Keresés

Részletes keresés

1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154613

Szerintem is:)

Előzmény: endrepp (154612)
endrepp Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154612

A törvény szerint a kisüsti 2x lepárlással készül 1000liternél kisebb üstben, ebbe belefér, hogy atomot hasítasz a második lépésben. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (154611)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154611

Én erre gondoltam:

"...a klasszikus, kétlépcsős lepárláshoz képest ebben az esetben a szeszpárákat a finomító üstről egy aromaerősítő oszlopra vezetjük. Az aromaerősítő oszlop minőség javító szerepe ott emelkedik ki, hogy az oszlopban egy meghatározott emelkedéssel rendelkező spirál kerül kialakításra, melyen a szeszpára többször lecsapódva az aromákban gazdag párákat is magával viszi a késztermék felé. Így az aroma gazdag párák nem kerülnek leválasztásra. Tehát egy gyümölcsre jellemző gazdag illat és íz világot nyerünk a gyümölcspálinkának, mely ettől egyedivé válik, a korábbiakhoz képest.A késztermék még kisüsti pálinka."

Előzmény: endrepp (154610)
endrepp Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154610

Finomítás tányéros oszlopon. Van ilyen kisüsti a piacon.

Előzmény: 1zsakkrumpli (154609)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154609

Majd kiprobálom 86-nál is.

 

Kisüstibe belefér az, hogy finómitás aroma toronnyal?

Előzmény: !MARATHÓN (154608)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154608

86 az a 82 tf%.

 

A Békési szilvapálinka 60-65tf% és csak kisüsti lehet.

Előzmény: 1zsakkrumpli (154604)
Green Corner Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154607

Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy te még nem láttál DES-főzőt élőben!:( Ha mégis, akkor az nem az volt!

Előzmény: kopasz szuzukis (154591)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154606

Főzés közben?

Előzmény: Jocó0423 (154605)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154605

Én a videóban úgy láttam, hogy lelehet kupakozni a réz mütyüröket. Akkor csak enyhe deflegmátorként működik tovább. Vagy rosszul gondolom?

Előzmény: 1zsakkrumpli (154604)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154604

Igen-igen, de ha nem lehet kikapcsolni...

Idén, most már többször beigazolódott, hogy a legillatosabb, legízesebb párlatok 75-82 %-os (KP).

Előzmény: endrepp (154603)
endrepp Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154603

Agyban dől el. 3tányéros tornyon főznek 90%-os középpárlatot, más lesz, mintha 80%-ost főzne, biztos nehéz tányért kikapcsolni, ha egyszer már meg lett vásárolva. :)

Előzmény: 1zsakkrumpli (154602)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154602

Az oké, csak az nem mindegy, hogy egy álló folyadékon keresztül vezeted a gőzt, amiből az aroma anyagokat rég kiszedted, vagy folyamatos gőz-folyadék ellenáramot hozol létre.

Előzmény: kopasz szuzukis (154601)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154601

Gyakorlatilag az összes "erősítő feltét", buboréksapkás, töltetes, szitatányéros kolonna az illékonyabb komponensek, így főként az alkohol dúsítására szolgál.

Előzmény: 1zsakkrumpli (154596)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154600

Helyileg merre vagy? Én Nógrád.

Előzmény: naivkezdo (154599)
naivkezdo Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154599

Barkivel, akit erdekel. Ugy latszik csak ketten vagyunk:)

Előzmény: vandox4 (154553)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154598

Tegnap este is kóstoltam, felejtős.

Előzmény: endrepp (154597)
endrepp Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154597

Meg kellene kóstolni.

Előzmény: 1zsakkrumpli (154596)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.07 -1 0 154596

Szerintem ezzel nem lehet aromás-illatos pálinkát készíteni, csak magas alkoholtartalmú italt.

Előzmény: kopasz szuzukis (154595)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154595

Némi kézügyességgel, némi szerszámozottsággal házilag is készíthető buboréksapkás kolonna:

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Im9p7sfQok

 

A deflegmátor:

 

https://www.youtube.com/watch?v=RgJW4hVPKoA

 

Akár közvetlenül is ráépíthető. Mondjuk, a fűrészelt-kihajlítottfüles csőcsonk beillesztés helyett én peremezett csőcsonkot tennék. Csak a szépség kedvéért.

vandox4 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154594

Állíthatós nyom.csökkentő, finoman állítható gázszelep-csap, meg egy lángőr. A fúvóka cserét a végére hagynám, kipróbálnám az eredetivel.

Előzmény: teabeetuning (154592)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154593

Az enyém meghajlott egyszer, nekem sikerült visszaegyenesítenem. De ovatosan.

Előzmény: teabeetuning (154589)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154592

Az égő már megvan. Fúvókák kellenek és egy profibb reduktor,megvidő ,hogy összerakjam. Remélem 1,2héten belül készlesz. Üdv T

Előzmény: mili70 (154590)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2018.12.07 0 0 154591

Hiába hívod, ők sem lesznek okosabbak.

Ez ilyen! Adódik a konstrukcióból, és a gyártástechnológiából.

Egy megoldás van: szilikon habszalag.

30mm széles kell, mert annyi a vízvályu szélessége az üstön. Vastagságra 15-20mm.

 

Egyik szesztársnál láttam egy átalakított Destillatori 80-ast. Levágta az üstről a gagyi gyorszárat. 20x2mm-es laposvasból csinált egy abroncsot, ami  2 félkörívből állt, és csavarral fogatta össze az üst szélére, a perem alá. Nem az üstperemet fúrta fel, hanem a fél abroncsokat egymáshoz úgy, hogy a csavarok meghúzásakor rászorult az abroncs az üstperemre.  Ezen az abroncson volt 4 fül 6,5mm-es furattal. Ugyanilyen abroncsot készített az üstfedélre is, ugyanilyen fülekkel. Az üst abroncson lévő fülek és a fedélabroncson lévő fülek furatai egy vonalba estek. 6-os csavarral és szárnyas anyával húzatta össze a fedelet az üsttel.

Előzmény: teabeetuning (154589)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154590

Egy ilyen megoldásban gondolkozz ( szerintem ez C24 falikazán szőnyegégője, legalábbis az enyém így néz ki ) http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149817962&t=9007484 

A Paellát meg engedd el.

Ez e-mailem nyilvános, ha komolyan gondolod a személyes találkozót, tudod mit kell tenned. 

Előzmény: teabeetuning (154589)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154589

Tehát mégis igaz... Szeretném 1x személyesen is megnézni ,hogy mi csudát csinálok rosszul. Visszatérve a kupola billegésre hát kicsit szomorkás lettem amikor felraktam egy asztalra és alátettem egy lámpát. A 2 db gyors zárnál szépen felfexik az asztalon de a másik két oldal hát 1-1,5 mm-re nyit csak. Aszem holnap felhívom a kereskedőt. 

Előzmény: mili70 (154574)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154588

Értem, a terv 3 tányér, amire 65-75 tf% os (alszesz, párlat) érkezik, 4 db 12mm belső átmérőjű szifon, 100- as tányéron a tányérok 210 mm távolságban vannak . 

Igaz tovább tartana a főzés, de a előhűtőt (csőkötegest) kikapcsolnám. Amikor feláll a rendszer (elárasztás). Utána a fűtéssel tolnám, a hatásfok csökkentést.

Előzmény: endrepp (154569)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 2 154587

Jó pálinkát mindkét főzővel lehet készíteni. Ennek a nagyobb űrméret az előnye, és ne feletsd el soha, hogy a jó pálinka alapja a jó cefre! Sok sikert!

Előzmény: Marco33 (154586)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154586

Ujra koszi a segetseget. Remelem belejovok hamatosan. Nagy remenyt teszek bele ebbe a fozobe. Remenykedek hogy finomab lessz a palinka mind a elozo eco17 bol. Bar abol is finomak voltak a palinkak.

Előzmény: vandox4 (154584)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154585

Legyél teljesen nyugodt. Simán meg fogod csinálni. 

Előzmény: Marco33 (154583)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154584

Mikor a páracső üst felőli oldala felmelegedett, a hőmérőn kb. 60°, akkor a fűtést már érdemes visszább venni. A párlat ezután, kb.75°-nál fog megindulni. Minimális eltérések lehetnek a hőmérőt illetően.

Előzmény: Marco33 (154580)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!