Keresés

Részletes keresés

Nemhívő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 103

" Mégis erőszakolnak meg lányokat és felgyujtják még itt magyarországon is. "

Tettél ellene  valamit itt Magyarországon ???????

Előzmény: öngyilkos (100)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 102

Szevasz !

Semmi arrogancia, csak érdemes szelektálni.

" Másik összemosással próbálkoznak, például a hit és a tudomány között. "

Na erről van szó.

Előzmény: Törölt nick (97)
AAARGH Creative Commons License 2006.08.11 0 0 101
Ahoz előbb legyél ember.
Előzmény: öngyilkos (100)
öngyilkos Creative Commons License 2006.08.11 0 0 100
Érdekes, de több mint 10 éve kutatok, keresek válaszokat. Azt gondolom semminek sincs értelme. Magammal viszek minden tudást, de még ha át is tudnám adni, az utódom is viszi magával. A fennmaradt tudás pedig mit ér, ha "ilyen" világot hoztunk létre? Jézus tanításait mindenki ismeri. Mégis erőszakolnak meg lányokat és felgyujtják még itt magyarországon is. Látod, ezért nem akarok élni. Szégyellem is hogy ember vagyok.
Előzmény: Törölt nick (99)
öngyilkos Creative Commons License 2006.08.11 0 0 98
Rövidesen megtudom mi van a halál után. Már alig várom. ez a földi élet már nem nyujt újat. Elég is volt belöle. Talán ha van következő létforma az jobb lesz.
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.11 0 0 96

Na csak kibúlyik itt a szög a zsákból: evolúciós "elmélet" !!

Az evolúció nem elmélet, hanem egy folyamat, aminek törvényszerűségei vannak. Ezt a genom térkép ismerete óta igen jól lehet kutatni, megismerni, sőt az elveket más területen alkalmazni.

Előzmény: verz (94)
verz Creative Commons License 2006.08.11 0 0 95
(Ja, és mielőtt az orrom alá dörgölnéd, semmi bajom Kampissal, sőt rendkívül nagyra értékelem ismeretterjesztő tevékenységét...)
Előzmény: verz (94)
verz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 94
Mondom, hogy nem érted a dolgot! Miről kéne Kampist felvilágosítani? Gondolod, hogy nem vitatkozik vele senki, akinek ugyanaz a szakterülete, mint az övé?

Itt nem arról van szó, kinek van igaza, kinek nincs, hiszen ezt - legalábbis jelenleg, de érzésem szerint még nagyon soká - nem lehet megállapítani. Hanem az, hogy egy adott könyv vagy cikk mennyire spekulatív, mennyire logikus stb.

Példaként korábban - egy olvtárs hozzászólása nyomán - megemlítettem, hogy az egy időben valóban "szenzációs elméletként" kikiáltott pánspermia hipotézis nem old meg semmit az élet keletkezésével kapcsolatos problémák közül. Mostanra már le is csengett a hírverés körülötte. Na pl. a pánspermiával foglalkozó "szakkönyvek" jó részét dobhatod a kukába, de így van ez az Intelligens Tervezéssel meg sok evolúciós elmélettel stb.
Előzmény: Nemhívő (91)
Iván Gábor Creative Commons License 2006.08.10 0 0 93

Tehát kiadtad az iránymutatást:

bibliák a kukákba!

Előzmény: PROWL (88)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.10 0 0 92

Ez marha jó! De tükrözi a valóságot. Azonban szoktak a tudósok efféle következtetést is levonni. A matematikus mondja:

Annak a valószínűsége, hogy itt csak ez az egyetlen fekete bárány, elég kicsi.

Előzmény: Törölt nick (90)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.10 0 0 91

Szegény Kampis prof. , ha tudná hogy milyen zsenik futkosnak, visszavonulna.

Egyébként nyilvános az elérhetősége az egyetemen, miért nem sikerült

felhomályosítani ??  Ezt a hanyagságot !!!!

Előzmény: verz (89)
verz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 89
"Ja, vannak rossz szakirodalmak is ??? Ez érdekes. Azt hittem csak szakirodalom létezik."

Ez mindent elmond a hozzáértésedről! Ha eléd tennének egy kreacinosta szakirodalmat - pedig az is "szak" irodalom a szerzőik szerint - azt is elfogadnád? Ugye, nem! A többi, "szakabb" irodalommal is így van, különösen az "ismeretterjesztő" szakirodalommal, amilyen pl. a Kampis: nem célszerű mindent azonnal készpénznek venni bennük.

Az igazi szakirodalmat az élet keletkezéséről egyébként jó eséllyel nem is értenéd, annyira bonyolult biokémiai és biofizikai fejtegetések vannak bennük...

Örültem a csevegésnek!
Előzmény: Nemhívő (87)
PROWL Creative Commons License 2006.08.10 0 0 88

Gáborkaaaah!

hogyan a franczában ellenőrizhetsz le olyan folyamatot, ahová nem vagy beengedve, hogy OTT mérhess ???

A színtiszta ötösre vizsgázott és színtiszta 5-össel kutató/gyakorló/megfigyelő/konkludáló/következtető/ellenőrző/visszaellenőrző/csatoló stb-s TUDÓSOK is csak következményei annak az életkezetkezési folyamatnak, amelyet A GONDOLAT és A KÉZ elindított és véghezvitt.

tehát csendesebben legyünk mi itt, a kispadon. Amúgy meg ez nem azt jelenti, hogy legyünk csak szemellenzős buták. Sőt! nyissuk csak ki szemünket, fülünket, szellőztessük ki az agyunkat, és hagyjuk már el a hülyeségeket, jelesül:

a mesét

az élet keletkezésével kapcsolatosan (is) ...

:)

Előzmény: Iván Gábor (8)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.10 0 0 87

Még jó hogy nem a Vis-Vitalisból doktoráltál !!  Manapság ugye ...

Vannak olyan " biológus " ismerőseim egy másik fórumról, akik még az evolúciót is tagadják, vagyis csak  a titulus az nulla.

Természetesen amatőr vagyok de megválogatom kitől idézek.

Ja, vannak rossz szakirodalmak is ???  Ez érdekes. Azt hittem csak szakirodalom létezik.

Előzmény: verz (85)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.10 0 0 86

Ajánlott irodalom: Richard Feynman: A vallás és a tudomány kapcsolatáról (asszem ez a címe. Megtalálod a neten is.

Méghogy nem feszül ellentét.

Előzmény: satya (84)
verz Creative Commons License 2006.08.10 0 0 85
"No nem is kicsit vagy tudatlan"

Ellentétben veled (mármint a te tudatlanságodat), én ezt nem is tagadom. Igaz, hogy 30 éve biológiával foglalkozom és abból doktoráltam, de ez ne zavarjon hozzászólásaim értékelésében....

(Egyébként abból is látszik ,hogy amatőr vagy, ahogy előhúzgálod az ízlésednek megfelelő jó-rossz szakirodalmi példákat...)
Előzmény: Nemhívő (54)
satya Creative Commons License 2006.08.09 0 0 84
Csak úgy megmelítem, hogy a hit és a tudomány között nincs ellentét.

Akik ellentétet akarnak szítani, azok általában rossz indulattal vannak a vallás felé. Az persze lehetséges, hogy valaki nem látvteljesentisztán a két területen, és ezért lát ellentétet, de ha élyebben rátekint, észreveszi, hogy az ellentét valójában nem is léezik.
Előzmény: Agnoszticizmus (82)
mmonitor Creative Commons License 2006.08.09 0 0 83
Itt az az elv, hogy leírjuk amit tapasztalunk. Ha ez neked szűk keret...
Előzmény: kisharsány (81)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.09 0 0 82

Nekem nincs, és soha nem is volt, remélem nem is lesz semmi bajom a tudomány eredményeivel, a kutató, kísérletező ember elért eredményeivel, az ennek folytán elérhető megismerési és egyébb "haladással". Nekem bajom a skolasztikus, egy keretbe való mindenároni, görcsös befoglalási kényszerrel, annak megnyilvánulásaival van. Avval, hogy egy elméleti keret az, amely "meg kell hogy határozza" mindazon eredmények jelentését, helyét, nagyságrendjét, és egyéb viszonylatait, melyeket rengeteg találékonysággal, szellemmel, kreativitással a kutató kereső elmék felfedeztek. Hogy be van szorítva egy "satuba", melyet emberek, és nem is mindig a legragyogóbb elmék készítettek. Evvel van bajom. Meg avval a szemlélettel, mely szerint a haladás útja a régi legyalulása, és nem a melléépítesé, vagy összeépítése az összeillő szegmenseknél. Szerintem a haladás útja az lenne, hogy apró piciny darabkák felfedezésével, megismerésével, módosítani a meglévő szerkezeteket. S ez még evolitikus is lenne. (Ha már az olyan fontos) Valóban vannak olyanok, amilyenekről írsz, s lehet, hogy nehéz szétválasztani. Én a fenti "hitvallás" szerint gondolkodom.

Hát igen: a vallásos embereknek addig általában nem is böki a csőrüket a dolog, míg a tudomány be nem avatkozik efféle intim témákba.

Előzmény: kisharsány (81)
kisharsány Creative Commons License 2006.08.09 0 0 81

Hiába használod ki a szép magyar nyelv gazdagságát, a tudomány legfőbb érdeme a fejlődés marad, amit lehet rossz szemmel nézni, és a régi túlhaladott dolgokat, mint a változatlanság erényének beállítani. Ez olyan ... vallásos.

Előzmény: kisharsány (66)

Kedves Nemhívő !

Te valamit itt nagyon félreértesz (remélem, hogy ez van)

Nekem nincs, és soha nem is volt, remélem nem is lesz semmi bajom a tudomány eredményeivel, a kutató, kísérletező ember elért eredményeivel, az ennek folytán elérhető megismerési és egyébb "haladással". Nekem bajom a skolasztikus, egy keretbe való mindenároni, görcsös befoglalási kényszerrel, annak megnyilvánulásaival van. Avval, hogy egy elméleti keret az, amely "meg kell hogy határozza" mindazon eredmények jelentését, helyét, nagyságrendjét, és egyéb viszonylatait, melyeket rengeteg találékonysággal, szellemmel, kreativitással a kutató kereső elmék felfedeztek. Hogy be van szorítva egy "satuba", melyet emberek, és nem is mindig a legragyogóbb elmék készítettek. Evvel van bajom. Meg avval a szemlélettel, mely szerint a haladás útja a régi legyalulása, és nem a melléépítesé, vagy összeépítése az összeillő szegmenseknél. Szerintem a haladás útja az lenne, hogy apró piciny darabkák felfedezésével, megismerésével, módosítani a meglévő szerkezeteket. S ez még evolitikus is lenne. (Ha már az olyan fontos) Valóban vannak olyanok, amilyenekről írsz, s lehet, hogy nehéz szétválasztani. Én a fenti "hitvallás" szerint gondolkodom.

üdv: kisharsány

...és még valami mint p.s. vannak - lehetnek - esetek, amikor a Te "újad" már "régi" a felmerülő elmélettel, elvvel szemben. Ti (bocs. ha nem tartozol közéjük) akkor is réginek minősítitek, csakis az áthallások miatt, meg mert mindenáron "skatulyázni kell", s ami nem az elvünkbe illő... az

gondold végig kérlek

Előzmény: Nemhívő (75)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.09 0 0 80
S mi itt vitatkozunk erről, mikor egyrészt nincs szakképzettségünk e téren, akármennyire is hisszük magunkat műveltnek. Jaj, már elfáradtam....
Előzmény: Agnoszticizmus (79)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.09 0 0 79
Erről már hosszas viták folytak tudósok között, s eredményre nem vezetett. Találtak egy újabb láncszemet nemrég  (asszem a vas-szulfidos sejteket), de valójában azt még nem, hogy hol volt az élettelen és élő határa.
Előzmény: satya (78)
satya Creative Commons License 2006.08.09 0 0 78
Az értelems ember gondolkozik azon, hogy honnan az értelme, erről könyvtárnyi anyagot hoz össze, mert nem tudja pontosan körülírni.
az iskolában nem tanították, hogy honan az emberi értelem, csak zat, amit azemberi értelem felismert.

Egyébként meg a felvetésekre nem válszoltál ...
Előzmény: Nemhívő (62)
Agnoszticizmus Creative Commons License 2006.08.09 0 0 77

Egy kis biosz.

Kedves hallgatók! Valóban izgalmas lehet végigkövetni, ahogyan egy neuron kiépíti a szinapszist, s a dendritek kapcsolódása csodás élménnyé szövődik. De ez még nem vezet el az alapproblémáig, vagyis hogy ennek a sejtnek valahonnan az anyagból kellett keletkeznie.

Előzmény: kisharsány (76)
kisharsány Creative Commons License 2006.08.09 0 0 76

Ja, egyébként még le is van fotózva amikor a neuron elkezdi építeni a szinapszist a másik idegsejt felé.

Naná, hogy elkezdi. Ez a dolga ebben a helyzetben. (szoftver) De majd ha a Te általad készített (vagy aki által akarod) neuron kezd el növeszteni, az lesz a világszám. Egy hétig fogok egyfolytában elnézést kérni.

kisharsány

Előzmény: Nemhívő (72)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 75

Hiába használod ki a szép magyar nyelv gazdagságát, a tudomány legfőbb érdeme a fejlődés marad, amit lehet rossz szemmel nézni, és a régi túlhaladott dolgokat, mint a változatlanság erényének beállítani. Ez olyan ... vallásos.

Előzmény: kisharsány (66)
kisharsány Creative Commons License 2006.08.09 0 0 74

Valamit rosszindulatúan félremagyarázol, mert nem tételezem fel Rólad, hogy nem értetted, hogy itt miről beszéltem, hogy eszembe sem jutott, hogy rám vonatkoztathatja valamelyik élcelődő. Én ... de nem írom a többit, mert utálom a félremagyarázásos rosszindulatú élcelődést. Próbálj meg inkább humorizálni. Az sokkal kedvesebb.

kisharsány

Előzmény: mmonitor (71)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 73

Előre lehet tudni, hogy milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy BÁRMELY öt szám kihúzása esetén ötös találat legyen.

Ugyanígy volt, és van meg minden feltélel az élet kialakulásához és fennmaradásához.

Arról nem én tehetek, hogy a hitvilág csak egy szelvénnyel játszik.

Amit úgyneveznek: dogma.

Előzmény: egyszeriember (67)
Nemhívő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 72

Előbb el kő olvasni, mert a 62-es írásban az emberi tudatról van szó, az peniglen

nem az élet kialakulása.

Ja, egyébként még le is van fotózva amikor a neuron elkezdi építeni a szinapszist a másik idegsejt felé.

Előzmény: egyszeriember (68)
mmonitor Creative Commons License 2006.08.09 0 0 71

Attól, hogy egy ostoba kételkedik valamiben amiről semmit sem tud, attól még nem lesz tudós.

Előzmény: kisharsány (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!