... hát igen! Ezért általában saját kézbe veszem a dolgokat! Van egy német rokon, azt oda rendelek cuccot, ha ép nagyon szükségem van rá. Ja eszembe múltkor bementem ide is:
Itt már voltál? A képeket majd felrakom a netre, de mindig csúszok az ilyen dolgokkal. Az asztalomról készült összeállítást is kb. 6 hónap késéssel raktam fel.
Nyilván szubjektív okból készítette ezt a modellt. Ezzel semmi baj nincs, csak a 35 ezres árával van. A 90 € szerintem rendben van, bár én nem venném meg.
A TT Schneider készítette (nagy nagyításban elolvasható a dobozon) Berliner TT Bahnen alkatrészekből, legalább 15 éve. Szerintem kár volt a szétvágott Nohabokért.
Tudtok ajánlani olyasvalakit Bp-n vagy Szentendre környékén, aki jártas a terepasztalok asztal részének készítésében? A "cipész maradjon a kaptafánál" megfontolásból inkább nem fognék neki egyedül.
Nekem van egy szintén házi készitésü korongom .sajnos végül helyhiány miatt nem szereltem fel és igy be sem lett fejezve.Hétvégén tudok rola küldeni pár fotót,ha még érdekel.
Ha jól gondolom pl a CY70 jó lehet oda. pl. Lomex-ben kapható. A talpfák közé be lehet csiszolni, nehezen észerevehető. (Ha megnézed 2007-8 körüli hozzászólásaimat, csináltam róla fotót önmagában és a talpfák között is.)
Tulajdonképpen jó, bár nem elsősorban ez a célja. Ez inkább azért jó, mert szétszedett állapotban hátrahúzva a síneket kisebb a véletlen felszakítás veszélye (pl. beleakad valamibe a sínvég), illetve nem kell annyira pontosan belőni a sínvégeket, mert lehet állítani.
Sziasztok! Nem olvastam pár napja, igazolt távolléten Berlinben voltam, de sajnos időhiányában a "Szentélyt" nem tudtam megnézni (legalábbis ami maradt belőle), pedig tervbe volt véve.
Viszont iTT volt szántás rendesen és jól látom, hogy még egy topiktárs lett kiiktatva?? :O
Elkészült egy olyan opto szenzorvezérlő,aminek a tudás a következő :
- nem zavarja semilyen külső tényező (reflektor,TV távirányító,napsütés,neon,stb)
- talpfák közé beépíthető (2x 3mm furat)
- a vasút elhaladásakor 1 impulzust küld (kérésre változtatható)
- ha folyamatos felette az elhaladás (vagonközöket is beleértve),akkor nem jön több jel egészen addig ,még 3mp re (változtatható) meg nem szűnik a visszaverődés.
Mérete ~ 50 x 50 mm
Az érzékelők beforraszthatók ,vagy a panelen elhelyezett sorkapocsba kábellel köthetők