Keresés

Részletes keresés

kissg78 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 81

Vágom.

 

 

Szerinted a caleot érdemes járólap alá tenni, vagy oda inkább a sima villamos PL AEG-et tenni?

parketta alá caleo?

 

Ha a fűtés 70% villany teljes élettér lefedettség, +50% kandallós légfűtés(melegvizet is termel),plusz egy levegős hővcserélő akkor érdemes-e elgondolkodni a napkolin, ami a villamos rendszerb termel?

 

g

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 80

Igy nem annyira erezheto 5-10 senti koz a csikok kozott.

Előzmény: Törölt nick (79)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.07 0 0 79

Ha nincs alatta szigeteles, akkor az aljzatbetont melegiti, ami elosztja a hot. Igy annyira erezheto 5-10 senti koz a csikok kozott. En alacsony energiaigeny eseten sem fektetnem csak reszlegesen, mert azok kozott a reszek kozott feltuno lesz a kulonbseg. Talan szobankent es burkolatonkent erdemes varialni. Ugyanakkor en inkabb egesz feluletre tennem, csak a maximum padlohomersekletet csokkentenem ha a haz hoigenyenek megfeleloen, ha tenyleg jo a szigeteles. Ebben az esetben tartalek is tubb van a rendszerbe. Ugyanakkor teljesen felesleges 210W/nm film egy alacsonyenergias hazba, 150 boven eleg kell legyen. De ezt szamolni kell!

Nekem 150W/nm szonyeg van az ablakok alatt, a leghidegebb helyeken, mindossze 12 cm szigeteles felett. Kepes a padlot 30 fok fole futeni, meg szakaszos uzemben is, ugy hogy 2cm faburkolat is folotte van ...

Előzmény: kissg78 (78)
kissg78 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 78

Sziasztok!

 

Mi még gondolkodunk, milyen legyen a fűtés.

A caleot telepítik kerámi alá is.

itt találtam leírást.

http://www.incalzire-infrarosie.ro/hu/caleo_futofilm_telepitese_temesvaron.php

 

nem tudom ez drágítje-e az árat?

még az is kérdés, ha alacsony energiai igényű házról beszélünk, akkor nem kell a teljes m2-re kiépíteni. Ezért mondjáj. hogy kevesebbe kerül a bekerülése, mint egy hagyományos fűtés

Írtad, ahol nincs, ott nem is lesz olyan meleg érzet.

 

valóban igaz?ű

 

g

Előzmény: Törölt nick (76)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.06 0 0 77

Errol a szallo por vs padlofutesrol annyit, hogy:

- jol szigetelt haz es ehhez kelloen alacson homersekleture(kb < 28) allithato(!) padlofutessel nincs jelentos legaramlas, nincs lebego por

- ahol a padlofutest 28 fok fole kell allitani, vagy a haziak szeretik a forro padlot, ott bizony lesz lebego por a megnovekedett konvekcios ho/leg aramlas miatt.

 

Előzmény: beze_s (72)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.06 0 0 76

Karbon futoszonyeg = caleo, nem lehet vagy en nem tudom mivel lehet erre teliben ragasztani, nomeg az alatta levo 5-8mm xps miatt is flexibilis lehet a rendszer. En nem ismerem a technologiat. Jellemzoen ezt csak teritik a retegeket nem ragasztjak (a bemutatovideok szerint sem). Ugyanakkor legreteg minimalis, mivel sima feluletek fekszenek egymason.

 

Futoszonyeg = haloba agyazott, tobbszorosen szigetelt ellenallashuzal. Ezt vagy flex ragasztoba, vagy betonba, vagy aljzatkiegyenlitobe lehet fektetni. Erre a feluletre lehet aztan telibe ragasztani a padloburkolatot.

 

A lenyeg, hogy en nem ismerem milyen ragasztoval lehet (szabad) a karbon foliara (direkt nem hivom infrafolianak, mert az marketing BS) telibe ragasztani padloburkolatot.

Előzmény: XPS epito (75)
XPS epito Creative Commons License 2011.01.06 0 0 75

M3 azt írta

"Teljesen más, jobb érzés egy telibe ragasztott padlón járni. Ezt viszont a karbon fűtőszőnyeg alkalmazása nem teszi lehetővé."

Előzmény: Axióma (74)
Axióma Creative Commons License 2011.01.06 0 0 74

Marmint mit nem lehet a futoszonyegre? Azt eleve csemperagasztoba kell beepiteni.

Előzmény: XPS epito (73)
XPS epito Creative Commons License 2011.01.06 0 0 73

Érdekes, mivel a padlófűtés manuálok azt mondják, hogy ragassz le minden burkolatot azért, hogy ne maradjon légréteg, ami szigetel ezzel rontva a fűtés hatékonyságát.

Namost, ha a fűtőszőnyegre nem tudsz ragasztani, akkor ott elkerülhetetlen a léégréteg= hőszigetelés = teljesítményromlás.

Nem így tapasztaltad?

Előzmény: Törölt nick (67)
beze_s Creative Commons License 2011.01.03 0 0 72

Válaszolok magamnak: Az esztrichek simán felhordhatók 2-4 cm-es méretben is. A 2cm-est már érdemes meggondolni, egy padlószőnyeggel kombinálva. Bár a szőnyegben megtapadó por szállhat, így talán egy minimális vastagságú laminált parketta is jó lehet...

Előzmény: beze_s (71)
beze_s Creative Commons License 2011.01.02 0 0 71

Üdv!

 

A legjobb tényleg egy beton réteg húzása lenne, a fűtőszál fölé, de sajnos ez magasságban nagyon eltérne a folyosótól, így ezt sajna el kell vetnem. Az árakról én eddig csak az általad ajánlott ebay-t néztem, és ezt a kalkulátort http://www.caleo.hu/arak.php , amibe 12m2-re behelyettesítve az adatokat 150e jött ki, a neten a sima fűtőszálas "egységcsomag" 80 körül alakult. (Remélem nem néztem el...) Egyenlőre nekem is a Caleo fólia tetszik legjobban, ott szigetelést is adnak alá a csomagban. A kérdés még hogy erre mit tegyek... Talán a hajópadló is jó lehet, de mivel a párnafa sem lehet megoldás, így egyesével kell lerögzítenem a padló lapokat, ami nem tudom lehettséges-e a fóliánál, és vajon a fenyő vagy tölgy(kemény svéd) mennyire tartja a hőt.

Sajnos már így volt az ajzat mikor megvettük, meg van kötve a kezem, hacsak nem akarok bontani...

Köszi a segítséget, üdv:

bz

Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 70

Először is fontos hogy tudd, én csak felhasználó vagyok és amit leírok az a magánvélményem, ami alapján neked kell elgondlkodnod és döntened!

 

Naszóval, szerintem ha a betonra fektetnél és ragasztanál fűtőszálat, az hötemető lenne... Csak menne bele az energia, ugyan ha eléggé erős (150 - 200W/nm) rendszert választanál a padló érezhetően melegebb lenne, de nagyon sokba kerülne. Ugyanakkor ha csak éjszakai árammal fűtenéd (ha van), akkor esetleg már vállalható lenne. A vastag beton miatt még nappal is érezhető különbség lenne.

 

Szerintem ebben a felállásban a fűtőfilmes megoldás lenne jobb, amit ugye 5-8mm XPS re kell fektetni. Fölötte lehet laminált padló. Ez 5 perc alat átmelegszik, viszont 10 perc alatt ki is fog hülni! Abban nem tudok segíteni, hogy milyen vezérlés tudná fokozatmentesen vezérelni, de ha kellően alacsonyra állítod majd a maximális padlóhőmérsékletet, akkor gyakran fog ki-be kapcsolni a vezérlés és hasonló lesz a végeredméy.

Én esetleg meggondolnám azt a megoldást (ha a hely engedi), hogy a fűtőfilm fölé egy pár csentis hideg burkolatot tennék, aminek már lenne egy kevés hőtároló és elosztó tömege. Feltételezem, hogy lehet egy két-három centis betonréteget fektetni és arra burkolni.

 

Ezt a megoldás a fűtőszállal is meg lehet csnálni, persze a padlószint hasonlóan megemelkedik.

 

Fontos hogy a padlófűtés alá mindíg minnél vastagabb szigetelést érdemes tenni, de igyekeztem figyelembe venni a te lehetőségeidet.

 

Azt megírhatnád hogy hol melyik fűtőszál olcsóbb a caleo kb10EFt/nm áránál, én ennél drágábban vettem a fűtőszálaimat, kb 14Eft/nm áron (ez az AEG thermoboden).

Előzmény: beze_s (69)
beze_s Creative Commons License 2011.01.01 0 0 69

Üdv!

 

Végig olvasva a topicot, a legtöbb tapasztalattal és gyakorlati tudással azt hiszem Te rendelkezel, ezért tőlled bátorkodom kérdezni.

A gyerek szobába gondoltam elektromos padlófűtést, mert sajnos a vastag padlószőnyeg alatt csak a beton van. Igazából a beton kb 10cm körüli vastagságú, alatta döngölt agyag van, szigetelés nuku. Falazat 45cm vályog + hőszigetelő vakolat. Hideg nincs, csak padlót szeretnénk a szőnyeg helyett.

 

2 megoldáson gondolkodom, az első, amit tőlled láttam, a betonra ragasztva a fűtőszálat, de a kérdés hogy laminálthoz is jó-e, és hogy szigetelés nélkül elviszi-e a meleget a föld (bár az agyag igen jó hőszigetelő, és van vagy 50cm vastag)

A második a CALEO infrás megoldása, sajnos egyenlőre sehol nem találtam tapasztalatokat rólla, viszont a passzív házakban sokak fűtenek infra panellel, rossz nem lehet...:P http://www.caleo.hu/padlofutes.php

Ez kb 2x olyan drága mint a sima fűtőszálas, a 12m2-es szobába 150e....

 

Nem tudom melyiket válasszam...dilema :) Szerinted?

 

Üdv és köszi:

bz

Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.02 0 0 68
,,,,,
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.25 0 0 67
A második villamos padlófűtés projektem beüzemelése után a tapasztalataim a következők:

1. Villamos fűtőszál (AEG Thermoboden), aljzatbetonra ragasztva, illetve padloponozva, hidebgurkolattal (porcelán járólap). Beton alatt 12cm szigetelés van.
2. Villamos fűtőszönyeg, karbonszálas (Caleo), alatta 8mm polifoam szigetelés, felette 7mm laminált padló.

Alapvetően eltérően működik a két rendszer. A fűtőszál mintegy egy óra után melegszik fel érezhetően, a másik pedig kb15 perc alatt. A kihülés még lassabb az első esetben, kb 2 óra, ugyanakkor a fűtőszőnyeg felett a lainált percek alatt lehül miután kikapcsolom a fűtést.

Érdekes dolog, hogy a laminált alatt a fűtőszőnyegben hagyott akár 5 centis(!) hézag is érezhetően hideg a felületet eredményez. Emiatt mindenkinek aki azt tervezi, hogy evvel a megoldással nem a szoba egész felületét fűti azt javasolom, gondolja meg! Kifelyezetten kellemetlen a hideg részekre lépni, ezért az illesztések pontossága is különösen fontos.

Szerencsére a fűtőszőnyeges megoldás nem a sajátom, viszont jó alkalom volt arra hogy megismerjem ezt a rendszert is. Nekem továbbra is az első, fűtőszűlas megoldás tetszik jobban, talán azért is mert annál a padlóburkolatot rendesen le lehet ragasztani. Teljesen más, jobb érzés egy telibe ragasztott padlón járni. Ezt viszont a karbon fűtőszőnyeg alkalmazása nem teszi lehetővé.
Axióma Creative Commons License 2010.09.14 0 0 66
Nem volt szandekos (btw nem a ragaszto volt, hanem a padlopon), csak mondtam h. probaljuk mar ki, mielott a padlolap is ramegy, hogy muxik-e. Erre 1-2 perc alatt semmit nem lehetett erezni, es ottfelejtodott 1 orara... Masnap lett padlolapozva.
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 65
Halad a második padlófűtés projektem. A szobából kikerült a korábbi padlószőnyeg és szegőlécek. Valamint majdnam kész a fűtés és a laminált fektetése.
A padlófűtés elemei egyébként méretre váva és szerelt csatlakozókkal érkeztek a forgalmazótól. Tényleg csak le kellett fektetni, meg a vezetékeket bevágni a szigetelőlapba.


Most már csak a villanyszerelőre várunk.

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 64
Erre valahogy elfelejtettem válaszolni: ragasztó szárításra nem szabad használni a padlófűtést :) Annak a megadott idő alatt, lassan kell kiszáradnia. Így elrepedezhet . ..
Előzmény: Axióma (59)
Axióma Creative Commons License 2010.09.08 0 0 63
Nekem nappalirol lesz, nincs vezereltunk. Vezerelt eseten kozvetlen osszekottetesben kell legyen a vezerelt oraval (dugalj se lehet, a termosztat-vezerles persze igen).
Nalunk tuti lesz hoingas, mivel nagyon rovid idore akarjuk mukodtetni (marmint napon belul is, nem csak evszakra). De az egesz lakasban sehol nincs padlofutes, igy aki maszkal annak ugyis papucs van a laban, kiveve ha a furdokad korul van dolga. Akkor meg tok mind1 neki, hogy 25 vagy 28 fok, csak hogy mondjak ket szamot.
Előzmény: XPS epito (62)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.07 0 0 62
köszi mindkettőtöknek a tapasztalatot.
ha gyűlik még tapasztalatotok, akkor azért írjátok :-)

én is csak lábmelegítésre szeretném járólapok alá.
Még billegek a vizes és az elektromos padlófűtés megoldás között.

Attól tartok a villamossal kapcsolatban, hogy mivel kis hőtároló tömegre dolgozik, nagy a hőingadozása. Ami előny a felfűtésnél, de esetleg furcsa üzem közben. Vagy nem?

Viszont nagyságrendekkel olcsóbbnak és egyszerűbbnek tűnik a telepítése, vezérlése.

éjszakai áramról való üzemeltetéshez nem eleve a B tarifás órára kell kötni?
Vagy már nincs ennek külön áramköre?
Előzmény: Axióma (59)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 61
Kellemes:D Hamar melegszik ugyanakkor sokáig tartja a hőt. Ahogy a képeken is látszik itt nem került alá szigetelés, így az aljzatbetont fűti direktben.
Vezérlő is jó, bár kicsit meglepődtem hogy hallható mikor kapcsol, igaz nem hangos. Sok időm még nem volt a programozással játszani, csak max padlóhőfokot(26) és szobahőmérsékletet lőttem be a fürdőkben.
Családnak tetszik, amikor lehült az idő azonnal észrevették hogy működésbe lépett. Ha majd lesz időm beállítom az időprogramot is hogy favorizálja az éjszakai áramot, de lehetőleg akkor legyen meleg amikor ott is vagyunk.
Mivel a padlófűtés mellett a fürdőkben a plafonon infrapanel is van igazán kellemes az összhatás.
Előzmény: XPS epito (58)
Axióma Creative Commons License 2010.09.06 0 0 60
Upsz, most latom, nem is tolem kerdezted... mind1:)
Előzmény: Axióma (59)
Axióma Creative Commons License 2010.09.06 0 0 59
1x ment 1 orat, az 1 napos padlolapon. Sokat nem lehetett erezni, mert egyelore a csemperagi kiszaritasaval volt elfoglalva... es en otthon se voltam, parom mondta.
Sajna a f.szoba jo ideig nem lesz most me'g kesz, hogy elesben probaljuk. [De nekunk eleve nem hagyomanyos modon lesz megcsinalva: 12 perces lefutoval lehet neki lokeseket adni, nem hofokra szabalyoz majd, mivel csak hidegben csak gyereklab-melengetesre, illetve mondjuk inkabb nem elfagyasztasra szeretnenk csak hasznalni. A furdoben van egy nagy tor.szarito radiator is, rendesen gazkazanon.]
Előzmény: XPS epito (58)
XPS epito Creative Commons License 2010.09.06 0 0 58
Lehet, hogy a magyar dealerek is onnan hozatják? :-)

Van már felhasználói tapasztalatod is?
Előzmény: Törölt nick (52)
Axióma Creative Commons License 2010.09.05 0 0 57
Ja en kozben megvettem, megsem ebay, mert csak 2 nm es csak vezerles nelkul kellett, es bauhausban 25e-ert szamlaval mindennel mar nem volt dragabb az ebay-nel. Soknal jobban megerheti.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 56
Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 55
Legutóbb AEG vezeetékes padlófűtést szereltem, fotók: <a href="http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=99707657&t=9197683" target="_blank">itt</a>
A mostani projektben pedig a karbon alapú fűtőszőnyget lesz lehetőségem kipróbálni.
A csomagban minden benne van ami a telepítéshez szükséges:
- párazáró fólia
- szigetelőlemezek
- karbon kűtőszőnyeg
- vezőrlés és padlószonda.

Héten majd dobok képeket az elkészült szobáról is.

Csomagban:
Axióma Creative Commons License 2010.04.11 0 0 54
Kosz a tippet, nemsokara kelleni fog furdoszobaba padlolap ala temperalo, de eddig idegesitett az ara... miert nem jutott eszembe eddig is az ebay?
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 53
Most is jön rendelésem, a szállítási költség sem vészes, és kérésre egybe is csomagolják. Egy héten belül itt volt eddig minden. Mivel EU, +vám, áfa már nincs.
Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 52
Előzmény: vt75 (51)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!