Keresés

Részletes keresés

M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8959
Te ,barátom !
Mielőtt bedobsz ide egy képet ,nem ártana ha jól szemügyrevennéd.
Példul nézdd meg a delikvens bakancsát és hasonlitsd össze a "hatóság" bakancsával.
Azután ugyanezt tedd meg a pólójukkal is.
Aztán vegyél egy éles kanyart és.......
Előzmény: Törölt nick (8957)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8953
Hány ezer kép kell a "nyugati" brutalitásról ? :)))
Előzmény: Törölt nick (8949)
Zak Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8952
OFF
mielőtt a moderátor leugat a véres kép miatt, szólok, hogy a guardian.co.uk oldalról származik
Előzmény: Zak (8950)
méregkeverő Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8951
Fél igazság, nagy hazugság!
Zak Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8950
Jah. Itt meg a kifinomult nyugati piréz gentlemanek:

Néddmán... :O csak nemhogy vipera van a kezében...? :O jéééé...
kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8948
- duplagondol - Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8947
A kapitalizmus új bajnokai..:)
Előzmény: Antisystem (8946)
Antisystem Creative Commons License 2009.04.08 0 0 8946

Há nem példa nélküli eset, hogy egy tőzsdére bevezetett részvénytársaság részvényeit meg merik vásárolni? Hogy mik vannak manapság...részvényt VESZNEK....:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (8945)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.07 0 0 8942

A Külügyminisztériumba kérették kedd délután a budapesti orosz nagykövetet a Mol-részvények orosz felvásárlása ügyében - tájékoztatta Szelestey Lajos külügyi szóvivő az MTI-t.

Előzmény: Törölt nick (8940)
méregkeverő Creative Commons License 2009.04.07 0 0 8939

Saját tapasztalat?

Te vagy ott alul?

Előzmény: Törölt nick (8938)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.04.07 0 0 8937
МОЛ-НЕФТЕГАЗ
Előzmény: Törölt nick (8936)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8935
"Nézd, a teóriádnak - hangsúlyozva hogy itten off, mert ez egy Oroszo. topic - ott van pl. problémás pontja, hogy a 2 VH között a kapitalista Mo-ról nagyságrenddel többen léptek le..."

Így van ! Az is egy elnyomó a kreatív átlagembert a protekcionizmusával, erkölcsi képmutatásával folytogató rendszer volt.

Kérdés : Tudod melyik városnak volt a második legnagyobb lakossága az 1910 es években ?

( Cleveland , Ohio 400 000 magyar )

Előzmény: Antisystem (8932)
Antisystem Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8932

Nézd, a teóriádnak - hangsúlyozva hogy itten off, mert ez egy Oroszo. topic - ott van pl. problémás pontja, hogy a 2 VH között a kapitalista Mo-ról nagyságrenddel többen léptek le...

ÜdV

Előzmény: Kuruc71 (8931)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8931
"aradjunk annyiban, hogy szocializmust (szabályozott árak és bérek, állam által fizetett szolgáltatások /inc. EÜ, oktatás/ és alanyi jogú kompenzációk) nem lehet nyitott határok között fenntartani, mert az történik, hogy az illető máshova megy keresni és termelni, és ide jön negyedárú szolgáltatásokért meg juttatásokért... szóval a szisztematikus tönkremenetel... tanulmányozható azokon, akik ma itt a társadalom pénzén diplomáznak, majd elmennek a saját zsebükre keresni általa..."

A probléma ezzel csak az az icúr picúr hogy akik anno diszidáltak nyugatra azok ezen a területeken ( oktatás EÜ, stb ) mind mind rosszabb helyzetbe kerültek mert hát fizetni kellett értük. De úgy gondolom hogy nem a gazdasági ok a fő ok az emigrációra hanem az elnyomás a folytogató légkör a kilátástalanság amivel az emberek nagy részét tönkre lehet tenni. Ez elől menekültek anno aki csak tudott nagyrészt. Persze a csili vili merci is egy jó pont volt.

Ma is ez van M.o-n sajna egyszerűen nem tudsz normális életet élni, és ha csöpp kreativitás tenniakarás szorult beléd akkor kénytelen vagy a határon túl körbenézni.
Előzmény: Antisystem (8930)
Antisystem Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8930

Tegyük hozzá hogy miután konstatálnia kellett hogy a demilitarizált németország keleti felén a Szu atyáskodása alatt

Lehetséges, akkoriban (gyakorlatilag FDR halála után) már tömény adok-kapok ment...

Ugye azt nem gondolod komolyan hogy a két oldal valóban ugyan az ugyan olyan lenne ????

De, tökéletesen komolyan gondolom, ami a felvetett kérdést (felszabadítás kontra megszállás) illeti. Amit sorolsz, az egy másik téma, és messzire vezet ennek a topicnak a témájától. Maradjunk annyiban, hogy szocializmust (szabályozott árak és bérek, állam által fizetett szolgáltatások /inc. EÜ, oktatás/ és alanyi jogú kompenzációk) nem lehet nyitott határok között fenntartani, mert az történik, hogy az illető máshova megy keresni és termelni, és ide jön negyedárú szolgáltatásokért meg juttatásokért... szóval a szisztematikus tönkremenetel... tanulmányozható azokon, akik ma itt a társadalom pénzén diplomáznak, majd elmennek a saját zsebükre keresni általa...

De mégegyszer, a gazdasági berendezkedésnek semmi köze ahhoz, hogy az aktuális nagyhatalmi ülep "felszabadítóként" avagy "megszállóként" van jelen.

ÜdV

Előzmény: Kuruc71 (8918)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8929
"Már bocsi ,de de a Habsburg időben aki a törököket segitette az bizony árulónak és kollaboránsnak lett minősitve."

Nem volt egy leányálom a török uralom befolyás sem de alattuk lehetett gyakorolni a vallásukat minden retorzió nélkül. És pl Tarpa vagy a mai Nyírmada amit akkoriban csak MADa vagy Madának hívtak rendelkezett három nég különböző vallással közösséggel templommal de az embereknek ez nem okozott problémát összetartottak. A Habsburg uralom alatt megosztották őket és szétzilálták ezt a közösséget.

Nem tudom melyik volt nagyobb csapás de az gondolom érthető hogy bármelyik oldal szeméből a másik támogatása árulás pedig a kisember csak élni akart.
Előzmény: M3d00s4 (8926)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8926
Már bocsi ,de de a Habsburg időben aki a törököket segitette az bizony árulónak és kollaboránsnak lett minősitve.
Előzmény: Kuruc71 (8919)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8925
OFF

Tereled másfelé ,más korba a kérdést basszus.
Ostobán bebuktál.Olvasd el a "a budapesti zsidóság rövid története" cimű cikket ,ami kérdéses időről is szól ,mielőtt hablatyolni kezdesz.

"Buda 1686-os ostroma során a zsidók a törökök oldalára álltak, és közülük csak 500-an élték túl azt. A budai zsidó negyedet felégették és a tóratekercseket tűzre vetették."....

Nyilván nem most hallottam ,de ugy látszik ,hogy TE igen....
Előzmény: Törölt nick (8916)
méregkeverő Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8924

"időzíteni" tudnak: :-)))

В НАТО готовы к сотрудничеству с Россией

Москва. 4 апреля. INTERFAX.RU - Завершившийся в Страсбурге саммит НАТО выразил стремление сотрудничать с Россией и призвал ее сделать шаги навстречу альянсу.

"Мы должны сотрудничать с Россией и мы хотим сотрудничать с Россией", - заявил генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер на итоговой пресс-конференции. "Мы хотим использовать полностью потенциал Совета НАТО-Россия", подчеркнул он.

(http://www.interfax.ru/politics/news.asp?id=72408&sw=%CD%C0%D2%CE&bd=3&bm=4&by=2009&ed=5&em=4&ey=2009&secid=0&mp=0&p=1)

Előzmény: Törölt nick (8922)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8921
Ne linkelj már !! :-))) Akarom mondani dobj már egy linket lécci lécci .

Előzmény: Törölt nick (8920)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8919
"Elég nagy hazugság vallási üldözésnek beállitani az árulók és kollaboránsok megbüntetését."

Nem nagyobb mint minden zsidót, protestánst és másokat árúlónak, kollaboránsnak nevezni.
Előzmény: M3d00s4 (8912)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8918
"1949-re összegründolják a Nord Atlanticot..."

Tegyük hozzá hogy miután konstatálnia kellett hogy a demilitarizált németország keleti felén a Szu atyáskodása alatt érdekes módon a rendőrség vadészgépes kiképzést meg harckocsizó kiképzést és felszerelést kap. Magyarán szépen Sztálin apó elkezdte felfegyverezni a németeket a hű koncsi vezetés és a szigorú kontroll alatt.

"Erre a ruszkik VÁLASZUL gyorsan meggründolják a VSZ-t (1955 május 1.) és a továbbiakban ők is a közös katonai tömb apropóján vannak jelen, és nem megszállóként.
Tehát magyarán semmi mást nem tettek, mint lemásolták Uncle Sam példáját...
Namost innen nekem egyértelmű, hogy vagy mindkettő megszálló, vagy mindkettő felszabadító:) "

Ugye azt nem gondolod komolyan hogy a két oldal valóban ugyan az ugyan olyan lenne ???? Lett volna ??? Azért az egyik oldalon éltek, élhettek az emberek szabad akaratuk alapján míg a másikon megmondták nekik mi a szabad akaratuk ( kijelölöm az önként jelentkezőket ) . Az egyik oldalon táborokba zárták az embereket míg a másikon ez kimaradt. De igazából maga a kisember az aki talán elfogulatlan kritikát tud mondani azzal hogy a lábával szavaz. És itt is elmondhatjuk ugye hogy a vasfüggönyt nem a tömegesen a gaz impik elöl átszökő néptömegek ellen építették, és a határőrök sem az onnan bevándorolni akarókat lőtték le.

A két rendszer olyan messze van egymástól hogy az elmondhatatlan ( megjegyezve azt hogy a nyugatinak is van elég rákfenéje és a keletinek is sok pozitívuma ) ezek összemosása szerintem egyszerűen kivitelezhetetlen.
Előzmény: Antisystem (8907)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8915
"Egyébként érdekes módon a török nagyobb vallási türelemmel viseltetett a magyar vallási kisebbségekkel szemben, mint az uralmuknak véget vető keresztes hadak, akik a budai vár felszabadításakor prompt lemészárolták a Vár zsidó lakosságát."

A törökök akkor viseltettek türelemmel a másik vallás iránt ha két feltétel adva volt :

1. ) Logisztikailag vagy egyébb okból a helyi hatalmat erősíteni ( elégséges szintre ) nem tudták. Mi ugyi igen csak messze voltunk a portától akinek másfelé is voltak gondjai.

2. ) Ha a gaz hitetlen kutyák valami módon adót fizetnek. Pénzben vagy szolgálatban.

Amúgy az 1600 as évek elején elindúlt nagy nagy magyarországi reformációt amely a század végére majdnem teljesen kiszorította a Római Katólicizmust és annak búcsújárós, vérvádas, korrupt, hataloméhes inkvizítori rendszerét, no szóval ezt a reformációt a Habsburg felszabadítás olyan véresen kegyetlenül írtotta hogy azt még ma sem igen tudják sokan. Nem véletlen lengett ki az inga a túloldalra az 1703 1711 es Szabadságharcnál amikor meg a kuruc csapatok előszeretettel alkalmazták a kutasd fel semmisísd meg elvet a katólikus papoknál.

Javasolt ( nagyon javasolt ) olvasmány Moldova György : Negyven prédikátora.
Előzmény: Törölt nick (8902)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8914
Tudod a sok "ha" meg "talán" sajna nem változtat a történelmi tényeken. Se itt se ott.

Előzmény: Törölt nick (8903)
Kuruc71 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8913
Ki tudja azt már ? Nagyapám meghalt négy éve így már a részletek kicsit nehezebbek. Azt tudom hogy a Tiszaháton Tarpa Gulács Gergelyiugornya térségében volt több szántónk kaszállónk illetve a Tarpai hegyen szőlönk. Aztán nagyapámék újra vásárolgattak a szoc évtizedek alatt ebből hogy valamit újra megmentsenek abból amit elvettek. Nem voltak gazdag emberek. Egyszerű parasztcsalád akikre borzasztóan büszke vagyok, mert volt bennük tartás erkölcsileg , munkaszeretet, szorgalom élő hit. Meg is látszott az életükön. Amúgy Dédapám huszárként szolgált az I VH ban, míg Nagyapán Hegyivadászként a II. VH ban. Le is húzott négy vagy öt évet a Prip Pratynyi mocsaraknál ( vagy hogy kell ezt írni )

Azt hogy milyen megbecsülés övezte a családot jól mutatja hogy a Parlament elötti Rákóczi szobor avatására még anno. Meg is van az emléklap a meghívó ) És mi nem voltunk egy extra hűűűűűű de akárkik ! egyszerű parasztcsalád mint a többi a faluban a térségben mint az Esze ( Esze Tamás leszármazottai ) Fice ( szintén kuruc gyökerek ) Varga, stb stb. Ja meg akadt egy országgyűlési képviselő is még a század elején is de ő Debrecenbe élt.

Sajna mi már csak próbálunk ehez a szinthez felnőni. Ehez akkor generációk kellettek hogy ez azértékrend így mélyen beleivódjon ma meg csak a pénzről az egoról szól minden.

No szóval ezt hozta nekünk anno a felszabadulás, ebbe rondítottak bele a Szovjet orosz elvtársak a fantasztikus értékrendjükkel.
Előzmény: méregkeverő (8899)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8912
OFF

"Egyébként érdekes módon a török nagyobb vallási türelemmel viseltetett a magyar vallási kisebbségekkel szemben, mint az uralmuknak véget vető keresztes hadak, akik a budai vár felszabadításakor prompt lemészárolták a Vár zsidó lakosságát."...

Elég nagy hazugság vallási üldözésnek beállitani az árulók és kollaboránsok megbüntetését.
Előzmény: Törölt nick (8902)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8911
Én nem felejtem el ,de nem is szoktam emlegetni mint vmiféle magyarázatot bármire is.
Beléptünk egy háborúba ,szövetséget kötöttünk egy országgal ,amig ment a szekér addig sütögettük a kis pecsenyénket ,amikor fordult a kocka ,akkor meg megpróbáltuk hátbatámadni.Naná hogy "megszálltak" minket.
Mi ebben a furcsa ,rendkivüli ,vagy felháboritó ?
Ez sem változtatja felszabaditássá a szovjet csapatok magyarországi ténykedését.
Előzmény: Törölt nick (8908)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8910
Ojjé ,hát ezen tényleg ne vesszünk össze...
Minket nem szabaditottak fel sem az oroszok ,sem az amik.
Mint ahogy Németországban sem győzelmet ünnepelnek május 8.-án ,bár volt elvetemült kisérlet másnak láttatni a dolgokat ,mint amik :)))
Előzmény: Antisystem (8907)
Antisystem Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8909

Hruscsov valszeg simán kinn maradt volna, ha egyfelől nincs a Szuez dolog (kisebb nyomatékkal) és Rákosi nem éppen ott kavarja a sz*rt Moszkvában (nagyobb nyomatékkal) - és hát Hruscsovnak a poziciója nem volt kifejezetten stabil a régivágású sztálinisták mellett... (akik később meg is puccsolják, és trónra csinálják Brezsnyev et.-t)

Nem volt véletlen, hogy Kádár első követelése az oroszok fele 1957 tavaszán Rákosi Moszkvából való eltávolítása volt, később meghalni se engedte haza, csak a hamvait...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (8903)
Antisystem Creative Commons License 2009.04.05 0 0 8907

Nézd ezen én egyért nem vagyok hajlandó fennakadni, nevezetesen, hogy a nyugati szövetségesek, élen az USA, pont ugyanúgy ott felejtette magát - a mai napig - az általa megszállt területeken, és pont ugyanolyan módon és jogcímen, amit ráadásul ők találtak ki.

Ugye a történelmi sorrend az, hogy:

1949-re összegründolják a Nord Atlanticot...

1954-ben beléptetik az NSZK-t, és a továbbiakban nem megszállóként, hanem a közös katonai tömb apropóján vannak Németországban. (1954 okt. 23-24 az aláírása az NSZK NATO csatlakozásának..és gyakorlatilag ezt feltételül szabják az NSZK szuverenitása visszaadásának)

Erre a ruszkik VÁLASZUL gyorsan meggründolják a VSZ-t (1955 május 1.) és a továbbiakban ők is a közös katonai tömb apropóján vannak jelen, és nem megszállóként.

Tehát magyarán semmi mást nem tettek, mint lemásolták Uncle Sam példáját...

Namost innen nekem egyértelmű, hogy vagy mindkettő megszálló, vagy mindkettő felszabadító:)

ÜdV

Előzmény: M3d00s4 (8906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!