Persze, nyilván, mint minden kórság, állapot, nagyon egyénfüggő. Szerintem fontos, hogy figyeljük a testünk reakcióit, és aszerint próbáljuk alakítani az életvitelünket. Nekem azt is mondta a dietetikus, hogy képtelenség folyton szigorú szabályok szerint étkezni, és igenis engedjünk meg magunknak néha pici kilengéseket :) Persze nem szabad rendszert csinálni belőle, de nem tragédia, ha időnként lazítunk a diétán. Mondanom sem kell, ezt a tanácsát maradéktalanul betartom 😆 (Főleg, mióta megszabadultam az inzulintól, és elég a gyógyszer.)
Ma tojásos nokedli (rikotta és zablisztből). Gyakran tolódik nálam másnapra az étel. Nagyobb a szemem, mint a gyomrom. Este már finom sonka-tojás, a hozzávalókkal.
Holnap zöldségfelfújt: pak choi, édeskömény, stb. ... sajtmártással.
Nekem nem tiltották a fehérlisztet. Nyilván én is törekszem a lassabb felszívódású szénhidrátok fogyasztására, de nem vettem észre, hogy sokkal jobban megemelné a cukromat egy fehér lisztes péksüti, mint a teljes kiőrlésű. A linzer kényes sütemény, nem tudom, működne-e más lisztből, még cukor nélkülsem az igazi 😉
Nem kell végig bennehagyni, ki lehet venni hamarabb :)
Ami fűszer egy szál kolbászban van, szerintem bő vízben nem érvényesül annyira. És a jóféle sonka páclevében is vannak fűszerek, már ha pácolt az a sonka, nem csak sózott.