Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
amikor gyorsan áttekertem a képet, hogy hol az utolsó hozzászólás, amit már lvastam, akkor azt hittem, hogy a képen egy vizsla van, és valamilyen kutyás problémát mutat be a kép.
En szövetbetétes gumi tófóliát hegesztettem sima hőfuvóval meg egy gumihengerrel.amit a profi medencefóliázók hasznalnak Leister hőfuvók azok 150 ezer ft körül vannak Hogy mi kerül bennük ennyibe?
Hát... én próbáltam sima hőlégfúvóval, igaz nem medencéhez hanem bambusz köré, hogy ne terjedjen el, de azt bizton mondhatom neked, ha nincs megfelelő szerszámod, neki se állj!
Ha van szerszámod, akkor kérj maradék darabokat medencéstől és azokon gyakorolj, esetleg megkérheted, hogy mutassa meg neked. Ha csak nekiállsz, szinte biztos a bukás. Én is gyakoroltam először, végül is összehegesztődött, de kirakatba nem tenném ki.
Köszönöm az ötletet, de egy kicsit bizonytalan vagyok. Nem tudom, hogy bele merjek-e vágni? Nem vagyok fakezű, az egész medencét meg a környékét is én csináltam, de a fólia összeragasztásáról fogalmam sincs. Ha nagyon megolvasztom, akkor csúnya lesz, ha meg nem melegítem össze akkor szivárogni fog. És abban sem vagyok biztos, hogy a tófólia jó a medencéhez. Szóval ezt jól körbe kell járnom. ( amúgy az ár nagyon baráti )
Nem tud valaki Bács v. Csongrád megyében olyan fóliázós szakembert ( céget ) aki kicsi pézé' kicserélné az elszakadt ABAK fóliám. Amire gondoltam 1-1.5 mm vastag helyszínen hegesztett fólia lenne. Tegnap már kaptam műanyagosoktól árajánlatot, akik 5 mm-es anyaggal átburkolnák potom 480 e. Ft-ért. :)
Ezt egy kicsit sokallom, ezért ha nem lesz más, akkor marad ez:
Kerti medence szanálás miatt 4 x 3 x 1,2 m 9 mm vastag PP / müanyag/ homokszürős vizforgatóval 195000 Ft / kibontva 2250.000 Ft-ért /eladó T: +36 30 9497918 +36 70 3017191
Én is gondolkodtam saját UV-C szűrő barkácsolásán, de végül vettem egyet a szegediektől. Kvarccsövet nem találtam, de plexit igen: http://www.plexicso.hu . Mivel sürgős volt, nem volt időm társakat keresni a maradék 1.5m-re.
Speciális alkalmzások esetén a lámpát védőcsőben kell működtetni. (pl. medencevíznél...)
A védőcső kvarcüvegből készül, mely átereszti mind a 253,7 mind a 185 nm sugárzást. A cső bármely hosszban készülhet, lehet mindkét végén nyitott, vagy egyik végén zárt (dómozott).
A marketing a "spec kvarc üveg" ,főleg a lámpán múlik.Mi nem ózont akarunk,hanem bacit (DNS-t rombolni)ölni,ehhez 257nm kell.
A különbség a következő:
A lámpa készítéséhez használt kvarc üveg típusa meghatározza a kibocsátott hullámhossz fajtáját. Az "L" típusú kvarc anyaga blokkolja a 185 nm-s hullámok áteresztését. A "VH" típusú anyag tiszta, nem szennyezett kvarcüveg, mely átereszti mind a 185 nm mind a 253,7 nm sugárzást. A 185 nm-es sugárzás reakcióba lép a levegő oxigénjével, és ózont generál.
UV hatás
A 200-300 nm-es hullámhossztartomány nagyon hatásos olyan mikroorganizmusok elpusztítására, mint pl. a felületen vagy levegőben élő baktériumok, vírusok, gomba és penész.
Miket öl hatásosan az UV-C sugárzás? Antrax,légionella, szalmonella, kolera, dizentéria, e-coli, influenza, sztreptokókusz, tuberkulózis, fertőző hepatitisz, algák, gombák. I
Alapvetően minden, aminek van DNS molekulája, elpusztul a megfelelő besugárzás hatására.
Az UV-C fény tisztító hatása fotokémiai eljáráson alapul.
A környezetünket szennyező anyagok szinten mind szerves, illetve szén-alapú összetevőkből állnak. Ezek az összetevők lebomlanak, ha erős intenzitású, 240 és 290 nm közötti UV fény éri őket.
Az UV fény tönkreteszi a vírusok, baktériumok DNS-ét, így akadályozva meg a szaporodásukat. Más sejt-alkotóelemet is roncsol, így pusztítja el ezeket a mikroorganizmusokat.
Az UV-C hatásossága közvetlenül függ annak intenzitásától, és a megvilágítási időtől.
Az alacsonynyomású germicidlámpák a kibocsátott fényenergia 90%-át a 253,7 nm-es hullámhosszon adják.
Ez a hullámhossz nagyon közel áll a germicid-hatékonysági görbe csúcsértékéhez, a 264 nm-hez, mely a legpusztítóbb hatású a mikroorganizmusok számára.
A germicid lámpák használhatók folyadék és levegő tisztítására, mint például: élelmiszeripar, italgyártás és palackozás, orvosi alkalmazások, HVAC rendszerek (Heating, Ventillating, and Air Conditioning vagyis: fűtés, ventilláció, légkondicionálás), gyógyszergyártási és félvezető-ipari sterilizálás. Ezen kívül ivóvíz, szennyvíz és forrásvíz tisztításra, valamint uszodák, kerti tavak vizének fertőtlenítésére használják.
Amit nem fogsz tudni beszerezni (de ha látsz valahol, szólj mert egy tartalék nekem is kéne), az a kvarc cső. Spec kell, nem mindegy milyen hullámhosszúságú fényt szűr ill. enged át.