Mivel hogy dupla a tank és nem ott van a szintjelző ahol a töltést végzed így azon a kis csövön megy át a Go a másik tankba a közlekedő edény elv alapján.
Persze ha nem rakod tele mert akkor felül átfolyik.
Ha visszakeresel a nevem alatt, én tettem fel gépkönyvből kimásolt oldalt a kenőanyagokról. A tank szintjelzővel szerintem nem érdemes foglalkozni, soha nem lesz pontos.
Látom korábban más is küzdött az üzemanyagszint visszajelzővel. Miért jobb ez a csöves megoldás , mint a gyári visszajelző? Hamar tönkremegy az úszó, vagy mi a baj vele? Csak mert ez nekem sem jó, és ezt is rendbe szeretném rakni, mert így azért elég nagy lutri vele a közlekedés.
A tudatlanságomért előre is elnézést kérek. Megörököltünk egy panorámafülkés 82-es MTZ-t. 80 valahányas évjárat. Ezt szeretnénk rendbe rakni, és megtartani mert eddig nem nagyon volt gazdája.
Azt szeretném megtudni hogy a váltóba, a motorba milyen minőségű , és mekkora mennyiségű olaj kell?
Sziasztok! Vettem új fék tárcsákat az mtz-be, és az lenne a kérdésem, hogy mindegy hogyan rakom bele, vagy a barázdának forgásiránynak megfelelően vagy ellentétesen?
Azért annyira nem szeretném újragumizni. A kopott Voltyrét azt le kell dobnom, a difi miatt, meg majdnem full sima, jó ha fél centi futója van, semmi fogása sincs már. Itt somogyban talán 1 céget tudok ahol nem kötnek bele talán mindenbe. de az kb 45 km ide.
Üdv. Sok múlik rajta hova viszed és mien nepja van a vizsgabeztosnak.
Nálunk a haver kis fülkés 80-asát azért nem engedték átt műszakin mert a 15,5 ös gumi szélesebb a sárvédőnél. Csináljon rá szélesítést.
A saját 82-en 9,5-ös müvelökerék se jó mert nem gyári méret. Azt mondták csréljem vissza csak akkor megyátt.Szomszéd megye 10km ott simán átt ment mindegyik.
Ugy hallotam fehérváron fékpadon vizsgártattak amig egy mtz bele nem ugrott az aknába ,de "lassú"pótokat még mindig fékpadozák ,ismerősőm EB7-esén csréltettek fékpofát, fékdobot, szelepet és úgy engedték átt a végén hogy már nem tudnak mit kezdeni vele.
Egy kis repedezettség miatt nehogy újragumizd már a traktorodat! Hol ilyen ganajok a vizsgáztatók? Ez nem 9báros abroncs,amivel 140el hasít a busz ,hanem lassú jármű,mg vontató,amire van olyan gumi is,ami új korában már repedezik...az orosz szinte mindegyik egy idő után. De a taurus is!
műszakira a most jó mintájú Taurus-t is le kell cserélnem mert igaz nagyon jó mintája van, de a nap miatt a futófelületen repedezik, ahogy néztem 97-es gyártású a gumi. Most ha vennék is neki egy nem repedezett párját ami szintén használt taurust, amin nincs repedés, akkor is ehelyett is kell másik majd pár éven belül, arra meg kicsi az esély, hogy találok még egy jó állapotú taurust amivel átmegy műszakin. Újonnan tuti nem veszek rá taurust, mert annyit nem használom a gépet, hogy megérje... Voltyre gumit tudok itt a közelemben, az 80e bruttó belsővel együtt, annyiért meg nem rossz. a használt taurust meg 60e-ért hirdetik, szerintem azért egy kicsit sok.
A másik fele, hogy emberek miért szednek le traktorról jó gumit és adják el? Valszeg mert valami gáz van vele....
Valamint gondolkodtam még, hogy eladom a felnit gumistól és veszek szűkebb felniket rá, és 13,6-os gumikkal felruházom, mert azért szerintem lehet túl széles az 50-esre a 15,5.ös gumi.
Katona koromban mintha glicerines vizes oldattal törölgettük volna a gumikábeleket és nem voltak megrepedve sosem pedig azok már nem mai gyerekek voltak lehet még 20-30 éves kábelek is voltak benne !
Ertem es ezt hogy rakom be nekem nincs ilyen ez ha jol latom a rudon atmenne es ez tartja fixen? Csak mert nekem a rud nincs lyuk h atmenne ez a valami.
Egyetértek "kavicsos64"-el: A különböző kopottságú, vagy eleve más méretű gumi nem tesz jót a difinek. A műszakin van ahol szólnak, van ahol nem. Nálunk már abba is belekötnek, ha a tetőponyva házi barkács. Egyszer a rendőr is megállított, hogy szerinte kicsi a profilmélység (!!!) nem tudom mit szólt volna, ha megkérem, hogy mérje meg pontosan ... Szóval erre a kérdésre sajnos nem tudok egyértelmű választ adni, ahogy arra sem, hogy milyen gumit érdemes venni. A Dnyeprosinával én egyszer úgy jártam, hogy mindkét külsőmnek a belső oldala kirepedt, de úgy, hogy mire észrevettem, már kijött rajta a belső, pedig azokkal (mivel diagonálok voltak) nem is jártam alacsony nyomáson. Most vagy két éve orosz radiál van rajta, már láthatóan kopogat, de mikor lemosom úgy néz ki, mint az új. A Taurus régen ölhetetlen volt, mostanában viszont sokfelől hallom, hogy 1-2 évesen már repedezik ... szóval itt nincs egyetlen igazság.
Nekem legközelebb valószínűleg BKT kerül fel, mert elég jók vele a tapasztalatok és árban nincs (még) annyira elszállva, azután majd meglátjuk hogy viselkedik.
Ha a másik gumid még jó, akkor a helyedben én próbálnék valami hasonló használtat szerezni. Ha nem sikerül, vagy már nem sok ideje van hátra, akkor inkább párban cserélném pénztárcától függő márkájú újra, a régi meg maradna vésztartaléknak.
Ha erdőre is jársz, akkor megfontolandó a diagonál, mert azt (állítólag) nehezebben szúrja ki az ág, ha viszont inkább szántóföldön és/vagy szállításra használod, akkor mindenképpen radiált javasolnék: Megfelelő nyomáson használva kényelmesebb, nagyobbat fog, kevésbé bántja a talajt, és mivel később reped ki, és puha talajon kevesebbet is fogyaszt vele a gép, nem is biztos, hogy üzemórára "összerázva" drágább, mint a diagonál.
Gumis ismerősöm mondta, hogy a külsők élettartamát nagyon megnöveli, ha hosszabb (pl. téli) leállás idejére letakarítják és átkenik szilikonzsírral, esetleg le is takarják. Hogy ez megéri-e, arról fogalmam sincs. Igazából azt sem tudom hol kapni szilikonzsírt.