Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26540

Huntelaar a Schalkéba szerződött ingyen, vagy valami jelképes összegért. Szerintem, nem jól döntött, jobban örültem volna, ha tőlünk vonul vissza, de tiszteletben tartom, ha ezt akarja.

nj Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26539

"Más kérdés, hogy a PSV azért veszélyesebben kontrázott, mint mi tegnap, de ez nem is csoda Ten Hag rossz cseréi után."

 

Mondjuk, nem lett volna szükség feltétlenül kontrázni a saját pályánkon, ne zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy esetleg dominálhattunk is volna, nem gondolod? Csak nem tudtuk egyiket sem. A PSV-nek azért a második félidőben is volt helyzete.

 

"Az igen, hogy mi nem vagyunk egyenletesen jók."

 

Tegnap semennyire sem voltunk jók. Egy jó egyéni villanással és jókora szerencsével nyertünk. A PSV ellen volt kb. 20-25 jó percünk, a szünet előtt egy kicsi és a 2. félidőben az egyenlítő gólig. A Twente ellen egészében véve jobbak voltunk, de ahogy újra megnéztem az összefoglalót, azért csökkent a lelkesedésem, voltak azért helyzeteik nekik is bőven. Nagyon könnyen rajtaveszthettünk volna ott is.

A Vitesse továbbra is ragad ránk, az AZ szépen lassan felzárkózott, az EL-ellenfél Lille pedig jobb, mint tavaly, ugyanakkor mi rosszabbak vagyunk.

 

"Ami a tegnapi meccs után aggaszt, az az, hogy Ten Hag elégedett volt. Persze, ha csak kifelé, akkor nincs akkora baj."

 

Igen, sajnos, az még nagyobb baj annál is, hogy te nem látod olyan tragikusnak ezt az idei teljesítményt.

Előzmény: Gyenyi (26538)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26538

"A PSV nem esett vissza ennyire a 2 gólja után, mint most mi az 1 gólunk után. "

Biztos? A 2. félidőben PSV a labdatartása 32%-os volt, a miénk tegnap 46. (Sajnos azt nem látom, hogy mennyi volt a PSV labdatartása az első 15 percben, amikor még dominánsan játszottak.) A PSV a 2. félidőben 3-szor rúgott kapura, mi tegnap 6-szor. Más kérdés, hogy a PSV azért veszélyesebben kontrázott, mint mi tegnap, de ez nem is csoda Ten Hag rossz cseréi után. Hogy lehet a lassú Ekkelenkamppal, Tadiccsal és Labyaddal kontrázni? Aztán a még bent lévő, gyors Promes helyett bement Alvarez, amivel minden kontra lehetőség megszűnt.

 

"Nem tudom, mitől vagy ebben olyan biztos."

Igazad van. Úgy kellett volna kezdenem, hogy "úgy érzem". Tadic egy hete nagyon jó volt, de most nem élt meg védője mellett. Logikus lett volna máshova tenni. Promes ugyan a statisztikák szerint jó volt, de posztján az is fontos, hogy helyzetbehozó passzai legyenek, hogy sokat legyen a 16-oson belül, és maga is kerüljön helyzetbe. Erről szó sem volt. Tavaly nagyon jó volt a balszélen. Mi sem lett volna logikusabb, mint az, hogy helyet cseréljenek. A két szélső is cserélhetett volna helyet. Talán az is segített volna, de Antony a balszélen még nem volt jó.

 

"A bajnoki táblázat alapján."

Az is valami. Mindenesetre ez volt az első vereségük egy TOP 3 csapat ellen. Szerintem a Twente elleni jó játékunkra az nem magyarázat, hogy ők nem jók. Az igen, hogy mi nem vagyunk egyenletesen jók. Ami a tegnapi meccs után aggaszt, az az, hogy Ten Hag elégedett volt. Persze, ha csak kifelé, akkor nincs akkora baj.

Előzmény: nj (26537)
nj Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26537

"Mintha a PSV meccs tükörképe lett volna a tegnapi. Akkor 25 percig a PSV volt sokkal jobb, most mi 30-ig. Annyi különbség volt, hogy nekik azalatt két helyzetük volt, nekünk csak egy. Utána akkor 60 percen át mi voltunk sokkal jobbak, most a Feyenoord."

 

A PSV nem esett vissza ennyire a 2 gólja után, mint most mi az 1 gólunk után. És 2-2 után már mi sem voltunk jobbak. Most a Feyenoord a gólunk után végig jobb volt.  

 

"Már attól jobbak lettünk volna, ha Promes és Tadic helyet cserélnek."

 

Nem tudom, mitől vagy ebben olyan biztos.

 

"A baj a PSV ellen az volt, hogy kevés helyzetet dolgoztunk ki, a Twente ellen pedig az, hogy helyzeteinket kihagytuk."

 

Akkor most nem lehetett panaszod a fiúkra, nem is nagyon dolgoztak ki helyzeteket, de legalább egy kivétellel ki hagyták azt a keveset is. Azt igazán nem mondhatjuk, hogy rossz volt a helyzetkihasználásunk. :-)

 

"Különben nem tudom, milyen alapon mondjátok, hogy a Twente rosszabb, mint a PSV vagy a Feyenoord."

 

A bajnoki táblázat alapján.

Előzmény: Gyenyi (26534)
nj Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26536

"Szerinted Gravenberch csak a gólja miatt dicsérhető."

 

Nem ezt írtam. Azt írtam: ELSŐSORBAN a gólja miatt dicsérhető!

Előzmény: Gyenyi (26535)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26535

"A többi kritikámat viszont a statisztika is alátámasztja"

Blind szerintem is nagyon jó volt. Volt egy rossz passza, amiből majdnem gólt kaptunk, viszont gólunk legalább 40%-ban neki volt köszönhető. Hátul egy becsúszása nem sikerült, de sok labdát megszerzett. Labdával pedig azon az egy passzon kívül nagyszerű volt. Ha Senesi nálunk játszott volna szidnád, mert a gólnál suta volt, és utána is volt két ijesztően rossz labdavesztése. Végül csapata egyik legjobbja volt, és nagy szerepe volt a csapat feltámadásában.

Szerinted Gravenberch csak a gólja miatt dicsérhető. A statisztikák szerint, melyeket én láttam, passzainak 97%-a jó volt. Azért ez rendkívüli.

Meglepően jók Promes statisztikái. Pedig tőle én sem voltam oda. Passzainak 89%-a jutott célba. Ekkelenkamp 71%-ig jutott.

Előzmény: nj (26533)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26534

Mintha a PSV meccs tükörképe lett volna a tegnapi. Akkor 25 percig a PSV volt sokkal jobb, most mi 30-ig. Annyi különbség volt, hogy nekik azalatt két helyzetük volt, nekünk csak egy. Utána akkor 60 percen át mi voltunk sokkal jobbak, most a Feyenoord. Igaz, akkor mi, fölényünk ellenére kevés helyzetet dolgoztunk ki. Az most a Feyenoordra nem volt igaz. Azért a mellé ment labdákból csak egyen nem volt Onana rajta.

Szerintem visszaesésünk legfontosabb oka Gravenberch kiesése volt. Ő az egyetlen aki 2-3 ember között is ki tudja hozni a labdát, ami, ha az ellenfél nyom, rengeteget számít. Emellett fontos ok volt edzőnk hülyesége. Promes (talán csak jelenleg) nem alkalmas 10-esnek. Ekkelenkamp jobb lenne, de ő sem az igazi. Két olyanunk van, aki pár éve jó 10-es volt. Klaassen és Tadic. De ők valamiért szóba se jönnek. Talán már elszoktak attól, de talán ismét bele tudnának jönni. Már attól jobbak lettünk volna, ha Promes és Tadic helyet cserélnek. Vagy, ha Antony és Tadic cserélnek helyet. A két bekk nagyon felkészült szélsőjéből. Így zavarba lehetett volna hozni őket. És még nem is szóltam Ten Hag cseréiről. Habzik a szám, ha a Gravenberch – Ekkelenkamp cserére gondolok. Ekkelenkamp legutóbb rossz volt legjobb posztján. Miért lenne jó egy más poszton? Természetesen Martinezt kellett volna beküldeni. A Mazraoui – Schuurs cseréből semmit sem értettem. Csak, ha Mazraoui nincs rendben, fogadható el. Az Antony – Labyad csere is hiba volt. Antony rossz volt, és Labyad talán kicsit jobb, de mégis. Be voltunk szorulva, nem szabadott volna leggyorsabb csatárunkat lecserélni. Akkor már inkább, az ugyancsak rossz Tadicot kellett volna lehívni. Legszívesebben Nerest küldtem volna be, de lehet, hogy csak díszként ült a kispadon. Akkor pedig Brobbeyt. Lett volna egy gyors szélső, akit ki lehet ugrasztani, és két olyan akihez hosszú labdákat lehetett volna küldeni. De  Brobbey Promes helyett is bemehetett volna. A Promes – Alvarez csere teljesen idióta volt. Teljesen be voltunk szorulva. Erre beküld egy olyat, aki csak hátrafelé tud passzolni. Igaz, néha szerelt, de, ha jobban elől tudtuk volna tartani a labdát, akkor nem kellett volna annyit szerelni.

Veletek ellentétben szerintem a PSV ellen 60 percen át jók voltunk, és a Twente ellen gyakorlatilag végig. A baj a PSV ellen az volt, hogy kevés helyzetet dolgoztunk ki, a Twente ellen pedig az, hogy helyzeteinket kihagytuk. A tegnapi meccs utolsó órájában, a fenti okok miatt majdnem minden rossz volt. Különben nem tudom, milyen alapon mondjátok, hogy a Twente rosszabb, mint a PSV vagy a Feyenoord. Egyiktől sem kaptak ki.

Tegnap jó volt Onana, Blind, Timber és Gravenberch. Megfelelt Mazraoui, Tagliafico és Klaassen. Az első fél órában Haller is jó volt. De a lényeg az, hogy nyertünk. Ilyen győzelmekre is szükség van.

Egyelőre ott tartunk, hogy két rangadó és egy majdnem rangadó után előnyünk a PSV-vel szemben 3, a Feyenoorddal szemben egy ponttal nőtt, és még játszanak egymással. Továbbra sem hiszem, hogy a Feyenoord bajnokesélyes, de még beleköphet esélyesek levesébe.

Ten Hag azért követhetetlen. Alvarez december 1 óta csak egyszer, a már megnyert Zwolle elleni meccsen kapott szót. Azt hittem, edzőnk is rájött, hogy semmire sem jó. Most mégis előszedte. Számomra ismét bebizonyította, hogy, ha jó is, nem a mi játékunkhoz jó. Most Klaiber látszik kegyvesztettnek. Idén még egy percet sem kapott. De ne örüljünk korán! Nem lepne meg, ha a kupameccsen ő kezdene.

Ha Brobbey ilyen hosszú szünet után egyből játszott is, az azt jelentheti, hogy mellőzése, és most ismét kegybe kerülése kapcsolatos a tárgyalások alakulásával.

A kupa is fontos, de azért néhány játékos pihenhet. Martinez játszhat Tagliafico helyett. Legalább egy félidőt Neres Tadic és Brobbey Haller helyett. Most kezdhet Schuurs is. Ha Gravenberch még nem lesz, vagy az ő helyén kezdjen Martinez, vagy Taylor. 10-esként pedig Ekkelenkamp. Aztán 10-20 percre menjen be megint Kudus. Ha Mazraouinak is pihennie kell, akkor inkább Rensch játsszon, mint Klaiber!
Gondolom, az AZ is fog pihentetni, a hétvégi Feyenoord meccsre való tekintettel.

nj Creative Commons License 2021.01.18 0 0 26533

A statisztikák alapján Blind jó meccset játszott, az én emlékeimben leginkább egy nagyon rossz passza maradt meg és egy elkésett szerelési kísérlete. Lehet, hogy ez csalóka.

A többi kritikámat viszont a statisztika is alátámasztja.

Előzmény: nj (26528)
nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26532

"Jó, de az egy alacsonyabb szint, mint a másik 2 csapat, így leginkább ott azért tudtunk többet játszani, mert többet engedtek nekünk."

 

Igen, ez is benne van. De azért ősszel simán megvertek bennünket otthon. Ahhoz képest előrelépés.

 

"Te és Gyenyi is odavagytok Kudustól és mint a "messiást" várjátok vissza."

 

Nem vagyok oda, de nehezen tudom elképzelni, hogy a 10-es poszton ne lenne jobb, mint Promes, vagy Labyad.

 

"Rendben nem mindenki fitt, de ha pont ők hiányoznak annyira, amit nem igazán értenék, hogy miért, akkor a többit el kell zavarni, ha nem tud többet."

 

Cserejátékosokra is szükség van. Ha a többi jobb lenne, ők lennének a kezdők, ha mindenki egészséges.

 

"Na az nekem is. Meg, hogy mit keresett a pályán már megint Labyad és Alvarez. a kezdőben Promes."

 

Alvarez most nem is volt olyan rossz. Amikor nem játszunk hanem bekkelünk és csak el kell rugdosni a labdát a vakvilágba, arra tökéletesen alkalmas ő is. Mondjuk, erre a szerepre érzésem szerint kicsit drága.  Arra pedig már rájöttem, hogy van egy olyan íratlan szabály, hogy a Promes-Labyad kettősnek összesen minimum 90 percet a pályán kell töltenie. :-) Tehát, ha az egyiket lecseréli, akkor legrosszabb esetben be kell küldenie helyette a másikat.

 

"Hogy Mazraoui helyett nem Klaiber jött már szinte el sem hittem ezek után."

 

Gondolom, összekeverték a mezszámokat... :-)

Előzmény: Manoh (26531)
Manoh Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26531

"Ha csak a játékot nézzük, akkor a Twente-meccs többé-kevésbé még rendben volt."

 

Jó, de az egy alacsonyabb szint, mint a másik 2 csapat, így leginkább ott azért tudtunk többet játszani, mert többet engedtek nekünk.

 

"Kudus egyelőre sérült, Gravenberch most sérült meg, Brobbey most jött vissza (de lehet, hogy két hét múlva már nem is a mi játékosunk lesz), Nerest nem is merte még beállítani, tehát azt mondani, hogy lassan már mindenki fit, erős túlzás."

 

Te és Gyenyi is odavagytok Kudustól és mint a "messiást" várjátok vissza. Alig játszott pár meccset, amin valóban jó volt, de már hány játékosnak volt pár jó meccse, ami után szinte soha nem hozta már azt a szintet. Anthony is jól kezdett, azóta már nem olyan jó. Gravenberch is csak 1-2 meccsen volt igazán jó, így nem gondolom, hogy csak tőle bármi is jobb. Neresnek volt már jó időszaka valóban, de neki is volt már visszaesése is és azóta szinte mindig sérült vagy nincs formában.

Rendben nem mindenki fitt, de ha pont ők hiányoznak annyira, amit nem igazán értenék, hogy miért, akkor a többit el kell zavarni, ha nem tud többet.

 

"Az pl. felfoghatatlan számomra, hogy a mai meccsen Martinez nem fért be a ma pályára lépő 16 játékos közé sem."

 

Na az nekem is. Meg, hogy mit keresett a pályán már megint Labyad és Alvarez. a kezdőben Promes. Hogy Mazraoui helyett nem Klaiber jött már szinte el sem hittem ezek után.

Előzmény: nj (26530)
nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26530

Ha csak a játékot nézzük, akkor a Twente-meccs többé-kevésbé még rendben volt. A PSV elleni már gyenge volt, ez a mai viszont mindennek a legalja. Most csak a 2021-es meccsekről beszélek. Hallert is kicsit korán kiáltották ki megmentőnek, véleményem szerint.

 

Kudus egyelőre sérült, Gravenberch most sérült meg, Brobbey most jött vissza (de lehet, hogy két hét múlva már nem is a mi játékosunk lesz), Nerest nem is merte még beállítani, tehát azt mondani, hogy lassan már mindenki fit, erős túlzás. Mondjuk, még a rendelkezésre álló futballistákkal is többet kellene mutatni ennél. Az pl. felfoghatatlan számomra, hogy a mai meccsen Martinez nem fért be a ma pályára lépő 16 játékos közé sem. Az a magyarázat, hogy minden poszton vannak nála jobbak, egyszerűen nem igaz. A jelenlegi Blindnél biztosan jobb, de a sérült Gravenberch helyett is be lehetett volna küldeni.

Előzmény: Manoh (26529)
Manoh Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26529

Az utóbbi meccsekből jól jöttünk ki, de a pontokon kívül mással nem nagyon lehetünk elégedettek. Lassan mindenki épp és vettünk egy csatárt is, de sok minden nem változott. A játék továbbra sem jó, a dominancia ha van akkor is meddő, a helyzetkihasználás pedig továbbra is nagyon rossz.

A Psv ellen, hogy legalább döntetlenre visszahoztuk, annak elvileg lehet örülni, de igazából már az szégyen, hogy 2 gólos hátrányba kerültünk. A Psv jól kezdett, utána rossz taktikát választott és valamennyire elfáradt. Ezek igazából nem a mi érdemeink. Ha ezek a hibák részükről nincsenek nem jöttünk volna vissza. A Twente ellen idén már egyszer kikaptunk. Most megszereztük a vezetést, de képtelenek voltunk berúgni a 2. gólt, majd kaptunk egy peches gólt a végén. Az, hogy beküldtünk egy levezető és ez idény végén visszavonuló klasszis csatárt, aki végül megmentett mindeket szép, de a többi játékosra nézve nem túl hízelgő, illetve a 90. perc után nyerni szerencse is, meg a Twente amatőrsége is, hogy nem tudták kibírni azt a hátralévő pár percet. A Feyennor ellen szintén nem volt jó a játék ismét, de most már a helyzetek sem jöttek, mint a Twente ellen. Most a hosszabbításban majdnem mi jártunk pórul, nem rajtunk múlt. az előnyünk a Psv-vel szemben mégis nőtt idén és az élen vagyunk.

Mindig nem lesz szerencsénk, úgyhogy ideje lenne tenni érte!

nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26528

Hát, ez egészen szánalmas volt! Az egyik legalacsonyabb színvonalú Klassieker volt, amit valaha is láttam, elsősorban a mi teljesítményünk miatt. Nemhogy 3 pontot, de egyet sem érdemeltünk volna meg. Abszolút mélypont, szinte mindenki csődöt mondott. A gólig még talán elfogadható lett volna a dolog, de utána egyre jobban visszaestünk, a második félidőben pedig már csak a Feyenoord volt a pályán. A helyzetek alapján kb. 3 góllal kellett volna nyerniük. Annak ellenére, hogy ez a Feyenoord bizony elég középszerű csapat. De játékban még így is jobbak voltak, mint mi. A saját stadionunkban! Szégyen!

 

Az egyéni teljesítmények alig értékelhetők. Timber jól játszott, Gravenberch elsősorban a gólja miatt dicsérhető, Mazraoui és Onana is hozta magát. Tagliafico, Klaassen, Tadic nem játszott jól, de legalább igyekezett. Blind, Antony, Haller és Promes viszont nagyon gyenge volt. Ők összesen kb. 70 millióba kerültek. A cserék közül Schuursszal csak bizonytalanabb lett a védelem, Ekkelenkamp és Labyad próbált valamit hozzátenni a játékhoz, de sikertelenül. Alvarez volt az egyetlen hasznos csere, amikor már kétségbeesetten őriztük az eredményt, akkor az ő erényeire volt szükség: kétszer is jól lépett közbe kritikus helyzetben. Brobbey néhány labdát jól tartott meg, ami is jól jött, amikor már csak arra figyeltünk, hogy öljük az időt.

 

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26527

Alacsony szinvonalu, gyenge merkozes volt. A masodik felidoben statisztika alapjan teljesen megettek minket, nem talaltuk el a kaput. Martinez mar rendesen idegben lehet, erthetetlen a mellozese. Szerintem nyaron el fog menni, es teljesen megertem,ha igy tesz. Nagyon sajnalom, mert szerintem ennél sokkal tobb helyzetben be lehetett volna hozni. A 3 pont megvan, de egyre vekonyabb a jeg. Nem voltunk jok, max a meccs elejen, aztan a gol utan kb el is engedtuk. 

nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26526

Antony-t és Mazraouit lehozza (utóbbi, ha nem sérülés miatt volt szükséges, akkor teljesen érthetetlen), de Promes bezzeg mozdíthatatlan... 

nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26525

A megsérült Gravenberch nem jött ki a második félidőre, Ekkelenkamp állt a helyére. Én mondjuk Martinezt hoztam volna inkább be, de ha ő Promes helyett jönne, ki is lennék ezzel békülve. De tartok tőle, hogy nem fog.

Előzmény: nj (26524)
nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26524

Félidő 1-0, de ha ezt így folytatjuk, nemcsak kiegyenlítenek, de meg is fordítják a meccset. :-(

nj Creative Commons License 2021.01.17 0 0 26523

Tessék, Promes megint kezd a legutóbbi harmatos teljesítménye ellenére.

Előzmény: nj (26522)
nj Creative Commons License 2021.01.16 0 0 26522

"Olyan sok rossz meccsét csak te láttad."

 

Rosszul fogalmaztam. Nem sok rossz meccsre gondoltam, hanem sok rossz lövésre.

 

"Góljait általában jól helyezett labdákkal csinálta. Ahhoz is kell tudni lőni."

Az, hogy valaki helyezze a lövéseket és erővel is rúgja meg, nem zárja ki egymást. Az a jó, ha mindkettő megvan.

 

"Hogy jön ide Tadic?"

 

Úgy jön ide Tadic, hogy azon mindig morgolódsz, hogy neki előjogai vannak és azért nem cserélik le, miközben ő jó. De itt van Labyad és Promes, akik még csak nem is jók és mindig, minden meccsen játszanak, ha másképp nem, hát csereként. A béna Promest 70 percig fent hagyta a pályán, amikor végre lehozta, akkor meg beküldte Labyadot. Akinek végre volt egy jó megmozdulása, de ebből az is következik, hogy a következő Utrecht-meccsig akár szabadságra is lehet küldeni. Egyikük biztos, hogy holnap is kezdő lesz (rosszabb esetben mindkettő), holott egyáltalán nem szolgáltak rá. Ha valakiknek, hát nekik vannak előjogaik!

 

"Nagyon érti ezt a játékot. Először nem volt formában, most pedig már önbizalma sincs. Aki nem érti ezt a játékot az nincs rendre jó helyen."

 

Te biztos, hogy jó meccseket nézel? Mert máskülönben nem írnál ilyeneket! Nem, egyáltalán nem volt jó helyen jó helyen a Twente ellen (sem). (Olcsó poén, de erre csak azt mondom, hogy a legjobb helyen a kispadon lett volna.) 10-esként össze-vissza rohangált legutóbb is, holott neki kellett volna középen lennie. Az a mázlija, hogy néha így is megtalálják egy jó indítással. Balszélsőként annyival egyszerűbb a dolga, hogy elég lenne kint maradni a szélen, csak, ugye, mivel jobblábas, ballal nem tud beadni. Lehet, hogy a legjobb még akkor lenne, ha a jobb oldalon játszana klasszikus szélsőt. Akkor nem kellene sokat gondolkoznia, csak elfut és bead. De egy közel 16 milliós csatártól az ember többet várna.

 

"Tavaly jó formában, más posztokon is jó volt."

 

Szerintem, csak balszélsőként volt jó (= sok gólt lőtt), most meg már ott sem.

Előzmény: Gyenyi (26521)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.16 0 0 26521

„De neki már elég sok volt. Ennyi véletlen nincs.”

Olyan sok rossz meccsét csak te láttad. A voetbal.com osztályzatai (azaz AD és VI) alapján eddig bajnokság 5-ik legjobbja. Azon belül a legjobb csatára.

 

„Na, most képzeld el hol tartana, ha még rúgóereje is lenne!”

Góljait általában jól helyezett labdákkal csinálta. Ahhoz is kell tudni lőni. Hajszálpontos ívelt beadásaihoz is. Azt vontam kétségbe, hogy nem tud lőni. Valóban ritkán bombáz. Na és!

 

„ez igenis egy hiányosság. Frenkie de Jongnál is az, hiába kedvelem.”

Ő is inkább helyezi a labdát. Amióta támadóbb szerepe van, gólerősebb. Idén 4 meccsen 2 gól és egy assziszt, már kezd valami lenni.

 

„ hogy jön ide Suarez, akinek mindig is volt erő a lövéseiben. ”

Nem lövéseik erejét hasonlítottam össze, hanem azt, hogy első meccseiken nálunk, milyen eredményesek voltak. De amíg valaki gólerős, nem érdekel, hogy erősek-e a lövései.

 

„ látod, ezt nem értem,”

Hogy jön ide Tadic? Arról volt szó, hogy Ekkelenkamp nem kap elég lehetőséget Ten Hag kedvencei miatt. Tadic általában jó, de néha nem, és akkor szerintem őt is le lehetne cserélni. Őt azért nem cseréli le Ten Hag, mert előjogai vannak, és talán fél is tőle. Legalább is szerintem. De mostanában jó, és egyetlen konkurense a balszélen, Neres, még lábadozóban van.

 

„Tavaly Ziyechhel volt egy jó idénye”

Idén sincs kevesebb helyzete, de idén nagyobb helyzeteket hagy ki, mint amilyenekből tavaly betalált. Mi köze van ennek Ziyechhez? Londonba vitte Promes formáját? :)

 

„ te sem nézted az ottani meccseit, tehát fogalmad sincs, hogy ő akkor hogy játszott.”

Valamiért csak megszavazták a bajnokság legjobbjának. Pedig akkor még az orosz bajnokság jobb volt a hollandnál. Amikor Blindnek szemére hányták, hogy mindig beválogatja, a válogatottban mindig rossz Promest, azt mondta, hogy rendszeresen nézi orosz meccseit, így tudja, hogy milyen jó.

 

„Promesszel az a baj, hogy egyszerűen nem érti ezt a játékot. Rendre rossz döntéseket hoz”

Nagyon érti ezt a játékot. Először nem volt formában, most pedig már önbizalma sincs. Aki nem érti ezt a játékot az nincs rendre jó helyen. A PSV ellen Mazraouitól olyan labdát kapott, amilyet Ziyechtől sem sokat. Tavaly ilyenből csukott szemmel betalált volna. Most csúnyán elügyetlenkedte a helyzetet. Tavaly jó formában, más posztokon is jó volt. Idén a szélen kellene formába jönnie, és nem olyan posztokon, melyek nem annyira sajátjai. De ez már nem fog menni. Tadic már nem nagyon lesz középen, és, ha Neres is lesz, Promes nem fog szóhoz jutni a szélen. A PSV ellen jobb lett volna a Promes - Tadic - Antony csatársor. De edzőnk makacs. Újabban szerinte Tadic nem spicc, a másik kettő pedig jó középen.

Előzmény: nj (26520)
nj Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26520

"Mindenkinek vannak ilyen meccsei."

 

De neki már elég sok volt. Ennyi véletlen nincs.

 

"De eddig általában jók voltak. Különben nem tartana 7, legtöbbször nem közeli gólnál."

 

Dehogy voltak. Amúgy pedig te sem tudod, hogy a góljai közül hányat lőtt a 16-oson kívülről, ill. azt sem, hogy hány próbálkozása fulladt onnan kudarcba.

 

"Első 15 meccsén 7 gól, 8 assziszt. Nem sok elődje kezdett nálunk így."

 

Na, most képzeld el hol tartana, ha még rúgóereje is lenne! :-) Amúgy, nem azt mondtam, hogy rossz, de ez igenis egy hiányosság. Frenkie de Jongnál is az, hiába kedvelem.

 

"Suarez már az Eredivisieből jött, így kevésbé kellett szoknia a bajnokságot, Hollandiát. 9 gól 7 assziszttal kezdett. Egy árnyalattal jobban mint Antony."

 

Fogalmam sincs hogy jön ide Suarez, akinek mindig is volt erő a lövéseiben. 

 

"Sajnos Ten Hag Promesnek és Labyadnak hamarabb megbocsát egy egy rossz meccset, mint egy nem általa hozottnak."

 

Na, látod, ezt nem értem, hogy ki vagy azon akadva, hogy szerinted Tadicnak - aki azért többnyire hozza magát! -, előjogai vannak. Na, akkor Promesnek és Labyadnak mik vannak, ha ők akkor is kezdenek, de ha nem, akkor szinte biztos, hogy csereként bejönnek, ha sorozatban gyengék! Az nem zavar? Mert, szerintem, az sokkal nagyobb probléma!

 

"Szerintem, ha Promes egy meccsen, kis szerencsével, kétszer betalálna, visszajönne a formája, önbizalma. Ő tud ennél sokkal jobb lenni."

 

Én ebben nem vagyok biztos. Tavaly Ziyechhel volt egy jó idénye, de olyan még egy nem lesz. Jöhetsz nekem a Szpartak Moszkvával, de szerintem te sem nézted az ottani meccseit, tehát fogalmad sincs, hogy ő akkor hogy játszott.

 

"Promes idén is állatira érzi, hog kell lennie, így sokszor kerül helyzetbe. Csak tavaly azokból gól lett, idén nem."

 

Promesszel az a baj, hogy egyszerűen nem érti ezt a játékot. Rendre rossz döntéseket hoz, amikor le is kezelhetné a labdát, akkor kapásból ellövi, amikor előtte van két védő erőből beléjük lövi stb. Ösztönös futballista, ami néha bejön, de többnyire nem. 

Előzmény: Gyenyi (26519)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26519

"a helyzeteit, gyengén rúgta meg majdnem mindegyiket és rosszul is helyezte! "

Mindenkinek vannak ilyen meccsei. Ezért hoztam fel Huntelaar példáját. Tegnap Antony lövései nem voltak jók. De eddig általában jók voltak. Különben nem tartana 7, legtöbbször nem közeli gólnál. Első 15 meccsén 7 gól, 8 assziszt. Nem sok elődje kezdett nálunk így. Különösen nem 20 évesen, egyből Braziliából. Suarez már az Eredivisieből jött, így kevésbé kellett szoknia a bajnokságot, Hollandiát. 9 gól 7 assziszttal kezdett. Egy árnyalattal jobban mint Antony.

 

Ekkelenkampban én is csalódtam, és sajnos nem először. Kár mert néha nagyon jó. De, ha ilyen lehetőségekkel nem tud élni, akkor nincs nálunk jövője. Eleve nem biztos, hogy elég jó hozzánk, de ha Kudus nincs, akkor őt játszatnám. Sajnos Ten Hag Promesnek és Labyadnak hamarabb megbocsát egy egy rossz meccset, mint egy nem általa hozottnak.

 

"valaki meg kellene."

Szerintem, amíg Kudus nincs, Tadić lenne az igazi, és Traore, ha felépül, játszhat a szélen. Bár ott talán Promes is jó lenne. És, ha visszanyernék formájukat, Ünüvar és Hansen is. Szerintem, ha Promes egy meccsen, kis szerencsével, kétszer betalálna, visszajönne a formája, önbizalma. Ő tud ennél sokkal jobb lenni. Labyad, bár tegnapi asszisztja jó volt, eleve nem elég jó hozzánk. Mint tavaly is, Promes idén is állatira érzi, hog kell lennie, így sokszor kerül helyzetbe. Csak tavaly azokból gól lett, idén nem.

 

Ne légy megint olyan pesszimista! Kudus két héten belül teljes meccseket fog játszani.
Neres komolyabb gond. Kezd Robbenre emlékeztetni. Nem játékban, mert az a szint nem hiszem, hogy valaha is lesz.

 

 

Előzmény: nj (26517)
nj Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26518

Ami engem még jobban zavart a tegnapi meccsen, az az, hogy hiába kapott Ekkelenkamp bő 20 percet, nem mutatott semmit. Az, hogy Promes és Labyad nem jó 10-es, az nyilvánvaló, de Kudus egy darabig még nem fog tudni 90 perceket játszani - ha egyáltalán... -, valaki meg kellene. Eddig Ekkelenkampban láttam a megfelelő embert, de ez a tegnapi meccs eléggé elbizonytalanított.

 

Lehet, kölcsön kellene venni Donny-t a Unitedtól fél évre, nekik úgy sincs rá szükségük... :-)

nj Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26517

Hát, pedig tök igaza van, nézd meg a helyzeteit, gyengén rúgta meg majdnem mindegyiket és rosszul is helyezte! OK, az elsőt kapásból fölé rúgta, az benne van a pakliban, de nézd meg pl. ezt 4:30-nál:

 

https://www.youtube.com/watch?v=55XB14B1ufY&feature=emb_logo

 

De Promes is elrugdosott mindent mellé-fölé, látszik, hogy nagyon gólt akar lőni.

Előzmény: Gyenyi (26516)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26516

"Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni"

Mit vagy kit kéne rúgnia? Mert a labdát egész jól tudja. 138 percenkét rúgott a bajnokságban gólt, és ezek legtöbbjét a 16-oson kívülről. Ha a 11-eseket nem számítjuk, ő a bajnokság leggólerősebb szélsője. De van úgy, hogy 1-1 lövése nem sikerül. Gondolom, a Liverpool meccs után azt kérted, hogy valaki tanítsa meg Huntelaart fejelni. :)

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26515)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26515

Kivalo osszefoglalo. Huntelaar bizonyitotta, hogy mekkora klasszis. Példaértékű lehet par fiatalnak a kuzdeni akaras. A meccset nem lattam, de a hetvegi nagy meccs előtt lelektanilag fontos gyozelem volt. Haller egesz jol uszik a mely vízben, persze kerdes, hogy mennyire lesz stabil a golgyartas. Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni, pls. 

Előzmény: nj (26514)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26514

Nyertünk 3-1-re, de nagyon rezgett a léc.

Jól kezdtünk, vezettünk hamar, jobban is játszottunk az első félidőben, de hiába volt még 3-4 ígéretes helyzetünk, nem rúgtuk meg a fontos második gólt. A Twentének csak két helyzete volt, a fiatal balhátvédjük alig lőtt mellé és a félidő hajrájában Danilo lövését védte Onana.

A második félidőben hamar egyenlített a Twente, de szerencsére a VAR lest jelzett. Utána, még támadgattunk egy darabig, de aztán fokozatosan elszürkültünk. 1 órányi játék után már leeresztett az egész csapat. A Twente sem tűnt túl veszélyesnek, de azért próbálkoztak szorgalmasan. A 84. percig úgy tűnt hiábavalók az erőfeszítéseik, ám akkor egy szöglet után a kapufánál álló Gravenberch melléről kipattanó labdát bevágták. Sőt, kevéssel azután egy másik szögletet Pierie alig fejelt fölé. Tan Hag a 88. percben beküldte Huntelaart, az öreg harcos 1 perccel később újra megszerezte a vezetést egy Haller által visszafejelt labdából, majd újabb egy perccel később Labyad kiugratását emelte el a kapus mellett hidegvérrel.

A helyzetek és a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet, de majdnem ráfaragtunk a - 89. percig - gyenge helyzetkihasználásra. Antony kihagyott vagy hármat, Promes kettőt, Tadic, és Haller egyet-egyet (utóbbi legalább be is talált).

 

Onana a gólról nem tehetett, nagy védésre csak egyszer volt szüksége, Danilo helyzeténél.

Mazraoui kicsit visszafogottabb volt, mint a PSV ellen, de Menig csak egyszer tudott meglépni tőle, de akkor is lesről indult. Timber sallangmentesen, de biztonságosan játszott, Danilo egyszer tudott csak helyzetbe kerülni. Sajnso, sérülés miatt le kellett cserélni. Váltótársa, Schuurs ezúttal nem került bajba. Blind ezúttal nem volt okolható semmiért, bár, Menig lesgóljánál megint ő lógott be egy kicsit, szerencsére, a csatár térde kicsit előrébb volt. Viszont jó labdákat adott. Tagliafico sokat dolgozott, néhe nem is a legszabályosabb eszközökkel védekezett, de nagy bajba nem került. Igaz, ellenfelét, Cernyt hamar le kellett cserélni.

Klaassen sokat futott, mindenhol ott volt, nagyon hasznosan játszott. Promes 10-esként ezúttal sem nyújtott semmit, két nagy helyzetet kihagyott, már előbb le kellett volna cserélni. Sajnos, a helyette beálló Ekkelenkamp sem mutatott semmi különöset bő 20 perc alatt. Gravenberch nem volt rossz, a kapott gólnál kicsit balszerencséje volt, de örült, hogy valahogy megakadályozta a gólt. Egy rövid ideig.

Antony jól játszott, de a második félidőre ő is visszaesett. Ennek ellenére én nem cseréltem volna le Labyadra, aki viszont ma meglepően jól szállt be, adott egy gólpasszt is. Haller az első félidőben jó volt, gólt is szerzett, a másodikban viszont visszaesett. A második gól előtt viszont jól fejelte vissza a labdát Huntelaarnak. Tadicnak kevésbé ment, mint a PSV ellen, voltak jó akciói, de egyik passzából sem lett gól és amikor helyzetbe került, gyengén lőtt.

Huntelaar elvileg nagyon kevés időt töltött a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen, de ha egy csatár a becserélését követő 2 percen belül 2 gólt lő és eldönti a meccset, akkor az vitán felül a meccs embere. Riedewald debütálása óta nem volt ilyen bravúros beszállás.

nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26513

Kisebb térdfájdalom... hmmm...

Előzmény: nj (26511)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26512

Antony háromszor lőhetett jó helyzetből, mindhárom gyenge volt és középre ment. :-(

nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26511

Kudus viszont a cserepadon sincs...

Előzmény: nj (26510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!