Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2019.06.12 -1 1 34676

Az uszonyhoz meg csak annyit, hogy ugye a sznoricuccon kivul az ember fia/lanya meg visz 2-3 furdoruhat, 3 polot es 2 sortot meg naptejet :) ergo be kell ferjen a csomagba az az uszony mindenfele nagyobb gond nelkul :D

-seci

Előzmény: moonwalkr (34674)
moonwalkr Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34675

Hát ezt a szúnyoginvázió dolgot meglepve hallom. Persze mindenütt vannak szúnyogok, de eddig mindenütt irtották, akár napi szinten. Sokkal kellemetlenebb volt, amikor a jó kis gázolajos füstgenerátor füstje beterítette a környékedet egy-egy irtáskor és büdös lett, mint a szúnyogok okozta kellemetlenség.

Persze biztos vannak egyedi esetek, amikor valamiért beindulnak a szúnyogok, de nagy általánosságban nem kell parázni tőle. Persze ha bedobsz a megnyugvás kedvéért a bőröndbe egy flakon szúnyogriasztót, akkor se történik semmi, ha végül ki is kell dobd, mert nem használtad:)

Előzmény: mirmiek (34673)
moonwalkr Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34674

Szia!

 

 

Korábban már sokszor reklámoztam: vigyél sajátot. Ahogy írod is, más után nem vennék a számba, arcomra olyat, amibe belefolytak bizonyos testnedvek előtted. A tisztításra, fertőtlenítésre nemigen hagyatkoznék szívesen. 

Egyrészről van most egy cucc, a világon mindenütt terjed, mint a gomba, a Decathlonban kapható nálunk, Easybreath maszknak hívják. Ha nem vagy szakállas, akkor lényegében mindenkinek jó (szakállal nem működik, mert a szőrzet miatt nem zár rendesen és befolyik a víz). Ha a hagyományos maszk+pipa kombó mellett döntesz, menj be egy boltba, ahol rendesen fel lehet próbálni (a sportáruházakban sokszor szetben van, műanyag, vagy valami háló csomagolásban, nem tudod felpróbálni). Tedd fel az arcodra a maszkot úgy, hogy a pántját nem teszed a fejedre, majd az orrodon keresztül szívd ki a levegőt belőle. Ha az arcodra tapad és pár másodpercig fenn marad a maszk rögzítés nélkül, akkor jó, ha azonnal leesik, akkor nem a Te arcformádra való. 

A pipa bármilyen lehet. Az uszony pedig akár bérelhető, akár vehetsz is magadnak, ezt inkább csak az dönti el, hogy esetleg egy nagyobb, esetlenebb darabot mennyire könnyen csomagolsz el a bőröndbe, vagy mennyire szentségelsz inkább, hogy ezt meg minek visszük. Vannak rövidített változatok is (bár nyilván a legjobb, legkönnyedebb mozgás egy rendesebb darabbal esik, minden összecsukható, lerövidített, csomagolásbarát verzió kompromisszumot jelent).

Előzmény: mirmiek (34671)
mirmiek Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34673

Nagyon köszönöm!

 

Csak többször olvastam, hogy valahol szúnog invázió van. ezt akartuk volna kivédeni. :) valami alapot beszerzünk.
Igazából nekem sokkal fixebb a bankkártya, csak a mezei prosztó OTP MC-ot nemtudtam, hogy elfogadják e, mekkorát bukok váltásnál fizetésnél..

Mert ha váltani kell USD-t azt meg nem akarom, hogy a végén a nyakamon maradjon vagy kevés lenne, és emiatt ne férne bele még 1 program ha útközbe szeretnénk plusszba.

 

Nagyon izgatottak vagyunk már, bocsánat az analfabéta kérdésekért, még nem voltunk Madívon. :)

Előzmény: moonwalkr (34672)
moonwalkr Creative Commons License 2019.06.12 0 2 34672

Szia!

Irígy vagyok én is Kihaa-ra:)

 

Ami az okosságokat illeti. szúnyog ellen nem kell semmi, csak ha extrém finnyás, vagy érzékeny vagy. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy-egy reggel nem fogsz szúnyogcsípésesen ébredni, de alapvetően nincs gáz szúnyog ügyben. Ha mégis szükségét érzed,m az Autan nevű szer nagyszerűen megállta a helyét még Afrikában a full maláriás környezetben is, melegen ajánlom, ha kell. Oltás tök felesleges, nincsenek állatok, így betegségeket terjesztő rovarok sem. Legfeljebb, ha extrém óvatos akarsz lenni, tenger melletti ország lévén a hepatitis esetleg megfontolandó, de még ez is csak a megnyugvás miatt, nem azért, mert valóban szükség van rá.

 

Konnektorhoz általában jó, ha van nálad adapter, de ha elfelejtenéd, a recepción adnak.

 

Kártya vs. kp. kérdésében tényleg vérmérséklet függő. Az OTP Master Card ellen az szól, hogy a MC kártyák EUR alapúak, ott meg dollár elszámolás van. Ezért ezzel a kártyával kétszeres váltási veszteséged lesz. A VISA a dollár alapú, ezzel ilyen nincs. Egyébként nem váltanak semmikor szarul kártyával, mivel devizaárfolyamot alkalmaznak, ami adott esetben jobb lehet még a kétszeri váltással is a valuta árfolyamból származó váltásnál. Ha Kp-ben gondolkodsz, mindenképpen dollárt vigyél. Jobban elfogadják a szigeteken kirándulásokkor, borravalónak is jobban használható, mert a kis címletek papírok. De ha szavazatot kérsz, egy szavazat a kártya mellett (persze némi apró azért kell a pénztárcába is:)

Előzmény: mirmiek (34667)
mirmiek Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34671

Köszönöm a válaszokat! :)

akkor kp-t viszünk ugy néz ki. az a biztos.

Snorihoz cuccot tudtok javasolni? vigyük magunkkal? hol érdemes venni? vagy ott béreljek naponta? pipát/szemüveget nem szivesen viselném más utána, békatalp még rendben volna. meg azt hogy vinnénk magunkkal.. :D

 

Köszi előre is!

Karfy the Original Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34670

Szia!

 

(Négyszer voltam már négy különböző szigeten, készülünk az ötödikre, de oltást még soha nem adattunk be magunknak, nem is értem miért kellene.)

 

Rovarok ellen a bokánkra és a csuklónkra teszünk pici citrus-eukaliptusz olajat, még soha nem csípett meg egyinkünket sem semmi.

 

Átalakító szigetfüggő, mi mindig vittünk de nem mindig kellett. Idén olyan szigeten voltunk, ahol usb konnektorok voltak.

 

VISA Electron kártyával szoktunk fizetni, 5-6000 USD azért mindig van nálunk biztonsági okokból, de készpénzt eddig csak borravalózáshoz használtunk.

 

Első 2-3 napban 30-as naptejet használunk, utána már csak 15-öst, bár hozzá kell tennem, mi egész évben barnák vagyunk, mert  vagy szolizunk vagy nyaralunk, meg a bőrünk is elég jó :o)

Előzmény: mirmiek (34667)
incredibad Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34669

- Nekünk a DEET spray-t ajánlották utazási és oltási tanácsadáson. Mi ilyet vittünk, de egyszer sem használtuk Maldívon. Oltások megvannak?

- Legtöbb szállodába nem kell adapter, van ahol USB-s az aljzat eleve, de nálunk volt (UK-EU) és néha használtuk is.

- Mi mindent kp-ban vittünk, ami így egy kicsit stresszes volt azért. Ha van Revolutod vagy Curve-od, akkor használd azt és a kp-t felesben szerintem. 

- 50-es faktorú naptej! Ennél gyengébb nem ér semmit sem.

 

Merüljetek sokat! :-)

 

Jó utat!

Előzmény: mirmiek (34667)
seci Creative Commons License 2019.06.12 -1 1 34668

Friss info Kihaa-rol minket is nagyon erdekelne, top-listas, mint kovetkezo celpont. Koszi!

 

Szerintem az, hogy kartyat hasznalsz vagy kp-t rajtad mulik, nyilvan dombornyomott kartyaval probalkozz csak, legalabbis ha jot akarsz magadnak.

 

-seci

Előzmény: mirmiek (34667)
mirmiek Creative Commons License 2019.06.12 0 0 34667

Sziasztok!

Vasárnap indulunk Maldív-szigetekre. Kihaa-ra esett a választásunk.
Lenne pár kérdésem a tapsztaltabb tagoktól! :) (Biztos nagyon alap dolgok, én nekem még nem az)

- Szúnyogok ellen spray vagy mi a bevált?
- Konnektorba kell átalakító?
- Hogy fizessek? OTP-s Master Card-om van nem váltanak nagyon szarul ki chekkolásnál? Vagy dollárba kéne vinnem készpénzbe? 

 

Egyéb tippeket is szívesen vennénk!

 

Köszönöm előre is a segítségetek!
Üdv.

MR&MrsSmith Creative Commons License 2019.06.11 0 0 34666

Én várom a beszámolót! :-)

Előzmény: Utas2 (34663)
Eclisse1 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 34665

Hogyne érdekelne, mi Február végén megyünk oda!

Előzmény: Utas2 (34663)
Sborisz Creative Commons License 2019.06.10 0 1 34664

Lesz..engem pl. érdekel! :D 

Érdekel minden ami Maldív... :D 

Előzmény: Utas2 (34663)
Utas2 Creative Commons License 2019.06.10 0 1 34663

Köszönöm.

 

Gondolom, hogy az itteni olvasótábor ritkábban látogat ezekre a helyekre.

 

Végül Helengeli lett a kiválasztott.

 

Ha akarjátok, megírom. Ha lesz elég érdeklődő ....

Előzmény: MR&MrsSmith (34662)
MR&MrsSmith Creative Commons License 2019.06.08 -1 0 34662

Kedves Utas2! 

 

Nem voltam az általad említett szigeteken, de mi annak idejen az Aaramunál foglaltunk és emlékszem, hogy Vilamendhoo volt az egyik amit ajánlottak. A tulajdonos nagyon sok szigeten járt es szívesen segít a döntésben. Nem tudom beszéltetek-e vele. 

 

A másik kérdésedre, hogy megéri e víz feletti villát bérelni: mi nászúton voltunk, nekem a Maldív ezzel a szallastipussal szerepelt az álmaimban, így azt foglaltunk. Ami nem tetszett: A hullámok egész éjjel csapódnak a cölöpökhöz, még sekély viz esetén is, így van egy alapzaj folyamatosan. Az első éjszaka amikor egy pár végig húzta a bőröndjét a fa hidon, azt hittem infarktust kapok. Ami szuper, hogy rögtön a saját stégről csobbanhatsz a cápák közé, és van intimitása, ahol mi voltunk úgy voltak elhelyezve a kis bűn gallok hogy nem láttunk rá másokra, és minket sem láttak a többiek. Nézzetek utána, hogy esetleg még milyen különbségek vannak a víz feletti villa es a tobbi szállás között, mert kapcsolodhatnak plusz szolgáltatások is ehhez a szobához. Pl. Kuredun a víz feletti villák a sziget egyik végén voltak külön medencével es étteremmel kizárólag felnőtteknek, ez nagyon nyugis rész volt. A másik részen nagy étterem volt több medencével, az már zajosabb, zsúfoltabb volt.

 

Az AI mindenképp jó döntés mert a szigeteken minden borsos áron van. 

 

 Kellemes tervezgetést kívánok. 

Előzmény: Utas2 (34640)
moonwalkr Creative Commons License 2019.06.04 0 0 34661

Igen, mert az meg csak a mi kultúránkban van meg, hogy "csak 3 méterrel léptem át a határt, akkor tulajdonképpen nem is léptem át...", mások pedig ezt fekete-fehérebben kezelik: átjöttél a határon, megsértetted őt, vagy a szabályát.

 

Ennyiben pedig mi európaiak is bűnösek vagyunk, hogy ragaszkodunk hozzá, hogy a kis szabályszegés nem szabályszegés, pedig mások szemében igenis az.

Előzmény: seci (34660)
seci Creative Commons License 2019.06.04 -1 0 34660

+ ahogy atfutottam a cikket kiderult, hogy "3 meterre a bikini beach-tol" voltak, amikor az elso incidens tortent - ergo NEM a szamukra kijelolt teruleten, a tobbi az eszkalalodas (kis sziget, gyorsan terjednek a hirek).

 

++ két no egyutt - no ez a vilag azon reszen megintcsak nem a legjobb felallas...

 

-seci

Előzmény: moonwalkr (34659)
moonwalkr Creative Commons License 2019.06.04 0 1 34659

Szia!

 

Én ugyan csak resort szigeten jártam, lakott szigeten pedig csak 1-2 órás fakultatív programokon és elsőre ezek alapján tök elképzelhetetlenek, amiket itt írnak.

 

DE

 

Más szempontból a történetük tök életszerű. A muszlim pasik között nem meglepő, ha egyik-másik (vagy akár az összes?) bevadul az európai "bikinis" nőktől. Attól a kultúrától a nők irányába sajnos csak ennyire telik. Számolatlanul lehet olvasni, hogy a muszlim férfiak nem képesek megérteni elfogadni, hogy ha egy európai nő bikiniben van és nem abaya-ban (vagy mi a fenében), az nem azt jelenti, hogy egy ordas kurva, akivel mindet szabad, hanem csak más kultúrából jött, ahol ez elfogadott. Nekik azonnal az első verzió ugrik fel és innentől nincs megállás (egy kurva előtt maszturbálni nem akkora bűn, még meg sem botránkoztató). Persze nyilván ott is vannak értelmi szintek, ezek a fiúk is nyilván a skála egysejtű végéről valók voltak.

 

Aztán az hogy a szállásadó is össze-vissza hazudozik, az sem meglepő, hanem tök életszerű. Az ő motivációja nyilván az, hogy nem akar balhét, a rendőrséget sem szívesen hívja a panziójába. Helyette inkább hazudozik a vendégnek (mivel az iszlám szerint a hitetlennek tett ígéret úgyis semmis), majd csak megbékél, vagy lejár a szabadsága és elmegy.

 

Szóval az itt leírtak egy muszlim közegben semmi meglepetést nem tartalmaznak (és félreértés ne essék, nem rasszista vagyok, nem leszólni akarom őket, csak rengeteg példát lehet sorolni, amikor így viselkednek, pusztán a kultúrájukból fakadóan). 

Szóval ha ezt a közeget választod és lakott szigetre mész, megvan a statisztikai esélye, hogy így járj...

Előzmény: Dudu85 (34658)
Dudu85 Creative Commons License 2019.06.04 0 1 34658

Sziasztok! 

 

Elég sokat olvasgattam a fórumon és úgy éreztem, hogy a sikerült megtalálni azt a szigetet, ahol klassz 8 napot eltudunk tölteni a párommal, kb 3 hét múlva megyünk. Thoddoo-ra esett a választásunk, mert ahogy láttam a lakott szigetek között ez bejött több utazónak is. 

Aztán még tovább olvasgattam a neten és rátaláltam erre a cikkre: 

 

http://www.simplynomadiclife.com/maldives-thoddoo-island-relax-residence-serene-sky-guest-house/

 

Ugyan 2015-ös, de picit a szívemhez kaptam egy pár dologtól, amit a hölgyek megosztottak benne. Volt bárkinek hasonló negatív tapasztalata? 

Köszi előre is! 

mediterranclub Creative Commons License 2019.06.03 0 0 34657

Sziasztok,

Maafushi-n találkozott már valaki németül beszélő idegenvezetővel, vagy programszervezővel? Sajnos az angolunk eléggé alapszintű. A másik kérdésem, melyik resort sziget látogatás éri meg Maafushi-ról? Esetleg emlékszik valaki pár resort sziget nevére, hogy itthonról még utána nézhessünk. Az Arena Beach hotelre esett a választás, viszont utazásunkig (december vége), még lehet átfoglalok, ha találunk kedvező szállást máshol. Minden tapasztalatot szívesen fogadok a szállodáról. Köszönjük :)

Peponi73 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 34656

A helyek már megvannak oda-vissza is, az iroda lefoglalta őket :)

Már csak a beszállókártya kell majd és a csomagokat feladni. 

Előzmény: moonwalkr (34653)
moonwalkr Creative Commons License 2019.05.29 0 1 34655

Nem kötekedel:), mert igazad van:)

Előzmény: seci (34654)
seci Creative Commons License 2019.05.29 0 1 34654

Nem kotekedni akarok, de becsekkelni (valoszinuleg) nem lehet, csak helyet valasztani... Csak hogy ne keverjuk a ket dolgot.

-seci

Előzmény: moonwalkr (34653)
moonwalkr Creative Commons License 2019.05.29 0 2 34653

Igazából már most is be lehet csekkolni, csak díj ellenében. A 48 óra az ingyenes ülésfoglalás határideje.

Mondjuk én is izgulnék, ha 1-jén indulnék:)

Előzmény: Peponi73 (34650)
seci Creative Commons License 2019.05.29 -1 2 34652

Becsekkelsz online elore: kivalasztod a helyedet, kapsz PDF-ben beszallokartyat, termeszetesen a vegallomasig! 

Aztan ha BUD/Quatar mar erert egy fejlettsegi szintet (reg repultem onnan), akkor lesz egy sor azoknak, akik ott akarnak becsekkelni es egy masik, ahol csak le kell dobnod a feladando csomagodat (mert hogy mar becsekkeltel). Ha nincs drop-off sor, akkor sajnos vegigallhatod "A" sort...

-seci

Előzmény: Peponi73 (34650)
Eclisse1 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 34651

Mi Helengelire foglaltunk 2020 Februárra. Nem ismerem a szigetet,  buvárkodás szempontjábol az egyik legjobb, ezért oda utazunk. Tetszett a tegerpartra néző terasz ahol enni lehet, nem pici nem nagy sziget. Meiers akciózta 1-2 hónapja egész jó áron sikerűlt megcsípni.

Előzmény: Utas2 (34645)
Peponi73 Creative Commons License 2019.05.28 -1 1 34650

Köszönöm a segítséget!

Qatar-al megyünk majd, Dohában szállunk át. Talán itt olvastam a fórumon, hogy a checkin indulás előtt 48 órával lehet talán vagy még később? Majd nézem a CMT-et, még szürke a kis ikonja a checkin-nek, 1-én indulunk 17.30-kor.

Kezdünk izgulni lassan :)

Előzmény: moonwalkr (34649)
moonwalkr Creative Commons License 2019.05.28 0 2 34649

Ha kaptál foglalási kódot, akkor meg tudod nézni a járataidat. Mindegyikben van egy CheckMyTrip check-in gomb. Ha ráböksz, mehet az ülésfoglalás. 

 

A reptéren több opció van:

1. A CheckMyTrip-in automatánál kinyomtatod a CheckMyTripen befoglalt helyekre. Aztán a már kinyomtatott papirokkal a pultnál leadod a csomagokat és mehetsz a biztonsági ellenőrzésre

2. Egyből mész a pulthoz ahol kiadják a beszállókártyát is és elveszik a csomagokat.

Visszafelé Maléban emlékeim szerint nincs automata, ott csak a második opció érvényes.

 

De biztos tudod a légitársaságot is. Felmész a honlapjukra, ahol azzal a kóddal, amit a CMT-hez kaptál ugyancsak tudsz becsekkolni  és esetleg e-mailben megkapod a boarding pass-t amit a reptéren kapnál meg, sőt esetleg a telefonodon kapsz elektronikus beszálló kártyát és akkor a reptéren csak a csomagleadásnál kell sorba állni.

Előzmény: Peponi73 (34648)
Peponi73 Creative Commons License 2019.05.28 0 0 34648

Szia!

Nem saját foglalású az út, irodával megyünk, csak kaptunk elérhetőséget a CheckmyTrip-re, és még nem használtam.

Nem vagyok járatos így az egyéni utazásban :)

Igazából a menetét sem ismerem. Ha a légitársaság oldalán vagy a ChekMyTrip-en jelentkezem be, ugyanúgy be kell álljak a reptéren a "sorba" , hogy feladhassam a bőröndöt, majd utána a biztonsági ellenőrzés jön. Nem igazán utaztunk még ilyen messzire, első Maldív utunk, Sun-ra megyünk.

Üdv.: Peponi

Előzmény: moonwalkr (34647)
moonwalkr Creative Commons License 2019.05.28 0 0 34647

Igen, be lehet vele checkolni, de miért nem használod inkább a légitársaság saját honlapját?

Előzmény: Peponi73 (34646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!