Keresés

Részletes keresés

efemm Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44524

A TTT-nek a 2cm-es TTMR jelvények verőtőkéje került 2008-ban 96eFt-ba (bruttó) az Ornánál.

Előzmény: rozaa (44517)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44523
Előzmény: annyi baj legyen (44522)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44522

Kitűzőről tudok, kaptam is anno, talán még a fényképét is feltöltöttem ide.
Sőt, valaki a fórumtól beszélt is Éva nénivel: http://termeszetbarat.hu/szervezet/vas_megyei_termeszetbarat_bizottsag
Ami a linkelt oldalon van, szerintem csak az ATE és a TGTE tagjaira vnatkozik.

Előzmény: Törölt nick (44521)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44521

Ennek kéne utánajárni hogy létezik-e? Én sem tudom.

2009-ben írták:

Aki a Kéktúra igazolófüzetében az Írottkő – Ötvös közötti szakaszt túráink során bélyegzővel látja el, most elkészült Vas megyei Kéktúra jelvényt vehet át."

Forrás:Természetjáró: február 2009

Előzmény: HEV (44519)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44520

Nem maradtál le semmiről, mert a kis NMTSz-es igazolófüzetet nem kell telebélyegezni az OKT ide tartozó bélyegzőivel, kéktúra ide vágó szakaszának (NHH-Ágasvár) teljesítését elfogadják a kéktúrás igazolófüzet alapján is! Nem jól mondta rádiós Józsi. 

Csak a 35km-es Bányász-körutat kell már bejárnod, és kész+ bemutatni a kéktúrás füzetedet.

Előzmény: küzmics (44518)
HEV Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44519

Én megkerestem őket két éve, és gyakorlatilag válaszra sem méltattak. Más forrásokból azt hallottam, hogy az OKT 50 vándorlás - mint rendezvény - azon résztvevőinek adtak kitűzőt aki akkor végigjárta a megyei szakaszt. Tehát az egy alkalmi díjazás volt és máskor nem jár.

Előzmény: küzmics (44518)
küzmics Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44518

Köszönöm szépen neked is! Én akkor most egyenlőre erről lemaradtam, mert már végigjártam ezt a részt. Na, majd a második bejáráson erre is sort kerítek! Más: mintha olyasmi is derengene nekem, hogy a Vas megyeieknél is lehetne kérni valamit az OKT megyei szakaszának teljesítéséért. Nem tudom jól emlékszem-e?

Előzmény: radio100jozsi (44513)
rozaa Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44517

Tegnap utána mentem a dolognak: a 100 ezret nem feltétlenül lépi át az utolsó ajánlat - Balázsnak 150-et mondtak -, de megkérdezek egy ismerőst is aki érmeverő, ő utoljára egyedi sport érmek kliséire mondott 50-et. Ha lesz biztos ajánlat, akkor vállalom az ügyintézést. Addig a felajánlásokat tartsuk evidenciában! Á

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.04 0 0 44516

Nem nagyon értem mit is akarsz mondani, de egy biztos:

Felsővadászon nagyon jól járható az a kék útvonal amit eredetileg kijelöltek a '80-as években*. Az pedig a mai piros jelzés, amely a faluban aszfaltos utcán vezet fel a domboldalra, később szekérútra változik miután eléri a művelt területet. Itt az erdő (cserjés) és a szántó határán megy tovább.

Mindez jól követhető a te térképeden is.

Ez a legkézenfekvőbb, mi 3 éve ezen érkeztünk be a faluba Nyésta felől, és a villanyoszlopokon még akkor is ott virítottak a régebbi kék jelek.

*A '80-as évek előtt Abaújlak-Gadna útvonalon ment a kék.

Előzmény: Güsziológus (44501)
radio100jozsi Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44515

halva -> hallva

Előzmény: radio100jozsi (44514)
radio100jozsi Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44514

Én is a teljesítménytúrás rendezőktől halva bőven 100 ezer felett van csak egy verőtőke legyártása.

Előzmény: HEV (44512)
radio100jozsi Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44513

Még azért ide sorolandó a Nógrádiak jelvénye is, igaz itt a Nagy-Hideg-hegy - Ágasvár szakasz teljesítéséhez kell külön füzetet venni, azaz oda is kell pecsételni, és még teljesíteni kell a 35 km-es sárga jelzésű Bányász körutat, vagy a Karancs-Medves 35 vagy 50-es teljesítménytúrát. Mi ez utóbbira pályázunk jövő áprilisban, addigra végigérnénk az OKT-n Mátraházáig, és a teljesítménytúra rajtjában meg is adják a kitűzőt.

Bővebben itt: http://www.nmtsz.extra.hu/cstmozg.html

Előzmény: küzmics (44504)
HEV Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44512

Ha gondolod kérj egy árajánlatot pld. innen  mondjuk 200 db-ra és el fogsz csodálkozni!

Előzmény: rozaa (44498)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44511

2000-et nekem is megér ha megmarad ez a szép jelvény. Beszállok! :-)

Szegeden ráadásul van is egy jól menő kovács (ez a szakmája nem a neve) ismerősöm, alkalomadtán megkérdezem a dologról.

Ezzel együtt attól tartok hogy egy verőtőke inkább 6 számjegyű összeg, egy 20-as messze nem fedezi. 

Előzmény: annyi baj legyen (44510)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44510

Akkor már harmada majdnem megvan. Rozaa, mint ötletgazda, vállalod a pénz begyűjtését?

Előzmény: Jesper Olsen (44507)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44509

Érdemes azt is megnézni a linkelt oldalon hogy milyen lenyomatokat produkált HEV a vasbélyegzőkkel, példaértékű! 

(ez nem is igazán neked szól küzmics, hanem csak úgy általában))

Előzmény: küzmics (44508)
küzmics Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44508

Nagyon szépen köszönöm!

Előzmény: HEV (44506)
Jesper Olsen Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44507

Én is felajánlok 2000 forintot. (Már csak a lányom miatt is, akinek már tkp. megvan ez a szakasz. :-))

Előzmény: nagypapi (44505)
HEV Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44506

Ami tisztán OKT azok a jelvények itt megnézhetők, az OKT 50 kitűző és az OKT 60 jelvény hívatalosan már nem beszerezhető.

A hozzátartozó kiírások az OKT kiírásból elérhetők le kell tekerni a szöveget a jelvényekig.

Előzmény: küzmics (44504)
nagypapi Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44505

Szintén.

Előzmény: annyi baj legyen (44503)
küzmics Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44504

Sziasztok! Körülbelül másfél évvel ezelőtt elkezdtétek összegyűjteni itt a fórumon mindazoknak a "pluszba" begyűjthető jelvényeknek a nevét és beszerzésének módját, amelyek az Országos Kéktúra útvonalához kapcsolódnak. Próbáltam keresni, de sajnos nem találtam meg :( Tudna nekem valaki segíteni? Előre is köszönöm szépen!

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44503

+1

2000 forintot már fel is ajánlok, ha valaki vállalja, hogy összegyűjti, és eljuttatja.

Előzmény: rozaa (44498)
Güsziológus Creative Commons License 2014.06.03 -2 0 44502

Béri Andezit kőömlés és kőtár

Az andezit kőömlés lábánál, az erdei útról letérve indul fák között az erdei gyalogút a hajlott andezit oszlopok felé. Az út tengelyére merőleges hossztengelyű, fekvő U alakú látszóbeton építmény ad helyet a 12 db, a Geopark területéről származó kőzet bemutatásának. Az út az építményen került átvezetésre, így a látogató a kőbemutatón át jut a hajlott andezit oszlopokhoz, valamint a kőömléshez, megismerve a hely kialakulásának geológiai és földtörténetét, a kő szerkezeti jellemzőit. A kőömlés felső részén egy kilátópont is található a Cserhát gyönyörű panorámáját biztosítva.
A béri Nagy-hegy helyi védelem alatt álló terület, ami 2010 óta az UNESCO védnökségével működő Európai- és a Globális Geopark Hálózat tagjává vált Novohrad-Nógrád Geopark egyik kiemelkedő földtani értéke. A béri Nagy-hegy mesterséges és természetes feltárásai 15 millió év történéseit foglalják össze kis területre koncentráltan, komplex módon.
A hely időutazás a kőzetrétegek mélyén, hiszen a Geoparkok fő célja, hogy bemutassák az élettelen környezetet, ráirányítsák a figyelmet a földtani értékeinkre.

A HTM hírlevelében olvastam fentieket.

Az OKT közvetlen kapcsolatot biztosít (Z-), erről már írtam pár nappal ezelőtt.

Ez a projekt lehetett a forrása a kőoszlopnak, feltételezem.

Güsziológus Creative Commons License 2014.06.03 -2 0 44501

OKT

Felsővadász - Nyésta

Sikerült tegnap alaposan felmérni a kritikus szakaszt.

Még az eső sem tudta megakadályozni:-)

Az eredmény egyértelmű, nem kell módosítani.

Az eredeti (12 évvel ezelőtti) állapot gyakorlatilag létező útvonal, egy füves, jól járható szekérút.

Van apró módosulás, de ez nem lényeges.

Ez a KÉK az atlaszban is, a CSEREHÁT atlaszban is, nem tudom, miért kellett Felsővadász "belterületén" áthelyezni anno, a szántóföldön ui. már nem lehet "átkelni", ez az út meg létezik, járható.

A vizes növények okoztak némi kárt, de a térkép-részleten jelzett útvonalon sikeresen "átkeltem".

A nyom a búzatábla és a napraforgó tábla határa, de mezsgye nincs, a még alacsony napraforgók között dagasztottam a sarat.

A túloldalon (003-as pont), ott, ahol pár éve még út volt, mér csak bokrok vannak, ezeken kell "átvágni", nem árt a metszőolló, bár már van nyoma annak, hogy többen sikeresen eljutottak a járható szekérútig (004-es pont).

Ezen irányba, majd a 005-ös pontnál nem kell az ösvényen maradni, hanem fel a sáros úton, hamarosan jelzések is lesznek,

A 006-os ponttól már járt földút van, jelzések is vannak.

A térkép-részlet:

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44500

Kedvenc kukoricásom... :/

Előzmény: Güsziológus (44499)
Güsziológus Creative Commons License 2014.06.03 -2 0 44499

Baktakék

Nem tudom, hogy az alábbi útvonal módosításnak mi az akadálya, de a jelenlegi út továbbra is be van szántva (hatalmas kukoricatábla van a "helyén").

"Baktakék ÉNY, országút-keresztezés – országút – Kalmi-tető É – gémeskút –Kalmi-tető ÉNY: K

Indoklás:
beszántás miatt áthelyezés"

Tegnap felmértem a tervezett "elkerülő" utat, a track rendelkezésre áll.

Gémeskutat nem láttam út közben, de a széles, erősen keréknyomos út jól járható, kicsit gazos, a környezete nem a legszebb, de el lehet érni az országutat. A tegnapi esőben ennek volt előnye is, a jelenlegi úton, mely igencsak sáros volt, nem tudom, mekkora lett volna a cipőm.

Ja, az út látszik a Google térképén.

Az OSM "nem tud" az útról.

Feltöltöm a trekket, és holnap már a az OMP térképén is látható lesz.

A térkép-részlet:

rozaa Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44498

Egy klisé 20 e környékén kijön. Dobjuk össze nekik!

Előzmény: AttHunter (44497)
AttHunter Creative Commons License 2014.06.03 0 0 44497

Már 2013 szeptemberében rossz híreket közölt a Balázs a kitűzőkről:

"Két rossz hírem is van. Az egyik szelídebb: kell az eredeti füzet. A másik súlyosabb: már csak 8 jelvényünk van és legalább 25 igénylőnk. Az ezelőtt utoljára 20 évvel használt verőtövet pedig nem leljük.

Így félő, hogy eredeti formájában ezt a lehetőséget kénytelenek leszünk megszüntetni. Ideiglenes megoldásként gondolkodunk kitűző elkészítésében, mert új szerszám elkészítésére most sajnos nincs pénzünk.

Üdvözlettel: Kovács Balázs

2013. szeptember 24."

Próbáltam egy helyi(szegedi) vállalkozón keresztül segíteni, de sajnos elakadt a dolog, így maradt a kitűző, amit az idén adtak ide. Azért még nem adom fel és próbálom meggyőzni a vállalkozó túratársat az ügy fontosságában és jóságában.

Előzmény: radio100jozsi (44493)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.02 0 0 44496

Nem feltétlenül kell várnod tavaszig, a ttúrától függetlenül is bejárhatod a Bányász-körutat egyénileg is, csak igazolj a kis füzetkébe a kódokkal!

A füzet megvásárlása szükséges a túramozgalom teljesítéséhez, utána abba a kódok felírása, a teljesítménytúra csak opciós lehetőség a teljesítésre.

Magyarul ha jól haladtok a kéktúrán és rászántok egy (esetleg kettő) hétvégét a Bányász-körútra akkor akár már az idén meglehetne a Nógrád megyei jelvény.

Nem érdemes sokat vacakolni ezzel sem, mert a helyzet legjobb tudomásom szerint ugyanaz Salgótarjánban is mint Szegeden. Ezek a még az előző rendszerben készíttetett szép zománcos jelvények egyre csak fogynak és egyelőre nincsen hír arról hogy újra készítenék őket. A kitűző meg azért nem ugyanolyan, na.

megveszed ezt a füzetet, bejárod a Salgótarján környéki sárga sáv jelzést, beleírod a kódokat és ugyanott vagy mintha bejártad volna a Karancs-Medves 35 teljesítménytúrát 

A kéktúra pecséteknek is vannak rubrikák benne Nógrádtól Ágasvárig, de a kéktúrás füzetet is elfogadják ezek esetében

Persze logisztikailag egyszerűbb mindezt a K-M túrán intézni jövő májusban, csak mondom hogy ez is egy lehetőség.

Előzmény: radio100jozsi (44493)
olahtamas Creative Commons License 2014.06.02 0 0 44495

Ja a szintvonal az SRTM, a turistautak a Wanderwege az útvonaltervezős, meg az http://garmin.openstreetmap.nl/ oldalról letölthető.

Tudom kicsit fapados ez a barkácsolás, de reméljük hamarosan csinál valaki olyan portált, ami összefogja ezeket.

Ez akár lehetne a turistautak.hu egyik aloldala is :)

Előzmény: olahtamas (44494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!