Keresés

Részletes keresés

Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154583

Amugy csak azert kerdem eszt a modszert mert ha emlekszel segetetek nekem oldani a futest. Csakhogy en foztem akkor a almat es az hogy gyenge volt a futes kiherelte nekem a cefret es a ilatok 8 oras fozesel eltuntek es maradt a sima alkohol de nincs semmi aromaja. Es gondolom igy a elvalasztas se lessz konyu ha nincsen aroma. De kifozni akatom mert lessz legalab agyas palinkara valo.

vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154582

A 25 alkoholfokra visszahígított alszesznek kell a 2%-át elvenned. A 20liter 45 alkoholfokos visszahígítva körülbelül 36liter 25 alkoholfokos lesz. Ennek a 2%-a 7.2 deciliter. Ezt a mennyiséget kell előpárlatként elvenned. Másképp: 0.72liter. Létezik más, érzékszervi alapon működő elválasztási mód is. Kezdőként az nehezebb, de megtanulható.

Előzmény: Marco33 (154577)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154581

;-) muszaj lessz kostolgatnom mert ilatok valahogy egyformanak tunnek nekem.

Előzmény: Jocó0423 (154579)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154580

Menyi hofoknal veszed le a futest? Es kupolaba kb menyi fokot mutat a mutato amikor elkezd csepegni?

Előzmény: vandox4 (154576)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154579

Abból a 20 literből csinálj vízzel 38 litert és tedd fel finomítani. Na ott vegyél el az elejéből az 5 poharas trükkel :). Kóstolgatva.

Előzmény: Marco33 (154577)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154578

Jól beszélsz :)

Előzmény: mili70 (154574)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154577

Van 20liter alszeszem ami 45fokos. Es aszt nemtudom hogy az a 2% EP az maga a alszeszbol van vagy mart higitva 25%ra. Te hogy szokod csinalni? 

Előzmény: vandox4 (154576)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154576

Mikor az alszeszt odateszed finomítani, előpárlatot kell elválasztanod. Ezt teheted úgy, hogy a 25alkoholfok -ra beállított alszeszed 2%-át elveszed, vagy teheted úgy is, hogy nagyon lassan indítod meg, épphogy csurogjon, majd kis poharakkal sűrűn mintát véve vizsgálod a kifolyó párlatot, és amint megszűnik az acetonos, vagy szúrós, vagy kellemetlen szag és felváltja az erős alkoholos gyümölcsillat, onnantól gyűjtheted a középpárlatot, ami a fogyasztható pálinka lesz. A végén az utópárlatot, ami 60-50°-nál kezdődik majd, szintén el kell választanod, ugy hogy kóstolgatva eldöntöd, mikortól nincs már  jó íze.

Előzmény: Marco33 (154573)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154575

5 liter simán lejön fél óra alatt. Na ugye, erről beszélek.  :)

Előzmény: vandox4 (154547)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154574

Ha kívánod bármikor prezentálom, a felfűtés utáni,  2.5 óra cefrefőzési időt a DES100-nál. És hogy milyen pálinkákat főzök?   :) 

Van aki lezavarja 2 óra alatt, és az ő pálinkája sem rosszabb, legalábbis a versenyeredményei (neki) is ezt igazolják. Bár ő komolyabban hűt,  nem  28-as a páracsöve a DES-en, és nem ragaszkodik a 20 celsius körüli kifolyóhoz sem. 

Előzmény: teabeetuning (154544)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154573

Egy ujonc kerdesem lenne. A alszesz finomitasnal olvastam hogy 2%kot kb elkel valasztani. De ez mart 25% ra higitva vizel vagy maga a alszeszbol ami lejon van kiszamitva?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.06 -1 0 154572

Az is érdekes, hogy a Kothe arra törekszik, minimális folyadék legyen a tálcán, ennél meg pont az elenkezője. 

Én úgy gondolom a Kothénél gyorsan visszamegy a folyadék az üstbe, ill. cserélödik zamatosabbal.

Előzmény: endrepp (154569)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154571

Mintha a sajátomat látnám. Tök így néz ki :)

Előzmény: vandox4 (154561)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.06 -1 1 154570

Ajjaj, ezt itt nem jó mutogatni, már a tizedesvessző jelentősen odébb ment. :)

Előzmény: kupeci (154564)
endrepp Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154569

Ha növeled a fűtést, több gőzt termelsz, elérsz egy állapotot, amikor a lefolyó szűk keresztmetszetben a felfelé törő gőz ellentart (részben) a flegmának és elkezdődik az elárasztás. Ez akkor következik be, ha az üst kapacitáshoz képest kevés a sapka, kicsi a lefolyó. Ha túl sok a sapka, akkor buborékolgatni fog, nem habzik fel.

Szóval én betennék egy túlfolyót, ami alul szifonban végződik, ez kiszélesítené az üzemállapotot. Tulajdonképpen ilyen a Kothe, nem lehet elárasztani annyira túl van méretezve a túlfolyó, a te túlfolyódban ellen tud tartani a gőz, a Kothéban nem. Én így jártam, nem volt elég a középső cső.

Előzmény: !MARATHÓN (154567)
Jolida Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154568

Hegeszteni akarsz? :-ppp

Előzmény: kupeci (154564)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154567

A tányérok hatásfokát, a fűtés növelésével gondoltam csökkenteni. Növelném a tömegáramot csökkenne a hatásfok. Erről mi a véleményed?  

Előzmény: endrepp (154546)
endrepp Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154566

Dögös..:)

Előzmény: kupeci (154564)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154565

Még nem próbáltad? Érdekelne a véleményed, mert nekem is kell egy új.

Előzmény: kupeci (154564)
kupeci Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154564

Ha már gáz akkor tessék a nyomáscsökkentő, nem olcsó de legalább jól néz ki!:)

vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154563

Még van lehetőség, legrosszabb esetben a fedő alja nem sík.

Előzmény: Törölt nick (154556)
naivkezdo Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154562

Szep kek a palack ellentetben a pb-vel, ez is fontos:)) telen hasznalom, amit irtal amiatt.

Előzmény: rézműves1 (154550)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154561

 A tégla sok mindenre jó:-)!

Előzmény: Jolida (154549)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154560

Azt nem tudom. Ezt árulja egy Fóti cég és egy Nyíregyházi is. Én Nyíregyházán rendeltem mert ők adtak több garit. A Fóti gyártóként hirdette magát , amikor odamentem megnézni a terméket kiderült,hogy csak értékesít.. Ez van már, ezt kell tuningolnom ,hogy jobb és jobb legyen.

Előzmény: 1zsakkrumpli (154559)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.06 -1 0 154559

"Költségcsökkentés vagy nem tudom mi vette őket rá..."

Szerintem a tied kínai koppintás :)

Előzmény: teabeetuning (154544)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154558

Szívesen!

Előzmény: teabeetuning (154557)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154557

Hi. A dugulást kizárom. Minden főzés után kimosok mindent. Sisak,páracső,spirál. A többi úgy van ahogy mondod. Meg fogom keresni a rést a pajzson...

Köszi az infót..

Előzmény: Törölt nick (154556)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154556

Az lesz. 99% Szimatolj bele a bugyogásba a sisak oldalánál. Ott megy el a drága kis szeszgőz. 

  Ami még lehet, az a páracső dugulása. Én minden cefrefőzés után átmosom, folyó vízben. Fantasztikus, mennyi kis fekete színű trutymó tud összegyűlni benne. A spirálom viszont mindig tiszta, odáig nem jut el. Ha mondjuk 3 főzés után sem pucolnám ki a páracsövet, fennállna a dugulás lehetősége, reálisan. Erre tippelem a maradék 1%-ot. Más nem lehet, ezeken kívül. 

Előzmény: teabeetuning (154554)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154555

Szia Jolida!

Készülőben egy 24kw-os égő csak a melóm miatt nehéz mindent megvalósítani egyszerre. Az 5kw os os öntötvas égő még ennél is kissebb(csőhossz stb) ezért használom ezt. 

Az "új" égőt emelhetőre terveztem ,hogy be lehessen állítani a lángnak leginkább megfelelő pozíciót.

Köszönöm a segítséget.

T

Előzmény: Jolida (154549)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154554

Szia Robi. 

Pont ezzel kűzdök én is... Jelenleg is megy a főző és a hidegnek hála csukott ajtónál dolgozom. Olyan az alkohol koncentrátum a levegőben ,hogy nem gyomorból szívódik fel a nedű hanem a tüdőmből.. így is be lehet állni..😀

Ha kihült megvizsgálom amit mondtál.

Köszönöm az infót.

 

T

Előzmény: Törölt nick (154552)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!