De csak magának az alváz vasának , ( tehát nem az alváz földtül mért távolságának ) a magasságát kellene megmérni. Ha az kb. egyezik a másik lakó alváz méretével, nem kell hozzá toldó elem. Ha a Te alváz vasad viszont magasabb ( függőlegesen mérve szélesebb) kb. 2 -4 centivel akkor kell rá vélhetően a toldó elem.
Nem, a perem nem befolyásolja. Szerencsétlen az "alváz elnevezése" mert a toldó alkatrész is a "rövid" alvázhoz való és a kempinges boltban is keskeny alváznak mondják.
Arra kell még figyelni, hogy hová fér el jobban a mover. Menetirányban a tengely elé vagy a tengely mögé. Nincs jelentősége, hogy hol van inkább csak az fontos, hogy hol fér el. Viszont az alváz magassága már változhat a tengely előtt / mögött tehát ezért ez már lényeges lehet. Sajnos nekem nem itthon áll a lakó, nem tudom megmérni az alvázat, de Tarzy kolléga jobb tárolási adottságokkal rendelkezik, Ő talán meg tudná mérni az alváz magasságát otthon, viszonyítás képpen a Tiéddel. :)
Általában lakóautósoktól lehet hallani a lakókocsik tiltásáról. Én még nem használtam de nemsoká lesz egy ausztriai utunk, ahol 1-2 nap után mennénk a következő helyre. Jól jönne ha mi is beállhatnánk és ha tényleg csak az említett ok a tiltàs lényege, lenne időm felkészūlni.
Kevés esetről hallottam, hogy lakókocsival be lehet állni. Nem szeretném keresgéléssel tölteni az időt.
Én trükkösen csináltam. Vágtam neki még egy lyukat ott, ahol a "toldás" van, így minden darabot közvetlenül ki tudok venni. :-)))
Azaz pontosabban egy 2 m-es szakasz két vége felől tudok egy-egy méternyit betolni, meg persze ki is húzni, mert mind a kettőt elérem az egyik vagy a másik vége felől.
Így már megvan. Sorry, azt hittem, valami lakókocsis szakkifejezés, amit még nem ismerek. :-)
De hová nem engednek be szennyvíztartály nélkül? Voltam már pár helyen, de sehol nem láttam követelménynek az ilyesmit. Ahol volt lehetőség vízvételre, ott volt lehetőség elvezetésre is. Münchenben is ilyen, ahol lakom.
A tavalyi szezonban nem volt semmi baja a vízrendszernek, de most két helyen is szivárog. Nem vészesen, de annyira éppen, hogy nem akarom így hagyni, ill. állandóan nyitni-csukni kell a vizet, nem maradhat folyamatosan rajta a nyomás.
Angol kocsi, és a műanyag csöveken valamilyen teljesen ismeretlen csatlakozó van. A netes leírások szerint ez olyan, hogy szétszedhető és összerakható újra, de azért érdekelne a gyakorlati tapasztalat is ezzel. Tényleg meg tudom így csinálni, vagy jobban járok, ha nem piszkálom, hanem körbehúzom valami FBS vagy hasonlóval...?