Keresés

Részletes keresés

vincere Creative Commons License 2004.08.17 0 0 131

Sziasztok,

Ne haragudjatok, h. csak így tudatlanul idejövök, és nem is olvastam el az egész topikot, a betetségről sem nagyon tudok semmit. egy ismerősömnek viszont autoimmun betegsége van (többet nem tudok), és kiment Kínába, ahol egy "füvesember" összeállított neki egy gyógytea-keveréket, ami használt neki. Ennek az az egyetlen hátránya, h. Kína messze van, nem lehet oda pár havonta kiszaladni, a tea pedig elfogy, még ha több kilóval is hoz haza az ember. Mert azokat a növényeket többnyire Kínán kívül nem lehet fellelni.

 

És kissé tágabb értelemben: bizonyos esetekben, akár a 'hagyományos' (nyugati) orvosi kezeléssel párhuzamosan, érdemes legalább konzultálni egy kínai orvossal (itthon is sok van már, akik nem feltétlenül kínaiak, csak megtanulták ezt a gyógymódot is), főleg olyan betegségeknél, amelyeket nem nagyon lehet gyógyítani a nyugati módszerekkel, vagy ahol azt sem tudják, mi a probléma. Nekem pár éve volt egy problémám, láz, migrén, stb. hetekig, minden leletem negatív volt, orvosilag semmi bajom nem volt, csak antibiotikumot adtak, vírusfertőzésre gyanakodva. Persze nem segített, így végül elmentem egy kínai orvoshoz, aki megállapította, h. a felgyülemlett stressz okozza a tüneteket, olyan gátak keletkeztek a szervezetben, amik blokkolják az energiaáramlást. Akupunktúrás kezeléssel (5 alkalom) meggyógyított, és a kedvem is sokkal jobb lett. Nem egy olcsó dolog, jó pár ezrest ki kell adni, de az egészségért megéri.

Én azóta úgy gondolom, h. ha valami komolyabb betegségem lenne, vagy radikális gyógyszeres kezelést írnának fel, biztos, h. előtte elmennék egy kínai orvoshoz. Már az állapotfelmérésnél (megvizsgálja az energiaköröket) sok minden kiderül, nekem még a gyerekkori betegségeimet is megmondta... Szóval sztem érdemes megpróbálkozni ezzel is. Nem csodamódszer, de meg vagyok róla győződve, h. jó pár betegséget (biztos nem az összeset) hatékonyabban és kíméletesebben tudnak gyógyítani, mint a nyugati módszerrel. Meg ott van a többezer éves tapasztalat...

gymary Creative Commons License 2004.08.16 0 0 130
Szia muzsa, szia A ! Igen, jó híreim vannak, pénteken lekerült a lélegeztető gépről, szombaton már az intenziv osztályt is elhagyta, visszakerült a neurológiai osztályra, (ugyan abba az ágyba, ahol előtt volt). Eszik, iszik, b e s z é l , módjával már fel is kel, de még nagyon gyenge, hiszen két hetet feküdt egyfolytában, és legyengült. Az orvosokkal még nem beszéltem, lévén hétvége. Ma beszéltem a fiammal éa mondták neki, hogy folyamatban van most már a neoplazma kivizsgálása. Egyik krizisen tul vagyunk, most jön a másik, bizva abban, hogy ez is csak jó lesz.
k007 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 129

A net-en van egy egész jó oldal ezzel kapcsolatban: http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm

A normál vérképem nekem teljesen jó volt, tehát sem a fehérvérsejt, sem a süllyedés nem jelzett semmit. Az immunhiba szvsz így nem mutatható ki. Mivel az immunrendszerem a pajzsmirigy által termelt hormont, illetve magát a pajzsmirigyet tekinti idegen testnek, ezért ellenanyagot termel, hogy megölje. Ezt tudják kimutatni, és ez jelzi, hogy autoimmun betegségről és nem egyéb problémáról van szó. Én is reménykedtem, hogy elcserélték a leletet, mert ami a kórházi laboratóriumban volt a vérvételkor, az nem volt túl meggyőző. De ennyit sajnos nem tévedhetnek.

Előzmény: uduka (125)
uduka Creative Commons License 2004.08.14 0 0 128
Kösz Muzsa, kedves vagy, hogy bíztatsz. Minden jót a barátodnak! Tiszta szívből kívánom, hogy gyógyuljon meg teljesen, és az édesanyád is! A pajzsmirigy, ami nálam rendetlenkedik, hormontermelő szerv, és a hormonrgyensúly megbomlása hangulti ingadozásokkal jár. Kb. mint menses előtt. És persze néha elég egy rossz szó, egy rossz nézés, és tragikusnak látom a világot. Máskor meg nem. Biztos jó lenne egy pszichiáter vagy pszichológus, de sajnos tényleg nincs rá időm, hálistennek van munka, család, gyerekek, néha alig győzöm. Csak jó lerről beszélni, a félelmekről, a reményekről, mert a férjemet ez halálra untatja, és bennem meg ott motoszkál. Ezért jó a net, hogy itt kimondhatom. Akit nem érdekel, nem olvassa, de nem marad bennem. Köszi!
Előzmény: muzsa (126)
muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 127
elfelejtettem a fehérvérsejteket, szerintem nincs összefüggés, de nem vagyok orvos. a te esetedben a TSH szintje és az antitestek lehetnek a mérvadóak, nem?
Előzmény: uduka (125)
muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 126

uduka, hogyha a pszichiátert nem azért ajánlják, mert azt gondolják, a bajod pszichés eredetű, hanem azért, hogy el tudd fogadni a betegséggel való együttélést, az mindjárt más. nekem az volt a bajom, hogy meggyógyítani akartak velük, miközben itt nem erről van szó. ha nem a betegséged kérdőjelezik meg, akkor ez sokat segíthet.

jaj mekkora butaság is azt kérni tőled, hogy legyél olyan, mint amilyen voltál. de lehetsz jobban. vannak pszichiáterek, akik kifejezetten arra specializálódtak, hogy ilyen esetekben, betegség miatti nehéz lelki helyzetekben segítsenek. ettől még nem vagy dilis. és a bíztató szót is megkapod.

másrészt itt vagyunk mi is, akik szintén bíztatni fogunk:) itt van pl A, a barátom, aki myasthéniás. ez is egy gyógyíthatatlan, de kordában tartható autoimmun betegség. most épp a balatonon vitorlázik, minden reggel nyomja a fekvőtámaszokat, dolgozik, tanul, két diploma kapujában áll, előtte az élet. valószínűleg jelentős részben azért is, mert hisz ebben.

anyukám rákos, és ha rosszul viselné a betegséget lelkileg, bizony én is szakember segítségét kérném - illetve mi, együtt.

Előzmény: uduka (118)
uduka Creative Commons License 2004.08.14 0 0 125
Köszönöm a választ. Nekem a szalmaszál a (még) tökéletesen működő pajzsmirigyem. Neked nem volt benne göb? Azt megmondanátok, hogy autoimmun betegség esetén a fehérvérsejtszám milyen? És a süllyedés? Nekem mindekettő normális, de a fvs mindig az alsó határ körül van. Én azt hinném, hogy ha az immunrendszer túlműködik, akkor magasnak kéne lenni, nem? Vagy nincs összefüggés? Egyébként én is mindig abban bízom, hogy ez egy tévedés. Sőt, az orvos is meg volt róla győződve, amíg a megismételt leleteket nem látta.
Előzmény: k007 (124)
k007 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 124
Az első reakcióm nekem is az volt, hogy talán valami természetgyógyászati cucc. Meg is vettem minden immunerősítőnek mondot vackot. Amikor "észrevettem", hogy egy marék bogyót szedek be naponta, akkor leállítottam magam. Az akupunktúrán is agyaltam, de lusta voltam utánajárni. Olvasmányaim alapján azonban nincs más megoldás, mint a hormonpótlás - mármint nekem. A még meglevő pajzsmirigy állományomat próbálom a jóddal megőrizni. Tudom, hogy nem fog sikerülni, de legalább teszek valamit a cél érdekében, ami egyébként meg nem ártalmas. Nálad lehet, hogy van valami egyéb szalmaszál is. Jógázni szoktam, nem ezért, de nekem ebben nem segít.  A családom nagyon rendes velem, pedig volt olyan időszak - amikor épp bolondnak néztek - hogy minden indok nélkül sírógörcsöt kaptam, a maradék időben pedig hevertem mint egy döglött hal, vagy délután lefeküdtem, és másnap reggel úgy kellett felrázni. Beszélj velük erről, meg fogják érteni.
Előzmény: uduka (118)
k007 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 123
Köszi! Az agyammal én is tudom, hogy ez még egy viszonylag "jó" helyzet, de sajnos ez még nem elég. Nem tudom, hogy mennyi idő alatt lehet hozzászokni. Nekem 2 éve tart már, és azóta minden alkalommal emelni kellett a gyógyszeradagot. Ez nagyon le tud törni.  Előtte szerencsére nem volt sok eü. problémám,  kb. 1 évig jártam a háziorvosom nyakára, hogy beteg vagyok, vizsgáljanak már ki. Tényleg olyannak tűnhettem, mint egy hypohonder, ráadásul szörnyű depresszió tört rám, (mint utóbb kiderült ezt is a hormonhiány okozza) ezért Xanaxot javasoltak, illetve egy másik orvos pánikbetegséget diagnosztizált. Mivel a betegségem miatt amúgyis lelassultam, gyakorlatilag nem tudtam semmit csinálni a nyugtatótól, így abba is hagytam. Még szerencse, hogy nem szoktam hozzá. Amióta a hormont szedem, azóta jól vagyok, illetve érzem, hogy mikor kell emelni  az adagot, tökéletesen érzékelem már az állapotromlást, amit a vizsgálat ki is mutat mindig. A gyógyszerrel teljes életet lehet élni, és bizonyos szempontból jobb mint a cukorbetegség, de van bennem egy nagyfokú félelem attól, hogy a megbolondult immunrendszerem esetleg mást is produkál.
Előzmény: muzsa (117)
muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 122

gymary, szia!

nagyon örülök a jó híreknek!

de mesélj, mit mondanak az orvosok a műtét sikerességéről és a továbbiakról?

Előzmény: gymary (114)
muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 121

nem mondom, hogy jól tettem, de az sem biztos, hogy jól.

helyesen: nem mondom, hogy jól tettem, de az sem biztos, hogy rosszul.

elnézést a kavarodásért:)

muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 120

nem tudom uduka, hogy negatívak lennének-e, akkor abban egyeztünk meg az orvosommal, hogy ha újra jelentkeznek a tüneteim, akkor visszamegyek hozzá. mivel azóta semelyik rossz érzést sem ítéltem meg úgy, hogy elég nagy, így nem mentem többet hozzá vissza. nem mondom, hogy jól tettem, de az sem biztos, hogy jól. én abban bízom, hogy ez valami tévedés, vagy rossz vicc volt az életemben, nem túl racionális hozzáállás, nem ajánlom senkinek, de ez vagyok én. gergely professzor akkor azt állította, hogy ha valakinek olyan rosszak az eredményei, mint nekem voltak, akkor képtelenség, hogy két hét alatt produkáljon mindenfajta kezelés nélkül full negatív leleteket. komolyan megfordult a fejünkben az is, hogy elcserélték a leleteket, és hasonló szappanoperába illő fordulatok. tény, hogy tünetek voltak, a nap 24 órájában, 6 hónapon keresztül, és elviselhetetlen volt az életem. de elmúlt, és próbálom elfelejteni.

a barátom betegsége persze a saját bajom is sokszor eszembe juttatja, és aztán ott vannak azok az „emlékeztető fájások”, amik néha jönnek, aztán mennek, mintha sose lettek volna.

hát ennyi a történet.

ezzel együtt senkit se bíztatok arra, hogy magánakciózzon, és nemet mondjon a kezelésekre.

Előzmény: uduka (119)
uduka Creative Commons License 2004.08.14 0 0 119
Szia muzsa, hadd kérdezzem meg, azóta is mindig negatívok a leleteid? Lehet, hogy eleve több helyen kell vérképet csináltatni (és az már 50% esély a gyógyulásra?).
Előzmény: muzsa (117)
uduka Creative Commons License 2004.08.14 0 0 118
Érdekes. én is őrzök néhány pszichiátriai beutalót... Én sem mentem el. Sőt, a férjemnek, gyerekeimnek sem fogom tudni megmagyarázni soha, hogy nem tehetek róla, néha idegesebb vagyok. Így kialakul egy ördögi kör. A férjem épp ma közölte, hogy ez nem én vagyok, legyek olyan, mint régen. Hát, én is épp azt szeretném! Valóban, nálam nem találtak gyulladásos sejteket, viszont a kétkeresztes ellenanyagok mennyisége két hónap alatt a duplájára nőtt a véremben (miközben leküzdöttem egy üveg aloe gélt :((( ). Nekem már most fájnak az izületeim, épp szájsebészhez készülök, mert az állkapcsom be van gyulladva, és a derekammal télen voltam itthon két hetet, az is szokott fájni. Meg a jobb szemem romlik és fáj. Én endokrinológushoz járok, és őt ezek az egyéb tünetek nem érdeklik, a lelkiekkel kapcsolatban pedig ő is felajánlotta a pszichiátriát. Meg azt javasolt, hogy ne törődjek vele, majd folyamatosan ellenőrizzük a véremet, és ha már elkezd alulműködni a pajzsmirigyem, azonnal kapom a hormont! Tehát semmi gond! Én viszont úgy érzem, egy bíztató szó is segítene, nem igaz, hogy ezen nem lehet segíteni! Amikor két-háromhavomta szembesülök a lassú romlással, az biztos, hogy ront rajtam. A legrosszabb, hogy a család semmit nem hisz el az egészből, hiszen élek, elvégzem a dolgomat, és igyekszem nem szenvedni. Szerintem csak van valami alternatív gyógymód, homeopátia, akupunktúra, egyéb? Jógázni próbáltál? Én még bizakodom, hátha találok valamit...
Előzmény: k007 (115)
muzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 117

k007, tudom milyen nehéz azzal együtt élni, hogy valami szar dolog mostantól már egy életen át veled lesz, nem szabadulhatsz tőle. csak hüje közhelyeket tudnék mondani (és fogok is:)

gondolj arra, hogy nagyon sok betegség van, ami ha kialakul, többet nem hagy magadra. magas vérnyomás betegség, cukorbetegség, satöbbi. mégis, valahogy ezek kevésbé tűnnek borzasztónak, szerintem azért, mert sokkal többet hallunk róluk, benne vannak a köztudatban. cukorbeteg celebritik vallanak a betegségükről, közben látod, hogy élnek, virulnak, tévéhíradót vezetnek. pedig gyógyíthatatlan a betegségük.

az autoimmun betegségekről ezzel szemben a laikusok közül kb senki nem tudja, mi fán teremnek, és szinte mindannyian arról számolhatunk be, hogy évekig az orvosok se tudták kideríteni, mi bajunk. annak ellenére, hogy tényleg csak egy vérvétel kell hozzá - bár ez azért nem minden esetben van így, mert sok esetben csak sok lelet együttes pozitív volta után diagnosztizálnak az adott betegséggel.

sőt, arról is szinte mindenki beszámolt, hogy pszichés dolognak gondolták mind a barátai, mind az orvosai a dolgot, ami a legszarabb az egészben. engem is pszichiáterhez küldött a pasim annak idején pl:( majd elhagyott.

senki nem hitte el, hogy tényleg érzem azt, amit érzek és hogy itt valami szervi dolog van. aztán hirtelen jött az a nevezetes immunológiai vérvétel, és az A4-es lapon szinte minden rubrikában abnormális érték szerepelt. másnap reggel mehettem is a honvéd kórházba, befeküdni, szteroidokat beállíttatni. én nem tettem, de ezzel senkit nem akarok semmire se bíztatni. helyette a mária utcába kanyarodtam az immunológiai laboratóriumba, ahol újra vért vettek tőlem. és csodák csodája, minden normális volt. hat hét múlva a kontrollon ismét minden negatív lett. csak néztek, széttárt karokkal. azóta eltelt több mint két év, és néhány, pár napos szar időszaktól eltekintve tökéletesen érzem magam. nem szedek semmilyen gyógyszert. csak ott a félelem bennem, és az már soha nem fog elmúlni, hogy ez a dolog, a mixed connective tissue disorder, vagyis a kevert kötőszöveti betegség jön velem, mint egy árnyék, életem végéig.

de a lényeg: a te betegséged nem halálos. kezelhető, kordában tartható. és igen, gyógyíthatatlan. ha ezek között a szavak között meglátod a különbséget, akkor másképp fogod látni a betegséget.

na ez volt a biztatás. lehet, hogy nem sikerült olyan jól:)

Előzmény: k007 (115)
k007 Creative Commons License 2004.08.13 0 0 115

Ebből nem lehet kigyógyulni sajnos. Nekem is valószínűleg ez volt, de akkor a gyulladást nem vették észre. Most már szedem a hormont, és állandóan emelkedő adagot, mert mindig visszaáll ugyanarra az alacsony szintre. Én is úgy gondoltam, hogy ha akkor észreveszik, akkor talán nem tartanék itt, de ahogy utánaolvastam nem igazán tudnak mit tenni. Én iszom a jódot, az biztos nem árthat, próbáld te is. Azt nem igazán értem, hogy ha a biopszia szerint nincs gyulladás, akkor miért gondolják mégis, hogy van? Elég lehangoló dolog, főleg, hogy nekem hosszú küzdelmembe került, hogy kiderítsem mi a bajom, mert idegi problémának gondolták, nyugtatókat kaptam, pedig egy egyszerű vérvétellel ki lehet deríteni az egészet. A pajzsmirigyes orvos pedgi közölte, hogy ez egy életre szól, sőt miután autóimmun folyamat, lehet, hogy a pajzsmirigyem után az izületeimet is megtámadja a szervezetem. Jó volt ezt hallani :((

Én is szívesen hallanék valami bíztatót, ha lehet.....

Előzmény: uduka (107)
gymary Creative Commons License 2004.08.13 0 0 114
Sziasztok ujból ! Most kaptam infót a fiamról, ma reggel levették a gépról és maga lélegzik, csak még nagyon fáj a torka, hány, stb. nem tud beszélni,m de most már az a fő, hogy maga lélegzik, és elindul a javulás felé.
gymary Creative Commons License 2004.08.13 0 0 113
Szia muzsa ? A ? Még mondja valaki, hogy nincs telepátia !? Éppen ma akartam írni. Nem túl sok időm volt, ingáztam, ingázok Bp és a lakóhelyem (cca 100 km.) között, munkámat is röviditett munkaidőben látom el. Sajnos jó hírekről még mindig nem tudok beszámolni. Mint már írtam megműtötték, de sajnos azóta is - tegnap volt két hete, - lélegeztető gépen van. Kedden visszakerült a Dél-Pesti Kórházba, szintén intenzív osztálya, lélegeztető gépre. Nem mondja ugyan, de gondolom, hogy most már nagyon elege van az egész, lélegeztetős dologból, felnőtt férfi létére a "kiszolgáltatatottságból" (a szó jobb értelmében). Két hete csak fekszik, szondán át táplálják, katéter stb. Tegnap beszéltem a dr.nővel és mondta, hogy tegnap is - többedszer - volt már nála vérplazma-csere. Most már talán itt megkezdődhet a gyógyító kezelés - szteroid. Nagyon szeretném, ha már tényleg látnák valami eredményt , mert most már másfél hónapja, hogy kórházban van és a gyógyító folyamat talán most már elkezdődik. Már nagyon szeretném hallani a hangját, mosolyogni látni.
muzsa Creative Commons License 2004.08.12 0 0 112
gymary, jó régen nem jelentkeztél, mi van a fiaddal, hogy van?
ewtsy Creative Commons License 2004.08.11 0 0 111

Hideg szaunák? Erről még nem hallottam. Bár a -100 fokos hőmérséklet inkább extrahideg fagyasztókamrára utal.

Mit tudsz erről? Helyrerázza a megkergült (a saját szervezete ellen fordult) immunrendszert, vagy hibernálja a testet és a delikvens reménykedhet benne, hogy felengedtetésekor már gyógyítható lesz ez a nyavalya? Írjál erről, kérlek, vagy segíts, hol találok róla anyagot?

Előzmény: Törölt nick (110)
Sendi Creative Commons License 2004.08.10 0 0 109

jól értem?Úgy gondolod, a methotrexát ill. arava mellékhatásai kedvezőbbek, mint a másik amikről szó van? Köszi a segítséget, próbálkozom.Most ugyan gyógyteákkal is, időt szeretnék nyerni.Üdv.Sendi

Előzmény: Törölt nick (108)
uduka Creative Commons License 2004.08.07 0 0 107
Sziasztok. Én új hozzászóló vagyok, de igyekeztem visszaolvasni a topikban. Nálam a pajzsmirigy elleni immunanyag magas a vérmeben (antiTPO meg még egy másik) és emelkedik. Ami arra utal, hogy autoimmun pajzsmirigy-gyulladásom van, azaz ez az ellenanyag rombolja a pajzsmirigyemet. Viszont most még normálisak a pajzsmirigy-hormon értékeim. A vérképemben viszont nem minden OK, és a fehérvérsejtszámom mindig az alsó határ körül van. A jobb lebenyemben van egy kb. 3 cm-es echoszegény hideg göb, ami nem rosszindulatú a biopszia szerint. A biopszia szerint pajzsmirigy gyulladásom sincs, viszont az ellenagyag szint emelkedik a véremben. Valóban, az orvos szerint most arra várunk, hogy a pajzsmirigyem elpusztuljon, és akkor kapom én is a hormont. Nem lehet ebből kigyógyulni? Nekem még jól működik a pajzsmirigyem! És egyáltalán nem akarom, hogy a saját szervezetem elpusztítsa! Gyógyult már ki ebből valaki? Vagy tudtok valamit erről?
Sendi Creative Commons License 2004.08.04 0 0 106

 

Nagyon köszönöm. Nem sürgős a dolog, majd valamikor ha ráérsz. Én is próbálok a neten amit tudok. Üdv. Sendi

Előzmény: Törölt nick (105)
Sendi Creative Commons License 2004.08.04 0 0 104

Köszönöm a segítséget. Methotrexátot állítólag örökké kell szedni. Az a hír járja, hogy a mellékhatások cukor, máj vese stb. problémák miatt az izületi dolgok el fognak törpülni. Hát ezért is szeretnék megfelelő infokat, mielőtt belekezdek. Neházségek árán ugyan de azért ki tudnám fizetni a remicade, embrel kategoriát, ha mellékhatások lényegesen kedvezőbbek.Azokat is mindig szedni kell, az élet végéig? Ezeket tudom az orvosnak kellene feltenni, de methotrexáton kivül nem igazán kaptam választ . Sok anyagot találtam már, csak a szakmai információkat nem igazán értem.Más irényú diplomám van "sajnos".Próbálok skmindennek utána nézni, de új szakmát kellene tanulni. Ha ezen a területen vki tud ajánlani olyan szakembert, akivel beszélni is lehet fentiekről, privát rendelés v. bmi érdekel magánban is jöhet.

kareen@freemail.hu

üdv. mindenkinek

Előzmény: Törölt nick (100)
gymary Creative Commons License 2004.08.04 0 0 103
Szia muzsa ! A hozzászólás elején még én is azt hittem, hogy Veled beszélgetek, de a közepe felé, mikor a betegségról volt szó rájöttem, hogy nem más mint A, akivel társalgok. A fiam még mindig gépen van, talán még egész héten, a jövő héten visszakerült a Dél-Pestibe, ahol most jelenleg nincs szabad gép. De már vissza kell mennie, mert vérplazma-cserét kell csinálni nála megint. Most megyek hozzá, remélem jól van - holnap lesz a születésnapom - és ez lenne a legnagyobb ajándék, ha levennék a gépről és már hallanám a hangját, és nevetni kátnám, vagy legalábbis mosolyogni. Szia !
Előzmény: muzsa (102)
muzsa Creative Commons License 2004.08.04 0 0 102

szia gymary,

tudom, hogy te tudtad, hogy ki kicsoda, csak azért írtam, hogy ha esetleg valamilyen ismerősöm erre tévedne, ne ijedjen meg, vagy ne képedjen el, ha beleolvas a hozzászólásaimba. A barátom, A nincs regisztrálva a fórumba, és rajtam keresztül egyszerűbb volt válaszolgatnia. De majd rábeszélem, hogy szerezzen magának saját identity-t:) Ennyit a technikai kérdésekről.

 

Remélem a fiad azóta már van annyira jól, hogy levegyék a lélegeztetőről, de ha még nem történt meg, akkor se ess kétségbe, nincs baj, csak türelem kell ehhez, igaz, tudom, milyen nehéz lehet neked tehetetlenül várakozni (dehogyis tudom, nem voltam még hasonló helyzetben). A lényeg, hogy fel a fejjel, végülis a műtét jól sikerült, és a lymphomáról is kiderült, hogy nincs, ez a fontos. Kis lépések:)

Előzmény: gymary (101)
gymary Creative Commons License 2004.08.02 0 0 101
Szia muzsa ! Én tudtam, hogy nem Te voltál, aki hozzászólt a témában, annyit szeretnék kérni A-tól, hogy, ha ő ír végére írja oda, hogy "A", így mindenki tudni fogja, hogy nem Te voltál. Egyébként miért ír így "rajtad" keresztül ? A fiam még mindig lélegeztető gépen van, a hét végén le akarták venni róla, de nem sikerült.
Sendi Creative Commons License 2004.07.30 0 0 99

Köszönöm a választ Nekedis és muzsának is.

Gymary, ha megengeded a hozzászólásomat, nagyon drukkolok nektek és minden jót kívánok.

Nálam a gyógyszerkiválasztás úgy történt, hogy van a methotrexát, az arava az drágább, de nem jobb, ha ez nem válik be esetleg akkor. Van a reicade, az enbrel de ezeket nem támogatják, talán jobbak, de megfizethetetlenek. Ajánlották az interneten történő tájékozódást, de nyelvi problémák miatt nem találtam túl sokat.Ha esetleg vki tud olyan forumot, vagy vmit, ahol izületi gyulladással foglalkoznak, gondoljon rám. Üdv. mindenkinek

 

Előzmény: Törölt nick (92)
muzsa Creative Commons License 2004.07.30 0 0 98
Csak egy szolgálati közlemény, a pontosság kedvéért, mielőtt bárki azt mondaná, nahát, nem is tudtam, hogy veled ilyenek történtek: az utóbbi úgy 5-6 bejegyzés nem tőlem, múzsától származik, hanem a barátomtól A-tól, ő az, aki myasthéniás.
gymary Creative Commons License 2004.07.30 0 0 97
Köszönöm az együttérzésedet, ilyenkor nagyon sokat számít. Alig vártam, hogy a háziorvosunk visszajöjjön szabadságról, mert ő is jól meg tud nyugtatni, meg is tette. Ilyenkor sokat számít a hozzállás, a megértés. Egyébként a pénzt ujra boritékoltam, köszi a tanácsot. Nagyon remélem, hogy innentől csak a JÓ következik, már ránk férne.
Előzmény: muzsa (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!