Keresés

Részletes keresés

pszh soför Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1214

Tisztelt Ercsényi Károly!

Akit emlegetsz technikai helyetesként B néven szerintem Boros főhadnagy lehetet.

A tüzérfőnök már adott egy időpontot korában junius 18-át. Jó lenne mostmár minél többen nyilatkoznának határozotan, akik el tudnak jönni Ő is ezt kérte. Én igen elmegyek.

Ugron István 

pszh soför Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1213

Tisztelt dzsuna!

Én 1970-1972 között voltam Lentiben, csak tudtam a vasúti balesetről, de volt régen Debrecenben egy munkatársam aki ott volt azon a vonaton, úgy tudom hk-s volt. Csányi Jánosnak hívják, és Debrecenben él. Úgy emlékszem korában bányász volt. A baleset útán leszerelték maradandó sérüléssel.

Üdvözlettel Ugron István

Előzmény: dzsuna (1212)
dzsuna Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1212

KERESEM,,,,,,azokat a Bajtársaimat,akik 1968-1969-ig ,voltak katonák LENTIBEN,,ÉN,harckocsizó-alakulatnál voltam,,a becenevem:SUMÁK,,,,,volt.Továbbá,,KERESEM,,,azokat a TÚLÉLŐ-KATONÁKAT,,,akik ott voltak az 1969-január,31-i,HERENDI ,KATONAI- VASÚTI SZERENCSÉTLENSÉGBEN,csak páran,maradtunk életben:Tisztelettel:SUMÁK-a,TÚLÉLŐ,,.

dzsuna Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1211

Üdvözöllek,Nekem,kb,30-doboz,különböző,márkájú,cigarettám van,a 40-évvel ezelőtti régi időkből,,,,a SUMÁK,becenevű katona voltam,1968-1969-ig.

Előzmény: ercsenyi (1204)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1210

Látom, színes a fénykép. :-)

Előzmény: hubrincs (1206)
ercsenyi Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1209

Hello Tuzerfönök!

Jo lenne, ha tudnál valamit irni a találkozorol, mert ugy kéne a programot összeállitani. Lányom iker gyermeket vár, hát sejtheted, hogy nekunk ez az elsö, nem a találkozo, bár iszonyuan el lennék keseredve, ha nem tudnánk elmenni Lentibe. Ha ebben az évben nem tudok ott lenni, talán sosem megyek el, öregnek érzem magam egy ujabb idöponthoz. Kérlek, válaszolj, mert Veled is szeretnék talalkozni!

ercsenyi

blues47 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1208

Szevasztio szintén zenészek!

Akkor álljon itt egy fotó, a művész urakról, igaz ez speciál nem Zalában készült, hanem Újdörögdön, ill. a Nyirádi "Dallas" nevezetű kés és székdobáló étteremben, ahol az "ECET" együttes játszottunk kétnaponta esténként, és nagyon jól, az ottaniak szerint is !!!!!

A doboknál én.

Néha az ügyal jött ki rendet csinálni és pár fiút elvinni fogdára........

Szép volt..................................................... rég volt 1966.

üdv mindenkinek

blues47

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1207

Beszarok, mit adnék érte, ha a  mi bandánkról is lenne ilyen kép...

Előzmény: hubrincs (1206)
hubrincs Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1206

valahol Zalában

hubrincs Creative Commons License 2011.03.31 0 0 1205

66 karácsonya elött feleségemmel mentünk haza mikor elhúzott mellettünk egy katonai Csepel, megpakolva katonákkal.

Kórusban adták tudtomra: Öcsi, itt van a ruhád!!!!!

Nem szóltam vissza, hiszen karácsony elött lévén nem akartam elvenni a kedvüket.

Csak összemosolyogtunk asszonykámmal, hiszen túl voltunk két nagyon nehéz éven, de túléltük.

ercsenyi Creative Commons License 2011.03.29 0 0 1204

Hello Bajtársak!

Nekem a Tájházban van egy fél doboz Munkásom, meg egy szál Pénzugyöröm a dobozában. Hogy igy írtok a régi cigikröl, nem rendelkezetek ezekkel?: Kossuth, 5 éves terv, Sziphonia, meg a többi.

Udv a találkozoig

ercsenyi

sneci Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1203

És jól megette a kulacsot, ha benne maradt pár deci.

Előzmény: Lenti fotós (1202)
Lenti fotós Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1202

Húú, a jó öreg miskafai bor, meg pálinka. De jó is volt az II-es örségben elkövetett kártyapartikhoz. :-)

Előzmény: obsitos3 (1200)
blues47 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1201

Szia obsitos3!

Igen, így lehetett ahogy írod, mindíg is ez volt a felállás, mármint elhelyezési körlet szempontjából.

Én akkor sem, most sem cigizek, én helyette a kantiba vittem a lóvét, állandóan szilvabefőttet ettem vagy síma kiflivel, vagy csokis nápolyival.

Igen, akkoriba talán 4.40 volt egy doboz Fecske, meg ilyesmi. Mamár kész csőd, aki cigizik.

Sajnos ilyen szempontból elég frekventált helyen voltunk, ugyanis aki bejött a Vak Bottyánba ellenőrizni nagy góré, akár Zalaegerszegről, Nagykanizsáról vagy Marcaliból, állandóan nekünk volt kiadva, a befelévezető út kétoldalán csúcsára beállított téglákat fehérre meszelni. Baromi sz@r volt és hát teljesen felesleges is. szerintem aki jött, nem is nézte, csak már legyen túl a hivatalos protokollon, és lehessen menni a tiszti étkezdébe az ingyen zabára, piára és lehessen vinni haza, az ajándékokat.

Röhej, de így volt, mi meg egész előző álló nap, ott basztuk a rezet a meszesvödrökkel, és vadul meszeltük a nagy semmiértelmét.

Evvel együtt ill. leszámítva az ilyen hülyeségeket, nekem a kopasz időm második felétől kezdve semmi gondom nem volt, rendet, fegyelmet tanultam, amit még mai napig is hasznosítok.

Ez kéne a sok mai fiatal kiscsákónak, nem lenne annyi kripli, tornából felmentve, anyuka 3 szor viszi tüdőszűrőre, kábszeres, alkoholista diszkó-patkány. természetesen tisztelet a kivételnek, sajnos ezek vannak kevesebben.

Remélem családodban nincs ilyen, mert nem akartalak begsérteni, bocs.........

Üdv

blues47

obsitos3 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1200

Szia blues47!

A mögöttetek levő épületben voltam,nyul,3.-ik zászlóalj,7.-ik század.Ja,és '71-73-ig.

Hát,a pénz az én időmben is kevés volt mindig,én dohányoztam,bevonuláskor mezitlábas szimfónia,már azt sem tudom,hogy kell írni.Azt hiszem,4.80 Ft volt,vagy 5.60.Az eskü után

minőségi váltást eszközöltem:Munkás, 3 Ft/db.Így aztán a zsold még sok is volt,kénytelen voltam néha kiugrani Miskafára.Üdv:obsitos

Előzmény: blues47 (1199)
blues47 Creative Commons License 2011.03.28 0 0 1199

Szia obsitos3!

Nem voltam tábornok hála Istennek abban az időben, volt ott épp elég bunkó.

Lehet, hogy rosszul emlékszem, közel fél évszaddal ezelőtt volt, ami nem kis idő, igazad lehet, és tizedes voltam. Mindenesetre rohadt kevés pénzem volt állandóan, ezért örültem a sok eladott szar konzervemnek, És még cipelnem sem kellett.

A muteromék küldtek néha némi kiegészítést, ami nagyon jól jött azokban az időkben.

Egyébként felderítő-század, UHK raj mint már korábban is írtam.

Te merre voltál a laktanyában ha nem vagyok indiszkrét, és mikor???

Lenti fotós Creative Commons License 2011.03.27 0 0 1198

Sajnos még nincs. Már jó volna valami konkrétumokban folytatni a szervezkedést, csevegést.

Előzmény: zulu18 (1196)
obsitos3 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 1197

Szia blues47!

Egy dolgot nem értek.Te tábornok voltál,vagy a HK-sok külön kategória volt magasabb fizetéssel?Mert én jó 4-5 évvel később sokkal kevesebb zsoldot kaptam.

Gondolok itt a 320 Ft-ra. Mi két hetente kaptuk a zsoldot,65 ill.66 Ft-ot.Tehát összesen 131 Ft/hó.Persze ilyen korban már romlik az ember memóriája,lehet,hogy rosszul emlékszem,ha így van,elnézést kérek.Most,hogy így belegondolok,lehet,hogy a tisztesek többet kaptak.De ennyivel?

Üdv:obsitos

Előzmény: blues47 (1195)
zulu18 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 1196

Sziasztok érdeklődnék van már végleges időpont a találkozóra?

blues47 Creative Commons License 2011.03.26 0 0 1195

Szevasztok Zajdai harcosok!

Nem rég jöttem vissza vidéki ottlétemből, láttam a hozzászólásokat.

Borzasztó lehetett a Herendi tragédia is, meg a Mendei is. Utóbbinál nagyon sok személyvonat is találkozott, jó húzós nagy kanyar van, beláthatatlan majdnem, úgy is ismerik vasutas körökben, hogy a "Mendei nagykanyar". Hát illik is a nevére. Baromi veszélyes.

Más

Én egy kicsit feleoldanám a Herendi balesetet (hogy azért kicsit oldódjunk!)azzal a sztoryval, hogy amikor

1967. február 21-25 között a Bakonyban voltunk ún. komplex gyakorlaton, és visszafelé jövet a herendi állomáson bevagonírozás után, éppen amielőtt indultunk volna, az ottani állomásfőnöknek sikerült eladni az egész századnak, a gyakorlatra kapott de valami gigantikusan sz@r NDK gyártmányú citromos és paradicsomos olajoshal konzervet, senki nem tudta megenni, még az, aki szerette a halat.

Egy szóval lehetett jellemezni, NEM emberbe való, még az állatnak is kemény!!!

Rádumáltuk a faszira az egészet, végül 40-50 db-ot összesen megvett, nagy boldogan spájzolta az üres lőszeresládáinkba, és végig kajánul vigyorgott, gondolom, most jó üzletet csináltam! Hülye katonák!

De rábaszott , mert gondolom azután, hogy kihúztunk az állomásról, rögtön kinyitott egyet, és szerintem a belét is kihányta, de akkor már késő volt, mi meg jót röhögtünk.

Jó pénzért adtuk el, nem tudom pontosan most mennyiért, de akkor jól jött a 320Ft-os zsold kiegészítésére.

Na, hát ennyit, pár képet mellékelek, de ezek már a Bakonyban készültek, UHK beásás után. Jó kövecses ott a talaj.............

Mégegyszer nagyon sajnálom a szerencsétlenül járt bajtársakat, és a szerencsés túlélőket is.

---

Remélem nem jön közbe semmi, és megyünk a feleségemmel a találkozóra Budapestről, van 2 főre szabad hely a kocsiban, szívesen visszük. Visszafelé egyénileg kell jönnie, mi másfelé megyünk aztán tovább.

Üdv

blues47                                        

Lenti fotós Creative Commons License 2011.03.26 0 0 1194

Ladányi Sanyi és Asztalos Imi is szívesen jönne a laktanyalátogatásra. Ők '85-'86-ban voltak ott.

Lenti fotós Creative Commons License 2011.03.25 0 0 1193

Tisztelettel köszöntöm az "öreg harcosokat", akik akkor már angyalbőrben kúsztak, mikor én pelenkában kúsztam! :-)

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.03.11 0 0 1192

Köszi nektek az értesitést, meg is találtam a cikket. Hát akkor ez a hajdani századom balesete, szörnyü! A neveket meg majd megtudom, ha Ercsényinek sikerül megszerezni a névsort. Üdv mindenkinek!

Előzmény: dzsuna (1191)
dzsuna Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1191

Hello,a Balesetek a Magyar vasút történelmében,,,Index Fórum,,itt elolvashatod a Mende-Sülysáp,,,szerencsétlenséget,,,,kb.a 603-ik oldalon , a˙(37)-es hozzászólást,sok mindent ír róla,,szia,

Előzmény: ercsenyi (1190)
ercsenyi Creative Commons License 2011.03.10 0 0 1190

megvan: "Mende és Sülysáp között". ez utolérés volt.

ercsenyi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1189

Udv mindenkinek!

Csak azért merek az "öregek" párbeszédébe beleszolni, mert én is ugy emlélszem, hogy volt egy olyan vasuti baleset is, ahol lövészek haltak meg. amikor bevonultam, mint PSZH soför, az elején kint a gyakorlopályán a z-alj technikai helyettes (a nevére már nem emlékszem, de B-vel kezdödött, alacsony volt és eléggé olajos böru) ) mindenkit kikérdezett, honnan jött, mi a civil foglalkozása. amikor elmondtam, hogy vasutas vagyok, közölte velem, hogy utálja a vasutasokat, mert megölték nyolc katonáját. Tudomásul vettem, bár nem hiszem, hogy bármi közöm lett volna az egészhez. Onnan gondolom, hogy lövészek voltak az áldozatok (esetleg PSZH soförök), hogy a mi zászloaljunk (III.) lövész volt. az állomás neve, ahol a baleset történt, sokáig emlékezetemben volt, de már elfelejtettem.

udv ercseny

gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.03.09 0 0 1188

Szia! Egyiküket sem ismerem, az én tisztjeim Vojnovics és Kecskés föhadnagyok voltak, tiszteseim Hullmann, Egyed és Fasching, a többi nevére nem emlékszem. Mint mondtam, mi gyalogosok voltunk, és ha jól emlékszem, úgy mesélte az a bajtárs, hogy a baleset akkor történt, amikor ök 68-ban mentek Csehszlovákiába. Hát akkor várjuk meg, talán jelentkezik még valaki, ahogy látom, egyre ismertebb ez a fórum. Üdv!

Előzmény: dzsuna (1187)
dzsuna Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1187

szia,,a halott,tisztek,,,KOVÁCS ISTVÁN,százados,-TÓTH JÓZSEF ,főhadnagy,-BARNAKI IMRE,szakaszvezető,-ZAJÁCZ JÁNOS,szakaszvezető,,-JOVA MIHÁLY,, tizedes,,-KASZÁS LÁSZLÓ,,tizedes,-KOVÁCS ISTVÁN,,tizedes,-SÁFÁR ISTVÁN,,tizedes,,-és SZILÁGYI KÁROLY,,,-tizedes,és még,rengeteg kiskatona,,,,üdv,,

Előzmény: gazsi, a gitáros (1186)
gazsi, a gitáros Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1186

Szevasz,

akkor az esetleg egy másik vonatszerencsétlenség lehetett, mert a srác kifejezetten hangsúlyozta, hogy a mi gyalogos századunkból voltak az áldozatok. Persze ez nem enyhiti a dolgot... Hát reméljük, hogy még jelentkeznek személyes ismerösök is, várjuk ki! Üdvözöllek!

Előzmény: dzsuna (1183)
dzsuna Creative Commons License 2011.03.08 0 0 1185

szia,,42-évvel ezelőtt,volt a herendi katonai vasúti szerencsétlenségem,,,egy évig feküdtem,kórházban és még ,ÉN is reménykedem,hogy a túlélők között van még aki él,,,,,ÉN,,is most találtam rá erre a fórumra,,,és tanulom az internetezést,sohasem késő,csak akarni kell,,üdvözöllek,,Dzsuna,

Előzmény: obsitos3 (1184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!