"...a klasszikus, kétlépcsős lepárláshoz képest ebben az esetben a szeszpárákat a finomító üstről egy aromaerősítő oszlopra vezetjük. Az aromaerősítő oszlop minőség javító szerepe ott emelkedik ki, hogy az oszlopban egy meghatározott emelkedéssel rendelkező spirál kerül kialakításra, melyen a szeszpára többször lecsapódva az aromákban gazdag párákat is magával viszi a késztermék felé. Így az aroma gazdag párák nem kerülnek leválasztásra. Tehát egy gyümölcsre jellemző gazdag illat és íz világot nyerünk a gyümölcspálinkának, mely ettől egyedivé válik, a korábbiakhoz képest.A késztermék még kisüsti pálinka."
Agyban dől el. 3tányéros tornyon főznek 90%-os középpárlatot, más lesz, mintha 80%-ost főzne, biztos nehéz tányért kikapcsolni, ha egyszer már meg lett vásárolva. :)
Az oké, csak az nem mindegy, hogy egy álló folyadékon keresztül vezeted a gőzt, amiből az aroma anyagokat rég kiszedted, vagy folyamatos gőz-folyadék ellenáramot hozol létre.
Gyakorlatilag az összes "erősítő feltét", buboréksapkás, töltetes, szitatányéros kolonna az illékonyabb komponensek, így főként az alkohol dúsítására szolgál.
Akár közvetlenül is ráépíthető. Mondjuk, a fűrészelt-kihajlítottfüles csőcsonk beillesztés helyett én peremezett csőcsonkot tennék. Csak a szépség kedvéért.
Ez ilyen! Adódik a konstrukcióból, és a gyártástechnológiából.
Egy megoldás van: szilikon habszalag.
30mm széles kell, mert annyi a vízvályu szélessége az üstön. Vastagságra 15-20mm.
Egyik szesztársnál láttam egy átalakított Destillatori 80-ast. Levágta az üstről a gagyi gyorszárat. 20x2mm-es laposvasból csinált egy abroncsot, ami 2 félkörívből állt, és csavarral fogatta össze az üst szélére, a perem alá. Nem az üstperemet fúrta fel, hanem a fél abroncsokat egymáshoz úgy, hogy a csavarok meghúzásakor rászorult az abroncs az üstperemre. Ezen az abroncson volt 4 fül 6,5mm-es furattal. Ugyanilyen abroncsot készített az üstfedélre is, ugyanilyen fülekkel. Az üst abroncson lévő fülek és a fedélabroncson lévő fülek furatai egy vonalba estek. 6-os csavarral és szárnyas anyával húzatta össze a fedelet az üsttel.
Tehát mégis igaz... Szeretném 1x személyesen is megnézni ,hogy mi csudát csinálok rosszul. Visszatérve a kupola billegésre hát kicsit szomorkás lettem amikor felraktam egy asztalra és alátettem egy lámpát. A 2 db gyors zárnál szépen felfexik az asztalon de a másik két oldal hát 1-1,5 mm-re nyit csak. Aszem holnap felhívom a kereskedőt.
Értem, a terv 3 tányér, amire 65-75 tf% os (alszesz, párlat) érkezik, 4 db 12mm belső átmérőjű szifon, 100- as tányéron a tányérok 210 mm távolságban vannak .
Igaz tovább tartana a főzés, de a előhűtőt (csőkötegest) kikapcsolnám. Amikor feláll a rendszer (elárasztás). Utána a fűtéssel tolnám, a hatásfok csökkentést.
Jó pálinkát mindkét főzővel lehet készíteni. Ennek a nagyobb űrméret az előnye, és ne feletsd el soha, hogy a jó pálinka alapja a jó cefre! Sok sikert!
Ujra koszi a segetseget. Remelem belejovok hamatosan. Nagy remenyt teszek bele ebbe a fozobe. Remenykedek hogy finomab lessz a palinka mind a elozo eco17 bol. Bar abol is finomak voltak a palinkak.
Mikor a páracső üst felőli oldala felmelegedett, a hőmérőn kb. 60°, akkor a fűtést már érdemes visszább venni. A párlat ezután, kb.75°-nál fog megindulni. Minimális eltérések lehetnek a hőmérőt illetően.