Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 62266

Ez anyai hagyaték, hogy úgy mondjam.

Az '60-es években nálunk mind a rakott krumpli, mind a sonkás tészta tetején prézli volt.

Tettem már fel olyan fotót, ahol sajt volt a sonkás tészta tetején, néhányan meg is morogták... :)

Előzmény: Boarhunter (62265)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.02 0 2 62265

Pedig a sajt jobb lenne.

(A prézli az olyan nemszeretem dolog számomra a rakott dolgok tetején)

Hmm...ez így nem elég trendi...

"Többségünket a vilàgból ki lehetne zavarni a rakott ételek tetejére pirított prézlivel"

:-)

Előzmény: nagypapi51 (62264)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.02 0 0 62264

Nem sajt volt az, hanem prézli :) - bár hasonlít a parmezánhoz.

Előzmény: szkati (62262)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62263

Úgy értve, hogy hagymás? Az az egy, ahogy szeretem az édesburgonyát.

Előzmény: H_G (62260)
szkati Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62262

Lemásoltalak, de a sajtot elfelejtetttem a tetejéről. Ennyi!

Előzmény: nagypapi51 (62254)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62261

Reszeltsajt is volt a tetején és finom a megsült felszine.

Előzmény: nagypapi51 (62257)
H_G Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62260

Édesburgonyából törtkrumpli.

 

Előzmény: homerx (62259)
homerx Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62259

szuper! az sutotok vagy edesburgonya? mindkettovel el tudom kepzelni.

Előzmény: H_G (62258)
H_G Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62258

Bárányoldalas az ünnepi tányéromban.

 

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62257

Boszi 'sütés előtti' állapotban készíti, ahogy Ínyesmester is:

Főtt tészta zsíron átforgatva, rá a darált sonka és tejföl.

(sütve a maradék egyszerűbben melegíthető)

Előzmény: dulci_nea (62256)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62256

Lesz a héten. Sütés előtti állapotában is szeretem.

Előzmény: nagypapi51 (62255)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62255

...illetve készen, még hűlnie kell.

Előzmény: nagypapi51 (62254)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.01 0 0 62254

A húsvéti sonkás tészta bevetésre készen.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 62252

A hagyományon túl azt esszük, amit szeretünk, ez pl. passzol is a többi ízhez.

Előzmény: H_G (62251)
H_G Creative Commons License 2024.03.31 0 0 62251

Ja! Az annyira nem része a húsvéti hagyománynak, hogy nem ugrott be 🙂 Pedig én is szoktam venni, az ananászos változatát, desszertnek.

 

Előzmény: nagypapi51 (62250)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 62250

Borsos krémsajt (by Aldi)

Előzmény: H_G (62249)
H_G Creative Commons License 2024.03.31 0 0 62249

Egészségedre 🙂 Az mi a retek meg a torma között?

 

Előzmény: nagypapi51 (62248)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 62248

Szerény szombati vacsorám

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.31 0 2 62247

Mai ebéd: marhahúsleves (a fagyasztóból), fokhagymás-rozmaringos báránycsülök, krumpligratin, czaczikis római saláta, áfonyás joghurtdesszert.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.30 0 4 62246

Boldog húsvétot! 😊

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.30 0 1 62245

Persze, nyilván, mint minden kórság, állapot, nagyon egyénfüggő. Szerintem fontos, hogy figyeljük a testünk reakcióit, és aszerint próbáljuk alakítani az életvitelünket. Nekem azt is mondta a dietetikus, hogy képtelenség folyton szigorú szabályok szerint étkezni, és igenis engedjünk meg magunknak néha pici kilengéseket :) Persze nem szabad rendszert csinálni belőle, de nem tragédia, ha időnként lazítunk a diétán. Mondanom sem kell, ezt a tanácsát maradéktalanul betartom 😆 (Főleg, mióta megszabadultam az inzulintól, és elég a gyógyszer.)

Előzmény: dulci_nea (62243)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.30 0 2 62244

Ma ebédre tejszínes-garnélás spagetti, és kisült a húsvéti kalácsom is.

dulci_nea Creative Commons License 2024.03.30 0 0 62243

Értelek. Cukrosként is sokfélék vagyunk. 

 

Ma tojásos nokedli (rikotta és zablisztből). Gyakran tolódik nálam másnapra az étel. Nagyobb a szemem, mint a gyomrom. Este már finom sonka-tojás, a hozzávalókkal.

 

Holnap zöldségfelfújt: pak choi, édeskömény, stb. ... sajtmártással. 

Aztán esténként egész héten mehet a sonka-tojás. 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62242)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.30 0 0 62242

Nekem nem tiltották a fehérlisztet. Nyilván én is törekszem a lassabb felszívódású szénhidrátok fogyasztására, de nem vettem észre, hogy sokkal jobban megemelné a cukromat egy fehér lisztes péksüti, mint a teljes kiőrlésű. A linzer kényes sütemény, nem tudom, működne-e más lisztből, még  cukor nélkülsem az igazi 😉

Előzmény: dulci_nea (62241)
dulci_nea Creative Commons License 2024.03.30 0 0 62241

Akkor direkt csinálta veled, mert simalisztet sem eszünk. :)

De tényleg, a cukor térfogatnövelő is. Esetleg sütőport vagy szódabik-át tesznek bele.  

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62240)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.30 0 0 62240

Nem, simalisztet használtam. Valószínűleg az édesítő (eritritol) az oka, hiába, nem úgy viselkedik, mint a cukor...

Előzmény: dulci_nea (62239)
dulci_nea Creative Commons License 2024.03.29 0 0 62239

A sonka hagyományosan pácolt. Amellett döntöttem, hogy majd amire a sonkalé lesz használva, akkor teszem bele a vékonyra szelt kolbászt. 

 

A süteménynél tk. lisztet használtál a cukormenteshez? Nagyobb a folyadék igénye, talán azért húzta össze magát. De szerintem azok is nagyon helyesek. 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (62237)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.29 0 0 62238

Linzerkéim. A cukormentes valami homályos okból kifolyólag eredeti méretének kb. 2/3-ára ment össze,  csökött kis fürjtojások 😆

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2024.03.29 0 0 62237

Nem kell végig bennehagyni, ki lehet venni hamarabb :) 

Ami fűszer egy szál kolbászban van, szerintem bő vízben nem érvényesül annyira. És a jóféle sonka páclevében is vannak fűszerek, már ha pácolt az a sonka, nem csak sózott. 

Előzmény: nagypapi51 (62230)
Boarhunter Creative Commons License 2024.03.29 0 1 62236

Ma halászlé, este olajos krumpli. Holnap grillezek mindenfèlét, halat, kolbászt stb.

Vasárnap sonka, ebédre megsütök egy kacsát, asszem hagymás tört krumpli lesz hozzà meg fejes saláta.

Hétfő még képlékeny. Birkapörkölt az lesz, de valszeg valami rántott dolgokat is összedobunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!