Én például sajnálom, hogy nem lehet nálunk beszerezni a 16"-os gyári felniket, de ha még be is lehetne szerezni, az extralista szerint igen borsos áron, hiszen az ott szereplő árak mind ÁFA nélkül értendők.
Még nem tudom, hogy mit csinálok, lehet hogy kimegyek Szlovákiába egy közeli kereskedésbe, gondolom ott lehet kapni, sőt lehet hogy még olcsóbb is, mint itthon lenne.
A horvát KIA oldalon találtam 16"-os gyári felniképeket:
Szó szerint. Kétszer játszották meg velem. Hatalmas döndülés, mintha rád szakadna az autó hátsó fala. Hátramész, és mögötted kb. 0,5-1 méterrel megtalálod a próbálkozó autóst. Se a Volvo, se a mögöttes kocsi nem sérül, pedig határozottan nekedment. Az első egy Laguna volt, a második Swift, az távolabbra ment vissza.
Ha nem tudsz angolul és csak a képeket nézed akkor legalább ne fitogtasd a tudásod. Az meg, hogy nem fogyott tízezer az sületlenség. Nyilván azért vezette be a gyár idő előtt a második műszakot mert raktárra gyárt . Az alvázszámok alpján már 50 ezer körül van a legyártott Ceed-ek száma.
Nekem sincs de szerintem nem is hiányzik. AMúgy az extralistán szemet szúr például a felni választék. Sok Cee's et láttam fotókon 16" és 17" felnivel de nálunk nem igazán kapni. Ilyen például a 16" 5 küllös és a 17" 5küllös kicsit hajlított. Csatolom is képként ha most sikerül. Ami az extra listában van abból csak az egyik gyári a többi az nem.
Söt még a gumikédert is elsporolták alóla mert csak egy két helyen van. mint pl a fényszóróház tetején. Ja és még is csendes érdekes szigetelés nélkül.
Nem egységes az autófleszereltség a különböző piacokon. Más országokban mások az elvárások és ehhez kell igazodni. Pl ott van Törökország, csomó lépcsőshátút (4 ajtóst) gyártanak más márkából, mert ott az az elfogadható forma. Románoknál pl 1.6 CRDi 90LE és nem 115LE, de erről SysNet tudna többet mondani, viszont a felszereltség jobban alakítható. Szóval ahány ország annyi igény!
Hát ahogy elnézem az extra árlista változást a gyári ködlámpáról is lekell mondanunk, tehát vagy sufni tuning vagy a drágább felszereltség vagy mondj le a cee'd-ről. Lásd középkonzol ezüst 5000 ről 25 000 ezer. Nehogy má a 3 -4 millás autód egy kicsit úgy nézzen ki mint ahogy a reklámokban, képeken teszteken beetettek. Tudom sok autótulajnak nehéz elképzeni, nem mindenki képes megvenni azt a felszereltséget ami tartalmazza azt az egy vagy két dolgot amit fontosnak tart, ezért még húsz másikat is megvetetnek vele. És inkább törlik az extra listákról a termékeket vagy olyan áron adják, hogy eszébe se jusson senkinek ilyeneket rendelni. Ebben biztos van ráció, de nem biztos, hogy a magyar árérzékeny piac az amelyi pozitvan fogadja. Miért különb pl a német akinél a base felszereltségben alap volt az ESP. Abban a base ban amit álítólag a magyar piacra szántak ESP nélkül.
"csak a VW csoport használ TDi-t. A Volvo Ford érdekeltség, és ott már rég a CR a divat"
a vw eladta 2 literes pdtdi-t a mitsubishi-nek is (a grandisban is az van), a volvo meg csak azota hasznal ford-psa dizelt amiota ford tulajdonban van, elotte volt sajat fejlesztesu (d5), vw tdi, renault, es meg ki tudja milyen dizele is.
Nem tudom, jókat hallottam a dízeles V40-ekről is. Az én benzines, 2 literes gépem királyság, ráadásul igen jól felszerelt, csak már kezd öregecskedni az élettempómhoz. Kímélőbb üzemmódnál még sok évig fog futni. A dízelesekkel az volt a bajom, hogy általában fapadosak, lelakottak és a kilométerórájuk buherált, bár ezt egy pillanat ellenőrizni a forgalmazónál. Szóval valahogy nem estek jól, amikor felpróbáltam őket. A cee'd viszont meglepően jólesett, meglátjuk mit tud a zord életben. A töréstesztre én is nagyon kiváncsi vagyok, mert megszoktam, hogy a Volvo símán visszalöki a hátulról próbálkozókat.