na, megneztem, gondoltam, jobb lesz magyarul, mint angolul :) hat, 1 fokkal jobb, mert nem vesziti el az ember olyan konnyen a fonalat :)
viszont a stilt ruha (cirkoruha), kisse erdekesen hangzott :) nameg, mach-ti kiejtessel mondogatta az osszes magyar hang a muad-dib-et :)
tragikus, erre csak ezt tudom mondani - idonkent meg a cg is botranyosan primitiv volt - viszont a diszlet es a jelmez az nagyon jo - semmi mas nem jo ebben a filmben...
Hali!
BokaZokni vagyok, régebben nyitottam egy Dűne topicot, mert nem vettem észre, hogy ez is létezik, sorry :-((
Olvastam a könyvet, láttam a Lynch-féle változatot, meg szerencsére megvan a Tv-edititon is, így kiváncsian vártam a Miniseriest is. Ma láttam először. Hasonlóan hozzátok nagy fanatikus vagyok, így már csak kiváncsiságból is megnézem a többit is, de különben nekem se tetszik....
Valaki a Babylon 5-höz hasonlította, jogasan, kicsit gázosnak tűntek nekem a számítógépes jelenetek. Szerintem a jellemábrázolás (hogy ilyen nagy szavakkal dobálozzak ;-)) lett elszúrva nagyon, csak "úgy vannak" a szereplők, nem kristályosodik ki az egyéniségük, mint a Lynch-verzióban. Ez persze az ott szerepeltetett nagyszerű színészeknek is köszönhető. Először, amikor olvastam, hogy 3x 90 perc, nagyon örültem, mert akkor ugye sokkal jobban hű tud maradni a könvy cselekményéhez a sorozat. De azért voltak benne gagyik.... nem tudom hogy vagytok vele, de nekem nem jött be a párszor már említett Irulan hercegnős romantikus szál, Yueh feleségének megmutása is gázos volt, hogy ott volt abban a kapszulában. Meg a Harkonnen szabotőr, aki a fürkészvadászt irányította, és ott rohangál a palotában...na...ő a küldetés sikertelensége után megölte magát, úgy jobban jött ki dolog szerintem.
Két szereplő ábrázolásában csalódtam nagyon: Piter De Vries, és Paul. Piter a régi filmben iszonyú jól el volt találva, fanasztikus volt, ravasz, és olyan őrült...pl. a régi filmben amikor a báró megszidja, hogy túl korán ölte meg Yueht, és ő meg kaparja az állát, és idegességében ugrál az ujja, na az kész, óriási.
Paul itt tényleg egy hisztis kölyökhöz hasonlított. Thufir Hawat nem egy szívbajos figura, támadják a palotát, erre ő nyugiba lesétál a lépcsőn, kiáll a terem közepére, és ordít :) (najó, bocs, mindenbe nem kötök bele :-))
Illetve még egy dologba.... Duncan Idaho halála...hát az nagyon ciki volt, hogy ott a bomba meg minden....a könyvben, és az eredeti filmben is önfeláldozóan, hősiesen halt meg, és ez azért kellett volna szerintem ebbe is. Ahogy az egyik újságban írták: a Dűne nagyon jól eltalálta a hősi és dark stílus egyensúlyát. Eposzi, misztikus hangulat, filozófikus vonások, nekem ezek hiányoztak ebből a Miniseriesből. Meg a voice-over egy kcsit, hogy halljuk mit gondolnak a szereplők, kicsit fontos lett volna szerintem. Ornik viszont jók voltak ;-))
Bocs a sok rizsáért!!!!!!
Sziasztok
én jól szórakoztam rajta... ismét :) haverral végigröhögtük a szinkron érdekességeit :) maradok az angolszöveg+arab feliratnál... úgy autentikusabb :))
Jelentem, megnéztem...
Hát... A legnagyobb baj szerintem az, hogy ha nem olvastam volna a könyvet, akkor a Dune Miniseries alapján nem is olvasnám el.
Kissé erőteljesebben fogalmazva egy kalap sz@rt sem ért az egész...
Hááát... Nekem nem help kéne, hanem Winfoson is játszható Dűne I-II... Miután szerintem az itt nem off, légyszives, ha tudsz ilyen helyet valahol, linkeld ide azt is, lehetőleg a játék helyét, ne az oldalt, ahonnan arra az oldalra juthatok, amin az a link van, amiről megtalálom a játékot... :*((( Ezen az oldalon csak egy csomo Amigás link van, ami nem jön be Winfoson, csak hibásan, márpedig végig kéne böngészni, mert Dune nincs, inglisül meg nem tudok... :( Köszi a segítséget! :o)
pc-s dd-s flopit tud kezelni az amiga, arra elfér a .dms, onnan meg már fel lehet írni normális amiga-s flopira.
Amiga amúgy 880K-s flopit használt, nem 800 megást :)
pc-s dd-s flopit tud kezelni az amiga, arra elfér a .dms, onnan meg már fel lehet írni normális amiga-s flopira.
Amiga amúgy 880K-s flopit használt, nem 800 megát :)
Hohó, nekem még megvan valahol az Amiga500, megvan rá valakinek személyesen is a Dune II?
Az I talán nekem is megvan, de utána kell néznem, lehet, hogy azt már PC-n játszottam...
Nnna...
Befutott a rendelésem.
Dune - Miniseries :)
2 DVD, az elsőn az első 2 rész, a másodikon a maradék, plusz előzetesek, egy "Alkotók Verziója", egy "Így készült" (30-30 perc darabja), és egy képgaléria.
Szép tiszta, szélesvásznú kép, Dolby Digital 5.1 hang, angol német szinkron, és vagy 20 féle feliratozás, magyarral együtt.
Most csak belenéztem, majd lövöldözök belőle képeket is :) (lesz szép nagy ligahajó Weyland :))
Vegetable: az Amiga a commodore-ék 16bites gépe volt, saccra 86 környékén jelent meg, és sokáig a pcket meghaladó teljesítménye volt, rengeteg játék jelent meg rá, és sok rajongója van máig is
Kedves zőccség(téem:). A "mi az az Amiga" kérdésrészt viccnek veszem, hogy mit szól hozzá a vindóz, az a gép erejétől függ, a megszerzés pedig : http://www.winuae.com/ innen mindent be lehet gyűjteni, ha kell help, emil, mert ez itten kicsikét off :)
A Dune I 1.6 mega rar-olva, de jött ki belőle full CD-s is, audiotrack-ekkel (azok olyanok, mint az Amigás 3lemezes verzió zenéi :)
A Dune II meg az RTS-ek gyakorlatilag szülőatyja :) (de ezen ne nyissunk vitát jó?) 3.4 mega vagy 5+1save lemez Amigára. Ebből amúgy elterjedt egy SuperDuneII, amiben náhány valaki megcsinált 3X9 új pályát 3 "háznak" (fremen, sartaukar, és talán smuggler), aminek darabja közel olyan nehéz, mint a sima DuneII 8-9. pályái :) Meg lehet velük szenvedni rendesen... ez meg 3.8 mega.
ui: Akinek elég bika a gépe emulációhoz, vagy van otthon egy Amiga, érdemes mindkettőt azon játszani.
Sziasztok! Méretileg mekkora a Dűne 1-2 játék? Mert szeressem a stratégiai játékokat, a Dűnét meg még gyerekként kezdtem megvenni, mikor az első alapkötetek magyarul megjelentek, azóta is hümm, bár csak az F.H. által irtak érdekelnek... :o)
Szerintem is moka, probald meg, ugyis csak te tudod eldonteni, hogy tetszik-e.
Viszont, ha nem ismered, akkor tudom ajanlani a Dune 2-t, szerintem az egyik legjobb strat jatek. (bar elfogult vagyok, mert a Dunet szeretem, a strat jatekokat meg annyira nem). Es meg a Baroval is lehetsz (Harkonenek)
A .txt fileokat meg megnezem otthon, ha nem felejtem el, mint eddig folyamatosan.
Acid: úgy is! Előre is köszi. Ha nem túl nagy kérés, akkor az összes kötetet, ami megvan.
Efreet: Szándékomban áll:) Szeretem a kézzelfogható dolgokat és vigyázni kell a szememre is :/ Csak itt nem ilyen eccerű és lusta is vagyok :)
tsabee: Hoogyne! Bár nemtom hogy sikerült a pc-s verzió, de az amigás hihetetlenül hangulatos volt. Persze ez jórészt FH érdeme. Asszem előszedem én is :)