Sziasztok. Nem indul el a kályhám valamiért. Világit a piros ventillátor de nem indul.Az akksim már nem tökéletes állítólag (szervíznél szóltak) lehet hogy azért? Most vettem a kocsit. Valakinek volt már ilyen gondja? Köszi a segítséget.
Szia. Meggondoltad azt a tetőtartót? Eléggé vas karmoknak tűnik a képen. Nekem is ua. van de én nem tenném fel.Inkább kérd kölcsön APóSOD kocsiját 😂😂😂. Nekem is magyarosítani kellene.Megírod ha...
Az ülés alatt nézd meg benne van-e az ülés modul. Ezen felül középkonzol gombsort is ki kell cserélni mivel a tiédbe nem volt ülésfűtés. A bekötés kb fél nap nekem Szabó Dani csinálta Biatorbágyon kb 30e munkadíj.
Kérdeztem a srácot, azt mondta, kelleni fog hozzá egy bekötési diagramm valamint nem elég csak az üléseket meg venni, kellenek a vezérlő egységei is az üléseknek. Bekötés után már csak be kell őket kódolni. Ennyit tudtam meg.
Minden bizonnyal meg lehet oldani. Ismerek olyat,aki szintén full memóriás üléseket tett egy alap 520d-be. Kódolás biztosan kell, bekötésre nem kérdeztem rá. Annyit tudok, hogy nem volt sima menet. Meg tudom kérdezni ,holnap találkozom vele.
Sziasztok bmw 530d e60 ba ülèst cserèlnèk de a règi ülèseimben nincs fűtès ès csak fèl elektromos az újba viszont van fűtès ès az memoriàs full elegtromos is ezt szerintetek meg lehet oldani s bele lehet tenni???????
Szeretném megkérdezni hogy Közületek találkozott e már valaki az alábbi problémával (525i)
Amennyiben 3-4 napot áll az autó (és mostanában egyre többször áll ennyit) induláskor éltelen csikorgás jön valszeg a futómű felől ami két indulás után elmúlik majd nem is jön elő többet csak ha ismét áll az autó hosszabban.
Elsősorban akkor erősebb ha tolatva indulok (kiállok a parkolóból)...
Szia!Ennek a készüléknek semmi köze az élethű hangzás elérésében.Az ajtóba szerelhető 2-3 utas hangszórók segítenek a hangkép javításában.Ha extrém sok basszusra vágysz, az ülés alatti hangszórókat cseréld, de vedd figyelembe, az erősítő Watt, és Ohm béli teljesítményét, és terhelhetőségét.
Le kell ellenőrizni,hogy az új termosztát rendesen működik-e, zár -e rendesen, hány foknál nyit.Összerakásnál mennyire volt szennyeződéses, vízköves a terület, szilikongyűrűk remélem cserélve lettek, az EGR sárga is. Amennyiben rendesen lezárnak, nem kaphat a hűtő meleg vizet be és kimenőt ellenőrizni.
Amennyiben még mindíg fennál a probléma, az már nem "sufnituning". Gépen kell ellenőrízni a fojamatot.Egyébként a saját komputer is kiírja a titkos menüben a hőfokot.Hideg motor elindítása után figyeld a vízhőfokot.Terhelés nélkül lassan fog felmelegedni, de ha nincs aki helyetted figyelje egyenes úton fix sebességnél akkor nincs más.
Sziasztok,egy eu 3as 530d-m van,részecskeszűrő nélküli,a viz hőfokkal szenvedek.Múlt héten kicserélték a termosztátokat,gyárira,de igy is menet közben csak 70-75fok közé melegszik fel.Amit kidobtak belőle azzal is eddig melegedett ..Mi lehet még vajon a probléma?
Érdeklődnék hogy szerintetek egy 2009-es automata E61-hez egy pedálzár megfelelő védelmet nyújt-e? Csak a féket lockolja hogy ne lehessen megnyomni de valaki azt mondta hogy elektromos a fék is és egy csavarhúzóval be lehet nyúlni és megnyomni utána meg már sebességbe tudják tenni. Normál kézifék van nem elektromos.
Sziasztok. 2006 ccc kompletten eladó. Bluetooth.i-drive.cd tár.nagymonitor.fejegység. Januárban cserélem Nbt re. Jan 3.-4. Átvehető, addíg meg is lehet nézni az autóban. Csak egyben 200.000 ft
Szeretném megkérdezni, hogy a távirányítóban ("rombusz" nem bicska) hogy megy az elem cseréje? hogy tudom szétszedni (simán egy csavarhúzóval finoman szétnyitom?) és milyen elem kell bele?
Köszönöm. Akkor ezért füstöl ez a szar. Biztos eldugult. Kicsit jobban eszi az olajat a szokásosnál. Olajos is a cső ami megy vissza az olajteknőbe. Meg a mellette lévő is.
Tegnap megállt a motor mikor alacsony fordulaton gurultam egy kereszteződésbe. Gombnyomásra indult, otthon kiolvastam Camshaft sensor hiba. M47. Menniyre nehéz ezt cserélni? Eddig egyszer éreztem, hogy megállt ,de akkor autópályán voltam,így csak egy pillanatnyi kihagyás volt. Köszi
Tulajdonképpen bármi lehet a hiba. Mivel nagyban már be van határolva merre van a hiba, csak azokat a dolgokat kell megnézni, ami azon a biztosítékon kap áramot. Az enyémben a mulf modul volt a hibás, állandóan merítette az aksit, de lehet bármi....
Nekem volt hasonló problémám talán 2 éve. Én rögtön elvittem diagnosztikára, de semmit se jelzett. Nehezen, de azért megtalálták a hibát. Egy utólagosan beépített indításgátló beégett reléje okozta.
Nálad nincs valami utólagosan beépített elektromos kütyü a kocsiban ?
Szia. Megbízható a 25d! Lánc probléma itt is fenn áll,termosztát,flapp a szívósorban,főtengely szíjtárcsa,váltó olaj,turbó. Ezeket érdemes meg kérdezni,meg a kormányt. Mert az nem M-es!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 2004-es 530d amiben valami folyamatosan leszívja az akkumulátort. Az előző tulajdonos szerint a műszeregységben rossz valami és az autó nem megy alvó módba. Minden este ki kell húzni a biztosítékot, hogy reggel induljon az autó. Kicseréltük a műszeregységet, de a hiba fenn áll most is. Sajnos gépre most nem tudom rádugni. Az új óraegységet össze kell tanítani az autóval ? Esetleg az nem lehet a baj ? Vagy merre keressük a hibát elég tanácstalanok vagyunk. Segítségeteket előre is köszi.
Kedves fórumtársak! Továbbra is eladó nagy becsben tartott E60 520i-m. A képek és adatok az alábbi linken elérhető. Az autó saját tulajdonom, mo-i végig szervizelt, patika állapotú, jelenleg egyik ismerősöm kereskedésében pihen.
A kocsin minden szerviz szakszervízben számlával igazolva elvégezve, abszolút hiba és hibakód mentes, második tulaja vagyok az első egy barátom volt, aki újan vásárolta. Mielőtt meghirdettem volna vettem bele gyári új akksit, új gyári gyertyákat, 4 db új gumit, fékbetéteket.
Igen, de mielőtt bármit keresnél vagy vennél az interneten, mindig magyar oldalakon keress, vagy googlefordítót használni tudó külföldi műszaki leírást tartalmazó oldalakon.Rendelés után már késő, "ha nem ilyen lovat akartál".
Először is vidd el szerelőhöz (Nem sufnituningba. a szerelőről ne csak annyit tudjál hogy szuper.!) a hiba megállapítása végett, majd a hívd fel a volt gazdáját és egyezkedj vele.
Sziasztok Új vagyok Itt, nézegettem a forumot de nem igazán találtam amit keresek. Előre szólok kendácsolni szeretnék úgyhogy csak az erős idegzetűek olvassanak tovább Szoval adott egy E60 530d 2007 ből kicsi idrive-al. Navit szeretnék bele. A terv az lenne hogy egy android tabletet szeretnék beépíteni az eredeti kijelző helyére vagy elé ha másként nem megy. szeretném megjeleníteni a tableten az idrive képét, elméletileg a mai tabletek tudnak fogadni video jelet a micro usb-n keresztül OTG kábel segítségével. Tehát valahogyan le kéne lopni a gyári kijelző video jelét és továbbítani a tabletbe. szereintetek van erre lehetőség valahogyan? (kábel interface vagy valami). A terv szerint a végeredmény az lenne hogy, lenne egy érintős kijelző amin megjelenik az idrive, és persze hozza a többi androidos lehetőséget (navigacio internet OBD műszerek stb) Bocs ha marhaságot írtam, karosszérialakatos vagyok, az elektronika kicsit távol áll
Ahogy írtam: ha BMW-be valót veszel, akkor nem kell sem adapter, sem a mérettel nem kell foglalkoznod. Ha általánosat veszel, akkor kell "mechanikai adapter" is, azaz beépítő keret és az elektromos csatlakozásokhoz is kell átalakító.
A lehetőségek sokfélék, de mégis korlátozottak, mivel a BMW nem az audio rendszerre gyúr...Függ attól, hogy mennyit szánsz rá, mennyire szeretsz barkácsolni, stb. Lehetőségek (szerintem):
- Ahogy 3.d írta 1. lehetőség: 10 cm-es hangszóró csere az ajtóban. Persze a BMW 3 lukas rögzítést használ, ami nem teljesen szabványos, tehát ha "bármilyet" veszel, akkor barkácsolni kell. A mélységre is figyelni kell.
- Teljes, BMW-be való szettet veszel. Ez nyilván drágább, cserébe nem kell barkácsolni, viszont az előzőhöz képest nagy minőségi ugrás. Ilyen pl. deviers85 által említett Gladen Audio, vagy pl. U-Dimension EL Comp 8B szett (ilyen van nekem). Össze sem lehet hasonlítani a gyárival, magasak, közepek is megjelennek, kicsit több mély, egyszerűen szépen szól.
- Az előző pont + saját erősítő beépítése (ez már összetett feladat) és arról hajtani a szettet. Plusz lehet ládával is megerősíteni a mély hangokat, ha az az igény. Az én autómban így van.
- Az előző pont (szett+erősítő) + DSP beépítése. No ezt már nem vállaltam be, de a szakértők szerint ezzel érhető el a következő (talán maximális) szint minőségben.
Persze azt is megteheted, hogy fokozatosan közelítesz, és ott állsz meg, ami már tetszik, vagy amennyit rá tudsz szánni.
Az audiorendszer gyenge pontja, az első ajtókban lévő hangszóró.Ezeket kétutasokra cserélve jelentősen javul a hangkép.
Sajnos inkább csak a középhangok tartományát sugározzák.Bármilyen akár olcsóbb kétutas 10cm hangszóró cseréjével komoly eredményeket lehet elérni.Pl MÉD...-ba bemész, és a tesztfalon meghallgatod, vagy bekötteted a megvásárolandót, majd beszereled.
+magas sugárzó beépítése így nem szükséges.+ csak magas sugárzó beépítését nem javaslóm, mivel az ómterheléssel csökken a zenei teljesítmény torzul a hangkép.Párhuzamos bekötés esetén csökken az erősítő terhelése és melegedni fog, késöbb kimehet a végfok.
Sziasztok. Most vettem nemrég egy e 60 520d-ét kötelező szervizt szeretnék rajta illetve regelente kipufogoszagot érzek az autoban €s jo szerelőt szeretnék tudtok sekiteni. Budapest. És miért lehet a szag.??? Köszönöm a választ.
Sziasztok! Uj vagyok itt, nem reg vettem elso Bmw-met ami egy 2006os e60 530d.
A kerdesem (az elso), hogy mi van akkor ha e verda eleteben korabban bekovetkezett egy elso lampa szett csere es nem olyan van beszerelve amilyen az eredeti volt, nevezetesen a bixenon kanyarkovet helyett normal xenon tompitott es halogen refi. Nem kimondottan akarok 200-ert venni ujakat, meg nem ragaszkodom a kanyarkoveteshez, igy nekem megfelel, csak eppen az autonak nem! Jelzi hogy nem mukodik a kanyalampa.... A kerdesem az hogy az auto szamitogepet hozza lehet butitani ehhez a lampahoz, hogy tanuljak meg egyuttelni a jelzessel!?
Koszonom elore is a valaszokat!
Ui: a sarga szemoldokok sem vilagitanak, meg parasak a belulrol a lampaburak.
Segìtséget szeretnék kérni E60 525d 2008 as lezárás után nem kapcsolja le a beltéri gombok világìtását igy szìvja az aksit és a müszerfal fényerejét szabályzò gombra sem reagál!
Sziasztok segítséget szeretném kérni panoráma tető E61 hátsó vízlevezető tisztítása miatt. Hol bontsam meg hozzá?? Előre is köszi a segítséget. üdv Stüpeki
- Nagyobb gázra néha kicsit égett szag van az autóban. Nem is tudom mihhez hasonlítani talán a kipufogó gázhoz. Mi lehet ennek az oka?
-Befosott a navigációm, cserélni szeretném professional navira. (idáig kicsi volt benne navi nélküli). A kérdés az lenne hogy gond nélkül betegető a helyére vagy tanítani... stb kell?
- Alap hifi rendszer van benne, de gyengének érzem. Cserélni szeretném és erre szeretnék 5leteket
Sziasztok! Egy nagyon fontos kérdéssel fordulnék hozzátok! Mi a véleményetek az e60 530d-röl? Párommal most szeretnénk venni egy ilyet automata váltóval. Mennyire megbízható meg ilyesmi? 2010es évjárat. Válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vásároltam egy E61-et, melyben kis lcd-s business navi van. Sajna az extra listán nem volt be X-elve a telefon kihangosító, pedig néha használnám. Kérdésem lenne, hogy megoldható-e utólagosan a gyári bluetooth kihangosító szett beszerelése? Milyen komponensek kellenek hozzá? Ha megoldható milyen költség lenne a beszerelés és esetleg ki foglalkozik Bp. illetve környékén ilyennel? Egyébként akinek van mi a véleménye róla? (hangminőség, használhatóság?) Válaszokat előre is köszönöm
Nyugodtam felrakhatod amelyik tiszta öntvény és nincs festve. Már persze ha nem akarod folyton az égett festékszagot érezni. Nem is értem miért van egy kipufogó alkatrész lefestve ^^
A belseje mint az új. A km garantált! A felszereltség önmagáét beszél, ezért nem is a legolcsóbb kategória. HUD, konfort üllés, távolságtartó tempomat stb.
Ki milyen féktárcsát használ ami nem hajlik deformálodik? Az előző tulaj valószinűleg rossz minőséget választott az autóra mert kétszer lett leszabályoztatva majd pár száz kilométer és egy két nagyobb tempó-rol való fékezés után ismét megvetemedett. Nem tudom jelenleg milyen márka van az autón. Ki milyen féktárcsát használ ami bevált nem csak lányos közlekedés hanem erősebb fékezéseknél is?! Előre is köszönöm a válaszokat!
Csomagtér ajtóban, a műanyag spoiler alatt található.
Megoldás egyszerű: a platina valamennyire oxidálódott. Annyit kell tenned, hogy a modult kiveszed, szétszeded, majd az alaplapot fogkefével benzin vagy etanol segítségével megtisztítod és megszárítod. Ha jó munkát végeztél, 20-30 méterről is nyitni fog neked.
Nálam bejött (csodálkoztam, hogy a kábelszakadás javítása után még mindig nem nyílik távirányítóval a kocsi, hát ezért)
Szia! Jól van, "köszönöm", hogy te nem kötözködésnek veszed a segítségnyújtást. Sajnos a szerelők nagy része inkább a diesel BMW-ből szerezte tapasztalatát. A benzines BMW-kben kevesen vannak "otthon. Talán kérdezd meg Steef-et, az ő szavára adhatsz. Ő eléggé átlátja a motorhibák eloszlását, a tapasztalatának köszönhetően.Mivel pénzből és munkából él, nem mindig ér rá.
Az E60 kinézetében modernebb lesz, de a vezetés élmény hasonlóan alacsony súlypont, nálam E61 légrugós, ezért kicsit jobban simítja az úthibákat mint az E60. Jelenleg az E sorozat jobban tartja az árát,de kb. 2év múlva már a jó állapotúakat sem adják drágán.Véleményem szerint az F10 hamar elvesztette varázsát, kevés újdonságot tudott felmutatni az E60Lci-hez képest.Vezetési élmény tekintetében kezdenek hasonlítani márkakonkurenciákhoz.Szerintem a mostani filozófia az, hogy mindenkinek tetszen, akinek elég pénze van arra, hogy megvegye.Vezethetősége inkább minden szempontból komfortos semleges legyen, a könnyebb mindennapi használat érdekében.Az új szériában az anyagok +kárpitkivitelezés fejlődött, viszont jött az olcsósított monitor és egérmozi.Ezért is tartja még az E60 az árát.Annak a műszerfala sokkal kidolgozottabb igényesebb hatást kelt.Tehát nem mindig az újabb a jobb.(E60 típushiba, kormánymű, némelyik zörög)
Nem a barátnőm nem új , hála az égnek minden rendben velünk . egyszerűen csak szeretnék egy kicsit modernebb és erősebb BMW-t ennyi Mert az enyém 99-es fl előtti ezért szeretnék vagy egy ráncfelvarrot e39-et vagy vagy egy e60-at de csak abban az esetben ha van olyan jó és megbízható mint az e39.
A kocsin minden szerviz szakszervízben számlával igazolva elvégezve, abszolút hiba és hibakód mentes, második tulaja vagyok az első egy barátom volt, aki újan vásárolta. Természetesen egy F10-et vettem helyette.
Miért cserélnél? Új a csajod, több lóerő kell? Le van élve a bele? Nincs gond ne tedd.Vegyél rá 19coll-os kerekeket, ha nem tudod a pénzed elkölteni. Vinkler szójárása ha nincs szopóroller vegyél egyet. Szerintem a hibamentes BMW-nek mindíg is a valós, kevés KM-rel való vásárlás a titka.
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni . e60 vásárlása előtt állok egy 3 literes 258 lóerős modell variánst néztem ki... az lenne a kérdésem , hogy valóban sok gond van ezekkel a motorokkal vagy érdemes ezeket nyugodt szívvel megvenni? Jelenleg egy e39-m van 523i azzal az ég világon semmi gond nincs. tehát érdemesebb lenne venni egy 530i e39-ből vagy merjek belevágni az e60 n52-be ?
Az "Őszirodeós" 227/50/17 az élmény kedvéért, a téli 225/55/16 maga a comfort. Télen ki a fene akarja magát összetörni. Amúgy a szélesebb hamarabb irányíthatatlanná válik nyálkás úton(télen-nyáron), a tömegterhelés kisebb felületre koncentrálódik. Szerintem körforgalomba te is érzed.Amúgy én E61 LCI-vel tolom. Nekem az F10 vezethetősége túl kifinomult kispolgári, úrias. Szerintem a BMW legyen sportos kezelhetőségű(egyéni vélemény). Ezért éri meg az árát.Én nem presztízsautóként vettem, hanem az eddigi autóimat már "kinőttem".Vakítani ott van a 7-es vagy az X-esek.A kényelmen és a luxuson kívül másra nem is valók.
Az autó hátsó futómű stabilitása nagymértékben függ a lengéscsillapítók és rugók állapotától.Természetes hogy a fiatalabb autó futóműve természetesen állapotra is jobb. A két autó esetében a súlypont az E60-nál szerintem alacsonyabban van, és a kormányzás is direktebb. Az F10 már az új vevőközönséget, irányvonalat célozta meg. Inkább legyen prémium, mindenkinek tetsző, se sportos se "hintaló". Aki meg sportosat akar ott az M-es. Inkább családi autóvá vált az 5-ös mint sportossá, de ez nem véletlen.Sportosnak lett az 550d stb, meg az ikonná vált M4. Jobban fogy mint az M5, pont a rugalmassága miatt. Az M3 meg szinte eltűnt.
Próbálj egy komolyabb motorosat. a 20D nem sportos vezetésre való, gyártották, vagy rakjál fel rá próbából 225/50/17-est élmény és élvezet lesz vele a vezetés.
A most használt szettel megnéznélek mikor kicsit sodródik a hátulja.(Valószínű az árokban.) Nem sértésnek szántam, csak a 20D vel nem nagyon lehet korrigálni, száraz úton a jelenlegi szetteddel. Egyszerűen vezetéstechnikailag nem való rá.
Azért, mert ez a karosszéria modell nem erre a gumiméretre lett kifejlesztve.Pláne, nem a magyar utak minőségére.Hozzáteszem az M5-re sem kellene ez a méret, kivéve ha száraz időben gyorsulási versenyekre nem jársz(ott meg a váltó fog elfogyni).Ráadásul téli méretben rá sem rakható.Ez hozzáértőknek azért mond valamit.Oldaltartás viszonylatában amennyiben nem száraz úton, vagy Magyarországon közlekedsz, kimondottan hátrányos.Ne érts félre én 235/35/20-as kerekeket használok nyáron.Remek vele az autózás.És még kisebb élményautózás is belefér.Jóbban fordul rugalmasabb kezelhetőbb. Az alacsony per miatt nem "tekeredik" a gumiabroncs túlzott igénybevételnél, mint monjuk a 17Col-os kerekeknél. Nem rád értem, de a széles gumi nem pótolja a vezetési tudást, élményt. A vezetési élmény bekapcsolt segédeszközök mellet (Pl.:kipörgésgátló) pocsék.Még egy sima megfordulás is gyötrelem. Tolja az elejét, mind egy 40 éves Zsiguli.A szélesebb gumi később ad visszajelzést az oldalirányú erőkről, "kifaroláskor" már lehet hogy késő.Az autó manőverező képessége, az átlagvezető napi használatánál nem élvezetes.Gázadásos kanyarodásnál, csak sima útfelületen később "farol tolja a hátulját, ráadásul később jönnek a válaszreakciók, finomabb gázkezelést inkább a megcsúszás után tolerál.Ráadásul a BMW kormányműve sajnos típushiba szinten gyenge, és sajnos tudomásom szerint, csak az újabb X sorozatú modellekben csapágyazott. Amennyiben a kinézet miatt tennéd, rakjál inkább szélesítőt. azt a kerékcsapágyak szeretik.Na ennyit tudtam elmondani dióhéjban a túl széles gumiabroncsokról.
Ha valaki tudna segíteni egy problema megoldásában nagyon megköszönném!
a műszerfalon kijelzett a "Brake pads! Replace" és "tyre puncture"
kicseréltem a fékbetétet, a kerekek nem lyukasak, ezer yout-ube videót megnéztem hogyan kell resetel i, de még most sem sikerült, lehet a csekély angol tudásommal van a baj, vagy én már nem tudom, ha valaki leírná nekem hogy ha neki is volt ilyen hogy oldotta meg részletesen, szerelőn kívül, hálás lennék.
Boldog tulaja vagyok egy 2009-es E61-es 520D-nek. Az a gondom, hogy mindkét gyári távirányító csak nagyon közelről nyitja illetve zárja az autót. Nem elemesek a távirányítók, szóval az elemcsere lehetősége kilőve. Ötlet? Előre is köszi!
Szia! Távgyógyítás sosem működött, de egy két ötlet a tanácstalanságban: Kopott tengely mellett a szívó oldalon "levegővel együtt szívja be a motorolajat. Alul az intercooler előtt tudod szétvenni, megnézni mennyire olajos a cső, vagy az EGR szelepnél. Vigyázz: Coolercsőnél szilikontömítés van, megsérül cserélni kell, az EGR lapát elektromosan vezérelt érzékeny, ha "picit is" hozzáérsz elállítódik, lehet hogy újra kell tanítani. A porlasztócsúcs "pisálása" miatt nem indulna rendesen , dadogna közvetlen önindítózás után. Nagyobb fordulatnál meg elhagyná a füstöt, mivel ott a padlógáz inkább mennyiségi többlet miatt füstöl, nem az egyenletlen eloszlás miatt. Ha nem boldogultok irány Steef BMW specialista.
Sziasztok. Van egy Bmw 530 d-m 2004es. Navigációs dvd-ket nem tölti be. Ebben szeretném segítségeteket kérni, hogy tudnátok-e ajánlani valakit aki megoldaná ezt a problémát?
Tudna nekem valaki ajánlani Budapest és vonzáskörzetében szerelőt ajánlani aki korrekt és normális árakon dolgozik, szeretném ellenőriztetni a szívósorom és még pár dolgot. E60 LCI 2007 530D M57D3 motor.
mindig lutri, úgy sem tudod kiszűrni, lehet még a tulaj sem tudja, hogy hamarosan fél milla ugrik a szervizre, szóval:
megnéz=X 1=tetszik /szép a fénye az állása a felnije, nincs alatta olajtócsa vagy víztócsa stb.../ 0=nem IF X=1 THEN NEXT: beleül, kipróbál=Y 1=vigyorogsz vezetés közben 0=összevonod a szemöldököd, hallgatózol, forgatod a fejed IF Y=1 THEN alkud kifizet hazavisz örül
ALAP hogy lehgyen évi MINIMUM 500ezred a kocsi karbantartására /baleset, koccanás, vadkár ezt az összeget többszörözi/, ha ez nem irreális neked akkor nyugodtan ballagj el a kinézett kocsihoz, ha irreális számodra, akkor más tipust javaslok....
szeretnek vasarolni egy BMW (e60) 525i vagy 530i gepkocsit. Tudom, hogy nem ma jelent meg, viszont szerintem a legszebb 5-os BMW jelenleg is (Persze kinek, mi). Viszont vannak felelmeim a fenntartast illetoen, szeretnek toletek par informaciot kerni ezzel kapcsolatban.
1.: Mire figyeljek az auto vasarlasnal? (rejtett hibak, tipus hiba, stb, stb)
2.: Kotelezo szervizek koltsege, kb...
3.: Gyakori alkatreszek arai, milyen gyakran romlik el, stb, stb.
Elore leszogezem, hogy nem minimalberbol szeretnem az autot fentartani, semmilyen almot nem dedelgetek azzal kapcsolatban, hogy nem kell az autora penzt kolteni. Jelenleg Nemetorszagban vagyok programozo szoval viszonylag jol is keresek, de nem szeretnek irrealis penzeket kolteni az automra.
Orulnek ha elfogultsag nelkul irnatok az autorol, johet rossz is jo is.
Nem, nem az érintkezőket kell ilyenkor tisztítani, azaz nem arra gondoltam.
Szét kell kapni a modult és magán az alaplapot kell áttisztítani fogkefével (háztartási benzin vagy pedig etanol segítségével), majd alaposan kiszárítani.
Sziasztok,Szeretnék venni egy 2007/10 havi LCI 530D érdeklődni szeretnék, hogy a kiválasztott autó esetében mire kell odafigyelni. Láncproblémák vannak az M57-es motornál? Szívósor lemezkék gondjai?Mire kell esetleg még figyelni, vigyem el BMW márka szervizbe állapotfelmérésre vagy jó egy bmw-re szakosodott szerelő is aki átnézi?Köszönöm szépen a segítségetek
Szia! 2004 es az autó (sajnos csak 2005 ig gyártották az 545 ösöket), a DVD k megvannak hozzá, csak Magyarország lefedettsége kb a nullával egyenlő sajnos, ezért kérdeztem van -e olyan, ami részletes, használható map. Annyira nem is a TMC vagy a traffik érdekelnének, csak a térkép része legyen normális :) Megpróbálom letöl... azaz megvenni valahol :D Köszi! :)
Mikori az autó? Valószínűleg ccc egység van benne, amihez navi DVD kell. A professional 3 db DVD-ből áll Európára, a 3. kelet európa Magyarországgal, a 2. közép és nyugat Európa. A főutak mindegyiken rajta vannak, de utca szintű csak a specifikus. Keress ISO fájlt a neten és töltsd le, írd ki. Ha ez nem megy, jófogáson lehet venni 5000 pénz körül.
A 600EUR soknak tűnik egy USB beszerelésre, itthon ezt bőven 100k alatt simán megcsinálják.
2 hete vagyok boldog tulaja egy 545i -nek, első BMW -m lévén elég sok még a fekete folt, de remélhetőleg itt fényt kapcsoltok majdan nekem :D
iPhone -om lévén a BT -os kapcsolódást már tudom hogy elfelejthetem, de gondoltam arra, hogy igénylek egy tárkártyát, melyet az autó gyári telefonjával összeoktojálok, s akkor nagyon jó lesz nekem; feltéve ha kihangosítással is működik?! Működik? :D Fülemhez tartva nyilván a rendes telefonom is tudnám használni :D
Utánajártam kicsit, hogy miképpen lehetne egy USB csatit belepakolni, s itt nekem ilyen 600€ -s árakról regéltek ezügyben, ez valóban ilyen drága mulatság, avagy van ennek valami egyszerűbb módja is?
Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy elérhető -e komplett Magyarország térkép a navihoz? (Prof) Mert ami most van hozzá azon szerintem még kb Budapest sincs rajta :D Illetve honnan lehet ezt így-úgy beszerezni?!
Köszönöm előre is a válaszaitokat, és igen, tudom, én vagyok a hétezredik aki ezeket megkérdezi, ezért sorry, jópár oldalt visszaolvastam, de... jobbnak láttam a végén, ha itt lesz minden egy helyen :)
S534A Automatic air conditioning (KLIMAAUTOMATIK)
S548A Kilometre speedo (KILOMETERTACHO) S563A Light package (LICHTPAKET)
S851A Language version German (SPRACHVERSION DEUTSCH)
Arra gondoltam legyen egy kis Nyeremény Játék így a csoport Reklámozása miatt :)
Nyereményként feltudok ajánlani egy Új Iphone 5S Készüléket Játszani kifejezetten csak TAGOK tudnak akik csatlakoznak a csoporthoz mint BMW E60 tulajdonosok ill fanok .
Igaz nem nagy érték a telefon már de még is van valami jelképes dolog cserébe :)
SORSOLÁS SZEPTEMBER 20 18:00 ÉLŐBEN !
OSZD MEG A CSOPORTOT (LINK ALUL ) - LIKE - CSATLAKOZZ
Igen, be lett távtartózva, aztán/nem ettől/, de beokádott a szintezőm. Szoftveresen lett újraprogramozva, aztán mm-pontossággal belőve a hátulja. Így lényegében mindegy is volt, hogy gyári-e a távtartó vagy sem... én sem tudtam... most már tudom...
Egy kicsit ügyesebb Bmw specialista fél óra alatt megcsinálja Neked A kis számítógépével.
Ha ilyet nem ismersz, akkor 4db faudi fej, autóalkatrész boltban 350/db, 6mm átmérőjű menettel vedd, 4db anyacsavar, egy menetes szárból kb két akkorát vágj le mint az eredeti távtartó gömbfejközéptől gömbfejközépig mért távolsága.
A két anya középre amik majdan fixáló funkciót kapnak, két faudi a két végére, majd arra figyelj, ha csökkented a gyári méretet ugye befele hajtva, hogy minden egyes mm fesztáv csökkenés, kb 4-5mm ültetést jelent... szotyizós meló, de mechanikusan csak így megy...
Én mégegyszer nem állnék neki, szoftveres állításra kérdezz rá Bmw-s szervizben.
Nekem is állandó hibának hozza az E61-em a beltéri hőmérséklet érzékelő ventilátort (9C7B) a klíma vezérlőből.
A klíma vezérlőt kiszedve a hátulján a kis ventilátor nem forog folyamatosan, inkább csak akadozik. Nem tudom, hogy folyamatosan kellene forognia? Egyébként megforgatva nem tűnik rossznak a kis ventilátor, a tekercselése nem szakadt (ki lett mérve), alatta az ellenállásnak semmi baja, igaz nem szedtük ki. Egyébként így is működött vissza rakva, bekötve pár napig, aztán megint nem.
Lehet hogy kompletten a vezérlő panelt kellene cserélni (de miért működik kikötve majd vissza, ad-hoc jelleggel)?!
Ha igen, érdemes bontottat szerezni, esetleg tud is valaki?
Nem kulccsal van a probléma, hanem az AD modullal, kezd haldokolni.
Szereld ki a modult, szedd szét és egy etanolos vagy benzines fogkefés suvickolás segíteni fog rajta. Valószínű már oxid van a felületen, ezért reagál közvetlen közelről. Igazából 0 Ft-ból megoldható a probléma, vagy ha nincs etanol/benzin otthon, akkor pár száz Ft.
Sziasztok, lenne itt valaki aki képben van az első generációs e60 gyár hifikkel? Nekem szerintem a full alap hifim van, navi sincs, és nem igazán vagyok elégedett a hangzással, az érdekelne lehet e cserélni fejet professionalra stb, ha van valaki természetesen alvázszámot azonnal adom
Ajtónyitás problémával küzdök egy ideje. Egy e60-om van confort access-el. A Kulcs csak közelről nyitja az autot, akkor se mindig, kb 5-10x meg kell megnyomnom a nyitó gombot a távirányítón. Zárni csak kulccsal tudom, vagy a confort accessel, de az se mindig működik. Csomagtartó a nyitáshoz hasonlóan működik. Mindkét kulccsal ugyanúgy küzdeni kell.
Amit póbáltam: - Kicseréltem az elemeket, mindkét kulcsban. - Kicseréltem a gombokat az egyik kulcson. - Antenna erősítő modul érintkező felületek, és ellen felületek tisztítása.
Írták sokan, hogy ennél a típusnál vacakol az antenna erősítő modul. De ha tönkrement akkor miért működik néha?
Ma kicseréltem (házilag) a hátsó a szèlvèdő gumi keretèt, gyári cucc 13000 Ft volt! E60 A Yutobon találtam videót a cserèről, az alapján csináltam! Csak ha valaki hasonló problémával k küszködne....
E61 530XD-m van ami néhány hete a műszerfal környékén elkezdett nyikorgo hangot adni, főkén amikor egyenetlen uttesten megyek. Nem krmányzás közben feltétlen, hanem pl fekvőrendőrön áthaladva vagy hepehupás uton.
Remélem tudtok segíteni a problémámban egy-két hasznos tanáccsal.
Egy ideje véletlenszerűen kidob hibát az E61-em, mégpedig a menetsabilizáló hibáját, motor újraindítása esetén eltűnik. Ad-hoc jelleggel csinálja. Hallottam olyat, hogy kormány spirált kellene cserélni, remélem nem írtam hülyeséget. Előzmény az első lengéscsillapítók megadták magukat, de már csere előtt kidobálta ezt a hibát, majd a csere után is. Lehet hogy elég lenne egy futómű állítás, azaz ettől lehet ilyen hiba?
Hozzá tartozik a dologhoz, hogy elég poros helyen dolgozom, így szegény is kap belőle rendesen...
Nekem ugyanezt csinálja. Új fékek, új stabok, új szilentek stb... A gyári kétszéles 18-assal, 8x18 et20 és 9x18 et32 is csinálja és a 19-es szettemmel is... 8.5x19 et15 körbe. Választ rá nem tudom, nem az et-vel, nem a felnivel van baj... Ez valami futóműprobléma, toronycsapágy, lengéscsillapító, ha tényleg minden kisebb nagyobb futóműalkatrész ki lett cserélve, más tippem nincs.
Megpróbálom újra!Sziasztok!E60 520D M47D20 120Kw indításkor és alapjáraton nyikorgó hang,kuplung kinyomásakor emel kb:100-at a fordulatszámon akkor megszűnik.Görgők szíjfeszítő új.Nem gondolnám,hogy kettőstömegű semmi egyéb jel nem utal rá de akár az is lehet.Esetlegesen főtengely szíjtárcsa.Valami ötlet, szívesen meghallgatok mindent.több 20D hallottam már ezt a hangot.
Az emelkedő fordulat az természetes, nem hiba! A hátsó szélvédő gumi típus hiba, még akkor is szétmálik ha nem volt agyon napoztatva! A váltóval nem szokott probléma lenni max a kulissza gumi bakok fáradnak el!
Szeretném a segitségeteket kérni mai nap megálltam a kocsival a ház elött leálitottam minden probléma nélkül müködött az autó, majd 2 órával későb beszáltam elakartam índitani de nem tekerte meg a motort relé kattogot de ezen kivül semmi nem történt, majd meglöktük az autot sebesegbe és utánna már tekert valószinű meg volt szorulva az öninditó de ezek után sem indult el, 2 hiba kód volta rendszerben az egyik a részecskeszürő volt a másik pedig a kioufógógázhőmérséklet érzékelő, nem gondlom hogy bármi köze lenne hozzá hogy nem indul, ha valaki tud bármit ami segíthet kérem írjon mivel nyaralás elött állunk épp. előre is Köszönöm!
Sziasztok ! 2004-es E60, 530 D-m van. 100 km/h felett es kb olyan 130 km/h - ig, ráz a kormány. Fékesénél ugyanebben a tartományban szintén ráz. Teljesen új gyári BMW féktárcsák, futómű teljesen felújítva, 3 különböző helyen történő futóműállítás, centírozás, de a végén semmi változás. Új Gyári BMW alufelni , amely sz.tem e 66 ra való és így az ET szám nem ugyanaz. Új gumki. Ha bárkinek bármilyen ötlete van azt megköszöm. Esetleg ha valaki tud et 20 18-as gyári BMW alufelnit, szívesen cserélném.
Váltót mindenképp, kicsit büdös szag, emelkedő fordulat kuplungnyomásra. Csomagtartót feltétlenül nézd meg pótkerék alatt. Volt e beázás mert ott a pdc az akksi jobb oldalt. Idrive push lefele nyomás működik-e. Szelepfedél tömítés bal oldalon. Ha csöpög az is rohadt büdös pont a kipufogóra megy. Hátsó szélvédő gumi. Nagyon repedt akkor sokat napozott. Kormány nyöszörög e. Y fordulásnál faszán meglehet nézni.
Köszi, mégse totálkár :D Fene tudja meglátom (szombat reggel, végülis nem péntek) van egy Cupra-R-em annak amúgy is mennie kell akkor. Csak bmw-ben kevésbé vagyok otthon, benzines játszik csak és lefelé nem feltétlen lépkednék teljesítményben. Köszi azért majd azért még idekukkantok naponta hátha mond valaki valami okosat még.
Igen láttam, hogy korábbi gazdája 19 kerben hirdette állítólag ez barátja ismerőse legalábbis a kereskedés ezt állította, pár helyen volt fényezve azt mondta de még személyesen nem láttam pénteken lehet megtekintem. De akkor ez már a kevésbé ajánlott Nxx motor?
A hiba leírása: A Magyarországon forgalmazott üzemanyag minősége nem megfelelő, mert nincs elég kenés az üzemanyagban. Kenés hiányában az üzemanyag ellátó rendszer egyik eleme elforgácsolódott, így fém darabok kerültek az egész rendszerbe...
Írtad, hogy a Shellnél tankoltál. Ezen azért betegre röhögnék magukat a Shellnél az ügyvédek. Kezdjük mindjárt ott, hogy a Shellt ugyanúgy a Mol látja el üzemanyaggal, mint az összes többit Magyarországon.
Ha ez igaz lenne, tömegével pusztulnának a dieselek, nagyon alacsony futásteljesítmény mellett.
A hiba leírása: A magyarirszágon forgalmazott üzemanyag minősége nem megfelelő mert nincs ekég kenés az üzemanyagban.Kenés hiányában az üzrmanyag lelkátó rendszer egyik eleme elforgácsolódott így fém dararabok kereültek a az egész rendszerbe
Nos ha ez a szakvélemény akkor pereld be azt az üzemanyag forgalmazót ahol tankolsz...pereld be a p..csába :D
A szakvélemény adott, így azért nem kell fizetned :D
Szia, sajnos elofordul az ilyen. Nem megfelelo a magasnyomasu szivattyu tengelyenek a kenese, megszorul es szepen ledaralja magat. Ezek a femreszecskek aztan szepen tonkreteszik az egesz nagynyomasu renszert. En jartam anno igy 3.0Tdi-vel, igaz az V6 audi volt, de felhivtam Steeefet es mondta h ismeri a problemat sor3.0Tdi-vel is. Kollegam Touaregje szintem ugyanigy jart (nemet uzemanyaggal)
Nalam a megoldas:
- injektorok csere
- magasnyomasu pumpa csere
-common rail csovek csere
-A komplett uzemanyag rendszer tisztitasa, tankkal egyutt
Azota mentem vele 30k km-t minden ok. Kb 800-900k Ft volt a 6 hengeresre, nalad valamivel azert olcsobb lesz a 4 henger miatt.
A hazai uzemanyag mennyiseget szigoru szabvanyok hatarozzak
meg, amelyek szerint nem karosithatjak a motort. Ha neked szakvelemenyed van arrol, hogy az uzemanyag karositotta a motorodat, akkor realis eselyed van, hogy jogosan koveteld a javitas arat az uzemanyag forgalmazojatol. Konzultalj ugyveddel!
Időben és rendszeresen cserélted az üzemanyag szűrőt? Nem engedted kiürülni a tankot? Nem vagyok szakember, ezekeket szokták mondani, hogy figyeljek rá. Az is lehet, hogy tényleg kifogtál egy vacak üzemanyag pumpát. :(
Én 4 éve hajtom és csak Shell kúton tankoltam de nem is olyan régen megszűnt Smart pontok levásárolhatosága a McDonalsban ezért inkább SuperShop pontokat kezdtem el gyűjteni . Az utolsó 3 alkalommal már OMV kúton tankoltam ebből 2 szer prémium egyszer normál üzemanyagot . Számlán nincs meg de hitelkártyával fizettem és a pontokat is feirattam. Érdemes így visszamenni a kútra?
Ha igaz amit neked mondanak a szervizben, akkor tudnod kell, hogy hol rontottad el a tankolást, vagy a szűrő cserét. Én is egy 520D-ét hajtok már hat éve, több mint 300ekm-t tettem bele, mindig számlát kérek a tankolásról (tehát normális kúton tankolok) még sohasem volt gondom az üzemanyaggal. Nem preferálom egyiket sem, ahol kiürül ott tankolok. Tankoltam már szinte mindenütt az Eu-ban, Ukrajnától, a Balkánon át Franciaországig. Szóval szerintem nem az üzemanyag volt a hibás.
Kedves Fórum és Márkatársak ! Szeretett E61 520 d családi kisautónk 136.000 km egyik pillanatról a másikra leállt. Trailer majd szervíz következett. Hibakeresést árajánlat követte. A hiba leírása: A magyarirszágon forgalmazott üzemanyag minősége nem megfelelő mert nincs ekég kenés az üzemanyagban.Kenés hiányában az üzrmanyag lelkátó rendszer egyik eleme elforgácsolódott így fém dararabok kereültek a az egész rendszerbe Szervíz javaslata: A teljes üzemanyag-ellátó rendszer csréje a tanktól az injector fejekig. Van valakinek javaslata erre vonatkozólag? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!E60 520D M47D20 120Kw indításkor és alapjáraton nyikorgó hang,kuplung kinyomásakor emel kb:100-at a fordulatszámon akkor megszűnik.Görgők szíjfeszítő új.Nem gondolnám,hogy kettőstömegű semmi egyéb jel nem utal rá de akár az is lehet.Esetlegesen főtengely szíjtárcsa.Valami ötlet, szívesen meghallgatok mindent.több 20D hallottam már ezt a hangot.
Sziasztok. Megtudja valaki mondani, mekkora gumit kell vennem ahhoz ,hogy a legjobb képet mutassa az autó 2006 E61. Styling 95 lesz rajta . Hátso 10J elől meg 9j és 19 coll. Köszi
Sziasztok! Van egy sajna eladóvá vált BMW 525D E60 kombim de sajnos a komputer a közép konzolon egyre ritkábban indul el,állítólag ccc modul hiba.Tud esetleg valaki rá megoldást,természetesen ésszerű keretek közt?Nem vagyok járatos ebben a dologban,több egymásnak ellentmondó variációt is hallottam már.
Eladóvá vált szeretett BMW E60 520 i-m. 2004-es évjáratú, soros hathengeres benzin motor, végig vezetett magyarországi szakszervizes szervizkönyv, automata klíma, kanyarkövető xenon, nagy navi új dvd-vel, elektromos ülés, elektromos tetőablak, hangvezérlés, blutooth kihangosító gyárilag, alufelni új gumikkal, új akkumulátorral, makulátlan újszerű állapotú.Garantált 280.000 km-el, 1 hete felújított automata váltóval. Érd.:06-30-2350-637 vagy itt.
Biztosan második tulaja vagyok és nem kintről behozott tekert órás.
Már egyideje nem világít a bal oldali angel eye, pár napja a jobb oldali is megadta magát. Rászántam magam, a cserére. Úgy gondoltam egy füst alatt kicserélem mindkettőt. Jobb oldalival kezdtem, kicseréltem, mielőtt összeraktam volna kipróbáltam, és nem működik, az új izzóval sem. :( Ohm mérő elő, mérem a kivett izzó 1.5ohm. Mérem az újjat az is 1.5 ohm. Akkura téve mindkettő világít. Bal oldalit kiveszem az is 1.5ohm az is működik külső tápról. Olvadóbiztosítóra gondoltam, de nem hiszem, hogy külön biztosították volna a bal és jobb oldalt, meg aztán nem is egyszerre adtam meg magát a két oldal. Járt már így valaki? Ötlet? Avagy tudja valaki a megoldást?
Nem tudom sajnos. Megrendeltem a jobb oldalit is, jovo heten belekerul. Aztan majd kiderul, hogy a szintezok voltak e a hibasak... ma ment elottem egy hetes. Ugyanolyan csale volt a segge, csak annak a jobb oldala ult... Ha jol tudom ugyanaz a cikkszamu szintezo van abban is mint az enyemben, tehat letezo problema masnal is... Uygan ez nem vigasztal, de benne van a pakliban, hogy a ezek a cikkszamu szintezok be tudnak szarni, igy azzal kell kezdenem a hibafeltarast...
vagy szimplan elcsuszott a buborek a beepitett vizmertekben. :-)))))
Csak akkor leszek nagyon ideges, ha kicserelik es meg mindig szar lesz...
DBC ausgefallen ...bla bla bla...hiba üzenet...E61-nél . .vmi fék hiba, a stabilizálo rendszerben....olvastam német forumokon és ott a hömérséklettel hozza összefüggésbe..(meg minden mással )..na már most nekem akkor csinálja ha meleg van . ..25 fok felett . .és rapszódikusan....azért is érdekelne hogy nagyobb tempóról (200 felett) fékezve mi várható, fék hatás , vagy sodródás . .külföldön használom itt legális a nagyobb sebesség ..összes tárcsa betét szenzor rendesen cserélve , nem kopott , nem szakadt , most voltam TÜV-ön vele .. .minden OK...csak néha ez....végig olvastam a forumot és ügy tűnik van pár mágus itt . .. .gondoltam megkérdezném hogy mit lehetne tenni , merre kell keresni a problémát....hiba olvasoval kiolvasva hozza tárolt hibának de mivel szorványosan elöforduló hiba , ..kitörlés után teljesen független idöpontban néha elöjön, ...egész télen nem volt , csak miota napi 30 fok körüli a hőmérséklet . ..
sziasztok tovabbra sincs gyujtas a kulcs elforditasa utan autoszerelonel van de ök se tudjak mi a gond.Gepre is tettek az irta :tapellatasi hiba .Aksi jo,befujtam a sarubilincseket contact spray el,kivettük a potkerek alatti monulokat ,nincs beazva, kiegve,semmi jele nincs annak hogy rosszak lennenek.Immobilaiser nem lehet.Mindig ugyanazt a kulcsot hasznaltam,biztositek mind jo es a tabla is.Bika kabelre is raktuk. Az akist kimertuk 12,2V volt.Helyzetjelzo,veszvillogo ,belso vilagitas,radio,mukodik.Tankolni allatam le 5 percre es utanna semmi.Nem volt elojele,nem mostam a motort vizzel ,egyszer csak igy megdta magat. Semmi kulcs hibajelzes nem volt soha,es semmi elektronikai hibajelzes se kiveve a legzsakot.Ha valaki tud esetleg ötletet még adni kerem irjon.AKIK PROBALTAK SEGITENI ES IRTAK AZOKNAK KÖSZÖNÖM A TIPPEKET.
Bajlódom az e61 szintszabályzójával. Volt már valaki hasonló helyzetben?
Az első tünet az volt, hogy a bal oldala alacsonyabban állt mint a jobb fele. Nem is kicsit.
Kiderült , hogy a bal szenzor berohadt, teljesen szét volt esve. Kékes por jött ki belőle és vezetékestől kiszakadt mikor levették.
Ugye azt kicseréltük.
Egy darabig jó volt megint. (Pár nap)
Majd tegnap látom ismét van egy centi a két oldal közt... Mondjuk állítható távtartóval le lett kicsit ültetve, így már nem annyira látványos, de látom és érzem is mikor benne ülök, hogy Csálé! Megint!!!
Létezik, hogy a jobb oldali túlvezérel, túlfúj, ugye az valamiért 5szálú vezetékes, míg a bal oldali 3 szálas, gyanítom a jobb oldali a szintező, míg a bal oldali a végrehajtó... talán nincsenek a jobb oldali hibaja miatt összhangban???
Kvara nem vágjuk, pár ötletet szívesen fogadnék! Cserélem a jobbost is mindenesetre...
(kompresszor jo, lufik jók, talán a szeleptömb is jó)
ati530- nek jár az 5 pont a légzsák hibával kapcsolatban! A hiba megint visszajött, most szegedre vittem egy BMW guruhoz. Kiolvasta ugyanazt a hibát, és ahogy ati írta, valóban az akksi pozitív sarujában lévő gyujtópatron csatlakozó volt a ludas. Tisztítás, összedug, kész! Most az utastér levőjét zárja le a rendszer, kb 1 órás autózást követően. Folyamatába csukja be zsalut, végül tejesen, mintha off állásba kapcsoltam volna, pedig megy a ventillátor. Ha van valami...
Volt valakinek olyan gondja, hogy kb.1órás utazást követően fokozatosan elzár az utastér befúvó ventillátor előtti zsalu? Ventillátor megy, de elzárja a levegő útját alig fúj valamit.
M52 nem ette még, az E39-ben szimbolikus az olajfogyás negyedmillió felett is, csak sajnos azt a motorcsaládot ugye kb 17 éve nem gyártják.
Ha már itt tartunk, akkor említsük meg a jövőbeli E60 tulajok kedvéért, hogy az E60 az E39 kifutó M54 benzinmotorjaival jött ki, ezeket 2 év után váltotta az N52, még ez is jó szívvel megvehető, csak a facelift utáni N53-akat ne...
Érdekesség, hogy az USA-ban még a facelift után is volt hagyományos, szívócsó befecskendezéses benzines E60 (állítólag az üzemanyag magasabb kéntartalma miatt nem vezették be akkor a direktbefecskendezést), így aki a tengeren túl él, az keresse bátran az 528i megnevezésű facelift-es, 258 LE-s E60-akat :)
pont dízelről akarok váltani (másik márka) és bár jelenleg kevés km-t futott a kocsi és semmi gondom nincs de nincs kedvem majd nekem kifizetni az akár milliós tételt jelentő alkatrészeket, emiatt választanék benzines szívó motort...
elszomorító hogy már itt is nagynyomású alkatrészek vannak...
Köszönöm a válaszod! Korrekt leírás, bár egy esetből komolyabb következtetést levonni nem lehet! BMW-sekkel beszélgetve az M54-es motort mondták a legmegbízhatóbbnak, aminek még "kevés" a nyűgje! Az enyémben garantált 100.000 van kiváncsi leszek hogy alakul!
Nekem csak M52 meg M57 van, az is E39-ben, de itt egy érdekes leírás pont az M54 2,2-eséről (mellesleg kb ez az egyetlen jellemző "hibája" a motornak, ahogy írják is, a többség éveken át töltöget bele)
Ez az akkusaru patron csatijának hibakódja szerintem,ott is pin tisztítás,kontaktolás,ha szükséges csere és a végén az elmaradhatatlan szalagbilincs!!!!(akkucsere után volt ilyen bajom is)
Igen, bennt van. 1.5cm-t ult le az eleje a gyarihoz kepest. A hatuljaval sokadszorra sikerult csak elerni a kivant szintet. Most az allasa megtevesztesig gyari m-pakk... Talan igy a sulypontot is sikerult gyari helyere tolni. Probaltam kanyarban, gyorsan, lassan, palyan es razoson is. A futomu felujitas telen volt, talan meg kibirja egy darabig...
19x8.5 et12 van korbe-korbe, hatul kapott masfeles pogit, fekszi az utat, mintha belebezonoztak volna.
Ugyanakkor nem veri le a vesemet, hal Istennek, majdnem komfortosnak mondanam. Hogy a kesobbiekben milyen tapasztalataim lesznek vele, majd elvalik. De talan a gyari meretu, jo minosegu rugokkal nem szopodok be nagyon, plane , hogy iszonyu szivassal ramereteztuk a hatuljat is...
Bizom a legjobbaknan, a szememnek es a veseimnek eddig nagyon bejon!!!
Nem tudom beletetted-e a keményebb rugókat, de az első futómű szilentek gömbcsapok gyorsan elfogynak majd a magyar utakon.Ráadásul "lenehezedik az autó eleje. Hajlamos lesz a "megforgásra, kanyarba előbb kitör a hátulja. Ha már megvan, 17coll-nál nagyobb kereket ne rakjál majd rá.
Az a motor (N53) már közvetlen befecskendezéses, azaz lassabban melegszik be, kormol(ódik), sokkal több a potenciálisan meghibásodó alkatrész az elődmotorokhoz képest (pl. nagynyomású szivattyú), így bár autópályán egyenletes haladásnál _valamennyi_ előnye van a korábbi, szívócső befecskendezéses motorokhoz viszonyítva, városban sokkal jobban felül fogja múlni a katalógus értéket.
Egyszóval: ha sokat városozol, akkor vegyél "régi" motorral.
(Igen, tudom, ez az "E60 tragédiája": mire rendbetették a belsejét, elkúrták a legendás benzinmotorjait)
Vagy dízelt kell venni, azzal is lesz elég nyűg, de legalább nem zabál.
Ati530d-nek köszönöm a segítségét. Megcsináltam a csatlakozóval a megfelelő lépéseket. Hibatörlés. Most per pillanat jó, de nem vagyok nyugodt. Kifényképeztem neked a hibakódot. Ez nem a gyujtókör megnövekedett ellenállására utal? Egyes irományok szerint a BST gyujtójának növekszik meg az ellenállása, ez okozza a zavart. Erre nem egészen szakszerű megoldás: gyujtó kábel levág, és közé 2,2 ohmos ellenállás berak. És a hiba nem jön vissza.
Bennt a rugo, bennt az allithato szintszabalyzo palca, jobbos jelado kicserelve!!! Mar nem log a jobb oldala!!! Viszont meg egy centit mehet lefele a segge... ;-)))
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek 530i Touring (272 LE) -nél milyen városi fogyasztással lehet számolni ha nem full dugóra számol az ember és moderált gázpedál használatot vesz alapul az ember. 10 körül ki lehet jönni vagy inkább a gyári 12.6 a jobb közelítés?
köszonöm a tippeket . de sajnos nem segitett.helyzetjelzo,radio,központi zar,index, minden van csak gyujtas nincs.neztuk bikakabellal , a kesztutartonal a bisztiket is.mind jo.
Az enyémen sem látszott semmi sem,de kontakt spray és szalagbilincs megoldotta a problémát.Természetesen előtte kiolvastuk,hogy merre keressük a hibát.
sziasztok.olyan problemam van hogy elforditom a kulcsot es a muszerfal teljesen sötet.Az aksi jo,uj benne.Semmi elözmenye nem volt ,megalltam tankolni es se kep se hang.A csomagtartonal biztositek tablat vegigneztem. jo mind. Valakinek ha van valami ötlete kerem irjon .koszi.E60 2004 525 dizel
Széthúztam az ülés alatti csatit és semmi elváltozást mem láttam. Elég stabilnak tűnik szinte elképzelhetetlen, hogy egy légzsákhoz tartozó csatlakozás némi hőváltozásra csak úgy kontakthibás legyen. Mindene fém tiszta, nincs rajta mit csinálni. De ha elég neki, egy széthúzás és egy összedugás, ám legyen. Nézz rá légyszíves, erről a csatiról beszélünk?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy itt (Svájcban) veszem az autót. Ebből a benzinesből elég sok van, csak mivel 8 évig e60 530d használtam , most van pár extra ami nélkül nem veszem meg. A baj az , hogy ebből a motorból kiadott jó felszereltségűek nincsenek. Ezért kérdezősködöm, hogy ha a 258 le vennék akkor mire számíthatok. Ha pici olajfogyasztás a probléma csak az nem érdekel. De nem tudom vezérműlánc az cserés e vagy bírja stb..
Hozzáteszem 10 éve élek itt 32 db autóm volt, porschetől ,rs4,x5 3.0d, S8, sharan stb stb. Ea E60 at siratom azóta is. Úttartás ,kényelem , vezetés mindenben jobb volt mindegyiknél. Tipushibáit magam csináltam,leömlőből 2 db volt , főtengelyharditárcsa,porlasztók,de 270.000 km mentünk vele és mai napig siratjuk :). Most szeretnék egy 3.0i. Köszönöm a segítséget.
Ati530d- nek nagyon köszönöm! Nálad láttam, hogy volt már ilyen gondod, ezek szerint sikerült megoldani. Igen, tűző napon állt az autó, indítást követően már jött is a hiba. Tehát a vezető ülés alatt lévő vezérlő modul csatlakozóit kell átnéznem? Nekem olyan hihetetlen, egy mindentől védett helyen, szinte mindig mozdulatlan csatlakozás hogy tud kontakthibás lenni? Nem egy forrasztási pontod durrant el? Vagy szálszakadás történt?
Nem nagyon van, ahogy az előttem szóló is mondta, nincs is nagyon eladó, mert egyrészt akkoriban már a dízel őrület tombolt, másrészt akinek mégis jutott belőle használtan, az általában megelégedéssel használja, és/vagy körön belül adja el.
M54-től felfelé már csipegeti az olajat mind, de ezzel lehet élni.
Közben rákerestem kíváncsiságból, jelenleg 2 db van a hazai piacon 3 és 3,5-ért... (meg egy jobb kormányos)
Találkozott már valaki ezzel a hibaüzenettel? Egyszer kiütöttük belőle a hibát, hátha csak gellert kapott. Akkor tülfeszültségre panaszkodott. Egy hét múlva ismét megjelent. Lehet hogy nincs összefüggés, de az utastér felmelegedésekor jött elő. e60 2003 530d
Sziasztok! F10 fórumban olvastam hogy nálatok ismer valaki olyan szervizt, ahol kicserélik a repedt fényszóróborítást. Nem az egész fényszórót, csak a borítást. Állítólag a Facebook csoportotokban is szó volt róla. Hogy találom meg a csoportot? Köszönöm!
ati530- vel szeretném felvenni a kapcsolatot. 2003 e60 530d-m van, most az életben először légzsák hibát ír ki, valószínű övfeszítő lesz, de nem tudom pontosan. Kitöröltük a hibát, de egy hét múlva visszajött. Neki már volt ilyen jellegű gondja, hátha tud megoldást.
A kérdésem az lenne,hogy tud e valaki ajánlani olyan helyet,ahol részecskeszűrő tisztítást csinálnak?Olyanra gondolok ami nem csak vegyszeres tisztítással,hanem valami hatásosabb módszerrel csinálják.
Sziasztok! Van egy E61 2006-os 5.20d sajnos beázik a napfénytető. Kérdeztem 3-4 szerelőt ( BMW-st is) azt mondták nem lehet javítani, illetve vegyem meg a gyári sibedát és azzal jó lesz kb fél évet. Tudtok ajánlani valakit Érd környékén, vagy Budapesten vagy esetleg tanács,ötlet? Köszönöm.
Nekem most is és az előzőnél is Maszi nézte meg a km állást. Szerencsére valós volt :)
Amúgy régen jártam erre, nem tudom mennyire lehet itt promotálni autót, de mivel sajnos kinőttük, így eladóvá válik az E61 525D -m. 2007, 176.000km, automata. Mi eléggé keveset használtuk, de rendesen szervizeltettük.
Ősszel volt olajcsere, szűrők, izzítók + relé cserélve Masziéknál, kb. 15.000km -el ezelőtt váltóolaj +karter.
Most cseréltünk főtengely ékszíjtárcsát +szíjakat. Téli (17) +nyári (18) gumik, szép állapotú és nem volt kinyomva a szeme, családi autónak használtuk.
Hátha valaki lát benne fantáziát, nem szívesen rakom ki hahura, a nepperek miatt :)
De az elvileg csak pár másodpercig tart,nem? Mármint az ellenőrzés. Én is kicseréltem minden belső világítást ledre, néhány hét múlva elkezdett nekem is villogni a hátsó ülés feletti. Kicseréltem egy másik típusra és ez már nem villog. Lehet, hogy az alacsony áramfelvétel miatt van.
Sziasztok, Tavaly nyáron vettem egy 2007-es 520d-t. Lci, de még az M47 motorral és 87000 volt benne. (Írországi, valós az óra állás) Azóta is imádom, főleg az étvágyát. :) Első Bmw-m, így tetemes lemaradásom van a témában, de igyekszem pótolni. Szeretném a kis képernyőmet legalább egy navisra cserélni illetve a nagyobb képernyő is szóba jöhetne ,de nem tudom pontosan miket kell cserélni. Van sok videó a youtubon illetve angol fórumokat is olvasgattam, de pár dolog nem tiszta. Lehet csak nekem, de elég komplikáltnak tűnik ez a sok féle verzió. Cid,cic kis,nagy képernyő i-drive stb. Pl,ha csak navigációt szeretnék (gyárit),elegendő e csak a kijelzőt cserélnem (LCI az autó) ,vagy sem. Ha valaki kedvet érezne felvilágosítani ,légyszi. De,ha egy már elkészült írásra irányba tudnátok igazítani, már azt is nagyon megköszönném.
M54 es motor 3.0 i mennyire megbízható, és milyen évjárattól meddig vehetem meg? Csak azért kérdem mert lóerőben eltérnek, akkor lehet valamiben különböznek is?
Bocs, hogy nem olvasok vissza, de itt rengeteg az infó...:)
A sportfutómű. peres gumi, pont az ellenkezőjét teszi.Csak stabilitást növeli, mivel "elfogyasztja a mozgásteret.Valószínűsítem, hogy lengéscsillapító probléma.Nézesd meg elsőt is.Párba kell cserélni tengelyenként, mivel a kettő közti különbség is eredményezheti a labilitást, főleg úgy hogy nálad a lengéscsillapítónak kell elnyelni az "összes" rezgést úthibát.A rugó, kemény és rövid, a gumi, pedig túl alacsony peres a feladathoz. Lehet hogy csak az egyik oldalt cserélték, és ebből adódik a hiba. De te párban cseréld, mert a friss oldal is hamarabb elfárad, az oldalirányú terheléstől is.
Sziasztok. Nem olyan régen vettem egy 520i-t. Kanyarokban kicsit instabilnak érzem. Sportfutóműves 19-es felnivel. Gondolom ez is közrejátszik a témában. Lengéscsillapítók kb milyen árban vannak első hátsó? Eredetiségvizsgálaton megnézték és azt mondta a srác hogy a hátsókon kevés kiló van.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy 2005-ös E 60 -om Business navi van benne. Ha ezt szeretném professional navis fejegységre cserélni a fejegységen és a kijelzőn kívül mit kell még cserélni?
Ma megtörtènt a legrosszabb felvillant közèpen a piros olajkanna.Két hete cseréltem olajat szürőket.Egyből leállitottam félre toltam.
Nivo maxon,semmi hiba.
Nagy nehezen bemerten inditani semmi extra szépen jàr.Pont ma voltam diagon ès ott venne volt hogy thermal oil level sensor de az nem sárgàn kellene világitson?
Alvázszám alapján próbálj meg infót szerezni, bár a kedves bmw kereskedők/márkaszervízek nem szívesen segítenek. Vagy van itt a fórumon is olyan Pest környéki akihez ha el tudod vinni az autót akkor átvizsgálja. Ha van már magyar rendszáma legalább 5 éve, akkor az ügyfélkapun keresztül is vissza tudod nézni a km-eket (persze nem ingyen.) http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
Használt Bömöst vennék, és a km futását gyanúsnak tartom. Szervizben, vagy hol lehet ezt ellenőriztetni, hogy megfelel a valóságnak az óraállás? A kulcsot meg a komputert is át tudják írni?
Sziasztok. adott egy E61 2004 es kiadású. lenne pár hibakódom esetleg valaki tudna-e segiteni benne? 4222 , 4242 , 4262 , 41AB , 2938 , 4232 , 4252 , 4687 , 43E2 , 0A0B , 4B10 , 4203 . Előre is köszönöm ha valaki tudna segiteni
Üdv, 2003 520i E60 manuális váltós vezérlője beázott és el oxidált. Nem indít, így keresnék bontottat vagy valakit aki foglalkozik ilyesmivel. Köszönöm
545i-nél van egy vízcső, ami a két hengersor között a szívótorok alatt, a blokkon megy keresztül, a vízpumpától a váltó felé. Ennek a gyári cseréjéhez szét kell szedni teljesen a vezérlést, meg szinte mindent. Kitaláltak hozzá egy javító kitet, de magyar oldalon még nem találtam, külföldiről pedig még nem tudtuk megrendelni a szerelőmmel.
LCI utáni fényvisszaverő prizmát (macskaszem) keresek jobbost és balost. Lökhárítót kellett cserélnem és a megmaradt prizmák nem bele valóak. Ha valakinek lenne az kérem írja meg a kozepso@vipmail.hu
Lehet hogy a légtömegmérő a hibás, de miért nem olvastatod ki a hibakódokat?
Abból minden kiderül. Az is lehet, hogy meg fogsz lepődni. Mindenesetre ne várj túl sokáig, mert bármilyen hibakód van, addig nem regenerál. már ha dpf-es az autód. Ajánlom Steef-et itt a fórumon, nekem sok éve ő csinálja.
BMW E60 530D a következő hibajelenséget tapasztaltam: Főként nagyobb sebességnél éreztem, hogy a teljesítmény hullámszerűen jön meg, illetve általában véve nem volt túl fickós az autó. Alapjárati problémáim nem voltak a fordulatszám szépen stabilan 700-on áll. Légtömegmérő hibára gyanakodtam, lehúztam a légtömegmérő csatiját és ezután mintha egy másik autót kaptam volna: általánosságban véve sokkal erősebb, érzésre legalább +100 Le, nincs hullámzó teljesítmény, 0-100 gyorsulásom 2 másodpercet javult, alapjárat továbbra is szép.
Kérdésem a következő: egy napja lehúzott csatival járok, milyen káros hatása lehet az autóra nézve ennek addig amíg ki nem tudom cserélni?
Szinte biztos vagyok benne, hogy ez egy túl laikus kérdés, de biztos, hogy a légtömegmérő a hibás?:)
Érdemes még vmit cserélni benne légtömegmérővel együtt? pl. légszűrő?
Szia! Én ezt tettem bele, télen nem nagyon fogom használni ezért választottam a "vastagabb" olajat, teljesíti az előírást mármint a log lifet! Tapasztalatom nem nagyon van ezzel az olajjal, mert az off-os autómba valvoline-t tettem mindig!
Nekem, amikor rájön elől, tompán kopácsol meg karattyol valami (felteszem ez lehet a szíjhatjtás), ami bent nem is hallható. Kérdés, hogy ez összefüggésben lehet-e a korábban leírt, hidegebb időben indításkor hallható 1 db koppanással. (Amúgy Pest közeli vagyok)
Köszi, hogy reagáltál már kezdtem elgörbülni, hogy nincs hasonló tapasztalat. A szíjakon nem látok semmit, azaz se feliratokat, se rendellenességet, de biztosan nem mai darabok. Amióta jobb idő van szerencsére nem produkálta magát, de már azt is megbántam, hogy ezt leírtam, mert, ahogy legutóbb is már majdnem hanyatt dőltem "nagy nyugalmamban", mikor ismét koppant egyet. A szíjakon, illetve a görgőkön egyéb vonatkozásban már én is gondolkodtam, mert indítást követően, természetesen ez is esetenként, (mert miért lenne állandó) gondolom mikor a generátor kapaszkodik a töltés miatt elől hallatszik egy kis zakatolás. Kollégáim egy része már mániásnak tart, "ők nem hallanak semmit, meg nincs ennek baja, meg szép a hangja főleg 3-4000-nél stb...", dehát nem tehetek róla, hogy nem képviselem az "amig megy addíg mit aggódok" filozófiát. Szóval szerinted a szíjak, görgők bejátszhatnak???
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a kardán csapágynak milyen hangja van? Fel hallatszik egyáltalán az utastérbe? Olyan mintha kerékcsapágy hang lenne,de elég halk, de se nem bal,se nem jobb terhelésre nem változik,80-tól hallatszik,előlről, középről.
Add el, vagy nyúlj mélyen a zsebedbe, és szervizbe végeztesd el a hibafeltárást. Mondjuk abba, ahol a szervizelőélete zajlott. Különben csak kínlódás lesz az egész. A BMW az egy komolyabb műfaj.
B verzió: Internetes fórumlátogatások határok nélkül forever - és vedd meg a szerelési útmutatót( jó vastag könyv), és kezdődjön egy hosszú kapcsolat.
A belső kárpitfelújítás olcsóbb, mint a kocsicsere.Van valami baja? Ha nincs akkor, keresd meg az okát miért cserélnéd le. A diesel nyomatéka megvan, húz mind egy mozdony, de azért annyira nem rugalmas a fordulatszám tartományok közt, mint egy benzines.Fordulattartományban is kb. 1200-4200-ig forgatod.Szerintem sok benzines pártit nem is a diesel hangja zavarja, hanem az hogy nem tudja hosszan "kihúzatni", forgatni a motort.
Mondjuk a régi benzinesek szerintem megbízhatóbbak, nem kapnak rajtuk hőgutát az elektromos kütyük, szenzorok, nincsenek túlhúzva. A puding és az autó próbája az ...
és véletlenül darázsfészekbe is bármikor belenyúlhatsz.
530xd (2008. 173 kw-os) indításakor esetenként (rendszertelen időközönként, 2-3 naponta, hetente, legutóbb pl 2 hete, és többnyire hidegen) egy éles koppanó hang hallatszik (olyasmi mitha egy lemezre ütne rá az ember), aztán semmi. A motor szépen jár további indítások során szintén semmi. a két héttel ezelőtti eset után már kezdtem megnyugodni, de tegnap megint gondoskodott róla, hogy az adrenalin szinten maradjon. Szeretném megkérdezni találkozott e már valaki hasonlóval, illertve minden véleményért, tanácsért hálás vagyok.
Igen minden henger jár,de olyan mintha néha kihagyna valami .Egy ismerős azt mondta hogy a Vanossal lehet a probléma és a sensorokkalEzek vezerlik a motort es mivel valamelyik rossz nem úgy adja le a jelet és ezért van az ugralas is és az egyenletlen fodulatszam merés.Végül is lehet benne valami de nem tudok mit csinalni meg kell venne első körbe a sensort aztan meglajuk hogy a hiba fent all e.A szerelő azt mondta 1500$ a javitasa ebayen a gyari sensor 80$x2 =160$ es a vanos is kb annyi nem is ertem azt a szereles árat.430e ft vicc
Szerintem ennyi pénzért már kapsz jó állapotút viszont a az évjárat korlátozást nem erőltetném, ha egy 2007-es kevés kilométerrel és jó állapotba rád vár akkor ne zárd ki.
Ha visszaolvasol nagyon sok tapasztalatot szerezhetsz a hibákkal kapcsolatban, alapvetően elmondható hogy az LCI változatok már nem annyira problémásak.
Minden henger jár amikor ugrál? Ha jól emlékszem ezekhez a motorokhoz jegyezték meg azt hogy a befecskendezők néha rosszak tudnak lenni, de nem vagyok biztos benne, én dízelezek régóta.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, szeretnék a jövőben új gazdája lenni egy e60-nak 525D-t nézegetek 3,5M környékén, 2008 körül. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehet kapni jelenleg a kínálatból, olyan e60-t ami ebből az árból kijön vagy gondoljam újra az egészet? Milyen problémákra kell odafigyelni vásárláskor?
Én jelenleg az Usaban lakom és decemberben vettem egy 2006os e60 525xi autót.A szerelők itt horror áron dolgoznak amit már szinte sértésnek lehet venni.Van vele egy két problémám amit szeretnék kijavítani rajta,van hibaolvasóm is és van egy pár hibakódom.A szerelés nem áll messze tőlem otthon is sokat bütyköltem a saját autóimat csak az nem BMW volt és most típusismeret hiányában szenvedek.
Az auto motorja nem jár egyenletesen ugrál a fordulatszám mérő,ha rárakom a klímát taposni kell a féket nehogy beleugorjak az elötem álló autóba.Bár nem egyfolytában csinálja és nem mindig ugrál.
Hibakódnak camsheft sensort irja (felső holtpot sensor) és exhaus camsheft sensor és a légtömegmérőt is bedobja.
Az ebayről rendeltem sensort 2dbot kicseréltem de az autó nem indult be,igy vissza cseréltem.Gondoltam a légtömegmérőre is hogy esetleg az rossz és amiatt ugrál.A gyári alkatrészekre is olyan árak vannak ,hogy eldobod magad bar az Ebayen 200$ Simens VDO.Van valakinek ötlete mit csináljak vele hogy megszünjön a hiba?
A bmw féktárcsák kőzépen hűtöttek, ezért "két korongból áll", 4 oldaluk van. Ezért esetünkben korongonként hiányzik belőlük 1mm. Ezért az anyagfogyás/korongonként 1mm. ;-)
De félre a tréfát, hátul nincs akkora igénybevételnek, hőterhelésnek kitéve mint elöl.
E60 535d, idrive írja a hátsó fékbetétek közelgő "végét", szemügyrevettem, tényleg eléggé keskenyednek már.
Tárcsának nincsen, max 1-1mm es válla, tegyek fel új betéteket és kész vagy cseréljem tárcsástól? Bmw azt hozza tárcsával cseréljem, gyár azt írja hátsó féktárcsára hogy: 345*24 és a minimumja 22,4mm.
18" nagyobbat nem akarok, jelenleg 17" van rajta 225/50 van rajta ez volt tavaly a nyári szett de délre is ugyan ilyent tettem fel és most úgy gondoltam hogy nyárra kellene eggyel nagyobbat 18" nagyobbat nem akarok semmiképpen! Csak tapasztalatokat kérdeznék hogy 5x120 8x18 et20 furat: 72,6mm a felni adatai és hogy rá megy e a kocsira és hogy milyen gumit érdemes hozzá venni. A 245/40 erre gondoltam mert a küszöbön ami található papír azon ezt javasolja. Csak mind más mit ír a papír és az emberek mit tapasztalanak a gyakorlatban. 17" 225/50 nyárival és télivel is egyaránt nagyon jó a vezetési élmény és menetstabilitás nekem legalábbis és ezt nem nagyon szeretném elveszíteni. Ezért érdeklődök mit hogy lehet vagy érdemes. Amit kinéztem felnit 160e 18" és hibátlan. Nem tudom 225/40 18" az jó lehet vagy nem?! csak azért kérdezem mert 18"-ban 225/50 biztos nem férne alá szerintem. Válaszokat előre is köszönöm.
Nem tudom, hogy defekt türő e, nem értek hozzá, ez volt gyárilag az új kocsimon, de én lecseréltem, esetleg ha érdekel keress rá a neten mit írnak, nem akarok hülyeséget mondani.
Érdeklődni szeretnék venni akarok egy 18" felnit 2008 e60 520d bmw-re. Amilyent néztem 5x120 8x18 et20 furat: 72,6mm. Úgy néztem hogy simán fel megy ezekkel a méretekkel rá a felni különösebb átalakítás nélkül. Milyen gumit javasoltok rá erre lennék kíváncsi!? Vezető oldali ajtón következőket találtam: 245/40 R18 W ,275/35 R18 W, ezt írja a motorkódos papír mellet sok más méretet de azok 16-17-19. Érdeklődnék kinek milyen van fent és milyent ajánlotok rá. Válaszokat előre is köszönöm!
Nekem ATE Powerdischttp://www.ate-brakes.com/products/disc-brakes/ate-powerdisc/ van fent és kb 60e km van benne, a 2. fékbetétet eszi és max 1mm "válla" van, nem igazán akad meg a szélén a körmöm....nem nyikorog és nem vetemedett meg /pedig van, hogy minden a lábtérben landol az ülésekről/, szóval én ilyenre fogom megint cserélni ha elkopik.
Szerintem nem kell.Szerintem csak a foncsor "szórásképe" más. A funkciója képességei, ugyan az.Vigyázz ne hogy, beázottat, sárga led hibásat sózzanak rád. Mindenképpen próbáld előtte ki.
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy a kardán csapágynak milyen hangja van? Fel hallatszik egyáltalán az utastérbe? Olyan mintha kerékcsapágy hang lenne,de elég halk, de se nem bal,se nem jobb terhelésre nem változik,100 nál üresben gurulva hallatszik.
Sziasztok, valaki tud segíteni honnan tudok szerezni jó áron 535d-hez egr hűtőt? Vagy esetleg tudják valahol javítani? Valakinek volt már ilyen problémája?
Én csak gyári BMW alkatrésszel szervizeltetem az autómat tapasztalatom a velem ellentétben után gyártott fékszettet használók köreiben!
Még fele annyi km se megy el mint a gyári nyikorog, csikorog fékezéskor és nem ritkán meghajlik a tárcsa is! Árban kb 20-30e forintot spórolsz! Első, hátsó fékszett kb 120.000Ft durván 70km tudsz vele elmenni!
Én XVI ker Szlovák úti BMW szervizbe hordom az autóm, az alkatrészre megadják a saját kedvezményüket BMW WALLIS számla van róla.
köszönöm a segítséget! Akkor marad a halogen! Azt szerinted lehet egy az egyben cserelni? Vagy kell valamit alakitani? Gondolok itt pl a lámpa tarto konzolra vagy csatlakozokra!?
Az átszerelés xenonra, szerintem nem ér annyit amennyibe utólag kerül.Ráadásul xenon nélküli lámpát kapsz olcsón.
Lámpamosó is kell hozzá,(anélkül nem írják be) mert télen a hó rajt marad.A xenonnak nincs hőleadása, és nem olvad le menet közben.A magasságállítást is meg kell oldani.Sok utólagos elektromos kütyü.
Szerintem újra kell írni a teljes programozását.
Nem akarlak elkeseríteni, de BMW-t sajnos olyat kell venni amibe a kívánságlista márt benn van, mert utólag jobban fáj anyagilag, mint amennyit ér. Kókányolni nem érdemes, mert az elektronikusan instabil lesz, vagy egyszer csak váratlanul leég az autó.
Tudom jól hogy Milánóban vásárolták, megvan a kocsi szervizkönyve és gépkönyve. Nekem akkor is furcsa, hogy az Alpok lábánál nem fontos extra az ülésfűtés.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek-mivel teljesen járatlan vagyok ebben a témában!
Adott egy E61/520 d ANGOL auto, eddig ott is használták(Jobb kormányos)-most viszont honosítani szeretném Németben!
A műszaki átvizsgálásnál(GTÜ), jelezték hogy az első fényszórók vetítési képe Angol! És csak akkor kap német papírt Ha Europai módon világít. Az autoban lévő fényszórók sima Halogen tipusuak!
A tisztelt márkatársaktól az lenne a kérdésem:
HOGY egy az egyben cserélhető a lámpa test vagy kell alakítás?
A másik kérdésem pedig az lenne,hogy a halogen fényszórók helyett bemegy e a Xenon?
Természetesen szettben cserélném: Tehát gyári Xenon lampakkal!
Sziasztok! Vettem egy E61 5.20 D 2006.évjáratú BMW-t. A tanácsotokat szeretném kérni. Első féktárcsákat,fékbetéteket,kopásjelzőt kell cseréljek. Szerintetek a https://www.schmiedmann.hu/ Címről érdemes rendelni vagy sem? Elméletileg BMW Specialisták. Mik a tapasztalatotok a Schmiedmenn-ról? Köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat. Keresem majd Danit és utánanézek a Densionnak. Az ülésfűtés aggaszt azért, mert szét kell bontani a szép üléseket. De télen viszont kell. Az 1 milliót sem érő off autómban is imádtam.
Félreérthető volt, amit írtam. Tehát napfénytető, nagy navi és automata váltó az van.
A tempomat meg a magyarítás elég könnyen megoldható, keresd az előttem szóló által említett urat Budaörsön.
Az ülésfűtés kicsit problémásabb, mert vagy szétbontja az ember a szerkezetét, vagy ráhúz egy fűthető huzatot télire.
Az zene (=mp3) hallgatás elvileg megoldható a mostani CD / DVD navi egység szoftveres feltanításával is. Ennek előnye, hogy tudsz lépkedni a multikormány gombjainak segítségével a számok között, és nem kell a telefont buzerálni vezetés körben, hátránya, hogy kőkorszaki optikai egységről szól a nóta...
További hátrány, hogy ha kis navid van, akkor vagy navigálsz, vagy zenét hallgatsz. (Ha semmilyen, akkor nincs ilyen gond :)
Az optikai kábelezés miatt az mp3-at lejátszó CD tár emulátorok baromi drágák.
Új vagyok itt, ezért rövid bemutatkozás. 33 éves vagyok, két hete van meg életem első BMW-je, egy E63 630i (facelift előtti, 258 le). Nagyon szép, megkímélt állapotú. Sok extra nincs, steptronic, billenthető napfénytető és nagy navi de így is imádok ránézni, beleülni és vezetni. 1500 km-es vegyes átlagom kereken 10 liter, ami teljesen elfogadható szerintem. Ami bosszantó (nevetséges, szánalmas), hogy nincs se tempomat, se ülésfűtés. Egy ekkora presztizsű autótól BŐVEN elvárható lett volna már 2006-ban is. Nincs sem sport, sem komfort ülés de ezt el tudom fogadni. Az alap ülés is elég kényelmes nekem. 800 km (Nürnberg-Bp) levezetése után sem volt semmi gond, pedig kényes egy derekam van.
Köszönet a sok haszos infoért, ami itt megtalálható. Tudom, hogy az említett hiányzó extrák utólag is berakhatóak. Kérdésem, hogy tud-e valaki ajánlani olyat, aki ért a beszerelésükhöz és a szükséges alkatrészek beszerzéséhez. Másik két dolog szintén érdekelne. Az egyik a bluetooth-os kihangosítás, jelenleg nem kommunikál a kocsi a telefonommal, pedig jó lenne onnan hallgatni a muzsikát, a másik pedig a menü magyarítás. Minden javaslatot szívesen fogadok.
Nekem facelift előtti dupla slotos széles képernyős /2004 prof navi/, nna az teljesen behalt, majd megforrasztattam egy sráccal, azóta csak ha nagyon megmelegszik /kb 1óra kocsikázás/ akkor nem bootol be csak többedik nekifutásra. Ezért gondoltam, hogy egy faceliftes CCC-re cserélem ha behal újra. A képernyő kompatibilis a pre és a post faceliftben?
Mellesleg ha E60-om lenne, és tönkremenne a CCC-m, akkor HDD alapú navis CIC-et vennék a sokgombos iDrive-val egyetemben.
Igaz, hogy 400e körül van használtan is a cucc, de két gonddal kevesebb.
Oké, "inkonzisztens" (van inkontinens? :)) lesz a kocsi, és hibaüzenettel kezd indításkor, de működik, itt fórumon is többen csinálták, hirdetésben is többet láttam már.
X.X. mint írtam korábban nekem az van és hamarosan eladó lesz. Mivel az enyém mo-i és minden szervíz szakszervízben volt végrehajtva ezért az elmúlt öt évben mióta nálam van csak olajat kellett benne cserélnem. Ha nem szeretnél sokat költeni az autó fenntartására akkor mindenképp csak olyat vegyél, ami ellenőrizhető előélettel rendelkezik. Ha egy autót karban tartanak rendesen akkor nem kell az inged gatyád otthagyni a javításokra miután megvetted. Mivel az 520i régebbi modellje egy egyszerű soros hathengeres benzinmotor minden komplikáció nélkül így ezek elég tartós konstrukciók. Nekem nagyon bejött és sajnálom is, dehát a sors úgy hozta, hogy egy új F10-be ülhetek át.
Nem igazán vagyok itt aktív, mivel a saját gépem F10-es, illetve nem is kellett szerencsére fordulnom tanácsért senkihez E60 ügyben.Édesapámnak van viszont az utolsó kiadások egyike, csak jókat tudnék róla mesélni mindenkinek. 2009-es 525d.
Lánc meg lett nézve 2000 km-rel ezelőtt, nincs megnyúlva egy szem sem, illetve rá lett költve egy nem csekély összeg, mivel az volt a terv, hogy megtartja még pár évig. Változott viszont a helyzet, vett egy új 5-öst, így sajnálja ugyan az E60-at de eladóvá vált. Akit érdekel komolyan, a hirdetésben az én számom van megadva, nyugodtan hívjon. Általában reggel 7 és este 10 között elérhető vagyok. https://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/5-os_sorozat/bmw_5-os_sorozat_525d_automata-11337770
Egy hibás váltót nem fog megjavítani az olajcsere. Azonban mive az olaj végzi az "munkát" a váltóban, nem mindegy milyen a viszkozitása, tisztasága stb. Az olaj szűrőjét is cserélik olajcserekor.
Az elgondolásod alapján egy túlfutott motorolajat sem kell lecserélni, hanem felújítani a motort?
Az én 525D-m ben 280 körül lett olaj cserélve, azelött "rúgott", utána jó lett. 360-nal adtam el...
szia! Köszöm a választ! az elektronika Ha nem működne akkor nem mozogna a geo nem? Elötte a kipufogó csonk is el volt repedve, es nemlehet hogy ezmiatt lekotnolódott? Ha kiütöm a részecske szűrőt és Kiiratom akkor jó lehet? Ha az elektronika döglött meg akkor azt érdemes javittatni vagy ujat vegyek? Köszönöm
90% A turbónak az elektronikája nem működik ezért nem megy az autó! Nem kap levegőt és mivel jártál vele a partikelfiltered telerakodott korommal ezért tilt le ha tovább használod vehetsz egy partikelfiltert is a turbó mellé! ):
Sziasztok! van egy 2005ös 525d e61-em, és olyan problémám van, hogy nem megy rendesen meg letilt. Olyan mintha a geo nem menne, de viszont mozogni mozog, hibakód az nincs, valakinek esetleg ötlet, hogy merre keressem a hibát?
Szia! Való színű nem tökéletes a váltó amit az olajcsere nem fog megoldani és a kopásból adódó szennyeződések is kitudja hol fognak le eresztéskor lerakódni és az majd mit okoz! Nálam 300e km körül a váltóban az olajnak ránézésre semmi baja nem volt! Nem az olajcsere miatt lesz tartósabb a váltó hanem hogy felújítják 200-250km körűl! De miután le lett véve a váltó más okból kifolyólag, visszaszerelés után a Wandler már nem működött rendesen 80-90km/h ingadozott a fordulat és rohamosan rosszabb lett. Én nem piszkálnám ha jól működik!
Szeretnék érdeklődni,hogy 525D E60 autómata váltóban van-e értelme úgy cserélni az olajat,hogy a vandlerben nem cserélem le,hogy a váltót ne kelljen leszedni?
És ezt megtudom csinálni én is mint laikus,vagy van vmi trükkje v buktatója a dolognak?Sokkal drágább lesz ha leszedetem a váltót?
M Packet-nek köszönöm a hozzászólást. A motorom rezzenéstelenül jár (most már). Túl vagyok egy teljes porlasztó generálon, új nyomóelemek stb. potom 570 e Ft-da került. Nekem melegen alapjáraton kezdett rángatózni a motor, nagy volt a résolajveszteség, ez okozta anno. Már kezdetek kezdetén 140 e km-nél is benne volt ez a hang, először azt hittem kettős tömegű lendkerék, lecseréltem, de nem az. Lehet hogy még is maradt valami apró szösszenet a porlasztóban? Az a furcsa, hogy ez az ékszíjszakasz alapjáraton folyamatosan beremeg, számomra teljesen érthetetlen módon. Azért ha van még valami ötlet, szívesen fogadom.
Valamelyik porlasztócsúcs szarakodik azért rázza a motort és adja azt a fura hangot gondolom nem állandó csak időnként hallani!
Nekem még a generátor egyik csavarja is kirázkódott 1cm egy idő után! Felújítás 35e ft/db! Az aktív kormánynál nekem is por szárazak voltak a fogaskerekek a kormányműben!
Segítségeteket szeretném kérni. 2003-as évjáratú e60 530d-m van. Alapjáraton már elég régóta brummogó, rezonanciára emlékeztető hang jön a motor eleje felől. Szemrevételezés után feltűnt, hogy a főtengely és a generátor közti szakaszon beremeg az ékszíj, ez adja a hangot. Az összes feszítő-görgő cserélve lett, továbbá a főtengely szíjtárcsa is (dumper)erősített gyári új. Mégis csinálja. Hogyan lehet ezt megszüntetni? Az LCI-n ha jól láttam beiktattak egy vezetőgörgőt erre a szakaszra. Lehet hogy ezért? Előre is köszönöm a válaszokat. Ha már kérek, szeretnék megosztani egy jó tanácsot. Állandó kormányműnyiszogással küszködtem. Mindent kipróbáltam, lubrizol olajadalék stb. Nem bírtam tovább, leszedtem a kormányművet és elvittem felújítani. Még érintetlen gyári állapotban volt. Sok ilyet láttak már, ezért mondták maradjak, nézzem meg én is az első szétszedést. Ilyen szándékos aljasságot még nem láttam, egyszerűen nincs zsír a kormánymű fogasléces részében. Nem túlzok, por száraz volt a belseje. Hát kérem szépen, ezért nyiszog és kopik idő előtt szét. Úgyhogy, gumiharangot lehúzni, és zsírt neki amíg nem késő! Az ékszíjra várom a megoldásokat.
Van egy 2003-as, még Euro3-as 530d, E60-as BMW-m. Arra szeretnék választ kapni, hogy kb 3 éve leszedtem a szívósoromat, kitakarítottam, és kiszedtem belőle a pillangószelepeket. Úgy raktam vissza a dugókat, a lapkák nélkül, de így állandóan nyitva van mind a 6 szelep, viszont a ledugózásnál a dugó az lezárja a szelepeket. Azt kérdezném, hogy van-e jelentősége annak, hogy állandóan nyitva vannak a szelepek, vagy zárva. Valamint ha így nem jó, és ledugóznám, nem tudom nekem melyik típusú dugó kell bele. Honnan tudnám ezt megállapítani, hogy a 22mm-es, vagy a 33mm-es dugó kell bele. Válaszokat előre is köszi!!
Sziasztok! Hamarosan eladóvá válik az E60 520i-m. Ha valakit esetleg érdekel egy tuti gép keressen bátran bizalommal. Természetesen F10 vásárlása miatt. A kocsim 2004-es kiadású, mo., 2.tulaja vagyok, garantált szakszervizben vezetett 280.000 km szervizkönyvvel igazolva. Mivel előttem egy barátomé volt aki végig BMW-be szervizeltette ezért tuti a gép. Hibakód és egyéb nyűgöktől mentes. Főbb extrák:kanyarkövetős xenon, nagy navi, parkradar elöl-hátul, tetőablak, automata klima, blutooth kihangosító, hangvezérlés, automata váltó és még egy csomó minden. Telefonos elérhetőségem:06-30-2350-637...Tomi
Volt már valakinek olyan problémája, hogy melegen az autó nem akart elindulni? Csak teker az önindító, be-be röffen pár másodpercre, de akkor is olyan mintha nem menne minden henger, aztán le is áll. 10-15 perc várakozás után, mintha mi sem történt volna, gyönyörűen indul. 2006 530dx
Mi lehet a probléma hogy a hangszórókon nem jön hang pl a rádiónál sem vagy ha rükvercbe rakom a tolatóradar csipogása sem szól 1 napja mi lehet a gond? Amúgy minden működik csak hang nincs
Köszi a választ! Nekem van nívópálcám és ha jól tudom a szintet nem mutatja amiben van, mert érzékelő sincs (ebben persze nem vagyok biztos). Maga a szint nem is lenne fontos, mert én jobban bízok abban ha kihúzom a nívót és megnézem, de a service listában szeretném ha benne lenne, mint az összes többi folyadék, szűrők, fékbetétek cseréig hátralevő kilómétere.
Olvastam, hogy firmware update is kijött ccc-re egy csomó, de nem tudom megéri-e piszkálni, ha minden más rendben.
Tudsz esetleg megbízható kontaktot, aki normális áron ránézne?
Nekem is 2005 végi E 60 -ban ilyen volt. Nincs nívópálca, csak digitálisan járó motornál mutatja a szintet. De be kellett kapcsolni. Szaki haver gépre dugta és bekapcsolta (beállítva sok apróságot még mellette) azóta mutatja a szervíz menüben.
Sziasztok.Hozzáértő segítségét szeretném kérni.E61 2007.11 havi facelift.Sima M kormány váltófülesre (SMG) cserélni.Mi kell hozzá pontosan.stb.Ki tudd ebben segíteni?Válaszokat előre is köszönöm
Pár napja vagyok egy 2005-ös 530d E61 tulaja és akadt is egy kis problémám:
Az iDrive service info részben nincs Engine oil menüpont pedig tudtommal kellene lennie. Így nem látom mikor volt cserélve és hány km múlva lesz esedékes. (természetesen mivel most vettem az autót az összes olaj és szűrő cserélve lesz, de jó lenne ezt a rejtélyt megoldani.)
Találkozott már valaki ilyennel?
Az alábbi videó alapján a műszerfalon is megnéztem, de itt sem jelenik meg a motorolaj, csak a többi ami az iDrive-ban is látszik.
Valószínűleg azért van mert aki itt a fórumban írogat az (az esetek nagy többségében) valamiféle problémára keresi a megoldást így nemritkán csalódott az autóban.
A negatív tapasztalatot sokkal hangosabban képviselik az emberek mint a pozitívat.
Sokszor sok helyen elhangzott, hogy olcsó húsnak híg a leve, aki azzal kezdi hogy szeretnék egy kb 10 éves BMW-t de segítsetek mennyi a fogyasztása annak minden bizonnyal nem való ez az autó.
Szerintem a legszebb BMW, az F10 a nyomában sincs (azok távolról már simán lehetnek audik is)
Én nagyon nem vagyok dízel párti így aztán nincs is tapasztalatom azokkal de azt látom hogy elvétve van probléma a benzinesekkel, a problémára megoldást kereső fórumhozzászólások 90%-a dízel autókhoz kapcsolódik.
Szerintem nagyon bátornak kell lenni ahhoz h valaki használtan dízelt vegyen de semmi közöm senkinek a döntéséhez.
Az autó jó, gyönyörű és nincs vele több gond mint bármelyik másikkal hasonló használat kor futásteljesítmény mellett.
Az enyém m54-es motorkódú manuális hátsókerekes, ezzel kilőttem a turbó, a dízel az automata, az össz.kerék hajtásból adódó problémákat.
nem 2MFt ért vettem hanem drágábban de elég szép és megkímélt.
Continental Contiecocontact 5, 215/55R17-es új nyári gumi szalonautóról leszedve, 4db 3 áráért eladó130.000Ft . Az ár irányár, alkudni lehet. sziki1@freemail.hu
Még mindig aktuális a pótkerék kérdésem, ezért keresnék eladó mankókereket E61-re, nagyfékesre 17-est vagy 1 db 18-as 8*18-as kereket ugyan erre a nagy fékesre használtan. szetteli (kukac) gmail (pont) com
Szűrővel együtt kell és "kinyomják". Régi olaj lerontja az új teljesítményét.A szűrés épp olyan fontos.Különben sem hetente akarod cserélni.A csere intervalluma 60-100e km-ként ajánlott a mechanikus alkatrészek viszonylagos kopása nélkül.
Váltóolaj cserét hogy oldják meg szervízben? Kinyomják az összes olajat vagy csak cserélik a szūrôt és ami lejön? Ha szûrôt cserélek akkor a torque converterben még marad olaj. Jó az ha a régi és új olaj keveredik ezesetben? Vagy cseréljem le szurostul meg ami lejon olaj, jarassam meg az autot majd ujra toltsem fel?
Sziasztok! Ismét segítségre lenne szükségem: le van törve a kiegyenlítőtartály úszójának a kiálló része, valaki mérje meg legyen szíves, hogy a min. és a max. állásban hány milliméterre van az úszó teteje a tartály szájának tetejétől!(na ezt jó bonyolultan sikerült leírjam) Az autó E60 520i M54-es a motor! Előre is köszönöm! Holnap szelepfedél tömítést cserélek.....:-)
Segítsetek légyszíves. Oldalsó helyzetjelző, a sárga színű, nem világít. hol lehet cserélni izzót. A lámpa tetején lévő csatlakozót kiveszem, belenézve két drótocska látszik. Az lenne az izzó. Ha igen hogyan lehet kiszedni. köszönöm a segítséget.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Próbálkozom ha lesz eredmény közzé teszem! Sikerült az í dràjvot elnyomkodjam most nem üdvözöl mikor beszállok...erősen tanulnom kell a technikát!😃
Kérném segítségetek a következő hibával. Az autó jön-megy semmi gond, majd áll egy éjszaka és nem indul , mivel az egyik tankból átszivattyúzza azb üzemanyagot a másikba. Lezárt autónál 5 másodpercenként elindítja a szivattyút 1-2 másodpercre. Köszönök előre minden tanácsot.
Nekem N54B30 van de aranyszabály: Olajat eszi, mindig csekkold és töltsd újra, ne legyen a minimum szintnél. Valamint olajat cseréld le 10-12 ezre KM-enként! Vizet is hajlamos ereszteni. Hűtő és hűtőrendszert csekkold, nem ereszt-e. Lánc kibír akár 400 ezret is, gyanús csörgése van, abból tudod hogy megérett a cserére.
Igazából nem is a mattulás a problémám hanem a beázás! Azért kérdeztem hogy lehet e cserélni nehogy szétszedésnél letörjenek a fülek. A felső ledes helyzetjelzőt nem tudom hogy lehetne kiszárítani mert a csatit széthúztam de zárt befelé! Még egy kérdés: 520i lánc szakadásra hajlamos illetve van csere periódusa? Mire kell figyeljek ennél a motornál! (M54) Válaszokat előre is köszönöm! Nagyon szeretném megbecsülni az autót!