Eddig ebben a topikban az én MLM tárgyú hozzászólásaimra egyetlen érdemi, mondjuk úgy, hogy "szakmailag értékelhető" megjegyzésed volt, az, amiben kijavítottál, hogy nem kábszer terjesztésre, hanem illegális alkoholkereskedelemre ett eredetileg kitalálva az MLM szisztéma. Az összes többi hozzászólásod eléggé személyeskedő szakmai szempontból pedig semmitmondó volt eddig. Az, hogy fölvettem a kesztyűt, és én is beszóltam néhányszor tény, de mást nem nagyon tehetek egy olyan vitapartnerrel szemben, aki miközben sérteget és személyeskedik, kínosan kerüli a vita tárgyát, azokat a nyilvánvaló disznóságokat, amiket a klasszikus MLM-mel kapcsolatban ebben a topikban néhányan leírtunk.
Hiszen végig kerülted magát a témát, az MLM fura sajátosságait, nem? Ilyet egyébként még nem láttam fórumos vitában. Hogy lehet ennyire irtózni a téma lényegétől? Hiszen benne élsz az MLM-ben. Persze talán picit kemény volt az "MLM madár", aki nem ornitológus, de hát egy vita során kapunk hideget-meleget, nem?
A "fényezés" pedig butaság. Ilyen alapon bárkit bármikor bármilyen témában simán meg lehetne azzal vádolni, hogy öncélúan fórumozik.
Én például azért szálltam be itt a diskurzusba, mert elég sok olyan dolgot tudok régebbről a klasszikus MLM lényegéről, amit érdemesnek tartottam elmondani. Ha megnézed például az rci-vel lefolytatott üzenetváltásainkat, akkor láthatod, hogy korrekt módon, indulatmentesen lehet a lényegről vitatkozni, ami semmiképp sem öncélú dolog. A korrekt vita soha nem öncél, mert segít a téma megismerésében. Amiket rci mondott, azoknak a szempontoknak például utánanéztem. A mostani MLM-ek egy része valóban más, mint a klasszikus MLM, ami a kilencvens évek elegelején nukkant föl Kis Hazánkban. Te viszont nem mondtál semmi olyat, amit érdemes lett volna közelebbről megnézni. Hivatkoztál a saját hozzászólásaidra valamilyen másik topikokban, ami sima kitérés a vita elől, alibi arra, hogy ne kelljen érveléssel erőltetned magad. Mint módszer eléggé átlátszó és lapos. Innen az, hogy "OPUS" minősítést kapott tőlem látatlanban az összes hozzászólásod.
Valami miatt, talán mert a hálózatod tagjai is olvassák a topikot nem voltál hajlandó érdemi vitára, burkoltan ugyan de azért eléggé jól érzékelhetően mintegy "tekintélyelvűen" zártad rövidre minden ezzel kapcsolatos javaslatomat. Gondolom ezt szoktad meg a saját hálózatodban. Az volt a reakcióid szinte monoton üzenete, hogy kvázi fogadjam el hozomra, hogy neked igazad van, azt persze nem tudom miben, mert egyetlen szakmai jellegű állításomat sem kritizáltad meg (kivéve azt, amit a bevezetőben említettem).
Hát, érdekes vitastílusod van, ami azt illeti. Erre mondaná azt az udvarias angol, hogy:
Nice chat! Thank You.
Itt tényleg hagyjuk abba. Én biztosan nem saját magamról akarnék itt diskurálni, hanem az MLM-ről, arról meg veled speciel nem nagyon lehet.
Nyugodtan megteheted te is, hogy idézel magadtól olyan korábbi hozzászólásokat, amiket te magad jónak, meggyőzőnek gondolsz. Ez sokkal korrektebb dolog, mint az, hogy a topikokban való visszaolvasásra általában (mindenfajta konkrétum említése nélkül) utalva próbálod védeni az álláspontodat. Az az aálláspontot, ami egyébként nem is igazán tisztázódott az eddigi vitáink során. Annyit tudunk róla, hogy az MLM-et véded, ez azonban nagyon kevés.
Nyilván voltak olyan hozzászólásaid, amikkel alát tudod támasztani a vitánk során előadott eddig mondókáidat. Ezeket én biztosan nem fogom kikeresgélni a topikok dzsuvájából, neked viszont nem okozhat a dolog különösebb nehézséget.
Csak annyit mondanék, hogy a bérszámfejtésen a kolléganő szó szerint megkönnyezett, amikor otthagytam a céget, mert ezt választottam helyette. Az igazgató is azzal engedett el, hogy ha nem úgy alakul valami ahogy tervezem, bármikor visszavárnak... De ezt is leírtam már egyszer. Visszaolvasással mi a helyzet? :)
Az "üzenet" lényege az, hogy "gyere közénk, itt sikeres lehetsz, nem úgy mint a munkahelyeden". Akinél később tartósan hat ez a fajta agymosás, az minden reggel úgy ébred, hogy "ma is sikeres leszek". Ez pedig közérzetileg egészen más, mint amikor reggelente depressziós rohamok gyötrik az illetőt. Más kérdés, hogy a valóságban mennyire sikeres (nyilván nem túlzottan), illetve mennyire van átvágva a MLM manipulációs szisztémája által (nagyon).
Ne légy ilyen szigorú, gma! Én csupán egyike vagyok azoknak, akik nem egyszerűen nem kajálják meg a MLM szövegeket, hanem azzal is pontosan tisztában vannak, hogy ezt miért nem teszik. És aki tisztában van vele, miért nem csinálná az MLM-et, az általában meg is tudja fogalmazni a lényeget, ugye?
Persze balek mindig lesz. Az MLM-ek ez a lényege. Én ha elég mocsok tudnék lenni, akkor például Mongóliában építenék MLM piramist valamilyen ott jól fekvő FMCG termékcsaládra. Tuti nyerő buli lenne. Odáig biztosan nem jutottatok még el ...
Akár Mongóliánál sokkal közelebb is kezdhetném: pl. Albánia?
Én nem vagyok az, nem is mondtam ilyet soha. De nyilván te vagy itt a helyi etalon, úgyhogy majd tanulok tőled. A szakmai előéletemről is találsz elég infót ha feladod a komfortzónát :)
Osbourne nick-jére, a hozzászólásaira határozottan diszkréten rákeresve az imént picit megkukkantottalak téged is amolyan járulékos haszonként. Csak úgy sré vizaví.
Örülsz? Ezzel egy óhajod teljesült. Mondhatni, a korábban kifejtett óhajod nem maradt puszta sóhaj.
Hát, amit láttam, annak alapján nem vagy egy szellemi óriás, ami azt illeti.
Hiszen én is "vetítek", amikor az a feladat (mondjuk munkaköri kötelesség). Pontosan tudom hogy kell csinálni. Asszed, hogy a parasztvakítás olyan nagy tudomány? Meglehetősen primitív szakma, ami azt illeti. Nem lehetsz ennyire elszállva magadtól. Vagy ha igen, akkor nagyon buta vagy (bocs).
Be tudsz másokat hülyíteni? Szuper! És azt vajon észreveszed-e, amikor éppen téged etetnek meg valamivel?
""Vetítesz", pl. amikor új tagokat toborzó rendezvényen előadsz. Ha ezt tagadod, akkor a foglalkozásodat tagadod." Miért? Mit mondok? A helyes válasz: fogalmad sincs, mit mondok. Egyre ha eljössz, meglátod. De így sajnos sosem fogod megtudni.
"A visszaolvasás nem lustaság kérdése. Ha van rá ingerem, visszaolvasok. A profilodban megadott honlapodat megnéztem, ennyi elég volt." Mégis melyik része volt kifogásolható? Ezel a szöveggel (megjelölés nélkül) bárkit és bármit le lehet húzni.
"Nagyon csúnyán nyitottál az elején" Ezer éve itt vagyok (az MLM-es topikokon), te nyitottál be, nem?
"én meg azt vallom, hogy a stílus maga az ember" Igazad van. És ezt mindenki meg is fogja tapasztalni, amikor olvassa a hozzászólásainkat. Ha hiszed, ha nem, a legjobb embereim (mondjuk egy kivétellel) pont erről a fórumról jöttek. Nyilván azért, mert szemét a stílusom :)
Dehogynem! "Vetítesz", pl. amikor új tagokat toborzó rendezvényen előadsz. Ha ezt tagadod, akkor a foglalkozásodat tagadod. Nem csak az MLM-ben folyik ezerrel a "vetítés", az összes marketing ágazatra ez jellemző. Én is dolgoztam már olyan munkakörben, ahol időnként prezentációkat kellett elővezetni a "nagyérdeműnek" (ügyfeleknek) vagy kollégáknak.
A visszaolvasás nem lustaság kérdése. Ha van rá ingerem, visszaolvasok. A profilodban megadott honlapodat megnéztem, ennyi elég volt. Ezért nem nagyon lesz ingerem arra, hogy veled kapcsolatban visszaolvassak a topikokban.
rci-vel normálisan elvitatkozgattunk, veled meg nem ment a vita. Van ilyen. Nagyon csúnyán nyitottál az elején, én meg azt vallom, hogy a stílus maga az ember, ahogy a mondás is mondja.