Keresés

Részletes keresés

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.10 -2 1 303

A pultba beállítanak mindenkit, aki egy kicsit is fiatal és dekoratív nő... Magyarországon ennyi kell a vendéglátásba, több nem.

Előzmény: Dávidking (301)
triola2 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 302

"Vannak emberek, akik egyszerűen nem tudnak miről beszélgetni" Én is ezt éreztem. Meg valami olyasmit, hogy nem is szeretnének beszélgetni, hiszen mindkét lány tudja, hogy tiltott dologban vannak. Nehogy elszólják magukat.

Előzmény: Dávidking (300)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 0 301

"nemcsak a nőkkel szemben ciki amit csinál, hanem ahogy az istenített főnökével is próbál haverkodni, meg olyan lenni, mint az... és már attól a mennyekben érzi magát, hogy az elhívja fallabdázni, meg érdeklődik a munkája iránt, sőt, még a mézesmadzagot is elhúzza előtte, hogy majd milyen jó lesz neki, ha ő lesz a még nagyobb főnök..."

 

Nekem ezt a viszont a másik oldalról is érdmes megvizsgálni. Mármint hogy az ilyen Széphelyi félék milyen durván képesek nyalizni, ha az érdekük úgy kívánja. Csoki a recepciós csajnak a műtőért, Marcit squasolni viszi, meg ilyeneket mond neki, hogy "te vagy a klinika császára." Amikor bezzeg nem kapott műtőt, a csajtól lenyúlta a teáját és azt adta oda Marcinak. Az való élet is tele van ilyen visszataszító alakokkal, és szomorú, hogy nagyon sokan nem látnak át rajtuk.

 

"a pultosnak viszont bőven elég, hogy olvasni meg számolni tudjon"

 

Azért a pultosnak is illene tudni kommunikálni az emberekkel tisztelettudónak lenni. Más kérdés, hogy ezt itthon nem annyira várják el, főleg a kocsmákban, kávézókban.

Előzmény: Beavis Butt-Head (286)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 1 300

Nekem a kávézós jelenetben nem ez jött le. Vannak emberek, akik egyszerűen nem tudnak miről beszélgetni okostelefontól függetlenül sem. Ezek csak társadalmi, vagy inkább személyiség/neveltetésbeli nagy különbségek. Ott volt két Ózdi csaj akik elég kemény környezetben nőttek fel. Meglehetősen vagányak, határozottak és nyersek, hamar fel kellett nőniük. És itt van Marci akinek alapjáraton nagyon nehezen megy a barátkozás és a kommunkikáció. És azt is el tudom képzelni róla, hogy az anyukája a mai napig az ágyba viszi neki a kakaót. Ilyen emberek a facebookon sem fognak tudni többet kommunikálni, mert egyszerűen nincs semmi közös pont. Az ellentétek vonzzá egymást nem minden esetben jön be.

 

"simán mondhatná, hogy adott kölcsön Annának"

 

Ezzel csak az a gond, hogy folyamatosan azt duruzsolja Bertának, hogy felejtse el a család Ózdi részét. Hiszen Annával is csak a vita volt, meg arról is próbálta lebeszélni, hogy apus szülinapjára összehozza őket. Ezek után kicsit önellentmondásos lenne, ha pont ő támogatná ekkora összeggel puszta szívjóságból az általa alig ismert Annát. Szerintem majd azt fogja mondani, - ha már úgy is itt van apus szülinapja- hogy neki akar valami drága ajándékot venni azért vett le ennyi pénrt.

Előzmény: Ilhilla (285)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 299

Miközben arról volt szó, hogy előtte kivizsgálják. Ehhez képest...

Előzmény: schanc (298)
schanc Creative Commons License 2020.05.10 0 0 298

Móni? Ózdról felment volna egy pesti magánklinikára? Kizártnak tartom.

Inkább valóban elkapkodták itt az idősíkot. Még egy dolog miatt: ugye a rész úgy kezdődik, hogy Móni gyereke rohamot kap. (Megjegyzem, nagyon ügyesen alakította a kisfiú!) Értem, hogy kiborul emiatt a lány, de másnap már vonatra is ül, hogy Pestre menjen. Nem tudom, milyen időközönként léphet fel ilyen roham, de én tuti napokig még rajta szeretném tartani a szemem a gyerkőcön, ha már egy ilyet produkált. (De persze lehet, hogy rosszul látom.)

Előzmény: Ilhilla (291)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.10 0 1 297

Nem is gondoltam, hogy olyan volnál/voltál, de akkor sem te képviseled a többséget ebben a témában.

 

Ő mondta állítólag ezt magáról, de én csak sokadlagos forrásokból hallottam. :-)

Előzmény: Mlle. Grenelle (295)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.10 -2 0 296

Ahhoz képest a kiolvasztás-beültetés folyamatát igencsak részletesen elmagyarázták - még ha az a "fagyibaba" kifejezés elég visszatetsző volt is...

Előzmény: gombóc63 (294)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.10 -2 0 295

Én abszolút nem az Anna-féle réteg vagyok, régebben meg pláne nem voltam az - mégis így alszom, mert nekem így kényelmes.

 

Amúgy érdekes, hogy a kolléganődről ezt terjesztik - aki terjeszti, látta már aludni? 🙂

Előzmény: Beavis Butt-Head (293)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.10 0 0 294

Nyilván nem akarták percről percre ezt felvázolni, de az szerintem egy fontos folyamat, ami a beültetés után történik, azt nagyon leegyszerűsítették. Egyébként nagyjából úgy van ahogy írtad.

Előzmény: Ilhilla (291)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.10 0 1 293

Erre fogadni mertem volna, hogy te fogod leütni ezt a labdát, hiszen ezt a tényt már írtad magadról valahol a fórumon. ;-)

 

Nekem is van kolléganőm, akiről ezt terjesztik - noha nekem még sose mondta, és nálunk (mert azt is elárultad már egyszer, hogy melyik évben születtél, na én is ugyanabban, csak kicsit később...) négy évvel fiatalabb - de valahogy ez nekem akkor is szokatlan jelenség... pláne hogy ezen a kettőn kívül már Annát és a kocsmában általa felszedett nyálgép kölyköt is mutatták már így ébredés után...

 

(nem vagyok prűd, de ez valahogy sem a sorozatba sem illik, de még ahhoz a réteghez sem, amit folyton mutatnak Anna környezetében)

Előzmény: Mlle. Grenelle (290)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 292

Elkapkodták, erre nincs mentség.

És itt elgondolkodom, hogy természetes úton milyen könnyű is teherbe esni (pláne ha nem akarja az ember lánya, mert akkor még könnyebb...), viszont a mesterséges megtermékenyítés milyen bonyolult és macerás dolog...

Előzmény: Ilhilla (291)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.10 -3 1 291

Igazad van, nagyon "elkapkodták" ezt a megtermékenyítési jelentet. Én úgy tudom, nem csak annak az anyának a méhét és szervezetét kell felkészíteni hormonálisan az embrió befogadására, aki a saját terhességét fogja kihordani, hanem egy "donorméhet" is.

 

ehet hogy Móni előzőleg járt ott kivizsgáláson és kapott is hormont "kilökődés" ellen, csak -jó rtl-es szokás szerint- nem mutatták? 

 

Sajnos itt én is kevésnek (hiányosságnak?) érzem a Móni telefonja és a "teherbe ejtés" kivitelezése között eltelt 1-2 napot, majd a "hirtelen távozást", amikor egy mesterséges megtermékenyítés után is órákig kell felpolcolt fenékkel feküldnie a nőnek (lehet, hogy a megtermékenyített petesejttel más a helyzet, hiszen ott már megtörtént a "találkozó"?).  

Előzmény: gombóc63 (287)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 290

A végéhez: én már nem vagyok "mai fiatal", de bakfis korom óta meztelenül alszom - akkor is, ha nincs hálótársam.

Előzmény: Beavis Butt-Head (286)
Apádfüle Creative Commons License 2020.05.10 -1 0 289

Csak az a bajom, h annyira jo, h pikkpakk lemegy az 50 perc.

 

Én ma reggel megnéztem az RTL Most-on a következő részt, csak sajnos annak is pikkpakk vége lett, és most ott vagyok, ahol a part szakad.
Tényleg erőt kellene vennem magamon, és kihagyni néhány hetet, majd egyhuzamban megnézni.
Volt már olyan sorozat, amiről úgy gondoltam, nem érdekel, de aztán annyira dicsérték, hogy a közepe táján mégis csak elkezdtem, és kb. három részenként megnéztem a neten, "felzárkóztam". De az csak viszonylag érdekes volt, ebben viszont tényleg van feszültség, az ember rágja a körmét egy hétig. :)

Előzmény: Betty.Ford (282)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.10 0 0 288

Most viszont jól érzitek, hogy más dolgok kerülnek háttérbe...

 

Nem háttérbe, előtérbe kerülnek majd... :-)

Előzmény: Beavis Butt-Head (286)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.10 0 2 287

Tudom talán kissé sarkos vagyok, de lehet ez azért van, mert az első unokám lombik baba és tudom hogyan folyik a művelet. A beültetés után órákig feküdni kellett volna és utána se arról szól a sztori, hogy rohangálunk ide-oda. Ez csak arra a mondatod ugrott be, hogy lehet bonyodalom lesz a kihordással. Tudom, ez egy film, egy fikció, de tele van valós, életszerű eseményekkel. De talán egy ennyire fontos részének hűen kellene megmutatni mi is történik ilyenkor. No persze lehet épp ezért nem lesz sima ügy.

Előzmény: schanc (280)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.10 0 1 286

Nekem is nagyon tetszett a tegnapi...

 

Marci figurája nagyon beütött, hogy a szakterületén mekkora koponya - viszont ha ennyire megszállott, akkor nem is csoda, hogy simán bevállalja (bevállalná :-) ), hogy lenyúlja a felesleges embriót... meg az is lehet hogy csakazértis, azok után, ahogy a Ludmann-házaspár bánt vele - de közben meg az emberi kapcsolatok terén milyen egy nulla.

 

Nemcsak a kínos csend a csajokkal szemben - én ezt nem is annyira valami modern kori népbetegségnek fognám fel, hanem inkább egy huszonéves kora végére is szűz csávó bénázásaként, és persze jól látszott mind a két lányon, hogy ők ezzel nem tudnak mit kezdeni, mert ők minden szempontból teljesen más közegből jöttek.

 

De a más közegben is mekkora különbségek tudnak lenni... Móni is csak egy telepi csaj komoly kvalifikáció nélkül (sőt, talán még egy-két vonó is lehet benne) - igaz, a műköröm-manikűr mégiscsak igényel szakképesítést, a pultosnak viszont bőven elég, hogy olvasni meg számolni tudjon - mégis emberként, nőként és anyaként is köröket ver Annára. A visszafogottságában bizony van olyan kisugárzás, ami még ezt a kínos csendekkel teli találkozóban is megérintette Marcit... sőt, utána még Ludmannékat is!

 

Nade maradjunk még egy kicsit Marcinál... nemcsak a nőkkel szemben ciki amit csinál, hanem ahogy az istenített főnökével is próbál haverkodni, meg olyan lenni, mint az... és már attól a mennyekben érzi magát, hogy az elhívja fallabdázni, meg érdeklődik a munkája iránt, sőt, még a mézesmadzagot is elhúzza előtte, hogy majd milyen jó lesz neki, ha ő lesz a még nagyobb főnök...

 

Most viszont jól érzitek, hogy más dolgok kerülnek háttérbe... elvégre Ludmannék sem tudnak mit csinálni, mint várnak, hogy előbb sikerült-e a beágyazódás - ahogy ott a rendelőben csinálták, nekem egy teljesen ellenkező előjelű dolog, a szocialista Romániában végzett illegális abortuszok jutottak eszembe - aztán meg hogy a gyerek szépen fejlődik-e, nem lépnek-e fel komplikációk. Egy terhességre lehet ugyan teljes filmet építeni vígjáték (Örömapa 2. Áldatlan állapotban) és dráma formájában is (utóbbinak nem ugrik be a címe, amikor az egyik gyerekről előre kiderül, hogy olyan rendellenességgel fog születni, ami után biztos csak pár napja lehet, a másikról meg, hogy szívproblémával, és összehozzák, hogy megkapja az első szívét... mindez ráadásul igaz történet alapján), de itt nem akarnak szerintem gondokat kavarni, még azzal se, hogy Móni gyerekének az apja - akiről nem derül ki, hogy férj, élettárs, vagy már csak a gyerek a kapocs köztük - esetleg tudomást szerez az egészről.

 

Nem, már az előzetes snittekben is látszott, hogy az Annáról meg Bertáról fog szólni... most úgyis kiderült, hogy miért távolodott el "Sziszi" - aki viszont Anna valamelyik múlt héten felvillantott papírja szerint nem is Szilvia, hanem Éva (erről a papírról tudjuk meg azt is, hogy Anna elvileg 27 éves, Ludmann Kata pedig 32... hát én ilyen fejjel Tenki Rékáról nem feltételeztem volna, hogy a valóságban is még csak 34...) - a családtól. Plusz még hozzájöhet Karesz autólopós stiklije, amiről már volt szó, hogy így akarja pénzhez juttatni a testvérét...

 

Egyébként pedig nem baj, hogy olyan hamar lefut ez az 50 perc. Egyfelől jó, hogy nincs üresjárat, de az még jobb, hogy nem tesznek bele reklámot!!!

 

 

 

Viszont a mai fiatalok akkor is mindig meztelenül alszanak, ha másik fél híján nem is történt előző éjjel semmi? Múltkor Karesz, ost meg Detti... :-PPP

Ilhilla Creative Commons License 2020.05.10 -1 1 285

A kávézós jelenetnél remekül  előjött korunk "betegsége", az emberek nem beszélgetnek egymással. Bezzeg, ha mind a hárman előkapták volna az okostelefont és azon keresztül kommunikálnak... :-)

 

Zoli tuti valami hülye, hihetetlen magyarázatot ad a millióra, pedig simán mondhatná, hogy adott kölcsön Annának, hiszen a következő részben az ügyvédnek leszámol a lány egy csomó pénzt. Ha Berta rákérdez, az ügyvéd is tudná "tanúsítani" és már kész is a magyarázat! 

Előzmény: schanc (280)
triola2 Creative Commons License 2020.05.10 0 1 284

+ segítőkész és együttműködő. :)

Előzmény: Betty.Ford (283)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.10 0 1 283

Kulon tetszett, h Anna egesz kulturalt volt ebben a reszben vegre.

Betty.Ford Creative Commons License 2020.05.10 0 1 282

Nekem is tetszett, jo porgos volt. Csak az a bajom, h annyira jo, h pikkpakk lemegy az 50 perc. Egyszerre lenne jo megnezni a 8 reszt egy delutan alatt, mint az Alvilagnal is ugy volt igazan utos.

schanc Creative Commons License 2020.05.10 0 0 281

Ja, még egyet kihagytam: Sztarenki Dóra szemei, amikor Zoltán megöleli. Hát LOL :D

Előzmény: schanc (280)
schanc Creative Commons License 2020.05.10 0 1 280

Szerintem is simán a legjobb rész volt eddig. Jó ritmusa volt, megvolt a feszültség, végre megoldottak egy problémát. Jön majd helyette több másik :)

Remek szituk voltak, ahogy pl. Marci elmagyarázta a tornafelszerelésével, hogyan zajlik a kiolvasztás; ahogy Zoltán bujkált Dettinél, és alig bírtak nem lelepleződni (közben Móni kérdése a dokinak: "Te miért nem vagy őszinte a feleségeddel?"); a kávézós jelenet ("Te is ózdi vagy, nem? - Soproni. - Ja, azt hittem, ózdi." vagy "Én még Sopronban sosem jártam") rengeteget megmutatott az emberek élethelyzetéről, hátteréről, és közben vicces is volt bizonyos részeiben.

 

Ludmannék és Móni találkozása sem volt semmi. Kata indított a magas C-ről (most képzeljük ide Annát, ha ő a béranya, szerintem ennél a méhes kérdésnél nekiugrik), de aztán a végén meg mintha először a sorozatban emberségesnek mutatkozott volna, még a búcsúzás előtt megérintette a lány karját, hogy vigyázzon magára. (Aztán a laborban visszajött a szokásos.) Egyébként ezen a ponton azt hittem, más irányt vesz a jelenet - legalábbis nekem benne volt, hogy Ludmann kiakad, hogy milyen kockázat az, hogy a béranya egy szívbeteg gyereknek adott életet (még ha Széphelyi bele is szólt, hogy genetika miatt).

Az is cuki volt, amikor a beültetés végén Móni megszólalt, hogy "Ennyi? Terhes vagyok?"

 

Kíváncsi vagyok, innentől merre megy a cselekmény. Átkerül-e Berta és Zoli házasságára és Berta családi viszonyaira, vagy lesz itt még komplikáció a gyerekkihordással is. Ja, és egyértelmű, hogy Marci rájön a turpisságra, de hogyan fog rá reagálni?

Előzmény: Dávidking (274)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.10 -2 0 279

Marci simán összerakja, hogy a doki átverte, de -szerintem- nem fogja jelenteni a dolgot, inkább érzelmileg megzsarolja, mert kell neki egy állandó "barát" és  arra számít, ha majd igazgató lesz, az ő laborja is profitál a dologból. 

 

Bertának az egymillió kivétele egyből beindította a fantáziáját a férjével kapcsolatban de az eszébe sem jutott eddig, hogy hol "fárad el" ennyire és miért nem lehet egész nap elérni, amikor állítása szerint "ügyeletben van". 

Az pedig egy kicsit sem volt neki gyanús, hogy két nagy pakkal ért haza és egyből felment az emeletre, mert "zárójelentéseket" kell megírnia. 

Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 0 278

Az jutott még eszembe erről, hogy érdekes, hogy még az még az ilyen gátlásosnak tűnő jó kisfiú Marci félék is milyen könnyen áthágják a szabályokat, ha a céljaik eléréséről van szó.

Előzmény: derek (275)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 0 277

Így már értem. Tényleg mondta is a squasholásnál hogy jó lenne ha nem semmisíttetné meg minden pár az embrióikat. Akkor valószínű ez fogja megindítani a lebukást. 

Előzmény: derek (275)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 0 276

Azok után amiken keresztül ment, nincs túl sok oka vidámnak lennie. Ezzel együtt a mostani megnyilvánulásai elég bicskanyitogatóak voltak.

Előzmény: Mlle. Grenelle (273)
derek Creative Commons License 2020.05.10 0 0 275

 Egyébként lehet én vagyok figyelmetlen de a végén azt a jelenetet nem teljesen értettem. Marci rájött, hogy átverték? Miért írta át az embrió megsemmisítéses papírt kísérletre felajánlásra Ludmannék aláírásának meghamisításával?

 

Azért , mert ő szeretne kisérletezgetni és kapóra jött , hogy  valakik éppen most akarják kérni a megsemmisítést. Ő a saját céljaira szeretné felhasználni és ezért magának "lepapírozta" , ha esetleg valaki érdeklődne , hogy mit csinál a laborban. Így majd hamar ki fog derülni , hogy nem is igazi embriók voltak és emiatt még lesznek bonyodalmak.

Előzmény: Dávidking (274)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.10 0 0 274

Na végre, végre, végre! Ezt várom már az első rész óta. Ez most különösen jóra sikerült. A folyamatosan pörgő cselekmény, az érdekes párbeszédek, az utolsó pillanatig fenntartott feszültség parádés volt. Széphelyi végre nem balfaszkodott, hanem egész ügyesen játszotta ki a rendszert. A beültetés Anna asszisztálásával nagyon jól lett megoldva. Kata stílusa egyre meredekebb. Meg tudom valahol érteni, hogy sok fájdalmon ment keresztül, de azok a beszólogatások Móninak meg a laboros srácnak is. A "te vagy a méhem?" kérdésnél még Zsolt arcán is azt láttam, hogy ez már neki is sok volt. Az is jó volt, mikor a lányoknak fel kellett tartaniuk Marcit, és egy úgy akarták véghezvinni, hogy síri csendben ültek. Szegény Marci meg már-már kínosan képtelen volt beszélgetést kezdeményezni velük. Egyébként lehet én vagyok figyelmetlen de a végén azt a jelenetet nem teljesen értettem. Marci rájött, hogy átverték? Miért írta át az embrió megsemmisítéses papírt kísérletre felajánlásra Ludmannék aláírásának meghamisításával?

Ez a rész akár egy évadzárónak is beillett volna. Főleg a végén azzal a búcsúzkodással. A doki végülis teljesítette azt amire kényszerítették tehát az alapkonfliktus megoldva. Talált béranyát, és elvégezte a beültetést. De megmaradtak a nyitott kérdések is. Rendben le fog-e menni a szülés? Móni képes lesz-e lemondani a gyerekről? Mi lesz Anna ügyével, és Zoltánék házasságával? Utóbbi egy lépéssel közelebb került a lebukásról, bár nem egészen erre számítottam. Egy pénzfelvételi bizonylat még nem bizonyíték egy megcsalásra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!