Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157037

kis érdekesség a laplanderről (vége felé nézés!!!):

The very famous designer, Nils-Magnus ’Måns’ Hartelius, was the father of many successful cross-country vehicles designed and produced by Volvo. One design, which proved to be very efficient, was the ’Laplander’ vehicle developed in the late 1950s.

A first-class successor
The Laplander was designed in response to a design competition created by the Swedish armed forces, who wanted a first-class successor to the ’GP’ (’General Purpose’) vehicle which had been purchased as surplus material after WW II and was now growing old and less efficient for new tasks.

The ’Laplander’ was presented to the Swedish Army in 1959, when a number of pre-production units were produced for testing under the designation ’P2304’.

Forward-control type
The new vehicle was of the forward-control type, in order to decrease the total length, to increase the handling quality in terrain and to improve the weight distribution between the axles. This configuration also presented extremely good vision for the driver.

The final version ’L3314’ was presented after very careful testing and was very similar to the early ’P2304’ units. It now featured the more powerful ’B18’ engine (at the end of the production period both the final version of the L3314/L3315 and the C202 were propelled by the slightly more powerful B20 engine with increased capacity).

Built from car components
The L3314 (as the final version’s basic version was called) was an ingenious cross-country light-duty vehicle which was based to a fair extent upon components which were used also for Volvo cars like the ’PV544’ and the ’Amazon’. Apart from the engine, the gearbox and the rear and front axle transmission units were also identical to the cars, even though an intermediate reduction transfer gearbox had been added to transfer the power to both axles and to reduce the speed at normal engine rpm in terrain.

One of the most important factors behind the extremely good terrain mobility was the large tyres, together with a generous ground clearance. A differential lock on the rear axle added traction under muddy conditions.
The basic version for military use was presented as an open vehicle with canvas roof. Somewhat later a ’Hardtop’ version with steel superstructure and room for eight people was also introduced and produced in parallel with the canvas version.

A multi-purpose vehicle
The Hardtop version became the basic model when the civilian Laplander vehicle was introduced. A third version with pickup body, with room for two persons in the front seats and a small platform, was also available. This became popular for community service functions like snow-ploughing and for forest fire-fighting.

The Laplander was a genuine multi-purpose vehicle which was intended initially for transport of personnel and for intelligence scout duty by the Swedish ’Cavalry’ troops (which did not use horses any longer...). Very soon a version for mobile radio-transmission was developed (on the basis of the Hardtop body) as well as ambulance models.

Qualified for combat duties
The Laplander, however, also proved its qualities on active combat duties, including its role as an anti-tank gun light-duty vehicle, in use in both Norway and Sweden. The Norwegian anti-tank vehicle was based on the normal forward-control version, while the Swedish special ’L3304’ anti-tank vehicle had a unique body with a bonnet and a very strong roll-over-bar for improved safety for the crew.

A special version was also developed serving as a launch vehicle for very efficient anti-tank robots.
This generation of vehicles became very popular for both active military service and civilian service. The production of these vehicles stopped in 1970, since it was to be superseded by the more powerful (and much more expensive) ’C3’ generation of high-mobility vehicles.

Production starts again
There was, however, a constant demand for the efficient and slightly less advanced ’Laplander’ vehicle from various civilian customers. After constant requests for several years, production was re-started, this time in cooperation with a Hungarian manufacturer ’Csepel Auto’ where production capacity was available (no suitable building was available for the production of these vehicles at the rapidly expanding Volvo factory in Gothenburg, Sweden).

The C202 was improved in several ways, in relation to the previous ’Laplander’ version, including revised transmission components, new safer door-locks, etc).
In total, about 3,000 C202 vehicles were assembled before production finally stopped in 1981.

http://www.volvo.com/trucks/global/en-gb/aboutus/history/1950s/The_Laplander.htm

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157036
Csak 1 pedál volt a kocsiban:)))
Előzmény: wadam (157035)
wadam Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157035
én is próbáltam nézegetni tegnap hazafelé a kuplungomat, de vazze... valaki ellopta a bal pedált :)
Előzmény: Littledoc (157032)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157034

:))))))))))))))))))))))))

Mennyire igaz!!!!

Előzmény: VolvoClub (157030)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157033
:)))
Előzmény: Törölt nick (157029)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157032
Tegnap én is figyeltem este hazafelé nagyon, és szerintem az enyémnek még semmi baja sincs. Lágy, puha, egyenletes, szépen adagolható és semmi nyikkanás. Vigyázni is fogok rá nagyon, nem szeretnék csét a 220.000-250.000. km előtt!
Előzmény: VolvoClub (157025)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157031
Hasonló nincsen, csak pont olyan:) melyik oldal kell, van mindkettő?
Előzmény: Jr.Mo (157026)
VolvoClub Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157030
Ez igaz. Mármint, hogy a nők tudnak egyszerre több dologra jobban koncentrálni. Egyszer egy férfihez szólj hozzá TV-nézés közben, hogy mondjuk van itthon tej? Aztán figyeld meg a reakcióját. :)
Előzmény: wadam (157027)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157029
eccerű - rossz klubba jársz!!! :-))))
Előzmény: wadam (157027)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157028
én ugyan nem vagyok egy szakértő, de láttam a saját nagyon nehezen nyomható kuplungom szétszedve... ijesztően nézett ki. A kuplungtárcsáról nem is szólva, ami gyakorlatilag bazalt-keménységű felületű volt már...
Előzmény: Brukner (157024)
wadam Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157027

egy fele tudok figyelni...Állítólag ez tipikus férfi-agyműködés

hmm... én pont azt hallottam a "klubban", hogy tipikus női agyműködés... most akkor hogy is van ez? :):)

Előzmény: Brukner (157011)
Jr.Mo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157026

Most érdeklődött ismerősöm 99-es S40 hátsó lámpa iránt. Összetört egyet és meg kell vennie.

Vóna valami hasonló, Főnök?

Egyébként engem az őrületbe kerget a sípoló fékem. Mostlett cserélve a tárcsa  és a betét is, de megőrülök, mert egyre jobban sípol ha nyomom a fékpedált, igaz csak az első harmadban. De most akkor ne fékezzek kicsiket?

Előzmény: Törölt nick (157020)
VolvoClub Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157025

Szerintem az nem sajátosság. Nekünk mindkettőben nagyon lágy a kuplung. Szerintem ha kemény, akkor az már el van kopva, és azért kemény, de lehet, hogy tévedek.

Előzmény: Brukner (157024)
Brukner Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157024
Hello!

Az esnegyvenben a kemény kuplung hibajelenség, vagy sajátosság? Azt hallottam, hogy az utóbbi... Az enyémben is elég kemény, de semmi egyéb baja nincs.
Előzmény: Etyi (157023)
Etyi Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157023
Elméletileg lehet , de a 2.-ba vagy 3. ba váltásnál szerintem már nem ..
Előzmény: Frigyes Mester (157004)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157022
Telefonálás
én vettem két db ezerakárhánypénzbe kerülő gagyi kis hedszettet, berakható a fülbe és a kis mikrofon meg előrefelé jön belőle mint a sporkommentátoroknál..nagyon menő...
egyiket a volvoba, másikat feleségem kocsijába beraktam, és két módon autózok:
vagy egyáltalán nem veszek fel telefont (le is van némítva), vagy pedig mellettem a pohártartóban - vagy miben - ott pihen a teló, beélesítve a hedszett, és ha hív valaki, egy mozdulat, hogy odanyúlok, megnyomom a legnagyobb gombot a telcsin és a fülembe rakom azt a bigyót (mondjuk a teló automatikusan is fogadhatja a hívást, de azt nem szeretem, mert még ilyenkor sem mindig veszem fel)
ha hív valaki, azzal kezdem, hogy kocsiban vagyok, így maga a beszélgetés nem zavar, mert továbbra is a vezetésre figyelek elsősorban, és ha épp lemaradtam valamiről visszakérdezek....ezt a hívónak is meg kell értenie

pont ezért ordítottam le a fejét a hülye ajudis tyúknak is amikor nekiment a bácsinak, mert percek óta telefonnal a kezében vezetett, és a kanyarnál meg is lett a baj...
piszokul utálom azokat, akik így mennek - és meg lehet nézni hogy kik azok...
Előzmény: Yogi (157008)
von_Kuntz Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157021

Sziasztok!

Eladó egy S 70-es ülésgarnitúra. Sötét színű félbőrös, két első fűthető. Nagyon jó állapotú, csak a macskám körmeitől két helyen bolyhos, de nem sérült. Ugyanitt eladó egy S 70-es első lökhárító héj (nem lámpamosós), továbbá egy kormánykerék (nem fabetétes).

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157020
Mellesleg a sebesség határok átlépése sem véletlenül tilos, 130km helyett 200-210km, nem tudod ki szokott száguldozni, az veszélyesebb mint a telefonálás!!!!
Előzmény: Longboat (157018)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157019
Ne vegyél mert van, csak nem szeretem mert ott lifeg a madzag előttem, engem az zavar, mint írtam egyébként sem fogom 2kézzel a kormányt + nem száguldozok a Városban. Egyébként én is csak fogadni szoktam a hívásokat, rikán hívok.
Előzmény: Longboat (157018)
Longboat Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157018

Én vezetés közben soha nem kezdeményezek hívást. Ha felhívnak, kihangosítok. Szerintem kézből biztos nagyon zavaró lehet (meg tilos is). Nem hinném, hogy a telefonálás így nagyon megzavarná a vezetésemet/figyelmemet, de az is tény, hogy  inkább csak a legfontosabbakra  hagyatkozom, és amikor megálltam visszahívom, aki keresett ha még csevegni is óhajtok. Ja, és ha nagyon kell sietnem valahova, akkor a zúzós büntető üzemmódhoz a kikapcsolt telefon is hozzátartozik nálam.

Mellesleg roppant mértékben ki vagyok akadva a kézből telefonálókra (szvsz nem véletlenül tilos), mert egy q hedszet 1 pénzbe kerül, sőt már ingyen osztogatják a telókhoz, kihangosító árat nem tudok, mert az én telcsim önmagában kihangosítható. Ez e telefon 25 egységbe került,. Tehát a JBQA-t annak, aki nem bír beszerezni valamilyen megoldást, mert nem igaz, hogy nem fussa neki, csak nagy ívben xarik rá, hogy kit veszélyeztet.

l.ovlov:

Csak Neked Csak Most finomabban is megfogalmazom. Nem bántásból, de hiába van automata kocsid, ha kézből telefonálva elütsz egy eléd ugró gyereket, mert fél kézzel nem tudod elrántani a kormányt. Veszek neked 1 hedszetet! :-(

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157017

Mivel nekem nem kell jobbkézzel botot tologatnom ott középen (mer az enyim otomata) igy nem gond a telefonálás, amugy se szoktam 2kézzel fogni a kormányt.

Azokat nem szeressem akik kanyarodás közben telefonálnak mert ott mindkét kézre szügség van.

Amitől végképp kiakadok mikor belül a parkolóban a kocsiba közben a fülén a telefon

de azért elindul kitolatva Yban, nem tudja tekerni a kormányt + váltani + telefonálni,

ráadásul integetni is akar, hogy bocsi. Az ilyennek szoktam szépeket mondani!

Előzmény: Hayloft Ezekiel (157014)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157016

Kedves Grapee440T!

Jó, mindjárt összesitek itt is, és berakom oda is! Köszönöm az emlékeztetőt!

De a dolog vagy személyes telálkozást igényel (II. cukizós minitali pl), vagy mobilszám cserét, de személyes kapcsoltatot mindenképpen!

A pénzt szeretném lehetőségekhez képest előre beszedni, mert már 20.000 Ft felett járunk... Csóró vagyok vazzee!

Előzmény: Grapee440T (157006)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157015

Kedves Brukner!

Dettó, egyetértek!!! Én fülhallgatóssal szoktam, ha kell, de én sem szeretem, mert nem tudok annyira figyelni. "AUTO PILOT" üzemmód: csak vezetek és dumálok, majd amikor leteszem a telót, akkor döbbenek rá, hogy bakker, az utolsó 5 percből SEMMIRE sem emlémkszem, hogy mit csináltam az utakon, a totál csőlátásról nem is beszélve...!!! :((((

Amikor még naponta cégnél vezettem Budapesten (80-100-120-160 km-t, ami azért elég idegőrlő tud lenni, de legalább fejlődtem a vezetésben és nem a saját szakállamra - az életemet kivéve...), akkor voltak tréningjeink (mert több szőke látogató is meghalt az utakon, mert baromságokat csináltak: az egyikük, akit szintén nagyon sajnálok, télen, 10-20 méteres látótávolságnál előzőtt országúton teherautót, csak nem látta, mert nem is láthatta a nagy ködben, hogy jön szembe egy kamion, és nem messze!: nem hazudok, a hátsó rendszámtáblán kivül nem maradt semmi az autóból, csak abból tudták beazonositani őt, mert még ki is égett... :((((   ).

Szóval egy másfél órára beült mellém egy profi oktató, hogy értékelje, amit művelek az utakon. És a nagy átverés az volt, hogy nemhogy végigdumálta nekem a másfél órát, de még fejbe is számoltatott, totál elvonta a figyelmemet a közlekedéstől!!! Igy 10-ből csak 8.65-öt kaptam bakker, be is voltam rágva és revansot követeltem! Majd amikor lenyugodtam, igazat adtam abban neki is, hogy jobban kell figyelnem a táblákra, ez ősi hibám, és beláttam, hogy amikor egyedül vagyok, sokkal jobban vezetek, mint amikor más is ül a kocsiban. Nem szeretem, na. Az én VOLVO-m, az én váram... :)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157014

a kihangosító a jó, én spec azt a jámes bond cuccot használom, amit a telefonhoz adtak

kézből nem tudok, nem szeretek

Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157013

Üdv Néked!

Azért elindul még az a régi vas? :)

Előzmény: doktor úr (157010)
Brukner Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157012
Azt azért a saját- és férfitársaim védelmében hozzátenném, hogy lehet, hogy egyszerre csak egy dologra tudok figyelni, de arra sokkal jobban, mint a másik nem... Talán ezért vezetünk jobban .... (bocs csajok) :)
(Egyébként nem vagyok hímmasiniszta, dehát az asszonnak otthon a helye :)
Brukner Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157011
Szerintem kézből nem, kihangosítóval talán. Mondjuk én még kihangosítóval sem tudok mindig rendesen odafigyelni a telefonálásra (a vezetésre ugye muszáj, ezért a telefon húzza a rövidebbet), engem zavar (őszintén szólva még az is, ha beszélgetnek velem a kocsiban). Soxor van olyan (persze nem a kihalt országúton, hanem nagy forgalomban), hogy barátnőm kérdez tőlem valamit a kocsiban, és kábé két perc múlva válaszolok, mert hallom, de lassabban jut el az agyamig.
Mondjuk lehet, hogy csak én vagyok ilyen csökkent képességű, hogy csak egy fele tudok figyelni, dehát ilyennek sikerültem. Állítólag ez tipikus férfi-agyműködés. Ezvan. :)
doktor úr Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157010
Szép napot :-)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157009

Szép jó reggelt Minden Kedves VOLVO őrültnek!

Napsugaras, egy rossz szava nem lehet senkinek! :)

Kedves Hanimana!

Dobolni? Dehogynem, legalább annyira értek hozzá, mint a VOLVO szereléshez... :)

Előzmény: +hanimana+ (156964)
Yogi Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157008
Kedves mindenki

Véleményekre lennék kíváncsi: szabad-e vezetés közben telefonálni? Kézből vagy kihangosítóval, mindegy. Hogy áll ehhez a Volvós társadalom?
őrző Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157007

Sziasztok!

Én is egy függetlentől "AAC kft" rendeltem meg az XC90.Németországi gyártás, januári szállítás, üzembe helyezéssel együtt 1650000ft-al olcsobban, mint a VAH.

Ők márciusra mondtak időpontot.

Előzmény: fargo (157005)
Grapee440T Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157006
Szia!

Egy gyors kérést hadd adjak le matrica ügyben :D :

Ha lehet, akkor dobj léci egy linket ill. infót majdan a volvo4xx fórumára is. Köszönöm. ;) (ott is érdekelt pár ember a matricásában) :D

Előzmény: Littledoc (156918)
fargo Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157005
"Ez a speciális import azonban nemcsak a márkaképviselet érdekeit sértheti, hanem a vevôk számára is kellemetlen meglepetéseket okozhat — mutatott rá Sztarcsevity (az eredeti cikkben elírták a marketinges nevét :-))) Andrea, a Volvo vezérképviseletének marketingigazgatója. (...) Így például a mediterrán éghajlatú Olaszországba szánt Volvók alapmodelljeibôl — a magyarországiakkal szemben — hiányzik a kitörésgátló és a motorolaj gyors felmelegedését szolgáló berendezés."

Bizony! :-D
No és az milyen kellemetlen meglepetéseket okozhat amikor valaki a nullrevíziót nagy kapkodva a Westend City Center tetején lévô parkolóban végzi, (!!!) oszt csak késôbb derül ki hogy nem vették észre a kocsiban a kézifékbowden hiányát, vagy hogy rajta maradt a féktárcsákon a korrózió ellen védô m?anyag burkolat, meg hogy elfelejtették ellenôrízni a futóm?csavarokat, így néhány nap után a vevô vihette vissza a kotyogós autóját a szervizbe...

Azért valóban illik szem elôtt tartani a márkaképviseletek érdekeit. Például amikor a vevô lead egy megrendelést a márkakereskedônél, az meg továbbítja a hivatalos csatornán a vezérképviseletnek, mert ugye az küldi ki a megrendeléseket Svédországba. A vezérképviselet meg átpasszolja a megrendelôlapot a *saját*üzletkötôjének*, aki felhívja az ügyfelet és aláígér a márkakereskedésnek. Ez is milyen szép, gondoskodó dolog, ugye?

"...a szakmabeliek úgy tartják: egy részük kétes forrásból — például rég eladatlan, hibás darabok felvásárlása után — érkezett az országba. A magukat függetlennek nevezô értékesítôk ezért tudnak nemegyszer milliókkal alákínálni a hivatalos kereskedôknek."

No és mi a helyzet azzal a 200 darab S40-essel, amelyet a VAH az egyébként csúnyán hanyatló eladási adatok statisztikázása végett rendelt be az év utolsó hónapjában, majd gombokért árulta ki ôket, mert közben kijött az új S40? Azok közül is az esô vert több tucatnyi darabot majd' egy éven keresztül, ugye?

Hogy a függetlenek miért tudnak aláígérni a Volvo hazai árainak?
Esetleg véletlenül nem azért, mert Amerikában pl egy jól felszerelt XC90 V8 megáll valahol 9 millió körül, míg nálunk alulról közelíti a 20 miliót az ára?

Ilyeneket mesél a fáma :-/
Sokat.

Szóval a VAH nekem ne papoljon, fogja be a csipogóját, a Sztarcsevity Andival az élen. Reméltem hogy a Balassa nev? gexiláda távozásával kicsit változik arrafelé a helyzet, hát nem tudom mit gondoljak :-/
Előzmény: sur5al (156994)
Frigyes Mester Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157004

Jó reggelt!

Etyi: A nyikkanás nem lehet esetleg motortartó bak szakadás? Nekem volt ilyen,

és induláskor ilyen hangja volt, mert kapcsoládásnál megmozdult a motor.

F.M.

Etyi Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157003

Jó Reggelt!!

Ne haragudj, de nincs igazad. A VAH éppen azt mondja, hogy a független kereskedők által innen onnan behozott és gyakran tisztázatlan előéletű autók esetén nagyon fontos, hogy ne csak az árat hasonlítsd össze. Mert egy új autónál is komoly különbségek vannak és csak azt látod , hogy 1,5 millával olcsóbb , és köpködsz rájuk. De nem veszed a fáradságot, hogy megnézd mit árulnak valójában.

Sok újnak árult autó , 0 km es állással, kint papíron forgalomba helyezett, de itthon újként árult , az eladásig eltelt 5-7 hónap, és a gyanútlan vevő csak akkor szembesült vele amikor a szervíz bemondja, hogy másfél évesen lejárt a gari, mert már elmúlt kettő! Sőt te nem is az első tulaj vagy , tehát használt autót vettél pedig te másképpen tudtad.. Az itthoni hálózat számos szolgáltatást nyújt az Ügyfeleknek térítésmentesen, amit a szürke importból származóak nem kapnak meg. Olyat mint pl.: az Assistance, ingyen csereautó , stb..

Semmiképpen sem szeretnék a VAH pártjára állni, de ne vakítson el az árkülönbség, nézd meg mit veszel valójában.....

És akkor még nem szóltam a gari lejárta után történt komolyabb meghibásodások esetén nyújtott segítségről, ami szintén nem jár a nem itthoni üzembehelyezés esetén....

Persze el kell tartani a puccos bemutatótermet, és a majdnem olyan puccos szervízt is , egyik sem szeretetszolgálat, mind profitot termel. Ráadásul adót , járulékot fizet, bejelenti a dolgozóit stb..

De  Márka és az Ügyfél ezt megköveteli és elvárja, csak így lehet a kívánt szinvonalon kiszolgálni Téged.

Szerintem...

Etyi

Előzmény: sur5al (156994)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157002
Arra vonatkozott aki nem tud olvasni:)))
Előzmény: A nyolcadik törpe (156985)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157001
:))
Előzmény: keton (156970)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 157000
Jó reggelt
BlackStar Creative Commons License 2005.10.28 0 0 156999

A Bosch cuccokat nagy ívben felejtsd el, rettentô xar minôség?ek és megbízhatatlanok.

Fosch :)))

Előzmény: fargo (156917)
Longboat Creative Commons License 2005.10.28 0 0 156998
Eredményekben gazdag, szép jó reggelt kívánok minden kedves Volvós Kollégának!
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 156997

a lombikozásról meg annyit, hogy egy jány barátom sokadik próbálkozásra, 5. év után sikerrel járt a lombikkal (na jó, a férje is kellett hozzá:) pedig aszonták a dokkerek, hogy ebből sose lesz baba.

Aztán hagyományos módon ismét és már kettő gyerekecskéje van!

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 156996

nem is rossz gondolat :)

Írok a VAHnak egy emilt :)

Előzmény: Littledoc (156962)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2005.10.28 0 0 156995

stét!

Littledoc!

Én is kérek szépen egy origi matrincát, jó? Köszönöm.

Kuplung:

El lehet járni kemény pedállal is egy évet (másfelet) de nem ajánlott, egyszer úgyis meg kell lépni a cserét, nincs kegyelem.

Ma fél napomat egy SL55AMG-ben töltöttem, utána beültem a saját autómba és először tűnt harmatosnak a teljesítménye :)))  No, jó, nem egy ligában játszanak, de akkor is nyomasztó érzés, amikor 500 paci átrántja (nincs rá jobb szó) a vasat (természetesen lehajtott tetővel) az Árpád-hídon :))

Azért - ha hülyén hangzik is - nem cserélném el a sakimra.

sur5al Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156994

Fúj, azért ez eléggé VAH által megrendelt szagú ócsárló cikknek sikeredett. Már a második mondat után látszott, pedig akkor még nem is olvastam, hogy ki nyilatkozott a témában. Miért nem az árakkal versenyeznek? El kell tartani a puccos bemutatótermet? Mindig is utáltam azokat, akik nem a maguk előnyeit emelik ki, hanem másokat húznak le és így akarnak jobb színben kitűnni. "Személyesen a Volvotól" Ccca, személyes rablás, te meg örüljél, OK?

s5l

Előzmény: +hanimana+ (156882)
sur5al Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156993

Tvnet_Sanya!

AltF4 által küldött linken csak az újabb (185LE) D5 bír 226 LE-ig elmenni, a régebbi (163LE) "csak" 204-et tud majd... Elég az, én azt mondom! Vajon lehet-e két utasra csinálni? Amit említettél a műszerfali gombról, az tetszett: 1. Fuel saving mode 2. Power showing mode.

Miért drágább? A kisebb dbszám miatt, igaz? Kérdezd meg, bár előbb még az alanyt kell beszerezni.

"Sztem nem némethoból, hanem belgiumból érdemes cangát hozni. A németek baromi sok kilométert autóznak a belgákhoz képest. Az is igaz, hogy a német rendesebben szervizel és nem csak ráönt az olajra*."

Namost akkor melyik is a jobb? Ha olaj nélkül mész 100km-et, megnyikkanhat a motor, ha jó olajjal mész 50 vagy 100.000-el többet jó utakon (nem Bp), az nem gáz talán, vagy igen?

Mesélj csak, miféle belga lelőhelyeid vannak? Persze ez is marha messze van ám. Dettó Hamburg. Miért nem hírdetnek bécsiek pl.?

s5l

Ui. küldj már egy mailt lszi, mert kérdeznék egy könyvelőset, ha megengeded.

Előzmény: Tvnet_Sanya (156879)
sur5al Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156992

Littledoc!

Kérek szépen 2 db matricát! Ez ugye a sárga matrica, ami egy piros autón virított, mint a Ferrari matri?

s5l

+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156991
Lámpás (tudtátok hogy ez volt a 8. törpe neve?)
nem offtopic, elvégre sok köze van az autóinkhoz... :-)
a biztosítás egyik alapvető tulajdonsága hogy az árképzés során ÉVES díjat állapítanak meg....amit könnyítésként nem egyben kérnek el előre, hanem megengedik a részletfizetést...
de ettől még nem időarányosan vásárolod a biztosítási szolgáltatást, következésképp többnyire igaz, hogy tartozol az elmaradt részletekkel az év végéig, viszont gyakran ettől eltekintenek, és cserébe megszüntetik a szolgáltatást (a biztosítási védelmet)

én szerződésmódosítást kértem, melynek ez volt az ára, és így nem kell tovább fizetnem

Etyi:
a pedállal még semmi bajom, könnyen mozdul, "normális" erővel lehet benyomva tartani, szóval bízom benne hogy még átütemezhető ez a kiadás jövő tavaszra... :-)
köszi a tanácsokat
Előzmény: A nyolcadik törpe (156989)
kopiteki Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156990
Köszi!
Előzmény: Etyi (156987)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156989

Bocs, de ez most OFF topic lesz, de rovid.

A bixtosito az egy nagy g*nya ceg - isten ilyennek teremtette oket.

Barmilyen biztositasod van, legyszives nezd meg az aprobetut a szerzodesen, vagy azon a papiron amire a szerzodes utal, mert ott biztosan van olyan fejezet, hogy a megszuntetes feltetelei.

Errefele - bixtositoilag fogenya orszagban - olyan is letezik, hogy eccercsak nem fizeted, erre a biztositas automatikusan megszunik DE TOVABBRA IS TARTOZOL A BE NEM FIZETETT OSSZEGGEL !!!

Nagyon figyelni kell az ilyen aprobetus szivattyukra es a leirt modon kell megszuntetni a biztositast. Olvassatok utana, az ordog nem alszik.

Udv

8T.

Előzmény: +hanimana+ (156977)
Etyi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156988

Ez nem fog rögtön megállni, ha a váltásokra figyelsz sokáig húzhatja.

Viszont, ha már nagyon kemény a pedál akkor ne halogasd tovább ...

Előzmény: +hanimana+ (156986)
Etyi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156987
Kb igen , de szerintem lehet, hogy olcsóbb...
Előzmény: kopiteki (156984)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156986
köszi - hát azt hiszem nincsenek csodák..erről van szó
na de hogy hű legyek önmagamhoz, még egy amatőr kérdés:
ha normál üzemmódban vezetek (vagyis kb. finoman), és nem hallom ezt a hangot, akkor tovább húzza még? vagy olyankor is romlik,m mert ez a folyamat már elindult?
Előzmény: Etyi (156983)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156985

De ha leolvasod a hatsoajton levo irast, akkor abbol is sokminden kiderul...

:)))))))))))))

Itt vagyok, es udv Mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (156961)
kopiteki Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156984
Pacekból: ez egy kettesnél is hasonló árban van? Bocs, hogy ilyen későn ilyenekkel zaklatlak!
Előzmény: Etyi (156983)
Etyi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156983

Ez akkor jön össze, ha sok a kilométer, kopott a tárcsa, kicsit kikeményedett, és a pedálon is érezhetően kemény a kuplung, Nagy terheléskor amikor felengedjük ,a megtapadásig adja ezt a hangot. Egyenlőre csak a fülünket zavarja , de a csere hamarosan indokolt... 

Előzmény: +hanimana+ (156981)
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156982
Nálam megy a vastag betű meg a többi Netscape-pel is.
Előzmény: Littledoc (156967)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156981
egyébként ezt természetes kopás is okozza, vagy durván veszem igénybe az autót...? :-))
126e km van benne...
Előzmény: Etyi (156979)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156980
akkor fáj...
Előzmény: Etyi (156979)
Etyi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156979
Nem fáj, de kell hozzá egy kis kp, úgy kb 120e..
Előzmény: +hanimana+ (156972)
kopiteki Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156978
Ez engem is érdekel! :o)
Előzmény: Etyi (156969)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156977
valószínűleg remélik hogy mégis fizeted majd...elvégre ebből élnek...és ha jól értem akkor havonta fizettél eddig...akkor nemsokára majd kiábrándulnak... :-)))
(én negyedévente fizettem eddig)
Előzmény: Littledoc (156974)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156976
el, tényleg! :)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156975

Köszönöm!

A kuplung csé ára engem is érdekelne, mert nagyon sokat váltok (nem csak felfele, hanem ugyanannyit lefelé is a motorfék miatt), és IGEN RITKÁN (eddig kb 4-5x), de én is hallom azt a hangot...

Előzmény: Bys (156973)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156974

Igen, ezért csodálkozom, hogy már több, mint 2 hónapja nem fizetek, és ők még úgy tekintik, hogy él a cascom, ha befizetem most?

Érdekes. De nem birjuk mi sem fizetni...

Előzmény: +hanimana+ (156971)
Bys Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156973
"Nem lehet megszüntetni csak úgy a Cascot, hogy nem fizeted be? Azért is pénzt kell befizetni?  Én nem fizetem lassan a 3. hónapja, most kaptam meg én is a 76 ezres csekkemet. Gondoltam ezzel el vanm intézve. NINCS???"

Szerintem de. Szerződésben leírtak szerint, x hónap nemfizetés után automatikusan megszűnik, amiről küldenek egy értesítést. Szerintem.

+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156972
na ettől tartok...és azt meg nem akarom, hogy majd egyszercsak leparkoljak a blaha közepén...
mennyire fájdalmas egy ilyen csere?
Előzmény: Etyi (156969)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156971
én még fizetgetem a részleteket a kocsiért is...így nekem külön kellett egyeztetnem az nagyhatalmú finanszírozó céggel....

ha csak saját jószántadból kötöttél casco-t, akkor szerintem abbahagyhatod simán
de ha meggondolod magad, akkor még van 30 nap haladék (respiro), amin belül mégis befizetheted

keton Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156970
Ember vagy a talpadon! :-D
Előzmény: Törölt nick (156961)
Etyi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156969

"a nyikordulás (1-esből 2-esbe, 2-esből 3-asba, gyorsabb kuplungfelengedéskor...máskor nem)"

Ez bizony kuplung csere lesz...

Előzmény: +hanimana+ (156964)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156968

Most haza kell mennem!

Jó éjt Nektek!

Little el

A válaszokat majd elolvasom ám! :)

Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156967

Kedves Yogi!

Nekem is ez a kettő a kedvencem, de nagyon kellemes meglepetést okozott sokszor a 200-as Sensia is, bátran ajánlom! Olcsó, jó dinamikájú (nagyobb fényerő átfogási tartományú, vagy hogy a túróba mondják), és meglepően szépek a szinei! Ja, és 200-as, ami nem mellékes sokszor! Szóval mindig van nálam ilyen is!

Kedves Hanimana!

Most megijesztettél! Nem lehet megszüntetni csak úgy a Cascot, hogy nem fizeted be? Azért is pénzt kell befizetni?

Én nem fizetem lassan a 3. hónapja, most kaptam meg én is a 76 ezres csekkemet. Gondoltam ezzel el vanm intézve. NINCS???

ui.:  Vastag betű : Internet Explorer.

Előzmény: Yogi (156965)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156966
majd az autoteszt magazinban lehozatjuk a képeidet...egy barátom dolgozgat ott...nem tudom pontosan mit, de elég gyorsan szokott vezetni... :-)))
Előzmény: Yogi (156965)
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156965
A "szoktam" több mint túlzás. Legalább fél éve nem volt a kezemben a filmes gép. Amikor elkezdtem, minden héten eljártam az erdőbe, a Duna-holtágra, a patakhoz, ott fényképeztem. Most nincs időm erre sem. Az a tervem, hogy ha már úgyis egész nap autók körül vagyok, akkor azokat fogom fényképezni. Apró részleteket, egy szép ívet, a fény csillanását - minden autóban van valami, amit érdemes elkapni. Beviszem a jó öreg FM2-t és ott fog lakni.
És persze csak diára, ha lehet, Velvia, de attól tartok, tárgyfotóra nem az lesz a legjobb. Majd meg kell találni a megfelelő filmet. Szerintem Provia lesz.
Előzmény: Littledoc (156955)
+hanimana+ Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156964
Szia Littledoc,
(én nem tudom hogy kell vastag betűsen írni ide....)

köszi a biztató szavakat, ma sokan okoztak örömet azzal itt, hogy megértőn álltak a dolgokhoz...ez jó :-)
félre ne érts...a fotózással kapcsolatos dolgot kicsit ugratásból mondtam, nagyon jó az ha van az embernek olyan hobbija, amivel szívesen foglalkozik...

kuplung...hát nem tudom Nálad milyen gyakori, de amint lesz itthon cash azért ránézetek...végülis engem már csak 2 dolog zavar a kocsin...a karcok a bal hátsó ajtón, valamint ez a nyikordulás (1-esből 2-esbe, 2-esből 3-asba, gyorsabb kuplungfelengedéskor...máskor nem), ezeket nagy örömömben meg fogom azért csináltatni...most hogy befizuztam a 40e casco megváltási díjat...nagyon felszabadultan érzem magam...

bár elgondolkodtatott a nagy trükk...fizessek 40e-t hogy ne kelljen cascot fizetni, vagy fizessek 80e-t hogy 3 hónapig legyen casco....ez így nehéz kérdés, nagyob jól kitalálták a biztosítási jogászok......de az döntött végül, hogy nem fizetek 320e-t évente, és lesz belőle szobabútor...hehe.... :-)))

nem tudsz véletlenül dobolni? :-)))))))
Előzmény: Littledoc (156951)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156963
Jócaka nekem is húzós napom volt én is húzok.
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156962

Kedves Hayloft!

Nem jutott még eszedbe, hogy elmenj egy VOLVO szalonba értékesitőnek pl.? Gondold csak el, minden nap sakálok között, sakálos cégautó, csupa zsir verda, jó fizu, jó légkör!

Én biztos mennék, ha nem lenne ilyen kötött pályám már, én nagyon élvezném!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156961
A lökháritót figyeld ott az eltérés.
Előzmény: keton (156954)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156960

No, Kedves Topic Társak!

Utolértelek Benneteket, és az a jó hirem, hogy lassan mehetek haza. Tehát újra következik 1-2 Little mentes nap, aztán megint a rettenet! :)))

Bocsi, ma tényleg durva voltam, elismerem. Sikerült is mindenkit elüldöznöm innen... :(

Jó éjt Nektek, jó pihenést!

A VOLVO legyen Veletek, öv, lámpa (akinek figyelnie kell egyáltalán rá, és nincs mindig felkapcsolva), és téli felkészités!

kopiteki Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156959
Ketonynak meg igaza van, hátulról nem mondod meg a kombiról, hogy melyik!
Előzmény: kopiteki (156958)
kopiteki Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156958

Jóestét!

Phű, nehéz napom volt, és a holnapi még nehezebb lesz! :o(

Yogi: Szerintem a hetes és a kilences egyforma méretben, leginkább a hátsó C oszlpon látod a különbséget. A hetesnek majdnem függőleges a kilencesé döntött.

Elég egyszerűen megmagyaráztam! :o)

Előzmény: Yogi (156953)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156957

Üdv Vényolc!

Itt jártál már?:

http://www.carfolio.com/specifications/models/?man=6679&automobile

Bár most, hogy végignéztem, tényleg nincs itt se dizlis.

Az 1,9 dizel nem megy rosszul, keveset fogyaszt, de rönyó motor. Ilyennel voltunk nászúton anno Horvátországban, hegyen-völgyön normál tempóban, néha előzve is 5,2-ből jöttünk ki S40-nel, megpakolva, ketten. Azért az nem rossz! Sokszor visszasirom azt a fogyit a városban...

Az rémlik nekem még, hogy igazán a 2002 utániakat érdemes megvenni, de majd az okosok megmondják jól!

Előzmény: VÉNYOLC (156920)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156956
:)))
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156955

Kedves Yogi!

Igy is van, nekem is pontosan a FotoArt magazin rémlik, meg is vannak otthon!

Igen, a Szilvásváradi hétvégén is ellőttem 4 tekercset hirtelen felindulásból, de városnézésre is úgy megyek, hogy 2 gép van a nyakamban, és ha szépek a fények, diára is lövök. Mert ahhoz az obihoz, ami a filmesen van, van polárom és azt baró jól néz ki, csak persze nem szabad túlerőltetni...

De kinéztem egy fincsi kis B+W 77-es Slim polárt (MRC-vel, Kaesemann-t, Németországban létezik, itthon még nem nagyon) a nagylátószögűre és a jövendő profi obijaimra, csak kár, hogy 55 rongy, tehát egyelőre felejtős... Mást meg úgysem veszek.

És való igaz, de jó is otthon vetiteni a családnak és a barátoknak! :)

Te mit szoktál fotózni és mire?

Előzmény: Yogi (156950)
keton Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156954
A kilences és a hetes ugyanakkora. :-) Kombikból meg ember legyen a talpán, aki hátulról meg tudja különböztetni a kettőt!
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156953
Azért gondoltam inkább hetesre, mert bár nem vagyok otthonos a számozásban, de inkább annak tűnt az én gyakorlatlan szememnek. Meg aztán a kilences akkora, hogy útlevél kell a körüljárásához, ez meg csak simán nagy volt.
Előzmény: Longboat (156945)
Longboat Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156952
Jócakát.
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156951

Kedves Hanimana!

Már akartam irni Neked, hogy emiatt szvsz ne pánikolj (kuplung), ez a hang néha nekem is előjön.

A magyarázat szerintem 1xű: a kaszni beleremeg a rászabaduló lóerőktől! Ennyi. De áhhh, hagyjuk is, ezt a Többiek úgysem érthetik... :))))

Szerintem ez nem gáz, de majd megkérdezem magunknak a Zay utcában. De mivel egyébként semmi gáz nincs a kuplunggal, nem tulajdonitok neki jelentőséget. És egyébként is, nem szabad úgy vezetni!

Előzmény: +hanimana+ (156875)
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156950
Én a Fotó Artban olvastam idén. Azóta már gyakorlatilag minden fotósújságról leszoktam, annyira szerény minőségűek.
Azért ugye néha előveszel egy analóg gépet és befűzöd a diát? A vetítést még nem pótolja a RAW.
Előzmény: Littledoc (156942)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156949
Polarból van 240, 740, 940 Digóéknál sok van belőlük.
Előzmény: Longboat (156945)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156948

:))))))))))))))))))))))

Jól beszélsz, Pepita kartács, éljen a Vári cuki, ettől lesz minden volver lufi...! :)

Előzmény: PEPITA (156818)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156947

Kedves Longboat!

Ez azért sok mindent megmagyaráz... :))))

Előzmény: Longboat (156770)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156946

Kedves Longboat!

Most már értem, ez azért sok mindent megmagyaráz... :)))))

Előzmény: Longboat (156770)
Longboat Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156945
Inkább 9-es lehetett - 7-esből nagyon ritka, ha létezik egyáltalán. A Polar a jól felextrázott kombi úgy kb. Majd mindjárt pontosítanak a zokosok.
Előzmény: Yogi (156941)
Longboat Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156944
Ideértem.
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156943
:))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Duncan_McLeod (156736)
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156942

Kedves Yogi!

Köszönöm szépen, nem baj! Ha nagyon megerőltetném magam, átnyálazhatnám a fotós újságjaimat, mert az egyikben emlékszem. hogy volt róla szó, és irtak márkát is! Majd ha lesz DVD iróm, megkeresem és megkeresem a terjesztő céget!

Kedves Longboat!

Vettem, és további jó olvasást! :))))

Előzmény: Yogi (156938)
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156941
Kedves mindenki

Reggel láttam egy Volvót, és nem tudom, mi volt az. Hátha majd ti.
Nagy fehér kombi volt, talán hetes, és a hátára csak annyi volt írva: Polar.
Littledoc Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156940

Szia Kedves Sanya!

Mondd csak, mi az a szemétdomb a lábadnál az első képen? :))))

Előzmény: Tvnet_Sanya (156722)
Longboat Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156939
Kérek kettőt.
Yogi Creative Commons License 2005.10.27 0 0 156938
Kedves Littledoc

Szégyellem magam, de tegnapelőtti ígéretemmel ellentétben nem tudtam előkeríteni azt a cikket, amelyben archív cédékről volt szó. Ez lett volna a legegyszerűbb ahhoz, hogy konkrét márkát, típust mondjak. Meg amúgy is elolvastam volna, mert elfelejtettem a technikai részleteket. Szóval most nem tudok ezzel szolgálni. A külföldi kollégákat tudom csak megkérdezni, és komolyabb fotósokkal beszélni.
Egyébként a legrégebbi írott CD itthon legalább tíz éves, egy Kodak Writable - akkoriban elég volt ez névnek. Történetesen Gigli van rajta és hibátlanul lejátszható.
Előzmény: Littledoc (156937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!