Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2002.06.10 0 0 8184
Gracias.De Portugaliaba nehogy igy mondd,mert lenyelnenek egy kanal vizben..ugy szeretik egymast.Ott:Obligado.
De Portoba sem szeretik a sajat lisszabonit sem.Ott a kave caffe es nem bica.Ha ugy mondod hat olyan kavet is kapsz..Portoban azt keresik meg amit Lisszabonba elkoltenek,mondjak.
Előzmény: Törölt nick (8183)
Mumu Creative Commons License 2002.06.09 0 0 8182
A josag es johiszemuseg,emberszeretett mindig is csak ugy sugarzott beloled..
Ma jelentkezek a kulfoldi es belso (nem belfoldi) utazasom-igy fogalmaztam mas topicomban is-utan.Ha nem is fogom elolvasni most az eddigi hozzaszolasokat de korulbelul tudom kedves tarsaim temait es azt is hogyan velekednek roluk.
A spanyol es portugal ut nagyon erdekes volt.Talalkoztam sok fanatikussal minden taborbol(mint mar irtam) szazkilometereket gyaloglo zarandokokkal es majus elsejei portoi szakszervezetes komunista felvonulokkal is.
Amerikai fenykepezokkel , floridai tajszolassal spanyolul beszelokkel is..
Előzmény: Törölt nick (8165)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 8181
Folyamatos vitak a hatosagokkal vannak, de nem szolgalhatok naprakesz informaciokkal. Azt hiszem, valami gond van a haz engedelyevel, ami mar all, meg a tuloldalon a puccos fogorvosek nagyon be vannak ra ragva, a kosz meg az allatsereglet miatt. De azt mondjak, ez ellen nem sokat lehet tenni, az osztrak volt itt elobb, a tobbieknek nem kellett volna idekoltozni, ha utaljak a baromfiudvart es a kutyatenyeszetet.
A lekoszont magyar miniszterelnokot en nem fogom reklamozni semmilyen forumon, eszterhazi kakasporkolt szerintem nem oke. Kellemes hetveget, az enyem suru lesz. Udv aspen
Előzmény: pistagazda (8180)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.08 0 0 8180
Ha jól értem, akkor létrejött ott ismét az Osztrák-Magyar Anarchia, az Antant ezúttal tétlenül szemlélődik, sőt területet biztosit. Esetleg érdemes lenne időnként idézni a szomszéd előtt a nemrég leköszönt magyar miniszterelnököt, miszerint vége már az osztrák vircsaftnak. (taktikai okokból a kormányváltásra nem érdemes felhivni a figyelmét). Ha méhészkedne, lenne egy-két ötletem, hogyan lehetne Kaliforniába költöztetni a kedves szomszédot (bár tyúkjai vannak..., esetleg érdemes lenne a kakasnak adni némi prioritást (by the way: kakasból is lehet eszterházi tyúkhúslevest főzni ? )).
Ha már itt lenne, főleg a tengerparton, esetleg sokat változnának a szokásai. Vannak helyek, ahol egy belső fürdőkádcsere komoly engedélyezési eljáráshoz kötött, többször jelenik meg komoly gondterhelt emberekből álló hivatalos küldöttség az átalakitás során és esetleg ilyenkor a roncsautók is feltűnnének.
Érdekes, hogy a hegyi részek mennyivel magyarosabbak errefele ...
Előzmény: Törölt nick (8179)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.08 0 0 8179
Lehet, hogy kiutasitották :)
Itt mindenki szépitgeti a környéket, kézzel festett deer crossing táblák, virágok, karácsonykor az út menti fenyök feldiszitve, az osztrák meg tyúkokat (es kakast! a lú rúgja meg) kotkodácsoltat es kukorékoltat!, kb 10 farkaskutyája van, azokat tenyészti es tanitja ugatni, 2 szakadt lakókocsi, 5 regi roncsautó, egyéb szeméthegyek.
Valahogy meg elviselném, ha nem jönne hármunknak közös vizszámla, és nem kéne vitatkozni a ki mennyit zuhanyozikon. Meg a gyerekei elég idegesitöek, amikor az a móka, hogy átosonnak és leskelödnek be az ablakon.
Viszont amikor ideérkeztem, elég volt annyit mondani bemutatkozaskor, hogy nem vagyok osztrák, be voltam fogadva...
Előzmény: pistagazda (8178)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8178
"Es jut eszembe, van egy osztrak szomszedunk, aki igazan paraszt. "

Sajnálom.
Amúgy mindig azt hittem, Ausztriában jobb a helyzet, nem kell eljönni onnét.

Előzmény: Törölt nick (8176)
break2 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8177
- Full Impact konferencia 06.06 [POLITIKA: SAN FRANCISCO]
- Szent Ynez szülinapja 06.05 [KALIFORNIA]
- Tamás és a bagoly 06.04 [HUMOR]
- Éljen a reneszánsz 06.03 [KULTÚRA: ZENE]
- Mozilla buli 06.02 [TECHNIKA: SAN FRANCISCO]
- Az óvónéni es a csizma 06.01 [HUMOR]
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8176
Ja. Majd elhivom a hobbyfenykepeszt a tarlatnyitora. Es jut eszembe, van egy osztrak szomszedunk, aki igazan paraszt.
Előzmény: pistagazda (8175)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8175
Te aspen,

Ezeket össze kellene hoznod. Az egyik szeret fényképezkedni, a másik meg fényképezni és mindegyik magyar... Nagyon jól kiegészithetnék egymást.

Előzmény: Törölt nick (8174)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8174
Egy magyarrol tudok itt, nem muvel foldet, csak szeret fenykepezkedni a hegyekben. De a jovo heten nyilik egy fotokiallitas egy masik magyar szarmazasu muvesz budapesti fotoibol, elmegyek korulnezni biztosan, hatha magyar paraszt.
Well, nem a csavarhuzo volt az elsodleges ok, de tulajdonkeppen kozrejatszott.
Előzmény: pistagazda (8173)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8173
aspen,

És akkor veled meg úgy volt, hogy egyik nap elfelejtettél csavarhúzót vinni és sehogy sem tudtál bemenni a lakásba, igaz ? Erre felmentél a hegyekbe valahol egy idegen kontinensen. Ez is érthető.
Laknak arra magyar parasztok ? Vagy az már túl magas nekik (szemben a kolibrikkel)?

Előzmény: Törölt nick (8172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 8172
Erdekes problemamegoldas, tovabbi kaptarlopasokat megelozendo, Kaliforniaba koltozni, de valahol megertem. Emlitettem, ugye, en a nagyvarosban eltem, nekem a rezkilincset (rezkilincset, rezkilincset, majd az aluminiumkilincset, aluminiumkilincset, stb) szereltek le heti rendszeresseggel es ezert csavarhuzot hordtam mindig a retikulomben, hogy haza tudjak menni.
Előzmény: pistagazda (8171)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.06 0 0 8171
Igen, igy is lehet. És azon a ponton az ember elköltözik egy helyre, ahol csak highwayek vannak tele autóval amik elütik a nyulakat, robotok kecskék helyett meg mindeféle hájtech. De még ez a jobbik eset. Nálam a kaptárakkal volt a baj, de ezt má nem akarom elismételni.
Előzmény: Törölt nick (8170)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 8170
Az ugy kezdodott, hogy eloszor csak vadviragokat es gyumolcsfakat akartam telepiteni a haz kore. Aztan lett kiskert, paradicsom, paprika. Itt kovetkezne az internetrol letoltott lucernaotlet, osszes kovetkezmenyeivel,...es a gondos gazda egy szep napon arra ebred, hogy 467.360 nyul es 4.210 kecske buszke tulajdonosa...(valahogy igy volt, ugye?)
Előzmény: pistagazda (8169)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.06 0 0 8169
No azé ez nem teljesen ugy van, ahogy ekipzeled. A lucerna vetishö is e kő munkányi a talajt előbb. Vethed nyár vigin is, augusztusba. Utána 4-5 évig nyugtod lesz, mehetsz a szoláriumba (ami ugyanazt az eredminyt adgya mind a kapálás csak drágább). Néha az embered lekaszálja oszt odaadhatod a nyulaknak. Sört is lehet innyi azért de nem a nyulak miatt onnantul. Ugy 2 centi mélyen vessed, de előtte munkád el a talajt. A lucernába még az is jó, hogy felhozza a tápanyagot mélyrül. Pár év lucerna megfelel egy ganézásnak. Utána vethetc kukoricát. Akinek meg kukoricája van, állatokat is tarthat. S.i.t. A vige Kalifornia lesz ugyis.

pista, a virtuális paraszt

Előzmény: Törölt nick (8168)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8168
"kiöli a többi gazt, igy nem lesz ollan gyomos"
Ez erdekel. Hogy mondjak angolul, lucerne? alfalfa? medic? (ezeket talaltam a szotarban)Az alfalfa ismeros. Lenne itt majd ket hektar gaz, tetszene, ha csak a gyilkos lucernamagokat kene szetszorni, derekfajditos egyeb modszerek helyett.

Előzmény: pistagazda (8166)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8167
Szóval palozc, ami miatt szerintem az USA egyre jobb lesz fociban, az a gyerekek sportolása miatt van. Elég körülnézni bármelyik kisvárosban, lehet látni a sok gyereket focizni. Nem véletlen a jó szereplés női fociban sem. Európában egy üzletté vált, semmi más. Importálnak szegény helyekről játékosokat és ennyi. Van olyan angol csapat, hogy kb. 2 angol nevű van benne. Amerikában meg a játék dominál. Mint régen Mo-n.
Előzmény: Törölt nick (8163)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8166
Ja. Nem parasztnak való ilet ez a fancy Kalifornia. Mondgyuk a lucernának az az előnye, hogy kiöli a többi gazt, igy nem lesz ollan gyomos. Valamellik meg lekaszáhattya ott a faluba for free, az is jó jár. Bár itt nem ollan strapás, a szörfülés nincs határidőhö kötve.
Előzmény: Törölt nick (8164)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8164
Strapas lehet igy foldet muvelni, meg a gazda szeme sem hizlalja a joszagot/lucernat.
Előzmény: pistagazda (8161)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8162
A Magyar-USA VB döntőn kinek fogsz szurkolni ?
Előzmény: Törölt nick (8159)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8161
Hát Wyomingban még nem vótam. Csak a barátom oszt mondta, hogy kevesebben laknak az egiszbe mint itt egy kisvárosba. Azér gondulom, hogy biztonságos. Má nagyon sok helre köllött mennem mindenfele, igy csak a falumba szeretek visszamennyi legjobban. Még van e kis fődem, vettek bele a nyáron lucernát, azza nincs sok gond. Valaki meg csak lekaszájja, mig megin menek. Niha nizegetem.
Előzmény: Törölt nick (8157)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8160
Eljen! Hogy nyertek, meg, hogy megtorod. Kutyauto magyaroknak nem lehet a VB-n drukkolni, tehat hajra USA. Bar ez a szurkolas nem ugyanaz a szurkolas, ugye.
Előzmény: Törölt nick (8159)
Tiborcsik Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8158
Mi van Mumuval?
Már egy hónapja nem jelentkezik az Indexen.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8157
Ott rengeteg van ilyenbű, azér is irtam, hogy ott mindenki fut mindenki utá.

Ezt akkor es ott kivetelesen elsore megertettem. Nem bantom oket, egyik-masik tok jol nez ki es en egy olyan tolerans fajta vagyok.
Jartal mar Wyomingban? Utazgatsz neha? Postaladadat nezegeted?

Előzmény: pistagazda (8156)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.05 0 0 8156
Wyoming sokkal biztonságosabb mint ez itt. Esetleg csak nihány szendvicsedet viszik el, a többi tulajdonod megmarad. Ha meg megin talákozó egy ilyen maskarával, dobd csak bele a parókáját a lifthófba. Esetleg a ridikülöddel nevegetheted is egy kicsit. Maj nem vigyorog annyira.
Ott rengeteg van ilyenbű, azér is irtam, hogy ott mindenki fut mindenki utá.
Előzmény: Törölt nick (8155)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 8155
Egyetlen temahoz kapcsolodo kaliforniai elmenyem San Franciscobol valo, ahol egy Jamillah nevu bombazo recepcios vigyorgott nagyon az uramra szobafoglalaskor, de mikor felhivtak figyelmemet a hosszu szoke haj alol kikandikalo adamcsutkara, mar en is vigyorogni kezdtem.
Wyoming remelem teljesen biztonsagos, persze, csak ha a kontenerben tartjuk a kajat es nem a satorban, tudom.
Előzmény: pistagazda (8154)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.04 0 0 8154
Ha meg mégis Kaliforniába vagy vele oszt mellitek áll egy szőke csaj egy piros Jaguár kabrijóva, megkérdeznyi hogy hány óra van, azonna rángasd el onnan vagy ugorj egy csukafejest a tengerbe és mentesd ki magadat az embereddel amig nem kiső.
Maj még gondúkodok, miket lehetne csinányi.
Előzmény: Törölt nick (8153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 8153
Ereztem en ezt tudat alatt, jovo heten pont oda indulunk! :)
Előzmény: pistagazda (8152)
pistagazda Creative Commons License 2002.06.04 0 0 8152
"nagy baj nem lehet, mert triatlonozott legenykoraban sokat. Fut, mint a nyul, uszik, mint a capa. Es turelmes, kitarto termeszet, ezt most mar tudhatod, ugye, ha velem el."

Ha ez a helzet, meg még jobban vigyázz rája. Lehet mennyi Wyomingba meg Montanaba is kirándúgatnyi, fölösleges ezt a Californiát erőtetnyi. Nem biztonságos.

Előzmény: Törölt nick (8151)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.04 0 0 8151
nagy baj nem lehet, mert triatlonozott legenykoraban sokat. Fut, mint a nyul, uszik, mint a capa. Es turelmes, kitarto termeszet, ezt most mar tudhatod, ugye, ha velem el.
Előzmény: pistagazda (8150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!