Nekem is van egy 69-es térképem a környékről (az általad berakottnak az ötödik kiadása), most előkerestem, valóban nem az OKT része, hanem valami kóbor jelzés kanyarog ott. Egyébként gondban lennék, ha ennek a térképnek a segítségével kellene jelzést követni.
Megnéztem ahol tudtam, minden régebbi füzetben, térképen (ami van nekem) de arra jutottam hogy az Országos Kéktúra biztosan nem vezetett errefelé régebben sem.
Még a Hörpölinnél meglévő (nekem is megvan papíralapon is) 1938-as kéktúra nyomvonal sem vezetett errefelé, sőt az ki is hagyta egy az egyben ezt a környéket.
A Balatoni Kéktúra sem lehetett, mert az meg csak Badacsonyig tart.
Egy 1965-ös Balaton térképen találtam errefelé egy kék jelzést, de számomra úgy tűnik hogy az mindössze Vállustól Balatongyörökig vezetett egy rövid szakaszon. (Nagyon ramaty ezen a térképen a turistautak ábrázolási módja egyébként, ezért nehéz nyomon követni)
Egy kép hobo-bobonak, a régi kék jelzések gyűjtőjének: https://plus.google.com/photos/104359071885244490429/albums/6019685109294614289/6019685510290392738?pid=6019685510290392738&oid=104359071885244490429
Vállustól délkeletre, a jelenlegi zöld kereszten készült
Mi most ide megyünk, nagyon kedves a tulaj, személyes beszámolót majd csak egy hónap múlva tudok írni, de sokan ajánlják a helyet, és elég olcsó, plusz a kék túra az utcában megy.
Az udvarban egy tetőtéri 4 ágyas apartmant kaptunk, tiszta volt, rendezett. A házigazda pedig kedves, az igazolófüzetünkben az egyik keszthelyi rubrikába az ő pecsétjük került, mármint a panzióé, adtak szívesen.
Mi még 4000-ért voltunk éjszakánként 3 éve, most ha jól látom már 5000. Minden szempontból tudom ajánlani a helyet, de lehet hogy találsz olcsóbbat is.
Kaját valami pizzériából rendeltünk mindig, az is jó volt, a házigazda adta a telefonszámot.
fent volt a szállás a tetőtérben, ősszel voltunk
jó volt a pizza is, a hely telefonszámát is megtaláltam!
Gondolom személyes tapasztalat érdekelt, neten te is tudsz keresni.
Hidegkútpuszta (Tátikahidegkút) - OKT nyomvonal a különböző interenetes adatbázisokban
Az előttem szólók hozzászólásaiból ítélve az OKT nyomvonaláért felelős szervezet / szervezetek itt sem állnak a helyzet magaslatán. Valamennyi forrás az erdőszéli - talán beszántott / megszűnt - nyomvonalon vezeti a Kéket.
Turistautak
Turistautak + Google hibrid
OpenMaps
OpesStreetMap
WaymarkedTrais
Végül a készülő Természetjárók Térinformatikai Rendszere (TTRMap) - pedig ez egy önálló projekt, "milliós" technikával, hitelesen (??), hivatalosan (??) és pontosan (??) felmérve
Valahogy nekem úgy tűnik, hogy nem skerült / sikerül 2014. májusában elindulni, mint ahogy az a kezdőlapon olvasható (Persze van még kb. 35 óra a határidő lejártáig :-))
Pár napja elmélkedtünk a sok új elnevezéseken, Csergezánról, Bársonyról, Maderspach-ról, mint érdekesség. Rooza(44407) felvetette, hogy ez esetleg nem más, mint "ideológiai ráaggatás":
"Amit látunk - t.i. a Nagy Nevek ráaggatása mindenre - arra jó, hogy könnyebb legyen elfogadtatni az ideológiát."
Nem értelek, egyrészt nem is neked címeztem a hozzászólást, másrészt nincs is a hozzáfűzött mondatban semmi negatív, egyszerűen csak nem szokásom szöveg nélkül bemásolni egy linket, ezért írok hozzá egy odaillő félmondatot.