Keresés

Részletes keresés

bzsa Creative Commons License 1999.11.06 0 0 210
Nem tudom mennyire veszitek komolyan azt a megkötést, hogy "Pesten".
No persze Budát beleértjük, ez természetes, de pl. Törökbálint belefér?
Ott a NIKOSZ nevű taverna igen igen jó volt.
Tévedésből 2 egyforma rétest hoztak ki (spenótosat) s csak a végén jeleztük a tévedést, erre fel a számlával együtt kihozták ajándékba a korábban megrendelt sajtosat is.
A meleg előétel vegyes tál pedig nagyon ízletes, a polip roston párját ritkitja.
etna Creative Commons License 1999.11.05 0 0 209
Az MdS anno egyik törzshelyem volt.
Akkor még meg lehetett fizetni.
Most amióta megnyitották a pincéjüket, egyszer voltam. Mi tagadás, izgalmas volt, de az árak aránytalanul magasak. Persze lehet, hogy nekem van rossz elképzelésem a megfelelő árstruktúráról.

Annak idején a legjobb az a vegetáriánus ételfesztivál volt, amit salátabár néven lehetett rendelni, a padlizsán egész valószínűtlenül jó volt.
Na ezt simán megszüntették. mm a salátabárt.
De persze akinek van rá pénze, az most sem fog csalódni.
Akinek nincs, szerintem menjen a Ghandiba (Vigyázó F u 4)
vagy a Govindába (Belgrád rkp). Ezek inkább indiaiak, de a MdS-ben is van - és volt - indiai beütés.

Előzmény: DoubleBack (208)
DoubleBack Creative Commons License 1999.11.04 0 0 208
Hali mindenki !

Egy tipp.
Marquis de Salade. (bocs ha nem jól írom a nevet)
A Hajós u. 43-ban van, nem messze, az Arany János utcai metrómegállótól.
Aki szereti a bárányhúst, illetve az indiai, örmény, azerbajdzsán kajákat, annak tudom ajánlani.
Ja és vannak saját specialitásaik.
Árszinvonal kb. 2-3 khuf / koponya, de szerintem megéri.

DB

blasted Creative Commons License 1999.11.03 0 0 207
a mekdonädszba, meg a burkerfingba oda. odamenjetek
etna Creative Commons License 1999.11.03 0 0 206
Ma voltam a Montana Pub nevű helyen.
Egyelőre nyitási akció van, 550 kínálnak majdnem mindent.
A sör irreális, a kaisert és gössert ugyanannyiért csapolják, mint a szűretlen Edelweisst (400)
A pizza tésztája kissé kemény volt és sótlan, de azért nem volt rosz. Pláne 550-ért

A Marximban naná, hogy kint vannak a keleti jelképek, hisz erre épül a hely.

Nyílt egy új görög a Fővám téren.
Kipróbálta már valaki?

bakibebi Creative Commons License 1999.10.29 0 0 205
hi all,

Újabb ajánlatom : Dzsungel a Nyugatitól nem messze, a Podmaniczki utcan kell átmenni és valahol ott :))
Öten voltunk, mindenki "étkezett", 2 kancsó bor, üditők, desszertek ha jól emléxem kb 8500 a vége.

Ajánlom.

bakibebi

Ja kérdés : etna : a Marximban kinn vannak még a "keleti" jelképek ? :)))))

DéJé Creative Commons License 1999.10.29 0 0 204
Volt már egyszer a Zöld Kapu, erről egy friss élmény: az adagok valóban marha nagyok (bár én az anyu kajájának az 1/4-ét még megettem az enyém után :) ), szerintem finomak is, de a társaságban ezzel nem volt így mindenki (alig átsütött pulyka, eláztatott hb), az üdítőben tényleg van buborék (a csapolt üdítők máshol olyanok, mint a cukros víz), az árak korrektek (ketten anyuval 3500 - kaja, desszert, ital, borravaló, 8 személyre 11 és fél ezer volt).
Csak a pincérek... volt egy, aki megpróbált poénkodni, de kutyául nem lehetett tudni, hogy most komolyan gondolja-e vagy csak viccel. Kicsit inkább bunkónak látszott, mint poénosnak.

Ettől eltekintve szerintem is megér egy vacsorát.

robicsek Creative Commons License 1999.10.29 0 0 203
a Gézát eccer hallottam (lehet, nem is Géza:)
pianinó, hegedű volt a felállás
kezdték szokásos éttermi baromságokkal
aztán ahogy itták a whiskyt, egyre jobbak lettek
a végefelé hegedű/zongorára játszották a Rapsody in Bluet, akkor még bort is elfelejtettem inni, olyan jó volt (pedig a borválaszték is rulez)

a szent jupát meg eléggé relomlott szvsz

Előzmény: etna (201)
Hmmmm Creative Commons License 1999.10.29 0 0 202
A Mongolian szerintem is megeri.
Es a Lancelot is.
Marxim is.
Marcello is.
Es a Bartok B. 46. 1. em 3
etna Creative Commons License 1999.10.29 0 0 201
Érdekes amit mondasz. Szívesen meghallgatnám. Az Általad említett Géza szólózott netén vagy zongora mellett hegedült vagy netén cigányzenekaron belül??
Az igazság az, hogy egy helyre ritkán ülök be többször, mert a fő célom minél több helyet kipróbálni. De ha már ennél a témánál vagyok, hadd osszam meg veletek azt a pár helyet, ahova ezen elv dacára is visszajárok: (van jó pár közhely közte, ne vegyétek rossz néven :-)

Galgóczy - Török u 3, II ker
Marxim - Kisrókus u, II ker
Szent Jupát - Retek u, II ker.
Tanne, Budakeszi - Esze Tamás u
Club söröző - Balaton u V ker
Tokaji borozó- Falk Miksa utca (hihetetlenül pofátlan bír lenni a kiszolgáló kiscsaj, de mégis ez az egyik legjobb borozó ez s mindig meleg a tócsni. No meg csak egy ötvenes.)
s kapaszkodjatok meg, de a Centerek kitartó ellenzőjeként is a ZORBá (mamutt) - ba is visszajárok

hát ennyit mára

Előzmény: robicsek (200)
robicsek Creative Commons License 1999.10.28 0 0 200
etna, meg van a kisbudagyöngyébe (vagy volt?) egy Géza (?) nevű hegedűs is néha, hát eszméletlen jó.

A Mongol azért kicsit drágább már 1k-nál, főleg este, de igy is bőven megéri.

Budaőrsön ismeritek az Adler panziot? Rulez.

Előzmény: etna (191)
sófelhasználó Creative Commons License 1999.10.28 0 0 199
Friss élmény (mai ebéd):
Kiskakukk étterem , Pozsonyi út, egy sarokra a Jászai Mari tértől, bal oldalon:
az ételek összeállításában fantázia, elkészítve pedig éppen úgy, mintha én csináltam volna (nem azért, de ez nagy szó :-)) ).
A lencsleves ízes, finom volt, a krumplipüré nem porból készült, és szerecsendiót is éreztem benne, a rántott csibecomb zsenge volt és ropogós (a többi étel izgatóbb volt, de most gyenge a gyomrom :-) )
Szóval ajánlom nektek...(Mellesleg a szomszéd asztalnál Katona Klári ebédelt...)
sóuser
Gently Creative Commons License 1999.10.27 0 0 198
Nos, hazabeszélek, de keressetek rá a www.globopolis.com -ra! Ha ma még nem megy, akkor holnaptól!
micmaci Creative Commons License 1999.10.27 0 0 197
Budán van a XI. keruletben a Mongol etterem. Nagyon olcso és svedasztalos rendszerben lehet kajalni. Mikor legutoljara voltam ezer forint volt egy szemely reszere es a cigin es rövid italon kivul mindent tartalmazott a befizetett ezres.micmaci
mAlter Creative Commons License 1999.10.27 0 0 196
Ha még nem ajánlotta volna senki: Városház vendéglő Pest(szent?)lőrincen, (meglepő módon:-) a Városház utcában. A Park uszodától egy sarokra, ha ez mond valamit.

Nagyon kellemesen füszerezett, főleg magyar ételek. (A magyar alatt itt nem azt kell érteni, hogy zsírtól tocsog minden étel.) Az árak nagyon barátiak (600-1000 Ft), és korrekt méretü adagokat adnak (azaz desszertet már nem bírtunk enni :().

(mA)

bakibebi Creative Commons License 1999.10.26 0 0 195
Ujabb ajanlatom, bar gondolom eleg ismert hely : Old Mans. Szinte 100% , hogy tele van, igy asztalt kell foglalni. De ha valaki csak a koncertek miatt megy,- rendszeresen HOBO , Deak Bill, stb .. - akkor is erdemes beterni egy sorre. Belepo nincs, benne van az arakban. Boven :)
Hely : Akacfa utca.

bakibebi

Törölt nick Creative Commons License 1999.10.25 0 0 194
Kedves tölgy!

Nagyon örülök, hogy kipróbáltátok és hogy ízlett minden.
Egy kérdés: Miért pont ezt választottátok? Hiszen itt volt még egypár ajánlat.
Egyébként a vendéglő inkább ebédidőben van tele.
A dinnyeleves tényleg szuper. Én még szeretem a mandulás csirkelevest is.

Előzmény: tölgy (193)
tölgy Creative Commons License 1999.10.25 0 0 193
sziasztok!
örülök ennek a topiknak, innenvett vacsihelyet próbáltunk ki, a lepusztult környéken lévő Kakas éttermet (még a kocsiból kiszállni is féltünk :-) ), nos a 2 óra mulva jóérzéssel jöttünk el! Nagyon finom s.dinnyelevest és roston halacskát ettem, párom nagy tányér fácánlevest (valami fészekféle is volt benne, és nagyon gazdag ízileg is!) finom borocskákkal, párom második fogására csak halványan emlékszem, valami lecsós köritéses hus volt,de izlett az tudom! (nekem élmény volt, pl. , hogy az ételek mellé az ajánlott borfajták is fel vannak tüntetve, de hát én ritka éttermi látogató vagyok:-) ) , nos szombat este fél 8kor egyetlen vendégek voltunk, csendesen gitározott egy fiú, a pincér diszkrét, nem tolakodó,készségesen magyarázott mindent mi-miből áll stb. és végszla tizezer volt. ( a zsolnai készletek tényleg szépek nagyon). Nos nem ragozom, lényeg: jó, hogy volt honnan választanom ! kösz Nektek! tölgy
Előzmény: Törölt nick (155)
etna Creative Commons License 1999.10.25 0 0 192
Víg kínai lett belőle.
:-((((((((((((((((((((
Előzmény: Törölt nick (188)
etna Creative Commons License 1999.10.25 0 0 191
berku, köszi az infot, nem lep meg az összeg...
Jó lenne egyszer úgy rendelni Daninál, hogy ne nézze az ember az étlap jobb oldalát.

Az Etnán nem jártam, biztos szép lehet.
Voltam viszont az ETNA vendéglőben a Rózsakert bev kp-ban.
Nem volt rossz, már amennyire egy ilyen tálcatologatós hely jó lehet.

S akkor még egy ajánlat, ami azt hiszem eddig nem szerepelt:
Kisbuda gyöngye.
Kenyeres u, III ker

Zongoraszó, Monarchiabeli hangulat, elit felszolgálás, esztétika, választék. Persze mindez nem túl olcsón, de annyiból mint a Daninál (fejenként 5-6000 ft)itt is igen jól lehet enni.
Az adagok nem túl nagyok, de itt nem is az a cél, hogy az ember hülyére egye magát. A vegyes előétel (libamáj, kaviár és lazac külön-külön egy egy pirítóson - ha közhelyesen is hangzik, de) fennséges volt - a báránygerinc meg pláne.

Előzmény: berku (189)
coronita Creative Commons License 1999.10.25 0 0 190
Ha tényleg jót akartok kajálni, feltétlenül menjetek el a Kosztolányi téri Rolling Rock Caféba. Mexikói és amerikai kaják közül lehet válogatni, kb. 1500 forintból degeszre ehetitek magatokat. Egy "normál" adag úgy jó másfél adagnak felel meg, és eszméletlen jó főznek. És nem is beszélve arról, hogy egy csomó féle jó sör közül kell választani!
berku Creative Commons License 1999.10.25 0 0 189
etna,
hát, mi nem nagyon fogtuk vissza magunkat, miután a férjem elszámolja a vacsit repiktg-nek...
A részletekre nem emlékszem, összesen olyan 12 e Ft-ot fizettünk, 2 előétel, 2 főétel + a bor. (Ez utóbbi elég jelentős tétel volt.) A csiga pl. 1400 Ft körül volt, de ennél persze van olcsóbb előétel is.

Off: jártál is az Etnán? :-) Mert én ezen a nyáron igen, nagy élmény volt.

Előzmény: etna (187)
Törölt nick Creative Commons License 1999.10.23 0 0 188
Liszt Ferenc tér, Zeneakadémia bejáratával szemben. Pár éve - rövid időre - átalakult magyar halvendéglővé. Művésziek és felségesek voltak az ételek, ahhoz képest alacsonyak az árak, nem volt közönség. Szurkoltam, tönkre ne menjen. Nem tudjátok hová lett?
etna Creative Commons License 1999.10.23 0 0 187
1. Tanne
Vegyes.
Elég soxor voltam ott, 1998 eleje óta.
A kiszolgálás szerintem túlontúl kimért, bár van egy sereg pincér s jó pár jóindulatú közte. KIfejezetten kedvesek és szolgálatkészek és kifejezetten barmok is.
A kaja minősége sem homogén: van ami kitűnő - általában a kemencében sült dolgok s van ami gyengus - a halteppertő pl soha nem volt friss.
De tényleg akkora a választék, hogy nem gond kikerülni ami nem igazán jó.
Továbbra is fogok oda járni, de különösebb rajongás nélkül. Nem egy olyan hely, amit az ember "szeretni" tud. Mint mondjuk a Galgóczy vagy korábban a Paletta.
(Igaz, a Galgóczyban sem voltam egy éve, ami nagy idő, az alatt megváltoz6 egy s más)

Ja s még egyet, ami engem ugyan nem befolyásol, de másokat talán igen: egy barátom mesélte, hogy a Tanneban volt már tömeges ételmérgezés.

2. Berku, jó lenne, ha árakat is írnál, érdekelne, hol tart most a Dani. Már eltelt egy kis idő mióta meglátogattuk. Előre is kössz.

Előzmény: kenguru (184)
etna Creative Commons License 1999.10.23 0 0 186
Gondolom, a kérdés a két koreai vendéglőre értendő.
Nos a Dohány utcai elég érdekes volt.
Történetesen egy jól menő vállalkozás egyik fő embere hívott meg s nem kellett az árakat nézni, hát nem kis pénzt hagyott ott. (3 ember után valahol 15000-20000 között- nagyon diszkréten intézte, a számlát nem láttam.), de van elérhető, sőt egész kedvező áron minden nap egy szűkebb választék.
A másikban nem voltam. Drága hely hírében áll.
Említettem még a Fő utcai koreai mellett levő Ressaikost - nos azt én megfizethetőnek ítélem, 5000 ftból két ember kényelmesen kijön. De ha nagyon spóroltok akkor 3000-ből is. Itallal együtt persze.
Beszkárt vendéglő... mond valakinek valamit?
Kellemes élmény volt. A Tunyogi Rock band szólt a háttérben s nem rádioó, ami eleve plusz pont, 5letes dizájn, tisztes adagok, bőven megfizethető árak. Legtöbb főétel körettel együtt 1000 alatt.

Ja persze, a felelhetőség: Akácfa utca, nem messze az Old Manstől.
Üdv

Előzmény: bakibebi (185)
bakibebi Creative Commons License 1999.10.22 0 0 185
Etna : az általad leirt két helyen milyen árakkal találkozhatunk ?

Elore is koszi :

bakibebi

kenguru Creative Commons License 1999.10.22 0 0 184
Voltam a Budakeszi Tannéban, nem tudom volt-e már szó róla. Egy svédasztalos menü 1500, csak előre be kell jelentkezni, és szólni, hogy svédasztal lesz. Igazán jó és finom választék, udvarias kiszolgálás, nekem bejött.
berku Creative Commons License 1999.10.22 0 0 183
Köszi a leírást a kriziáról! Egyszer majd kipróbáljuk, és ezt a koreait is, tényleg izgalmasan hangzik.
Időközben elmentünk a Chez Danielbe. Meglepődtem, mert kisebb, mint gondoltam, de szerintem nagyon barátságos. (Tényleg érdemes asztalt foglaltatni.) Daniel most is mindhárom szerepet betöltötte. Előételnek csigát ettem -életemben először- finom volt, csak a tengeri herkentyűkkel ellentétben itt nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy mit is eszem. (Túl sokat láttam otthon a kertben...) Főételnek pedig szarvasgerincet szarvasgombával, nagyon ízlett, különösen a gomba, ilyet sem ettem még korábban.
Újra megfogadtuk, hogy legalább egy hónapban egyszer elmegyünk vacsorázni. Úgy vagyunk vele, ha nem figyelünk oda, elrohannak a hetek, pedig érdemes néha kimozdulni.
Előzmény: etna (180)
etna Creative Commons License 1999.10.22 0 0 182
A két általam is ismert koreai helyet már belőtték a kollegék.
Az egyik a Seoul House a Fő utcában a ressaikos nevű egész jó görög vendéglő tőszomszédságában (Konyha szempontjából talán a legjobb görög Pesten).
A másik a Senara,(Dohány u) amit volt szerencsém meglátogatni és zseniálisnak bizonyult.
Sok helyben sütendő grill étel van, Kihoznak pl. marhanyelvet vékonyra szeletelve, citrommal meg mindenféle salátával, ízesítővel s magad sütöd meg.
Nagyon izgalmas.
Előzmény: csepp (159)
etna Creative Commons License 1999.10.22 0 0 181
A MOB-ba 94 tájt jártam elég sokat, de a nemrégiben is megfordultam arrafele, még mindig egész jó. S az valóban nagy előny, hogy magad mixelheted a pizzát. Ebben a műfajban tudom ajánlani a Mérleg utcai pizzázót is, ha még létezik, az olcsóbb is, meg a Királyi pál utcait.
Van még egy MOB a Dob utca elején is, a Greenslanddel szemben.

Kissé morogtam annak idején a MOB-ra, mert a legpocsékabb kimért bort (akkoriban decije átlagóhelyen 10 ft volt) képesek voltak 30 ft-ért árusítani.
De a pizzájuk, az igen.

üdv

Előzmény: Janibacsi (175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!