Keresés

Részletes keresés

750610 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 665

Nem tudod véletlenül mennyibe kerül egy ilyen komplex terápia?

Már egy kisebb vagyont költöttem és eddig semmi javulás,sőt inkább állandó lüktetés...

Hétvégén be vagyok jegyezve infúzióra+oxigénterápiára,hagyjam inkább és Dr Szalai?

Előzmény: TDI-DRAG (664)
TDI-DRAG Creative Commons License 2010.03.21 0 0 664
Azonnal keressd meg Dr. Szalai Lászlót, www.tinnitus.hu !!

Ők értenek ehhez egyedül az országban!!

Meg lehet gyógyulni, nyugi!!
Előzmény: 750610 (663)
750610 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 663

Sziasztok! Úgy látszik én is csatlakoztam a klubhoz:(((

Pulzussal egyező brutális zúgó hang kizárólag a bal fülemben. Sztk-s orvost nem nagyon hatotta meg a problémám,fölírt betagent és szia...

16-ker-ben egy magándoki adott Nootropil-cortison infúziót,nootropil bogyót,cortisont +bilobilt szedek,még kb 1 hónapos vok,remélem még időben...Bárcsak előbb találtam vna meg ezt a fórumot...Állítólag van olyan ország,ahol ezt hirdeti az állam,hogyha zúg a füled,szaladj orvoshoz(és ott még talán értenek is hozzá)

Alvás tragédia,hnap m1ek feliratni agydokival valami antidepit(fluvoxamint próbálta már valaki?),altatót esetleg tudtok ajánlani?+ füldokinál kikönyörögni egy CT-t,mert magától biztos spórólna inkább....

Azt mondják ne figyeljek rá,ezt hogyan kell érteni,mikor az agyam,a nyakam és a szívem egyszerre rángatózik a párnán??!!

 

Mindenkinek jobbulást!!!

Ja még1, hallottatok már olyanról,aki +gyógyult?

Előzmény: picitimi (662)
picitimi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 662

Sziasztok!

Csatlakoznék én is a fülzúgósok táborába. Nekem úgy 8 hónapja zúg és azt a tv adásszünet hangot hallom. Eleinte csak a jobb fülemben hallottam, aztán néha mintha sztereóban hallanám, néha meg mintha a fejemből jönne. Annyira nem vészes, aludni is tudok tőle, csakhát van, és mindíg hallom néha hangosabban, néha halkabban...gondolom ismerős. Sajnos fogalmam sincs mitől alakult ki.

Végigolvastam a hizzászólásaitokat. Mindenkinek jobbulást, kitartát és csendesebb napokat!

TDI-DRAG Creative Commons License 2009.12.16 0 0 661
Hány perc a 350 Ft? Mert az nagyon olcsó tényleg! Minimum 20 percet kell használni heti 4-szer, akkor lesz hatékony!!

Én sem vagyok krőzus, de öszedobtuk, kértem én is kölcsön 1000 Eurót hozzá, így megvettük. Nálunk a család több tagja is használja, így nagyon fontos eszközzé vált!

Először csak egy olcsó fajtát akartam, de aztán kipróbáltam egyre komolyabbakat, és elaléltam:)

A baj az volt, hogy egy ilyen darab akcióban volt 800.000 Ft, akción kívül 1.200.000 Ft...ennyit meg nem tudtam volna áldozni sehogy. Ekkor bukkantam rá a neten egy német cégre, aki a Casada gyár termékeit átnevezve saját márkára egy az egyben forgalmazza. Az említett darabot így megszereztők 1400 Euróért, ami még mindíg nem bagatell összeg, de töredéke az itthoni árnak.

Így utólag azt mondom, a legjobb befektetés volt az életemben, azóta egyetlen panaszom sem jött elő, ami előtte sűrün kínzott.

A jádekő meg a hélium sugár pedig egyszerűen parasztvakítás...sajnos. Kellemes a melege, de a hőforrás tök mindegy, a meleg a lényeg. Az enyém is fűt gyengéden ha bekapcsolom, kellemes, pedig nem jáde görgős.

Előzmény: Szonja74 (660)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 660
Jaaa, hát így könnyű !!!!
Én nem hiszem , hogy meg bírnám venni, de nem drága, alkalmanként 350.
Tele van csomókkal a hátam, ( meg a fenekem is ) érzem ahogy a jadekövek átgurulnak szép lassan rajta. Fájt is rendesen, de ezeknek a csomóknak egyszer el kell tűnniük , igaz ?
Ja, és infravörös, és hélium sugarat kibocsátó két kézi kezelő is tartozik hozzá, azt pakolgatom magamon össze-vissza ( a fülemre is ).
Előzmény: TDI-DRAG (659)
TDI-DRAG Creative Commons License 2009.12.15 0 0 659
Az ágynál még jobb egy profi fotel, mert az ágy görgői csak a gerinccel párhuzamos síkban mozognak, a fotel tud körkörösen is masszírozni. De tudom miről beszélsz, nagyon jó érzés ( itthon van egy fotelem, hoszas vizsgálódás után ágy helyett vettem én is ).
Előzmény: Szonja74 (657)
ghepard Creative Commons License 2009.12.15 0 0 658
"Talán hiszel a rezgés gyógyító erejében? "

Már 7 éve egy kicsit kisérletezgetek a saját hangommal. 2-3 évig tartott, míg kezdtem benne hinni, hogy sok mindenre jó lehet, segít a bajokon. Könnyen lehet, hogy semilyen lerakódás nem érezheti magát biztonságban, ha gyakran csinálod, mikor valami bibi van. Ha valami nem úgy működik, ahogy kell, akkor valószínű, hogy megváltozott az összetétele, valami rárakódott stb. A rezgéssel ki lehet rezegtetni a helyéről, legyen az bárhol, a hang nem tesz kivételt, nem kerülhet ki semmit - a rezgés elnyelődik. Ha talán többet szeretnél tudni, nyitottam egy topikot a Rejtélyes-ben: Emberi hang - gyógyít? cimmel. Ott próbáljuk megmagyarázni is, hogy hogyan működhet a dolog.........

"Annyi biztos, hogy megnyugtat."

Ezt talán mindenki tapasztalta, de rosszul is elsülhetnek a dolgok, mert például a szomszéd dührohamot kaphat, ha mellette fogod művelni....... :)) Ha netán netán megint kételkedem, akkor egy kék folt megint elhiteti velem, hogy hordja el a lerakódásokat. 10 nap a kezemen van a kék folt ütéstől, aztán mondom, ha működik, akkor kitisztítom, 30-35 perc és hűlt helye van. Aztán megint hiszek benne, még jobban.......
Előzmény: Szonja74 (657)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 657
Ez jó, mert szeretek énekelni, igaz, mostanában kevésbé volt hozzá kedvem, de majd akkor ezután többet fogok. Talán hiszel a rezgés gyógyító erejében? Annyi biztos, hogy megnyugtat.
Képzeljétek, tegnap voltam Ceragem E masszázságyon, Igaz, fájt egy kicsit, de nem adom fel, állítólag sokat kell járni, mire javulást érzel !! Nem is gondolnátok, hogy egy ágy ilyen erősen tud masszírozni !!
Előzmény: ghepard (656)
ghepard Creative Commons License 2009.12.15 0 0 656
Nagyszerű, lehet el fog menni lassan lassan. Csak nem rágódni rajta, az nem segít semmit. A nyugalom, a másfelé eltérítés, nem arra figyelés - a sztresszet fel kell oldani. Ehhez segíthetne nagyon, ha énekelgetnél magadnak, szinte mindegy, hogy mit - csak rezegjen a tested - már ott ahol nem hallanak és látnak, mert az másnak az agyára megy - Téged viszont nyugtat és rezegtet. A kutyusnak is énekelgethetnél a sétáidon halkan, ahol lehet egy kicsit hangosabban, vagy bárhol - nagyon szépen oldja a sztresszet és még a tüdődet is kitisztítja......... És egy szép napon észreveszed, hogy a fülzúgásnak befellegzett........
Előzmény: Szonja74 (655)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 655
Hát, én sem úgy gondoltam hogy a pénzt hajtom, hanem inkább az emberek szeretetét szerettem volna elnyerni ....azt hiszem....Én is bőven megelégszek a napi 8 órával, nem is vállalnék azért a kis plussz pénzért mondjuk még egy másodállást, hogy aztán meg ne legyen arra időm, amire szeretném. Szeretek olvasni, és a kutyámmal foglalkozni, kivinni a mezőre, nagyokat sétálni. Csak még itt ez a fránya háztartás is, és azt is szeretem rendesen elvégezni, és ha ugye kevés az időm, akkor az a pihenésből vonom el, meg a kikapcsolódásból.Ha azt akartam pl. , hogy szombaton el tudjam vinni a labradoromat a kutyasuliba, rohanva kellett bevásárolnom, mosnom, főznöm, takarítanom, hogy végezzek időre, már azt vettem észre, hogy nem is szivesen megyek, már akkor kezdtem depis lenni...
De, képzeljétek, mintha néha halkabban hallanám a csengést !!!
Tegnap este kimentem a konyhába, ott egészen csend volt, és nem hallottam !!! Majd kiugrottam a bőrömből örömömben, de nem álltam meg, hallgatózni, mert megfogadtam, hogy nem figyelek rá, a ,, fülész " is mondta, hogy : -nem rákoncentrálni !!!
De sajna reggel megint hallottam, mikor felkeltem, de mintha halkabb lenne......
Előzmény: ghepard (654)
ghepard Creative Commons License 2009.12.14 0 0 654
"Mindig is olyan voltam, hogy szerettem volna megfelelni a környezetemnek, már iskolában is, a munkahelyemen is. "

Hát én is úgy voltam valamikor réges régen. Most is a maximumot akarom kihozni, de nem a környezetem miatt, hanem magam miatt. De sokszor egyaltalán nem akarok semmit se kihozni - minek is. A környezet miatt? Amit magam miatt kell azt megteszem, de én nem fogok azért hajtani,mert a szomszéd hajt, nem veszek autót, mert a szomszédnak van. Magam után megyek, már ha valahova húz az a lócsöcs......... Én inkább a nyugalmat keresem, a megszokott ritmust és örülök az élet és a természet rezgéseinek.....
Előzmény: Szonja74 (652)
TDI-DRAG Creative Commons License 2009.12.11 0 0 653
A mail címem publikus, de hívhatsz is nyugodtan: 70/ 457 4050.

Heti egy utazást megér szerintem.

Nem drágák, és van az egysületnek valami lehetősége a rászorulókat kedvezményesen kezelni.

Egyszerre 2 pszihológus felesleges, így valszeg ha az egyesületet választod, érdemes lesz inkább hozzá járnod.

Nagyon elismert és híres szakember, aki ráadásul nagyon emberséges és együttérző tipus, én melegen ajánlom.
Előzmény: Szonja74 (649)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 652
Na, ezen meg én nevettem egy jót !!! Nem, nem azért hívom leszaromtablettáknak ezeket a szereket, mert leszarom bevenni, sőt, nagyon is jó szereknek tartom ezeket, mivel mint mondtam, egyszer már teljesen meggyógyultam, mármint a pánikból. Hanem mikor 12 éve először kerültem pszihiáterhez, kérdezgetett, hogy mégis min stresszelek, én meg nem igazán tudtam neki nagy problémákról beszámolni, csak a mindennapi rohanás-reggel időre munkába, azután sietni haza, -háztartás stb.... És akkor mondtam neki, hogy igazából nem tudom mi váltja ezt ki belőlem, mert ilyen gondjai mindenkinek vannak, és attól, hogy szedem ezeket a gyógyszereket, (xanax stb...) attól még a problémáim ugyanúgy meglesznek, hogy fogok én akkor meggyógyulni ? Erre azt a választ adta, hogy igen, ilyen problémái mindenkinek vannak, csak nem mindenkinek egyforma erős az idegrendszere, és nem mindenki bírja hosszútávon feldolgozni . na, és most jön a lényeg , ha szedem a leszaromtablettákat, attól még a probléma megmarad, csak én le fogom szarni őket, nem veszem fel annyira, nem rágódok hülyeségeken. Bocsánat a csúnya szavakért, remélem nem zárnak ki a topicból ez miatt.
Az utazással meg nem az a gondom, hogy nem merek elmenni,( én állítólag nem vagyok olyan súlyos pánikbeteg) csak az anyagi része okozna lehet problémát ennek a kezelésnek.
De, különben igazad van, lazábban kellene vennem az életet. Én különben nagyon is értékelem, hogy élhetek, hogy megszülettem erre a földre, alapjában véve jó kedélyű, életvidám ( 35 éves nő) vagyok, csak az utóbbi években értek nagyobb megrázkódtatások, volt két elhalt terhességem, nem sikerül a baba, és most nemrégen megszült a barátnőm, így még jobban fusztrált a dolog, és arra gyanítok, hogy ez válthatta ki belőlem a pánikot.
Mindig is olyan voltam, hogy szerettem volna megfelelni a környezetemnek, már iskolában is, a munkahelyemen is. Azt mondják maximalista vagyok.Hát... ebben az egy dologban nem tudok megfelelni......
Előzmény: ghepard (651)
ghepard Creative Commons License 2009.12.11 0 0 651
"egyből az jutott eszembe, hogy Úristen, mibe fog ez nekem kerülni !!! Ráadásul vidéki vagyok"

Aszongyák, hogy a bajok 90%-a lelki eredetű. Ha megnövelnéd önbizalmad, sok bajod elmenne magától és nem kellene sehova menned. Bízz magadban, nyugodj meg. Hogyan? Hát például így is: előtted van egy lépcső és nem mersz felmenni, meg lemenni rajta - inkább lifttel mész. Próbáld ki, hogy felmész egyetlen lépcsőfokot, majd visszajössz és mész a lifttel. Holnap menjél két lépcsőfokot a lábadon és gyere vissza a lifthez. Harmadik nap......... Majd észreveszed, hogy már nem éri meg visszamenni a lifthez és magadtól felmész gyalog. Ettől önbizalmad megnő, képes vagy nagyobb dolgokra is, csak bízz magadban....... Minden egyes lépés kiütheti a helyéről azt a lerakódást, amitől zajokat hallsz az agyadban..........
Előzmény: Szonja74 (649)
ghepard Creative Commons License 2009.12.11 0 0 650
"nagyon jók ezek a ,,leszaromgyógyszerek"

Na ezen nagyot nevettem. Bevallom, nem tudom mit értesz alatta. Ha azt, hogy előírják és lesz*rod bevenni - akkor nagyon jók tényleg....... Így gondoltad?
Előzmény: Szonja74 (647)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 649
Jaaajjj!! De jó, hogy írtál !!!
Megnéztem a tinnitus egyesület honlapját, egyből az jutott eszembe, hogy Úristen, mibe fog ez nekem kerülni !!! Ráadásul vidéki vagyok, még az utazgatás is .....!!!!!
Ha felkeresem őket, akkor az eddigi pszihiáteremet felejtsem is el ???? Mert anno 12 éve meggyógyított, legalábbis én úgy éreztem, sokáig tünetmentes voltam, gyógyszert sem szedtem. Most szedek xanaxot és sertralint, hétfő óta, azóta sokkal jobb, csak a fülzúgás rontja el a hangulatomat, ha meghallom, elkezdek rá figyelni, nem tudom utána kiverni a fejemből. Láttam, hogy van pánikbetegek topicja is, ott is beszélhetünk ?
Tudok veled privát üzenetben beszélni ?
Előzmény: TDI-DRAG (648)
TDI-DRAG Creative Commons License 2009.12.10 0 0 648
IGEN!!!! Okozhatja!

Nyugodj meg!! Én 17 éve vagyok pánikbeteg, kezelt és stabil állapotban már jó ideje. Ennek ellenére kb. 3 hónapja felfigyeltem rá, hogy magas hangú sípolást hallok...

Szerencsémre a pszihológusom a Tinnitus egyesület elnöke, így jó kezekben voltam azonnal. A felesége, aki szintén az egysület tagja és fül-orr gégész, azonnal csinált egy átfogó hallásvizsgálatot. Nincs hallás romlásom, a tüneteim szubjektívek, vagyis az agyam generálja...

Rengeteg technika van erre, most sokkal jobban is vagyok már, csak lefekvéskor hallom, de el tudok aludni tőle.

A legfontosabb, hogy a megfelelő szakemberhez kerülj, mert ehhez nem értenek sokan, és az elvesztegetett idő nagyon csökkenti a gyógyulás esélyét!!

Mihamarabb keressd fel Őket, privátban tudok elérhetőséget adni a Doktor Úr-hoz.

Addig is a www.tinnitus.hu oldalon tudsz tájékozódni a munkájukról. Profik, akiknek a fülzúgás gyógyítása az életük. Meg ugye a pánikkal is kell kezdeni valamit, na abban is kiváló!

Remélem segítettem valamennyit!
Előzmény: Szonja74 (647)
Szonja74 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 647
Sziasztok!
Pár hete jártam fórumotokon, mert én is zúgós lettem, de sajnálattal látom, hogy mostanában senki nem jár erre. Szeretném azért valakivel megbeszélni a bajomat, meg-hát hátha tanul is belőle valaki. Nekem kb másfél hónapja kezdődött a zúgás, először nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, de mikor másnap, és harmadnap is hallottam, már kezdett idegesíteni a dolog. Csak úgy másfél hét múlva mentem el a fülészetre,( a munkahelyemről nem tudtam elszabadulni). Persze mondanom sem kell, a ,,fülész" nem látott semmi elváltozást, írt betarevint.Nem tudtam belenyugodni, elmentem a háziorvosomhoz, hogy tud-e még valamit segíteni, elküldöttaz ideggyógyászhoz. Az ideggyógyász (már ismer ) rögtön adott egy javaslatot a háziorvosnak, hogy adjon beutalót infúziós kezelésre -az ideggyógyász már ezelőtt fél-és egy évvel ezelőtt is beutalt már ilyen nootropilos kezelésre, mert látászavarral, és beszédzavarral járó rosszulléteim voltak, akkor is a belgyógyászaton feküdtem, sürgősségivel, mert TIA-ra gyanakodtak, MRI nem mutatott semmit, BERA-t is csináltak hogy nem-e kezdődő sclerozis multiplex, az is negatív lett, mindegy, azért a súlyosabb betegségeket kizárta a főorvos, csakhogy akkor szedtem astrix-ot is, és amikor kijöttem a korházból, még itthon is, sokáig szedtem.
Mikor legutóbb a fülzúgással fordultam az ideggyógyászhoz, háziorvoshoz, másfél hét múlva mehettem csak az infúziós kezelésre, mert tele van a kórházunk betegekkel, volt időm gondolkodni, ugyan mi válthatta ki a fülzúgást.....visszagondoltam, mit is csináltam akkoriban.....arra gondoltam, biztosan megfázott a fülem, vagy valamiféle vírusos fertőzés lehet, mert előtte való este, alig bírtam lenyelni a kaját, úgy éreztem, be van dagadva a torkom. Teltek a napok, már alig vártam, hogy mehessek az infúzióra, a kórházba, de azt vettem észre, hogy egyre többször érzem azt a bizonyos érzést a torkomban, és már a gyomrom is sokszor összerándult, munka közben, nyugalmi helyzetekben is, mintha valaki megijesztene. Felismertem egyből a pánikbetegség kezdődő tüneteit, mert 12 éve voltam enyhe pánikbetegséggel kezelve, de hál'istennek teljesen rendbe jöttem hosszú időre ( nagyon jók ezek a ,,leszaromgyógyszerek )Az infúzióra már úgy vonultam be a kórházba, hogy egyből mondtam a főorvosnak, hogy a fülzúgás mellet, a pánik is jelentkezett, de akkor már voltak kb 10-20 perces szorongásos időszakaim is. Megkaptam a nootropilos kezelést, az astrixot egyből lecserélték másra, mivel annak is lehet melléhatása a fülzúgás, bejött hozzám a régi pszihiáter főorvosnőm, meghagyta , hogy milyen gyógyszereket szedjek, de másfél hét múlva -pénteki napon-hazaengettek. Hétvégére persze nem volt leszaromgyógyszerem, erre vasárnap este ki is kellett hívni az ügyeletes orvost, mert pánikrohamom volt. Persze hétfőn rögtön pszihiáter, megkaptam a gyógyszereket, még egy kicsit érzem a gombócot a torkomban, de a hangulatom elég jó, hátha később a gombóc is elmúlik. Most már csak azon tűnődöm, hogy ugyan mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, afülzúgás, vagy a pánikbetegség......Lehet, hogy amit torokfájásnak hittem a fülzúgás előtt, már az is a pániktól volt, vagyis én csak gombócnak hívom......
Kérlek titeket, írjatok, már az is megnyugtat, hogyha kibeszélhetem.
Szerintetek lehet a pániktól fülzúgás?
Vagy ha az astrix mellékhatása, akkor elmúlhat???
Írjatok!!!
halacs Creative Commons License 2009.10.31 0 0 646
Ezek szerint nem jött helyre. :-(
Nem is javult semennyit sem?
Előzmény: hg1dmt (645)
hg1dmt Creative Commons License 2009.10.31 0 0 645
Már régen, 1975 ben a sorkatonai szolgálat közben.
Egyik gyerek nem előre, hanem hátra dobta a gránátot, ami a gödör mögött, 3-4 méterre robbant.
Vittek akkor vizsgálatokra, de azután azt mondták, majd helyrejön.
Ennyi.
Előzmény: halacs (643)
ghepard Creative Commons License 2009.10.30 0 0 644
Hát vizsgálatok nem voltak, mivel nem járok orvoshoz. Sokat nem tehettek volna úgysem az ügyben, lásd Bubka esete. Nehéz elhinnem nekem is, de minden jel arra utal, hogy a hang segített és nem csak abban. Én olyat is megcsináltam, hogy egész nap kinnt voltam és járkáltam, bicajoztam víz és élelem nélkül (télen) - de igyekezten hosszúakat lélegezni és minden kilégzésnél hosszú hangokat hallatni. Na ez nagy kitartást követel, de az eredmény lenyűgöző volt. Mikor hazamentem azt hittem, hogy megiszom az egész vödör vizet, de nem kellett majd semmi és azt hiszem, hogy vacsorára is csak (az asszony legnagyobb meglepetésére) 1-2 harapást kaptam be. Ami a legmeghökkentőbb, nem is votam fáradt.........
Előzmény: *Sana* (642)
halacs Creative Commons License 2009.10.29 0 0 643
Szia, sziasztok!
Ezek szerint te is "dörejártalmas" vagy. Mellettem két hete robbant fel egy palack must, és úgy tűnik, nálam is elszálltak bizonyos frekvenciák. Igaz, előtte is sok gondom volt a fülemmel.
Mikor történt a baleseted?
Előzmény: hg1dmt (638)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 642
Ha jobban érzed magad és a vizsgálatoknál is mindent rendben találtak, panaszod nincs, akkor az a fő, hogy ismét erőben érzed magad és focizni is tudsz. Rejtélyes gyógyulás mindig volt és mindig lesz. :-)

Előzmény: ghepard (639)
ghepard Creative Commons License 2009.10.29 0 0 641
Igen, ott is lehet valamit mozgatni. Én tudok egypár dolgot a füleimmel is. Például el tudom valahogy érni, hogy belülről nyomuljon kifelé a levegő a fülben. És ilyenkor olyan dobütést hallok, mintha belülről jönne kifelé a hang. Ha teljesen ellazulok, akkor ezt el tudom érni pislantással is. Persze nem nagyon tudom megfogalmazni, hogy ez tulajdonképpen hogyan is alakul ki. Az állkapcsot is lehet mozgatni. Ha mély hangot adunk ki folyamatosan és próbáljuk az ujjakkal bizonyos helyeken nyomni a koponyát - észrevehetően változik ez a hang és a rezgés máshogy terjed.

Tavaly azt hiszem próbálkoztam, el tudtam érni, hogy halljam a vér lüktetését valahol a füleim körül. Kb úgy, hogy nagyon mély lélegzet után visszatartom a levegőt, de mintha ki akarnám nyomni álandó nyomással. 1 perc után az a nyomás nagyon nagy lesz, szinte mintha ki akarnának potyogni a szemek. És egyszercsak hallottam a morajt, a vér moraját.........
Előzmény: hg1dmt (638)
*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 640
A robbanás következtében az is lehet, hogy a koponyán lévő 2 temporálsi csont kiesett a szinkronmozgásból és aszinkronban mozog. Ezek mikromnyi mozgások, mégis befolyásolják az agyvíz áramlását. Ennek következtében a kemény agyhártyán belüli szövet közti térben lehetnek szöveti feszültségek, melyek a koponyacsont varratai közt is túlzott feszülést jelezhetnek. Ilyen esetnél az idegrendszer sem tud megfelelő ingert küldeni, jelen helyzetben a hallásért felelős idegnek. A fül olyan a temporális csonton, mint egy kis fogantyú. Segítségével a temporális csontot lehet lazítani(több technikája van) és vizsgálni, ezáltal az ott lévő izomzat is lazulni fog. Hatással lesz a rágóizomra is. A koponya összes csontját meg lehet nézni, így megvizsgálható, hogy mely varratoknál van erősebb a feszülés.
Előzmény: hg1dmt (638)
ghepard Creative Commons License 2009.10.29 0 0 639
"Ha viszont egyéb koponyacsontnál van feszülés azt sajnos saját magunkat nem lehet helyre tologatni."

Hát lehet. Nekem elment olyan feszülés 7 éve, hogy máig is rejtély. Még 2 év után se nagyon tudtam, hogy mitől. Aztán a hangra tippeltem. 20 éves voltam, mikor lezuhantam nyújtott lábbal a mélybe. 3 fogamba került, a térdeim megsérültek, a derkamról nem is szólok. Mindkét sarokcsontom megrepedt. Fiatalon minden rendbejött úgy ahogy. 25 év után nagyon kezdtek fájni a sarokcsontjaim, pláne a foci után a kemény talajon. Fokozatosan nagyon kegyetlen volt, de mentem minden héten focizni. 5 évig szenvedtem így, aztán 2002 végén tök véletlenül kezdtem el hangoskodni (véletlenül elállítottam vele a durva fogfájást). Aztán azt vettem észre 2003 márciusában, hogy nem fájnak a sarkaim. Már 4 éve műfüvün focizunk, az még keményebb talaj. Máig rejtély számomra, hogy hogy csinálta...... Egy Szergej Bubka nevű ukrán rúdugró valami ilyesmi miatt hagyta abba az élsportot. Nem bírta a fájásokat (valahol ugyanott, mint én), pedig van/volt pénze a legjobb orvosokra. Meg is műtötték, de visszajöttek a fájások 3 hónap után. Lekopogom, nekem 7 éve nem jöttek vissza, pedig a repedések ott vannak (vagyis a helyeik). Egy kicsit még mindig rejtélyes..........

"Nagyon örülök, hogy jobban vagy. :)"

Köszi szépen, neked is a legjobbakat...... Mindjárt megyek focizni, esik az eső, csúszni fog a műfű, remélem nem szedek össze megint valamit......
Előzmény: *Sana* (637)
hg1dmt Creative Commons License 2009.10.29 0 0 638
Sziasztok!

Nekem a magas frekvenciák teljesen eltűntek, egy honvédségi gránát robbanás után.
(SINOSZ tag vagyok)

Valaki azt írta itt régebben, hogy a szem izmokat tudjuk befolyásolni, de a fülét nem.
Nos ha egy kicsit a fülemet próbálom az ottani izommal .......- de ezt nem lehet megfogalmazni.
Lényeg, hogy akkor folyamatos mély dübörgést hallok, mindkét fülemben.
Azt gondolom, hogy ez a vér áramlása az ottani érben, és hozzányomódik a hallócsontokhoz.
Mostanában pedig többször azt hallom, amit az ultrahangos vizsgálaton, a hangszóróból lehetett hallani.
Vagyis a vér szívdobbanással történő süvültés szerú lüktető hangját.
Mi jön még?
*Sana* Creative Commons License 2009.10.29 0 0 637
Igen, mindenkinek amire szüksége van, és ami segít. :-) A leírtak szerint nálad az állkapocs ízületnél lehetett szöveti feszülés, ami kihathatott a temporális csontra és izomra is, mivel a temporális- és állkapocs egymással is ízesül. Ha viszont egyéb koponyacsontnál van feszülés azt sajnos saját magunkat nem lehet helyre tologatni.
Nagyon örülök, hogy jobban vagy. :)
Előzmény: ghepard (636)
ghepard Creative Commons License 2009.10.29 0 0 636
Na ezt jó volt olvasni. Azért mégiscsak vannak összefüggések...... :)

Például itt van ez a sérülésem (de már klassz, semmi baj). Vasárnap észrevettem, hogy ha teljesen kinyitom a számat, akkor nem feszül. Persze egy ponton nagyon fájt, de lassan nagyobbra nyitottam és láss csodát, rögtön megnyugodott. Mintha valami a helyére ment volna. Aztán így próbáltam tartani percekig, néha a kezemmel is segítettem. Aznap már jó étvággyal rágcsáltam és szerdán már nem is hallottam a morajt hajnalban.......

Lehet hatni a dolgokra hanggal, csenddel, hideggel, meleggel, gravitációval, fékezéssel, gyorsulással, masszírozással, alvással, nemalvással, táplálkozással, böjttel, sötéttel, világossal, mozgással, nyugalommal, légzéssel, húzással, nyomással stb..... :) :)))
Előzmény: *Sana* (635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!