Keresés

Részletes keresés

vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 451
92-ben végeztem.
Gazdagréten a Törökugrató van veszélyben. Persze ott két utcányira van újabb suli, így nem nagy gond. Na de itt, Sasadon?!

Egyébként az iskolabezárás politikai öngyilkosság lenne. Gyuláék már most elkönyvelhetnék a bukásukat. Remélem, máshogy döntenek. 20-án kiderül.

Előzmény: AliceCsodaországban (450)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.18 0 0 450
Inflenzás vagy? Azok szoktak ilyen lázasak lenni... Ki a fenét hívjak fel? MIt képzelsz te rólam, ki vagyok én?

90-94 között valóban önk. képviselő voltam, méghozzá Gazdagrét volt a körzetem, de úgy kerültem bele ebbe az egészbe, mint Pilátus a krédóba. Így utólag szinte magam sem hiszem hogyan történt, de akkor mindenféle hihetetlen dolog megtörtént.

Van egy fogadásom: az Érdi úti iskola nem fog megszünni, de a gazdagréti egyik lakótelepei iskola sorsa miatt nem lennék ilyen nyugodt...

(MIkor jártál oda, milyen tanáraid voltak? Ki volt az igazgató? Én még akkor kezdtem ott az iskolát, mikor még csak 4 tanterem volt...)

Előzmény: vizsla24 (449)
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 449
Nem te, hanem a Gyulus. Tudod, a polgármestered.

Nem a Tömös utcai részről van szó, hanem az Érdi felőliről, az új épület alatt. Mellesleg én is oda jártam.

Jó lesz hozzászoknod a gondolathoz, hogy Gyulus nem a választók - különösen nem a fideszes sasadiak - kegyeit, hanem a saját pénztárcájának dagasztását tartja elsőrendű céljának. Lakos Imiről mit tudsz? Hívd már fel légyszíves, hogy mit tervez az ingatlannal abban az esetben, ha 20-án a bezárásáról döntenének. Hiszen te közel vagy a tűzhöz, vagy inkább a darázsfészekhez? :)

Előzmény: AliceCsodaországban (448)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.18 0 0 448
Kedves vizsla, én nem szokok felböfögni, ráadásul igen érzékenyen érintene az Érdi úti iskola sorsa, ugyanis oda jártam 8 évig, és a gyerekeim is ott végezték el az általánost, sőt, 4 éve még én is a Tömös utcában laktam.

Nem tudom mi az isten baj van ezzel az agyagos talajjal, a mi (volt) házunk 1939-ben épült, a Tömös utca meredek részén, bizony vagy 20 évig mindig volt egy repedés a falon, mindig kijavítottuk, oszt azóta vagy 30 éve megszünt. Az ottani talaj "mozog", de egy idő után beáll.

Én nem hiszem, hogy az az iskola megszűnne.

Előzmény: vizsla24 (441)
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 447
Olyannyira kampánygányolás az egész (a Bartók különösképp - azt jobban ismerem), hogy a kőlapos járdát sok helyütt már most javítani kell a besüllyedések miatt.
A fáknak kialakított rész meg katasztrofális.
Egyébként azt nem értem, hogy a körtéren, a 6-os villamosnál miért nem csináltak aluljárót.
Előzmény: Demszkyváros (444)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.18 0 0 446
Tessék összevetni!


Erőteljesen csonkolt, már-már teljesen eltorzított fák. A faverem pereme az ígéret szerint nagykockakő, helyette kaptunk randa betont, ami ráadásul sokkal hamarabb tönkre fog menni a téli sózás által. Az alkalmazott merev, csupasz és sokkal nagyobb felületű betonburkolat rendkívül rideg, kietlen benyomást kelt.

Előzmény: muttter (443)
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 445
Egyetértek: ezen állapot a mindenkori vezetés és nagyban az ottani lakosság sara.

Az elhangzottakhoz még annyit, hogy a Kondorosi uszoda környezetét sem ártana rendezni. A nagymértékű autóforgalom - sok parkoló autó - teljesen tönkreteszi az eredetileg zöldsávként funkcionáló két útpálya közti részt. Télen dagonya, nyáron sivatag. Tessék már valamit tenni, mert undorító.
Faültetés, bokrok ültetése, elkerítés stb.

Előzmény: muttter (443)
Demszkyváros Creative Commons License 2003.03.18 0 0 444
Kedves muttter!

Egyet mondunk! És csak egy részét említetted. A Tétényin a süllyesztett járdapereeklesüllyesztése 95%-ban tönkrementek (napokon belül fel is teszem a képeket a honlapomra). Novemberben adták át és már romhalmaz az egész, pocsék kivitelezés, választási kampánygányolás az egész!

Előzmény: muttter (443)
muttter Creative Commons License 2003.03.18 0 0 443
Már rég elcsitult a választási csatazaj, azonban egy-két fontos ügy ugy látszik nem kerül napirendre, pedig a ker-i polgárok szeretnék, ha már figyelne az uj polgármester azokra is, akikért "van". Pl: észrevette-e, hogy a felujitott Bartók B. uton a fákat ővező kis földes részek pereme olyan alacsony, hogy az autók mindenhol ráállnak. Ezzel tönkretették a bokorral beültetett fatöveket, beledöngölték a levegőztető csöveket, széthordták a sarat mindenhol, és méteres gödröket csináltak a kerékkel. Ennek a problémának nincs gazdája !!!! Hiába minden jószándék az ördög a részletekben van. Emeljék meg 1 db kockakővel a fákat szegélyező karimát ,már nem tudnának ráállni az autók, és ujra telepitsék bokrokkal !!! A Karinthy F. uton a felujitott utcát diszitő utcabutorokat a hajléktalanok a mult nyáron összetörték,mint pl. a Csemege 7 üzlet előtt és máshol is.A kerek járdavédő köveket az autósok odébb tették, hogy tudjanak parkolni. A fák köré beültetett b okrok teljesen kiégtek tönkrementek, mert soha nem locsolták őket. Nyáron a gaz verte fel, ami nem égett ki, azt a gaz elnyomta azért ment tönkre. Nem kellene ezeket karbantartani a polg.mesteri hivatalnak ??? Tegyenek már valamit!!! Nem elég egyszer megcsinálni, azt utána figyelemmel kell kisérni, ha nem a polg.mesteri hivatal, akkor kötelezzék a házakat, hogy tartsák, vagy tartassák rendbe. Az ideiglenes csarnok környéke olyan szemetes, hogy elképesztő !!! Kinek a feladata ennek takaritása? A hozzá tartozó zöld terület a karácsonyi favásár tüleveles gallyaitól, meg spárgamaradványaitól szemetes, meg a ráhordott többi szeméttől. Vagy a csarnok, vagy az önkorm. tegye rendbe. Méltatlan kosz uralkodik itt. Ilyennek kell lennie egy budai kerületnek ? Nem hiszem. Igaz, hogy a Körtér rendezés alatt, azonban olyan szemetes, tele hulladékkal, hogy ezért szégyellhetjük magunkat.NÉzze meg valaki a gomga környékét hogy néz ki, de be ne menjen a gomba belsejébe, mert elhánnya magát. Az, hogy az uj aluljáró tele van firkálva, ami állitólag védőanyaggal van bevonva grafitti ellen, az már a legkevesebb !!! Segiiiiitség !! Tessék rendbe tenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 442
A hiba az Ön készülékében van kedves Alice. Nem mindent kell elhinni, amit Gyuláék felböfögnek. Mégha össze is nőtt az, ami mindig is összetartozott. :)
Előzmény: AliceCsodaországban (440)
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 441
Ha a költségek a 40 milliót meghaladják, akkor bezárják. Így teljes, azaz a tény tény marad: 20-án döntenek a suli megtartásáról.
Az alatta futó talaj sajnos agyagos - ezen lehetetlen változtatni, kivédeni az ottlévő búvópatak visszavezetésével lehet. Ez ugyanis biztosítaná az agyagos talaj állandó vízutánpótlását, azaz térfogatának állandó változását akadályozhatná meg.
A kerület nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen modern épületet, amely ráadásul hatalmas területet szolgál ki, bezárjon.
A telek - mint tudjuk - értékes, nem véletlenül fenekedik rá Lakos Imre, SZDSZ-es alpolgármester, mellesleg SEM IX Ingatlanhasznosító Rt. vezetője.
Előzmény: AliceCsodaországban (440)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.18 0 0 440
Én hallgattam a rádióban, hogy nem bezárni akarják az Érdi úti iskolát, hanem valami baj van a Tömös utcai épülettel kapcsolatban az alapozással. Akkor azt mondták, hogy annak a költségeiről van szó.
Előzmény: vizsla24 (439)
vizsla24 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 439
Március 20-án dönt a baloldal vezette testület az Érdi úti iskola bezárásáról. Az ingatlanról annyit kell tudni, hogy 5 éve szinte teljes egészében felújították, tanuszodát és modern tornatermet építettek.
Persze értékes telken fekszik, ez mostanában elég egyes iskolák sorsának megpecsételéséhez.
U-1956 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 438
A Mérnök u.-iskola bezárásáról a határozati javaslat elfogadva.
20-án dönt a testület.
Előzmény: Amorf (437)
Amorf Creative Commons License 2003.02.18 0 0 437
Bizony régen jártam erre. Azt gondoltam, hogy a topik eltűnt a süllyesztőben.
A Vizsla utca a Balatoni út és a Budaördi között van - arra vannak az autószalonok is (Nissan, Honda ...). 24-es szerintem nincsen, ahhoz nem elég hosszú az utca.

Galambok - utálom a galambokat, nem örülnék, ha valaki a közelemben galambokat etetne - sok mocskot hagynak maguk után

Ennél lényegesebb kérdés az iskolabezárások ügye, amiről nem nagyon hallani, de amúgy lóg a levegőben.

Előzmény: alfredoo (407)
c45 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 436
Szvsz a Fehérváritól kifele a pályaidvar felé felszedték.
Előzmény: Tgyta (430)
c45 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 435
Mással van most elfoglalva. Iskolát zárat be. Hát ezt is megértük a kommunisták uralma alatt...
Előzmény: najsebva (434)
najsebva Creative Commons License 2003.02.18 0 0 434
MolnárGy,
vagy más illetékes a pártbizottságból. Újra megköszönve a kapitalizmus új szabályairól tartott tartalmas és szellemes tájékoztatót, legyen szabad emlékeztetnem önöket, hogy vagyon itten négy hónapja egy elvarratlan szál.

Domain.

A kapitalizmus új szabálya az az hogy nem a nagy hal eszi meg a kis halat, hanem a gyors a lassút. Szóval ha van szándék akkor tessék megcsinálni. Ez nem lopás, minden eljárási szabályt precizen betartottunk. És mégegyszer a kampány után amikor minden aránytalanságot kiegyenesítünk ez is a helyére kerül.

Hálás lennék, ha az fent idézett tartalmi kérdéssel kapcsolatban hallhatnánk valamit.

Előzmény: MolnárGy (111)
U-1956 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 433
Február 20-án dönt a képviselőtestület a Mérnök utcai iskola bezárásáról.
Tgyta Creative Commons License 2003.02.18 0 0 432
Akkor jó. Örülök neki. A múlt évben jártam arra. Ha elolvadt a hó, megnézem.
Előzmény: Koravén Karaván (431)
Koravén Karaván Creative Commons License 2003.02.18 0 0 431
Csak a kereszteződéseknél hagyták meg. Lejjebb a Galvanin is felszedték már emlékeim szerint.
Előzmény: Tgyta (430)
Tgyta Creative Commons License 2003.02.18 0 0 430
Nézd meg jobban. A Fehérvári út kereszteződésénél még mindig ott van. Lehet, hogy csak az Andor u. egy icike picike részénél szedték fel, de már ez is haladás.
Előzmény: c45 (413)
Koravén Karaván Creative Commons License 2003.02.17 0 0 429
Kerületi lapok kéthetente, közel egymillió példányban
NSZ • 2003. február 11. • Szerző: Munkatársainktól

A XI. kerületben a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő Média XI. Kft. gondozásában működik az Újbuda című lap és a kerületi televízió. A cég évente e két feladatért összesen 75 millió forintos támogatást kap az önkormányzattól saját hirdetési bevétele mellett. A lap kéthetente jelenik meg 24 oldalon, és ingyenesen, 75 ezer példányban terjesztik. Mivel a Média XI. ügyvezetőjének, aki egyben a lap főszerkesztője is volt, az ötéves szerződése lejárt, a legutóbbi testületi ülésen az önkormányzat képviselő-testülete február 1-jétől új ügyvezetőt bízott meg Kis Andrej személyében.

A teljes cikk

Koravén Karaván Creative Commons License 2003.02.17 0 0 428
1956 arcai – Hontváry Miklós
Egy misszionárius magyar polgár
Magyar Nemzet Online 2003. február 10. 14:25

1925. december 5-én született, az elemi iskoláit Albertfalván végezte, a középiskolai tanulmányait a budai ciszterci rendi Szent Imre főgimnáziumban fejezte be. A Bolyai János Honvéd Műszaki Akadémián évfolyam első lett, de a második világháború közbeszólt és az akadémiát nyugatra vezényelték. A háború végén hazaszökött Dániából.

A Műegyetemen tanult tovább, közben részt vett a nem kommunista ifjúsági mozgalmakban, a kirúgástól tartva 1947-től már segédmunkásként, majd grafikusként dolgozott tovább. Hontváry Miklós szavai szerint ő aktív módon merült le a társadalomba. Barlay Szabolcs lelkész szellemi irányításával, többedmagával megszervezte a főváros XI. kerületében a fiatalok vallásos, erkölcsi nevelését, oktatását, felkészítve őket a várható, szovjet befolyásoltságú kemény diktatúrára.

Hontváry Miklós szociológiát tanított és megismertette tanítványaival a különböző társadalmi rendszerek sajátosságait, így például a kommunizmus, a nácizmus, a fasizmus, a keresztény szocializmus természetét. Korom Mihály mint az ÁVH országos parancsnoka személyesen hallgatta ki 1956-ban a letartóztatott „misszionáriust”, és csodálkozásának adott hangot: hogyan tudott ez a szervezet ilyen hosszú ideig titokban maradni, ugyanakkor mintegy 2300 embert „megfertőzni”. [...]

A teljes cikk itt

AsztalosB Creative Commons License 2003.02.15 0 0 427
Sziasztok Éjjeli Baglyok!

Szeretnék egy hülye kérdést feltenni, bár nem feltétlenül a topikhoz kapcsolódik,de politikai érintettsége van, hiszen egy politikus nőről van szó. Talán valaki meg tudja nekem mondani, hogy mi történhetett Szili Katalin bal kezével??

alfredoo Creative Commons License 2003.02.15 0 0 426
kk

gondolkodtam mert ez meg az 5.

ugye azert nem mindig ugyanazt irtam? mert visszanezni nincs kedvem. igy ebben maradunk.

nyugodtan etesse barki a galambokat es a masik oldalrol nyugodtan egye meg barki a galambokat. igy fennmarad az egyensuly. es ez fontos...

te meg fikazzal nyugodtan. az is az altalanos egyensuly resze.

kokarda.

Előzmény: Koravén Karaván (423)
alfredoo Creative Commons License 2003.02.15 0 0 425
aliceka

en a reszemrol etesd nyugodtan a galambokat. ha meg valaki feljelent akkor kifizeted a buntetest. ennyivel tobbe kerul a galambetetes. ez ugye nem tragedia. 10000 ft.

ja es a galambleves CSAK a fiatal galambbol jo. de ettol meg tenyleg nagyon finom. remelem az a veszes marhakor sincs benne. ez a szivacsos marhasag sok sok szenvedessel jar. en pl. mar nem is eszem marhahust. csak ritkan.. es akkor sem olyan jo etvaggyal mint regen. regen minden mas volt. regen minden jo volt...

Előzmény: AliceCsodaországban (424)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.14 0 0 424
MI a fene bajotok van a galambokkal?????
Ugyan miféle vészt terjesztenek, mik erre a bizonyítékok gyakorlatilag?
Tudjátok milyen finom a galambleves?

Az legyen a legnagyobb baj, ha öregasszonyok etetik a galambokat. Itt nálunk nincsenek galambok, de ha olyan helyre költözöm, ahol vannak, akkor én fogom etetni, és ha valakinek ez nem tetszik, jól tökönrúgom és kész.

És teszek az önkormányzatnak ilyen irányú rendeletére. Mi van, már minden rendben, már csak a galambok vannak hátra oszt jól vagyunk???

Koravén Karaván Creative Commons License 2003.02.14 0 0 423
Már 4x válaszoltál.

Ugye nem sírsz?

Előzmény: alfredoo (421)
c45 Creative Commons License 2003.02.14 0 0 422
Nem bírom követni, biztos hogy én vagyok degenerált, de hogy jön ide most a Népszabó?

A galamb szinte a XX-ik századi város modernizált patkánya.

Előzmény: alfredoo (421)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!