Én ugyanezeket megcsináltam Merci C220, BMW 118, VW Jetta (új) autókkal. Csak ott én mentem elől, és a kanyargós részeken rendszerint lemaradtak 50-70 méterrel. Majd 1 hete egy Volvo CX90-nel egy hegyen a kapaszkodó sávból. Az is lemaradt. Pedig én 1,6-os benyás vagyok. A német suttyók sehol sincsenek a távolkeletiekhez. :))))))
Tegnap felpakoltam a HEKO légterelőket, végre megjött a 4db-os szett, mert az általában nincs raktáron, csak a 2db-os. A lényeg, hogy jól áll a gpnek, majd ha fent lesznek a gyári csíkok, akkor csinálok megint képeket... :)
Ma voltam Szigetszentmártonban, mert a múlt héten a barátomnál hagytam a kabátomat. Útközben ment előttem egy Alfa 147 1.6 TSpark. A netem néztem 121 Le. Tököl után Szigetcsép felé elkezdett durvulni gondolta jól otthagy. Hááááát! Olyan 160-ig merte nyomni és képtelen volt elmenni előlem a távolság a két kocsi között max 20 méter volt, amit csak azért nem csökkentettem tovább, nehogy a nagy visszapillantóba pislogás közben elszálljon jó alfás barátunk. Viszont az arcán láttam a döbbenetet a tükörben!!
Ismerkedjenek csak a KIA jellel! :)))))))))))))))))))
Ui.: Az igazsághoz annyi még hozzátartozik, hogy én csaltam, mert M-Powerrel a gép olyan 130-136 Le. Ne baj érezzék csak a törődést!
Amikor megkötöd a hitelszerződést, akkor megállapítanak egy éppen aktuális árfolyamot: HUF: CHF/EUR/JPY, ki melyiket válsztja, most éppen ezek a legkedveltebbek. Utána minden hónapban, majd ehhez az árfolyamhoz fognak viszonyítani amikor megállapítják az adott havi törlesztődet.
Ha a forint viszonylag gyenge volt amikor kötötted a szerződést, akkor van esély arra, hogy a későbbiekben amikor erősödik a forint kevesebbet kell majd fizetned azokban a hónapokban. Ha a forint erős volt a szerződéskötés időpontjában, akkor pedig a fordítottja igaz.
Tehát elvileg akkor éri meg szerződést kötni, amikor gyenge a forint, mert igaz, hogy a szerződéskötéskor valószínűleg többet kell fizetned, de ha erősödik
a forint, akkor havota csökkenhet bizonyos összeggel a törlesztőrészlet.
De azt megjegyezném, hogy tulajdonképpen nagyon nehéz megjósolni, hogy mikor hogyan fog változni a forint árfolyama, így nehéz megmondani azt is, hogy mivel lehet igazán a legjobban járni.
korábban irta valaki, hogy célszerűbb lenne az autóvásárlással várni, amig romlik egy kicsit a Ft. Javítsatok ki, ha tévedek, de ha romlik a Ft akkor a rosszabb Ft-nál nem lesznek kedvezőtlenebbek a hitelek induló törlesztőrészletei is?
"nem fogunk megállni 2m-en belül 100-ról a jégen és nem tudunk 160-al bevenni egy hajtűkanyart. Ezek azért vannak hogy biztonságosabbá tenyék a közlekedést, adott szituációban segítsenek az autósnak korrigálni, megállni."
ezt qrvajól megfogalmaztad!!!
Így kéne reklámozni az Esp-t mert ez a helyénvaló :)
Igen, ezekről én is halottam hogy azért élte túl mert kiesett meg, meg hogy megfulladt valaki a légzsákba....
Komolytalan dolgok, az ABS re hogy ki mit mond az ugye szubjektív. EZek közt anyi ugye csak a külömbség, hogy a lufi meg az öv az mechanikus semmi nem kell hozzájuk.
De az ESP hez nagyon kell a tapadás.
ÉS teljesen igazad van, ha egy ütközést, vagy elesést ki tudsz vele kerülni akkor már megérte!!
Jó szórakozást, vigyázzatok az utakon, hihetetlen mennyi az állat...
Tény hogy ezek a berendezések (ESP, ABS, ...) nem azért vannak mert csodákra képesek. Ettől nem fogunk megállni 2m-en belül 100-ról a jégen és nem tudunk 160-al bevenni egy hajtűkanyart. Ezek azért vannak hogy biztonságosabbá tenyék a közlekedést, adott szituációban segítsenek az autósnak korrigálni, megállni.
Az említett márkához meg annyit, hogy lehet szidni hogy francia, stb..., de el kell ismerni, hogy biztonság terén nagyon ott van. Nem véletlen 8 modeljük 5 csillagos! Nem egyszer láttam már TV-ben szitává tört autót belőle és csak kevésszer hallottam hogy meg is halt az utas. De azt hiszem erre Te vagy az egyik ÉLŐ példa. :)
Szerencsére felénk még "csak" a dísztárcsákat lopják, azt is csak az említett márkáról... Azért elég szomorú lennék ha a sima acélfelnin lévő gumikat is lopnák már! Itt még nem tartunk, bár nem tudom másfele mi a helyzet.
Inkább nézzen rám furán és adok neki jatt érte, de nem egy jó érzés ha ellopnak valamit az autótról, főleg ha miatta mozgásképtelen lesz. Egy pótkerék van de ha kettőt lopnak lehet telefonálni kerékért. És a Kia osztóköre elég egyedi, nehéz csak úgy szólni egy havernak hogy hozza már el a pótkerekét.
Vigyázz vele, mert vélt biztzonsűágérzetet ad, annyit nem hoz mint amennyire gondolsz, mert ha nincs tapadás, akkor az ESP semmit nem ért, nekem egy barátom beesett ESP vel az árokba, mondta hogy na még befér a kanyarba, hát nem fért be, a legjobb hogyha elméysz csúszós útra, oktatópályára vagy csak télen egy csústzós placcon próbálgatod, hogy tisztába legyél tényleg vele hogy mire is jó.
De ha pl ellenkormányzol akkor többet árt mint használ, tehát van neki buktatója is.
Azért amikor átrakatod a téli gumit nyárira vagy fordítva egy gumisnál, ne csodálkozz ha gyilkos szemekkel nézd majd rád a különböző kerékcsavarok miatt! :D
Nekem volt benne ESP és csak villogot semmit nem ért. Ellenkormány ezért egyenesbe került de már nem volt hely és fékezni se fékeztem mert csak még jobban megúszik a jégen. Az ABS jégen gyakorlatilag nem is hagyja fékezni a kocsit csak kerreg. A ESPnek sem volt beleszólása 3 méter alatt nem tudja a sodródást megfogni jégen. Szuper Goodyear téligumi volt fenn de jégen csak a szöges gumi segít.
Nálunk már a lopás tényleg hungarikum. Gondoltam rá hogy az acélfelnihez is kéne biztonsági kerékcsavar "kerékőr". Ebből is kereken ként kettő vagy mindre más félét ha már viszi dolgozzon meg érte. Talán el is rettenti a többitől. Ezekből viszont kerülni kell a nagy gyártókat és márkákat mert a szakosodott tolvajoknál van hozzá szerszám. A Tescoba ne is vegyetek mert olyan van tucatszám. Érdemes gumis műhelynél kinézni valami nagyon fura mintást. A noname egyedi mintákkal meggyűlhet a baja és inkább a melletted lévő autóról viszi hacsak nem pont olyanra van leadva a rendelés. De jellemzően inkább csak kipattannak a kocsiból és már vinnék is de nem tudják a kerékőr miatt.
Nem lett nagyobb felni rakva rá, maradt az eredeti méret, csak acél helyett lett alu... Annak vszont örülök hogy a Ceed felnije csavarozva van. Ha nem is nagy akadály, de legalább nem ez lesz az első, amiről lelopják. Az odakötözött felnikre meg inkább nem is mondok semmit..., szégyen. De ami igaz az igaz, ez Magyarország.
Raikkönen: Én a kocsimat adtam nektek, Hogyhogy veritek vele a Ferkát? Hiszen tavaly csak egy kalap sz.r volt... Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Lewis Hamilton: Én a jelenem adtam neked, De Ron, ha nem kapok érte majd semmit, Lelépek és szívhatsz megint éveken át Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Fernando Alonso: Tudod az elsõ pofon a legnagyobb, Aztán a többit lassan megszokod Az első futamon elöl vagyok, Aztán a többit megszopom...
Coulthard: Kockafejemet adtam neked, Te meg mellémültetted a Mikkát És mi együtt hajtottunk vele éveken át. Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Ron Dennis: Én a pénzemet adtam neked, De a pénzemért nem kapok semmit, Na miért tartsalak én téged, Fernando? Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Lauda: Én a fülemet adtam neked, Aztán mondtam valamit rólad, És majomként fecsegtem éveken át Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
(Egy másik fórumból ollóztam ide, remélem nem lesz gond.)
Ami még egy szomorú tapasztalat a téli időjárás, a só és a padkának csúszás. Velem tavaly volt hogy felrepülem a padkára oldalazva egy kanyarban lévő jégfolt miatt. Bal oldalon mint a két acélfelni elgörbült úgy hogy nem tudtam tovább menni. Szerencsre 20ezerből megúsztam a kettőt. A felni az legalább 50-60ezer lett volna. Ha alufelni van a kocsin télire akkor is ajánlott az acélfelni és a jó gumi amit szerencsére nem kellett lecserélnem.
Ez is egy megközelités. Nekem is lopták már le a disztárcsám szerencsére nem a Ceedről. Ennek ellenére nem gondoltam hogy emiatt felnit vegyek. Egy 15" felni még annyit nem ront a helyzeten főleg hogy nem kell gumit cserélni. a lent említett cikkben konkrét példa is van ford felnikkel. Csak 4-5 kiló a különbség. Még nem is néztem hogy oda lenne csavarva a kerékanyákkal. Ha igen egy újabb pont Kovács Miklósnak és a Cee'dnek.