Fogsz egy rossz rostát. Elvágod kb 15-20cm hosszúra. a szélesége a kipufogócső szélessége de úgy hogy szorosan menjen bele. Egyszerüen beledugod és indítasz.
Nem láttam ! ..de szerintem ,az is valami krumpli mérnök lehet...:-)) Viszont az is 7centcség,hogy azon a környéken, Akáctól, nem létezik okosabb tudományos paraszt ! ..meg nagyobb se ! :-)))
Önkormányzati gép volt csak most nem jut eszembe melyik falué. De nem 2,7-ért vette az tuti olyan 1,7-2 között vehette meg. :)
Viszont jó a gumizása elől 13,6r20, hátul 16,9r38 gumi ez sem olcsó rá. 13.6r20-as guminak kb 100-120ezer darabja, a 16,9r38-nak meg 180ezer darabja. A gumik ára csak 600ezer. :) Nem is olyan drága így a gép... :)
Nem tudom olvasgattál-e erre, arra, de van amelyik turbó nem is HUHOG vazzeee.... Nagy baj ám ez...... :-))))
Tisztelet a kivételnek, de olyan sokan beugrottak ebbe a túrbózzuk az Mtz-t, had fütyüjjön dologba, hogy szívtak ezzel már sokan. Csak nem dicsekednek, ha nem sikerült a dolog.....
A másik meg, divatból nem kell megfejelni a falat.....
Az iylesmi átalakításokhoz, nem csak ember kell, hanem szakember. Persze, ha van elég szög a dobozba, akkor duplán is szögelhetjük a disznóólajtót....
ja nem tudom ki kérdezte hogy a hereszéna eláll e egy évig
nem lesz semmi baja ha most berakod és majd csak jövöre akarod etetni csak egyre vigyázz hogy ne ázzon meg szép száraz legyen meg a férgek ne menjenek bele
az oldal alján van egy táblázat ahol összehasonlítások vannak és hogy melyiket melyik cseh turbó helyettesíti, vannak azok a számok hogy pl TKp 6.1 13-08nál "A oszlopban 210 " B oszlop 30 ez mit jelentene? magyarra fordítva az oszlopok felett az van hogy megdönti.
Szerintem a kérdésedre te is tudod a választ. (Egy tipp: motornál keresd)
Csak vicceltem.
Legyen igazad.
Csak még mindig nem értem, hogy amiket felsorol a TKP 6-os hoz mármint 00.01, 00.02, 00.03 sorszámokat hogy mi a különbség köztük. Mert kinézetre, méretre, teljesítményre, fordulatra mind egyformák. De itt is megnézheted, hogy ezek a típusok, amik már eltérnek egymástól szinte mindenben: http://www.autoopt.ru/articles/products/1425185/
Szerintem a kérdésedre te is tudod a választ. (Egy tipp: motornál keresd)
Csak vicceltem.
Legyen igazad.
Csak még mindig nem értem, hogy amiket felsorol a TKP 6-os hoz mármint 00.01, 00.02, 00.03 sorszámokat hogy mi a különbség köztük. Mert kinézetre, méretre, teljesítményre, fordulatra mind egyformák. De itt is megnézheted, hogy ezek a típusok, amik már eltérnek egymástól szinte mindenben: http://www.autoopt.ru/articles/products/1425185/
A gyári turbónak a tábláját megnézed és ezt a weboldal címet találod.
Aki nem néz, utána a dolgoknak az ne írjon hülyeségeket. Nem akarok, senkivel veszekedni csak nem szeretem, ha téves dolgokat írnak. Ha nem vagyok vele tisztába, akkor nem szólok hozzá a témához. Bármikor elfogadom a kritikát meg azt is ha tévedek. Olyan sokat nem tudok az mtz-ről mert csak 10 éve van meg gép és 2011 decemberében turbóztam fel.
A turbózás nálunk 4 éve kezdet divatba jönni. Vártam a fejleményekre hogy bírja a motor meg kérdezősködtem utána. Aki turbózni akar, az ne féljen, mert nyugodtan elbírja a széria motor (Nem agyon kopott, ami már több motor olajt eszik, mint gázolajt), csak adjon neki egy hatlapátos vetni hűtőt meg egy jó motor olajt.
( Persze jobbak a turbós alkatrészek csak majd akkor lesznek cserélve, ha kikopik a motor és felújításra kerül a sor.)
Sokan mondják, hogy a vizet nem melegíti minek az. Arra meg nem gondolnak, hogy az olajt is jobban hűti, és utána meg panaszkodnak, hogy megéget, a dugattyú meg a turbó nem bírja, mert hamar kikopik. (Az olaj hőmérséklete nagyban befolyásolja a motor belső hőmérsékletét.)
Másik nagy téveszme meg a alapjáratot meg kell emelni hogy ne égjen be a turbó. Nem a fordulatot kell piszkálni, hanem az olajnyomást hogy alapjárton legyen meg a 2 bár és sohasem fog ráégni a tengelyére az olaj. Meg fordulaton is jobb a turbónak 3 báros olajnyomás.