Értem, olyan "minél kevesebbet érzünk a környezetből, annál jobb" autó lehet. A Porsche Boxster I.-nél már éreztem ezt. Meg a Merci SLK-nál is. Milyen sportkocsi az, amiben nem érezzük az utat?
Apám Opel GT-je hetvenvalahányban. A tengelye körül elforduló bukólámpát időnként utána kellett állítani, hogy szépen álljon. A képen is kicsit eláll az egyik oldal.
Igen, ha innen nézzük, akkor teljesen fedi a valóságot. De utazni monjduk egy E38-cal is lehet, és mégis nagyobb élményt ad, s nem is kell hozzá feltétlenül 12 henger.
Biztosan egy mai fiatal fordítva látná a dolgot; jobb a csendesebb, sterilebb miliő. Bakker, örexem. :-D
Ha nem volt még közöd 760-hoz, akkor mielőtt beleszretnél tartóstesztre bérelj egyet, mert szerrintem ritka unalmas egy autó. Mármint borzasztó steril, s emiatt unalmas.
C4-böl nekem a '91-es a kedvenc évjáratom, még a régebbi L98 motor (eszméletlen nyomaték, kvázi egy hajómotor), de már az újabb müszerfal és lámpák-lökhárítók.
Míg bele nem ültem. :) Sajnos előjött a klausztrofóbiám benne, roppant szűkös a vezető helye.
A C4-est tágasabbnak gondolom, továbbá nagyon tetszik benne, ahogy bukfencezve nyílik fel a lámpája. Meg hát az egész kocsi tetszik ahogy van, a hangja is és a kinézete is. A facelift utániak orra viszont kevésbé vagány szerintem, emiatt kellene facelift előtti. Még ha az gyengébb is.
Ez jó lista! Corvette-ből én a 92-96 közöttire szavaznék az erősebb motorok miatt. Egyszer majdnem vettem egy LT1-es kézi váltóst, de nem voltam elég bátor. Jól ment, csak nem lehetett kilátni belőle.
Nem volt dolgom ilyen autóval, de egyrészt gyönyörű, másrészt a 155 Q4 egy az egyben a Lancia Delta HF Integrale motorját és komplett hajtásláncát összkerékhajtását kapta meg. Nem lehet rossz. :)
Volt narrow body 1995-ig, és a faceliftnél alig észrevehetően kiszélesítették a sárvédőíveket, onnantól lett wide body. Talán valami 100 db wide body Q4 készült.