Keresés

Részletes keresés

Ljungberg Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80640
Fecze kettőt rúgott a Bresciában.
speedhack Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80639

*főleg egy -nem szocitelepre-*

a szórend elcsúszott, de aki akarta az megértette így is

Előzmény: speedhack (80638)
speedhack Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80638

hát persze, hogy nem adnak.... a semmit nehéz is lenne osztogatni, főleg nem egy szocitelepre. majd kaptok helyette nyégyesmetrót 12 év múlva.

amit itt az állam osztogat, az már évek óta csak uniós pénz....

Előzmény: Törölt nick (80637)
PVMiki Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80636
én a Nemzetben olvastam egy internyaut Kósával, vagy Szimával, már ne mtudom, a bajnokság megnyerése után.ebben arról beszélt, hogy megállapodtak/aláírtak egy nyilatkozatot egy új stadion építéséről, amit közösen épít a város és a klub.cserébe az egyetemisták is használhatják majd, de a lényeg, hogy sikerült kigazdálkodniuk, és valószínű 2008 végére kész lesz.hát nagyjából ennyi;ismerve Kósát, meg egyáltalán, ami Debrecenben megy az utóbbi években,  én el is hiszem, hogy felépítik.
Előzmény: Parmi (80634)
casanova69 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80635
Mi van Szabiccsal meg Lőwvel? Utóbbi időben nem játszanak sokat.
Parmi Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80634
Az új stadiont már megígérték 4-5 éve, amikor a Brugessel játszottak az UEFA-ban tavasszal. Azóta sincs semmi.
Előzmény: PVMiki (80626)
szaltósGera Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80633
"Aztán a másik kérdés: minek? A bajnokságot a mostaniakkal is lehet nyerni, azért az évi 2-4 meccsért luxus drága játékosokat fizetni."

sajnos a legtöbb vezető hasonlóan gondolkodnak, így nem is fognak soha kitörni...
megelékszenek a langyossal, mert nekik az éri meg
nekem a Hemingway-i modell jóval szimpatikusabb, azt meg ne akard bemagyarázni nekem, hogy pl. az elfsborg olyan hűdejó csapat lenne akinek szintje elérhetetlen egy magyar csapat számára... remélem idén a honvéd lesz a bajnok, mert a loki a hajduk meccs óta nagyon elszállt magától... és évről-évre gyengébbek
Előzmény: MZ/Y (80625)
MZ/Y Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80632
Mert nálatok nem arról szólna...

Nincs is azzal baj. Ha sokkal több srác hajtana, hogy külföldre kerülhessen, akkor az itthon maradók is jobbak lennének a mostaniakrnál.
Előzmény: szaltósGera (80627)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80631
 És ez miért lenne rossz? Ez lenne a cél, hogy minél több hazai tehetség kimenjen külföldre. Ezzel csak mi járnánk jól (a bajnokság nem). Sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan szintű körülményeket tudjanak teremteni a fiataloknak itthon, mint pl. Angliában. Most ezért az lenne a legfontosabb, hogy kineveljünk sok tehetséget, akik még fiatalon kimenjenek nyugatra. Nagy részük visszajön, de a szerencsésebbik fele szép karriert is befuthat.
Előzmény: szaltósGera (80627)
[virgo] Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80630
Szerintem nincs ma ilyen.De azt tudni kell,hogy a tehetséggondozás nem 13 éves korban kezdődik,mint Agárdon.
Előzmény: Törölt nick (80628)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80629

Erről az új stadionról nem tudsz valami bővebb infót mondani? Mert éredekelne.

Előzmény: PVMiki (80626)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80628

Ezek mind olyan klubbok/egyesületek, ahol a fiatalnak csak a labdarúgásra kell koncentrálnia? Mert itt ezen van a hangsúly. Az MTK-nál sok fiatal ott, helyben lakik, nagyon jó körülmények között. És ehhez hozzátartozik az is, hogy legalább 3-4 pálya van a kollégium mellett, ami közül legalább 1 megvilágított. Külön tanáraik vannak, máshogy sajátítják el a tananyagot. Szinte minden napjuk a focira koncentrálódik. Nem kell délutánonként a fél várost átutazniuk, hogy edzésekre érjenek. Más ételt is kapnak, amik mind segítik a fizikális egészségüket, és más az edzés jellege is. Színvonalas edzőkkel, színvonalas körülményekkel.

Itt mind a foci körül forog. Nem kell a külvilág gondjaival foglalkozni. Na erre értettem én, hogy a Sándor Károly Akadémia is, ha nem is annyira színvonalas, de ilyen, és ilyet kéne Debrecenben is építeni. Ellenben, ha már van ilyen létesítmény a cívisvárosban, elnézést kérek.

Előzmény: [virgo] (80624)
szaltósGera Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80627
szerintem is...
az Akadémiát csak azért akarja Szima, hogy elszívja a gyerekeket a többi helyről és ő értékesíthesse őket nyugatra
Előzmény: [virgo] (80624)
PVMiki Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80626
így van, Debrecenben az utánpótlás nevelés sztem rendben van, Dzsudzsákot is kinevelték valahogy, pedig nem volt akadémia.viszont májusban arról beszélt Kósa meg Szima, hogy új stadiont építenek, amit akár már 2008 végén átadhatnak; plusz a játékosvásárlásra is szükség van - elmegy az a pénz ilyesmikre.
MZ/Y Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80625
50-60 milláért uefa-kört garantáló játékosokat nemigen kapni. És alsó hangon 3 kell. Az már a Te számaiddal is 150-180 milla. A leigazolásuk. Bért még nem is kaptak.
Aztán a másik kérdés: minek? A bajnokságot a mostaniakkal is lehet nyerni, azért az évi 2-4 meccsért luxus drága játékosokat fizetni.
Ha lenne 4-5 csapat, ahol legalább annyi a pénz, mint Debrecenben, akkor talán lenne valami elmozdulás, lenne értelme többet költeni játékosra, mert már a nk-i kupába is nehéz lenne eljutni. Így nem sok van.
Előzmény: szaltósGera (80621)
[virgo] Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80624
Attól nem lesz jobb egy utánpótlás-klub hogy hirtelen akadémiának kezdi hívni magát.
Debrecenben három nagyon jó utánpótlásnevelő egyesület is van:
-a loki saját utánpótlása
-DUSE
-Debreceni Olasz Focisuli
utóbbinak most is van kapcsolata az olaszokkal,ha nem hiszed,nézd meg a honlapjukat.

Kérdem én,ha ezek kollégiumi rendszerben kezdenek működni,attól jobbak lesznek?
Előzmény: Törölt nick (80614)
Darwin Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80623
A bajnokság fejlesztését a 10-12 csapatra való átszervezéssel kéne kezdeni. Addig legalább míg a klubok ilyen szegények. Aztán ha majd mindegyik legalább 6-800 millió forint körül gazdálkodik és szereztünk +1 UEFA induló helyet, akkor elgondolkodni a létszámbővítésen és még akkor is megfontolni, hogy +2 vagy +4 csapattal e.
Előzmény: szaltósGera (80621)
Darwin Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80622
"Ha egy MTK-szintű akadémia épülne, akkor itt is felhívhatnánk pl. a Liverpool figyelmét."

Na mer gondolod minden európai akadémiahoz automatikusan társul a G14 egy tagja? Szvsz. nem így megy ez.
szaltósGera Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80621
jó ez a megszólítás Aladár...
de attól még nem győztél meg... 50-60 milkáért már lehet használható játékost venni a piacon, persze hosszútávon az akadémia a jó megoldás, de rövidtávon sem árt gondolkodni néha, mert ha 10 évig ugyanilyen fos lesz a magyar bajnokság, akkor 10 év múlva még nehezebb lesz a kitörés a magyar csapatoknak a nemzetközi porondon, mert már most se akar senki itt játszani pár afrikain kívűl...
Előzmény: MZ/Y (80619)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80620

Igen, egyedül a Loki mondhatja el magáról, hogy folyamatosan nyereséges éveket zár, és pénzügyileg igencsak ők a legerősebbek a magyar piacon. Dzsudzsák helyére kell találniuk valakit, remélem egy fiatalt tesznek be helyére, aki újra bizonyítja, hogy Debrecenben jó az utánpótlás-nevelés.

A stadiont is bővíthetnék, vagy akár újat építeni, hiszen, ha jól tudom, Debrecen pályázik a 2010-es ifjúsági Olimpiára, és lehet szükség lesz egy 20-30 ezres stadionra is (megnyitó, focimeccsek).

A loki Elfsborg elleni meccsén is teltház volt, sokan be sem fértek. És a loki kitartó szurkolói is megérdemelnének egy minőségi, színvonalas, nagyobb stadiont. Ez is kell ahhoz, hogy a Loki nemzetközi sikereket érhessen el.

Előzmény: szaltósGera (80618)
MZ/Y Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80619
Hát persze, ahogy Móricka elképzeli.

Kellene legalább 2 jó védő, 1 jó védekező kp-s. És még csak az égető hiányt írtam le. És ekkor még némi esélynél tartanánk.

Amúgy Szima (korábbi) ígérete szerint "akadémiára" (de utálom ezt a szót) gyúr, meglátjuk, lesz-e belőle valami. Bár a mai (?) NS interjúban folyó kiadásokról és tartalékolásról beszél, szóval...
Előzmény: szaltósGera (80618)
szaltósGera Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80618
ebből a pénzből (már talán a feléből is) egy uefa csoportkörre esélyes csapatot is lehetne csinálni, ami ugyebár újabb bevételeket jelentene... de szima szerintem megelégszik a tutival és zsebre vágja a pénz nagy részét
bakero Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80617
A véleményedet megalapozza a tájékozottságod:)
Előzmény: Törölt nick (80612)
szaltósGera Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80616
ezen csapatok között a horvátokat leszámítva játékerőben nem sok különbség van, max a játékstílusuk más...

Ciprus, Izrael, Macedónia, Finnország, Skócia, Észak-Íroszág, Litvánia, Wales stb.
szerzett pontot a top8 ellen az eb-selejtezőkön...ezek a csapatok többsége nem jobb mint a mi válogatottunk, én adok 50%-ot, arra, hogy a nagyok ellen 2 meccsen egy pontot lehet hozni, de a 3 pontnak is adok kb 25%-esélyt a jelenlegi kilátások alapján
Előzmény: verkri (80607)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80615

Szerintem van itt pár csapat amely ellen odavissza nem nagyon úsznánk meg 3 alatt. Ezek a portugálok, németek, hollandok, szerbek, románok de szerintem az oroszok is idetartoznak. Az angolok, franciák, olaszok is odavissza vernének bennünket, de ellenük megúsznánk 1 gólos vereségel is.

Viszont nagyon sanszos jó néhány más balkáni ország ellen is az odavissza zakó.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80614

A Loki honlapja szerint 2 millió euró, azaz kb. 502 millió forint volt Dzsudzsák vételára. Ha az elmúlt 3 év eladási bevételeit nézzük, akkor 1 milliárd 65 millió forint a Loki bevétele. Ebből azért lehet gazdálkodni.

Épp ideje lenne Debrecenben is egy labdarúgó-akadémiát építeni. Mostmár vannak bevételek, évek óta nyereséges a DVSC költségvetése. Ha egy MTK-szintű akadémia épülne, akkor itt is felhívhatnánk pl. a Liverpool figyelmét. Bár most is van utánpótlás-nevelés, de mégiscsak egy akadémia építése lenne az igazi. Remélem, hogy nem csak nekem jutott ez az eszembe, hanem a Loki vezetőségének is.

kz_2 Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80613

Én is kinnt voltam azon a bizonyos magyar - portugál meccsen. Emlékszem rá és bizony-bizony a második félidőben igencsak lefociztak bennünket. Esélyünk sem igen volt. Nem fekszik nekünk a portugálok technikás, gyors, korszerű focija. Jobb lenne őket elkerülni.

Ez a mai magyar csapat sokra hivatott  és lehet (úgy legyen!), hogy rám cáfol.

Szerencsés dolog, hogy tehetséges fiataljaink a külföldi bajnokságokban edződhetnek, feltéve ha nem csak kispadosak lesznek. Akkor - mint mindig - optimista vagyok. 

Néhány személycsere a csapatban azért segíthetne, gondolok itt Huszti rehabilitációjára például, a védelem is erősítésre szorul (mi van Máté-val?) a befejező csatár Priskin OK, de vajon Feczesin lenne megoldás esetleges helyettesítésére?

Előzmény: vidám_sírásó (80594)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80612

Arról nem is beszélve, hogy ezek a barátságos sörmeccses győzelmek csak arra voltak jók, hogy ne becsüljenek le minket a későbbiekben.

Szinte biztos, hogy a 4. vagy az 5. kalapba kerülünk, de az utóbbi valószínűbbnek tűnik.

Előzmény: 405GRX (80610)
maribor Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80611
A három reménytelenből kettőt simán ütöttünk. A kapanyél is elsülhet, soha nem mondd azt, hogy soha.
Előzmény: verkri (80607)
405GRX Creative Commons License 2007.10.27 0 0 80610

Azért lássuk be, ez az egész első kalapos polémia teljesen felesleges elméleti eszmefuttatás.

A realitás sajnos még mindig az, hogy tétmeccsen még ezt a nagyon bíztató kilátásokkal rendelkező fiatal csapatunkat is könnyedén megveri odavissza BÁRMELYIK első kalapos, a csehektől az olaszokig. Már a pontszerzéshez is emberfeletti teljesítmény, meg egy nagy adag mázel kellene a selejtezőkön.

Ilyen a széláví, nincs mit tenni, most itt tartunk.

Minden más csak szemellenzés, hurráoptimizmus, füllentés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!