Keresés

Részletes keresés

zumizumi Creative Commons License 2007.03.12 0 0 102

IOkaste!

Nagyon tetszik a katica bogarad. Nagy örömöt fogsz okozni vele.

 

Találtam szabás mintát a Waldorf babához.(Van még egy, csak zűr történt, nem azt hoztam haza, amit kellett. Holnap azt is fel tudom tenni.)

Gyapju a feje és a teste. A fej kötözve van és mindeyikhez rugalmas trikó anyag kell.

Én már varrtam ilyet, felteszem a képet. Ezeket a szabás mintákat használtam.  Nem mindegyik az én munkám, van közte ajándék is.

Ráírtam amit fontosnak tartottam, ha van kérdésed, tedd meg, szívesen segítek, ha tudok.

Előzmény: Törölt nick (93)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.12 0 0 101

tallina!

Tied a 100. hozzászólás. Gratulálok!!!

Előzmény: tallina (100)
tallina Creative Commons License 2007.03.12 0 0 100

Ezeket nézzétek meg, sok használhartó cucc van itt.

 

Némakertész:) Creative Commons License 2007.03.12 0 0 99
IOkaste, tündéri a katicád, magam amúgy is katicamániás vagyok (bár papíron felnőttnek kéne lennem)...

Babafejre mindenképp textilfilcet vagy textilfestéket használnék, jól bírja a mosást, és nem is nagyon bonyolult, és ha festéket vesztek az nagyon sokáig elég... (vészhelyzet esetén újra lehet rajzolni, de nekem még sose volt szükségem rá , pólóval sem, pedig azt sokkal többször mossuk)
Előzmény: Törölt nick (93)
tallina Creative Commons License 2007.03.12 0 0 98
juhizs Creative Commons License 2007.03.12 0 0 97
Áh, Kaoka, nem véletlenül vagyok itt, be van nekem ez kedvencelve, csak mivel tudom, hogy csak "vendég"-megfigyelő leszek valószínűleg, ezért én ritkán írok, de olvasgatlak benneteket. Sok-sok örömöt okoztok "szereztek" nekem.
Előzmény: Kaoka (91)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.12 0 0 96

kustraerika!

Örülök, hogy cstalakoztál hozzánk. Biztos sokat tudsz majd segíteni nekünk. És mire tudod a textiljáték készítő tanfolyamodat használni? Érdemes volt elvégezni?

Én , ha külön van a fej a nyaktól , úgy szoktam csinálni, hogy egy erős vászonból csíkot vágok, azt feltekerem és a fej és a test közé helyezem merevítőnek. Ez jól tart és mosásnál se gond. Kiszárad. Nekem inkább most tömőanyag problémám van. Nem mindegy mivel van kitömve, ha pici gyereknek készül. A mosás miatt. És mivel lehet szemet szájat kirajzolni, ha nem hímezni szeretném? Ami bírja a mosást.

Előzmény: kustraerika (95)
kustraerika Creative Commons License 2007.03.12 0 0 95

Sziasztok lányok!Hagy csatlakozzam én is!Egy kiscsoportos és egy egyéves kislány anyucija vagyok.Elvégeztem a textiljáték-készítő sulit levelezőn,aztán gyorsan szültem,és azóta jól nincs időm ilyeneket csinálni.Pontosabban lenne,ha most nem itt pötyögnék,hanem a padláson túrnám a rongyoszsákot a kicsimmel.:))

Szóval,babafej készítése....Nézegettem ezeket a japán oldalakat,és akármelyik irányból próbálom,nem igazán áll össze a kép,hogy is csinálják azt a hátulnyakút.Én anno csak egyféle fejet tanultam(sajna):textilhurka,kitömve,kötözéssel formálva,nyak külön hozzávarrva.Valahogy jobban tetszene,ha egyben tudnám a nyakat a fejjel.Megaztán ezek a japános fejek valahogy kedvesebbek...Nem jött rá valaki,hogyan kell?És ti hogyan csináljátok a fejeket?A másik,amit megtanulnék,hogyan kell varrással formázni a fejet,kialakítani a karaktert.Hová öltögessek,hogy ne egy gigászi málnára hasonlítson a végén?Érti a módját valaki?

Én valami ilyesmit tudok.
Kaoka Creative Commons License 2007.03.12 0 0 94

IQkaste!

Most Én is úgy jártam mint Te tegnap. Megírtam és áramszünet. Nagyon édes a kis katicád biztos nagy sikere lesz. Nekem az a bajom, hogy nem birom kivárni az időt, ha valamit készítek és előre odaadom. Nálam úgy kezdődött a kreatívkodás, hogy amikor a gyerekeim születtek a 70-es években, még volt TEMAFORG nevű üzlet. Ott aztán mindent árultak és nagyon olcsón. Szörmemaradékokat olcsó fonalat textilmaradékot stb. Kár, hogy nincs már. És persze nem volt árúválaszték se ruházat terén, se egyéb más téren. Annyi mindent varrtam. Először kézzel, mert még nem volt varrógépem Aztán megvettük a jó öreg Veritast és azóta szüntelenül üzemel. Egy árúházat tudnék berendezni a munkáimmal. De eszembe se jutott akkor, hogy arra pocsékoljam a fényképeket. Így nincs sok bizonyíték. Kb. öt éves koromtól kézimunkázok. Az egész barátnőtársadalomnak Én varrtam a babaruhákat. Nem sokat változtam, azóta is egyfolytában varrok.    

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.12 0 0 93
Sziasztok! Tegnap írtam egy jó csomót, de sajna, elszállt, s úgy dühbe gurultam, hogy nem is próbálkoztam újra!

Tallina, jó látni ismét a könyvecskédet, örülök neki, hogy végül felteszed Jadrax-hoz, így többen is elérhetik.. bár én akkor már elmentettem az összes képet, és többször gondolkodtam rajta, vajon hogyan tudnám másképp megcsinálni, hogy nem legyen ugyanolyan, mint a Tiéd.. De ennyire jó ötleteket még nem sikerült kitalálnom.. :)
A rongybabás oldalt én is ismerem, ha nem tetted volna fel a linkjét, megtettem volna én.. :) De sajna, szabásmintát nem adnak ott.. :) TUdom, meg lehet csnálni anélkül is, csak a kísérletezést szerettem volna megspórolni magamnak.. :)
És ugye, a másik problémám, amit már Te is írtál korábban, az, hogy testszínű anyagot nagyon nehéz vidéken felhajtani.. Az egyik japán leírás alapján neki is álltam egynek vagy fél éve, de szerencsétlen volt az anyagválasztás, túl nehéz a ruhának való textil, fehér az arc, így mikor félkészen megmutattam anyukámnak, azt mondta, úg ynéz ki, mint Casper, a szellemfigura. Ettől úgy elment a kedvem, hogy abba is hagytam..
Egy régi Burdában is van egy leírás, de ott úgy csinálják a fejet, hogy egy rongycsomót varrnak át- meg át többször is, kialakítva a mélyeséseket, nekem ez a technika annyira nem tetszik, mint a kitömött fejforma.. (De azért megkeresem majd, s megmutatom.)

Kaoka, enyém kislány most lesz egy éves, szerintem mi nagyon sok hasonló jellegű munkát fogunk mostanában készíteni! :) A babaházas sztori nagyon aranyos!

Zumizumi, köszönöm szépen a mintát, sajna, ezzel is az a baj, hogy pont szabásminta nincs hozzá nyomtatható, így csak kikísérletezni lehet az arányokat..

Ha megengeditek, meg szeretném itt is mutatni a most elkészült munkámat. Ugyan nem baba, de textiljáték, talán ez is belefér még a topic profiljába. Az alja cipzáros, így részben párnának, részben pizsmamatartónak használható. (Nagyon kíváncsi vagyok,mit fog majd hozzá szólni a kislányom, szülinapján tervezem odaadni neki.. miutána nagyik "lenyúlták" az összes vásárolható-vásárolandó ajándékötletet.. :D )

A foltvarrós topicot is olvasóktól elnézést a duplázásért! :)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.12 0 0 92

zumizumi!

Ez az ami az uncsikámnak való. Milyen ügyes vagy! Elmentettem egy csomó mindent, de erre az édes kis babára nem emlékezek. Ráadásul valaki megkért, hogy varrjak kicsi gyerekeknek való babákat. Ennél tökéletesebbet el se tudnék képzelni. Majd megpróbálom megkeresni, hogy a részleteket ki tudjam ngyítani. 

Előzmény: zumizumi (88)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.12 0 0 91

juhizs!

Szia juhizs! De örülök, hogy ide tévedtél. Márcsak ezért is érdemes volt bekapcsolni  gépet. Pedig csak este akartam, mert más dolgom van ma. Hát persze, hogy időbe hozzáfogok. Májusba lesz két éves és megvarrom a többi kitaláció közé.

Előzmény: juhizs (90)
juhizs Creative Commons License 2007.03.12 0 0 90
kaoka, én időben kezdeném el - bár én lassú vagyok.
Előzmény: Kaoka (83)
juhizs Creative Commons License 2007.03.12 0 0 89

Tallina, ez a mesekönyv csodálatos, és a maga nemében megható is egyben.

"A jó anyaságról... ez majd úgyis csak a végén derül ki. Ha a kiskamasz lányomat megkérdezem, neki biztosan más a véleménye a jóságról..." - majd, ha felnőtt lesz és idővel ő is anya, akkor visszatekintve másként fog látni dolgokat. Csendben megjegyzem, hogy a jó anyákból milyen jó nagymamik lesznek...

Előzmény: tallina (81)
zumizumi Creative Commons License 2007.03.11 0 0 88

IOkaste!

 

Tallina által ajánlott egyik linken találtam.

 

 

Előzmény: Törölt nick (71)
zumizumi Creative Commons License 2007.03.11 0 0 87

tallina!

Amibe a szívét is bele varrja az ember, az még gyönyörűbb!!! :-)))

A babának pedig hasznos is volt az esztétikai érzék fejlődésén kívül, mert az érzék szerveit is fejleszti.

Én óvoda pedagógus vagyok és tudom milyen érték az ilyen kézzel készült játék. Az ovisaim ezeket sokkal többre értékelik, mint a drága bolti játékokat. Főleg, ha a készítésébe őket is bevonjuk.

Nagyon tetszik!!!

Előzmény: tallina (74)
evanet Creative Commons License 2007.03.11 0 0 86

sziasztok

Tallina nagyon szépek ezek munkák. Nagyon jó ez a link a babákról. Első munkámnak ki is néztem magamnak egy helyes kis manóbabát annyira jó néz ki.  

 

Előzmény: tallina (74)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.11 0 0 85

tallina!

Ez ismerős! Mármint az éjszakai varrás. Én babaházat készítettem egyszer kiegészítő ajándéknak a kislányomnak. Mostmár nagy. Mikor felnött olyan gimis korában árulta el, hogy észrevette mit csinálok éjszakánként, amikor őket lefektetem. Mikor nem voltam otthon mindig leellenőrizte hol is tartok. Mindig kérdezgette magában mikor lesz már kész. Aztán rájött, hogy karácsonyra készül. És alíg várta, hogy karácsony legyen. Ahogy emlékezik az volt a legszebb karácsonyi várakozás gyerekkorában. Persze az egy csodálatos babaház volt, mert Én csináltam. Talán még mindig megvan valahol a garázsban. De biztos ugyanezt megteszem az unokámnak is.

Köszönöm a könyvajánlatot feltétlenül utána nézek.

 

Előzmény: tallina (84)
tallina Creative Commons License 2007.03.11 0 0 84

Kaoka, banyalinda!

Köszönöm :-)

Felteszem majd a mintáját, akinek kell ...én kb. egy hónapig varrtam, igaz, csak éjszakánként, hogy a a gyerek ne lássa, a tervezés is kb. eddig tartott, meg a részletek kitalálása, annak ellenére, hogy nem az én ötletem, egy könyvesboltban láttam hasonlót. De az nem volt a végén párna, kisebb volt, csúnyán varrták és nagyon sokba került. Amikor megláttam, akkor döntöttem el, ezt én is meg tudom varrni, szebben, jobban, szívvel... Nagyon jó játék volt!

A jó anyaságról... ez majd úgyis csak a végén derül ki. Ha a kiskamasz lányomat megkérdezem, neki biztosan más a véleménye a jóságról...

Walldorfhoz hasonló testű babák  vannak Gail Attwell: Rongybabák c. könyvében. (Panem Könykiadó, 1992.) Ez amúgy is egy nagyon jó könyv, rengeteg ötlet lehet belőle kiszedni. Könyvtárban, antikváriumban is be lehet szerezni, mindenkinek ajánlom.

Előzmény: Kaoka (83)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 83

tallina!

Most egészen elkápráztattál! Biztos vagyok benne nagyon jó anya vagy. Már épp készültem a lefekvéshez, de a szomszédba szülinapi buli van. Így megint a sz.gépnél kötöttem ki. de nem bánom. Nagyon tetszik a mesepárnád. Ha nagyobb lesz az uncsikám biztos varrok neki ilyesmit.

Előzmény: tallina (81)
banyalinda Creative Commons License 2007.03.10 0 0 82
Hát ez az interaktív könyv...Nem térek magamhoz!!!Gratulálok!
tallina Creative Commons License 2007.03.10 0 0 81

Igen, ez egy könyv, amit a kislányomnak varrtam, amikor még sok időm volt.

Röviden a Brumi és Marcipánról:

Valójában egy "interaktív" mesekönyv (semmi különös, sima applikácoióval van), és van hozzá két kis figura Brumi maci és Marcipán cica. Ha a "könyvet" összecippzárazzuk, akkor egy táska formájú kispárnát kapunk, ami pl. hosszabb utazáshoz is jól jön. A figurák kitömött kis lapbabák, öltöztethetők - bár a ruhatáruk csak. 1-1 db nadrágból áll. Sokatjátszottunk Eszterrel, amikor kicsi volt, mindig más történetet találtunk ki az egyes lapokhoz. Általában olyasmit, ami vele is megtörtént, napi teendők, pl. Eszternek a kedvence az volt, amikor a tevékeny kis Brumi folyton nyagatta a lusta cicát, hogy keljen fel, aki bebújt a takró alá, hogy ne is lássák ... ezt a gyerekek is megcsinálják. Aztán volt bűvös szekrény meséje, látogatás a mezőn, stb. stb., mindig valami más.

Minden lapon van valami mozgatható, vagy nyitható. Az első lapon elhúzható a függöny, be lehet bújni a dunnák alá (kis zseb), nyitható a szekrényajtó, a kocsiajtó és be tudnak ülni a babák. A zárásokat tépőzárral oldottam meg,

ugyanígy lehet a ruhákat is a szekrénybe tenni. A ló nyerge kis zseb, ahová befér az egyik láb. lehet mozgatni a tehén fejét, meghúzni a farkát ... szóval ilyen. A lényeg az, hogy rengeteget lehet vele játszani, mindig újat és mást, együtt a gyerekkel történeteket kitalálni.

A rajzokat én készítettem, az alapötletet láttam valahol, csak továbbfejlesztettem. Hibája záródás, a cippzár kicsit nehezen nyitható, mert túl apró fogú - de akkoriban nem volt nagy választék piros cippzárakból. Készítettem még hozzá egy pólót - sokáig kedvenc volt -, fehér, alul piros kockás applikációval, a "konyvcímlapot" festettem rá, textilfestékkel.

Hát ez megiont hosszú lett... dolgoznom kellene, de már összecsaptak a fejem fölött a hullámok, nem megy a munka, túl fáradt vagyok és ilyenkor nálam az a rész jön, hogy minden mást csinálok (fórumozás, rendrakás, takarítás, bármi) a határidős munka helyett.

Bocsi lányok a szómenésért és az esetleges elütésekért ...

Előzmény: Kaoka (78)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 80

evanet!

Akkor az a varrógép már múzeumi darab. Gyorsan elő kell venni és jól beolajozni, aztán hagy szóljon. Képzeld milyen szép babákat tudnál vele varrni és kötött horgolt ruhákkal ki tudnád egészíteni.

Előzmény: evanet (79)
evanet Creative Commons License 2007.03.10 0 0 79

sziasztok

Kedves Kaoka és Tallina köszönöm a dicséretet és a kedves üdvözlést amit kaptam.mindennap benézek hozzátok hisz annyi szépséget alkottok és sok hasznos tanácsokat adtok.

Nekem is van egy varrógépem igaz nagyon régi, de egyre nagyobb kedvet kapok rá hogy elővegyem és én is varrjak vele. 

Kaoka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 78

tallina!

Nagyon aranyosakat raktál fel. Ezek a te munkáid?

Ezeket a babákat ismerem már, de most a leírása kellene. Gondolom, ha tudnád hol van, akkor felraknád.

Előzmény: tallina (74)
Kaoka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 77

banyalinda!

Üdvözöllek a babavarró topikon. Nagyon jól tetted, hogy csatlakoztál hozzánk. Biztos vannak jó ötleteid főleg, ha ezzel foglalkozol. Nekem is az a bánatom, hogy nincs digi gépem és nem tudok munkát feltenni. De azért majd valahogy megoldom. A lockodat valahol máshol kellene hírdetned. Itt nem sok esély van rá, hogy el tudod adni. Állítólag van egy hely ahova fel lehet tenni hírdetést. Sajnos nem tudom hova. Talán más aki olvassa esetleg tud segíteni. De ha varrogatsz lehet jobban tennéd, ha megtartanád. Nekem is van ritkán használom, de akkor nagy szűkség van rá.

Előzmény: banyalinda (76)
banyalinda Creative Commons License 2007.03.10 0 0 76

Kedves hobbitársak!

Foglalkoztam én  is foltvarrással,de most ebben az évben textiljáték készítő szakmára járok. Nagyon jó!

Továbbá lenne egy eladó 1 éves Singer lockom differenciál anyagtovábbítást is tud.

Érdekel vkit?A gépre még 1 év garancia van.,

Szóval a tanfolyam nagyon tartalmas. Sajnos képeket nem tudok még felrakni majd később mutatok néhány alkotást

Üdv, mindenkinek!

tallina Creative Commons License 2007.03.10 0 0 75
Az utolsó két oldal persze csak egyszer szerepel a könyvben, csak nagy lelkesedésemben kétszer raktam fel véletlenül...
tallina Creative Commons License 2007.03.10 0 0 74

Sziasztok,

gondoltam, hogy tetszeni fognak a linkek, én is azonnal lecsaptam rájuk. Fogalmam sincs, ezek milyen oldalak, meg hogy kinek van ennyi ideje, hogy egész könyveket szkennelgessen be, de  mindenesetre jótékony lélek, hogy így segít nekünk, hogy ne kelljen drága pénzért külföldön megvenni ezeket a könyveket, amiket nem is tudom, hol lehetne beszerezni. Mindig tudtam, hogy a netnek van áldásos hatása is :-) (No ez volt a szerzői jogi bekezdés).

Evanet, nagyon szépek a horgolásaid, aki ilyeneket tud készíteni, babát is tud varrni.

IOKaste! Itt van egy csomó Waldorf-baba, gyönyörűek. Szerintem nem bonyolult az elkészítésük, bájosságukat a szép anyagok adják. Valamelyik linken van egy babaleírás, azt lehetne használni felnagyítva, a Waldorf-babákra jellemző arccal készítve. Az egy minibab, egy darab pamutkesztyűből készül, nekem nagyon tetszett az ötlet, tipikusan kulcstartónak, vagy szóróajándéknak való ötlet, majd egyszer kipróbálom.

Kaoka, köszi, hogy emlékeztettél a Brumi és Marcipánra.  A képeket most felteszem, a rajzokat már elkészítettem, csak be kellene szekennelnem, hogy Jadraxhoz is felkerüljön. No, ez egy kicsit hosszú lett, inkább jöjjenek a képek...

 

Brumi és MarcipánElső két oldalBűvös szekrény és kisautóVége... jó éjszakát!Vége... jó éjszakát!
Kaoka Creative Commons License 2007.03.10 0 0 73

tallina!

Köszönöm, hogy gondoskodsz rólunk amit tudtam elmentettem. Majd csak lesz egy kis időd babázni!

 

evanet!

Örülök, hogy itt vagy remélem sürrűn jelentkezel majd. Bátran varrjál babákat, biztos sikerülni fog. A horgolás és kötés sokkal bonyolultabb, Mégis milyen szép munkáid vannak. Gratulálok hozzájuk.

 

IQkaste!

Majd szerzünk valahonnan. Nekem is kellene a kis uncsikámnak.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!