Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2005.09.22 0 0 211

Sziasztok!

Képzekljétek el egász Szatmáron nincs ilyen fogó, sőt nem is hallottak róla, a legtöbb fele el kellett magyarázzam miről is van szó, azt már nem is mertem mondani, hogy az ép vadiúj csempéket szét akarom törni, mert azt mondták volna ez a csaj nem normális :-)

.hun Creative Commons License 2005.09.13 0 0 209

Igen, tudom, hogy nem egyszerű...én sem szoktam 500 EUR-al utazgatni...

Előzmény: Csilla (207)
Csilla Creative Commons License 2005.09.13 0 0 208

Amugy meg ha Mo-ról szeretnék valamit akkor megrendelem az ismerőseimhez és így bonyolitsuk, csak az nem mükszik, hogy ők járkáljanak utánna, csak a postai dolog a járható út, így rendeltem már könyvet, oda jön pár újság előfizetésem, meg ha valaki akar nekem küldeni valami oda küldetem és áthozzák.

Előzmény: sera (204)
Csilla Creative Commons License 2005.09.13 0 0 207
De talán Mo-n közelebb kapnánk ilyesmit, csak szintén egy fogórét nem megy át az ember főleg hogy a határátlépéshez fel kell mutatni fejenként 500 eurót másképpen nem mehetsz át, így van ez nálunk nem EU tagoknál, van utleveled de ha enm vagy tele pénzzel akkor nem utazol sehová (ez a 500 euró minimál bérben számitva olyan fél évi fizut jelent, jó az enyém nem ennyi de most csak viszonyitás képpen írtam) Off bezárva, és bocsi az off-ért.
Előzmény: .hun (205)
Csilla Creative Commons License 2005.09.13 0 0 206

Jó reggelt!

Bocsi, de én csak napközben vagyok a melóhelyről, otthol ahol most lakunk nincs net, majd az új házunkban biztosan lesz, illetve nagyon remélem :-)

NEm, nem áll szándékomban 700km-t utazni egy fogóért. Még megnézetem a párommal itt egy boltban ahol talán van. Én még nem rendeltem így netről semit, szóval fogalmam sincs hogy mükszik.

Előzmény: sera (204)
.hun Creative Commons License 2005.09.13 0 0 205

Hű...és ha átjöttük Mo.-ra? Ott nincs közelebb ilyesmi?

 

Amúgy igen, amit én leírtam azzal jórészt csak egyenesen lehet törni...illetve gondolom attól függ, hogy hogy vágtad/karcoltad elő a csempét és milyen ügyesen töröd...no nem mintha szakember lennék...egyelőre legalábbis :)

Előzmény: Csilla (203)
sera Creative Commons License 2005.09.12 0 0 204

Jezusom Csilla!!!!!! :O

nem gondolod komolyan,hogy a csempefogoert elmesz Bukarestbe!!!! :))))

inkabb küldök egyet ;)

de nalatok hog müködik a rendeles,marmint ha valamit a netröl rendelsz,szoval meg is erkezik vagy vamolnak egy aprocska fogocskat is?

Előzmény: Csilla (203)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 203
Hát igen itt lakunk az ország észak-nyugati csücskében a legközelebbi Metro is 60km-re van, ott meg nem volt csempevágó fogó. Praktiker olyan 200km-re van legközelebb, Bricostore meg talán csak Bukarestben olyan 700km-re ide.
Előzmény: sera (202)
sera Creative Commons License 2005.09.12 0 0 202

Nno,ezekben a boltokban biztos van mozaik vagy csempevagofogo,szerintem nem különleges dolog.

Huu,akkor ti mindentöl nagyon messze laktok :(

 

Előzmény: Csilla (201)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 201
Bricostore meg raktiker van  de az is elég messze. Csempét darabra tudok venni boltban is, nem kell egy-egy színből meg venni egy négyzetmétert vagy egy dobozzal. Hát tény hogy jár némi kosszal ez az egész hobby, de aztán a végeredmény magáért beszél :-) Rendes csempevágónk az van, vettünk a multkor a Metroba mert kellesz a többi burkolatnál, ugyan is azt is megint sk rakjuk le illetve fel. NEkem is ugy jött le hogy az amiről HUN beszél az csak egyenesen vág.
Előzmény: sera (200)
sera Creative Commons License 2005.09.12 0 0 200

Hat nagy keletje a temanak sajnos nincs,amit csak annyibol tudok megerteni,hogy iszonyu koszt es malacsagot hagy maga utan es sokszor ugye ez több napos munka.Marmint most nem a padlozatra gondolok,hanem ha valami targyat akar az ember elöallitani.

Van egy csomo mozaikkövem is,nagyon meg kell gondolnom mit akarok belöle elkövetni,mert az meg ugye eleg draga,ugyhogy ezert maradtam meg eddig a törött csempenel,altalaban nem kerül semmibe,ill. igyekszem,hogy gubihelyröl szedjek ilyeneket.

Nincs nalatok OBI? vagy esetleg nem tudsz valahonnan a neten rendelni?

Amit mond Hun topiktarsunk azzal ha jol erzekelem csak egyenest tudsz törni,lecsipni kevesbe.

Előzmény: Csilla (199)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 199
A  multkor meséltem valakinek, hogy törött csempéből akarok dekort, úgy nézzett rám mint egy vad barbárra, aki ilyen vandál dolgokat akar müvelni, hogy a szép épp csempét összetöri :-)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 198

JA és itt (Románia-Szatmárnémeti) azt sem nagyon tudják mi a mozaik, nem hogy kész lapokat stb lehessen boltban venni, sőt mi több itt  a környéken ilyen kreativ bolt sincs, talán ha Bukarestben ha van ilyen...

Itt bármilyen kreativ dologhoz kész kálvária anyagot és eszközt beszerezni.

Előzmény: sera (195)
.hun Creative Commons License 2005.09.12 0 0 197

Sajnos nem találtam róla képet (amúgy csempetörő fogóként szerepel inkább)

 

Minden esetre ha jól tudom, akkor az egy olyasmi szerszám, aminek van két kis lapos része, amire felfekszik a csempe(darab), középen pedig van egy lyuk, azzal "szemben" pedig egy élesebb darab, ami összenyomáskor bemegy a két lapocska közé, így törve el a már "elővágott" csempét.

Előzmény: Csilla (194)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 196

Köszi a tippeket meg a képet. Ez a bordür amit én csinálni szeretnék csak olyan 10 cm széles, szóval remélem ekkora felületen ki tudom hozni egszintre. Három éve az ex lakásunk felujjitásánál a párommal közösen raktuk le az összes burkolatot, senki nem akarta elhinni, hogy sk készült, ja és ez volt az első ilyen próbálkozás, én most is nagyon optimista vagyok, bár kitudja lehet hogy akkor majd bosszankodok ezen-azon. Úgy tervezzük, hogy lerakjuk a többi burkolatott és aztán a végén a törött darabokat, akkor van mihez képest színtbe hozni. Valószínűleg nem fehérrel fogjuk fugázni, így nem lesz olyan kényes és talán ilyen pici felületen nem lesz baj a tisztitással. Bocsi, de én ilyen csökönyös vagyok, eltökéltem, hogy ez lesz a konyha fő dísze, láttam már újságban ilyen burkolatot és nagyon tetszett. Hát ezt a betonkeverős tippet én sem igazán tudom kivitelezni.

A csajszinak a weblapja tényleg mesés, nekem is nagyon tetszik.

 

Előzmény: sera (195)
sera Creative Commons License 2005.09.12 0 0 195

Szio Csilla! :)

no,itt van a fogo

http://www9.yatego.com/images/3f65ea1512f8f5.1/flmoza.jpg

harapofogot nem ajanlok,mert hamar kopik az ele es a vegen eletlen bunkocska lesz belöle.

 

Tapasztalatom szerint nehez lecsiszolgatni minden egyes darabka elet,ha meg raspollyal allnal neki akkor a szines felület szele pattogna le.

Lattam mar nagyon szep keszre vagott mozaikcsempet,amit nem kell mar vagni...szoval padlora törött csempet rakni kicsit cikis dolog.

Hat Csilla,szerintem a sajat tapasztalatod szüksegeltetik majd ahhoz,hogy megiteld,hogy erdemes volt-e belevagni meg hat mit kellett volna maskepp.

nem azert mondom,hogy kedved vegyem,söt! Ha sajat hazacskad van annyi fele dolgot tudsz majd darabcsempekböl kreativkodni,de valamivel el kell kezdened.

Ha megengeded egy tipp! probalj meg egy ilyen viragcserepet vagy valami kisebb objektumot mielött a nagyobb munkaba belevagsz,legalabb erezzed,hogy viselkedik mindez a kezedben.

 

Ja,nem raktam fel a fekete variaciorol kepet,mert szürken szebb,remelem lekoptat valamennyi feketet az esö.

 

Egyebkent ha nagyon vagysz arra,hogy az elek ne legyenek elesek van egy tipp,amit mondjuk en nem tudok kivitelezni :)

A mar szettördelt csempedarabokat belezuhintod egy betonkeveröbe,bele egy kis kavicsot es megforgatod egy parszor :)

Ez egy tipp attol a vöröshaju lanytol,akinek az oldalat mindig e smindig ajanlom.

Itt van pl. egy kep a fürdöjenek a falarol.

Ehhez irta pl. ezt a tippet,amit fent emlitettem,de latszik is,hogy a csempedarabok oldalai szep simak,de te el tudnal a padlon is egy ilyet kepzelni??

Es tudod,raadasul fel is kell mosni,szerintem nehez lenne tisztitani.

Inkabb falra lenne jo.

 

Előzmény: Csilla (194)
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 194
HA erről a csempevágó fogóról tudna valaki mutatni egy képet örülnék neki, csak hogy tudjam mit is kell vennem. Ja és azt szeretném még  kérdezni, hogy milyen dörzspapirral kell a zsempéket csiszolni?
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 193
Szóval az lenne a kérésem, hogy ha valaki tudna jó kis tanácsot kezdőnek ezzel a projecttel kapcsolatban kérem ne tartsa magába. Köszike.
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 192
NA itt a kép is, nem a legprofibb de talán érthető, hogy miről írtam itt a kisregényt:
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 191
Látom végre összejött így mesélek tovább. Szóval azt találtam ki hogy a most készülő házunk konyháját szeretném mozaikkal dísziteni. Valami egyszerűre gondoltam a falra és a padlóra. Láttam is úgyan olyan 3 színben fali és padló csempéket is, tehát elvileg nem lesz baj a vastagsággal, hisz akkor a falra a falit a padlóra a másikat teszem. A konyha kövére egy mozaikos keretet szeretnék csinálni csak úgy össze pakolgatva a színeket nem egy konkrét mint alapján, a falon is hasolnót szeretnék a főzőlap fölött. Teszek be képet is hogy picit világosabb legyen miről is mesézek. a képen a sárga keret lenne a mozaikos, a kereten belül és kivül azonos padlócsempék csak belül átlósan lerakva. Most csak ezt küldöm a következőbe beteszem a képet.
Csilla Creative Commons License 2005.09.12 0 0 190

Sziasztok!

Sera kedves irányitásával találtam ide, mit teljesen új a mozaikos hobbiban :-) Végig olvastam az egész topikot és megnéztem minden linket, aminek az lett az eredménye, hogy nagy kedvet kaptam ehez a hobbihoz. Gratulálok mindenkinek a sok szép alkotáshoz és valami egyszerűt szeretnék csinálni amiről írok is bővebben a következőkben csak végre tudjam ezt a hozzászólást elküldeni, mert már vagy 5-re írom, meg állandóan kihajit az index

.hun Creative Commons License 2005.09.08 0 0 189
Ja, hogy ja! Már rémlik valami :)
Előzmény: sera (188)
sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 188

haaaat mondjuk......kartondobozban!!! :))

 

Maon van a haz a mozaikkal együtt,mi meg ugye nem ott,hanem itt lakunk ;)

Sokba kerül egyszerüen a fenntatasa.

Előzmény: .hun (187)
.hun Creative Commons License 2005.09.08 0 0 187
Akkor én most félreértettem valamit...nem a lakást/házat adod el? Ha nem lesz új, akkor hol fogsz lakni? :)
Előzmény: sera (184)
sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 186

Vegülis egy  sima cserep,ami ugyancsak az utcan jött velem szembe es jol le volt kenve randa festekkel.

Aztan,hogy azert a csemperagasztot megfogja,a regi festeket leelektromoskefeztem ,aztan ugy lett az alap az eredeti tarrakotta.

Előzmény: .hun (185)
.hun Creative Commons License 2005.09.08 0 0 185
Szép lett! Ezt egy sima cserépre aplikáltad fel, vagy saját "építés"?
Előzmény: sera (182)
sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 184

Nem lesz uj hely! :)

Csak gond van vele :(

Előzmény: .hun (183)
.hun Creative Commons License 2005.09.08 0 0 183

Idén? Vagy majd az új helyen? ;)

Na jó, nem akarom erőltetni amúgy :)

Előzmény: sera (181)
sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 182

 

meretere nezve igen "nagysagos" 40cm magas 35cm szeles felül

Eredetileg fekete fugaval gondoltam,de nem volt elegendö fekete szinesitö,igy lett sötetszürke,ami elöben olyan kis fakonak nez ki,aztan gondoltam bekenem megiscsak feketere es most fekete.Na,joval markansabb feketen,majd delutan csinalok rola kepet,nagyon erösen süt most a nap.

sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 181

:)))))

Hat bizony tenyleg elfelejtettem forumozni!!!! :))))

Nem neztem a hivatkozasra :)

A köcsög fugajat kicsit besötetittem meg szarad.

Amugy nalam baromi lassu az index :(

Hun! valszeg jövöre arulom a kerot mozaikfallal együtt,ugyhogy sajna ott nem lesz mar lehetöseg wörksopolni :(

Előzmény: Kanbéka (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!