Amúgy alul sem az eredeti már, a csomagtartó fedelek is szürkébbek, meg az egyiken piros-sárga festékmaradványok vannak, szóval az is valami szedett-vetett alkatrész. Valószínűleg egy komolyabb ütközés után lettek cserélve!
"UDA company used to be a household name. At its heyday the company owned hundreds of buses including the famous Ikarus "kumbakumba." When one Ikarus bus left Ubungo for Posta it swept clean all but stops along the way.
Those double buses could carry over 100 passengers without cramming them like sardines in a tin can. Instead we are stuck with small private buses that no longer charge a dollar. We need big buses and wide roads. Sometimes size does matter in life. Some of our failures are huge."
Majdnem a Pomázi elággal szemben de nem lehet képeket készíteni meg igazából bemenni se de azért nem kell attól félni, hogy megállítanak. Ha odaérsz a Pomázi elághoz ott van egy autó kereskedó és mellette egy tábla (Jap-Ker azt hiszem) kapun be és az út végéig és ott állnak a kocsik.
( Igazából nem lehet bemenni, hétvégén pedig biztonsági őr is van ott aki a hétvége idején senkit se engedhet be, de hétköznap lazán bemehetsz. )
A hétvégén nekiálltunk kilakatolni a 31-es vezetőajtaját.Azonban az ajtó belsejében,az ablaktekerő szerkezet mellett találtunk egyfurcsa,valamiféle csigának kinéző szerkezetet,ami nem kapcsolódott semmihez.Mi nem jöttünk rá,hogy mire jó vagy minek a megfelelő működéséhez szükséges.Nektek mi a véleményetek róla,mi szükség van rá?Talán valami bovdent vezetett?
ha esetleg van valakinek képe (az se baj ha nem saját,és ha nem túl jó minőségű),hozzászólásba tedd fel légyszi,vagy ha elküldöd az e-mailemre úgy is jó.(publikus)
erről a buszról lenne szó:
BRS-315>ikarus 280
ha ez segít Kt. rt-s busz volt (Kaposvár) és 2003-ban selejtezték
De, gondolom, mert a 296-ot nemrég lőttem a Clark Ádám téren.*
*Azaz lőttem volna, ha egy sárga sz@r Renault Kangoo nem idétlenkedik a körforgalomból kiállással...mintha egyenesen az autodel factoryből küldték volna.
Most kerestem és találtam rá erre a topikra. Megtekintettem egy 553-03-ast, lakókocsinak átalakítva. 5 éve áll. Tudtok-e mondani valamit, érdemes lenne-e egyáltalán hozzá fogni és ha igen, mennyiért? Megbízhatóság, javíthatóság, hiba, típusbajok, stb. Eredeti Avia motorja van még.
Kicsit lassabban ment mostanság a 266-osom mert a műszerfal megtervezése az alakja miatt nem túl egyszerű, büszke lehet rá, aki tervezte az Ikarus-nál. De a lényeg, hogy a helyére került és ez vo,t a 4. próbaépítés belőle. Következhet a kassza és az Almex jegykiadó.
A kasszák hogy vannak felrögzítve a műszerfalra? KB mekkora a kassza mérete?
Tegyél be képet a karos lengéscsillapítóról. Mi 1 év áztatás és melegítés után szét tudtuk szedni. Nem is egyet javítottunk meg, pedig vízben állt 60 évig.
NINCS ámblokk Ikarus vagy nyugati típusú autóbusz.
Az Ikarusnak is vannak/voltak jól sikerült sorozatai melyek lényeges nagyjavítás nélkül mentek el 10 évet és számos nyugateurópai gyártónak is vannak ilyen járművei.
az Ikarusnak is voltak olyan sorozatai melyeket 5-7 éves korukban vázig lebontva kellett felújítani, (farosok + Ik-200-as család első generációi) és nyugati gyárak is adtak el ilyen típusokat.
Egy átlagos ikarus busz 10-12 évet üzemelt.
Utána selejt.
Ma amikor nehéz idők járnak vannak 20-25 éve futó kocsik és ritkán de előfordulnak ennél idősebbek is.
40 éve folyamatosan futó Ikarus talán nincs vagy ha igen akkor az vmi különleges db lehet.
+ Szentendre: ma úgy kb. 14.00-30 között láttam egy Ikarus 521-est, amint elhúz az autóbusz-állomás mellett először északi, majd déli irányban. mivel nem láttam rsz.-t, ezért megkérdezem, hogy egyrészt mi a rendszáma, másrészt ez a busz valami gyerekszállítást vagy emberek szállítását végzi pl. egy gyárból Szentendrére, vagy nem csinál ilyen járatot és csak akkor, aznap bukkant fel?
közben a HÉV-ről jobban megnéztem, valami FJB-vel kezdődött a rendszáma. elől még rajta van a plakett, hátulról már le van szedve. amúgy még ott állt egy 250-es is, teljes pompában. :-) viszont annak a rendszámát nem sikerült megnéznem.
Hát... GPS akkoriban még nem volt. Az órák is mutatnak ezt-azt. Persze, hisz írtam az óra is csalt, nem volt az száz.
De azért nyolcvan fölött volt az tuti. A másik " huhogós " híddal szerelt busz érezhetően lassab volt, mikor a motor már a leszabályozás körüli fordulaton pögött. És ezeken a buszokon ( amelyikről írtam ) ötven körüli tempónál (direktben), alacsonyabb volt a motorfordulat is, mint a többi kocsinál.
Már a kérdés is rossz... Az Ikarusnak csak az alaptípusokból volt több tucat, ezek különböző korokban, különböző célra, különböző igények mentén készültek - hogy lehetne bármiféle módon általánosítani? Egyékbént nem hiszem, hogy túl sok olyan Ikarust találsz, ami már 40 éve aktív, de a 20-30 évesnek is annyi a "titkuk", hogy 2-szer 3-szor teljesen fel lettek újítva. A "nyugati" buszokat meg nem kéne leszólni, mert azok között is vannak szép számmal igazi "elnyűhetetlen" típusok.
Az Ikarus buszok mitől ilyen tartósak? A tervezés, a felhasznált anyagok, vagy a gyártás módja miatt? Némelyik már 40 éve rója az utakat, és még mindig működőképes. Pedig egy nyugati busz már ennyi idő alatt 6-szor gallyra ment volna.
Igen van ott, ez azon az úton van, ami kivezet a főútra, egy kisebb telep, nem nagy, autók is vannak ott, nem csak ez a 2 busz! Nincs esetleg sümegi ismerősöd?
Jónéhány éve láttam egy BKV-s 412est Velencén a strand parkolójában, de az sztem Fehérvárra tartott felújításra, és csak "ha már itt vagyunk" alapon csobbanhattak be:D
Váltó+difi áttételből továbbá a kerékméretből minden kiszámítható.
Bemérőpadunkon amikor még üzemelt abszolút látszott mennyire rosszul mér az óra. 5-ben 95, bemérőpad szerint 78. Tachográfosítást követően ez utóbbi igazolódott be.
Viszont a régebbi órák (70-es évekbeli) kocsikon használt kilométerórák meglepően pontosan mértek .Gps-el is lehet próbálkozni, mire is képes a paripa.
Akkor nézzük úgy, hogy Bazsi felől érünk be Sümegre, és ahogy beértünk, és kereszteztük a vasútat, ott jobbra kanyarodunk, majd balra, és a teház előtt balra le, utába jobbra, onnan meg már tudod! :D Érted igy már? :D
Anno emlékszem párszor volt hullámvasút élmény leghátul állva, amikor Rákoskertről jöttünk haza az utolsó buszokkal még a kilencvenes évek elején-közepén, és az elágazás felé a lejtőn a sofőr nyomott egy entert.. kitaposták az akkor még annyira nem is öreg 260-asokból amit lehetett. :)
apropó..
erről a filmről már volt szó.. 1:00:00-hoz tekerni szíveskedjenek.. :)
Sulinet esetleg vevő ezekre a 100-as tempókra..Nem-tudom közületek valaki szerelt-e szét fordulatmérőt vagy kilométerórát? Tudniillik a műszerekben lévő potméterrel csodákat lehet művelni.Ilyeneket amiket láttok itt a videókon.Jobbra tekerve többet, balra tekerve kevesebbet mutat a műszer.Tachográf hitelesítve! Azt tessék elhinni!
Én amikor a BKV nál dolgoztam, egyszer megnéztem mit bír a gép.
A BPO109 és tesói. ( akkoriban BU 2207 ha jól emlékszem) KB 90 km/h-ra tudtak felgyorsulni.
Az óra 100 at mutatott, de szerintem kicsit fölé lőtt. Ezért kozmetikázom lefelé egy kicsit.
És persze mindezt utasok nélkül, garázsmenetben !!!
Mondjuk én sem hiszem, hogy száz volt, de biztos nem nyolcvan, ahol más kocsik motorja már leszabályoz. Ezt azért érzi az ember.
Ezeket a kocsikat ma is fel lehet ismerni, a feketére oxállt ablakszellőző keretükről.
D10- es motorral, ZF váltóval, "hosszú" , (és nem " nagy agyas") hátsó híddal vannak szerelve.
Elég nehéz velük tartani az ötvenet. kb 45 km/h- nál direktbe vált, és innen csak
kb 1100-1200 -on forog a motor. Nem is esik neki jól a lassú kocogás.
Kívánja a sebességet :-).
Emlékszem, hogy újkorukban kicsit lilásabb volt rajtuk a kék szin. Én ezekkel szerettem a legjobban járni. Eredetileg a Mező garázsba rakták, és annak megszünése után kerültek Cinkotára. A volánbusznál üzemelő C80 és 280 as autómata váltósok, viszont tutira tudják a százat.
Ha Bazsi felől érkezünk meg a buszállomásra, akkor megyünk tovább egyenesen a belváros felé, és akkor ott kell egy 100 méter után balra fordulni, azon az úton végig le, egyenesen, és akkor ott, ha jól tudom egy templom van, az mellett kell jobra elfordulni, és akkor azon az úton kifelé, és akkor ott lesz jobbkéz felől egy telep, amit már említettem! Ez az út kivezet a Sümeget Zalaegerszeggel összekötő főútra!
A zöld-fehér, ex-zalás gép a fóti Cora-járat kocsija volt legelőször, amikor HFM-es rendszámmal forgalomba állt Pesten. De még FJB-sként is látni lehetett arra.
Még érdekelne a 200-as sorozat 3 részes műszerfalának méretei. Konkrétan a középső trapéz és a két szélső paralelogramma szerelvénylap oldalainak a mérete, hogy meggyőződhessem róla, jól tervezem-e. Hálás köszönet, ha valaki leméri a lapokat.
Én is a HÉV-ből szúrtam ki mind2-őt. Eddig évekig csak a ráncost láttam, de tél óta a bolygós is ott áll vagy állt. A ráncos elött áll kb. 5-10 méterre, és a pofija valamint az ajtótlan oldala látszódik.
Kedves LMB-706 topictárs, köszönöm segitő szándékodat! :) A sümegi buszállomástól megyünk végig lefelé, ennek az útnak a végén elfordulunk jobbra, akkor pár 100 méter után jobb kész felől lesz egy telep szerűség, ahol áll egy Ikarus 256-os, és egy 250-es, erről a 250-esről lenne szókségem képre, köszönöm segitségedet! Többször is jártam már arra, csak nem volt nálam fényképező! :)
Remélem az Ikarus 260-as roncsról sikerül képet szerezni, késziteni! :)
Üdv! A Szentendrei HÉV-ről láttam egy fehér, 3 db ráncajtóval rendelkező Ikarus 260-as roncsot, valahol Pomáz déli csücskében. Ennek a busznak mi volt a rendszáma és hol közlekedett?
Ezt a jószágot, már tavaly nyáron is el akartam csípni, valami retro hangulatú kép miatt, de nemigen sikerült kereszteznie az utamat városban jártamban-keltemben...
helyette lett ez. asszem a trolisoknak linkeltem anno..
Időközben elmagyarázták privátban, hogy mit kell tudni a szóban forgó buszról, így részben megkövetem magam, mert azt értékelem, ha egy gépnek jó gazdája van.
"...ki is vesszük- annál gyorsabb és hangosabb. Én ez utóbbit szeretem, mert a műszerfal mutathat bármit, de ha kétséget kizáróan hallom, hogy bevágódott a 4. ajtó is, nyugodtabb vagyok. :)"
Mi is pont ebből a célból vettük ki, bár az utasok nem igazán szeretik:-)
Nem. Azt a Mecman-szelep szabályozza, elég bináris módon: Gombnyomásra elektromágneses úton vagy a léghengerben lévő dugattyú egyik felére tolja rá az üzemi nyomást, vagy a másikra -nyitás/zárás.
A dugattyúutat nem lehet "felezni", a levegő vagy becsukja, és zárva tartja az ajtót, vagy nem. :)
A nyitás/zárás sebességét lehet avval szabályozni, hogy mekkora sebességgel engedi bele a Mecman szelep a sűrített levegőt a dugattyúba. Ezt egy szűkítővel lehet elérni -minél beljebb tekerjük a szelep testében, annál lassabb (és halkabb) az ajtó működése, minél kijjebb tekerjük -ne adj' isten, ki is vesszük- annál gyorsabb és hangosabb. Én ez utóbbit szeretem, mert a műszerfal mutathat bármit, de ha kétséget kizáróan hallom, hogy bevágódott a 4. ajtó is, nyugodtabb vagyok. :)
Minden BKV-s busz ótvaras fostalicska. De miért is? Ezt a busz meg ne fikázd mert ennnek a sofórje kopaszkapitánnyal egész hétvégén vakarták az ótvart és a saját pézükönt vett festékkel pingálták.
Én úgy tudom, hogy nem közvetlen az oldja. Nálunk a kapcsoló izzájára van rákötve az ajtófék. Szóval ameddig van nyitott jelzés addig van ajtófék. Szerintem ez nálatok is így van. Igazából lényegtelen, csak gondoltam megemlítem.
Valamennyit lehet csalni az ajtó függőleges tengelyén lévő rögzítéssel is (3 darab M6-os imbuszcsavar fogja, alatta ricnis a tengely, ez az ajtó felső részén van).
A léghengerek végén lévő kapcsoló (mi itt a BKV-nál S2-esnek hívjuk) a műszerfalon lévő kapcsolók izzóját vezérli, valamint zárja a leszállásjelző áramkörét (ha csukva az ajtó, azaz a kapcsoló be van nyomva, akkor húz meg a relé), illetve a nyitott ajtó becsukódása után az indításjelző csengőt hallgattatja el.
Szerintem a BKV-nál -úgy értem, erre vonatkozott a kérdésed- már nincs olyan harmonikaajtós kocsi, amelynek fehér léghengerdoboza lenne...
Attól még eléggé ótvar. Emlékszem 2004. szeptember 1-re, amikor a 103-as felújított 435-ösöket kapott, a FOK-GYEM mindegyiken működött, nah, az szép volt, vagy amikor 2003-ban pluszos lett a 49-es, meg a 20-as vonal és jöttek a meseszép mezőtúri kocsik, aztán azóta úgy néznek ki, hogy siralom...
A bolygóajtóknál a mechanikai akadályokon (gumiütközők lent nyitáskor, fent ajtó felett záráskor) kívül van valami, ami az ajtó szélső helyzetét beállítja?
Az az elekromos kapcsoló, amit a dugattyún levő lemez nyom be, csak a műszerfalon levő ajtónyitó, záró gombok izzóját működteti?
A BKV-s bolygóajtós 280-asokon láttam fehér léghengerdobozt. Van olyan harmónikajtós is, amin fehér színű van?
Az az ótvar állapotú fényezés 4-5 éves Mezőgépes felújítás eredménye. BKV még nem fényezett bele. Egyébiránt ezen kocsi fényezése egész jól kitart korrózió terén, ha egy kicsit világosabb is, mint a többi.
Ezt komolyan mondod? Üzemeltetni és karbantartani ennél sokkal de sokkal színvonalasabban is lehet,sőt mondhatni ennél csak színvonalasabban lehet,erre rengeteg magyar példa van. Nem feltétlen kellene egy 10-15 éves vagy akár 20 éves járműnek úgy kinéznie,hogy az anyja se ismerjen rá.
Egy budapesti barátommal beszélgettünk a faros Ikarusról,amikoris azt állította,hogy a BKV(vagy elődje) is használt ilyen buszokat.Ám városi járatként,kékre festve és 3 ! ráncajtóval. A guglin én nem találtam ilyenről képet. Mivel nem vagyok budapesti,így más forrásból sem tudom ellenőrizni ezt az állítást.
A segítségeteket kérem.Tétje nincs a dolognak,csak számomra lenne érdekesség.
Pardon, igen AQW elirtam...., igy van nálam is, Pannónia Fesztivál felé menet a Cseri erdőnél mint Üvegtigris néven egy büfé :), 3 éve van átalakitva büfébusszá.
Ezeket tudtam az elmúlt pár napbam feltölteni és most itt számotokra közzé tenni. Remélem egyik kép között sincs olyan ami bármilyen problémát eredményezne, ha mégis akkor bátran jelezzétek felém.
Kicsit olyan amorf formája van, mintha nem tudták volna hova tenni a lámpákat, meg az egyéb dolgokat és csak úgy feldobálták rá. Ezek a kisszériás buszok (Csepel Union, és a társaik) olyan furán sikerültek...
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, egy Ikarus 266.25-öst építek 1:24 méretben. A következő belsőtérrészletekre lenne szükségem: sofőr mögötti terület első ülés elötti terület, hátsó ajtónál lévő terület. Gugli jóbarát sem segített, a fellelhető összes 266-os belsőtér fotóm megvan a netről. ... vagy mégsem? Köszönöm előre is. Valamint keresek elfekvőben ALMEX kézi jegykiadót.
A Kaposvári Egyetemnek (akkor még PATE-ÁTK) 2 is volt (az egyik talán 2003-ig(?)). Én kívül csak a dísztárcsákból ismertem föl, hogy melyik melyik (rendszámukat sose jegyeztem meg). Belül viszont észrevehető volt a különbség. Az egyikben fix karfás és lábtartócső nélküli ülések voltak, a másikban fölhajtható karfák voltak, de az ablaknál egyáltalán nem voltak kartámlák ebben.
Az egri képes útikönyv megvan. Pár évvel azután fedeztem fel benne amikor nálunk kivonták a farosokat és egri kiruccanással nyúztam a családot mert ott még csupa farosbusz jár. Persze akkor már biztosan ott sem voltak.
Mindig elcsodálkozom a hasonló kategóriájú országokban fotózott Ikarusokon,hogy a fészkes fenébe lehet ilyen gyalázatos módon lepusztítani és elcsúfítani egy járművet.
Ha már EAG: tavaly decemberben tűnt fel egy itteni (miskolci) uszodás járaton egy 543-as helyén ez a járgány. Először azt hittem, hogy az ex Miskolci Egyetemes kocsi (IKE-260) az, mert azt is láttam már valami maszeknél. De aztán nemrég láttam, még mindig ezzel a rendszámmal. Így adódik a kérdés, ki lehetett ő? Majd még megpróbálok VIN-t vadászni hozzá.
ezt a buszt általában az Örsnél szoktam látni, ahogy látom, ez a kép is ott készült. :-) utána befordul a Gyakorló utcába, és onnét hova megy? ill. milyen különjárati funkciót lát el?
Persze,ez így igaz...csak amikor egyedül tartasz el még három embert magadon kívül,akkor inkább ennivalót veszel,nem Ikarust,akárhogy is fáj a szíved a bontóba küldendő öreg Vasakért.
Meg aztán nem is az az igazán sok amíg megveszed,hanem ami utána jön,ahogy már írták is itt egy páran.
Ha összeáll egy csapat,ami erre hivatott,hogy megmentsen öreg Ikarusokat,akkor benne vagyok,de egyedül számomra reménytelen az ilyesmi.
Bár már nem sok lehetőségem van, de ellőttem rá egy keresést:
Rendszám: AVD-708 Gyártmány: IKARUS Típus: 255.70 Szin: KRÉMFEHÉR A jármű körözés alatt áll? NEM A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás adatai: A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) állásfoglalása alapján adat nem adható ki. Forgalmi adatok: - Egyéb: A lekérdezett jármű forgalomban van
Egy szombat délután fujtam rá. Amikor meglátta A Főnökség majdnem lelőttek. Azt kérdezték,hogy miez a narancs az oldalán. Két hónap után átfujtam sárgára az egész kocsit. Gyors hid,gyors váltó volt alatta. Sebes busz volt.100-110 fölött toltam hatodikba. Az autópályát szerette. Leninváros- Budapest ,autópályán végig szinte belső sáv. Amikor műszakos voltam ,este meglóditottam. Anyám mindig meleg vacsorával várt. A csöndes éjszakába messze énekelt a hádsóhidja. Jó anyám mindig tudta hogy mere csalingálok az éccakába.:-))
Soha sem volt volános. Új korában a Forradalmi Őrezredé volt, majd Hódmezővásárhelyre , Szikáncsra került a Hódagró Mgtszhez, melyből később Hódcsillag Kft lett.
Az egyik a záhonyiak egyedi Púpos-fényezése volt. Az első széria két megmaradt tagja 003-as és a 006-os kapta meg a piros alapra sárgával festett, a zöld korszak fehér csíkjaival egyező mintázatot (kivételt ezalól csak a homlokfalak jelentettek). Egy darabig így üzemeltek, ám felsőbb utasításra vissza kellett festeni őket full pirosra. (Őszintén szólva, bírtam volna, ha maradnak ilyenek, akár különleges engedéllyel, a mai werbelokok világában már simán elférne bármilyen egyedi színű jármű, az időközben Záhonyra került 113-assal pedig lehetne pár jó együttállást fotózni...)
A másik már gumikerék, és még ezüst csík is: pár éve Cinkotán valaki, akit megáldottak egy kis kreativitással és legfőképpen jó sok szürke öntapadós szalaggal, mintázatot készített a 01-04 és 01-11 buszok elejére. Már nem emlékszem, milyen volt, szóval véleményt sem tudok mondani róla, de valami hasonló lehetett, mint a BHP-195-nek. Amúgy ha koncepcionálisan, pár rajzot előre elkészítve megcsinálják több buszra is, szerintem nem lett volna rossz. A sorsuk ugyanaz lett, mint a mozdonyoknak: egy-két héttel később leszedette a helyi vezetés.
Március közepe után az alketrészei más buszokba lényegülnek, a maradék pedig megy a hulladékvasba :(
Évjárat 1974, egyenes műszerfal, szórt Ikarus felirat, apró rácsos díszrács az elején, hátul is aprórácsos (légterelő ládaajtók), alu kapaszkodók, szofita izzós világítás, nagy kilincses ajtók, miden alkatrésze megvan, kiváló felújítási alap.
Elsőre axittem, valami "elveszett" buszról van szó. :) Utána láttam csak, hogy a VT-től ismerős a rendszám. Szóval mégsincs elveszve. :)))) A frissebb fotó meg másokat is érdekelhet - amúgy sem egy sűrűn lőtt gép ez.
Ezzel én mintha osztálykirándultam volna '95-ben Debrecenből Szarvasra (talán)? Lehetséges ez? A fényezése tuti, hogy ilyen volt a busznak, de a rendszám is "gyanús" :)
Igen, 1952 és 1957 között létezett a 30-as, Kolosy tér - Fenyőgyöngye vendéglő között. A Fenyőgyöngye vendéglő és Hármashatár hegy között a H közlekedett. Miután a 30-as számra szükség volt, a régi 30-as szakaszát is a H vitte, kettébontva. A jól ismert 65-ös 1960 körül indult be, a régi 30-as (későbbi H) vonalán
Volt azelőtt is: H1 Fenyőgyöngyéig, H2 onnan tovább. Előtte meg - ha jól emlékszem, de ennek utána kéne nézni - mintha 30-as számmal ment volna ott busz, a 29-essel együtt a Kolosyról, addig amíg Újpesten a 20-ast ketté nem választották és a párjához kellett a 30-as szám.
Fantasztikus dolgokat találsz. Még egy egyszerű viszonylatszám-tábla is abból az időből egyedülálló érték!
Igen, a 65-ösre még emlékszem is halványan, mintha ott ilyen kisebb buszok jártak volna. Egyébként meg ahogy a topiktársak írják, a későbbi 4-es pesti oldalát csinálta, a budai rész volt az eredeti 4-es (a Belvárosba bekötve persze, talán a Liszt Ferenc térig), aztán a kettőt összevonták.
Simán elképzelhető, az ötvenes években a 65-ös a Szabadsajtó út (Ferenciek tere) - Andrássy út - Béke utca - Thallman utca - Gyöngyösi út - Váci út útvonalon közlekedett.
Köszönöm az eddigi infókat. Egy olyan kérdésem lenne még,hogy a viszonylatjelzőben benne van egy 65-ös járatszámtábla.Ez az övé lehetett eredetileg,vagy csak utólag kerülhetett bele?
Én nagyon örülök a hírnek! Legalább a kettőből, már jobban lehet haladni. Persze biztos lesz olyan alkatrész ami mind a kettőből hiányzik. Neked a Szentendrei félig kész váz kéne kiindulásnak. Nagyot dobna a projekten.
Melyikre? Ha a BCG-ről volna szó, akkor semmiképpen sem arra. Korábbiról pedig (még) nem tudok/nincs elég információm. A kép amúgy talán 1973-ban készülhetett, a buszon a PRÓBA 04-74 rendszám volt éppen.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a képen látható Ikarus milyen típus?
Ezen kívül sikerült néhány Ik 211-es képemet is feltöltenem, ha érdekel benneteket szívesen közzéteszem a fórumon, bár minőségileg némelyik kifogásolható mivel van olyan ami kb. 15 éve készült.
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi lett abból a vajszínű 280-asból, ami egy róla készült, és hozzám került képeslap szerint Nizzában is járt? Egy rendkívül korai kivitelről van szó, az első ajtón hosszú alsó üveggel és nem az elharmadolt, hanem az elfelezett nyitható részes negyedes ablakokkal.
Nem tudom végig az útvonalat. :D Annyit tudok még, hogy délután fél 5 körül a Szent László téren megy az egyik a Mázsa tér irányába + a VH akkor ér az ATV székházhoz, ott (is) teszi le a kölyköket. :)
ez igen, azt hittem, hogy csak az amcsi buszokat járatja. akkor ezek szerint délután előbb elmennek a Száva utcába, és utána átmennek a XI. ker.-be, de meddig?
Bornemissza Péter Gimnázium és Általános iskola járatja őket, az amerikai iskolabuszok és 1 fehér VanHool mellett. Az egyik 415-öst ki lehet lőni a Kerepesin az Árkád mellett Mátyásföld felé reggel kb. negyed 8 után valamivel, vagy pár perccel előtte még a Nagy Lajoson.
OFF : Én nem ezt mondtam. Szerintem is legyen egy buszvezető normálisan felöltözve, sötét egyszinű nadrág -világos egyszinű ing, ez a minimum szerintem is.
De amíg az utas is és a buszvezető is egy huzatos, beázó, fűtetlen, 26 éves budiban ül addig ne az legyen az FBO első kérdése, hogy a gkv.-n lévő 3. pulóver ami egyszinű, kék, az miért nem BKV-s...
A mostani helyzetben talán nem ez a legégetőbb gond...
Lehet, hogy hülye kérdés, de akkoriban az egyenruha viselése opcionális volt? :) Elég sok régi kép van, amin "civilben" láthatók a sofőrök (Volánoknál is).
Pedig az.. a busz hátuljáról leszállva egyenesen a köki narancssárga épülete felé haladtál volna.. így talán megvan a helyszín, innen indult a 136 is a havannára :)