Keresés

Részletes keresés

KKXVII Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57715

Nekünk.messze lesz

Előzmény: egonca (57713)
Patreides Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57714

Mért nem Saint-Tropez-be? Ott többet süt a Nap, és melegebb is van ilyenkor.

Előzmény: egonca (57713)
egonca Creative Commons License 2023.10.25 -1 0 57713

Óbudára költöznek

Előzmény: KKXVII (57708)
Patreides Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57712

Egyelőre legyen posta. :)

Előzmény: KKXVII (57711)
KKXVII Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57711

Idösek vagy esetleg akik új órát vagy panaszt vagy bármit intéznek, ahhoz szerintem.kell ügyfélszolgálat. MVM nem tud fenntartani az elég durva. Legyen a postán vagy a kormányablakban de legyen. 

Előzmény: Patreides (57710)
Patreides Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57710

Amikor még a régi helyen volt (akkor még Elmü), a földszinten, az ember odament, nyomott az automatán sorszámot, várt, sorra került, ügyintézett.

A rezsicsöki csökkentése idején már az emeletre költözött MVM irodára ki volt írva, hogy csak előzetes időpontfoglalással... Legyintettem, fordultam vissza, ha egyszer elérném telefonon őket időpontért, akkor már az ügyet is elintézhetném velük, nem kellene időpont... csak nem voltak elérhetőek.

Aztán egy jól kiválasztott napszakban, egy telefonszámon mégis elértem őket, tíz perc alatt lerendeztük az ügyet, de továbbra is mindenhol azt hallottam, hogy telefonon nem eléretők... Nekem ezek szerint szerencsém volt.

Szóval, ha elköltöznek, megszűnnek, nekem egyelőre mindegy, eddig se jutottam be oda, nem kellett.

(Az új, mesterségesen létrehozott, OTP-konkurens "szuperbank" is mit csinált? Felzabálta a kisebb bankokat, és most sorra zárja be a fiókokat, az országnban most talán hatvanat, de még az ATM-ek egy részét is megszünteti, az ügyfélbarát átalakítás jegyében, nyilván.)

Az MVM remélhetőleg olyan szintre fejleszti a telefonos és internetes ügyfélszolgálatát, hogy nem is lesz szükség személyes ügyintézésre. Remélhetőleg.

Előzmény: KKXVII (57708)
KKXVII Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57709

Remelem vicc az lemaradt

Előzmény: KKXVII (57708)
KKXVII Creative Commons License 2023.10.25 0 0 57708

Az új piacon hallottam, hogy az    mvm ugyfelszolgálat nivember 1 vel bezar. Remelem hiszen nem csak a keruletiek jartak.ide, hanem a peceliek, maglodiak stb. Durva lenne

kukácska Creative Commons License 2023.10.25 -1 0 57707

"Az ötéves megőrzési időt azért teljesíteni tudják, de ennyi.

.......de ha az azt szolgáltató cég eltűnik, vagy csak profilt vált, simán eltűnhet a kibertérből, mintha sosem létezett volna az az adat."

 

Ez részben igaz. A pénzügyi követelés 5 év múlva évül el, a cégek számláit és annak dokumentációját - a NAV szerint - 8 évig kell megőrizni, a közszférában pedig 10 évig.

Egy gazdálkodó szervezet megszűnése esetén a dokumentációkat (számlák a hozzátartozó dokumentációkkal, bér és bérjellegű kifizetések a kapcsolódó dokumentumokkal, stb.)  át kell(ene) adni a levéltárnak. 

Előzmény: Patreides (57703)
Patreides Creative Commons License 2023.10.24 0 0 57705

Lehet képet is linkelni, így.

Az meg egy dolog, hogy ki hol ül a parlamentben, de azért néha biztosan felállnak, kimennek a folyósóra, beszélgetnek, ilyesmi. És talán ilyenkor szóba kerülhet, hogy jobban meg kellene becsülni egy kerületet, ami általában "jól" szavaz. :)

Előzmény: kukácska (57704)
kukácska Creative Commons License 2023.10.24 0 0 57704

https://index.hu/belfold/2023/10/24/orszaggyules-parlament-fidesz-kdnp-ellenzek-vita-orban-viktor/

A cikket csak a kerületi és kormánypárti jókapcsolat miatt csatoltam. A cikk vége felé, ahol Hollik felszólal, körülötte csoportosulnaka KDNP-sek, majd mögöttük ül Mónika. Olyan magányosan, hogy még a tegnapi kokárdája is belesápadt, elfehéredett.

Na, így legyen hosszabb kerékpárút, Lázár intézkedése után..

Előzmény: Patreides (57687)
Patreides Creative Commons License 2023.10.24 0 1 57703

A régészek találtak sokezer éves agyagtáblákat, papírusztekercseket törvényszövegekkel, adókimutatásokkal, ilyesmivel. A jövő történészei a mi korunkról semmit nem fognak találni, már az első írható CD-k is pusztulnak, a mostani adathordozók olvashatósága egyébként is az adott időszak technológiájához kötött, a kőtábla, agyagtábla, papírusz kis százalékban fennaradhatott, a digitális kor adatai eltűnnek, hozzáférhetetlenné válnak már középtávon is.

Az ötéves megőrzési időt azért teljesíteni tudják, de ennyi.

Az internetről mág hamarabb tűnhetnek el az adatok, képek, cikkek, bármi. Hol vannak már a MySpace-re feltöltött cuccok? Az X-re átnevezett Twitter-t a jelenlegi lökött tulaja bármikor lekapcsolhatja Európáról.

Azok az adatok, iratok, dokumentumok - a hivatalosak is - maradnak meg sok évtizedig, amiket kinyomtattak papírra, rendes nyomtató téntával.

(A pénztárgépek szalagszámláiról egy-két év alatt eltűnhetnek a karakterek, főleg, ha hőpapírra készültek.)

Remélhetőleg az államigazgatásban (beleértve az önkormányzatokat is) még archiválnak papírra, és ezeket szépen letárolják megfelelő (víztől, penésztől védve) tároló helyiságekben, raktárakban.

A születésekről, halálesetekről, házasságkötésekről lejegyzett adatokat ma is lehet kutatni templomk feljegyzéseiben, többszáz évre visszamenően. De mi marad meg a mai korról?

A felhőszolgáltatás pl. remek, de ha az azt szolgáltató cég eltűnik, vagy csak profilt vált, simán eltűnhet a kibertérből, mintha sosem létezett volna az az adat.

(Vagy ha jön egy újabb Carrington-esemény...)

.

(Más: korábbi Eü.témához.)

 

Előzmény: kukácska (57702)
kukácska Creative Commons License 2023.10.24 -1 0 57702

Még annyit, hogy az alábbiakat a könyvelők részére  kiadott tájékoztás/továbbképzés anyagából másoltam ki. A törvény szerint a beleegyezésem nélkül nem állíthatnak ki a részemre elektronikus számlát.

Miután a (feltehetően gyakornok) hölgynél rákérdeztem, hogy ha elfogadom, hogyan tudom kinyomtatni és nem csak elektronikusan tárolni, kicsit belezavarodhatott a "számla tartalma" részbe.

Különben nem mondott volna olyat, hogy csak az évvégi elszámolásnál látom a fogyasztásomat és annak összegét.

 

"A hagyományos és az elektronikus számla kötelező tartalmi elemei teljes mértékben megegyeznek. 

Minden esetben kötelező feltüntetni az alábbiakat:

  • a számla sorszáma, amely egyértelműen azonosítja a példányt
  • a számla kiállítójának neve, címe és adószáma
  • a vevő neve és címe
  • számla kelte, teljesítési ideje, fizetési határidő
  • vevő - belföldi adóalany - adószáma (2020. július 1-től), ha a vevő magánszemély - nem kötelező  a személyi azonosító száma
  • az értékesített termék vagy szolgáltatás megnevezése, mennyisége és nettó egységára (vagyis adó nélküli értéke)
  • a számla nettó összértéke
  • az ÁFA százalékban és értékkel is kifejezve

Az elektronikus számlának meg kell felelnie az áfa-törvény követelményeknek." 

 

A tájékoztató egy másik része tartalmazza, hogy

"a számlázó programokkal kiállított számla, amelyet e-maiben pdf-formátumban elküldenek a vevő címére, hogy ő nyomtassa ki, hagyományos számlának számít. Ott nem kell a vevő beleegyezése. Az elektronikus számla kiállítására és befogadására más előírások vonatkoznak. Az e-mailben megküldött pdf-formátumokkal csak a postaköltséget spóroljuk meg."

 

Előzmény: kukácska (57699)
kukácska Creative Commons License 2023.10.24 0 0 57701

https://infostart.hu/belfold/2023/10/24/baleset-benitja-az-m0-st-mentohelikopter-is-erkezett

Napok óta nem voltam az Elágnál. Azt hittem, hogy amikor reggel 8 és 9 között a Csabai úton a  Szabdság sugárútig állt a sor, a fenti baleset miatt volt.

Előzmény: Blindmouse (57700)
Blindmouse Creative Commons License 2023.10.24 0 0 57700
kukácska Creative Commons License 2023.10.24 -1 0 57699

A +3619995350 telefonról hívott egy hölgy. Azt mondta, hogy a MVM nevében keres, de semmi személyeset nem kérdezett.

Csak arról tájékoztatott, hogy ha a törvényeket elfogadják, a cégek sajátmaguk határozhatják meg, hogy a jövőben papíralapú vagy e-számlát fognak kiállítani. Most felmérést készítenek arról, hogy mindenki helyesen tudja-e kezelni ezt a helyzetet.

Nem akart semmire rábeszélni. Még arról tájékoztatott, hogy ha az e-számla mellett döntenék és azt szeretném kinyomtatni, ezért külön regisztrálni kell a MVM-nél, különben a tervszerinti fizetés esetén csak az éves elszámolásban látom a fogyasztásomat. Nem kérdeztem rá, hogy mi van a havi diktálásos esetén. Eszembe se jutott rákérdezni, mert mi is az éves elszámolásosat fizetjük.

Később érdeklődtem, tényleg a MVM nevében hívhattak erről a számról.

Patreides Creative Commons License 2023.10.23 0 0 57692

Az ország jelenleg azért működik még valahogy, mert amit lehet, megoldanak "okosban".

Nekünk sikerül a rosszat átvenni mindenhonnan, a németektől nem a precizitást és jó államigazgatást, hanem a régi poroszos iskolarendszert, a görögöktől/olaszoktól meg nem az élet élvezetét, hanem a korrupciót, a "kiskapus" megoldásokat, a trehány rendszereket.

Ilyen általános rendszerben a helyi önkormányzatok (de az egyes intézmények si) is csak küszködnek, lehet ott bármilyen tehetséges/becsületes valaki, ha élni/működni akar, alkalmazkodik.

Az sem egy hasznos felfogás, hogy "córesz" esetén a fűnyíróelv érvényesül, az például, hpgy nem épül ki rendesen a Rákos-patak mellett végig a kerékpárút, elég megdöbbentő fejlemény.

Ahol (ország/település/intézmények) ilyen a dolgok kifutása, azt nem nevezném kielégítő működésnek.

Előzmény: kukácska (57691)
kukácska Creative Commons License 2023.10.23 0 0 57691

Van még valami, amelyből kiderülne, hogy a király meztelen, mert az orvos nemcsak a saját ügyeletét számlázta le.

A közszféra legnagyobb részében napjainkban csak a tényleges kulimunkásoknak kötelező a szakmai végzettség: "mezei" orvos, ápoló, villamosmérnök, bérszámfejtő, pénzügyes, könyvelő, stb.

Nagyon sok esetben (pl.) egy pénzügyi osztálynak lehet szociológia végzettségű osztályvezetője/főosztályvezetője. Ők átveszik a számlát a (pl) főorvos úrtól, mert az nem adja le csak úgy simán az iktatóba vagy a pénzügyeseknek, az számára "megalázó". A nem szakmai osztályvezető/ főosztályvezető számla elolvasása nélkül ráírja, hogy rendben és elrendeli az átutalást. A szakképzett pénzügyes- utasításra - átutalja és tépi a haját a hibásan kiállított számla miatt. A havi 1528 óra helyesen lett volna kiszámlázva, ha a számlára ráírták volna, hogy"a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz". Ez közérthetően azt jelenti, hogy nem minden főállású dolgozónak van "mellékállásban" vállalkozása is, ahol bármelyik kollégáját alkalmazhatja és a munkáját továbbszámlázhatja.

A főnököknek engedni kellene, hogy a szakképzett beosztotjaik előírás alapján végezzék a munkájukat , ne utólag az ellenőrzésnél állítsák a szőnyeg szélére, vonják őket felelősségre. 

 

Előzmény: Patreides (57687)
Patreides Creative Commons License 2023.10.22 0 1 57687

Ha valóban a jogszabályoknak megfelelően működne minden az eü.-ben és a szoc.ágazatban, akkor már régen nem működne. Jelenleg papíron megvan a létszám itt is, ott is, de csak azért, mert orvosok, ápolók egszerre három-négy helyen szerepeknek, így biztosítják az intézmények a működéshez előírt létszámkövetelmények teljesítését.

A kórházba este jön az éjjeli műszak (ápolók, de orvos is), amelyik egy-egy másik helyen éppen befejezte a nappali műszakot...  A nagy idősotthonban is érkezik a bérnővér, hasonló módon... És felvesznek boldog-boldogtalant ápolónak, segédgondozónak (utóbbi esetleg előző héten még éttermi takarító volt), aki azonnal el is megy betegállományba, mert a pelenkázáshoz nem fűlik a foga, de nem baj, papíron így megvan a kellő létszám, a munkát meg majd úgyis elvégzi az a pár dolgozó, aki nem bírja nézni, hogy az idős beteg sza*-ban hú*-ban fekszik...

A papíron előírt követelmények, meg a minél több ellátott (és kezelések) után megszerezhető állami finanszírozás trükkök százaira szorítja a kórházat is, idősotthont is, ez nem csalás, ez a napi működés alapfeltétele, a túlélés alapeszköze, egy rossz Patyomkin-rendszerben.

Ha erre valaki ráereszti a szigorú tételes ellenőrzést, vagy megelégszik annyival, hogy papíron minden rendben, szépen le van adminisztrálva, vagy mögé néz a papírnak, és meglátja a valóságot, kórházban is, szoc.intézményben is (a hozzátartozó, és maga az ellátott úgyis látja, csak fentebb senkit nem érdekel), de akkor tennie is kellene valamit, úgyhogy inkább félrenéz. Mert az alapokhoz kellene hozzányúlni, mert a baj alapvető.

Itt egy kerület önkormányzata semmit nem tud tenni, már szinte mindent kivettek a kezükből, most készülnek a beruházásokat/fejlesztéseket is kivenni... Annyi, hogy egy kormánypárti vezetés informálisan jobban tud lobbizni, dolgokat elintézni a "felsőbbségnél"... Ebből a szempontból Rákosmente jobb helyzetben van, bár azt nem tudom, hogy a mostani vezetésnek vannak-e olyan kapcsolatai, mint Ríz Leventének voltak... Bár szerintem neki is inkább tarlósékkal volt kapcsolata, nem a még feljebbi körökben.

Az sokat meg fog mutatni, hogy mi lesz végül is a Medical problémával, a kerületi lakosoknak kedvező eredmény születik-e, vagy megszívjuk?

Előzmény: kukácska (57685)
Patreides Creative Commons License 2023.10.22 0 0 57686

Én Takácsnak arról a beszólásáról beszélek, amivel megfenyegeti a "kórházigazgató kollégákat", hogy mostantól aztán vége a trükközésnek. Csak éppen azt nem veszi észre, vagy nem akarja észrevenni, hogy ezek a "trükközések" tették lehetővé eddig ebben a rossz rendszerben, hogy a kórház, és az egész egészségügy egyáltalán még működni tudjon, úgy, ahogy... Így tudott elműködgetni még papíron is, a valóságban is. Ha magához a rendszerhez, a finanszírozáshoz nem nyúlnak hozzá, akkor itt nem arra fogunk panaszkodni, hogy a "körzeti kórházunk", a Bajcsy ilyen vagy olyan, hanem annak is örülnünk kell majd, ha egyáltalán lesz ott éppen egy-két orvos meg ápoló, amikor oda kerülünk. Szakrendelőnek meg marad az állami (csökkentett kapacitással, hosszú várakozási listákkal), a Medical tb alapon bezárul előttünk.

A politikai handabandázás a sajtóban, médiában lehet hatásos (főleg a politikus karrierje szempontjából), de mi itt a valóságban élünk, nekünk itt a Bajcsy van, meg a Szakrendelő (meg még a Medical), meg az orvosi ügyeletek pl. az Egészségház utcában... (A gyerekorvosi ügyelet meg már régen nincs is a kerületben, annak ott a Heim Pál kórház.)

 

Előzmény: egonca (57672)
kukácska Creative Commons License 2023.10.22 0 0 57685

Én pedig azt üzenem Takács Péternek, hogy fogja kézen a többi államtitkár társát és kötelezze a 133(?) bátorembert olyan rendelkezések meghozatalára, hogy kötelező legyen mindenki számára a költségvetési törvény betartása, betartatása. Most egy bérszámfejtő nem ellenőrizheti, nem hasonlíthatja össze az osztályvezető főorvosok/osztályvezetőkön felüli munkakörökben a munkabérjellegű szerződés és arra kiállított számla valóságtartalmát. Legtöbb alkalommal ezekre a számlákra az egyik nagyfőnök ráírja az "ámen, úgy van", majd átutaltatják a pénzüggyel. Ha a bérszámfejtő ellenőrizni tudja, már az első kifizetésnél kiderülne, hogy egy nap 24 órából áll, egy hónap pedig maximum 31 napból. Folyamatosan pedig senki nem dolgozhat, nem tud dolgozni napi 24 órában. Valamikor pihennie kell, idő kell, hogyodaérjen a munkahelyére, stb.

Előzmény: egonca (57666)
kukácska Creative Commons License 2023.10.22 0 0 57684
Előzmény: Kulifay (57679)
Kulifay Creative Commons License 2023.10.21 0 1 57679
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -1 2 57672

"Ugyanis ez az "álláshalmozás" fedte el eddig a brutál orvos-, és egészségügyi szakdolgozó hiányt."

Nem egy nyelven beszélünk, az idézet eset csalás, semmivel nem lehet magyarázni

Előzmény: Patreides (57667)
Patreides Creative Commons License 2023.10.21 -1 1 57669

Nyilván muszáj behozni, akár külföldi orvosokat is, de olyat, aki ért ahhoz, amit csinál. Ha az idős hozzátartozó egészségi állapotát egy idősotthonban olyan orvos "felügyeli", aki "kígyónak lábsót, madaraknak fogsort" ír fel (viccesre fogalmazom, de egy-egy ilyen konkrét eset az egyes hzzátartozóknak tragédia), az inkább maradt volna otthon ungabunga-földön, vagy a magyar egyetem elvégzése után ment volna olyan helyre, ahol évek alatt - tapasztalt kollégák felügyelete alatt - megszerzi a kellő gyakorlatot, mielőtt az idősotthonok kiszolgáltatott lakóin próbálja azt megszerezni.

Amúgy az gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy éppen egy kerületi, önkormányzati felügyelet alatt működő, egy fővárosi önkormányzati, vagy éppen egy állami (egészségügyi, szociális, oktatási, lakásfenntartó stb.) intézményről beszélünk, a pénzhiány és az általánosan jellemző irányítási-szervezési proplémák, hiányosságok miatt borítékolható a végeredmény: a nem hatékony, rossz, a hibákat takargató, a dolgok szépre adminisztrálására ügyelő, de a valós működésre kevés szakszerű/ésszerű gondot fordító vezetés. (Felfelé nem áramlik az információ, csak a kozmetikásás megy, így lefelé olyan utasítások jönnek, amelyek a valósággal nincsnek összehangban, csak növelik a zűrzavart, a bajt... A pénz kevés, nincs eszközháttér, és csak dolgozni nem nagyon akaró, nem hozzáértő munkaerőt tudnak felvenni, akik helyett aztán az egyre kevesebb, lelkiismeretes, hozzáértő dolgozó végzi el a munkát, egyre frisztráltabban, a s***gnyaló, semmire se jó "munkaerő"-t akkor is marasztalják, ha valójában semmit sem ér,  a munkát más végzi helyette, aki nap mint nap szív miatta, és ha a régi, becsületes, hozzáértő dolgozó felveti a problémákat, és javasol, néhány ilyen után szépen lapátra teszik (részben "bajkeverőnek" bélyegzik, részben a főnökök konkurenciát látnak benne, és féltik tőle a tekintélyüket), és a még kevesebb jó dolgozóra ezután még nagyobb teher hárul, mert azok helyett is léhűtőket vesznek fel, hogy papíron meglegyen a létszám... A munkát meg úgyis elvégzi az egyre kevesebb jó, lelkismeretes, hozzáértő dolgozó.

Az idős, beteg meg a kórházban, szoc. otthonban csak hullik, az iskolában agyerek olvasni sem tud, a házakban beázik a tető, az utakat elve kátyúsra csinálják, egy hetet sem bírnak ki, stb. stb.

 

Ez irányítás szervezési kérdés, meg munkaerőgazdálkodási, munkaszervezési, meg úgy általában minden, a rendszerszervezéstől a pszichológiáig... De valójában csak mindenki fut, lohol a dolgok után, mindig adódó problémákat old meg tűzoltásszerűen, hatékonytalanség van, logikátlanság, ésszerűtlenség, pazarlás, őrület.

Legyen az állami, kerületi, fővárosi, bármilyen intézmény.

A cégek esetében is ez van, illetve lenne, ha a piac nem szelektálna... Akkor rá vannak kényszerítve a jó működésre... vagy elhullanak.

 

A kerületi gazdálkodást nem látom át, fogalmam sincs, mire megy el pénz jó hasznosulással, mire megy el pazarlással, mi működik jól, és mi kevésbé jól a helyi intézményeknél, egyáltalán, a közterületeken az is kérdéses, mi hová tartozik, kerületi, fővárosi, vagy állami hatáskör...

 

Az építésügyi miniszter (L.J.) új törvényjavaslata szerint az önkormányzati berházások mindegyike ezután állami hatáskör lenne, az önkormányzat semmiről sem dönthetne, semmit sem felügyelne.

(Nyilván azért, hogy az EU támogatás ne kerülhessen közvetlenül az önkormányzatokhoz.)

Szerintem, ha ezt elfogadja a parlament, Rákosmente is szívni fog, függetlenül a kerületi vezetés "színétől".

Patreides Creative Commons License 2023.10.21 -1 2 57667

Ennek a másik oldala meg úgy néz ki, hogy ha ennek valóban véget vetnek, többezer betöltetlen álláshely lesz az egészségügyben, és az intázmányek jelentős részét be lehet zárni.

Ugyanis ez az "álláshalmozás" fedte el eddig a brutál orvos-, és egészségügyi szakdolgozó hiányt.

A kerületi körzeti orvosaink is több helyen vannak szerződésben, de a Medical-ban is évtizedek óta olyan orvosok dolgoztak, akik ezen kívül több más helyen is végeztek munkát. (Helyi körzeti orvos volt részmunkaidőben például orvos a nagy idősotthoban is, amíg elege nem lett a tébolydából. Azóta már itt majdnem frissen végzett afrikai orvosokkal is próbálkoztak, papíron így megvolt a létszám, a szakmai tudás meg kit érdekel...? Az ellenőrzésnél az adminisztráció rendben van, az meg, hogy az orvos nem ért magyarul, és esetleg egy bárányhimlőt nem képes megkülönböztetni az infarktustól. kit zavar?)

Takács Péter nekieshet úthengerrel a veteményeskertnek, a végeredmény előre bortékolható.

Neki is javasolnám, ha tehetném, hogy "Többet ésszel, mint ész nélkül!"... De hát ez falra hányt borsó, ép ésszel mindenki azon lenne, elsősorban az állam, hogy például a Medical megmaradjon a kerületi lakosság TB alapú kiszolgálására...

De mint tudjuk, a versenyen az aranyhal érkezett be elsőnak, a remény hal meg utoljára.

Előzmény: egonca (57666)
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -2 2 57666

"A kórháznak bűvészkednie kell...hogy valahogy kijöjjenek, de a tartozásuk így is nő"

Aha...

 

"...a költségvetési felügyelők és a pénzügyminisztériumi ellenőrök közös vizsgálata talált olyan gyógyítót, aki egy hónapban 1528 órát dolgozott. Egy helyen főállásúként, három másik intézményben pedig készenléti ügyeletben volt gyakorlatilag napi 0-24 órában papíron ez a szakorvos. Havonta több mint tízmillió forintot bérszámfejtettek neki a munkájáért. Takács Péter, azt mondta: – Üzenem a főigazgató kollégáknak, hogy ennek vége van."

Csak remélni merem, hogy így lesz!

 

Előzmény: Patreides (57278)
egonca Creative Commons License 2023.10.21 -1 0 57664

Jó cikk, érdemes elolvasni!

Előzmény: timis/temes (57663)
egonca Creative Commons License 2023.10.20 -1 1 57662

"hogy mi micsoda valójában, nem a fedőneve határozza meg"

Kivételesen egyetértek veled.

Szinte végtelen hosszú listát lehetne csinálni arról, hogy a dolgok, történések, események valójában nem azok amiknek látszanak. Fedőnév alatt zajlik sok minden

Itthon és külföldön egyarán

Szerintem érted, hogy mikre gondolok

Előzmény: Patreides (57661)
Patreides Creative Commons License 2023.10.19 -1 1 57661

Azt, hogy mi micsoda valójában, nem a fedőneve határozza meg. Én továbbra sem vagyok annyira nyugodt a kerületünkkel kapcsolatban sem, mert általánosan egyre kevésbé gyakorlat a lakosság megkérdezése fontos ügyekkel kapcsolatban.

Előzmény: egonca (56851)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!