Keresés

Részletes keresés

Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 58
Ezt valahogy így akartam leírni:

Átlagos számítástechnikai műszerész szervízóradíj: 1000-3000Ft

Előzmény: Mogorva (57)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 57
Itt van rögötn egy jó szervízes rezsióradíja...

HP szervízóradíj: 8000 Ft+áfa
Átlagos számítástechnikai óradíj: 1000-3000Ft.

A HP műszerésze megállapítja a HP Vectra tápegységének hibáját és cseréjét javasolja 15.000,- Ft ért. Ami természetesen nincs raktáron, de 2 nap alatt leszállítják, majd a csinos diszpécsernő kiszámlázza a 15000+8000=24000 Ft +ÁFA összeget. Az ügyfél örül, hogy nem kellett új számítógépet vásárolnia cirka 150000Ft+ért.

A képzett magyar szervízes megállapítja a HP Vectra tápegységének hibáját, kiméri a tönkrement alkatrészt, katalógusból 2 napos szállítással megrendeli a 800Ft-os félvezetőt, beszereli, beméri, összeszereli, majd kiállítja a számlát 800+2750+2750=6300Ft+áfáról. A vevő örül, hogy nem kellett új tápegységet vennie 15000Ft-ért, sem új számítógépet vennie cirka 150000Ft-ért. A magyar szervízes örül, hiszen van munkája, amit az ügyfél, ha izzadva is, de meg tud (hajlandó) fizetni és kétórás lelkiismeretes munkával megkereste a HP szervízes nettó órabérének a felét...

A fent vázolt eset csak példa, de akár igaz is lehetne... :)

Előzmény: bajnok (52)
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 56
Biztos forrasbol tudomasomra jutott :-) hogy az itt irogatok cegei -mino gyalazat- nem a magyar bereknek megfelelo aron (azaz a nyugati ar otodeert) arul.

SZEGYELLJETEK MAGATOKAT A CEGETEK NEVEBEN ! (En is szegyenlem magam, mi sem a magyar bereknek megfelelo aron arulunk.)

Ezert junius 13-ara sztrajkot hirdetek, elsokent Zsoltu cege, masodsorban Mogorva cege, harmadsorban pedig sajat cegem ellen.
Elvarom hogy mindenki sztrajkoljon, a nevezett cegek termekeit aznap ne vegyetek igenybe.
(En sem fogok sort inni, mi ugyanis azt arulunk, s bizony nyugati aroon tesszuk, Wagner ur a keres rad is vonatkozik, sztrajkolj ellenunk jovo vasarnap !)

bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 55
Biztos forrasbol tudomasomra jutott :-) hogy az itt irogatok cegei -mino gyalazat- nem a magyar bereknek megfelelo aron (azaz a nyugati ar otodeert) arul.

SZEGYELLJETEK MAGATOKAT A CEGETEK NEVEBEN ! (En is szegyenlem magam, mi sem a magyar bereknek megfelelo aron arulunk.)

Ezert junius 13-ara sztrajkot hirdetek, elsokent Zsoltu cege, masodsorban Modorva cege, harmadsorban pedig sajat cegem ellen.
Elvarom hogy mindenki sztrajkoljon, a nevezett cegek termekeit aznap ne vegyetek igenybe.
(En sem fogok sort inni, mi ugyanis azt arulunk, s bizony nyugati aroon tesszuk, Wagner ur a keres rad is vonatkozik, sztrajkolj ellenunk jovo vasarnap !)

Újlaki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 54
Zsoltu:

Karakán gyerek vagy, köszönöm (csak a saját nevemben tudom megköszönni).

Fura helyzet, mert aki sztrájkolt, az nem tudhatja, hogy ki vett részt és ki nem. Csak másodkézből tudom, hogy a net nagy fenegyerekei, enyhén szólva, nem túlságosan vették a szívükre a dolgot. Magunk között szólva, nem az a baj, hogy valaki írt a Fórumban, hanem az, hogy tudott írni a fórumba.

Nehéz dolog sztrájkolni abban, amiből él az ember. Olyan ez, mint amikor egy üzletsor tulajdonosai sztrájkolnának, de mind arra gondol, hogy akkor még az a pár vevő is máshoz megy... és inkább szégyellik magukat, de mégsem vesznek részt.

Előzmény: Törölt nick (5)
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 53
Meg valami:
A tavhivas arak es a mobil percdijak ellen EN is sztrajkoltam volna, de epp a helyi dijak miatt sztrajkolni, enyhen szolva is rohejes, s a helyzet totalis NEM ISMERESERE alapul.
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 52
Mogorvanak: akkor miert nem a tavhivas ar ellen akartal sztrajkolni ?
A sztrajk a helyi dijak miatt volt ugyanis.
Szerintem a tavhivas arak ellen MINDENKI sztrajkolna, sot a mobil percdiajk ellen is, hiszen azok VALOBAN magasabbak mint nalunk.
A helyi dijak ellenben a kulfoldi dijak felet teszik csak ki.
Nem hiszem hogy a magyar cegek tobbsege a magyar fizeteseknek megfelelo aron arulna. Nezd meg mennyibe kerulnek a muszaki cuccok, peldaul az Orion TV-k.
Pedig itthoni munkaerovel keszulnek.
A berendezeseket pedig a telefonszolgaltatok is nyugati aron veszik.
Nagyon orulnek, ha konkreten felsorolnad SAJAT ceged azon arucikkeit, amelyek a nyugati arucikkek 5-odebe kerulnek, azaz amelyeket a hazai fizeteseknek megfelelo aron arul a Te ceged.
KONKRET FELSOROLAST VAROK TOLED !
Újlaki Creative Commons License 1999.06.07 0 0 51
Nubain

Az európaival általában - és majdnem mindig - igazad van; itt csak részben, ugyanis az esemény neve hivatalosan Európai Távközlési Bojkott volt.

Örülök, hogy akkor már legalább ketten vagyunk, akit zavar a nemhelyes-írás :-)

Előzmény: Nubain (2)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.06.07 0 0 50
"Elértetek valamit?"
Hát volt egy kellemes vasárnapom baráti nővel a Kékesben (ez azér' valalmi :-))) )

Az USA-ban 1 gallon benzin kb 1 USD. Namarmost mit szolnatok egy autosstrike-hoz? :-))

Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 49
Bajnokom! Ugyanarról beszélünk, csupán annyit jegyeznék meg, hogy szerintem elég nehéz 2-3százezer forintos számlát helyi hívásokból összehozni... :)
Sajnos bizony távolsági hÍvásokból jön össze. De nem is ez a lényeg.
Egyszerűen arról van szó, hogyha mondjuk paradicsomot termesztek és rosszul mérem fel a piac igényeit, ezért 1200Ft-ér árulom, nem kell csodálkozni, ha rámrohad és még az öntözővíz árát sem hozza vissza. Szóval egy szint felett az elérhető hasznot a kereslet és kínálat aránya fogja mexabni. A magyar cégek nagy többsége sajnos kénytelen a "magyar fizetéseknek megfelelő" árú termékeket forgalmazni. Még akkor is ha ez sajnos az elérhető minőség rovására megy. A magyarázat roppant egyszerű. Úgyhívják: fizetőképes kereslet...

Mit gondolsz, ma Magyarországon miért virul(ná)nak az ugynevezett "kínai" KGST piacok? Mert az emberek szeretnek a sárban taposva bizonytalan eredetű és minőségű termékeket vásárolni?
Na ne tégy tönkre...

Előzmény: bajnok (47)
Alfred Creative Commons License 1999.06.07 0 0 48
Jack Slater :
"Mellesleg elértetek vele valamit?"
Ezt kitől kérdezed? eMM-től, vagy tőlem? ;-D
Előzmény: Jack Slater (46)
bajnok Creative Commons License 1999.06.07 0 0 47
Mogorva-nak es a tobbieknek: Itt, mint mar a masik topicban kifejtettem, az UTI a szolgaltato, sookal magasabb arakkal, es joval kisebb kedvezmenyekkel mint nalatok. Megsem sztrajkoltam.
Mogorva, a Te ceged 2-300 ezer forintos telefonszamlaja odaat Ausztriaban 4-500 000 Forint lenne havonta, mert 2-szeresek a helyi dijak. Ellenorizd, ha nem hiszed ! Igy az internetezes koltsegei is duplazodnak odakint.
Csak konyorgom, a magyar fizetesekkel ne kezdj peldalozni, inkabb ird meg: a Ti cegetek a magyar fizeteseknek megfelelo araon arul ? Nem valoszinu...
Ellenben az UTI es a MATAV valamennyire ervenyesiti az itthoni berek koltsegcsokkento hatasat azzal, hogy a kinti ar fele a helyi dij.

Az extraprofit szot melyik magyar kozgazdasz irta le a magyar vezetekes szolgaltatok kapcsan ?
Irjatok linket ehhez, mert ez az allitas igy csak "ujjbol torteno szopas"-nak tunik.

Jack Slater Creative Commons License 1999.06.07 0 0 46
Bocsika, elfelejtettem, akkor már értem miért volt olyan gyors a Net vasárnap...

Mellesleg elértetek vele valamit?

eMM Creative Commons License 1999.06.07 0 0 45
Látod látod,én meg "eMMnével" foglalkoztan a net helyett.
Egy napig ki is lehet bírni net nélkül,de lehet hogy 1 hét sok lenne :-)
Előzmény: Alfred (42)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.07 0 0 44
pancho!

Mit nem mondasz... nem tudod, hogyan kell hűtött eperrel netezni???? Na várj csak április elsejéig, akkor azt is elmesélem, hogyan kell hűtött sőrrel. Na az ám csak az igazi!!! :)

Amúgy a TV2 (a bioponos) megint rávilágított, mekkora seggfejek is voltaképpen. A pakkmancsávó olyan választékosan akarta elmondani a nagy semmit, hogy hála istennek, teljesen értelmetlen halandzsa lett az egész.
aszongya internet hiányában elmaradt a bojkott... Fasza! Ha valakinek sikerült megérteni mit mekegtek, fordíccsa má le nekem is...
Hányásom van ezektől a bioponos tojásfejektől...

Előzmény: pancho (38)
KisPocak Creative Commons License 1999.06.07 0 0 43
Alfred szégyelljük magunkat együtt:-((
Én is készültem rá, de tegnap teljesen más kötötte le az agyamat, és így csak későn jutott az eszembe.
Ezer bocs (és egy anyamedve:-)))
Üdv:Kispocak
Alfred Creative Commons License 1999.06.07 0 0 42
eMM:
Szégyellem magamat, mert már több mint egy hete elhatároztam, hogy én is sztrájkolni fogok, még Alfrednének is szóltam, hogy egész vasárnap az övé leszek, erre meg jól elfelejtettem hatodikán, hogy hatodika van. Ezért most tényleg szégyellem magam. :-(
Előzmény: eMM (-)
dinyus Creative Commons License 1999.06.07 0 0 41
most mondták a tényekben, h nálunk internet hiányában nem volt sztrájk... remek, ezért nem neteztem meg telefonáltam tegnap. "kicsit" kevesen vettünk szerintem részt a dologban.

dinyus

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 40
Csókolom, tessék megkérdezni az én gépemet, az tudja, szabad e juni. 6-án netezni:)))
Úgy bedöglött,mint a pinty. Ez a gép tudja mit akar, kérem szépen:))
Rettenet, te meg minek bántos szegény lehát? Hát ártott ő neked? Szerinted ha én fix havi díjért telefonálok, meg fix havi díjért nettezek, akkor kinek árt, ha fent vagyok juni.6-án? Vagy csak szolidaritásból ne jöjjek fel, mert a nagy Rettenet úr sem jön? Merthogy itt is ez a szitu, gondolom, bár nem értek én hozzá. Jaj, persze nem telefonvonal van, azt csak szemléltetőeszközül mondtam, mert előre látom, jön majd a "jaj, te olyan hülye vagy".
pancho Creative Commons License 1999.06.07 0 0 38
Mogorva, elmondanád, hogy lehet egy tál hűtött eperrel a netre kapcsolódni? Nekem mindig számítógép kell hozzá, és még azzal se megy mindig. :-(
Pedig az eper sokkal olcsóbb...
Előzmény: Mogorva (7)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 37
Ezt dícséretesnek tartom tőled. Ezek után gondolom az sem zavarna, ha mondjuk a háromszorosára emelnék az élelmiszerárakat, meg mondjuk ötszörösére egyébb más árucikkek árait, mert hát azokat ki kell fizetni.
Aztán az, hogy ezen kinek mekkora haszna van végülis nem számít. Jogosan kér el bárki bármit a termékekért. Ebben teljesen igazad van. Csakhogy ha képtelen vegy emiatt az(véleményem szerint elvárható) igényeidet kielégíteni, akkor talán jobban fogod sajnálni az illetőtől a többszörös hasznot.
Előzmény: Törölt nick (34)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 36
Európai szintű volt a megmozdulás ha jól hiszem, tehát a MATÁV csak péda volt. Ilyen szempontból teljesen mind1, hogy ki a szolgáltató. Amúgy a korlátlan hozzáférésedet is valaki adja, tehát ott is van szolgáltató, ami után bizony keményen fizetni kell. nem is keveset.
a seggfejezés mint írtam nem személyeskedés, csak gyűjtőfogalom volt azok számára, akik vígan és boldogan ugrálják körül azokat akik élősködő módjára megpróbálják kicsalni minden pénzünket. Azt meg talán nem kell elfelejteni, hogy még te is rászorulhatsz saját hozzáféréshez. kiváncsi lennék, hogy akkor mennyire állna félre a szád.
Arról meg, hogy valaki nem képes annyit megtenni, hogy a vasárnapi drogadagját megpróbálja máskorra ütemezni, meg talán ne is ejtsünk szót. Ha ilyen apróság gondot jelent, akkor komolyabb dologra asszem ez a réteg használhatatlan.
Előzmény: leha (35)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 35
Rettenet: igazad van, nem voltam egyértelmű: a BME-nek (Budapesti Műszaki Egyetem) korlátlan elérése van. senki nem foglalkozik vele, hogy használta-e éppen valaki 6-án, vagy sem. Valóban nem a Matávról van szó. Hogy nem voltam közérthető, bocsánatot kérek. Azonban!
továbbra is fenntartom, hogy a vitapartner leseggfejezése az egyik legsuttyóbb szokás ...
Előzmény: Rettenet (33)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.07 0 0 34
Én nem hőzöngök, elfogadom, hogyha netezni akarok, akkor ki kell fizetnem az x ezer forintot + a telefonszámlát. Nem írtam egyetlen "légből kapott ötletet" sem, csupán emléítettem, hogy a sztrájkről szóló topicban olvastam egy-két értelmes felvetést.

(Csak úgy eszembe jutott, hogy a Digitelnél 3Ft+áfa/perc áron netezhetsz, előfizetési díj nélkül. Ezt egy haverom mondta, aki Kartalon lakik, ellenőrizni nem tudtam!)

MatiZzZ

Előzmény: Rettenet (24)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 33
"örülök" hogy mégsem értesz semmit. Ki beszél itt a MATÁV-ról?
Előzmény: leha (32)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 32
Rettenet: a BME nem fizet a Matávnak, mert a Matáv nem szolgltat neki!!!
mielott leseggfejezel valakit, gondolkozz, mert magadra fog visszahullani a minosítésed!
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 31
Ha az elvből nem értesz semmit, csak azt látod, hogy nem te fizecc, akkor ezzel akár meg is lenne a saját minősítésed.
Örülök, hogy ismét bővül egy kihasználható seggfejjel a szolgáltatók csordájja.(bocs, nem személyeskedés, csak átvitt értelemben használva értelmezd. Már persze ha képes vagy rá;-)
Előzmény: leha (28)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 30
a Matávot az OTP-hez tudnám hasonlítani. ha lesz konkurencija, szarul fognak járni. majd jön a pantel
Rettenet Creative Commons License 1999.06.07 0 0 29
Viszont azt se felejtsd el, hogy az ilyenés az akár ennél nagyobb cégek relative elenyésző kisebbségben vannak a magánfelhasználókhoz viszonyítva. Tehát lehet, hogy fizecc 300.000 PFt-t, de 50-100 magánfelhasználó is fizet ennyit.
Arról nem is beszélve, hogy többnyire nem maga a kapcsolás kerül pénzbe a szolgáltatónak, hanem a kapcsolás lehetőségének fentartása. Amiket viszont a telefonbeszélgetésekhez kalkuláltak ki, nem pedig ahhoz, hogy valaki naponta 2-3 órát(vagy többet) netel. Ezért tartom én irreálisnak az ebből nyert extra profitot. Az említett előfizetési díjjak emeléséről nem is beszélve. Ha két éve megérte nekik feleannyiért üzemeltetni jóval kevesebb felhasználóval a rencerüket, akkor most miért nem? megmondom. mert kénytelen vagy ezt is megfizetni. És ha ők nem tudnak "józan belátással" árakat képezni, akkor én miért tegyem? Egyébként meg a MATÁV egy tehetetlen rugalmatlan bagázs. Semmit nem tudnak normálisan megcsinálni és egy új vonal bekötése hetekig tartó tortúra velük. Hát ilyennek kell lenni egy szolgáltatónak?
Előzmény: Mogorva (27)
leha Creative Commons License 1999.06.07 0 0 28
Rettenet> ne féltsd a BME számláját!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!