, ennek meg csak méreg jó. Ti úgy mászkáltatok, hogy mindig volt nálatok méreg meg varázsfegyver? Mert én égegyadta földön nem találtam semmi varázsfegyvert, csak ice meg ilyen nyilakat lehetett volna valahol vásárolni.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.02 0 0 534
Jaheirának halálra idegesített a szövege ("O OMNIPRRRESENT AUTHORRRITY FIGURRRE"). Nem is utaztam vele sokáig.
Előzmény: Asgard (533)
Asgard Creative Commons License 2000.05.02 0 0 533
Szeva mindenki !

getom: Ha meg erdekelnek a constitution ertekekbol fakado bonuszok, ittvan nemi info. Ha az egs. 7 alatti a HP-re negativ modosito van, de ha nem baj erre most nem ternek ki. pozitiv HP modositok 15-tol vannak. 15-nel +1, 16-nal +2 fuggetlen a kaszttol. Ha nem fighter, ranger, vagy paladin a karakter, akkor minden 16 folotti ertek mellett csak +2 HP-t kap szintlepeskor. Ha az elobb emlitett 3 kategoria valamelyikebe tartozik 17-nel +3, 18-nal +4, 19-20-nal +5, 21-23-nal +6, 24-25-nel +7. De valoszinutlen, hogy az Egs. 19-nel magasabb legyen, de azert leirtam. Ezek viszont csak a plusszok. Az alapertek a fokaszttol fugg. Harcos eseten (fighter, ranger, paladin) 1-10 (1d10), Pap (cleric, druid) 1-8 (1d8), Szerencsevadasz (thief, bard) 1-6 (1d6), Varazslo (mage, vagy valamilyen specialista) 1-4 (1d4). De ez a tablazat is fokassztol fuggoen 9, vagy 10. szintig el, azutan konstans ertekekkel no a HP erteke.

Ami a masik kerdesed illeti, vegig lehet vinni Jahiera nelkul is, vele is. Amikor en evil partyval vittem vegig, kirugtam, amikor gooddal megtartottam, vegulis nem rossz eleinte gyogyszeresdoboznak.

Asgard

Pacemaker Creative Commons License 2000.05.02 0 0 532
Drizzt kinyirni minimun 5-6 os szintünek kell lenni a party tagjainak. Mindenkinel legyen jó sok +2-es nyil ill. kő, a varázslónál meg pár summon wand.
Mikor összeveszel Drizzt-tel akkor varázsolj köré csomó szörnyet(elég jól aprítja őket) a többiekkel meg lövöldözzd,
egy ideig türi , majd ő is megadja magát.
Előzmény: OutSider (531)
OutSider Creative Commons License 2000.05.02 0 0 531
Már egyszer írtam, fel vagyok háborodva, hogy Drizzt barátunkat egyesek kizsebelik, leölik (valakinek sikerült). Bezzeg ÉÉN (nekem si no valid item, plusz a fireballjaimmal melengette kezeit). Állítólag patch nélkül kell hm beszélgetni vele.
Állítólag a BGII-ben Drizzt emlékezni fog arra, aki rosszat tett Vele (Reméljük, igaz Vovin!?).
Bocs a két szólásért
OutSider
OutSider Creative Commons License 2000.05.02 0 0 530
Igen vannak páros karakterek: Montaron-Xzar; Jaheira-Khalid, Minsc-Dynaheir (csak Minsc ragaszkodik a csajhoz, de ő nagyon). De - ha csatában netán véletlenül :)) az egyik elbukik, akkor nem feltétlenül hagy el a másik (Nálam amikor először játszottam a gameval, Montaron egyedül akart megkűzdeni a medvékkel, és hát alulmaradt szegény.
Getom: szerintem rúgd ki mindkettőt!! :))
(egyébként a könyv főhöse nagyon belehabarodik a kis Jah-ba), ha kérdésed van karakterekkel kapcsolatban kérdezz, nekem megvan minden felvehető karakter alatulajdonsága, célja, lehet, hogy érdemes így válogatni.
Amit mindenképpen érdemes eldönteni az az, hogy a csapat milyen beállítottságú karakterekből álljon (evil/good), ha nem vigyázol, egymásnak esnek (ez nem vicc).
Üdv
OutSider
vovin Creative Commons License 2000.05.02 0 0 529
A Drizztet azért véletlenül írtam kicsivel...:)
Előzmény: vovin (528)
vovin Creative Commons License 2000.05.02 0 0 528
Huuuuu! Megpróbáltam drizzttől ellopni a cuccát (patchelt a játékverzióm a gyorsabb MMissile érdekében) és sikerült is:"Target has no valid items" Brühühü.Pedig állítólag a kardját el lehet lopni. Nem tudom megölni sikerült-e már valakinek(ekkor jár a mithril chain mail),de a haverom ellopta tőle a kardokat(nem patchelt ver.) és utána támadta meg...az eredmény:Drizzt ugyanúgy a szablyáival harcolt...vagyis cafatokká vágta haverom teljes (7.szintű) partiját. A szemét drownak a csillagos eget veri a mágia immunitása!Hmmm.Természetes gyűlölettel viseltetem minden drow iránt, legyen bármilyen a jelleme, révén hogy ősi szürke elf nemzetségből való vagyok...
Előzmény: mikehunt (523)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.02 0 0 527
Igen, azt én sem szerettem, hogy sok karakter csak párosban hajlandó résztvenni a partiban.
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.05.02 0 0 526
szia getom :)

izé, nos, a kapott HP elsősorban a karakteroszálytól függ, másodsorban meg az esetleges módosítóktól
a harcos karakter HP-jét szintlépésekkor egy 10 oldalú kockával dobják ki, ezt módosíthatja a constitution bonus is, ööö, na most ezt passzolom, azt tudom hogy az én fighterem 125 HP-vel fejezte be a játékot, ebből 5 adott neki a Balduran sisakja, tehát szintenként 15 HP-t kapott, ezt bizony a constitution bonusszal tudtam elérni, 19 volt neki mikor befejeztem (a játék visszamenőlegesen is megadja a bonus értékeket), és a constitution érték eleve befolyásolja a dobásértéket (esetleg nézd meg a kézikönyvet, ha van, ha nincs akkor majd én megnézem)

azt hiszem egyébként a 10 szint után, már nem d10-el dobja az életpontokat, ja és úgy emléxem, hogy Khalid kap bonuszt a HP-re, nézd meg a karakterlapját! valahol a végén kell lennie...ja az nem is Khalid, vagy igen?

(Nagypapi help! :) )

Identify elvileg mehetne úgy, hogy van egy bárd karaktered, akinek magas a lore képessége (ez a játék elején nem igazán műxik), ha megnézed a karakterlapot, ezt minden szereplőnél láthatod (a clerikeknek is van loréja, de nem túl erőssek benne, meg mindenkinek...bár a végén Imoen már javában azonosítgatta az egyszerűbb fegyvereket, nyílvesszőket stb. stb.) minsc biztos nem tanulhatja meg, mert ő ranger, az identify meg varázslói varázslat, szóval ha nincs bárd, meg nincs varázsló, marad a közüzemi vendéglátóipari egység, illetve próbálkozhatsz olyan varázsitalokkal, amelyek növelik a wisdom, illetve az intelligencia értékét átmeneti időre, ekkor gyorsan meg kell nézni minden ismeretlen tárgyat (bár ez elég drága mulatság az elején)

ööö, ha jaheirát kirúgod szerintem Khalid is megy vele, mert egyenesen imádják egymást

na ennyi

jó vadászatot :)

Előzmény: getom (525)
getom Creative Commons License 2000.05.02 0 0 525
Na nehogy már most süllyedjetek le, amikor végre én is elkezdtem. Inkaább aztat mondjátok meg, hogy egy fighter kb. hány hp-t nyerhet max. egy level uppnál? Mert khalid 10-et kapott én meg 8-at, és mindkettőnek örültem Meg aztat is mondjátok meg, hogy ha clericetek van (branwen, vagy ki, a kővévált csaj) és nincs varázsló (kirugtam szegény xzart, mert csak 4 hp-je volt), akkor hogyan megy az identify? Csak valami vengéglátóipari egységben vagy templomban lehet megcsináltatni? Vagy minsc is megtanulhattya?

Ja még egy kérdés: szerintetek kirúgjam a sunyiba a szegény jahierát?

Na, ez jó kis belépő volt, csupa kérdés. Cserébe viszont el tudom árulni, hogyan lehet kiküszöbölni aztat, hogy csata közben nem lehet inventoryba lépni.

Nem kezdte valaki mostanába?

Blabla.

mikehunt Creative Commons License 2000.04.27 0 0 523
No
Minden tolvaj csak maximum long sword-dal kepes hatbaszurni. Ha meg probalod bastard, vagy two-handed sword-dal, akkor csak normalis sebzest kapsz. Nalam a kedvenc backstabbelo fegyver Frostbrand, Drizzt scimitar-ja volt...
Előzmény: vovin (522)
vovin Creative Commons License 2000.04.26 0 0 522
Thx a képekért, bár tényleg elég rondák(az eredeti BG-képekhez képest).Még egy kérdés:Coran a kétkezes pallossal árnyékból tud hátbaszúrni(verni)?Az AD&D-ben csak arra alkalmas fegyverrel lehet hátbaszúrni...
Előzmény: Kwisatz Haderach (485)
OutSider Creative Commons License 2000.04.26 0 0 521
Az a köpeny: Algernon's Cloak - Beregrostban az egyik hotel felső szintjén van egy palinál, nekem adta, nem szólt egy szót sem :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!