mondjuk, ha van az adott országban in nagydíj, az szerintem is növeli a reklámértéket, ebben igaza van.ezáltal Talmának is nő az értéke, az eladhatósága.
Hát, ettől nem hiszem, hogy a magyar motoreladások nőni fognak. A verseny maga rentábilis lesz, aztán slussz. Talma nem hiszem, hogy 3x évesen fog berobbanni a MotoGP-be.
A www.google.com-on ennyi találat született az alábbi kulcsszavakra:
Talmácsi Gábor, Hungary - 41 600 találat
Szávay Ágnes, Hungary - 56 100
Janics Natasa, Hungary - 954
Lékó Péter, Hungary - 45 400
Dzsudzsák Balázs, Hungary - 11 500
Kásás Tamás, Hungary - 672
Gera Zoltán, Hungary - 39 000
Minden tiszteletem az olimpiai csillagoké, de nyilvánvaló, hogy nem mindegy, mekkora egy-egy sportágban a nemzetközi konkurencia, illetve milyen mértékű a médiaérdeklődés, és ezzel együtt mennyi az itt kereshető pénz.
a 250eseknél viszont két magyar is van, ugye? a Tóth Imréről már korábban is hallottam, múltkor viszont valami Győrfi (vagy Győri) Alaen is ki volt írva, na róla még sose hallottam.
Nem feljutásra megy, akkor lép magasabb osztályba, amikor oda kap szerződést (olyat, ami neki is megfelel). Elvileg 2009-ben, most úgy néz ki. Soha nem lesz ott mint Rossi, mert a MotoGP-ben túl sok a pénz ahhoz, hogy egy minimális reklámértékkel bíró magyar versenyzőt alkalmazzanak. Talma osztálya nem legnépszerűbb, általában a fiatalok versenyeznek ott, de aki a MotoGP-t komolyan figyelemmel kíséri, az általában nézi a 125-ös és a 250-es versenyeket is. Viszont bár nem ez a kategória a legnépszerűbb, de idén messze a legizgalmasabb, ebben a tekintetben a 250 köbcentis kategóriát évek óta veri.
Tényleg nem azért mondom, de idén itt lesz a lehetőség, hogy végre olyan sportágak képviselői is labdába rúgjanak, amelyeket nem 4-5 országban űznek.
Minden tiszteletem a kajak-kenusoké, de Fábiánné és Janics idei hisztizése azt mutatta, hogy milyen hülye picsák. A vízilabdáról is el kell mondanom egy dolgot: az utóbbi hetekben uszodai látogatóként volt alkalmam végignézni az Eger férfi vízilabda-csapatának néhány edzését. Hát olyan haj de nagyon kemény munka nem folyt ott, alig hiszem, hogy nagyobb inzenzitással dolgoztak volna, mint egy átlagos cseh vagy osztrák élvonalbeli futballklub játékosai (magyart nem írok, mert ami nálunk zajlik, az inkább kabaré).
Amúgy kíváncsi leszek, hogy a futballválogatott és Várhidi Péter hol fognak végezni idén az év végi szavazáson. Ha Moldovát és Görögországot is megverjük, Bajusztörp akár az év szövetségi kapitánya címre is bejelentkezhet.
:-) nem nem jelenti azt h feljebb megy, sőt jövőre is ebben a kategoriában megy. ott ahol Rossi? az még odébb van. uccsó kérdésedre nem tudok válaszolni:-)
annyira nem értek a motorsporthoz, csak Talma miatt figyelem, de valaki elmagyarázhatna pár dolgot.ha Talma világbajnok lesz (az lesz!), akkor automatikusan feljut a magasabb osztályba?vagy ez nem feljutásra megy?és mikor lesz ott mint a valentino rossi?csak, hogy híresebb legyen. és a Talma osztálya mennyire népszerű a világban?
Elfogult vagyok, de nem feltétlenül Lékó irányába:) Kedvelem, de nem ő a kedvencem a listából (hajrá Ági:)), viszont a világviszonylatban legnépszerűbb, ennélfogva legnagyobb konkurenciával rendelkező sportok közül messze-messze ő vitte a legtöbbre a jelenlegi magyar sportolók közül. Egyébként a sakk sport, nekem ilyen szempontból inkább a technikai sportágak a neccesek.
"nem is emlékszem olyanra, hogy mikor volt olyan sok egyéni sportolónk (Talma, Ági, Bodrogi, de említhetném a biliárdozó Földest is aki ma megverte a 2005-ös világbajnokot a pool vb-n) akik a világ piacképes sportjaiban törnek borsot az ellenfelek orra alá."
Én még Lékót mindenképp idevenném a listába, sőt, az első helyre.
a 4-5 legjobb motor egyike Talmáé, van kb 40 versenyző--> 90% motorja gyengébb amikor nem volt ilyen jó motorja akkor azért a pontszerzésnek is nagyon örültünk, mert tudtuk, hogy a legjobb motorokkal a mezőny második fele nem tudja felvenni a versenyt, pedig már akkor is benne volt tudása szerint az 5 legjobb pilóta között,
ez meg továbbra is hülyeség: persze zdzicht lehet csak rosszul fejezte ki magát Szavay igazabol nem csinalt meg annyit hogy raszolgalna erre a titulusra.
hamár offolunk Ágiról kb egész évben beszéltem már:-) fantasztikus, kiváló, hihetetlen, nagyon örülök Talma más eset. Neki kijárt már egy ilyen év. Viszont azért 125ben pont nem jön ki annyira a különbség mint ahogy leírtad. Van több aprilias (mert az egyértelmű h az a legjobb moci ) meg több évi kiadás. Nos ő tavalyi modellel csinálja, a mezőnyben 3 jobb motor is van, + a KTM-ek. Szal összeségében nagyon nagy évet ment Talma és erre márcsak a pontot kellene fell tenni.
gondolom ezt azért írod mert a klubcsapatok közül a Fradinak szurkolok? el kell, hogy keserítselek de Gyepes sose volt a kedvencem, így nem hívnám be, de a ma gyenge teljesítményt nyújtó Vermest se... lehet behívnám helyette valamelyik győrit, van jópár tehetséges és rutinos védőjük...
off nálam Ági a nyerő igaz én elfogult vagyok:) egy elég súlyos betegségből állt fel és már mindenki leírta Talma vb bajnoki címére(?) azért jobban lehetett számítani, mint arra például, hogy Ági top20-ban lesz év végére vagy hogy 6-7 0-5-ről megnyeri az olimpia előversenyét Jankovics ellen. A motorsportban nincsenek igazán egyenlő feltételek az asparral pl a mezőny 90%-a nem tudja felvenni a versenyt, míg teniszben mindenki saját zsírón produkálhat, nekem ez valahogy nagyobb sportérték. Hozzáteszem ha egyforma motorral menne mindenki akkor is Talmára tippelnék és biztos vagyok benne, hogy akkor is a vb címért menne holnap.
Hajrá
szerencsére a férfiak és a nők között külön hirdetnek győztest tudomásom szerint, mindketten megérdemlik az elismerést. nem is emlékszem olyanra, hogy mikor volt olyan sok egyéni sportolónk (Talma, Ági, Bodrogi, de említhetném a biliárdozó Földest is aki ma megverte a 2005-ös világbajnokot a pool vb-n) akik a világ piacképes sportjaiban törnek borsot az ellenfelek orra alá. hálistennek a focisták is egyre jobbak
Mindig elfelejtem, HUszti ev vegeig van eltiltva a valogatottol?? MLSZ nem tudna enyhiteni az iteleten? Varhidi azert behivhatna, jo lenne enyuhiteni a viszonyon...
Hajra Talmacsi!! Hajra Magyarok!!!!
Ha Talmacsi VB lesz akkor ot valasztjak meg az ev sportolojanak! Szavay igazabol nem csinalt meg annyit hogy raszolgalna erre a titulusra.
Apropó. Remélem, hogy a magyar sportújságírók végre észreveszik, hogy az öttusán, a vízilabdán és a kajak-kenun kívül más sportágak is léteznek, és év végén Talmácsi Gábort, illetve Szávay Ágnest választják az év sportolójának.