Keresés

Részletes keresés

Spidermans Friend Creative Commons License 2002.10.07 0 0 328
Vettem egy Spectrumot a piacon. Csak az a baj, hogy nem veszi be a programokat. Taper nevu PC-s progival probaltam beletolteni, odaig jo is, hogy kiirja: program: xxxx. A kovetkezo sipszot meg beveszi, tehat csikos a kep, de az adatokat mar nem, tehat megint jon a kek-pirosan valtakozo keret. Ugy is probaltam, hogy eloszor kazettara felveszem es onnan toltom be, de igy mar a sipszot se veszi. Mi lehet a baja? Ugy orulnek ha mukodne. Meg csak emulatoron meg Enterprise-on jatszottam Speki jatekokkal.
Kint voltam a PeCsanal is a bolhapiacon. Ha valakit erdekel, egy muki arult egy Spectrumot Interface II-vel egyutt, 5000 forintert. Nem akarta alabb adni semmivel sem.
Ha valakinek vagy egy mukodokepes Spekije, es nem kell neki (ja, ebben a topikban nem hiszem hogy van ilyen...de megis...hatha...:) ), en vevo vagyok ra, persze egy kicsit a fenti arkategoria alatt...:)
Spidermans Friend Creative Commons License 2002.10.02 0 0 327
De jó az oldal, f?leg a térképek. Kösz.
Előzmény: to lock (324)
Spidermans Friend Creative Commons License 2002.10.02 0 0 326
"mapy" :)))
Előzmény: to lock (324)
to lock Creative Commons License 2002.10.01 0 0 325
Nézd meg a Rocky HS térképét az alábby linken (Mapy)! Szemkönnybelábadás garantált!
Előzmény: Kipper (322)
to lock Creative Commons License 2002.10.01 0 0 324
Hajrá, vesszen a gépi teniszezõ!

Egyébként a Prof. Tennis után kutatva rábukkantam egy nagyon szuper oldalra , melynek készítõje a legjobb spektrumos játékokat igyekezik összegereblyézni, szokatlanul igényesen: leírásokkal, screenekkel, poke-okkal és persze mindezek letöltésével. Az oldal egyetlen aprócska hibája, hogy ékes cseh nyelven szól hozzánk, ezt orvosolandó segítségként mellékelek egy röpke szótárt a legfontosabbakról:

hry - játékok
obrázky - képek
návody - leírások (na, ezt sokat fogjuk használni :)
mapy - térképek (ez nagyon király)
pokes - poke-k (pókok azaz örökéletek)
ostatní - egyéb (emulátorok, segítségek)
stažení hry - letöltések

Szerintem érdemes rákukkantani, ha lenne idõm, szívesen belevágnék az oldal magyarításába, majd még egyezkedek az alkotóval...

Előzmény: Spidermans Friend (323)
Spidermans Friend Creative Commons License 2002.09.30 0 0 323
Helló! Letöltöttem a Prof. Tennis Sim.-t és ez pont ugyanaz a progi, amit kerestem, csak a Cargador néven futó az valóban a spanyol változat. Kösz a segítséget.
Sajnos egy kicsit kijöttem benne a gyakorlatból, els? játszma 6-0 a gépnek, de majd belejövök:)

Előzmény: to lock (320)
Kipper Creative Commons License 2002.09.30 0 0 322
Köszi!

Ami még eszembe jutott mint nagy kedvenc: The Rocky Horrorshow.

Mail megy.

Előzmény: to lock (321)
to lock Creative Commons License 2002.09.30 0 0 321
Szia Kipper,

írd már meg nekem magánba, mine kóstálna a szerkentyû, ha még aktüell a dolog.

A spectrum játékok eredetiben történõ futtatásához a PC-n emulátorra van szükség, ez egy (általában kis) programocska, ami spectrummá varázsolja szegény pécédet. Emulátorból is kismillió található a World of Spectrumon, a legtöbb elég jó, érdemes kisérletezgetni velül.
Ha nem akarsz emulátorozni (pedig igennagyonjó, nekem elhiheted, akkor marad a RETRO, vagyis amikor a lelkes amatõrök átírják PC-re az eredeti játékokat, általában kissé felcsinosítva és sajna az originál fílinget gyakran meggyalázva. Jumping Jack, Manic Miner, Chuckie Egg pl. nagyon jó retróban is. A WOS-nak szuper retró-oldala is van.

Mission Impossible és Spy Hunter is volt már, dögös játék mind a 2. Bár én a MI-t nagyon tudtam utálni...

Előzmény: Kipper (317)
to lock Creative Commons License 2002.09.30 0 0 320
Szia Spidermans Friend, szuper, hogy elõkerült a Cargador. Csak azt szeretném kérdezni, hogy ez a Dinamic nevû fejlesztõgárdának a remekmûve, mert ha igen, akkor megoldódott a rejtély, hogy miért nem találtuk meg - akkor ugyanis az angol nyelvû verzió terjeng a neten, amit "Professional Tennis Simulator"-nak hívnak. De nem vagyok biztos benne, hogy ez ugyanaz-e...
És kiváncsi vagyok. Sajna ezt a játékot már nem láttam "élõben" - amikor megjelent, a speccy már igazán kifutóban volt, nekem meg elapadtak a programforrásaim. Láma voltam, vagy csak lusta, ki tudja? :-)))
Előzmény: Spidermans Friend (316)
nyasi Creative Commons License 2002.09.28 0 0 319
Engem érdekelne a műszer!
Előzmény: Kipper (317)
Spidermans Friend Creative Commons License 2002.09.27 0 0 318
http://www.retrospec.org/
Itt van nehany atdolgozas. Cybernoid, Jet Set Willy, stb., sok jatek meg keszulofelben van.
Előzmény: Kipper (317)
Kipper Creative Commons License 2002.09.27 0 0 317
Fájó szívvel megválnék 85-ös évjáratú, tökéletesen működőképes (utoljára 91-ben használt) 45K-s gépemtől. Eredeti csomagolásban, angol nyelvű doksikkal, néhány kazettányi játékkal. (Csodáltam, hogy itt nem bukkant fel a Mission impossible és a Spy hunter, bár lehet, hogy csak én nem olvastam vissza eleget.)

Nekem a World of Spectrum oldal tele volt érthetetlen dolgokkal; megtalálhatók valahol a régi Spectrum játékok egyszerű PC formátumban, mindenféle segédprogi nélkül?

Spidermans Friend Creative Commons License 2002.09.27 0 0 316
Kösz, to lock, megtaláltam a gamét. Cargador Tennis Simulator a neve. A Spectrum verziót sehol nem találtam a neten, úgyhogy a régi Enterprise kazettáról kellett leszednem, de megérte:)
Előzmény: to lock (309)
to lock Creative Commons License 2002.09.10 0 0 315
Szia Gandalf,

szerintem az Ocean-ös fiúk alábecsülik saját képességeiket: én konkrétan emlékszem, hogy Daily :))))) Thompsonnak abban a programban nemhogy pöpec bajsza volt, de még lobogott is neki a csücske, amikor szaladt :))

Egyébként köszi a híradást. Arra is emlékszem, ahogy a 80-as évek elején, a vasfüggönyön innen a paradicsomi nyugat álmainkban úgy jelent meg, hogy minden sarkon számítógépboltokba botlik az ember, ahol minden polcon Speccy-k, programok, meg kiegészítõk sorakoznak minden mennyiségben. Például multiface-ek! Amin ha megnyomsz egy gombot leáll a program és be lehet írni a pókokat! Szép idõk :)

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.06 0 0 314
természetesen Daley Thompson. Az érintettektől elnézést kérek.

G. (D)

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 313
Hell o,

Képzeljétek el, volt vmelyik angol adón egy műsor Daly Thompsonról, és megszólalt az Ocean akkori kereskedelni igazgatója, és elmondta, hogy amint D. T. megnyerte az olimpiát, azonnal felhívták, hogy használhatnék-e a nevét a következő programjukhoz. Aztán persze mutatták az embereket amint éppen az O és P gombokat nyomogatják teljes erőből, és az asszony nem értette, hogy mit sikoltozom ott a TV előtt, hogy "oda nézz" meg "ezt csináltam én is!" "nézd hogy fut" "de béna, nem tudnak vele rúdugrani" meg ilyenek. Az Oceanos ember még közben elmondta, hogy az afro hajat még meg tudták csinálni, de a jellegzetes bajuszt már nem tudták belerajzolni.

Csak gondoltam, megosztom veletek...

Gandalf (Dublin)
http://go.to/Eire

ui: elővettem tegnap az Arnhemet, és az "Advance to Eindhoven" részt meg tudom még mindig úgy csinálni, hogy nem jön meg az utolsó adag tüzéregység (tehát csak 15 szövetséges egységem van, amikor megnyertem, nem 17)

hungry horace Creative Commons License 2002.09.03 0 0 312
Köszi to lock!
Végigpróbálom amit javasoltál és majd beszámolok az eredményről.
Még egyszer köszi.
to lock Creative Commons License 2002.09.02 0 0 311
Szia Horace,
biztos az a bibi, hogy egy on-line javás verziót sikerült találnod.
Szerintem tölts le egy emulátort (windows alá mondjuk a zx32-õt) és töltsd le a HH-t .tap, vagy .z80 formátumban és az emu-val indítsd el.
Remek kiindulópont a World Of Spectrum honlap, ahol szinte az összes játékot és emulátort, meg egyéb kütyüt is fel lehet lelni. Jó Horace-ozást!
Előzmény: hungry horace (310)
hungry horace Creative Commons License 2002.08.30 0 0 310
Szevasztok!
Kislány koromban rengeteget játszottam ZX-el. Most rátaláltam a neten az egyik kedvencre: Hungry Horace. Sikerült is játszanom vele, de hiába töltöttem le, net nélkül nem indul el a játék. Segítsetek ! Mit kell tennem?
to lock Creative Commons License 2002.08.22 0 0 309
Üdv Spidermans Friend,
csak sejtésem van: spanyol nyelvû sportprogramok terén akkoriban a Simulmondo jeleskedett. Talán ez alapján fel lehet lelni (nem Simulmondo Tennisnek hívták?)
Előzmény: Spidermans Friend (308)
Spidermans Friend Creative Commons License 2002.08.21 0 0 308
Sziasztok!
Volt egy jó kis teniszprogram, csak nem tudom a nevét, legalábbis azon a néven hogy Cargador Tennis Simulator, sehol sem találtam, pedig ez volt 8 biten a kedvenc teniszprogramom. (Meg a Match Point, igaz hogy pálcikaember meg egyféle ütés, de mégis nagyon jó volt a játszhatósága. ) Szóval ez egy spanyol nyelv? progi volt, tök jó 128K zenével, meg sok ütésfajtát ismert. Nem tudja valaki mi volt a neve, ha nem ez?
to lock Creative Commons License 2002.08.14 0 0 307
Szia LA,

én még nem találkoztam emberrel, aki a Robin of the Woodot végigjátszotta volna, pedig lehet rá örökéletet is találni, és a leírása is megjelent valamelyik Spectrum Világban, vagy valamelyik játékos könyvben. Ha jól emlékszem egy íj darabjait - tegez, nyílvesszõk, kellett összegyûjteni - asszem a tegez az erdõben feküdt, 3 zsák aranyért pedig a vigyorgó fánál lehetett nyílvesszõket venni n (összesen 3 kell), aztán bent a várban valami íjászversenyt megnyerni, de idáig értelemszer?en csak emulátorral lehet eljutni, mert kinek van idegrendszere tíz órákat bolyongani az erdõben. A tündér megfelelõ számú virágért (3?) titkos helyekre traszportál, ha nincs virágod, aranyat vesz el.
A netrõl egyébként le lehet varázsolni örökéletet, meg részletes leírást is biztosan.

Előzmény: Lord Andrew (302)
esz-ki-mo Creative Commons License 2002.08.05 0 0 306
Ohhhhh..... mi a Wham-mel komponáltunk is!! Két unokatesómmal egyszer rászántunk egy szombatot, és egy zongora (meg persze a ZX) mellett ülve beprogramoztuk a Ragtime-ot, persze 2 szólamban!!!!!

Életre szóló élmény volt....:-)))))))

Eszk

Előzmény: micu (303)
esz-ki-mo Creative Commons License 2002.08.05 0 0 305
Egy térképem van/volt valahol (ha költözködéskor ki nem selejteztem...de szerintem nem volt szívem hozzá) de leírásra nem emlékszem.
Azonban - 15 év távlatából - az rémlik, hogy valami varázslóval (vagy nem is, valami beszélő fával???? tényleg nem emlékszem) kellett találkozni, tőle kaptál valamit, és mindenféle új helyekre lehetett eljutni vele.... Igazából én inkább a szuper grafika miatt játszottam vele.

Üdv: Eszk

UI. Egyébként a jó kis leírások, térképek, örökélet-kódok kurrens cikkeknek számítottak...a 3 weeks...-et így tudtam végigcsinálnio, de ez abszolute nem csökkentette a játék élvezetét.
Mi is gyártottunk térképeket, nekem Jet Set Willy volt a legteljesebb asszem (bár méretben nem közelítette meg a 2 Commodore-os haveromét, akik hetekig rajzolták a Hexenkuche 2 pályáit...a többszáz szoba végül egy bazi nagy kastély képét formázta, tornyokkal, bástyákkal...nem volt semmi)

Előzmény: Lord Andrew (302)
Donky Creative Commons License 2002.08.05 0 0 304
Sziasztok!

Én 64-es voltam, de egy barátomnak volt ZX-e. Mindíg is irigyeltem, mert Spektrumra volt Chaos, Arnhem, Vulcan. 64en meg nyoma sem volt.
Szerencsére ma már van internet meg emulátor... :o)

micu Creative Commons License 2002.08.05 0 0 303
Zenék ? Three Weeks In Paradise (a játék közben is szólt a zene!), BC Bill (ott is), Cobra, RamboII. Sőt, volt egy Wham! the music box nevű programocska amivel kétszólamú zenét lehetett szerkeszteni ami tekintetbe véve a vasat ami a zenét szolgáltatta.
Előzmény: to lock (301)
Lord Andrew Creative Commons License 2002.08.04 0 0 302
Üdv!

Robin Of The Wood leírásod van esetleg? Nekem is megvan és nem tudtam, hogy mit kell csinálni benne. Megyek az erdőben, leütök egy pár derék katonát a Nottinghami bíró emberei közül, de semmi egyéb... Mi a játék célja egyáltalán? (Így, majdnem 15 év elteltével, lehet, hogy jó lenne megtudni :) )

Üdv:
Andrew

Előzmény: esz-ki-mo (299)
to lock Creative Commons License 2002.07.05 0 0 301
Na és a legjobb zenék? Tudom, a Speccy esetében ez kissé beteg felvetésnek tünhet, hisz a C64-esek, ha más épp nem jutott eszükbe, mindig ezzel aláztak bennünket, de azért csak voltak emlékezetes prüntyögések azon a kvarcóra hangszórón, amitöl még ma is könnybe lábad néhány nosztalgiára hajlamos szem...
Pl. : Saboteur 2, vagy Mikie, vagy a legendás tüb tüpp ti tídüdüpp düppdüpp/tü tí düdüpdüdipp/tüpti tídidüppdüpp di düppdüpp didídüptüptüp püpp/ tyuvítyuví
(igen a Match Day 1-re gondoltam )
És a legjobb "szkrínek"? Pl. Fairlight 2

Egyébként végignéztem a toplistáitokat és megerösödött bennem a tudat, hogy top 10-zel semmire sem megyek, minimum top 50-et kéne összehozni, de még akkor is igazságtalanul járnék el... Tényleg, Bomb Jack! Tau Ceti 2! Three weeks in paradise! Ping Pong! Anyukám!

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.28 0 0 300
Hát az AticAtac és a Fairlight hol maradtak ?????
Előzmény: esz-ki-mo (299)
esz-ki-mo Creative Commons License 2002.06.28 0 0 299
Sziasztok!

Most csak így fejből egy TOP 10 (de ha otthon kicsit belenéznék a kazikba, biztosan összejönne egy hasonló szintű lista)

1. Bomb Jack (eszméletlen sokat nyomtuk a haverokkal, iskolaszüneti napok kizárólagos programja volt úgy '86 körül...)
2. Spy vs Spy (mindkét rész, szerintem zseniális, ilyen ötleteket azóta sem nagyon láttam...egyedül, és egymás ellen is csúcs)
3. Robin of the Wood (zseniális grafika, izgalmas játék - mi kell még???)
4. 3 weeks in Paradise (a Wally játékok talán legjobbja, örökélettel és leírással is izgalmas volt végigcsinálni)
5. Manic Miner & Jet Set Willy (no comment - az örök klasszikus, a Jet Set Willyről térképet rajzoltunk, többszáz terem volt már rajta... és a zene!!!!)
6. Ping Pong (Konami-tól, nekem a kedvenc sportprogramom volt, tökéletesen élethű pingpong szimulátor, jó kis hangeffektekkel)
7. The Way of the exploding fist (szuper verekedős, bár a műfaj nem volt a kedvencem)
8. Spy Hunter ( egy kis száguldozás, nem egy bonyolult program, de a haverokkal rengeteget hajtottuk)
9.Chuckie Egg (alapjáték a hőskorból, létrán fel, létrán le a tojásokért!!)
10. Hypersport (még egy Joysticktörő sportjáték)

Folyt köv.....

Esz-ki-mo

Előzmény: Lord Andrew (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!