Válság idején modernizáció páramentesítő spray.. ha már beszerlték a klímát ne csak melegbe használjam. :D egy jó adag tiszta rongy a 82 esbe az a leghatásosabb. :D
Szija nekem nincs kertitox permetező. Nem ismerem őket. (Egy ilyen permetezőt láttam még de valami ezeréves típus volt. A szivattyú része aszem 4 hengeres volt. Próbálták eladni vagy négy éve de megvolt repedve az egyik henger feje.)
Szia neked van kertitox permetező?Vagy valaki tudna segiteni abban,hogy miért nincs nyomás?A multhéten még szórtunk vele és szépen dolgozott most meg mennénk de nincs nyomás mi lehet a baj?
Nincs olyan mtz blokk ami nem rezegne. A turbósokon pedig jobban látszik mert viszonylag gyenge a könyök amire a kipufogót fogatod fel. (A felfogatása vékony és jobban átveszi a rezgést mint a turbó nélküli mtz nél.) Mikor felturbóztam én is csak néztem, hogy le fog törni a kipufogó úgy mozgott kisebb fordulaton. Azelőtt meg csak egy picit rezget vagy 3-4 mm-it. Megoldás: cső könyök nélkül vagy ha még tutibbat akarsz akkor nem vascsövet raksz rá hanem alumíniumot és azzal már nem fog mozogni. (Alumínium tábla cső aszem pont a méret)
faluba van egy ilyen német, de nincs rá panasz,ezt nem kell javítani.
Itt a környéken csak a roharást kell rajtuk javitani,szerkezetileg egyikkel se volt gond
lengyel is hasonló csak azon az oldalak is vasból vannak.
És még annyit mondok, hogy a német trágyaszórok nagy része potkocsiként is használható. le lehet csatolni a szórókeretet és egy hátfalat lehet felrakni. Szóval pótkocsiként is funkcionál,csak nem billent hanem lehordja az anyagot.
És a lengyel alatt melyiket érted? Nme ismerem annyira a szórókat. Mindenképpen függ.tengelyűt akarok én is csak láttam német gépeket 300körül csak tartok tőle h mennyire javíthatóak. Kis gép nekem bőven megteszi mert annyira nem sok anyagra kellene.
bár még csak nézni voltunk nagy szándékkal :) de meghőköltünk egy kicsit az édesapámat zavarta a remegés, van egy 38 éves Ford7000-s de az nem rakoncátlankodik ilyen téren, mai napig teszi a dolgát bár a lelkesedés már nem a régi :)
Ezen hsz-ek miatt volt a riadalmam, bár rezgés és rezgés között is van különbség ők nem írják mennyire rezget a típus.
Szia. Próbáld alacsonyabbra venni az alapjáratot, 800-ig lemehet. Az enyém is remeg mint a hülye olyan 1200 fordulat körül(már vagy 9éve), és semmi baja.
Ettől a rezgéstől a kipufogó lesz az, ami először le fog törni.
Már most vedd le és rakd félre, aztán tégy fel rá egy sima csövet, mert összekaristolja netán a szép új fényezést a motorháztetőn. Vagy mégjobb, beköszön a szélvédőn.... (ez enyhe túlzás azért)
Mutass egy olyan 4 hengeres MTZ motort mely nem rezeg. Nem találsz. Főleg alapjáraton.
(Én ezért dobtam le a kormányrúd támaszt a szelep fedél tetejéről, mert a kormánykerék szét rázta az embert.....)
Főleg, ha nem épp egyforma súlyúak a dugattyúk pontosan. De ez a te esetedben kizárt, mert vadonatúj és minőség a köbön. Mtz viszonylatban persze.... :-)
HA a motorblokk nem volna aránylag azért vonalba fúrva, mármint a nyugvó csapágysor, megse fordulna a főtengely a helyén.....
Ne foglalkozz vele, hogy rezeg. Ilyenen ne idegesítsd magad, mert hamar agyérgörcsöt fogsz kapni. Ezt most komolyan mondom, nem viccelek. :D
De a kipuffot cseréld le mihamarabb, mert úgyis le fog törni. A dob tetején a cső tőbe.....
Ha nem holnap, majd jövőhéten.
Ha már végképp elkeseredtél, ülj bele és vezesd. Álatalában meg nyugatat. :-)
Azt szeretném megérdeklődni mennyire természetes jelenség ha egy új egyeneshidas MTZ892 kipufogó csöve alapjáraton vagy 4cm kileng , remeg, vibrál + a bal első sárvédő.Növelve az alapjáratot mérséklődik szinte észrevétlenre, de a gázt elvéve alapjáraton csinálja tovább a remegést.
Olvasva MTZ-t használok beszámolóját a túlzottan remegő motorokban főtengely törés volt a mivel a motorblokk nem volt egy síkban.
Ezért kérdezlek titeket ez még alap dolog vagy valami problémára utalhat?
Volt egy balesetem melóhelyen a szárítón. Beleszakadtam egy aknába.
6helyen eltört az orrom.
Bevittek a sürgösségire ott ment a tanácskozás mi legyen.
Majd jött a jegyzőkönyv. Beírtuk beütöttem az orrom a korlátba..
Még bele is mentem mert akkor bezárták volna a helyet ha nem azt írjuk. Sok idős traktorost sajnáltam akinek nem sok volt a nyugdíjig.Ezért mentem bele
Visszamentem melózni 2hónap után majd mondta a nagyfönök marha drága ember vagyok mert 100ezer ft volt az injekció meg a többi.
Felkaptam a vízet mondtam a munkavédelmisnek azonnal jöjjön ki gond van.
Az elmesélte a nagytudásunak hogy mi a szitu.
A korházban az van meg hogy leszakadtam nem beütöttem.
Ezt az ügyet bármikor megturhatják.
A mai napig nem mert kirugni mert tudja akkor rácseszik ..
Annyit írtak a jegyzőkönyve hogy a gépkezelő nem a helyén tartozkodott mert termény mintát ellenörzött a tárolóban. Eközben egy elektromos zárlat volt ...