Hát egy ollan hétvégi kirándulára én is szívesen beneveznék... de sajna csak úgy vállalhatom ha valaki elvezetget Budapest közepétöl mivel tájékozódóképességem híresen nöies:o) Még azt sem tudom, hogy a 11-es busz végállomása hol van...
(nem nevetni, csak három hónapja ismerkedem pesttel..)
Szal várnék egy kis segítséget
Elöre is köszi:o)
Program ajánlat: Új bor ünnepe Budafokon - Táncos vigadalommal egybekötött ünnepség, melyen a hangulatról a kiváló borokon kívül disznóvágás és lángossütés gondoskodik. Időpont: 2000. november 11., helyszín: Promontor Schola Szőlőskert és Borpincészet, Budapest, XXII. ker., Jósika u. 2-16., Bővebb információ: Földesi Gyula, Soós István Borászati Középiskola, 1221 Budapest, Kossuth L. u. 83., Tel.: (1) 229-3880
Nagyon köszi az infót is, meg a figyelmeztetést is!
Füzér is klassz vár volt. De igazán gyönyörű a Szlovákiában lévő szepesi vár is, ami nincs túl messze a határtól (autóval, Kassa felé úgy 1 óra). Ez csak azért jutott eszembe, mert pont ugyanazon a hétvégén vettük be mind a két várat.
Egy kis figyelmeztetés! A cserhát túristajelzései nem nagyon vannk karbantartva. Tisztelet a kivételnek. Próbáltam már sok helyen elmenni, ott ahol jelzés van a térképen. Hát nem sok sikerrel. Igazából a Naszály és a Tepke környéke jó jelzések szempontjából. A többi, csak esetileg. Nem is beszélve arról, hogy a jelzések nagyrészt művelt területeket is átszelnek, ahol még a jelzés kihelyezésére sincs sok lehetőség. Tehát aki nekivág az legyen tisztában a tájékozódási képességével.
Ha már Zemplén és Hollóháza, akkor melegen ajánlom még a Hollóházától nem messze levő Füzért és várát. Valószínűleg nagyon szép kilátás lehet onnan. Kár, hogy nem volt időm felmászni oda.
Nos, itt van előttem egy Cserhát térkép.
Hollókő közúti megközelítése:
Bp-Balassagyarmat-Szécsény-Hollókő
Szécsényig mehetsz vonattal, onnan nincs 10 km Hollókő.
Az Országos Kéken kívül ott nincs más jelzett turistaút. Ezen keleti irányban eljuthatsz Felsőtoldra. Nyugati irányban Dobogó-tetőn elágazik, délre megy a sárga jelzés Kutasóra, aminek fantasztikusan nincs tömegközlekedése (legalábbis a térkép alapján). Tovább megy észak-nyugati irányban a kék Nógrádsipekre.
Viszont még nem jártam ott, úgyhogy mást nem tudok mondani, mint amit a térképről leolvasok.
:))
Köszi a segítséget!
Hollóházán egyébként már jártam, arra is érdemes elcsászkálni, csak nem kifejezetten Hollóháza miatt (szvsz). Hanem pont Regéc miatt!
Hmm. Nem Hollóházára gondolsz? Ugyanis Regéc az Zemplén, ugyanúgy, mint Hollóháza. Hollókő viszont Cserhát. Szóval, ha Regécről megy az ember, akkor át kell másznia a Zemplén-Cserehát-Bükk-Mátra-Cserhát hegységeken. Az országos Kéktúra útvonalán ez kerek 300 kilométer. :-)
Tudnátok abban tanácsot adni, hogy érdemes-e Pestről egy napos, olyan 15-20 km-nyi, erdei túrát tenni, ami Hollókőt is érinti? Nem igazán találtam a neten olyan leírást, aminek nem feltétlen Hollókő a kiindulása, de tömegközlekedéssel elérhető mind a kiinduló, mind az érkezési város, és busz, ill. vonat van vissza Pestre, esti / délutáni időpontban.
Persze megnézhetném turista térképen is, de az valamelyik költözködős dobozom alján van...
Pls help!!! Elég, ha csak hozzávetőleges útvonal-javaslatot ír valaki, a részleteket utána kidolgozzuk. Egyáltalán milyen ezen a környéken az erdő? Restellem, de még sosem voltam Hollókőn...
Aki magánál van, az reggel 10-re a 11-es végállomásához megy (kezdem keverni a 10-11-et már most). Aki nem bírja a két esemény hirtelen egymásutániságát, az a 137-eshezmegy, onnan felvánszorog utolsó erőfeszítsével (vagy esetleg felmegy autóval), ebédel, aztán megpróbál lejutni valahogy.
Boróka járat indul november 5-én (ez év), vasárnap (szombatonként én nem tudok). Találkozó kb 10 órakor a 11-es busz végállomásánál. Ebéd a Borókában, majd hazavánszorgás.
Boróka járat indul november 5-én (ez év), vasárnap (szombatonként én nem tudok). Találkozó kb 10 órakor a 11-es busz végállomásánál. Ebéd a Borókában, majd hazavánszorgás.