Hát a rio is hódit, nekem azt mondta egy kereskedő, hogy több riót értékesitettek ebben az évben, hónapban, mondjuk a rionál vannak jó kedvezmények is.
Ez azért is érdekes, mert annó a Rió Topikban kezdtem irogatni volt Rió 1,5 CRDI tulajként és most már a Ceed Topik hozzászólója lehetek!
Még egy kis szines!
A márka lassú de biztos hazai térhódítását jelzi, hogy a Rió topikot - annó még a régi Rióval kapcsolatban - nyitották 2001. december 04-én és a mai napig 2816 hozzászólás született.
A Kia Ceed topik 2006. október 03-án született és 2007. június 06-ig több mint 5000 hozzászólást ért meg!
Ez szerintem önmagáért beszél!!!!
Hajrá Kia!!!!
Ui.: Csak végre a marketingben és a felszereltségi politikában lenne áttörés!!!!
Speciel nekem hátrány a járáskultúrája. Az 1,4B hangtalan, rezzenéstelen, villanymotor szerű járása nekem nagyon bejön. Akármilyen 4 hengeres dízelt mellé tehetsz, még ha a legjobb a kategóriában. Ebből a szempontból egyedül autópályán élvezheted az előnyét a hosszú áttétel miatt.
A gyári 16-os kerekeket elcseréltem gyári 15-ösre.
Lehet, hogy komplett őrültségnek tűnik, ugyanúgy mint KIA-t venni, de az eredmény magáért beszél. Term. ésszerűség, kényelem, és anyagi oldalát tekintve.
Én inkább nem próbálom ki a dízelt :) Viszont több márka autóit kipróbáltam, és azokban az 1.4-es motorok a Ceedhez képest harmatgyengék (lásd 80!!! lovas ford motor) . Sőt, még az 1.6-os motorok sem jobbak (vagy inkább rosszabbak) mint az 1.4-es Ceed motor. Persze lehet, hogy ez az én szempontrendszerem szerint van így. Nekem többet számít, hogy alacsony fordulaton mit produkál, mint az, hogy mennyire visít. A Fiat 120 lovas turbós benzinese viszont felkeltette az érdeklődésemet, csakhát annak az árát inkább nem szeretném tudni :)
Csitulat urak, jó az az egynégyes... bár minden márkánál ilyenek volnának az alapmotorok... :)))
Én annó elóbb egynégyest próbáltam aztán a dízlet... nyilván ez utóbbi jobban ment... osztottam szoroztam, sokat megyek, dízel lett, élvezem... de biztos vagyok benne, ha más körülmények közt az egynégyest válaszottam volna, azt is komáznám nagyon... :)
Nem hiszem hogy letéptem volna... Csak olyan megállapítást tettél, amit nem tapasztaltál, ráadásul én egy szóval nem mondtam hogy nem hangos, csak annyit, hogy nem hangosabb mint más 1.4-es. Az meg hogy az 1.4-es hangosabb 140-nél, elég triviális megállapítás... De írhatom én is hogy van 4 kereke, csak ettől... mind1.
Jahh oké, már azt hittem Tőled is kapok egyet, mert leírtam a valszeg nyílvánvalót:) feltételezhetően az 1,4-esnek nem a 140 a kényelmes utazótempója, de ne legyen igazam, jó lenne ha pénteken rámncáfolna:)
2004-ben volt szerencsém Svájcban nyaralni 2 hetet szüleimmel. Egy 1.4 95LE-s Megane I volt akkor a kocsink. Mikor kiértünk én döbbentem tapasztaltam, hogy mindenkinek dízele van. Elvétve láttunk benzinest, viszont 1.9, 2.0, 2.5, 3.0 TDI dízelek tömkelege a legkülönfélébb márkákból. Gondoltam hát itt megtehetik hogy megveszik a dízelt. (Hozzáteszem ott a nagy teljesítményű autókkal nem a kicsiket nyomják le, tanulhatnánk tőlük vezetési kultúrát bőven...) Azonban rá kellett döbbennem, hogy nem csak az anyagi háttér van mögötte. A szálásunk 2100m-en volt, de az autópálya amin nap mint nap mentünk kirándulni szerteszét, az az 500m-en fekvő városkán halad át. Így naponta 2x kellett megtenni a 24 km-es utat ami fel- és levitt 1600m-t. Na akkor értettem meg miért van mindenkinek dízele. Ugyan felment az 1.4-es is fullra pakolva, de szegény nagyon szenvedett felfele, bár üresen (3 személy) jobban vitte azért. A dízelek meg mintha egyenes szakaszon mennének, úgy húztak el felfele.
Ott a terepviszonyokhoz a dízelek fekszenek, itt a nagy "síkságban", már más a helyzet. Dönse el ki ki maga, mik az igényei és a lehetőségei! :)
Minek zaklatsz, ha magad is tudod, hogy zajosabb, és mivel sokat prörg ez egyértelmű is, akkor felesleges frocliznod, hogy senki sem panaszkodott rá eddig stb... az igazság az, hogy biztosan van hangja, ezt írtam, amire letéped a fejem, mire aztán ugyanezt írod:) kész
Auto-Motor: 1,4 "Erős, de kissé hangos, továbbá a közepes fordulatszám-tartományokban meglehetősen lustán reagál a gázadásra."
Népítélet: "130 felett iszákosabb és zajosabb, így leginkább a 120 körüli tempót szereti" és ez még az 1.6-os volt
Szóval az ilyesmikből feltételezem, de persze ki tudja ki mihez hasonlít, így megírom pénteken mindenképpen a tapasztalatom. Ami biztos: halkabb lesz, mint a fiestám 140-nél:)))
Ha a magasat szereted, akkor viszont nem jó az LX, mert kell a magasságállítás is... vagy az van valamilyen csomagban csomaggurukák? :)))))))))))
Ma felhasználták a rendőrök az autómat egy robogós elkapásánál... felszólítottak, hogy álljak keresztbe... hát bexartam rendesen, mi van, ha rajtam át akar kitörni valami vadállat, de szerencsére nem volt gáz... megköszönték, és mehettem... hát ilyet se látok mindennap...
A gép még mindíg isten, elértem a 4000-et, mostmár tényleg érik a népítéletem, hát nem a lehúzós fajta lesz, az biztos... :)))
Jah igen, ma kaptam telót, hogy megvan a garmtaricám... ahogy lesz időm, megyek érte... :)
Persze, az 1.4 is elég a magyar utakra. Sosem állítottam az ellnekezőjét, sőt... Én is próbáltam az 1.6 dízelt és tényleg brutális, de hát pénz beszél...
Ezt a témát már rendesen kiveséztük, szerintem írok erről egy cikket, és hasonló esetben csak meglinkelem :).
Azért még nekifutok:
Hogy húzósabb... hát nem is az a vezetési élmény, ez látszik az árban. Mindkét autó kiváló ár/érték aránnyal bír, amikor döntesz, nem csak a matekot kell nézni. A racionális (számszerű, megéri-nem éri meg) érvek mellett ott van a többlet szolgáltatás, ami miatt ugye magasabb az ár is: Alacsony fordulattól hatalmasat tol a motor, mindegy milyen emelkedőn és terheléssel, de biztonságosan előzhetsz a dízellel. Akkora forgatónyomatékot produkál, mint egy 2,5 literes benzines, jóval alacsonyabb fordulaton, 3-400 kilóval könnyebb önsúly mellett. A 255 Nm 5 liter körüli fogyasztással irigylésre méltó párosítás. Hát ezért a 4 millió. A dízel motor jóval kevesebbet forog, így autópályán lényegesen csöndesebb.
Nem úgy városi és rövid távú utazásoknál. A benzines villanymotor szerű, sima járását egyetlen négyhengeres dízel sem tudja. Dízelből átülve bizony soxor élvezem, a finom, megnyugtató, hangtalan, rezzenéstelen gurulást, cirkálást. A dízel hidegen nem fogyaszt olyan jól, nehezebben melegszik és rövid távon, forgalomban nem is élvezhető ki a benne lévő hatalmas tartalék. Olyan, mint amikor egy summo bajnok fagyit mér vagy tollpárnákat pakol. Azért persze jó a tudat, hogy menne a cementzsák is :) A benzinest a gyorsuláshoz természetesen forgatni kell, de akkor sem válik tolakodóvá a hangja. Jóval kisebb erőtartalékkal, de kényelmesen futja a 140-150-et.
A 0-100-ra gyorsulás nem életszerű példa. A rugalmasság (60-100, 80-120-ra gyorsulás) inkább, hiszen mindennapos előzési szituáció. Na itt a dízel állva hagyja a 2 literes benzineseket is.
A szervizintervallum a benzinesnél 15e, a dízelnél 20e km.
Röpke tesztvezetéseim alkalmával a hellyel nagyon elégedett voltam. Simán el lehetett férni, bár hozzáteszem én nem tartozom a magam 178 cm-vel a magas emberek közé. Az említett sebességet nem volt alkalmam kipróbálni, majd talán megírja akinek volt. Ülésmagasság állítás már/még elvileg mindegyikben van, bár lehet ez már nem jelent sokat. :D
Persze, azért írtam, hogy kipróbálom. Egyébként vagy 2 tesztben is olvastam, hogy azt írták az 1,4-esre, hogy pályán nagyobb tempónál már zajosabb, szal azért nem találgatás, feltételezés.
Szerintemből nem lehet megítélni, hallani... Itt még senki nem panaszkodott akinek 1.4 van hogy hangos lett volna pályán, szal nem kell előre kelteni a pánikot.
Bocsi, csak engem eléggé zavar ha valaki nem tud valamit, mert nem próbálta, de már véleménye van róla! Próbáld ki és ha van hangja, akkor írd meg, különben meg felesleges találgatni...
Ugyan nem volt alkalmam még kipróbálni, de ha jól tudom az áttételezésnek köszönhetően 140-nél az 1,4 már nagyon sokat pörög, bőven 4000 felett, szóval szerintem hangja is lehet már ilyenkor, de pénteken kipróbálom!
Igazából nekem az számít, hogy ne legyen szűk, jó legyen a vezetési pozíció(én inkább a magasan ülőst szeretem), csendes legyen legalább 140km/h-ig, és rossz úton se zörögjön semmi.
Ezeknek megfelel az 1.4? Bár télleg mostmár beleülök ,kipróbálok egyet!
Őszintén én látok rációt abban hogy változni fognak a csomagok. Erre abból következtettem, hogy ha megnézitek a felszereltségi listát, akkor a tempomat és az automata váltó csak a szeptemberi gyártástól lesz elérhető. Lehet téves következtetés...
Ez szerintem bármelyik autónál így van, teszem azt átülsz egy 150LE-s után egy 110LE-be. Ha csak simán a 110LE-t próbálnád, azt mondanád, hú de jó, de mikor a 150LE-ből ülsz át, hát akkor már nem olyan húdenagyonmegy érzésed lesz...
hát azt mondták és így elvileg az ex limitedhez nem fog járni (ill már nem jár?) dohányzócsomag és gondolom egy ilyen kis dologért nem szervezgetnélnek, szal ebben az esetben sztem más is változik, DE!...
látok abban is rációt, hogy kamu és csak az én leépítésemre találtak ki valami hablagyot:)
rosszúl hangzik, nálam hál isten jól bírták eddig a gumik, bár nem sokat teszek bele, de Bridgestone Potenza re720-amra 30ezer után azt mondta a gumis, hogy még 90%osnál is jobb.
Amúgy ezekre a gumikra, amikkel szerelik a cee'd-et azt írják nagyon sokat bírnak.
26 vagyok:) de az én időmben még voltak kazetták, mondjuk már egy darab sincs, azonban cd-m sincs egy szál sem, rádiót hallgatok, nem vagyok nagyon zene párti sosem voltam, így végülis nekem nem is szempont a zenei része, bár az asszony cd-zik, így max Őt érinti:)
nem akartalak megbántani a kazetta úristennel:))) mindenki azt hallgat amit akar és azon amin akarja persze, csak mostanság én 1 autóban sem láttam magnót, azért volt az úristen;) de nosztalgiázni én is szeretek, szal értem én, bár én nem zenében
Úristen??? Nem tudom, Te hány éves vagy, de nekem - és kortársaimnak - rengeteg felhalmozott kazetta van a fiókban. Akkoriban még nem volt menő a CD és bizony figyelmesség, ha a disc mellett ezt is elővehetem, nosztalgiázhatok utazás közben.
Jahh és pont ezért is mondtam, hogyha megrendeled és megjön klíma nélkül, akkor azt mondják változott azt kész? Ne neeee:)))
Amúgy persze vonják le az árából akkor, ahogy a példában is módosították a történetet, oké. vagy szerezzék be, vagy vágjanak hozzám egy gumiszőnyeg garnitúrát, vagy alapból kérjenek elnézést, szal elég rugalmas vagyok, de hogy ez van, azt annyi, ezt nem veszi be a gyomrom.
Persze olvastam azt, hogy a változtatás jogát fenntartják, és ha szólnak azt is mondanám, hogy ám legyen... de ha május elején legyártott kocsinál még június elején sincs javítva a felszereltség lista, ami elvileg azóta már így érkezik, de mégis így hirdetik és adják el 1 hónapra rá is, én azt a vásárlók félrevezetésének hívom.
-------------------------
A Peugeotos sztori meg durva, azt hiszem felgyújtottam volna Őket, lévén a tempomat jó, az alufelni meg azért nem sokat ér, max ha szereted rázatni az ülepedet drága pénzért:)
Figyelmedbe ajánlom a felszereltséglista utólsó mondatát. Ez a mondat sminden márkánál megtalálható.
Más. A szomszédom pár éve vett egy Peugeot 407-t. a felszereltséglista szerint volt benne tempomat. Amikor megjött a kocsi kiderült, hogy nincs benne, viszont 17"-os alufelni van a 16-os helyett. A Peugeot levont 60e forintot az árból tempomat hiánya miatt és rátett 80-at a nagyob felni miatt. Így 20ezerrel drágább volt a kocsi. Mindez egy 6,7 millios kocsinál.
Valóban. A 12V csatlakozó lennt van az usb mellett, és kicsit feljebb KÉNE lennie a hamutartónak, mellette egy szivargyújtós 12V-al. A kincs ami nincs:)
Csak azt tudom tanácsolni amit a legtöbben mondanának: ki kell próbálni! Én is ezt tettem, már 2x vezettem az 1.4-est. Elsőre elszúrtam, mert egymás után vezettem az 1.6 dízelt és az 1.4-est. Hatalmas csalódásnak éreztem... 2. alkalommal okosabban tettem és csak az 1.4-et vezettem. Így nem azt néztem mennyivel lomhább mint a dízel, hanem csak a saját érzéseim alapján figyeltem az autót, függetlenül mindentől. Így azért sokkal másabb, jobb volt. De bárhogy is döntesz próbáld ki, lehetőleg külön-külön. Így elkerülheted azt a hibát amit én elkövettem. :)
Nekem azért van cd-m:)) de ami jár az jár alapon, legyen dohányzó csomagom is:))) és ez dühít leginkább, hogy rendesen odaszólok mi van, erre elhajtanak, mint egy madarat. Azt a rohadt dohányzócsomagot is alig használnám, nem füstölöm össze az autót, de mi az, hogy ehhez nem jött, nem lehet mit tenni??? Se elnézést, se semmi. Korrektek. Sebaj, megyünk tovább.
Mondok jobbat! :) Érkezett Carens a szalonba, a dízel, 7 személyes EX (tehát full) és nincs benne a magnó. :) Az ügyfél örült, mert a tesztautóban ott volt és előveheti a régi kazettáit :)
Én is láttam azt a szalonautót a neten! Gondolom a KIA Lurdy ajánlatára gondolsz. Szerintem annyiért nem adnak neked dieselt, még ha szalonautó is. Gondolj bele, hogy az mekkora kedvezmény lenne!
Én ezt a hirdetést, inkább valami vevőcsalogató dolognak gondolom.
Jó tanács: Mielőtt megvennéd az autót, menj el több kereskedőhöz, és nyugodtan mondd el az elképzeléseidet a kedvezményekről, a legtöbb esetben hajlandóak engedni (ki többet, ki kevesebbet), csak rámenősnek kell lenni.
Tervezek egy cee'd vásárlást, tanácsot kérnék ill. véleményt tőletek.
Jó lenne a dízel, csak árban sokkal húzósabb.
Az 1.4 -es moci mennyire dinamikus, ill, érzetre mennyiben más? A műszaki adatoknál úgy látom, hogy 100km-ig csak egy tized másodperc a különbség a gyorsulásban, és utána?
Mennyire hangos 130-140km/h -nál a benzines, és van-e még kellő ereje gyorsulni?
Láttam szalonautóként hirdetve 3milláért dízelt, szerintetek azt érdemes?
Na rákérdeztem a kereskedőnél, hogyhogy nem érkezett a most átvett EX limited-embe dohányzócsomag. Aki lekérdezte az importörtől.
Hallgassátok a tanulságos válaszukat: ezek így érkeztek, nem tudnak mit tenni. Majd új felszereltség bontás lesz, és a drágább felszereltséghez fog járni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzáteszem reggel megnéztem az oldalukon a felszereltség listát, és még mindig szíriaként jelöli mindegyik modellhez. Erre varjatok gombot.
Vigyázzatok mit hogy rendeltek, mert lehet mire megérkezik már változtattak, persze nem közlik veled és lehet már klíma se lesz benne. Ezek szerint tök mind1 mit írnak felszereltséghez, max azt mondják, ez így érkezett. Elhiszem, hogy európába akar betörni rendesen a KIA, de így....
Azért nem szándékozom annyiban hagyni, de ha mindent így kezelnek, akkor még időben eladom a kocsit:))))))))))
kéne valaki, aki lefordítaná az esetet koreaira és elküldeném a gyárba, hogy lám európai partnerek így kezelik a dolgokat:) Megnyugtatóan:)
25 ezrenként cserélsz gumit? Én az előző autómon 125 ezernél csréltem a Continentalt. A másikon ondjuk 90ezernél cserélni kellett a Pirelleit. Amúgy ha nem valami spéci pirelledit használtok vigyázzatok mert nagyon szarok. Én koccantam már miatta.
A gumisnál is elégedett leszek, ha majd kevesebbet kell fizetni az első cserénél.
Köztudott az is, hogy a 16-os anyaga puhább, mint a 15-ösé.
Nekem a 16-os annak idején 25 ezrenként csontra elfogyott, akárhogy vezettem, és bármilyen gumi is volt az. Olcsó Hankook, vagy drága Pirelli, vagy Michelin Pilot Primecy. Ugyanúgy elkopott. A 15-ös majdnem 2* annyi km-t kibír majd.
A stabilitásból érezhetően semmit nem vesztett, de sokkal konfortosabb lett így.
Nem zörög be olyan habar egy kis bordán, csand van a vasúti síneken átszáguldva is.
ha ezt a román KIA meg tudja igy tenni, akkor a magyar nem tudom miért nem. Igaz, hogy kicsit macerásabb lenne nekik, de valószínűleg tartom, hogy még többen vennének Cee'd-et ha legalább ezekkel az extrákkal lehetne itthon is variálni.. Pláne ilyen felárakkal hogy ESP 100e Ft, nekem csak emiatt kellene az EX semmi másért.
Ezért nem volt még a Cee'd tavaly, mert nem tudták jelölni. Viszont biztos vagyok benne, hogy esélye van megszerezni. Ha a Reanult Clio megkapta tavaly most meg az S-Max akkor simán.
Úgy tudom, hogy még nem lehet tudni, hogy melyik autók jelöltek 2008-ra. De a végső körbe (a döntőbe) jutott kocsik listáját, minden év októbere környéken szokták nyilvánosságra hozni.
Beindult a románoknál is a ceed. Van saját klub oldaluk, amit most átnéztem: klub kia ro
-itt témáztak a motor védelemről is. -ott lehet összerakni az autót, pl: 1)ESP-364Euro 3) tetire active si scaun sofer reglabil-78 -ülésmagasság 4) consola centrala tip DLX-26 --ezüst konzol 5) jante di aliaj- 234 --felni 6) dispozitiv USB 2.0+AUX- 72 7) proiectoare ceata -65 -ködlámpa 8) cheie de contact 2but- 78 --távirányitós kulcs, 2 buttonos 9)aer conditionat -520 --automata légkondi..
Ez az 500 000/570 000 Ft-os akció június 30-ig leadott rendelésre vonatkozik. 3-4 kereskedésben is ezt ajánlották, igaz az 570 000 Ft-ot csak 1 helyen (Fót) mondták.
Nekem a focusra benzinesnél 350.000+riasztót a dieselnél 400.000+riasztót mondtak kedvezménynek. De max 500.000 lehet a kedvezmény viszont még így is drágább a Kiánál. Az 1.6 TiVCT van egy szinten a Cee'del 1.4-el, de a ford 100.000Ft felárat kér érte és többet is eszik valamint már más biztositási kategória.
Ja és a Fordnál mindig van akció. Legalább 350.000FT.!!! De legalább annyival drágább is.
Igen, tudom hogy akció van a Fordnál. A 4 ajtós Focus-ra 570 000 Ft, a többire pedig 500 000 Ft. Mielőtt megrendeltük a Cee'd-et mi is Ford Focusban gondolkodtunk. Az 1,6-os 5 ajtós Ghia-t néztük, de árban ugyan ott volt a kedvezménnyel mint az 1,4-es EX Cee'd. A Cee'd számomra többet ad a biztonsági felszereltségek terén. A Focus Ghia-ban pl. nincs benne az alapárban az ESP és a kipörgésgátló sem, csak az ABS és a vészfékrásegítés. Inkább lemondtam a Focus alapáras könnyűfémfelnijéről és választottam helyette a biztonsági felszereltségben gazdagabb Cee'd EX-et.
Valamint a Cee'd 1,4-es motorja a Focus 1,6-os 115 lovas VCT motorjával van egy szinten, nem pedig a 100 lovas 1,6-tal, azzal a különbséggel hogy a Cee'd fogyasztása jobb.
Ja igen, az értéktartás! Nem tudom, milyen hosszú időre tervezel az autóval, de szinte minden alsóközepes autónak, 5-6 éves korára azonos szintre süllyed az ára, és azerintem a Focus sem fogja különösebben jól tartani az árát, mert nagyon sok a flotta-autó, amit széthajtanak, lelaknak és ez rányomja a pecsétet az értéktartásra.
Én például sajnálom, hogy nem lehet nálunk beszerezni a 16"-os gyári felniket, de ha még be is lehetne szerezni, az extralista szerint igen borsos áron, hiszen az ott szereplő árak mind ÁFA nélkül értendők.
Még nem tudom, hogy mit csinálok, lehet hogy kimegyek Szlovákiába egy közeli kereskedésbe, gondolom ott lehet kapni, sőt lehet hogy még olcsóbb is, mint itthon lenne.
A horvát KIA oldalon találtam 16"-os gyári felniképeket:
Szó szerint. Kétszer játszották meg velem. Hatalmas döndülés, mintha rád szakadna az autó hátsó fala. Hátramész, és mögötted kb. 0,5-1 méterrel megtalálod a próbálkozó autóst. Se a Volvo, se a mögöttes kocsi nem sérül, pedig határozottan nekedment. Az első egy Laguna volt, a második Swift, az távolabbra ment vissza.
Ha nem tudsz angolul és csak a képeket nézed akkor legalább ne fitogtasd a tudásod. Az meg, hogy nem fogyott tízezer az sületlenség. Nyilván azért vezette be a gyár idő előtt a második műszakot mert raktárra gyárt . Az alvázszámok alpján már 50 ezer körül van a legyártott Ceed-ek száma.
Nekem sincs de szerintem nem is hiányzik. AMúgy az extralistán szemet szúr például a felni választék. Sok Cee's et láttam fotókon 16" és 17" felnivel de nálunk nem igazán kapni. Ilyen például a 16" 5 küllös és a 17" 5küllös kicsit hajlított. Csatolom is képként ha most sikerül. Ami az extra listában van abból csak az egyik gyári a többi az nem.
Söt még a gumikédert is elsporolták alóla mert csak egy két helyen van. mint pl a fényszóróház tetején. Ja és még is csendes érdekes szigetelés nélkül.
Nem egységes az autófleszereltség a különböző piacokon. Más országokban mások az elvárások és ehhez kell igazodni. Pl ott van Törökország, csomó lépcsőshátút (4 ajtóst) gyártanak más márkából, mert ott az az elfogadható forma. Románoknál pl 1.6 CRDi 90LE és nem 115LE, de erről SysNet tudna többet mondani, viszont a felszereltség jobban alakítható. Szóval ahány ország annyi igény!
Hát ahogy elnézem az extra árlista változást a gyári ködlámpáról is lekell mondanunk, tehát vagy sufni tuning vagy a drágább felszereltség vagy mondj le a cee'd-ről. Lásd középkonzol ezüst 5000 ről 25 000 ezer. Nehogy má a 3 -4 millás autód egy kicsit úgy nézzen ki mint ahogy a reklámokban, képeken teszteken beetettek. Tudom sok autótulajnak nehéz elképzeni, nem mindenki képes megvenni azt a felszereltséget ami tartalmazza azt az egy vagy két dolgot amit fontosnak tart, ezért még húsz másikat is megvetetnek vele. És inkább törlik az extra listákról a termékeket vagy olyan áron adják, hogy eszébe se jusson senkinek ilyeneket rendelni. Ebben biztos van ráció, de nem biztos, hogy a magyar árérzékeny piac az amelyi pozitvan fogadja. Miért különb pl a német akinél a base felszereltségben alap volt az ESP. Abban a base ban amit álítólag a magyar piacra szántak ESP nélkül.
"csak a VW csoport használ TDi-t. A Volvo Ford érdekeltség, és ott már rég a CR a divat"
a vw eladta 2 literes pdtdi-t a mitsubishi-nek is (a grandisban is az van), a volvo meg csak azota hasznal ford-psa dizelt amiota ford tulajdonban van, elotte volt sajat fejlesztesu (d5), vw tdi, renault, es meg ki tudja milyen dizele is.
Nem tudom, jókat hallottam a dízeles V40-ekről is. Az én benzines, 2 literes gépem királyság, ráadásul igen jól felszerelt, csak már kezd öregecskedni az élettempómhoz. Kímélőbb üzemmódnál még sok évig fog futni. A dízelesekkel az volt a bajom, hogy általában fapadosak, lelakottak és a kilométerórájuk buherált, bár ezt egy pillanat ellenőrizni a forgalmazónál. Szóval valahogy nem estek jól, amikor felpróbáltam őket. A cee'd viszont meglepően jólesett, meglátjuk mit tud a zord életben. A töréstesztre én is nagyon kiváncsi vagyok, mert megszoktam, hogy a Volvo símán visszalöki a hátulról próbálkozókat.
Szerintem elég jól fogyhat, még ha csak fele vagy harmada is igaz a következő cikknek!
Bár én elhiszem ezeket az adatokat! Mindenhol nyomatják a különféle népszerűsítő akciókat. Van olyan ország, ahol dieselt kapsz benzines áron (GB) és van olyan is, ahol országos road-show keretében bevásárlóközpontból bevásárlóközpontba viszik kiállítani/bemutatni az autókat (D). Ki lehet őket próbálni, meg lehet őket akár azonnal rendelni.
"az OMV is nagyon jó csak 3 km-re van a Könyvesen"
Ha esetleg Szentendre felé járnál, akkor a Mozaik utcai felüljáró után van egy OMV, az konstans 5-6 forinttal olcsóbb, mint a többi a Hungárián. Szembe vele van egy ESSO azzal versengenek. Nem egyszer sorba kell állni, hogy tankolhassak...
A lap tetején látható 4 csillag ne tévesszen meg titeket! Ez nem a töréstesztet mutatja, hanem ez egy átfogó teszt és a cikkíró általános véleménye az autóról.
A link amit csatoltam, az a biztonságot taglalja, de ha megnézitek, lehet váltogatni a tesz további részei között.
A LÉNYEG: A 4 CSILLAG NEM A TÖRÉSTESZT EREDMÉNYE, HANEM AZ ÁTFOGÓ TESZT ÉRTÉKELÉSE.
Megnéztem ezt a töréstetsztet de én nem aggódnék. Semmi köze az EuroNCAP-hoz. Nincsenek rajta az autón az ellenörző matricák és megnéztem néhány töréstesztet és ott is mind kevesebbet és el fél v. 1 csillaggal. Ott van a Ford Focus. 5* 100% front és 100% oldal. Tényleg jó. Itt csak 4 1/2 *. Tehát még nem aggódnék főleg hogy a Cee'd ben már minden biztonsági felszerelés széria. Itt a focus link: http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/Review.aspx?model=1321
Lábtól függ. Ha be akar dadogni akkor teszem vissza még egyel. Tényleg olcsóbb a féket cserélni de nálam még kuplungal soha nem volt gond pedig mentem már pár kilómétert.
A kép alapján valóban úgy tünik,hogy az NCAP már összetörte a kocsit.Viszont elég szomorúan látom,hogy a Cee'd a várakozásokkal ellentétben "csak" 4 csillagos.
Egyébként én is keresgéltem. Sajnos a Cee'd nem úgy fogy európában,ahogy az előzetes várakozásokban jósolták:-(((
Ezért nem törte össze eddig az NCAP.(Az NCAP csak olyan autót tör össze,amelyet a nagyvilágban már legalább 10.000 példányban értékesítettek.Sajnos a Cee'd így hátrányba került ugyanis csak európában értékesítik.)
Ezek nagy részét alkalmazom én is! Én az OMV carrerát favorizáltam eddig, de lehet, hogy kipróbálom az Agip-ot is! Nálam ilyen vackok, mint Tesco stb... szóba se jöhet!!!
Ami a 3. pontot illeti, ha messziről látom hogy piros én is leveszem a lábam a gázről és lassan begurulok, de max. 1-et szoktam visszaváltani a jobb motorfékhez többet nem. A fékbetét csere olcsóbb mint a kuplungszett csere.
Azt még elfelejtettem hogy országúton és pályán ajánlott a 110-120km óra. 130-140 nál már 1 literrel többet eszik az autó. Időben nem nyersz sokat 5-6 percet viszont egy tank benzinnel 100km-el többet tudsz megtenni. Ez már azért 1700Ft. Ha kiétszer tankolsz az már 40000Ft évente. A másik a jó üzemanyag. Persze lehet Tesco meg Auchan és Mol is de a jobb üzemanyag megtérül. Én a Agip Racing Formulát ajánlom. 281Ft-ért tankoltam tegnap előtt és ugyan úgy megy mint Shell V-Power 95-tel. Ha mást benzint tankolok érezhető a különbség teljesítményben és fogyiban is.
Én évekig kisérleteztem de az áttörést a fedélzeti komputer hozta még a Focusban.
1. Nagyon kis gázzal kell gyorsítani és hamar fel kell kapcsolni 4.ben ha 50-60 körül mész akkor 5.be
2. Nagyon sűrűn kell váltogatni, én 2000-3000 között használom az autót és ha gyorsítani kell akkor alacsonabb sebessége kapcsolok és kihuzatom ötezerig majd !!kettőt kapcsolok fel nem egyet és motorfék a kívánt sebességig. Így visszanyerek valamennyit abból amit a gyorsításnál elégettem.
3. Mindig motorfékezz még lámpánál a lassuláshoz is. Ha kiveszed üresben attól még fogyaszt benzint kb 1litert óránként + klíma 4-6deci. Motorféknél a modern autók szinte megszüntetik az üzemanyagellátást így szinte nem fogyszt az autó. Én pl. 60ról úgy állok meg ha nincs dugó, hogy mindig előre gondolkodom és egészen 20ig motorfékezek és szépen kapcsolgatok visszafelé majd csak utána az utolsó métereken lasítok, így még a féket is kímélem.
4. figyelni kell a forgalmat ha látod hogy nemsokára parkolni fognak vagy már nem fogsz átmenni a következő lámpán, vagy 250méter mulva lehajtassz az autópályáról akkor vedd el a gázt és ne gyorsíts tovább feleslegesen.
5. miután felgyorsultál egy adott gázpedál nyomással utána fedd visszább a gázt mert már kevesebbel is tartani tudod a sebességet.
6. Ha gyorsan akarsz menni a is köbcentis autókat fölösleges lepadlóznod 1 és 2-esen kívül mert ha 3/4ig nyomod szinte ugyanúgy fog gyorsúlni de nem eszik annyit.
Pl. mész pályán 5.ben 130-al és lepadlózód ugyse fog meglódúlni. Inkább nyomd le 3/4ig és szépen várj. Ugyanúgy megindul, csak 150-160tól van értelme padlózni.
Nekem ezek a tapasztalataim és a fogyasztásom is elég jól alakul úgyhogy szerintem működik.
Hát nem tudom, amit írsz az elvileg az előző autómra is kellene, hogy vonatkozzon, mégis ég és föld a kettő! No mindegy, a lényeg az, hogy a mostani sokkal jobb!
Sajnos ha nem ratárrol jön akkor sokat kell várni. Én 3 hónapot vártam, gyakorlatilag az átadási határidő napján vettem át. De megérte várni. Lassan 1 hetes és 1200km már bele is szaladt. 1.4-es LX + comf. A fogysztásom elég jó szerintem. 1 tank városban klímával 650km. Ez dúrván 7-es átlag ami nagyon tettszik. Autópálya és országút 800km megy el, tartós menetnél 5,5 körül van de 3 személlyel már 6liter 120-as tempóval.
Már én is nagyon várom a cee'd töréstesztjét. Azok az adatok, melyek az AutoDon márkakereskedés honlapján vannak, biztos vagyok benne, hogy csak a várakozásokat tükrözik, de egyenlőre még nem a valóságot.
Egyik nap annyira rá voltam kattanva a témára, hogy addig keresgéltem, míg nem találtam egy érdekes oldalt. Itt látható egy összetört cee'd. Ez egy olyan EuroNCAP- féle töréstesztnek tűnik. Egyébként a legfrissebb törésteszteredményeket az EuroNCAP honlapján minden hónap 20-a után teszik közzé.
Reméljük, a következő körben már benne lesz a cee'd is, hiszen Európa szerte egyre nagyobb az érdeklődés a típus iránt.
Nah az egész baráti. persze hogy nem érzed, memivel nem teljes terheléssel használod a motort klímán kivüli üzemben, így marad benne tartalék bőven, ami kb fedezi a klíma működését.
Max annyi lehet hogy olyankor mikor megy a klíma jobban le kell nyomniod a pedált, de nyilván etz nem tünik fel.
PErsze ha végig padlógázzal közlekedsz, akkor érezni fogod a dolgot :)))))
Az 1.6 os Mi ben sem érezni igazából, kicsit mélyebre kell nyomni a pedált.
Főleg előjön ez a mechanikus gázpedállú autóknál.
Úgyhalottam hogy ahol elektronikus a gázpedál ott a számítógép kalkulál a dolgokkal.
Köszönöm kérdésed, eddíg elég jól, legalábbis én elégedett vagyok vele! A gép szerint 6,5 - ez vegyesen, országúton 100-120 között, városban meg ahogy adja néha kicsit vadulva. Kevés klíma is van benne. Amit "furcsállok", hogy ha bekapcsolom a klímát nem igazán érzek teljesítmény csökkenést, az előző autómnál nagyon érződött. Az lehet, hogy még szoknom kell, de csak a pill.fogy. adatok ugranak meg, szinte ugyan úgy gyorsul!
Neked mit mondtak, mennyit kell várnod az új autóra? Én 2 és fél hete rendeltem meg egy 1,4 EX-et elektromos csomaggal, igaz nem a Lurdy-ban, de azt mondták, hogy 2-3 hónap míg megérkezik. Szörnyű, hogy milyen lassan telnek így a napok!
EX kivitelt választottunk, mert annyi minden van benne pluszban (nem is a nagy dolgok a lényeg, hanem a sok kicsi), hogy szerintem megéri a különbséget. A Lurdyban rendeltük meg, ha már voltak olyan ügyesek, és kirakták az út közepére a mintadarabot. :-) (Egyébként a Lurdy ház valami kultikus pont lehet az életünkben, annyi véletlen szerencse esett meg ott velünk, Pedig nem is járunk sűrűn arra. :-) )
Feltételezem a Lurdy-ban, persze koránt sem biztos:)
Gratulálok az újszülötthöz! Enyémben már kemény 170km van:) Városi fogasztásom eddig 8.2. 1,4 benzines. A Fiestám is megevett 10 litert városban, szal ha az alatt marad, már jobb vagyok. De azért kímélem.
Szeretnék csatlakozni a társasághoz. A múlt héten rendeltem meg 1,6 CRDi kocsimat elektromos csomaggal soRed színben. Jó sokat töprengtem, mert benzines V40-es Volvómat cserélem KIA-ra. Gázolajas Volvót szerettem volna, de a használt példányok igen lelakottak. Szó szerint véletlenül ütköztem a KIA-ba a Lurdy ház mozgólépcsője alatt, és brahiból kipróbáltuk az asszonnyal. Két nappal később mégegyszer, mert nem hittünk a szemünknek. Végigolvastunk Benneteket meg a népítéleteket és minden fellelhető anyagot, végül megrendeltük a kocsit. Remélem, nem bánjuk meg. A kocsi méretei valóban meglepőek, az én Volvomnál 7 centivel szélesebb a gép. Fáj is a fejem, mert elődeim igen szűkös garázst hagytak örökbe.
Úgy tűnik, ez a Kata típusú "tempomat" semmiben sem különbözik az általam használt Éva típusútól... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Kíváncsi vagyok, melyiknek olcsóbb a fenntartása... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Fent a tükröknél van 1-1 magas hangsugárzó. A különbség egyébként érezhető. Sajnos - talán a gyenge antenna-erősítő miatt is - a rádió kevésbé szól tisztán, sokkal jobban jön a magas a CD-USB oldalról.
Ez azért nagyon durva! Remélem azért a már megrendelt középkonzolt még a régi áron adják, mert már 3 hete várom!
A hétvégén én is tettem egy hosszabb kört a kicsikével, és volt egy kis élményem is, attól függetlenül, hogy van aki szerint az 1,4-essel nem lehet "élményautózni"! Egy 1,6-os Focussal futottunk egy kicsit, és érdekes módon nem bírt velem! Szinte pillanatok alatt 150-en voltunk, de érdekes módon nem bírt otthagyni, kényelmesen tartottam a tempót! Csak utána az asszony "leszabályzott", meg én sem akartam az 1300 km-re annyira nyírni! Szóval nekem tud élményt adni egy 1,4 is!!!
Jahh feláras a szőnyeg. Ha elkopik tescosat veszek, mert drága:)
A középkonzol-os dolog is érdekes, nekem említette a kereskedő, mikor az LX-el szemeztem, hogy rá fognak tenni vagy 8000-es szerelési díjat, mert nagyon sokáig tötyölnek vele így nem éri meg... bár itt olvashattuk, hogy valaki házilag pikkpakk cserélte magának. Szóval passz. De nem semmi ugrás.
Van még egyáltalán valaki, akinek nem adtak dohányzócsomagot, vagy én vagyok az egyetlen madár?
Más: jobb első ajtóm ablaka betépi a külső gumicsíkot felül, akármit teszek, 2 helyen is begyűri, gondolom hoszabb távon lehet ebből valami szigetelési gubanc, hisz nem véletlenül tervezték a helyére. Ezt megnézetem.
Felemelték? Még szerencse hogy lebeszéltem magam róla. Biztos azért emelték fel mert minden Lx-es venni akar. Ílyen a kartámasz is. Csak azt nem értem ha kartámasz kell nekik, akkor mért nem vett bele amikor megrendelte az autót? Komfort csomag néven volt 50.000Ft-ért. A kartámasz mellé megkaptad még az aktív fejtámlát, dohányzó csomagot, magasséágállítható vezetőülést és a deréktámaszt elöl. Szerintem kötelező darab volt és rendeltem is.
Ez érthető. Nektek feláras volt a szőnyeg? Én is akartam bele kérni de mondták, hogy már benne van felár nélkül. Végülis amikor megrendeltem még széria volt de most sem a gyári van benne, viszont méretpontos.
De a kis hamutartó-szivargyújtó kombó miatt azért holnap betelefonálok, mert azért nem örülök. Aprónak tökéletes, plusz még egy 12V-os csatlakozó, na meg még dohányzok is.
Feltételezem ez nem nekem szólt:) me hangszórót azt kaptam, csak a dohányzócsomagom lopták ki, bár lehet most azért megnézem ,hátha hangszóróból is csak 2 van!
STORNO!!! Ezt véletlen hangszórókhoz irtam. De, hogy dohányzó csomagod nincs az valóban érdekes. Én hallottam hogy nincs benne a méretpontos szőnyeg az autókban. Én szerencsére kaptam bele.
Tényleg ott van, nem verte ki a szemem, tudod azt a sort kerestem, ami az ex limited-nél nincs kiikszelve, mert az nem jár az enyémhez. Szóval ez járt volna, de nem kaptam, hmm.
Érdekes, hogy nem látok sehol dohányzócsomagot az árlistában... így azt hittem ez alapból benne van a kocsiban, de az enyémmel nem jött... pedig az lett volna az aprótartóm. Nálatok van? EX limited
jut eszembe: az LX PLUS-ban csak 4 hangszóró van, az EX(LIMITED)-ek 6 hangszórójával szemben. Melyik 2 hiányzik, az elöl lévő 2 magas, vagy a 2 hátsó ajtóban lévő?
A másik meglepetés a tágas belső és külső. Én 185cm és 85 kg vagyok. Hátratoltam az ülést úgy, hogy a kormány a csuklómnál a pedálokkat meg kényelmesen ki tudjam nyomni. Átültem magam mögé és hoppáá! Elterpeszkedtem és még volt 10cm a térdem és az ülsé között pedig tényleg terpeszkedtem. A másik a külméret. Épp kinéztem az autóra és egy VW Bora parkol mellette. Érdekes hogy mennyivel karcsúbbnak tűnik. A héten majdnem bajba is kerültem. Lekanyarodtam a körútról és egy fehér transitból pakoltak elég kevés helyet hagyva. Előttem egy X3-as és egy CLk-320 Coupe ment (pont olyan mint a Cobra 11-ben ha ez segít). Röhögtem hogy mit bénáznak ennyit vagy fél perc volt mire elmentek mellette. A merci tükrei a parkoló kocsi és a transit között kb 8-10 cmre voltak. Aztán jöttem én és ajjaj. Alig volt a két tükörnél 3-4cm. Csak úgy néztem.
Az embléma méricskéléssel nekem is van pár élményem.
Általában minden autómmal ha pesten mentem naponta 10 bevágtak elém, rám húzták az autót és a villamosmegállóból szúros szemmel kinéztek. Autópályán ha kimentem előzni a kamiont 130-al rögtön elkezdtek tólni, vagy be se engedtek.
Kedd óta megvan a Kia és azóta beletettem 1200km-et. Ebből 800km autópálya 400 város. Eddig összesen 1x húzták rám az autót (suzuki swift) az is Nyíregyházán. Ha kimegyek vele előzni pályán még 110-nél se kezd el tolni a 7-es bmw és a suzukisok se. A villamosmegállóban meg megnézik az autót és abszolút pozitívak a visszajelzések. Semmi olyan "apuciautója", "apádaseggedalárakta", "tekisszemétmiyenautódvan" tekintet. A másik dolog hogy eddig mindig ha egyenrangú kereszteződéshez értem átvágtak előttem vagy ha villantottam elment előttem. Most mindenki előzékenyebb és ha villantok is mutatja hogy mennyek előbb én. Érdekes? :D . Ugyan ez van a gyalogosokkal zebránál. Megállok, hogy átengedjem és int hogy mennyek. Én ezt nem értem? Miért ilyen előzékenyek? De még az autósok is. Nálam is megnézik az emblémát a lámpánál, vagy amikor a gyalogosok átmennek előttem, mind kellemesen meglepődnek a nagy KIA feliraton.
NA, azééé a mélyláda hiányzik. Amint lehet vonalkimenetet, akkor már töröm is a fejem, hogy miként lehet az oldalfalba építeni egyet. A régi jó 30-as ládám is megtenné, de akkor lemondhatok a tároló rekeszről. Ott az irodám :)
Én már próba vészfékeztem 170-ről 100-ra. Érdekes mert az ABS úgy éreztem mintha csak egyet rugott volna a pedálra. Még fura volt, hogy az autóban olyan érzés volt mintha a hátulja jobbra-balra ki akart volna törni. (csak picit)
Egyébként brutálisan lassult.
Természetesen száraz út, éjszaka M1-M7 kivezető! :D
Mit is mondhatnék: élmény volt, túl hamar odaértünk. :-D
Hazafelé néha megszúrtam a gázpedált, hamar beleszaladtunk a 160-170-be.
Valami hihetetlen lendülettel, és dinamikával.
Ami érdekes, hogy hegynek felfelé is ugyanúgy, 4 személyel, csomagokal.
Trófeákat nem gyűjtöttem, de sikerült a pályán "beszökni" a belső sávba mások elé, mikor előznöm kellett, utolérve az előttem haladót.
Ez főleg hegymenetben sikerült. :-D Láttam, hogy méricsgélik az emblémát.
Elágazás után, pályára hajtva legyorsultunk egy 250 es Mercit, de nagyon. Az csak kormolt kitartóan. :) Átlag fogyi 6.0. Most jár 1500km körül a kocsi.
Azt azért nem árt megjegyezni a dísztárcsához, hogy tényleg a kerékcsavarral van felfogatva! [p] Előre szólok, hogy mindenki hívja fel a gumis figyelmét erre a dologra mielőtt hozzáengedi a verdához![/p] Nekünk volt már egy defektünk és a szerelőnél majdnem sikerült eltörni az egyik dísztárcsát. A szerelő megszokásból egyből kapta volna le a kerékről! Szerencsére ott álltunk felette és még időben tudtára adtuk, hogy ennél a típusnál a kerékcsavar rögzíti a dísztárcsát! Ha nem szólunk, akkor másodszorra is - nagyobb erővel - nekirugaszkodott volna.
Képet csinálok róla és felteszem, az árát nem tudom mert grátisz volt, a kia érd-nél kaptam. Felszerelni úgy lehet, hogy a könyöklő alja pont olyan formájú mint a mély rekesz teteje, oda rá kell ültetni és 4 csavarral a középboxhoz lefogatni. (remélem érthetően írtam le)
És ezen kivül tudsz konkrét infót is a könyöklőről, hol lehet beszerezni, mennyiért, kép hogy nézki. Felszerelése egyszerű-e. Köszönttel vennék az LX tulajok.
Én ugyanezeket megcsináltam Merci C220, BMW 118, VW Jetta (új) autókkal. Csak ott én mentem elől, és a kanyargós részeken rendszerint lemaradtak 50-70 méterrel. Majd 1 hete egy Volvo CX90-nel egy hegyen a kapaszkodó sávból. Az is lemaradt. Pedig én 1,6-os benyás vagyok. A német suttyók sehol sincsenek a távolkeletiekhez. :))))))
Tegnap felpakoltam a HEKO légterelőket, végre megjött a 4db-os szett, mert az általában nincs raktáron, csak a 2db-os. A lényeg, hogy jól áll a gpnek, majd ha fent lesznek a gyári csíkok, akkor csinálok megint képeket... :)
Ma voltam Szigetszentmártonban, mert a múlt héten a barátomnál hagytam a kabátomat. Útközben ment előttem egy Alfa 147 1.6 TSpark. A netem néztem 121 Le. Tököl után Szigetcsép felé elkezdett durvulni gondolta jól otthagy. Hááááát! Olyan 160-ig merte nyomni és képtelen volt elmenni előlem a távolság a két kocsi között max 20 méter volt, amit csak azért nem csökkentettem tovább, nehogy a nagy visszapillantóba pislogás közben elszálljon jó alfás barátunk. Viszont az arcán láttam a döbbenetet a tükörben!!
Ismerkedjenek csak a KIA jellel! :)))))))))))))))))))
Ui.: Az igazsághoz annyi még hozzátartozik, hogy én csaltam, mert M-Powerrel a gép olyan 130-136 Le. Ne baj érezzék csak a törődést!
Amikor megkötöd a hitelszerződést, akkor megállapítanak egy éppen aktuális árfolyamot: HUF: CHF/EUR/JPY, ki melyiket válsztja, most éppen ezek a legkedveltebbek. Utána minden hónapban, majd ehhez az árfolyamhoz fognak viszonyítani amikor megállapítják az adott havi törlesztődet.
Ha a forint viszonylag gyenge volt amikor kötötted a szerződést, akkor van esély arra, hogy a későbbiekben amikor erősödik a forint kevesebbet kell majd fizetned azokban a hónapokban. Ha a forint erős volt a szerződéskötés időpontjában, akkor pedig a fordítottja igaz.
Tehát elvileg akkor éri meg szerződést kötni, amikor gyenge a forint, mert igaz, hogy a szerződéskötéskor valószínűleg többet kell fizetned, de ha erősödik
a forint, akkor havota csökkenhet bizonyos összeggel a törlesztőrészlet.
De azt megjegyezném, hogy tulajdonképpen nagyon nehéz megjósolni, hogy mikor hogyan fog változni a forint árfolyama, így nehéz megmondani azt is, hogy mivel lehet igazán a legjobban járni.
korábban irta valaki, hogy célszerűbb lenne az autóvásárlással várni, amig romlik egy kicsit a Ft. Javítsatok ki, ha tévedek, de ha romlik a Ft akkor a rosszabb Ft-nál nem lesznek kedvezőtlenebbek a hitelek induló törlesztőrészletei is?
"nem fogunk megállni 2m-en belül 100-ról a jégen és nem tudunk 160-al bevenni egy hajtűkanyart. Ezek azért vannak hogy biztonságosabbá tenyék a közlekedést, adott szituációban segítsenek az autósnak korrigálni, megállni."
ezt qrvajól megfogalmaztad!!!
Így kéne reklámozni az Esp-t mert ez a helyénvaló :)
Igen, ezekről én is halottam hogy azért élte túl mert kiesett meg, meg hogy megfulladt valaki a légzsákba....
Komolytalan dolgok, az ABS re hogy ki mit mond az ugye szubjektív. EZek közt anyi ugye csak a külömbség, hogy a lufi meg az öv az mechanikus semmi nem kell hozzájuk.
De az ESP hez nagyon kell a tapadás.
ÉS teljesen igazad van, ha egy ütközést, vagy elesést ki tudsz vele kerülni akkor már megérte!!
Jó szórakozást, vigyázzatok az utakon, hihetetlen mennyi az állat...
Tény hogy ezek a berendezések (ESP, ABS, ...) nem azért vannak mert csodákra képesek. Ettől nem fogunk megállni 2m-en belül 100-ról a jégen és nem tudunk 160-al bevenni egy hajtűkanyart. Ezek azért vannak hogy biztonságosabbá tenyék a közlekedést, adott szituációban segítsenek az autósnak korrigálni, megállni.
Az említett márkához meg annyit, hogy lehet szidni hogy francia, stb..., de el kell ismerni, hogy biztonság terén nagyon ott van. Nem véletlen 8 modeljük 5 csillagos! Nem egyszer láttam már TV-ben szitává tört autót belőle és csak kevésszer hallottam hogy meg is halt az utas. De azt hiszem erre Te vagy az egyik ÉLŐ példa. :)
Szerencsére felénk még "csak" a dísztárcsákat lopják, azt is csak az említett márkáról... Azért elég szomorú lennék ha a sima acélfelnin lévő gumikat is lopnák már! Itt még nem tartunk, bár nem tudom másfele mi a helyzet.
Inkább nézzen rám furán és adok neki jatt érte, de nem egy jó érzés ha ellopnak valamit az autótról, főleg ha miatta mozgásképtelen lesz. Egy pótkerék van de ha kettőt lopnak lehet telefonálni kerékért. És a Kia osztóköre elég egyedi, nehéz csak úgy szólni egy havernak hogy hozza már el a pótkerekét.
Vigyázz vele, mert vélt biztzonsűágérzetet ad, annyit nem hoz mint amennyire gondolsz, mert ha nincs tapadás, akkor az ESP semmit nem ért, nekem egy barátom beesett ESP vel az árokba, mondta hogy na még befér a kanyarba, hát nem fért be, a legjobb hogyha elméysz csúszós útra, oktatópályára vagy csak télen egy csústzós placcon próbálgatod, hogy tisztába legyél tényleg vele hogy mire is jó.
De ha pl ellenkormányzol akkor többet árt mint használ, tehát van neki buktatója is.
Azért amikor átrakatod a téli gumit nyárira vagy fordítva egy gumisnál, ne csodálkozz ha gyilkos szemekkel nézd majd rád a különböző kerékcsavarok miatt! :D
Nekem volt benne ESP és csak villogot semmit nem ért. Ellenkormány ezért egyenesbe került de már nem volt hely és fékezni se fékeztem mert csak még jobban megúszik a jégen. Az ABS jégen gyakorlatilag nem is hagyja fékezni a kocsit csak kerreg. A ESPnek sem volt beleszólása 3 méter alatt nem tudja a sodródást megfogni jégen. Szuper Goodyear téligumi volt fenn de jégen csak a szöges gumi segít.
Nálunk már a lopás tényleg hungarikum. Gondoltam rá hogy az acélfelnihez is kéne biztonsági kerékcsavar "kerékőr". Ebből is kereken ként kettő vagy mindre más félét ha már viszi dolgozzon meg érte. Talán el is rettenti a többitől. Ezekből viszont kerülni kell a nagy gyártókat és márkákat mert a szakosodott tolvajoknál van hozzá szerszám. A Tescoba ne is vegyetek mert olyan van tucatszám. Érdemes gumis műhelynél kinézni valami nagyon fura mintást. A noname egyedi mintákkal meggyűlhet a baja és inkább a melletted lévő autóról viszi hacsak nem pont olyanra van leadva a rendelés. De jellemzően inkább csak kipattannak a kocsiból és már vinnék is de nem tudják a kerékőr miatt.
Nem lett nagyobb felni rakva rá, maradt az eredeti méret, csak acél helyett lett alu... Annak vszont örülök hogy a Ceed felnije csavarozva van. Ha nem is nagy akadály, de legalább nem ez lesz az első, amiről lelopják. Az odakötözött felnikre meg inkább nem is mondok semmit..., szégyen. De ami igaz az igaz, ez Magyarország.
Raikkönen: Én a kocsimat adtam nektek, Hogyhogy veritek vele a Ferkát? Hiszen tavaly csak egy kalap sz.r volt... Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Lewis Hamilton: Én a jelenem adtam neked, De Ron, ha nem kapok érte majd semmit, Lelépek és szívhatsz megint éveken át Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Fernando Alonso: Tudod az elsõ pofon a legnagyobb, Aztán a többit lassan megszokod Az első futamon elöl vagyok, Aztán a többit megszopom...
Coulthard: Kockafejemet adtam neked, Te meg mellémültetted a Mikkát És mi együtt hajtottunk vele éveken át. Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Ron Dennis: Én a pénzemet adtam neked, De a pénzemért nem kapok semmit, Na miért tartsalak én téged, Fernando? Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
Lauda: Én a fülemet adtam neked, Aztán mondtam valamit rólad, És majomként fecsegtem éveken át Ugye, mi jóbarátok vagyunk, Ó, ugye mi jóbarátok vagyunk?
(Egy másik fórumból ollóztam ide, remélem nem lesz gond.)
Ami még egy szomorú tapasztalat a téli időjárás, a só és a padkának csúszás. Velem tavaly volt hogy felrepülem a padkára oldalazva egy kanyarban lévő jégfolt miatt. Bal oldalon mint a két acélfelni elgörbült úgy hogy nem tudtam tovább menni. Szerencsre 20ezerből megúsztam a kettőt. A felni az legalább 50-60ezer lett volna. Ha alufelni van a kocsin télire akkor is ajánlott az acélfelni és a jó gumi amit szerencsére nem kellett lecserélnem.
Ez is egy megközelités. Nekem is lopták már le a disztárcsám szerencsére nem a Ceedről. Ennek ellenére nem gondoltam hogy emiatt felnit vegyek. Egy 15" felni még annyit nem ront a helyzeten főleg hogy nem kell gumit cserélni. a lent említett cikkben konkrét példa is van ford felnikkel. Csak 4-5 kiló a különbség. Még nem is néztem hogy oda lenne csavarva a kerékanyákkal. Ha igen egy újabb pont Kovács Miklósnak és a Cee'dnek.
A felni témához annyit szeretnék hozzátenni, hogy egyetértek az előttem szólókkal, pár kiegészítéssel. Szeintem nem kell százezreket költeni, ha az ember normáils felnit szeretne (na nem a Tesco gazdaságosra gondolok), ami szerintem látványban feldobja az autót. Nekem tetszik ahogy a felnik mögül kikandikálnak a tárcsafékek. Azonban nálunk az off Megane-on nem a látvány miatt kerültek fel felnik. Az ok igen egyszerű volt: lopták a dísztárcsákat. Kb azután hogy nyílt a közelünkben egy márkakereskedése a fent említett off márkának, valahogy érdekes módon elkeztek eltünni a dísztárcsák. Lehet véletlen egybeesés! ;) Mivel a gyári dísztárcsák 8-10e forintba kerültek darabonként (gagyit meg nem akartunk, ami az első kanyarban gurulva megelőzi az autót...), így úgy döntöttek szüleim, felnit rakatunk rá. Megjegyzem nincs csúnyább egy feketélő acélfelninél...
Hát igen. Lehet tényleg könnyűfém felnit venni ami könnyű is csak több száz ezer forint. Sport és verseny felnik de az csak versenyautóra való. Jellemzően rallinál használják valamint a DTM autókon. Ílyet utcán nem látam még. Az a gond, hogy az emberek naívak és buták e téren. Azt hiszik azért könnyűfém felni mert könnyebb mint az acél felni. Tény hogy könnyebb anyagból van. Alumínium öntvény az egész. Csak épp 20x annyi anyag van 1 kerékben és így a többszörét nyomja súlyban. Eygszer a totalcaron volt egy teszt. Összemérték a széria acél felnit és a BMW szalonban megmérték a felnik súlyát. 20-30 kiló között voltak az acél meg 10-12 között ha jól emlékszem. a TV adások közt megvan valahol.
Ismerősöm gyönyörű E-Klasse-ra vett "fakereket" több mint 300 ezeré.
A neje azt mondta: eddig csak úgy úszott a kocsi az aszfalton hogy álom, most meg jobban ráz, mint a Seat azelőtt :-) Ezért nem kellett volna Mercedest venni :D
Egy ével ezelőttig rendszeresen jártam gyorsulási versenyre éjszaka. Persze nekem székia diesel focusom volt és megszoltak, hogy biztos azért nincs rajta semmi mert apuci autója. Kint állva folyamatosan azt hallgattam hogy a csodatuning gépek főleg CRX és civic , F AStra GSi, öreg Alfa, Punto meg a teljes 80-as 90-es évek autói neonban úszva. Állandóan azt hallgattam hogy ledobja az égszíjak, most kellet kuplungot cserélni, alapjárat nem oké, olajnyomás alacsony vagy új lökös, direktszűrőt rakott és kétszer erősebb :D, spéci kipuff ami hangosabb egy jambónál és hogy ajjaajjj műszakir kell vinni a kocsit. Ez ment órákig. Utána kiment, kihívott egy kétszer akkor autót hogy az ővé azt is megveri, aztán ment haza aludni és egész héten javította a kocsit hogy 1 hét múlva széthajtsa.
Sajnos nemcsak a kisgyerek hanem a sofőr is bealszik hosszú uton állandó monoton búgástól főleg este. Nem egyszer volt már ilyen baleset néhány ismerősömmel. Mind a ketten csodatuning géppel járnak. Északa mentek haza fáradtan szakadt verdákkal összes optika, fény, nagy felni és hangos kifuff. Csak 1-2 másodpercre lehunyták a szemüket és jött a kanyar vagy az előttük lévő megállt átengedni a zebrán a gyalogost. Érdekes hogy mindig ilyenekkel történik.
szívemből beszélsz! A hangolt fonottkalács, ami ér valamit, persze az nem egy huszas, mint a nagyhangú "sport" dob. Elég nevettségesek ezek a nagyhangú amúgy gyenge autók, amikkel eggyesek képesek autóversenyzőnek érezni magukat. SZámomra a csúcs, az a 60 lovas 1,4 8V F astra egy ordenáré ócska sportdobbal.
Nekem Lx-em van 15" acélfelni a széria dísztárcsa. Még rendelsénél gondolgodtam rajta hogy felnit kéne venni, de amikor megnéztem az udvaron az lxeket hirtelen emg se tudtam különbötetni mert már szürkület volt. Néhányan még nappal is felnit vélnek látni az autón. Úgy látom minket Cee'd tulajokat nem a presztizs vezérel hanem a józan ész. Kár hogy még kevesen vagyunk. :D
Ne is mond, egyhuzamban 3-4 órát autózunk mondjuk havonta 1-2-szer. 90%-ban autópályán. Nekem nem mindegy hogy halk egy autó 130-nál vagy már hangosan kell beszélni netán orditani hogy értsd a melletted ülő hangját! És ha kisgyerek is utazik? Az sose tudna aludni hangos autóban.
És arról nem beszélve ,hogy hány kiló plusz súlyt jelent ez KEREKENKÉNT az autónak!
Megállni is tudni kell ! Nem mindegy hogy 15-ös vagy 17-es kereket fékezünk. A gumik is arányosan súlyosabbak, sőt a H és attól felfelé lévő sebességindexesek jóval nehezebbek a "T"-hez képest...
Igen, az Eszterrel vigyázni kell mert féltik nagyon :))) Van 2-3 klubtag, akik rögtön lefiataloznak, mert még nincs jogsid, és anélkül törsz pálcát a rönójuk felett, hogy vezettél volna olyat sok évig. Ezzel a véleménnyel részben értek csak egyet azrt nem is nagyon foglaltam állást. Azzal lehet védekezni, hogy egy autónak van hibája, de nem mindegy hogy milyen és mennyi. És egy idő után betelik a pohár.
CSak oda már nem akartam írni, mert Ramonnal én nagyon sokáig jóba voltam, aztán mostanában eggyik napról a másikra hátba támadott...
Nem is ez a lényeg, csak az hogy nehogy magadra vedd ezeket a dolgokat, mert imho pont a Ramon és Peszti sértődgetnek meg nagyon hamar, a Peszti, aztán őt meg védi a Ramon.
Nyilván mi is belepirítunk kicsit a pörköltbe, de azmég bőven belefér imho.
Boccs hogy itt beszéltemmeg sceniccel a szolgálati közleményeket:))
Városban indulva, gyorsulgatva, rövid távon nekem is tettszett a hangja, de ha tartósan mész az halál. Hét elején az autópályán elment mellettem 140 körül egy 1.0 vagy 1.3 as régi swift, hatalmas kályhacsővel a kipuff helyén. Hirtelen a saját autómba nem halottam a rádiót, ami azért nem halkra volt állítva. Azt hittem valami ruszki katonai repülő ment el felettem. :D
Jogos a felvetés a direkt szűrővel én se teszem bele amíg garis az autó utána majd meglátom. Egyébként a másik nagy tuning baromság a hatalmas felni. Röhely hogy egyes kompaktokon látni 18" as kereket (Golf, A8-as felnivel). A 16-os még jó de az is max 205/55R16os kombinációval. Szerintem a 17" is sok. Megdobja a folyasztást, ráz mint az állat, sokba kerül megvenni, és "fenntartani" is drága. Állandóan gumishoz menni a padkák és kátyúk miatt költséges.
Nalátod, én is csöndes autóra vágyom :) Direktszűrővel az a gond, hogy egy idő után a lambdaszondát majd a katalizátort vágja haza. Legalábbis ezt mondta egy haverom aki sportkipufogó nélkül használta, és nemsokára megjelent egy sárga ikon, miszerint nem jó a levegő-benzin aránya. Visszatette hát az eredeti légszűrőt, onnantól jó lett. De azt mondja a 3000 feletti hang valami csodás volt. NEKI ;-))
Annyit tennék hozzá, hogy a direkt 3500 ford. felett el kezd üvölteni.
Na, annak aztán van ordenáré hangja. Buliból jó egyszer, de napokig hallgatni borzalom.
A dobbal együtt csak a sportos érzést kelt, másra nem jó.
Egy komplett spéci kémény rendszer az érne valamit, de a leömlő csonkkal együtt.(200.000Ft-tól)Egy hátsó dob a pénz kidobáson kívül csak lármát csinál.
A sport betét szűrő az nem lármázik, leviszi a fogyit, kicsit rugalmasabb lesz a motor. A gyárilag tervezet áramlás alapján kapja a motor a levegőt, csak kicsit könnyebben. Előnye, hogy mosható. Tapasztalatból mondom, volt a benzines autómban, 80.000km mentem így vele.
Közben megszerettem volna kérdezni a kereskedésben az emberem, hogy mi van a középső könyöklömmel, közölték már nem dolgozik ott.
Utána beszéltem a ügy.ig.-val Ő azt mondta nincs róla írásom így nem tehet semmit. Grátiszban adott egy utólag beépíthető könyöklőt, kifejezetten Cee'd-hez fejlesztették sz.tem nagyon jól néz ki. (LX-eseknek jól jöhet)
A gari matricát azt mondta jövőhéten meglesz.
Eljöttünk és 1 óra mulva hívott, hogy megvan. Holnap megyek érte.
Remélem nem bántottalak meg, de ez az én véleményem volt a chevi lacettiről. Én pont egy kombit próbáltam de szerintem akkora különbség csak nincs a kettő között.
Ami a belsőt illeti nekem nagyon nem tettszik bár ez szubjektív és csak az én véleményemet tükrözi. Kövezzetek meg érte, de például az audi a6, astra és a peugeot 207 belseje se tettszik. Amiben a chevi nagyon jó az az ár-érték aránya.
Ezt számításba vetem de nem akarok olyan autót vezetni ami zajos. Én gyarkan megyek hosszú utakra, egyszer elmentem egy kölcsönautóval amin remus rendszer volt. Tényleg szép volt a hangja de 6-700km-es utón baromira fárasztó. Egy ideig szépen duruzsol de pár óra folyamatos menés után már csak monotom zugásnak hallod főleg autópályán. Ráadásul a Cee'd 4000 körül megy 130at ami hangban is már elég sok lene egy sportkipuffal. A direktszűrő az vállalható és filéres költség lenne.
No ez így jól hangzik, én igazából kicsit mé várnék ezzel a box dologgal, de feltétlen érdekel... ezért teszek fel kérdéseket... többször ugyanazt azért, mert a memóriámat bővíteni kéne... :)))))))))))))))))))))))
A gyári nyers (erős átlag) beállításokat indokolt az adott motorhoz illetve az egyedi igényekhez igazítani. Ezért mondom, hogy ha nem sűrgős valakinek, akkor várjon meg, én elmegyek egyet beállíttatok 1,6 CRDi-hez, 2.000-3.500 fordulat közé optimalizálva és akkor ti már megússzátok a 8 ezret, azaz a beállítás díját. Én ugyanis utána már a mentett beállításokkal installálva szállíttatom le a további M-Power boxokat.
Sziasztok, én Lacettis vagyok, aki kinőtte az autóját és most türelmetlenül várom a cee'd sw-t. :)
Amúgy külső (és belső) szempontjából nem érdemes összehasonlítani a 2006-végére elkészült cee'd-et, a két évvel öregebb Lacettivel. Nekem a KIA tetszik most jobban, de a sajátomat sem érzem csúnyának, vagy épp gagyinak.
"A futóművet meg hagyjuk :D. Nem is hiszem el hogy a totalcaron ílyet írtak."
Az ötajtós futóműve viszont tényleg jó (a kombi az halál), Karotta tesztelte még Daewoo Lacettiként, fent van a teszt videó a totálkáron, engem ez győzött meg leginkább, amikor döntöttem.
Mennyi is most ez a motyó? És mennyire macera beszerelni? Na most azt írod, megspórolható a hangolás, ez azt jelenti, hogy valami alapértelmezettre van hangolva? Vagy valami igény szerint? :)
Igen finom belül a kocsi, és sokkal komfortosabb/halkabb, mint az eddigi kocsim (Fiesta-bár hiányzik, mert azt is nagyon szerettem). Azt már figyelte valaki, hogy a fogyasztásmérő mennyit csal, mennyire pontos?
Majd hétvégén lesz időm, átnyálazom azt a vaskos kézikönyvet, mert a fedcomp felét nem értettem (najó annyira nem is koncentráltam rá, de az előzőben nem volt):) de megláttam milyen vaskos a könyve, hát mondom erre nincs időm, inkább guruljunk kicsit:) az már megy:) bár az indulást kicsit sok gázzal nyomom még, de beleszokok, szal okés a dolog!
Na végre ma már elhoztam az ótót! Kellemes 30 km után vagyok, eleddig tetszik a dolog:)
A kereskedésben a végére minden gondomat orvosolták, és a határidőket is rendesen betartották. Szóval elégedett vagyok, úgyhogy merem ajánlani őket:) Kia Autó-Óbuda
Hát ez csodás! Remélem nem kezdünk el vadászni egymásra, hogy pótoljuk a hiányt!!!:-))) Más modellel nem próbálkoztál, hátha jó bele valakié? Hátha más modellnél lehet külön is rendelni! Volna más tippem is de azt inkább nem írom le! :-) Mondjuk, ha nem te voltál az első, a kereskedés is vehetné a lapot, és tehetne valamit!
Még mindíg megvan a kalkulátor, a sajátom már egy hónapra előre be volt rögzítve. :) Mindenféle lehetséges kedvezménnyel, ami jár, az jár. Együtt kötötem, éves díj, így a sok utalgatás sem kerül pénzbe majd havonta. Már csak a cascó árát kell kiizzadnom, hogy ott is találják a számlámon júli elején. Van rá 90 napjuk.
Szerintem nem lehet elhagyni menetközben, csak segitséggel. Az enyém pl. a parkolóban áltában tünt el. De, remélem nem egy Ceedbora (cimbora) gondolta, hogy az neki jobban kell. Mivel nem én voltam az első a kereskedésbe a gondommal, úgy gondoltam közkincsé teszem az infót.
Na hallod aki tud!:-))) Komolyra fordítva! Az enyém 1,4 LX kény+komf. csomag, vidék, 38 év, és az együttkötést nem is tudtuk alkalmazni, pedig az még egy kis mínusz lett volna! Hogy hány % a kedvezmény ne kérdezd, de van valami, mert van másik bizt. is a cégnél.
Kollégák , nálunk mostanság tünnek el a ceed tetőcsomagtartó rögzitőjének műanyag borítói. Ez még így nem olyan érdekes. Csak ezek a kis pár forintos dolgok külön nem beszerezhetők, komplet a viz elvezető gumival együtt tizen sok ezerért, akkor talán egy kicsit felmegy a pumpa. Ha valaki tud a pótlásra megoldás legyen szives tegye közkincsé.
Terv szerint a hét végén felgurulok Debrecenbe egy powerboxért, meg programozásért. Dílernek már hozok egy boxot, behangolva 1,6CRDI-re, kinek kellhet még? Megspórolhatja az utat és a 8 ezer forintos beállítást. Ide jelezzétek: klub@kiaceed.info
TX! Te nem választasz látatlanba, a koreai vezér megteheti :) Tetőablakkal 5.200e! Ilyen sem nagyon lesz több, győzze magyarázni majd a tulaj, hogy nem szürke import :D
TX? Nem EX? :) Amikor kiválasztotta a szinét akkor hol volt? Vagy csak vaktában mondott egy színt? Soha nem választanék úgy színt, hogy előtte nem láttam...
Lagermaxos készletről csapott le veszprémi ügyfél egy 1,6 CRDi TX-re! Valami vezérnek jött egyedi rendelésre, de mikor meglátta, nem tetszett neki a színe :) ABYSS Blue.
Kereken 500 EURO a különbség azonos motor és felszereltség esetén a hatchback és a Sporty Wagon közt. Szerintem nem sok. Igaz, 1.4-es motorral nem szerepel az árlistában az SW.
Szeretném felhívni mindenki figyelmét egy problémára (lehet, hogy a hibajegyzékbe is fel kellene venni).
A kocsi orr-részén, alul, az első kereszttartó a vontatóhurokkal és a kartervédő lemezzel, valamint ennek két oldalán a rugó vagy lengéscsillapító (mittomén mi, nem értek hozzá) talp a tartócsavarral, az első kerék előtt lényegesen alacsonyabban van mint az első lökhárító. Ennek következménye, hogy ha orral derékszögben járdához parkolsz, vagy járdaszegélyre akarsz felállni, akkor közepesen magas járdaszegély mellett is, ezek az elemek a vezető számára teljesen váratlanul sérülhetnek.
Tegnap is, parkolás járdához - a járdaszegély szemmel láthatóan lényegesen alacsonyabb mint az első lökhárító, tehát szépen lassan gurulok amíg a kerékgumi oda nem ér - aztán egyszer csak kopp... jé... megfeneklettünk... anyád.
Szvsz elég rossz megoldás, baromi nagy feketepont a tervezőnek.
Benzinesnél ritkán akad més megoldás, mint nagyobb motort venni. :)
Anno az off 30--esemen lehetett javítani, mert gyárilag a 2 literes motor csak 136 le volt. Ugyanez a motor szolgált a 807-esben, 156 le-vel.
Így hát nem volt más, mint annak a szoftverjét beletölteni ebbe a motorba, ami gyakorlatilag közel azonos. Volt vagy fél órás művelet, ugyanannyi munkadíjjal.
Röhögtem is egy off tulajon, aki 120 ezret fizetett benzines chip tuningért. Vörösödött a feje, mikor meséltem neki a saját esetemet. Szervízcomp-on kersztül, fél óra munkadíj. + ebéd, és 200km, alig volt 12.000Ft
Köszönöm a dicséretet remélem továbbra is ilyen takarékos lesz majd.
Eszembe jutott hogy ajánljak nektek üzemanyagot. Még az előző autómon teszteltem kia legjobb teljesítményűt. Saab 9-5 2.3turbo, ahol 1 kis különbség is érződik. Nálam a legtutibb az Agip Racing formula 95.
Tegnap és ma is tankoltam 280.9 Ft literje és szerintem a Cee'D nagyon szereti.
Holnap majd irkálom a fordulatszám/sebességet. Elvileg jobb üzemanyagnál, adott sebessét kisebb fordulattal produkál (szerintem).
A gépem fogot volna, csak az agyam nem. :D Éppen az autót mentem átvenni a fene gondolta, hogy lesz bent egy ilyen gép. Inkább átnéztem a kocsim hogy rendbe legyen utána meg a papírmunkára ügyeltem nehogy átbaxon egy kisbetűs rész a palánkon. De rendbe mentek a dolgok mostmár megnyugottam csak kifolyik a szemem 700km után. De holnap vagy holnapután megyek arra és hozok nektek képet róla.
A benzinesben közel sincsenek olyan tartalékok, mint a dízelben. Kis motoroknál főleg nem érvényesíthető lényeges növekedés, Martin Péter nem is nagyon feszegette a benzines boxot. De többet tőle,
Msn: info@martincaraudio.hu
A kedvezményekről az a véleményem, hogy mielőtt autót vesz az ember menjen el több kereskedésbe, nem 1-2-be, hanem akár 10-be vagy többe is, de aki ráér, és megteheti szerezzen be ajánlatokat on-line is.
Miután már van viszonyítási alap, mindenki mérlegelhet, hogy melyik kereskedés miben ad többet, kinek mi éri meg jobban. Ja és még valami! Nyugodtan hivatkozzatok a legjobbak ajánlataira, legfeljebb azt a válszt kapjátok, hogy nem tudnak versenyezni velük.
Elnézést mindenkitől, de nem ilyen sz*r fórumfelülethez vagyok hozzászokva. A link még1x: Mit árul? Kedvezményt vagy autót? http://totalcar.hu/?d=070530b
Ez a cikk szerintem egy olvasást megér :D Főleg annak, aki autót szeretne vásárolni és hisz az erkölcsös, jóindulatú eladókban! Nincs bajom velük, tudom, hogy ők a legjobbat akarják kialkudni :D
Ez a cikk szerintem egy olvasást megér :D Főleg annak, aki autót szeretne vásárolni és hisz az erkölcsös, jóindulatú eladókban! Nincs bajom velük, tudom, hogy ők a legjobbat akarják kialkudni :D
Felejtsd el, ez csak turbós autóknál működik, bár ezek a boxos csodák még ott is kérdésesek, ha jól tudom tulajdonképpen a MAP szenzort verik át, igazi tuning általában abból áll, hogy több levegőt és üzemanyagot kell a hengerbe juttatni, vagyis nagyobb turbó, intercooler, és hozzá írják a befecskendező programot.
Elvileg holnap megkapom a gépet, remélem gurulni is fog meg minden:)
Azért hozzászólok az autóvédelmi/lopási dologhoz is. Minden autót ellopnak, ha épp azt nézték ki, ha telepakolod védelemmel, sztem max annyit érhet el az ember, hogyha 2 áll egymás mellett, akkor inkább a védelem nélkülit viszik el, de meg nem akadályozza őket sajnos semmiben. Szal minél többet bele, de leginkább casco-t:)
Illetve írta valaki, hogy a KIA-t max amatőrok fogják lopni, mivel nem akasztanak érte sokat... hát ha beválik a kocsi és egyre több lesz belőle, akkor ugyanúgy lehet lopott kategória, mivel ebben a szegmensben párszázezerért mennek el a lopott autók úgy olvastam, szal bagó, de annyit a KIA-ért is megkapnak. Sztem. De ne legyen igazam!:) Mindenesetre biztosan roszabbul aludnék, ha a leglábakelendőbb német kocsim lenne. Amúgy ajánlják az okosok, hogy szedjük le a típusjelzést, példának okáért cdri a dízelnél, benzinesnél nincs. Ha utcán keresnek dízelt, akkor nem lövik ki a tiédet, ha meg benzinest keresnek és azt hiszik a tiéd az, akkor remélhetőleg elmegy a kedvük miután felcsapták a motorháztetőt. Ugyanis elvileg rendelésre dolgoznak, keményen évjárat (esetünkben ez sajnos nem határol be semmit), illetve felszereltség-motor adatok alapján. Plusz a védelmet ne matricázd ki az ablakra, illetve mivel állítólag biztosítós adatbázisból is kikeresnek célpontot, ne jelentsd le a biztosítónak milyen utólagos védelmet rakattál bele.
Főleg a kérdésem Páncéloshoz szól, de érdekel a többiek véleménye is:
Ugye volt szó itt a dízel tuningról, amit már be is szereltek 1-2 embernél és láttuk milyen szépen teljesítenek. Engem most inkább a benzines érdekelne, ugyanis azt is lehet kapni 55.000 Ft-ért a már ismert helyen. Érdekelne vajon azzal mit lehetne kihozni mondjuk az 1.4 és 1.6-os motorokból, esetleg fogyasztásban itt is lenne e csökkenés? 10-15% teljesítmény növekedés, esetleg 20%? Ha már ilyen jóban vannak egyesek a tulajjal, megérdeklődhetnék mik a tapasztalatok, vélemények! :)
Eredetileg a listát én irtam és örülök hogy nem csak én foglalkozom vele. Szerintem a 4. pont és 8. pont azonos, de meg kéne kérdezni akiknél jelentkezett, hogy menniük kell e lengéscsillapító vizsgálatra.Ha igen akkor egyértelmű.
Nálam a hifinek olyan problémája van, hogy Mp3-at hallgatok CD-ről (LX) és egyszercsak kiírja, hogy Disc Error és átkapcsól rádióra. Majd pár perc múlva ismét visszakapcsol CD-re és elkezdi előlről a számokat lejátszani. Ha Disc ERROR-al megáll, kinyomom a CD-t majd vissza és rendesen működik.
Második probléma az a kormányon a MUTE gomb. Benyomtam és kész semmi hangja. Csak úgy működik utána, hogy kikapcsolom a rádiót majd be. Végülis elnémítja elég rendesen, de szerintem nem erre szánták. :D
Fogyasztási adataim: 0km-es 1.4 LX. Tegnap délután vetem át a gépet. Tehát friss.
44,9 literrel 710km ez 6.3 átlag komputer szeritn 6.1
Ebből 200km budapest a többi M3 és országút 110-120-al 3 személlyel.
Valami gyötrelmesen vacakká vált az index fórum formátuma és egyszerűen nem tudom visszaállítani.Nem álltam át indaPASSRA és nem is akarok!Tud valaki segíteni?
No kigubancoltuk Péterrel, a kolléga dezinformált minket.
A teljesítménylistában a bejegyzés nem azt jelenti, hogy új box érkezett, hanem, hogy új KIÁkhoz érkezett box. Vagyis nem érkezett, csak arra akart utalni, hogy vannak boxok a listában nem szereplő típusokhoz is, mint pl cee'd.
Szóval nincs és képben sem nagyon van új, korszerűbb tuning, mint az M-Power.
Ezzel azé' csak óvatosan. Ne adjunk tippeket. Ha mozgásban látod, az OK, de azt hangsúlyozni h ez és ez itt meg itt áll rendszeresen, hát, én nem örülnék, ha az én (sokkal gyakoribb, mint a ceed) autómat igy látnám viszont.
Már a T-34-es harckocsi is alkamazta az elvet, igaz, csak indítómotorként. :) Mi elég sokat szereltünk palackokat ki-be, még harcjárművesként. Ki gondolta volna, hogy nem csak a tüzelőanyaggal, a sűrített levegővel is így lehet takarékoskodni? :)
A dolog valahogy úgy áll, hogy a Japán, és Magyar klikkelő-szoftverek fullra leterhelték a szervert, ergo, csak akkor léphetett be valaki, ha valaki kiszállt a játékból... jó esetben ha egy japán leállt, beléphetett egy magyar, de lehetett fordítva is, meg ügye az sem kizárt, hogy saját honfitársadat váltod...
Nos nekik jött ki az időeltolódás, ugyanis mikor mi felébredtünk, ők már full gázon nyomták 7 órája... és ekkor evidens módon több japán bejelentkező volt, akiket nem bírtunk kiütni a végelszámolásig, mert non-stop nyomták... hát ez van... ha éjfélig tartott volna, akkor megfordítottuk volna megint, ez szinte tuti...
Nem lehet összehasonlítani a kinti árképzést, a hazaival, a már futó modellek ára is teljesen más. Csak várni tudunk, ideális lenne ha megállna 150-200 között a különbözet, ez a reális. Ha az értékesítések csaknem felét az SW-re tervezi a KIA, akkor nem lehet durva az különbség azonos motorizáltság és felszereltség mellett.
Összeszedte valaki, hogy a népszerűbb kompaktoknál hazánkban mennyi a jellemző kombi felár?
Sziasztok néztem a holland KIA honlapot... ha átváltom a legolcsóbb felszereltségű modellt (Sporty Wagon) Ft-ba regado,meg egyebek nélkül 5,7M.... Viszont az 155LE :) Lehet mégse kell ilyen,a sima ceed is elég... majd kiderül itthon mennyibe fog kerülni
A tiedben akkor gyárilag lesz riasztó is ugyebár! A váltózár bőven elég mellé, több okból is! Az egyik az ,hogy ha el akarják vinni akkor úgy is elviszik akármilyen kütyü van benne /látsd a BMW biztonsági főnök magyarországi esetét :-)))/! Másodsorban pedig a KIA-t még mindíg nem becsülik annyira, mint a "nagy presztizs márkákat", hogy bíbelődjenek vele. Mi nyugodtan parkolhatunk vele bárhol, 99,9%, hogy ott találjuk ahol hagytuk! Talán ez az egyetlen pozitívuma ennek a nagy "lenézésnek".
Bár lenne úgy, hogy toplistás lesz a KIA a lopás statisztikában :) Az már jót jelent. Kell egy jó Casco, meg egy rejtett nyomonkövető - hogy ha elviszi bukjon már le a nyomorult! :)
Bár nem vagyok teljesen otthon a témában, de véleményem szerint önmagában egy váltózár nem óvja a kocsit. Az okosok szerint kombinálni kell a különböző aktív és passzív védelmi rendszereket.
Mert a bölcselet szerint, ha egy autót el akarnak vinni, el is viszik, te csak az időt nyújthatod vele, hogy minél tovább tartson meglovasítani a verdát... sajna ez van.
Én egyébként, ha rajtam múlna valami ütős elektrosokkolót vagy valamilyen altató gázt tennék be. :) Tolvajunk beül, majd elcsodálkozik azon amit kap :)))
Sziasztok, új vagyok ebben a fórumban, mióta megrendeltem - kb. 2 hónapja - a kocsit (1.6 CRDI EX + elektromos cs.) végigolvastam a hozzászólásaitokat.
Gratulálok a tulajoknak akik már átvették az autót, és kitartás azoknak - akik akárcsak én - még várnak rá :)
A kérdés, ami mostanában foglalkoztat, az a váltózár. Olyan kocsim, amire nagyon kellett volna ügyelni, eddig még nem volt, úgyhogy tapasztalatom ezen a téren nem nagyon van. Szerintetek ha beszereltetek egyet, az elég védelmet nyújt, vagy még kell mellé valami. Milyet érdemes választani - nekem a kereskedő a Defend Lock-ot ajánlotta?
Ha bármilyen gondolatotok van ezzel a témával kapcsolatban, szívesen venném a hozzászólásokat,
Amint megjelent az OPEL a tesztben 2 literes dízelel... már tudtam, hogy a köcsög németek megint hazudnak, és csalni fognak! nEM EGYENLŐ ESÉLYES A MÉRKŐZÉS.
-Nem említette, hogy Ceed-ben is van USB, és iPOD csati!
-A KIA dízelnél 15.000 szervíz intervallumot HAZUDOTT 20.000km helyett!
-Nem említette a széria klímát sem!!!!
-Az opel 37.8, a KIA 39.3 m fékutat produkált! NEM IGAZ EZ SEM! a második tesztben, a KIA 38m fékutat csinált! (függetlenül:)
KIA: napsütésben nehezen olvasható kijelzők... hahaha hazudik.
A toyota hogy lett első, az számomra relytély :-)
Nagyon be vannak szarva a KIA miatt sztem.
Az opel pedig egy lusta, unalmas, quartzkijelzős (90-es évek)
Ezt néztétek már? Fabia 1.4 PDTDI. Elég súlyos, három hengerrel 4.8milla is tud lenni az ára, 3.8milláért az 1.4-es dízelben pl. csak rádió előkészítés van.
A cikk írója is megemlíti, hogy ennyiért már egy jobban felszerelt, nagyobb, erősebb dízel Ceedet is kap az ember. Mára befejezem a topic tárgyának "fényezését" :)
Népítélet rovatunk legutóbbi statisztikai elemzése megmutatta, hogy az új Civic Önök szerint korántsem olyan megbízható, mint a régiek. Ezen meglepődtünk. Az NCAP töréstesztje viszont azt mutatta meg, hogy az új Civic nem olyan biztonságos, mint a Golf-kategória európai gyártóinak termékei. Ezen nem lepődtünk meg.
Rácz Tamás
Frontális és oldalsó ütközésvédelem
Gázolási rizikófaktor
Gyermekbiztonsági védelem
Az új Honda Civic töréstesztje tovább erősítette az érdekes természeti törvényt: a keleti alsó-középkategóriás autók nem olyan biztonságosak, mint a nyugatiak. Számos ötcsillagos kocsit számlál már az NCAP által csak "kis családi autók" (small family cars) kategóriájának nevezett sírkertje. A viszonylag friss modellek közül ebben a parcellában nyugszik az 1-es BMW, a C4-es Citroen, az aktuális Focus, Astra, Mégane és Golf, meg a valamiért idesorolt Mercedes A-Klasse. Ez az összes ötcsillagos, és nahát, mind európai! És a ma futó japán kompaktok? Corolla, Mazda 3, Almera: mind négy-négy csillagot kaptak. És a Civic sem lett különb.
Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés eseténSérülés esélye az utason frontális ütközés eseténSérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén
Hol vannak a százalékok? Régebben látni lehetett, hogy oldalütközés (89%), frontális ütközés (85%) stb..... igy voltak felsorolva az értékek a csillagok mellett.
És ki volt fejtve mindegyik törésteszt részletesen, hogy a 2 vagy 3 összetevőből álló egyes eredmények hágy %-ot teljesítettek.
Az SW elég izgalmasnak tűnik, lehet érdemes megvárni, de gyanítom, itt is kell majd számolnod a megrendeléstől 2-3 hónappal a valós átvételig, tehát így tervezz! :)
Ha meg ki akarod próbálni, mondom, egyeztetés kérdése (ami mondjuk velem nem könnyű)...
Köszönöm, egyszer kiprobálnám...:))))) Én a wagonra,na nem arra, a Sportly wagonra várok... Mi lett az OFF autoddal? Nekem még megvan,de előre gondolkozom.
Nézegettem a szinek hogyan álnak az SW-nek, és a Fekete, Piston gray sötétebb szinek nagyon szépen mutatnak, a szép hátsó lámpákkal stb. -a piros, fehéres szinek ennél nem nyerő.
ez még a kőkorszaki nem központi nyilvántartásból adódó elcsúszás miatt van. meg a biztosítók sajátzseb-tömése miatt. erősen off, de össze kéne kötözni a biztosítókat a használtautó-nepperekkel és a politikusokkal, és jól bevágni a dunába mindet! ;)
Jajj B1 természetesen :-) Igen, A0-ból B1-be jövőre léphetek. Nem is értem miért nem január1-től január 1-ig vizsgálódnak? Arra ösztönöznek vele, hogy nyáron vagy kora ősszel kell vegyünk autót? De miért?
Ha év végén veszel autót, úgy jársz mint mi :( 2005 november végén vettük meg az autót, de leghamarabb 2008-ban léphetek B0-ba. Bevezettek egy törvényt, miszerint az aktuális év július 1-t megelőzően legalább 9 hónapon át ha volt érvényes kötelező a neveden és nem volt baleseted, akkor léphetsz egy bónusszal feljebb. Tehát ha idén, 2007 év végén veszel autót, akkor csak 2010 januárban lépsz B0-ba !!! Ez a szivás öcsém!
A kerék-projektet - ha még fenntartod - lassan egyeztethetnénk.Nekem holnap délután és csütörtök délután lenne jó.Javaslok valamilyen kompromisszumos t. helyet T.bánya és Pest között.
Koreában tesztelték :) elég vicess hogy ott tartották a bemutatót mivel itt a közelbe gyártják, de hát Én is szivesen kimennék oda ha a márka fizeti :-D
Csütörtökön reggel megyek a kollégámmal Debrecenbe beszerelteti az M-Power boxot a 1.5 dci Thálrizsájába ! Álláspontja szerint a beszerelés után kg/Le arányban megfogja a Ceed-et!Fel kellet hívnom a figyelmét hogy most az enyém olyan 135 Le körül van az övé meg max 90 Le lesz és igaz a Ceed 367 kg-al nehezebb mégis megalázó lesz a veresége, ha próbálkozik gyorsulásilag!Ennek ellenére még bízik!
Egyébként korábban írtam, hogy pénteken kész lett az autó cascóilag és visszatettem a boxot. A box nélkül klímával 5,8 liter/100 km vegyesfogyasztásom visszaesett városban (!!) 5.0-ra! Erre a kollégám azt mondta, hogy ez "arcpiritó" mert az ő 1,5 dci-je klímával 6.0-át eszik városban. Most a legújabb dilije az, hogy jövőre megveszi a "Ceed 2-őt" 1,6 CRDi motorral XR spoilerekkel és majd mindig integet nekem belőle!
Lehetne, de akkor nekem sose lehet "saját" autóm? Mindig más nevére vegyem? :)Értem mire gondolsz, de valamikor el kell kezdeni az évek gyűjtögetését... Az 5let nem rossz, csak hosszú távon nem kedvez, de azért köszi! :)
Köszi, már néztem én is! Csak nekem az a fura, hogy pl casconál sehogy nem jött ki a 9000 Ft/hó. :) De a kötelező viszonylag elég "baráti" így. Sajnos én sem értem teljesen miért büntetik ennyire aki fiatal. Nekem 1998 január óta van jogsim, letettem ahogy lehetett és most meg büntetve vok, mert nem volt autóm. Sajna azt senki nem nézi, hogy közbe mennyit vezetett az ember céges vagy szülői autót...
Az 1.6 -ra a köteleződ éves díjban (-30%) a MÁV-nál 65.500 / év!
Forrás: netrisk.huEz már nem annyira vészes. Mindenesetre a biztosítók eléggé lehúzzák a fiatal fővárosiakat :-( Hihetetlen, ogy ennyire rossz lenne a statisztika.
Hát igen. Nekem a legolcsóbb a máv lenne untna köve és k& h majd a 4. az Generali és az Uniqa. mindkettő 33ezer /negyedév. De a máv is csak a fele de az meg a fene tudja milyen. Tahát nekem havi 11000ezer lesz. Nem értem mért függ össze az életkor és a jogsi éve a rutinnal. Én 4 éve szereztem jogsit és 200.000km fölött vagyok útnyilvántartással igazolva és baleset mentesen. Csak sajna cégautóval.
Mikor lent voltam Tatabányán a K-N kereskedésben, akkor megkérdeztem és nekem (Bp, 27/A0/C0) lenne az 1.4 EX-re a kötelező ~8.000Ft/hó és a cascó (10%/50.000) ~9.000 Ft/hó. Míg ugyan ez az 1.6 CRDi Limitedre a kötelező ~11.000 Ft/hó és a cascó (10%/100.000) ~8.000Ft/hó...
jeszusom, az nem gyenge! Nejemnek nemrég vettünk kocsit, igaz 1149 köbcentis, de még neki A0-ban is csak 23000 Ft/év. Signal biztosító, és évi egyszeri díjfizetéssel jött ki mindkettőnknek ilyen kedvező érték.
No mert azért nemes a küzdelem, hogy terjesszük... :) Este az RTL híradóban is lesz róla szó, úgy fest... :) Az index meg lecikkezte már a tech-ben... :)
Hidd el másoknak is fontos a plusz nyomaték... Csak szerintem olyanok, akik fiatalok és akiknek esetleg ez (lesz) az első autójuk, büntetve vannak a biztosító által. A Te besorolásod nagyon kedvező, mind a besorolás, mind a hely és kor szerint. Így a helyedben nekem is egyértelműen az 1.6 lenne a jobb választás. Viszont vedd figyelembe hogy nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben. :)
Nekem is fontos lenne, csak éppen az a plusz 17Nm nem egy egetverő különbség szerintem. A H Astránál biztos hogy az 1.6-os választanám az 1.4 helyett, mert ott az 1.6jóval alacsonyabb fordulatnál adja le a max. nyomatékot.
ahamm, nekem az éves kötelezőm 18400Ft (18400/12=1533Ft/hó) 1,6-os kocsira (B10, megyei j. város, 37év) biztos nekem ennyire fontos csak a plusz nyomaték....
A kötelező az nekem kb. 1000Ft-tal lenne több, de hozzá jön még a felár hiteltöbblete, a több teljesítményadó, a valamivel több cascó, meg az, hogy átlagban a saccográfom szerint fél literrel többet eszik mint az 1.4-es.
Szerintem kicsit a Suzuki Swift 2re hasonlít, fent a "szent kvarcóra" a műszerek és az ülések miat. De anyagaiban inkább egy 90-es évekbeli japán autókat idézi. A futóművet meg hagyjuk :D. Nem is hiszem el hogy a totalcaron ílyet írtak.
Az ízlésünk azonos! (ezüst) :D A sötét színek nekem túl kényesek, egy jó fél év múlva nézzétek meg a kilincsek és környékét. Nagyon szépek-elegánsak, de a legkisebb karc is messziről világít. Én az ügyfeleimnek szoktam javasolni a fóliázást, a kilincsek környékén. (színtelen) :)
Tényleg jól tűri a koszt a bézs meg a piston grey is, de ha már 3,5 milláért veszek egy autót nálam ez nem számít. Végre megvettem az első olyan autómat aminek a színét én választhattam ki. Eddig volt világos kék, sötét kék, zöld és szürke, ja és céges fehér. Most már akartam egy komolyabb színt és a fekete mellett döntöttem, mert elegáns és komoly. Nekem is mondták hogy azon meglátszik a kosz, de ha városban megkarcolják a lökháritot az a világos színűn nagyon csúnya. Sajnos én jártam így nem egyszer. Vannak ezek a felragasztható hülyeségek a lökösre és az oldalára. Ezeknek semmi értelme, kicsi az esély rá hogy azon a 3cm magasságon belül találkoznak. A Focuson is volt és mindig vagy alatta vagy felette húzta meg valami vadbarom. Ráadásul Lx-nél nincs színrefujva semmi, így legalább megvan az összhang, minden egy színű.
A színtémához nem akartam hozzászólni, de szerintem a Beige a legkosztűrőbb szín és utánna jön az ezüst. Messziről nem lehet látni rajta a koszt. (kb 3-4 méterről) A garázsnál mindenki mondja, hogy miért mosom a kocsim hisz tiszta. Gondolom mondják magukban "Nézd az autó bu... nem elég tiszta a kocsija!" :DDD
Nem szakmám, de a villamosági kollégámat nem engedem a saját autóm közelébe! :D Egyszerü nem komplikált ha ismeri az ember a kapcsolási rajzokat és hogy mi merre található a kocsiban. A legnehezebb kimérni mindent, és megkeresni az ideális helyét a cuccoknak, utánna már megy minden.:)
A baloldali "A" oszlopba megy be és jön ki az első ajtó vezeték kötege, onnan mindent le lehet venni. Csak a két (v négy) ablakemelő kapcsolót kell kimérni és rálötni a modult. Szerintem nem kell fúrni semmit.:F
Nekem "csak" 3 ezerrel jönne ki drágábban havonta a kötelezőből adódóan (27/férfi/A0/első autó :D) a fentartása az 1.6 benzinesnek, mint az 1.4. Részletek miatt meg még plusz kb 2000 Ft. Így összesen már 5000...
"Le sem lehet takarítani tőle az üveget belül." A cuppantósat 5mp alatt le lehet szedni. Van egy kis füle, azt kell meghúzni :) Amúgy meg szerintem nem néz ki gagyin, nekem pont ez a proclip módszer nem tetszik, pont ez néz ki úgy, hogyha egyszer felraktad, egy életre ott is marad. Nem sok szabad hely van már a műszerfalon, még oda rakni valamit, nem kéne.
Semmi pánik! :-D Egyszer kipróbálod, és megtudod, hogy ez a tuti, semmi kívánni valót nem hagy maga után. A csukló max 1500Ft, tehát összesen kb 6000Ft a projekt ára.
Ha van pénz PDA-ra, akkor legyen már erre is, ne kelljen azzal az ultragagyi cuppantóssal közlekedni. Le sem lehet takarítani tőle az üveget belül.
Nekem visszataszító, hogy több milliós kocsikban a látómező közepében ott figyel az ablakon a tapadókorong, a fószer meg még ráadásul kézzel telefonál.
Apropó, láttam Cee'd-et dakar yellow színben, nagyon állat! Szerintem a világos színek közül ez a legütősebb és nagyon praktikus is, mert ugyanolyan jól tűri a koszt mint az ezüst! (A kettő egymás mellett volt igy volt viszonyítási alap) Azonkivül ilyet sárgát más típusú kocsin még nem láttam, olyan okkersárgás.
Faxa, akkor megveszed az alapot 5 ropiért, és mire bele tudsz teni bármitis, addig végül a duplája az egész... ki szüli a csuklót, és mennyiért? Áhh mát ez is túl bonyolult... egy épkézláb megoldást nem bírtak még kitalálni erre... :(
no ez már normális hely neki. Az eredeti ötlet elég nonszensz volt! Balesetveszélyes, ha le kell pillantani, mert bizonyosan előfordul, hogy nem csak egy pillanatra nézel rá. Nekem ott lent van a kocsim LPG rendszerének üzemanyag szintjelzője, de még az is okozott már meleg helyzetet, hogy lenéztem, hogy mennyi van még a tankban.
Kollégák, segítsetek! A kocsiba riasztót és ablakfelhúzó modult igértek. A riasztó oké is, de az ablakfelhúzás bekötését nem tudta megoldani a szaki, mivel megkellett volna fúrni az ajtón lévő gyári csatit melyet nem vállalt. Ötlete van-e valakinek mert gyári másik csatit 1 hónap alatt semm sikerült beszereznie a kereskedőnek.
Önrészbe a mostani kocsimat beszámítják 1,3m-ba, plusz hozzádobok 300e Ft-ot. Engedmény max. metálfény lesz, a kocsi 1.4 EX Limited metál+elektr. csomag. Csak amiatt kérdeztem, mert ha van ennél jobb hitel is a Cee'd-re akkor inkább megpróbálom megbeszélni, hogy nem kell az ingyen metálfény se, csak adjanak jobb hitelt. A jelenleg túl jó Ft árfolyam mellett inkább a kedvezőbb hitellel járnék jól hosszabb távon.
Ez nem ennyire egyszerű, összetettebb egy hitel-ajámlat (THM) értékelése: - Van-e, milyen értékű beszámítás, azaz könnyítés (nem neked kell eladni ugye - Mekkora az önrész (%)? - Milyen engedmény volt az új autóból, ajándékok, stb. - Akkor még azt sem tudjuk, milyen banki kötségekkel kell - lehet számolni átdolgozás, kiváltás esetén.
Így áll fel egy kerek kép. Minden nem lesz frankó, mert akkor az a kereskedő csődbe megy :) A fentiekből kell valamilyen irányban előnyt érvényesíteni természetesen a többi rovására. Olyan mint a gumiabroncs, mindíg kompromisszum.