Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Szerintem fel kéne keresni az alaplap gyártójának honlapját, ott megnézni. Érdemes a legfrissebb BIOS-t feltenni, ha nem az van rajta. Nekem nem rég volt egy alaplapcsere, mert nem mindent támopgatott a Win-7 az integrált dolgok közül (alaplapi videókártya).
A tabetek belső "lemeze' NTFS? Mert a TotalCommader for USB nálam nem látja. Meg a külsőt sem. Bár a leírása szerint főleg az OTG-re dugott NTFS cuccokra van kitalálva.
De van, csak nem akarok drótokat magam kórül. A jelenlegi BT gps-t odateszem, ahova akarom, a táska szíjára, műszerfal tetejére stb. A legjobb az lenne, ha a tablet belső GPS-e haznalható de lenne, fe csak dísznek van, marha gyenge az antennája. Meg az loggernek nem jó, max 2-3 óra üzemidővel. Ha ugyanaz a cucc a gps és a logger, az praktikus.
Adatokat kellene visszanyernem újratelepített hdd-ről. Az active partition recovery-vel eljutottam addig, hogy látom, megvannak a fájlok. De sajna tovább nem jutok, lehet, én használom rosszul. Esetleg tudtok valami hasznos progit ez ügyben?
Van olyan konverter, ami az USB-n kiküldött adarfolyaból egy tableten olvasható BT darfolyamot csinál? Azaz egy usb-s GPS kimenetet tudnék-e bt-n keresztül bevinni egy tablet naviprogramjaba.
Olyan USB stickem nekem is van, amelyikkel az asztali gépemnek lesz BT-a, mivel eredetileg nincs:-(
Az mitől lehet, hogy minden bekapcsolás vagy újraindítás után, a lemezkezelőben újra és újra hozzá kell rendelni a meghajtó betűjelet a merevlemezhez és a partícióihoz, az usb-stickhez ugyanúgy? Csak az ssd-t és a dvd ramot látja.
Írónál is gyengülhet a fej, ami egyre rosszabb minőségű lemezeket eredményezhet. Írás után én a Nero CD-DVD Speed tesztprogrammal szoktam lefuttatni a minőségi tesztet, már amikor még írtam lemezeket.
Az mindenesetre tapasztalat, hogy a lejátszó, öregedése során először az írott lemezeket kezdi egyre nehezebben beolvasni, vagy egyáltalán.
Akkor ezek szerint a lejátszó is lehet a ludas. Hát nem mai csirke, még valamikor 2000 körül vettem.
Szóval akkor nincs értelme új cd-írót venni a gépbe, az nem oldaná meg a problémát. Milyen jele van annak, ha az purcan ki? Egy időben az öcsém 500-as példányszámban nyomott benne cd-ket, szóval nem átlagos mértékben volt igénybe véve, azért gondoltam, hátha ott lehet a baj.
Lehet, hogy kezd gyengülni a lézerfej a lejátszóban, vagy jobb esetben csak poros a lencse. (Régebben videoszervizt is üzemeltettem, ahol ilyen esetek is gyakran előfordultak.)
A program és a gép mind ugyanaz, amit eddig is használtam. Nero Essentials, a CD is a szokásos Phillips. Csak az utóbbi egy-két hónapban van ez a probléma, hogy a hifi cd-lejátszója nem ismeri fel az így írott cd-ket, pedig már a leglassúbb sebességgel írom.
Ha a megírt audio cd-ket az audio lejátszó nem látja, csak a számítógép, az szoftver vagy hardverhiba lehet? Ugyanaz a lejátszó a régebben írtakat látja, csak a mostaniakat nem.
Az általad említett körön már magam is túlestem kb fél éve, volt is mit gyomlálni (főleg az Nvidia frissítések), de ahogy akkor itt is írták, főleg a win7 frissítései utáni maradékok azok, amik hizlalják a rendszert (2009 nyári telepítés, de amúgy nincs vele gond), és bár van olyan progi, ami ezeket is megnyirbálná, de állítólag kockázatos, mert későbbi update-nél megnyekkenhet miatta a rendszer.
Visszaállítási pontból asszem csak 2-t engedélyeztem, és egyetlen nagyobb felhasználói progim van, a már említett Studio 14. Ennek törlésével nem sokat nyernék, vagyis a bővítést előbb-utóbb meg kell csinálnom;) Mivel ahogy írtad, e kérdés, hogy a C "csak" 68GB-ra növeljem, vagy 107GB-ra. Persze egy fteljes mentés után lehet, hogy kipróbálom én is azt az Easeust;)
A Windows karcsúsítására általában van lehetőség, például a visszaállítási pontok törlésével, vagy például a Users mappa alatt én a Total Commanderrel szoktam tallózgatni, a mappára Space, erre kiírja a méretet, ahol gyanúsan sokat mutat, ott megyek tovább lefelé. (Rejtett fájlok megjelenítése magától értetődően beállítva.)
A Windows Lemezkezelő valóban alkalmas nyújtásra, de csak a partíció végétlehet vele odébb tolni.
Ha a partíció kezdőpontját szeretnéd eltolni, az már kockázatosabb, mert ott van felírva az NTFS struktúra, azt is odébb kell tenni, noha az Easeus programja nekem azt is korrekt módon elvégezte. De azért nem fontos kockáztatni, vérnyomást növelni, ha nem muszáj, áramszünet is veszélyes lehet, ha nincs akkus táplálás.
Egyébként úgy van, ahogy írtad, először partíció törlése, utána nyújtás.
Az one Note 2010 nyomtató kivételével végigpróbáltam őket. A prsc úgy ahogy. Nagyon rossz lett a minőség. Talán ha a scannel felbontást tudtam volna állítani, akkor az lett volna a legjobb.
Ha van egy GPS loggerem USB kimenettel a a pillanatnyi adatok küldésére (lényegében egy GPSegér, csak logger is), az USB kinetet meg tudom hosszabbítani BT-vel? Azaz hogy BT-s GPS legyen belőle.
Van egy 48GB-s C-m, amin már ijesztő a helyhiány - pedig abszolút nincs telerakva programmal - és nyilván a Windows folyamatos frissülésével egyre fogy.
Ami számomra jó hír, hogy a C után van három partíció (19,53GB + 2GB + 37,6GB) a gyakorlatilag sosem használt Linuxnak.
Ahogy olvasta, megoldható, hogy ezeket beolvasszam a C meghajtóba.
Ha jól tudom ennek menete a következő:
1 - lemezkezelőben a bevonni kívánt területnél: "Kötet törlése"
2 - lemezkezelőben a C-re kattintva "Kötet kiterjesztése..."
Itt be kell állítani pár dolgot, majd utána dolgozik egy darabig a gép (gondolom formáz) és kész, lesz egy nagyobb C-m, amin a jelenleg is aktív oprendszernek semmi baja nem lesz.
Jól tudom, hogy elvileg ennyi az egész? Van esetleg valami banánhéj a dologban?
Az is érdekelne, hogy a D-t tudnám-e bővíteni előrefelé (a fizikailag elvileg előtte levő 37,6GB-s partíciódarabot hozzácsatolni) vagy inkább csatoljam az egészet a C-hez?
Itt egy screenshot a lemezkezelőből, mire gondolok:
Particionálás és formázás után, még mielőtt telepítést indítanál a kijelölt lemezre, talán vissza lehet lépni a konzolhoz, vagy ha nem akkor újraindítás után a konzolt választani, ahol a Diskpart paranccsal tudsz operálni, az alábbiak szerint.
list disk (gépben lévő lemezek)
select disk 0 (első lemez kijelölése)
list partition
Ha lenne GPT lemezem, gondolom itt jelezné a list disk parancs:
De szerintem egyszerűbb egy másik Windowsban elvégezni a particionálást.
Valaki meg tudja mondani, hogy windows 7 installkor, amikor létrehozom a partíciókat és leformázom, akkor honnan tudom, hogy mbr vagy gpt partíciót hozott-e létre? Mindenképp mbt-t akarok (épp ezért rakom újra, mert alapból gpt-re installált).
Kifejezetten windows-ra keresek, a mobilom érzékenysége nulla a notebookhoz képest.
A linkelt listát köszi, utánanézek, használható-e valamelyik. Amiket google-n találtam, a közelébe sem értek az inssidernek. (Nem az érdekel, hogy milyen wifi eszközök vannak a környéken, hanem hogy melyik csatornán érdemes próbálkozni 2.4GHz-en, ami eléggé telített, sok esetben úgy érzem, az engedélyezettnél jóval erősebb jelforrások által)
Sziasztok! Kicsi az esély rá, hogy tudtok segíteni rajtam, de hátha...
Volt egy inSSIDer nevű, ingyenes program, aminek a 2-es verziója elég sokat segített a környékbeli routerek által használt csatornák felderítésében. Az a gond, hogy a szoftvert fizetőssé tették, az ingyenes változat telepítőjét csak alternatív, tehát megbízhatatlan forrásból tudnám elérni, viszont szükségem lenne egy ilyen eszközre windows alá (linuxos van)
Ahogy a Google találatait elnéztem, nem nagyon van hasonló. Ti esetleg tudtok ilyenről?
Ha igazam van és nincs ilyen... némi C, python, esetleg java ismeret birtokában, de wireless témában szinte nulla ismerettel, van arra esély, hogy némi olvasgatással összehozzak egy-két hét alatt valami ilyen programot, GUI nélkül?
Annyira nem vagyok analfabéta,van hozzá telepítő lemez amit fel is raktam.Érzékeli a netet amihez csatlakozni tudok,de miután beírom a jelszót és csatlakozok nem kapcsolódik de az ikon meg teljes telítetséget mutat.Amíg windows 7 volt rajta addig ugyan ezzel az antennával és beállítással rendesen működött.
Feltettem a win 8-t és sajnos a tp linkes antennámmal nem tudom fogni valami oknál fogva a netet.Tl-wn 822n tipusú az antennám.Valaki tud erre valami okosságot?
sziasztok! Win7-et frissítettem meg valami védelmet is frissítettem rajta, és hazavágta a nyomtatómat valamint se az egeret, se a számítógépet semmit nem ismer fel (egyébként működik minden csak nem látja a számítógép gyártót, típusszámot stb, szóval hibát észlel)
Van valami progi hogy felismerje vagy újra kell mindent telepíteni?
hogy a rakba lehet ravenni egy win7-et hogy egy idozitett esemenyt domainnevusernev jogokkal is futtasson? a juzerrel belepve futtatja, de idozitve meg nem
win7 64-hez win mediaplayer 11 vagy 12 letöltésén kínlódok, de semmi siker. A win honlapjáról letöltöttem valami médiacsomagot amit ajánlott (304mega) de azt írja nem jó a gépemhez. Egy csomó helyen nézem, de el se indul a letöltés vagy error :-(
Köszi előre is!
Vagy ha tudtok olyan médialejátszót aminek van grafikus equalizereknél szokásos 30sávos kijelzője (a kijelzés fontos nem az állítás), azért is nagyon hálás lennék.
Mostanit nem tudom, előzőkből volt aminél hullott a kijelző, ott valamit benézhettek, amúgy ez a sorozat is megy felém jó ideje, kevéssel volt baj, viszont 1 napon belüli gari. Igaz vicc, hogy én iparibb Dellt vettem 400ezer felett jó 1 éve, kistestvérét most használtan 100 alatt tolják. Csak nincs időm cserélgetni, IBM lehúzott 6 évet élesben, most 24 órás kvázi szerver lett belőle, valamint tolja a hétvégi projektoros mókákat és kararóka bulikat, ha a Dell is így jár 6 év múlva, akkor tán azt mondom, hogy jóvanja. Toshibáim Core2esek, még mindig rendben vannak, de max. kettőt hagyok meg, mert rendezvény és kölcsönzés nincs mostanában, ha igen, akkor 30-60ezer körül bármit veszek a piacon. Most veszek prá Win7et és évekre rendben leszek.
Toshibából később rezgett a léc, de nekem azóta mennek, most szórom el használtan a céges vasaimat. Dellt nézzél, 130-150ezer körül van kisebb i3as, rendes garanciával.
Csak egy eszmefuttatás volt, a "kajak vétel" elmélet kapcsán. :) A "does not support"-ot arra írtam, ami be lett idézve már a BIOS indulása kapcsán. Lehet hogy megint láma feltevés, de én azt úgy értelmeztem, hogy már eleve a kütyüt lehetetlenné teszik W7, sőt urambocsá' XP használatára.
A "MM tipusu"-val felkavartad a lelkiismeretemet :) Igaz, hogy amit én vettem a Tecckóban (végülis ugyanaz a família) az ráadásul androidos, de párszor azóta már mértem 200 feletti vérnyomást.
Ki használ Androidon Gmail appot? Hogy lehet belőle úgy kilépni, hogy ne maradjon bejelentkezve a gazdi? A windózos gmailban van kijelentkezés. A droidosban nem találom, így a haverinám attól fél, hogy ha máshoz kerül a gépe, belepartizánkodik a levelezésébe.
Virusgyanus temaban nem talaltam forumot, remelem, tudtok segiteni.
Avast alapverzio van a gepen, eddig jol dolgozott.
Most hirtelen felfigyeltem a pendrajvomon egy doc.exe 2012-es datumu fajlra, amirol semmit se tudtam. Toroltem, erre az avast azonnal visitott, hogy virusos volt, de mar nincs vele gond.
Ket nappal kesobb ismet megjelent a fajl. Rajottem, hogy azutan jelenik meg, hogy elinditom a webrol letoltott free commander portable programot. Ismet csinaltam egy teljes virusellenorzest, az avast nem talalt itt semmit, de a nemreg letoltott mysql oktato weboldalrol szolo konyvtarban talalt a pici jpg fajlt, amiben exploit volt.
Az avast megbizhatatlan, vagy valami nagyon jol atveri?
A support (frissítések) az teljesen más tészta, ne keverjük.. Ámbár én a W8 megjelenése óta szinte csak W8-at láttam előtelepített lapopokon a MM tipusú szupermarketekben..
Bár nem értelek miért te veszed magadra a dolgot!? nem neked szólt az előző hsz hanem a Jahno-nak mivel úgy érezte jogos flegmázik. A cég 1 éve vette a tabletet Citrix Reciver-hez, ahhoz tökéletes volt, most viszont más alkalmazást szerettünk volna használni rajta ami jelenleg csak win7 alatt fut. És nem jó a laptop mert kicsinek kell lennie hogy mobil legyen és hozzá tudjuk kapcsolni egy MoCap ruhához. Remélem most már mindenki mindent ért és nem lesz több felesleges kérdés, plusz körök. Garfield-nek köszönöm az értékes hozzászólást. Köszi még egyszer.
Majd az lesz a szép, amikor lapost is, tabletet is csak és kizárólag W8-al forgalmaznak, és "íWindows 7 does not support."... :( Ha munkára kell, ha cégesnek, vagy csak épp filmeket masszírozni rajta, dobd ki a régit. :(
Olyan jó hogy te döntöd el mi a jó nekem és mi nem. Ha érdemben nem tudsz hozzászólni akkor minek koptatod a ujjaidat!? Ha már nem vetted a fáradtságot, hogy megkérdezd miért szeretném akkor elárulom. Céges környezetben kellene futtatni egy alkalmazást amit jelenleg csak win7 alatt fut. Szerinted akkor jó nekem a win8?!
Ennek kiderítésére, én ezt (is) csak ajánlani tudom - ne riasszon el, a program sokrétű használatának lehetősége (látszólagos, viszonylagos bonyolultsága).:-)
Valszeg bugos ez a digi mérő, mert a timeout ellenére és után is pörgeti még jó ideig a felfelé forgalmat. Szerintem hagyd a fenébe, a datanetes meg a speedtest.net is ugyanezt tudja, de legalább működik jól.
Olvasgattam a sok dicsekvést, hogy ilyen sebesség, olyanabb sebesség. Egymásra licitálva egy fórumon.
Erre kíváncsiságból elmentem a magasztalt xxxxxxoldalára. Rámértem az én sebességemre. Mit sebességemre! Lassúságomra. Feltöltés mérésekor kiírta, hogy A KÉP SZERINT.
De ezt bánta a fene. Viszont egy jó percig vagy több ideig nem engedett a gép sehová csatlakozni.
Nem fagyott le, mert pl. a képszerkesztő működött.
Többször is kipróbáltam. Minden esetben ez volt az eredmény.
Már a weboldal kinézete is erősen hasonlít az áramspórolós lehúzós átverésekre. A terméknek konkrét típusa sincs, csak a rizsa. Szóval, biztos működik és gyakorlatból mondod? Csak azért bátorkodom kérdezni, mert nevesebb gyártók cuccaival is beszoptunk (SMC, LinkSys, ésatöbbi).
PDF-et nem tudsz Readerrel szerkeszteni (kivéve a kommentezést). Ahhoz valami PDF editor kell. Ilyenek a Adobe Acrobat (nem a Reader!), a Foxit (Phantom, vagy Advanced Editor) Debenu PDF Tools, meg még egy pár. A lényeg, hogy Editor legyen és ne Reader. A legtöbb fizetős.
Hát a pdf lényege pont az vóna, hogy mindenkinél ugyanúgy nézzen ki, és ne lehessen módosítani meg beleirkálni, pláne nem egy ÓvasÓ nevü programmal, ugyi...
Itt még nem mondtam, most pótolom, mert elindult egy email-marketig hullám a kütyüvel.
Ha nincs térerő a vevő helyen, azt meg lehet vele oldani, mert tényleg erősítve adja tovább a WiFi-t.
De ugyanakkor le is lassítja az adatáramlást, mert csomagokban van az adattovábbítás, minden csomagot ellenőriz a kütyü, ha hibás, ismétlést kér, és utána küldi tovább, esetleg újabb hibával. Tehát legjobb esetben is felére csökkenti az átviteli sebességet.
Ha az alternatíva az, hogy másképpen nincs wifi, akkor ez is egy megoldás. De csak azért, mert gyenge a jel és a hibák miatt egy kicsit lassít, akkor ez sokkal többet fog lassítani.
Első körben átverés. Második körben a piaci repeaternek nevezett dolgok sem működnek rendesen. Ha kevés a lefedettség, akkor +1 doboz kell. Bár ezeket szerintem írtuk, kérdés mit is szeretnél pontosan?
Ha legalább egyetlen márkajelzés, gyártói link lenne, típus, specifikáció, valami!
Ez szerintem sima lehúzás. Jobb esetben egy téglát kapsz csomagban, rosszabb esetben azt sem, csak meglépnek a pénzeddel.
Illetve lehet, hogy kiváló termék és pont úgy működik, ahogy leírják, de akkor nem akarnak eladni egyetlen darabot sem, ezért szélhámos csalóknak álcázzák magukat. :)
kb. 10-11 évig működött ingyen, és erre most találják ki, hogy fizessünk?, ez is érdekes lenne, - de a mostani jelenségek nem utalnak arra/ legalábbis nem írja, hogy pénzt kérne, simán csak nem megy...
szerintem már a minimumon van kb., már majd' veszélyben - a furcsa, hogy ennél jóval védettebb verzióban is működött vagy 1 héttel ezelőttig - hátha mégis a bizonyos honlappal van vmi, aztán pár nap múlva magához tér megint?
Nincs ingyen ebéd. És, ahogy így elnézem, nem is lesz.:-)
Vagy (jó esetben a sűrű fillér, ritka forint elve szerint) fizetsz az online játékokért, vagy átmegy minden, ami számodra (így hát mások számára is) fontos, a 80-as porton.:-)
Úgyis valami tűzfal lesz. Én arra csak a vállam vonogatom, sosem tartottam semmit működőképesnek és csak a szopás van vele. Múlt héten a csoda Norton intézett el egy gépet haversrácnál.
1-2 oldallal ezelőtt írt problémáim még mindig megoldásra várnak, ne fogjátok vissza magatokat, még mindig lehet bárki az első helyes megoldó, csak bátran
Sajnos nem. Megnéztem, nincs bepipálva semmi. Ez a jelenség csak felhasználóváltáskor áll fenn. Tkp. a felhasználóváltáskor megjelenő képernyő tartalmát olvassa valami torz géphang. Utána már semmit.
A Ninite nevű oldalnak lehet kulcsszerepe a dologban, onnan szedtem le véletlenül valami bővítményt.
Mindenesetre a Számítógép - Tulajdonságok - Speciális rendszerbeállításokban tiltsd le, hogy hiba esetén automatikusan újrainduljon, akkor megnézhető a kék képernyő és többet tudsz meg.
Az előbb egyszer csak fehér betűkkel kiírt valamit kék háttéren (elolvasni nem tudtam, mert egy pillanat volt az egész), aztán kikapcsolt a gép magától. Visszakapcsoltam, minden normálisan működik. Mi volt ez? Van jelentősége, vagy ne foglalkozzak vele?
Köszi Neked és B Palinak is a segítséget. A legutóbbi újratelepítésnél elfelejtettem telepíteni az SP3-at. Most pótoltam, de a legújabb szkájpot kellett telepíteni, mert a korábbival nem akart menni.
Röviden, mióta a Microsoft megvette a Skype-ot, azóta kavarnak, mint Piszkos Fred a málnaszőrt'. El akarják érni, hogy az XP-t lecseréljék a népek.
Valamit segít, ha a ServicePak3-at felfrissíted. Utána a legújabb Skype telepítő már működni fog. De lehet, hogy a video-rész már nem, azt fogja mondani, hogy "a te hardvered olyan régi, hogy az új fejlesztett Skype-video nem tudja használn". És nyilván akkor is ezt fogja írni, ha közben már vették Windows 7-est. Vagyis vegyél új gépet is.
Körkérdés: Nincs valakinek régebbi Skypesetup 6.18.59106.msi-je? Ez a verzió az egyik asztali gépemen megy, a video rész is. A régebbiek nem települnek fel az ugyanolyan másikra, az újabbak feltelepülnek, de nem megy a video a másik gépemen :-(
Van egy kis gondom, de nem tudom, hogy a Windows-zal kapcsolatos-e. Tegnap nem tudtam elindítani a szkájpot. Többszöri próbálkozás után az alábbi hibaüzenetet kaptam.
"Failed to get proc address for GetLogicalProcessor Information (KERNEL32.dll)"
Elnézést ha már tárgyaltátok volna, de napok óta nem tudok hozzászólni Windows 7 alól, mert a böngésző (Chrome) nem küldi el amit írtam. Androidnál semmi gond.
Bocsi, hogy beleszólok a felnőttek dolgába, de nem lehetséges, hogy egyszerűen csak "hangos" üzemmódba lett kapcsolva a gép? A látássérülteknek van ilyen opció.
A No.1 asztali gépemen van 4 böngésző, a freemail.hu-ra lépve mindegyik kiszáll, valahol az igazoltatáskor, hol előtte, hol utána, de még a posta megnyitása előtt. Más böngészni valók általában rendeben mennek.
A No. 2 asztali gépemen ilyen probléma nincs. Azon csak a böngésző indulása lassú. Felkerült valahonnan (valami hozta magával, én nem kértem) egy AVG Tuneup 2014 nevű alkamazás, ami ajánlgatja, hogy majd ő megoldja, ha megveszem a teljes változatot. Amíg nem veszem meg, addig esetleg ő maga lassítja a böngészőt?
A 'portable' alatt a live-cédét érted? - usb de vegul is igen, protable ubuntu 14.04.
butulni viszont hogyan tudna róla a bios (által), ha az nem látja? - teljesen logikus kerdes, erre kene valasz. A gephez csak egy win 8 driver dvd-t adtak, errol nem bootol, ez nem elotelepito cd, raadasul ha az lenne, akkor is mire megyek vele? Pont a win 8-tol keszulok megszabadulni. Mivel a leany csak skypol, facebookozik es filmeket nez, egy ilyen gyonge vashoz meg talan jobb is lenne a linux mint a win 7. Ha visszarakom a kedvenc hatterkepet, lehet eszre sem veszi_). De a bios problemaval nem tudok mit kezdeni.
"Megjött". Úgy tűnik XP-re klónozva megy a dolog. A plugin-ok is átjöttek. Egyelőre jónak tűnik a megoldás.
Kérdésem: akkor pl. ha újra akarom húzni valamelyiket (XP vagy W7) elegendő csinálni egy ideiglenes mappát valamelyik meghajtóra, és abba átmásolni? Akkor is működik az új telepítéssel?
Sziasztok.Miért van,hogy egyszer csak nem müködik se az egér se a touch pad a laptopomon.Mondjuk nézek agy foto sorozatot és görgetem az egérrel,egyszer csak nem megy,jobb gomb katt és megy egy darabig kb. fél percig,és ugyanezt csinálja a touch padnál is a görgető része.Vagy írok valamit és egyszer csak eltünik a villogo kis vonal és nem tudok írni,szintén jobb gomb és ok.
Bootoláskor nem pofázik, az automatikusan beléptetett felhasználó bejön. Mikor nyomok egy kijelentkezést és kiteszi a felhasználók ikonjait, akkor kezdi a műsort.
Megjelenik egy hibaüzenet:
"Nvda hiba
failed to load icon from the file C:Program Files (x86)NVDAimagesnvda.ico (error 2: a rendszer nem találja a megadott fájlt.)"
Ezt felolvassa, aztán még ilyeneket mondogat, hogy "bejelentkezési felület", "bejelentkezés a Windowsba", az ikon fölé húzva mondja a felhasználó nevét.
Én arra gondolok, hogy a Ninite nevű oldalról valami nem kívánt bővítmény jött, ami nem szerepel a telepített programok listáján.
Esetleg ebből kiindulva van valakinek valami ötlete?
"Meg az ubuntu sem telepult fel ra. Kiirja hogy minden ok, de a merevlemezt meg a bios sem latja. Pedig forog, portable ubuntu alatt megvan rajta minden adat, amit tegnap elott ramentettem"
A 'portable' alatt a live-cédét érted?
Ha már elindult a rendcer (akárhonnan), akkor már mindenképpen látja a vinyókat, mer' nem a BIOSon keresztül kezelődnek má' kb. a win nt óta (azt is csak 2ezer3száz* mondtuk el, ugyi, hogy -pont emiatt- nem elég a biosba' úgymond letiltani installkor a védeni kívánt diszket, igaz?); butulni viszont hogyan tudna róla a bios (által), ha az nem látja?
Szerintem a júzer. Főleg ha ilyen BIOS nem látja, de app látja, meg satöbbi.
Aztán ha tanúsítvány hiba van, akkor az jóféle IPelrejtős, proxyzós csoda előbb lesz, mint a hardver. Lenovóhoz meg jár gyári előtelepítő lemez, vagy meg lehet róla írni, ha egy Linux bebootol, akkor az is. Kár tovább bonyolítani.
Nem arrol van szo, hogy leszarom a tanusitvany problemat, hanem arrol, hogy csak egy gepen van meg, ott is csak win alatt. Sem a netcafekban, sem ezen nem zorog, linuxon otthon se. Hogy vegyem igy a problemat annak, aminek allitja magat? Ez majdnem olyan, mintha az egyik otp bankomat elfogadha a pinedet, a masik nem.
A telepitessel tovabbra sem jutottam elore. Beleraktam a gepbe egy masik hdd-t, dvd-rol bootol, a windows inditasa kepernyon nem jut tul. Vigyem be egy szervizbe win telepetesert? A rakas szar lenovo komplett konfigkent kerult ide, hiaba vertem a nyalamat, most meg kesz kellene legyen szombatra. Meg az ubuntu sem telepult fel ra. Kiirja hogy minden ok, de a merevlemezt meg a bios sem latja. Pedig forog, portable ubuntu alatt megvan rajta minden adat, amit tegnap elott ramentettem. Fingom nincs, a vas hat honapos. Egy alaplap, egyetlen ram foglalattal, egy dvd rom, egy hdd. Plusz a tap. Mi az ami ezen kepes nem mukodni?
Meg is keresem, és lementem valahová. Ebben benne vannak a plugin-ok, könyvjelzők is?
A Xara-val is így van, az AppData-ban van elmentve az egész munkaállománya. Azt le kell menteni, újratelepítés után meg vissza, és megy minden tovább. (Egyszer irtózatosan megszívtam, mert erről nem tudtam. És kizárólag a *web kiterjesztést nyitja meg korrektül a program, ha *html exportot nyitnék meg vele, akkor szétesett, értelmetlen halmazt húz be.. :S)
Amúgy megemlíteném az options/sync menüpontot. Lehet csinálok neki egy mailcímet, verzió elvileg ugyanaz, csak egyszer már szinkronizáltam és másikban felülírtam, most nem merem újra megnyomni :-D
Na, ezt majdnem beírtam újra, itt van pár hozzászólás a vágólapon, de valami szopó van felém is. 2 gép, Chrome/Explorer, nem akarja az Indexet. Most átemeltem a harmadiknál Firefoxba, ettől szép az élet. Explorer egyiken konstans 1 hozzászólást enged, után elszáll. Chromeban meg elszürkül az "elküldöm" fül, amint megnyomom :-)
Azért ott más szopás lesz, bankszámlánál különösen aggódnék, ha azt mondja, nem jó a tanúsítvány. Aztán az ilyen hülyék leszarják, nekem a bank meg extra biztonsági akármit vezet be (miután elvitték a hülyéktől egy csomó pénzt), amitől csak én szopok és egy utalás is több kattingatással, SMS-el jár.
A történet tömören: laptop, Win7. Vélhetően a Ninite oldaláról került rá valami. Azóta indításkor valami robothang olvassa a bejelentkező képernyőn megjelenő szöveget, ill. felhasználóváltáskor szintén. A jelszó beírásakor pl. "Csillag, csillag..." - mondja fennhangon.
Mi lehet ez? Hogy lehet tőle megszabadulni?
(Ha valakinek van valami jó ötlete, akkor lehetőleg egy középső csoportos óvodás színvonalán szeretném kérni, mert nem vagyok túlzottan járatos a dolgokban.)
Legfeljebb használat közben jön rá az ember, hogy van böngésző, ami RAM-ért cserébe szolgáltat is. Nem viccből van az.
Nekem úgy van beállítva, hogy lemezre nem is tárol egyáltalán (nem cache-el, a gyorsabb működés érdekében), csak RAM-ba töltöget mindent.
Igaz, így ahány Youtube-videót megnézek, azt is mint RAM-ba tölti, ami ugyebár véges (főleg lapozófájl nélkül), leugat a miatta a Windows, hogy zárjak be valamit. Ilyenkor legfeljebb bezárom és újraindítom, attól kiürül. De a lapokat megőrzi, minden megy tovább.
A chrome alatt még a google sem indul el, a gmail sem, ehhez jön még az Otto, Facebook stb. Linux alól mind nyílik rendesen. IE-ben és FF-ban stíluslap nélkül betölti. Ha windows 7 fut. Ahogy írtam legális és aktivált.
Ez a lány gépe, mellesleg még nálam sincs megoldva a virtbox ubuntu alatt a win 7-nek. Már mindent letöltöttem hozzá, sztem ram is van elég, de éjjel-nappal úton vagyok, rutin nélkül ez eltart egy darabig. Ami a tanúsítványt illeti, linux alatt netezek most is, itt egyikkel sincs gond. A win legális és aktivált. Az vmi win nyűg lesz. Most is ff fut, egyedül ez alatt nyílnak meg az oldalak, de ott is stíluslap nélkül tölti be.
Szerintem inkább az van, hogy jobb érzésű ember ilyenen legszívesebben röhög egy jót, mint hosszas magyarázkodásba bocsátkozzon, felsorolva például a kedvenc kiegészítőit, ami megkönnyíti, praktikusabbá teszi a mindennapi használatot.
Vagy például azt, hogy a Windows cseréje esetén a Firefox milyen egyszerűen átültethető másik Windowsba, komplett beállításokkal, kiegészítőkkel együtt, de még a lapok pont úgy jelennek meg, ahogy a régi Windowsban bezártam.
Tele van a t--köm a tanúsítvány axságokkal. Hogy lehet ettől megszabadulni? Ha úgy döntök hogy lexarom a hamis tanúsítványt és mégis csak szeretném megnézni a bankszámlámat, a mailboxomat, miért kell ehhez linuxot bootolni? Hol lehet ezt kiirtani?
Nem akartam én rizsázni, megírtam, mi miatt kellett csak idáig is. (pl. éppen futó, egyébként le nem tölthető filmek "lementése" a temporaryból, stb.)
Az se biztos, hogy ami a tárgyalt gond böngésző-függő. A leírt: "nem tartalmaz szöveget" postok itt a fórum piszkozatai között hiánytalanul megvannak. :S
Köszi a tippet, tényleg jó. Legalább megőrzi a szöveget, amit hirtelen felindulásból alkot az ember. Mondjuk, negyed oldalnyi eszmefuttatást tényleg bosszantó volt újra megírni, néha el is vette a kedvet.
Attól függetlenül az üzenet ugyanaz. Vagy ott is bugos a dolog, mert így kéne szerepelni a hibaüzinek: "A hozzászólás nem tartalmaz értelmes szöveget" :)
Hát, ezzel nem hiszem hogy egedül lennék. Ha a nagyátlag véleményét nézzük. A mostani verziónak már annyi haszna sincs mint régebben. PL. a Temporary Internet Files is eltűnt, ahonnan pedig régebben lehetett lementeni ezt-azt ha nagyon kellett. Legalábbis a mappa üres, nem úgy mint a régebbi verzióknál.
De a Róka azért kevesebb "tanárt" is igényel, azzal teli a hócipő, amikor kiírja: "Az IE nem tudja..." ezt meg azt éppen. Akkor meg minek van? :)
na ígérem, utoljára szólok hozzá, aztán várom is a nyerő ötleteket, már csak annyi :
gép értelemszerűen párszor azóta újraindítva + minden böngészési előzmény kitörölve, + a windows update által frissítve (rendben találva), szóval kb. 1 órát már elszenvedtem vele, - eddig még eredmény nélkül
ui helyett : mielőtt írnátok, hogy van még kismillió oldal a net-n, ahol tud az ember, -akár sakkozni, akár kártyázni, akár backgammonozni, ha olyanja van-, kinek mi a mániája, remélhetőleg ezt is hamar orvosolni lehet, - ill. nagy úr a megszokás...
mind a gép, mint a java, stb., szóval minden beállítás változatlan volt, tegnap óta nem állítottam el semmit, de ma óta nem műkszik, ill. a köv. ablak jön fel :
A link teccik, köszi. Valami ilyesmi kéne.. :S De hogy én programozzak, kódokat pötyögjek, az kizárt. Ahhoz márt tényleg vén vagyok. Marad az utóbbi verzió azt hiszem. Mióta beírtad, azóta görcsöltem vele, most repült a törülköző.
Ráadásul igazi faxság ezen a téren is: Xara Webdesign-t használok "alkotni" Semmi kód, semmi programsor, huzigálom ide-oda a hülye képeket meg a szövegmezőt, az exportálja a kész salátá htm-be és annyi... Abban is van valami "placeholder", de pl. hiába rakom be az embed-kódot, csak beint egyet, aztán üres marad a mező.
Igaz nem nagyítható, meg semmi extra, de ha felszívom magam még mintát is keresek. Nézzél körbe, szerintem ezer+1 egyszerű megoldás van, egyszer rájössz, utána csak ctrl+c ctrl+v, aztán a file nevét kell átírni. Vagy valami webes összarakja occsóért.
Hát, én letöröltem az összest, csak a localhost maradt. Innentől kezdve a reklamált oldal(ak) megnyílnak, viszont FF-ban pl. nem enged a fórum üzenetet elküldeni, azt írja ki: "üzenete nem tartalmaz szüveget. Élmény volt az előbb is, amikor megírtam, el akartam küldeni és a fal adta a másikat :)
Suzolgáltatót kérdeztem, szerintük az eurodns vagy mi dolga a hosszabítás. :S
Tavaly költöztem hozzájuk, akkor úgy hirdették: 2GB tárhely+ingyen domain negyedévre 3e HUF. Aztán idén jött a felszólítás, fizessek mégis, mert konstrukciót váltottak, elveszítem a domain-jogot ha nem. Viszont helyette adtak 5 GB tárhelyet. (ami jó is lenne, ha nem vagyok balfax, és egy flash-playert fel tudnék tolni vagy html-be illeszteni. Mert akkor a juhturó nem bacctatna a filmjeim miatt, hogy az alap-zene WMG meg hasonló jogos.)
A domain évest befizettem, ők is nyugtázták, nekem is megvan a cetli. De a whoisip szerint október 1-el lejár.:( Nyugodtabban aludnék, ha 2015.-öt mutatna... :S
Neki éppen az a célja, hogy sok nem kívánatos oldalt el se érjen a gép, bannereket, mindenféle vackokat így szűrnek ki, hogy nem csak ez az egy sor van benne, hanem a fél gonosz világ localhostra fut.
Az nem expired lesz. Amúgy lassan szeptember, lassan fél évvel előbb kell írnom egy csomó júzernek, mire észbekapnak. Mindenkinek más a szitu, most szól, utalsz, meghosszabbítja, mi ebben a kérdéses?
Aztán mire vonatkozott, tárhelyre, DNSre, domainra? Van egy csomó hülyeség, néha én sem bonyolítom, évi X pénz, heló, van ahol darabra külön ki van részletezve, domain ennyi, bigyó annyi. Szerintem szept 30-án hosszabbít, aztán ennyi.
Meg mi az, hogy "elvileg ingyenes"? Esetleg eddig volt ingyenes. Vagy mit kezel? Nyilván aki évi 100ezret ad nekem a tárhelyért, annak a domain "ingyen" van. Szolgáltatót kérdezted-e?
Akkor én is egy offolás, egy kérdés erejéig, ha válaszolsz megköszönöm:
Normális dolog az, hogy (egy eredetileg ingyenes domain-kezeléssel kötött konstrukció után) a szolgáltató felszólított a nyár elején, hogy fizessük be az újabb egy éves díjat, az megvolt ennek ellenére a whoisip meg a többi nekem azt írja ki, hogy expired: 2014.szept.30? (Holott bizonylat minden megvan a teljesítésről.)
A cég szerint az az Eurodns dolga lenne hogy kijavítsa a hosszabbítást.
Nem windóz, de hiába keresek rá, semmit nem találok a fórumok között: web szolgáltató kellene, mert azt hiszem a web-server.hu-ból elegünk van így négy év után.
Az érdekessége az (legalábbis számomra) hogy amíg a számláló-oldalt nem hajlandó megnyitni se a FF se a Króm, a pingelés OK.-nak tűnik. MIközben a Zindexre eredménytelent ír ki, az meg lazán megnyitható. :S
Én is a windowsét használom, de a nyolcas oem meg egyéb partícióit akartam törölni, mert hat partícióval jött az előtelepített drágaságom. Ezt a win nyilván nem csinálja meg.
Elvileg az is előfordulhatna, hogy a tápfeszültséggel nem stimmel valami, nagyság, illetve hullámosság tekintetében, amire nem minden HDD egyformán érzékeny. De valami új tápegységet említettél, annál talán kevésbé.
Mondjuk én gyakorlatban is találkoztam ilyennel, de az már egy ócska tápegység volt.
Partíciókezelésre nálam legutóbb az Easeus szerzett jó pontokat. Terás partíció kezdetét úgy rakosgatta odébb, majd később vissza, ahogy illik. Persze úgy intéztem, hogy a Windows ne arról a lemezről fusson, amelyiket piszkálom.
Le kell okézni a zöld gombbal, akkor kezdi csinálni. Én ezzel csak lemezképet mentek, törlés/formázás teljesen jó a Winnel is, akkor többek közt nem futsz bele ilyen hibákba sem :-)
Nem mennek a csikok, csak azt irja ki jobbra lent, hogy el nem mentett valtozasok vannak. Egy particio torles es egy formazas azert nem kellene hogy egy ora alatt se legyen kesz. A muveletek megadasanal semmiert nem zorgott.
Ami a merevelmezeket illeti, most raktam bele egy masik gepbe mindkettot, mukodnek. Nem tudom mi a baj nalam, de ezek szerint nem ott van a hiba ahol gyanitjuk.
Van ennel rosszabb is. Win 8 lejart, hetest akarok feltenni, a dvdrol be is bootol, de a windows inditasa kepernyonel megall es nem jut el a telepites kepernyoig se. Most live linuxrol bootoltam be hogy tudjak irni. Ennek mi lehet az oka?
Csaxólok, hogy létezik egy olyan tecnológia, aminek a lánykori neve WDS Bridge. Általában a TP-link roterek ilyenek. Ez azt csinálja,hogy veszi a főrouter (ez csatlakozik az internethez, adja tovább a jeleket más csatornán). Nincs sebesség csökkenés a távolsággal fordított arányba és végül is egy - két + router árából kb. 300 méter üzembiztosan áthidalható.
Használ valik paragont? A partició törlés és utána a formázás parancsot elfogadja, ki is írja alul, hogy dolgozik, bezáráskor hogy függőben lévő műveletet készülök megszakítani, de mégse csinálja meg.
Mi az, hogy vevő router? A router tkpp. elosztót jelent. (Az a dobozon levő általában 4 Ethernet kábel aljazat.) Ezen túl van a WiFi (WLAN) rádió, aminek az egyik vége a sugárzó adó, a másik vége a notepadban, tabletben levő vevő, vagy USB-be dugható vevő-stick. Utóbbinak én még nem láttam a ntennát, vagy antenna aljazatot, bár lehet, sőt a pici stick helyett lehet építeni egy nagyobbacska dobozt, antennával - éppen a mostoha vételi körülményekre.
Hja, hogy abban lehet LAN elosztó is? Hacsak úgy nem :-)
De a távolság, az antennaelhelyezés sem sokat számít. Régen panaszkodtam a házgyári lakásban a vasbeton falak káros hatására, főleg sarkokkal fokozva. <1000 Ft hatalmas beruházással vettem az eBay-en egy 6 méteres hosszabbító kábelt, így az ágyamon dögölve a tablet 6-7 méterről látja a megtoldott antennát. Addig bizonytalan 0-1 pálcás volt a vétel 10-15 méterről, két sarkon megtörve. Most stabil 1-2 pálcikás. Tehát nem tett csodát. A 3-4 pálcás vételhez (ami kellene pl. a netes filmnézéshez) csak 1-2 méteres távolságban áll be. Vagyis a jelszint nem a távolság négyzetével csökken, hanem speciális rezgőtér csillapítások, reflexiók befolyásolják. Ez zöld mezős terjedésnél persze nincs meg, de egy épített környezetben a puding próbája a megevés.
Vigyázat, email marketing formában most indul a lavina a 220V hálozatba dugható Wifi Repeater mellett. Amit én az eBayen 5000 forintért vettem, az onnan 14.999-ért megvehető. De az sem fenékig tejfel. A jelszinten felveri a plafonig, de ugyanakkor (nyilván az ismétlés feldolgozási ideje miatt) nagyon lelassítja az adatátvitelt, van, hogy 1-2 percet kell várni a kiszolgálásra (egy stream-csomag átvitele tovább tart, mint a lejátszása), és az alatt pl. a filmnéző program hálózati csatlakozási hibával leállhat.
Ha eredeti helyén is gyenge, akkor ott valami szar. Opciósan ki kell dobni. Ez meg rádió és próba szerencse, helyben derül ki, hogy mi megvalósítható, mi nem.
2 téglafalról van szó, szóval az nem lenne gond... inkább az, hogy már az eredeti helyén is gyenge jelet ad a router...
még azon lamentáltam, hogy a vevő routerre, rákötök egy erős antennát, akkor az átvinné a 40m-t? de úgy veszem ki a szavaidból, hogy felejtős az egész :(
Nagy területet be lehet sugározni, Pistike is megtolja 5-40-200 wattal, csak azt felejti el, hogy nagy a térerő, viszont nem csatlakozik a laptop. Mert számít az a fránya visszirány is és laptopban biza nincs irányított antenna sok wattal.
Fal már szopóübb, de 40 méternek nem kell drámának lennie, szabad térben 600 méter körül még simán matekoztunk, antennával irányítva kilométereket.
Ha laptop nem érzékel semmit, akkor az a fal vasból van, mássak sem jut előbbre. Antenna csereberékkel lehet próbálkozni, némi nyereséget kapsz, de csodát nem lehet tenni. Ha 1-2 pálcikás szakadozós net van, akkor azon lehet javítani, ha nem látja, akkor semmit, mert ezek 100 milliwattos teljesítményű szabvány cuccok, max. a gagyi az 50-60 körül lesz, vacak nyereséggel, egy jobb meg 80-90 körül. Aztán jönnek a célhardverek, vagy nagyobb teljesítményűek, amire azt fogod mondani, hogy drága. Első 3 linket megnéztem, inkább hagyjuk...
2008 körül, amikor az éter még nem volt ennyite túltelített, a 10. Emelete levő sima kommersz Linksys háztartási routerem jelét a parkolóban a kocsiban a kis usb-stick wifi vevőmmel venni tudtam, na nem hibátlanul, néha elveszett, de többyire ment. Ma hat évvel később egy direkt nagy terület besugárzására gyártott router miért ne tudna ugyanekkora távolságra adni, főleg ha nem körbe kell, hanem irányított antennával csak egy körcikkben.
Kérdeznék valamit, ami már régóta foglalkoztat Szerintetek van olyan router, ami képes venni a tőle 40 m távolságra lévő másik jelét? Közben falak (2) is vannak... Mobiltelefon, vagy laptop nem érzékeli, ahhoz oda kell menni a másik közelébe, 40m-el arrébb.
Viszont az AliExpress-es eladók, és vevőik, esküsznek rá, hogy vannak olyan eszközök, amik adnak/vesznek jeleket ilyen távolságból...? Tenda W3000R, W304R, N300 Blueway Kasens 990WG880WG, N9600
Mindegyik eladó esküszik rá, hogy ezek mind-mind jók lennének nekem... Szerintetek?
A Fix It megoldotta a problémát, eltüntette a félkész Skype-ot, amit azután az újonnan letöltött telepítővel fel tudtam rakni. De csak azután, hogy újra futtattam (a Skype segélyfórumon adták a tippet) az SP3-at a legfrissebbel, ami hosszúságban pontosan egezik a két évvel ezelőttivel. Ki érti ezt. Lehet, hogy valamelyik SP3-ban levő segédprogram volt kipurcanva?
"Amúgy kíváncsi vagyok, hogy az csak a pillanatnyi működést omlasztja össze"
Én is.
De azt is körbejárnám, hogy elég-e csak azt a konkrét frissítést letörölni?
Úgy képzelem, hogy egy frissítés azért van, hogy csinálja a dolgát. Ha ez a dolog, amit végez károkat okoz, vagy hibát idéz elő, akkor az is elképzelhető, hogy ő ugyan már nincs jelen, de bizonyos helyeken már "átírt" megváltoztatott a rendszerben ezt-azt.
Ha jól gondolom e miatt, akkor egy korábbi elmentett, frissítés előtti pontra érdemesebb beállítani a gépet.
Rosszul gondolkodom?
Azért az is furcsa, hogy erre buzdítanak "Ha Windows 7-et használ, és el akarja kerülni a kék halált, sürgősen törölje a frissítéseket!"
Sürgősen törölje He-he. Könnyű ezt mondani.
"A Microsoft azt tanácsolta a felhasználóinak, hogy töröljék a Windows 7-et futtató számítógépekről az utolsó automatikus biztonsági frissítést."
HA már a microsoft is ezt tanácsolja, akkor tényleg cipőfűző hajszál van a levesben, de olyankor inkább érdemes másik tányérral kérni, mint kipiszkálni.
Azt nem ismerem, de az lesz a következő, ha a Fix It nem oldja meg a problémát, most fut automatikus módban. Egy 3-4 éve telepítette, minden szir-szart tartalmazó gépnél ez nem lesz két perc.
Újra kell telepítenem a Skype-ot, de beledöglött a telepítésbe egy fatal errorral. De valamit ott hagyhatott félkészen, mert amikor újra akarom telepíteni azt írja ki, hogy egy telepítés folyamatban van, előbb fejezzem be azt. Ugyanezt írja ki, ha el akarom távolítani a Skype-t, ahogy tanultam,. De a feladatkezelőben nincs semmi sem nyitva. Most mit csináljak, ez a róka fogta csuka esete.
Az indexen megjelent egy cikk, mely a microsoft-ra hivatkozva figyelmezteti a wi7 64 bit felhasználókat a legutóbbi frissítés okozta veszélyeire, miszerint könnyen összeomláshoz vezethet, amennyiben nem töröljük.
"az MS14-045-es számú okozta a galibát"
A rendszer vissza tudom állítani, majd egy újabb frissítés alkalmával valószínűleg ez a számú már nem lesz benne. Vagy lehet kifejezetten ezt a számút törölni?
Nekem például olyan USB-házam van, amiben két GND érintkező kicsit ki van hosszabbítva, vagyis előbb érintkezik, mint a többi. Tehát máris kijelenthető, hogy nem ugyanolyan, mint az összes többi tápcsatlakozóm és toldóm, amiben egy vonalban vannak az érintkezők.
A sors különös fintora, a hotplug szempontjából lenne fontos, hogy bedugáskor először a GND érintkezzen. Holott az USB-házba nem dugdosunk HDD-t, áram alatt. Szerintem előbb beszereljük, utána dugunk.
Ugyanakkor megvizsgáltam a WD lemezeimet, és azt kellett tapasztalnom, hogy a szabványban kitalált hotplugot mintegy megdugták, vagyis semmibe veszik.
A képen látható pre-charge kivezetéseknek elvileg egy áramkorlátozó ellenálláson keresztül kellene csatlakozni szomszédos tápkivezetéshez. Ehhez képest 0 Ω mérhető, azaz simán össze vannak kötve a hármas csoportok:
Pedig a csatlakozót jól kitalálták, hogy a pirossal jelölt GND érintkezők hosszabbak, ami biztosítja, hogy először érintkezzenek. Hogy ne legyen gond, ha én áram alatt akarnám dugdosni. Ha ugyanis véletlenül hamarabb érintkezne az 5 és 12 V, mint a GND, akkor egy pillanatra az 5V ágon fordított irányú áram alakulna ki. Hacsak nincs beszerelve, csavarokkal házhoz testelve a HDD.
Azzal, hogy gyárilag a többi hosszabbított érintkezőt is simán átkötötték, a szabványt gyakorlatilag seggbe rúgták, szerintem. Még szerencse, hogy a HDD tápágakon mérhető egy diódaátmenet is, ami 0,8 V-ig bekorlátozza az esetleges fordított tápfeszültséget.
Nem a problémádhoz kapcsolódik, csak kicsit meglepődtem, amikor tegnap rámértem több WD lemezemre is.
Például az, hogy még az online bankot sem tudom megnyitni, hogy a számlámat kezeljem. Már pedig hajlok rá, hogy ott a tanusítványnak rendben kell lenni, ha már úgy kezdődik https. A technikai leírással nem tudok mit kezdeni, a mozilla még csak enged kivételt hozzá adni, de a chrome csak bezárni hajlandó az oldalt.
Szeretném-amennyiben lehetséges- a lumia 630 telóra feltenni az op-com diagnosztikai szoftvert telepíteni.Miként fogjak hozzá,elég annyi mint az asztali pc-re vagy vannak buktatók?
Elment a család nyaralásból. Elfelejtettem gépemet a gyerkőcök érkezése előtt vendégfiókkal megosztani. Tele van a gmail- és freemail-om felhasználó nevekkel (Ök + barátaiké) Hogy tudnám ezeket a fölöslegeket kitörölni?
ha egy vindozos gep be van leptetve domainbe, hogy tudom azt elerni hogy aki az adott gepre nincs felveve helyi felhasznalokent, az ideiglenes profillal se tudjon belepni?
a rendszer figyelmen kívül hagyja a SMART bejegyzéseit ami nem ritkán (tekintettel arra, hogy az ekként érintett HDD nálam USB keretből, időtlen-idők óta műkszik) csak vaklárma. Így igaz, nem egy szakmai oldal visszhangzik attól, hogy a SMART értékek a hdd gyártó által átadott paraméterekre támaszkodna, amelyek hogy a cégek polírozzák a bohócot, messze nem valós paraméterek. A SMART adatok még csak nem is szabványosak. A hd sentinel is csak akkor ad valósághű értékeket, ha az első induástól folyamatosan figyeli a korongot.
A kolléga írt a tüske elmozdulásról. Ahogy írtam, az ssd és dvd ebben a percben is ugyanazokról a foglalatokról műxenek.
Még valami. Hol kell kikapcsolni a böngészőknek ezeket a tanúsítványra hivatkozását? Már a google se indul el a chromeban. Panda felhőm van, ez lehet gond?
A hard disk sentinel folyamatosan működik. A hdd usb keretben keveset futott, biztonsági másolatoknak tartottam. Amióta megvan az új gép, azóta van rádugva, a hd sentinellel folyamatosan figyeltem a hőmérséklet miatt, a diagnosztikája hibátlan volt. Nem is forog, tehát olyan mintha tápot nem kapna. A másikkal ugyanez a helyzet, az vadi új, néhány hónapos. Nem forog, usb keretben műxik. Ha haldoklana, akkor ha forog legalább, adatátvitel és írás problémák jelentkeznének. Nekem attól áll a balta a fejembe, hogy mindkettő működőképes, az ssd-ről és a dvd-ről húztam le a tápot, ezek most is működnek. A hdd-k mégse.
Tudd meg, derítsd ki ezzel - ha még egyszer, lehet utoljára, felismeri a rendszer.
Ha USB keretbe rakod, a rendszer figyelmen kívül hagyja a SMART bejegyzéseit ami nem ritkán (tekintettel arra, hogy az ekként érintett HDD nálam USB keretből, időtlen-idők óta műkszik) csak vaklárma.
Win7-nél mit lehet kezdeni ezzel az Istenverés USB-vel, mert nemigaz hogy 10-ből csak 3 esetben működik, és nyitja meg a képeket. minden jó, berakom a memória kártyám és nem látja. Másik kártyát se. csak kb 10-ből 3-esetben
Betettem egy hdd-t a házba, nem műxik. Rádugtam egy másik tápkábelt, azzal ment. Kivettem, visszaraktam azt ami eredetileg ott volt, nem forog. Kipróbáltam minden tápkimenetet a cd-rommal, az ssd-vel, mind megy. Akkor halott. Előástam egy usb keretett, abban működik. Ilyenkor mi van? Ha minden foglalatban van villany, ahogy a cd romnak és az ssd-nek, a hdd-nek is mennie kellene, főleg úgy, hogy két órával azelőtt még ment is. A tápegység új, és 400 wattos, vagy 410 vmi ilyesmi. Józan paraszti ésszel semmi magyarázatot nem lelek rá.
Na igen, ez is a "mit tehettem volna" kategória. Ezekkel mind tisztában vagyok. Viszont balga módon egyiket sem tettem, ezért kérdeztem rá, maradt-e egyéb lehetőség így utólag. Jobb híján nekiültem, és megírtam még egyszer. Most már szövegszerkesztőben. :)
Mondták közben máshol, hogy van valami időkorlát, amit ha túllépek, repül a hozzászólás. Régen írtam már hosszabban, elfelejtettem, hogy ilyenkor praktikus word-ben írni, onnan másolni. Ez van. Csak abban reménykedtem, hogy hátha erre is vonatkozik, hogy ami a gépen történik, annak valahol mindig nyoma marad. De ezek szerint a hozzászólás elküldés előtt kizárólag az éterben lebeg. :)
Nem hozható vissza, tudomásom szerint. Ilyennel itt vigyázni kell, minél tovább írod a hozzászólást, annál nagyobb az esélye, hogy elszáll, köszönhetően a fórummotornak.
Minimum vágólapra kell tenni, vagy nagyobb munkát külön szerkesztőbe, nehogy a vágólapról is véletlenül kidobjuk.
Nekem külön billentyűk vannak beállítva egygombos Select All, Copy, Paste funkcióra (utóbbi az Insert). Mindez persze nem csak fórumozáshoz jó.
Az eltűnt a világban, főleg ha azóta újat írtál. Index az ilyen, ha megkezded és sokáig tart, vagy közben új hozzászólás születik, akkor így jártál. Sokszor írtuk, hogy vágólapról kell bemásolni, miután valami másban megírtad.
Ha írok egy hozzászólást, de valami technikai hiba miatt nem sikerül elküldeni (rákattintottam a küldésre, mire egy üres hozzászólásmezőt kaptam), azt tárolja valahol valamilyen formában a gép, vagy kezdhetem újra? Majdnem egy órát írtam egy utazási beszámolót, semmi kedvem elölről kezdeni.
A dűlő az rendben van. Az már nincs, hogy semmi konkrétumot nem tudok. Azért keresnék valakit, aki a közelben lakik. Nézne szét és az alapján mennénk tovább.
Ne ijesszen el senkit, újra írom. komáromi. Hi hi. Így sem jó. Itt meg naggyal kell.
Írom inkább, hogy miért kérdezem.
Van Komáromban az idősek otthonában egy tanárnő.
Netfüggő lenne, ha lenne netje. A múltkori vihar kivégezte a hozzáférést. Hogy ez miből áll, nem tudom.
Gép? Hálózat?
Szerintem a gép is valami fáradt öreg PIII lehet.
Azt beszéltük meg az egyik fórumon, hogy segítünk rajta.
Természetesen a munkabérre, esetleges szerelvényekre (utp kábel, netán router stb) gondoltunk. Ha kell és meg tudunk egyezni, akkor egy 19 "-os monitorra és egy P4 vagy ilyesmi gépre gondolnánk.
Először is egy állapot felmérés kéne. Vagy inkább egy jelentkező.
Igazság szerint az IrfanView nem a Windows része, azt vagy az rakta fel, aki a géped telepítette, vagy rosszabb esetben maga a telepítőlemez volt buherált.
Startmenü / Keresésnél találod Paint vagy mspaintnéven a Windows saját programját, az érdekesség kedvéért megmutatnám, abba hogyan kell beilleszteni. Kezdőknek hátha jobban kézreáll.
Alapból egy túl nagy keret (üres kép) jelenik meg, azt összehúzod kisebbre. Később ezzel már nem kell szórakozni, megjegyzi a program:
Csak annyi a lényeg, hogy kisebb legyen, mint a beillesztendő kép. Utána egyszerűen beilleszted. (Az új kép kitágítja a határokat, a szükséges méretre.)
ctrl+c-ig jó. Aztán menüben: image, vreate new image
Vagy gyorsbillentyű a shif+N. Akkor feketére vált, hogy új képet kezdj, majd megnyomod a ctrl+v-t és kész is. Utána már csak el kell menteni: file, save as.
W7 van a gépemen, és ha jól sejtem, annak részeként van az IrfanView nevű képnézegető-szerkesztő valami.
Szíveskedne valaki megmondani, milyen lépéseket tegyek, ha egy fényképből ki szeretnék emelni egy részletet, és azt a kijelölt részletet egy önálló képként el óhajtanám menteni?
A kép-részlet kijelöléséig, meg a CTRL+C billentyű megnyomásáig eljutottam, de onnan már megállt a tudomány. Hogyan kell a vágólap tartalmát valahová elmenteni? - Mert erre már nem tudok rájönni?
Ha lenne egy jótét lélek, aki felvilágosítana egy ilyen ügyeletes hülyegyereket, mint én, hálásan megköszönném!
Az én alaplapom három kimenetére két monitort lehet kötni egyszerre. Ha beteszek még kártyát, noha az alaplapi letiltódik, de attól még lehet engedélyezni azt is, ha akarom.
A kártyára is köthetek még annyi kijelzőt, amennyit elbír. A szóban forgó kártyán három kimenet van, azt mondjuk nem ellenőriztem, hogy abból egyszerre hány lehet aktív.
"A felsorolt általános háztartási célokra szerintem megfelel, "
Aztán jöttél a speciális 24 órás üzemű igényeiddel, meg energiafogyasztással, ami kb. katyvasz az egyszeri kérdezőnek, aki éppen a T-s egybenvackot nézett ki.
A bűnözőknek érdekük fűződik ahhoz, hogy fizessenek az emberek a fájlok visszaállításáért, amit kétféle módon is igyekeznek elősegíteni:
Megfizethető összeg "kiszabásával".
Lehetőleg működő megoldással."
Minek kellene működő megoldás, ha már fizettél? Fizetnél többször is egy hülyeségért valami bűnözőnek? Elég soknál kérdéses a mibenléte, van akitől valóban megérkezett a feloldó kulcs, de mondjuk az FBIos "büntetés" minek számít? Működő megoldásnak? Mindenki másra játszik, de legtöbben a sok kicsit de sokszor keresni rövid idő alatt, aztán felszívódni, vagy nagyot akasztani kevés alkalommal, szintén rövid idő alatt. Utóbbihoz akár 1-2 millió munkavállalós formanyomtatványt is begyűjtenek a lopott bankkártyákhoz, aztán hirtelen intézkednek. Mondjuk arra az algoritmusra kíváncsi lennék mi alapján válogatják ki azt az embert, aki egy ismeretlentől kap pénzt, "csak úgy" és ennek nagy százalékát már tolja is ki WUnak egy ukrán pénztárba...
Mit kell ezen értelmezni? Eza proci már 1-2 éve is gyenge volt, a júzer viszont nem úgy néz ki, mint aki sűrűn cserélgetne gépet. Aztán lehet úgy jár, mint én 2 éve, hogy jajj tényleg csak netezni meg errearra kell, majd egyre több erőt kért a flash, most meg akadoznak a youtube videók. Oldjam meg. Jahh, 15 ezressel olcsóbb volt 2 éve, most meg kvázi gépcsere kellene?
Amit ajánlottál az hosszabb távra gyenge, megpróbálkoztunk vele cégnél az adminisztrátor csajokhoz is, hisz "csak" az ügyviteli szoftvert kell kezelni. Azán ügyviteli szoftver webesre váltott, 2 monitor, 3 weboldal nyitva, java, js, flash, akármi és már konyul is lefelé, megy a "szerintem lassú". És igaza van. Homokozós gépnek nekem is van ilyesmim, de manapság a gyereknek Fácsebúkot nyomkodni egy rendesebb i3 alatt nem is mernék tippelni.
Ezt csak te magyarázod bele rosszindulatból, én nem kevertem össze semmit. Válaszoltam is, csak biztos nem tudtad értelmezni ezt sem.
Meg itt is hülyeséget írtál:
"Ha fizetsz, akkor is elvesztek a file-ok, ez már mindegy."
Csak hajtogatod a magadét, de nem nézted meg a forrásokat, videót, ahol be volt mutatva a folyamat. A bűnözőknek érdekük fűződik ahhoz, hogy fizessenek az emberek a fájlok visszaállításáért, amit kétféle módon is igyekeznek elősegíteni:
Megfizethető összeg "kiszabásával".
Lehetőleg működő megoldással.
Nyilván ez nem garantálja, hogy mindenkinek biztosan össze is jön.
A felsorolt általános háztartási célokra szerintem megfelel, nekem a G550 CPU-ra máig sincs semmi panaszom. Pedig az kevesebb (2,6 GHz), továbbá nem Intel, csak Intel Celeron. 4 giga RAM-mal is még mindig elvagyok.
Viszont nálam a cél a jobbára egész napos üzem miatt , a minimális energiafogyasztás, így videokártya sincs benne. A G550 viszi a monitort és a TV-t is, gond nélkül, DVI és HDMI kimeneten.
Az általad mutatott gépnél az alaplapra tudsz kötni egy D-Sub és egy DVI kijelzőt, a kártyára hármat is: D-Sub, DVI, HDMI. Összesen 5 db kijelzővel körberakhatod magad, ami bizonyára "hasznos" feature lehet.
Kapsz egy DVD-írót is, ami esetleg felesleges (vagy nem tudom).
H61 alaplap régóta elavultnak számít, mert USB3 és SATA3-at nem tud. (Igaz, én olyan lapot vettem, ami ezeket tudja, de azóta sincs kihasználva az a része. De legalább a lehetőség benne van.)
Lényegében arra próbálok kilyukadni, hogy ha részenként rakja össze valaki, akkor olcsóbb is, jobban személyre is szabható, esetleg a korábbi konfigból is felhasználható ez-az.
Viszont kétségtelen, hogy aki ezt nem tudja megoldani, annak egyszerűbb egy komplett gépet vásárolni.
igen-igen...de vettem olyan kamerát amely ugyanezt irta és amikor rögzitésre került a sor, akkor kiderült, hogy csak digitálisan volt feljavitva a Px-szám, azaz csak a kijelzö volt állitható, a felvett "műsor" nem tudta az elvárt 1600x1200-t
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Nekem otthoni használatra egy kb. 8 éves PC-m van, ami elég lassú, főleg amióta felrakták a Windows 7 operációs rendszert.
Gondolkozom egy új otthoni gép megvásárlásán, a T-COM ajálatát ideírom, kérdezném, mi a véleményetek, milyen ez a gép? Állítólag gyors és jó az ár/érték arány. Én nem értek hozzá.
Ára: Részletfizetéses konstrukcióbanmár bruttó 24 800 Ft kezdőbefizetéssel12 havi részletre bruttó 5100 Ft, (tehát összesen 86000 Ft).
A gépet internetezéshez, otthoni munkához, nyelvtanuláshoz (online nyelvórák) és zehehallgatáshoz, Youtube-ozáshoz használom.
Ha egyszerre két program fut, akkor a mostani gépem CPU-ja majdnem mindig már 100 %-on van, az egér gyakran vagy homokóra, vagy "úszik a képernyőn..." tehát lassú, engem idegesít.
A tavasszal lementettem pár file-t egy külső winyóra. Most elcsodálkozva látom, hogy a külső winyós dátumok pont egy órával korábbiak, mint ami a gép winyóján levő file dátumok.
A nyári időszámítás hogy kavarhatott be a file dátumba?
Azért csodálkoztam, mert nem gondoltam volna, hogy aki SSD-t vásárol, használ, szakmai fórumot látogat, az nem tudja, hogy SSD-t nem kell defragmentálni. Sőt, még káros is, mert minden írás-olvasás csökkenti az élettartamot.
Az a problemam, hogy a laptopom egy hiba utan lefagyott es azota ha bekapcsolom nem tolt be a rendszer csak azt irja hogy egy hiba utan ujraindult, valaszthatom a csokkentett modot vagy stb... szokasos.
de itt jon a baj,mert barmelyik lehetoseget valasztom, mikor epp felallna a rendszer akkor fogja magat es ujraindul a gep.
Probaltam mar az ujratelepitest de hiaba teszem be a telepito lemezt, nem akar bejonni a telepito kepernyo, pedig a bios-ba is beallitottam, hogy onnan toltson be, de nem vezetett eredmenyre.
Ha van valakinek otlete, hogy mi lehet a baj akkor irjon legyszi! Koszi!
Szerintem olvass utána egy kicsit, de elég lehet, ha egy sötét sarokba végiggondolod a két technológia közötti óriási különbséget. Arról nem beszélve, hogy többet ártasz, mint használsz...
2010, de nem sok változás van azóta SSD alapokban...
Má'bocs, de a töredezettcség mértékének sz'ted mi köze a diszk teknológiájához? =:-O
Az ntfs az ntfs, és pont ugyanúgy fog töredezni, akármire teszed. Csak éppen az ssd-nél marhára mindegy, mennyire töredezett a fájlrendcer, nem igazán befolyásolja a sebességet.
Pedig de, 61 százalék töredezettséget jelzett az analyse után. Nekem is meredek, mint ahogy feljebb írva van nincs oka rá, de akkor meg mire véljem a vizsgálat eredményét? A defrag a hiren's cd-n van pedig.
Már "megjavult" késő estére. Gmaillal se lett volna jó szerintem, mert direkt ezért csináltam az egyik acc-hoz egy Live Mail fiókot az meg jelszóhibát jelzett.
"Légy, maradj független - a himi-humi hatalmasságoktól!:-)" és függjek a Google-tól? :)
Egyetlen (mondjuk Gmail) fiók, ahol minden freemail stb. tartalom is elérhető?
Gondolok itt a közeli jövő(nk)re, mint pl. a (vegytisztán önérdekből, ámde lassan, általános érvként használatos/elfogadott, úgymond állam(hatalm)ilag) tiltott és/vagy nemzetbiztonságilag kontrollált felületekre.
Légy, maradj független - a himi-humi hatalmasságoktól!:-)
A hirens boot defragjával megnéztem tegnap az ssd-, q..ra töredezik. Másnak is van ilyen tapasztalata? Annyira elszoktam a defragmantálástól a win 7-el, csak kíváncsiságból megnéztem, hatvan százalék felett volt. Vissza kell szokni a péntek este takarításra vagy mi.
f12-vel feldobja a boot ablakot, arról tovább lehet lépni biosba. Ez azért még megy... Végül is a gombelem ki-be megoldotta a dolgot. Egyébként írtam, hogy nem reagál rá. Igen, valszeg valami fastboot katt volt.
Egyébként a tiltólistát régóta használom, kreáltam hozzá egy ikont is az Eszköztárra, amivel be/ki tudom kapcsolni. Az ehhez szükséges TC parancs:
cm_SwitchIgnoreList
Ikon tetszés szerint. Tiltólista pedig az alábbi, vagyis amikor bekapcsolom, ezek eltűnnek az ablakból, nem zavarják az áttekinthetőséget (de nem mondom, hogy mindegyik van is jelenleg):
Recycled RECYCLER $RECYCLE.BIN Documents and Settings ProgramData
Program Files
Users Windows hiberfil.sys
pagefile.sys
System Volume Information Boot Boot.BAK boot.ini Boot.ini.saved Bootfont.bin bootmgr BOOTSECT.BAK bootwin NTDETECT.COM ntldr
Úgy értve hogy tudod-e melyik billentűt kell(lene) nyomni leírás szerint biosbalépéshez..
de ha biosban aktiváltál valami fastboot vackot (W8) akkor marad a uefi utility wines programja vagy az alaplapon a cmos-törlő jumper. Lásd képen a leírást..
Hogy érted? Nos, usb csatlakozása van, de már léptem be vele biosba. Megpróbálom a cmos resettel hátha lesz vmi. Még pentium koromban a cmos reset után vissza kellett állítani a biosban az fsb-t, shut down temperature-t etc. Hátha.
Nem tudok belépni a biosba. Emlékszem rá, hogy mikor legutóbb ott jártam, módosítottam dolgokat, és a bootolással kapcsolatban egyben nem voltam biztos, de azt gondoltam, majd visszamegyek és resetelek mindent. A resetelem a cmos-t azzal a bios is visszaáll a gyári beállításokra? Gigabyte alaplapom van, hiába nyomkodom az f8 f12 del billentyűket, mire a képernyő magához tér, a starting windows képernyő jelenik meg, az is akkor, amikor a win logo már összeállt, és innen cirka öt másodpercen belül betölt. Szóval mit is kéne most tenni?
De minek? Egyszeri júzereim ilyenekkel szokták szétbaszni a gépet :-D Nem rég kolléga is ajánlott valami hasonlót telefonomra, kérdeztem, hogy mit csinál, nem bírta megmondani. Fél évig basztatott, feltettem, mondom nahh, akkor mutasd. Nagy lófasz volt az is, el sem merem mesélni.
Még jó, hogy kérdeztem! Tisztításra, gyorsításra szívesen próbálnék valamit XP-re és 7 Home-ra, a kérdésből látod, hogy milyen szinten vagyok a számítástechnikához, egy ilyen usernek mit javasolnál?
Tisztelettel kérek szépen segítséget. Be lehet-e állítani a TotalCommandert úgy, hogy ahol a drive-okat ki lehet választani, a Hálózat ikon ne jelenjen meg, csak a helyi és mapelt driveok?
Követem a leírásokat angolul, magyarul, mégsem tudok Hirens Boot usb-t kreálni. A live ubuntu tökéletesen működött, de egy olyan usb-t szeretnék, amiben van egy komplett csomag op rendszeren kívüli vírusirtásra, a legalapvetőbb hibák feltárására. Hogy is kéne ezt megalkotni?
Keresővel a *.dbx fájlokat is kereshetted volna, bár gondolom, akkor is engedélyezni kell a rejtett fájlok megjelenítését.
De a lényeg, hogy saját szemeddel kellett volna látnod a *.dbx fájlokat, az a biztos. Meg én eleve nem szívatnám magam az Intézővel (Total Commander használóként), ami ugyan nem jelenti, hogy nem oldható meg Intézővel is.
Már korábban (132432 és 132444 hsz)is panaszkodtam, hogy kék halál meg egyéb ökörségeket csinál a gépem. Hogy nagy gáz ne legyen a hétvégén mindent az összes mappát egy USB-s külső winyóra lementettem. Még mentés előtt az Outlook Expressnél megnéztem hol a tárolómappa. Valami ilyesmi helyen volt C: Document and Setting User LocalSetting ApplicationDataIdentities hosszúszámsorMicrosoftOutlokk Express.
Saját gép funkcióval nem láttam ezt a mappát az User mappa volt az utolsó amit mutatott, de ha a címsorba beírtam ezt a fenti elérési utat akkor láttam az Outlook Express mappát is benne az Érkezett, küldött, törölt stb elemeket is. Tegnap azután el is azállt a gép se kép se hang. Keresném a winyón az Outlook Expres mappát de nem látom. Ott is csak az User mappát mutatja és tovább nem. Az a baj hogy itt meg hiába írom be a címsorba az elérési utat nem tetszik neki és azt mondja hogy ilyen mappa nincs. Az User mappa után még Local Setting mappát se mutatja. Most akkor én átmásoltam a leveleket vagy nem? Ha igen akkor hol találom meg őket? Köszi előre is.
Szerintem a product id még lehet jó, de architekturális váltás (ez ugye in-place upgrade-ként mehetne) hivatalosan nem lehetséges Microsoft-éknál, vagyis x86-x64 átjárás nincs!
Üdv, guruk. Kérdésem: win7 32 van nálam telepítve. 64-re át lehet állítani, vagy kidobandó? Fejszével verem szét, aki azt hazudta, hogy átállítható. Volt ilyen.
Előbb nem fejtettem ki jobban, de remélhetőleg levonható a következtetés: ha egy nagyáramú töltőre olyan eszközt dugsz, ami azzal nem kompatibilis, akkor az eszköz csak 500 mA-ig terhel, vagyis lassabb lesz a töltés.
Maga az adapter mindenképp le tud adni 2 A-t, csak valahogy tájékoztatni kell a rádugott eszközt, hogy terheljen "bátran".
Standard USB 2.0 csatlakozót ugyanis csak 500 mA-rel szabad terhelni. Ha telefon azt hiszi, hogy az csak egy standard csatlakozó, nem is terhel rá jobban, védve ezzel a táplálást.
A gyártók különféle módokat alkalmaznak arra, hogy a telefon detektálhassa a töltő terhelhetőségét. Például a töltő rövidrezárja a USB két adatvezetékét, vagy ellenállást, ellenállásokat iktat be. A telefon ezt érzékeli, ebből tudja, hogy ez egy nagyobb áramú töltő, vagyis szabad terhelni, nagyobb árammal.
Ti mindenhez értetek. Vettem, egy dugóvillába épített USB tápdugót. Két USB aljazat van rajta, látszólag egyformák, de az egyik mellé az van írva, hogy for iPad, a másik mellé, hogy for Galaxy. Egy csak tápfesz célokra használt USB aljazatban van különbség az Apple és a nem Apple között? Eddig erre nem figyeltem, iPaqtól HTC-ig mindent töltöttem többféle USB töltőről, de Apple cucc nem volt közte.
szerencsére csak szoftveres probléma volt, valószínű elveszett 1 a bootoláshoz való fájl.
1 hónapja vettem rendszernek 1 ssd-t, akkor /attól független h samsung ssd lemezen is volt C meghajtó mentő/átmásoló progi/ nortonnal is lementettem C-t.
Azt azért tudni kell, hogy a Rendszervisszaállító sem rak el mindent, hiszen van egy beállított méretkorlát a meghajtóra. Továbbá időpont kérdése is, hogy a korábbi állapottal mire tudsz menni.
Láthatóan működik a fájlok visszaállítása korábbi verzióra, de csak a videókban megadott, szakszerű módon.
Ami azt jelenti, hogy először a vírust kell teljesenletakarítani, utánavisszaállítani a fájlokat.
Vagy (szintén a vírus eltávolítása után) bele lehet nézni a System Volume Information mappába, ahová a Rendszervisszaállító menteget a háttérben. Akár közvetlenül is vissza lehet szerezni fájlokat.
Ez került a gépemre, javítható adatvesztés nélkül?
Your files have been encrypted by Cryptolocker with a RSA-2048 key Your ID is 44
To decrypt your files you should: 1)Send 0,2 BTC to bitcoin address 1Pcs3P7yf5ThoKgcrAE1PY3YNx9g8g4TK2 (You can find the list of bitcoin exchange services here: www.howtobuybitcoins.info www.planetbtc.com/complete-list-of-bitcoin-exchanges/ www.bestchange.com ) 2) Send me your ID on nemmimorganx@aol.com 3) I will send you decryptor
A fájlokmártitkosítottCryptolockeregyRSA-2048kulcs Azazonosító44
Visszafejteni afájlokatkell tennie: 1) Küldj0,2BTCabitcoincímre1Pcs3P7yf5ThoKgcrAE1PY3YNx9g8g4TK2 (Itt található alistábanBitcoincsereszolgáltatásokitt: www.howtobuybitcoins.info www.planetbtc.com/complete-list-of-bitcoin-exchanges/ www.bestchange.com) 2)Küldd el nekemazazonosítójátnemmimorganx@aol.com 3.)Küldök nekeddecryptor
Mi ez(alul)? Tegnap még tudtam hogy mi van a jegyzetembe. A képeim nem nyílnak ki, mint nem win alkalmazás. Mi írta fölül a dolgokat és hogyan lehet visszacsinálni?
Nem olyan bonyolult az, mert nem is kell belőle minden.
Letöltöd a fb2k SACD plugin-ját, megnyitod a fb2k-t (lehetőleg a legfrissebbet használd), File->Preferences->Components->Install gomb->rámutatsz a letöltött plugin-ra (ha nem menne egyből, akkor a kibontott fb2k-component file-ra). A plugin bekerül a Tools-ok közé; ha nem piszkálod, akkor a File->Open->rámutatsz a zenei ritkaság ISO file-jára kattintás egyből megnyitja lejátszásra. Nincs más dolgod, mint hogy örülsz a zenének... ;9) :9D
Kis testi hiba lehet a dologban: nekem marha messze van a pc-től az erősítő, így én nem tudom HDMI-vel összekötni őket, hanem egy régi Linksys Wireless-G Music Bridge-et használok, és így csak sztereóra átalakítva megy be az Onkyo-ba (de digitálisan, koaxon), ezért mindent zenét csak sztereóban hallgatok. De hallom (most éppen a Highway Star-t a Made In Japan SACD-s ISO-ról...) ;9) :9D
Ha neked is megfelelő a mostani kimeneteden szóló minőség, akkor minden OK.
(Mi egyébként ez a zenei ritkaság amit megtaláltál...?)
Közben megoldottam. A Hummingbird Socks-ot töltöttem le bizonytalan forrásból, ez az én hibám. A böngészőben állandóan reklámok mentek felugró ablakokban, és feltelepített valamit, ami még a Vezérlőpanel programok eltávolítása menüben is látható volt, plusz teleköpködte a registry-t mindenféle szeméttel. Adwcleaner és Malwarebytes Anti-Malware Free lepucolta.
TC plugint úgy értettem, hogy azzal bele tudsz nézni és ki is tudod másolni az ISO tartalmát. Ez nem virtuális meghajtó.
Ha letöltöd az ISO plugint (ott a link a cikkben is), az egy ZIP-fájl, amit a TC automatikusan telepít, ha rákattintasz. Szükséges lehet a TC újraindítása, ezután belelátsz az ISO-ba.
Hú, el se tudom mondani, óriásit segítettél nekem most :)))) KÖSZÖNÖM :)))
Régi gépemmel anno éveken át küzdöttem, hogy úgy 2-3 havonta öncélúan átnevezte a külső meghajtómat. És sokfelé kérdezősködtem, hogyan tudnám visszaállítani a neveket, ne a programokat kelljen átirányítani az új elnevezés szerint.
Ráadásul ezt ismerem is, meghajtókat ezen méreteztem át, osztottam fel... :)
A Total Commanderes megoldás viszont érdekelne.... TC-m van, gondolom a plug in-t keressem a neten, és töltsem le hozzá.. (?)
Ha letöltöttem, automatikusan beépül egy újraindítással?
itt találtam, ezzel viszont csak megvizsgálni tudom a lemezképfájlt, hogy teljes-e, lejátszani már nem. Én viszont nem szeretném kiírni lemezre, virtuálisan szeretném meghallgatni.
Powerisoval azért nem tudtam, mert a fájlom nagyobb 1GB-nál, míg az ingyen letölthető változat csak max. 300MB-t tud kezelni.
(meg valójában fogalmam sincs, hogyan kell használni, pedig rengeteget kínlódtam vele, míg eddig is eljutottam)
Akkor még szánok rá időt, és próbálkozom (jobb szeretném megoldani, mint feladni)
Az lenne további kérdésem, hogy bármelyik ilyen programot (akár a felsoroltjaim közül) szintén meghajtóként vesz figyelembe a gép?
(ez fontos lenne az elnevezés miatt)
Ez egyáltalán nem fontos, betűjeleket utólag is tudod módosítani. A virtuális meghajtót kreáló programban, vagy a Windowsban:
Futtatás / keresés: diskmgmt.msc
Egyébként a VirtualCloneDrive is hoz létre meghajtót, ott is tetszés szerint átállíthatod a betűjelet.
Vagy van olyan is, hogy Total Commander ISO plugin, amivel úgy jelennek meg az ISO fájlok, mintha ZIP lenne. Simán ki tudod csomagolni belőle a tartalmat. De ezt már a PowerIso-val is elvégezhetted volna.
Csak én nem ismerem ezt az SACD akármit, hogy kicsomagolás után lejátszható, vagy mi ez.
Köszi, ezen jót nevettem, de abszolút igazat adok :)
Elhiheted, azon vagyok, még sosem botlottam ilyen formátumba, hamarosan törölni is fogom. Sajnos ami rajta van elég ritka, nem egyszerű rátalálni bármilyen formátumban, de amennyit kínlódtam vele, annyit nem ér.
Viszont van még egy ötletem... csak fölöslegesen már nem szeretnék programot telepíteni. Anno még XP-s gépemre telepítettem egy programot, ami konvertálni is tudott fájlokat.
Ha keresek egy ilyet, és megpróbálom átkonvertálni scad-ról flac-re, akkor az lejátszható lesz?
De lehet ez amit most írtam nagy őrültség... (más MP4-et MP3-ra konvertálni)
Még egy kérdés, ezek után inkább csak elméleti szinten:
Ha letöltöm a VirtualCloneDrive-ot a gépem azt is egy új meghajtóként fogja értelmezni?
.ISO -t megnyitni VirtualCloneDrive-al érdemes, de az általad letöltött SACD esetében gondolom nemcsak a megnyitás hanem a lejátszás is problémás. Találj valami normálisabb hang-formátumot sacd helyett (Pl: Flac) és azt szerezd be..
CDBurnerXP, imgburn, vagy más egyéb kicsi CDíró program, ami direkt erre való. Bár tudni kellene a formátumot is, mert ki tudja, hogy honnan származik az a film, el van-e darabolva, átnevezeték-e? Ha .iso, akkor csak rákattintasz és írja, ha pld. .avi file, akkor bele kell húzni, ha mindenféle .vob van rajt és asztali DVD-n szeretnéd nézni, akkor kell rá még egy AUDIO_TS és egy VIDEO_TS mappa is. Változó történet, de kezdjük először az íróprogrammal.
WinXP-m volt eddig, de új gépemen Win8.1 van. Amit most tanulgatok használni.
Eddig a NERO progival írtam dvd-t stb. Persze nem tudta a 2 gigánál nagyobb fájlokat kezelni. Most az új Windowsra már nem is tudom feltelepíteni.
Neten rákeresve tudtam meg, hogy a Win8-ban lévő mediaplayer tud dvd-t írni. Na persze nem találtam rá a programra. Nem baj, rákattintottam egy film fájlra. Bejött a mediaplayer :)
Valahogy beraktam 2db 2,5Gb-os filmfájt a "fájlok lemezre írása" ablakba. Betettem egy írható DVD-t a meghajtóba, és nosza. Felírta, de a végén olyan hibaüzetet jelent meg, hogy lejátszhatatlan a film. Pedig hiba nélkül végigment az írás. TotalCommander szerint rajta van a DVD-n a 2db film fájl. De nem lehet lejátszani :(
Ez a DVD írás elég körülményes ezzel a mediaplayerrel. És hibázik is. De hát nem értek hozzá.
Mit nem tudok, hogy írhatok DVD-ket a Win8.1 alatt?
Köszönöm a jóindulatod, nekem pont NEM "IPelrejtős akármi" kellett, a munkámhoz lett volna szükségem rá, a saját PC-en, ezért nem tudtam használni a céges cuccot.
Az a problémám, hogy van egy .ISO formátumú lemezképfájlom, amit nem tudok lejátszani.
Ajánlották a Poweriso progit hozzá, de free változatban csak 300MB méretet mountol, az én felületem pedig 1GB fölött van.
Win7 van a gépemen.
A Daemon Tools-ról azt hallottam, hogy spyware-t tartalmazhat.
Hasonlóképp az Alcohol120% is.
Így maradna a Virtual CloneDrive és a Microsoft Virtual CD-rom.
Utóbbinak gondolom már létezik win7-hez való változata is(?) Ahol rátaláltam, egy régi oldalon, még nem volt...
Melyiket ajánljátok, illetve mit érdemes használni, akár egy teljesen másik progit?
előre is köszi a választ.
Még egy járulékos kérdés:
A Poweriso letöltése után a gépem úgy értelmezte a programot, mint egy új meghajtót. És el is nevezte, ami olyan problémát okozott, hogy a külső vincseszterem emiatt új nevet kapott (gondolom amikor sorrendesíti a rendszer, a CD-meghajtót felsőbbrendűnek állandóbbnak veszi...)
Az lenne további kérdésem, hogy bármelyik ilyen programot (akár a felsoroltjaim közül) szintén meghajtóként vesz figyelembe a gép?
Egy kis segítség kellene. Azt figyeltem meg, ha a Paypal-t, vagy néhány másik oldalt akarok megynyitni, azt látom, hogy a böngésző alján furcsa site-okhoz is akar kapcsolódni, mint pl.
a . ttinline. com (direkt hagytam szóközöket, nehogy valaki ráklikkeljen), vagy superfish . com. Nem valami adathalász trükk ez? Egy socks programot installáltam nemrég, gyanús ez nekem.
Annak mi lehet az oka, ha töredezettségmentesítés után egy csomó töredezett fájl maradt (16%, kb 32 ezer), aztán elemzés után újra kiírta, hogy töredezettségmentesíteni kell a kötetet? Létezik olyan, hogy nem bírja egy menetben megcsinálni? Én még ilyet nem pipáltam.
Logitex Rx1500 lézeres egerem van. Pár napja néha szakadozik nem tudok precizen szerkeszteni pl képeket. megtörölgettem az alját, meg az asztalt semmit nem javult. Mi lehet a gond?
Jól van emberek, értem én, hogy elektromos, de kollégának az a baja, hogy nem lát SEMMIT az MPC... Az pedig nem fűzőcske-gond, hanem valszeg másolásvédelem (amivel a VLC sem mindig bánik el...).
Egyszer én úgy csináltam, hogy a *.vob fájlokat simán összefűztem Total Commanderrel. Kaptam egy 4 giga körüli méretet, ami fájlként lejátszható, felirat is a szokott módon, azonos néven.
Csak időzítésen kellett tologatni egy kicsit, az illesztési pontoknál is, ha jól emlékszem. De ilyenkor jó a KMPlayer, amivel pause állásban is lehet a feliratot időben tologatni, amit én távszabályzóval is tudok végezni.
Más programoknál ez csak lejátszás közben működik, de úgy elég kellemetlen eltalálni a szinkront.
Ha van rajt, vagy egyéb. Ha rendes lemez, akkor első sarki lejátszóban is tudod állítani, vagy a menüben. Én VLC mániás vagyok, azzal megnyitod a lemezt és kész, felirat választható.
DVD LEMEZ alá sehogy, mivel csak olvasható formátum. AnyDVD-vel vagy DVDFab-bal tudod berippelni vincseszterre, és utána már a MPC is lejátsza. Viszont itt is mindkét progi fizetős.
Másolásvédelem. A Cyberlink szoftvere fizetős, ők kifizették/kifizetik a jogdíjakat mindenkinek, az MPHC meg ingyenes szoft, akinek a fejlesztője nyilván nem tud erre áldozni.
Jó néhány DVD film esetén nem látszik semmilyen könyvtárszerkezet, mintha nem is tettem volna be lemezt - MPHC nyilván nem boldogul vele, ugyanakkor a PowerDVD simán lejátssza.
Kirakod a progi ikonját asztalra és jobb gomb - futtatás rendszergazdaként. Ilyenkor elég sok mindent meg lehet csinálni, bár nem feltétlenül mindent :)
File kezelésnek vannak olyan szépségei, hogy mondjuk hálózatból nem lehet közvetlenül felülírni bizonyos fileokat, de ha előtte lemented egy c:temp -be, onnan már csont nélkül továbbmásolható...
Csak a gonosz crackerek meg ne ismerjék ezt a Microsoft Ellenőrzött Biztonsági Izé kicselezést :)
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved; jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma; és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól! (Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké.) Ámen.
Asztali PC-m egyre többször leáll és a mellékelt képernyő jelenik meg. Semmit nem csinálok, amiket javasol a felirat csak, újraindítom a gépet. Ezután rendesen megy minden, órákon vagy akár több mint egy napon át, míg egy váratlan időpontban minden előzmény vagy beavatkozás nélkül újra elszáll minden és csak a mellékelt kép látszik.
Ami a képről lemaradt:
Fent megjelenik ?? VER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL felirat. A kérdőjelek azért vannak, mert két vagy három karakter lelóg a képről azokat nem tudtam elolvasni.