Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Lassan készülök a szezonra. Előkészettem a szivattyúnak a helyet, vettem OSB lapot, építek egy kuckót a "tehnyikának", hogy ne ázzon, és süsse a nap.
Viszont szerintem ereszt a medencém, mert folyamatosan víz van a legalacsonyabb pontnál az oldalán. Nem veszélyes, mert nagy vízveszteség nincs, de azért zavar. Sajnos csak kibontás után (és ha elég meleg lesz a víz, hogy belemerüljek) tudok majd intézkedni a javításra.
Ez az, hogy reménykedsz és nem vagy benne biztos:))
Be kell vizsgáltatni és kész. Ha már eddig nem barnult be a vized a vastól, akkor ezek szerint Neked félig szerencséd van. Nálam a betont is képes elszínezni, max 30 perc alatt tiszta barna a víz a levegőn. Szóval csak óvatosan locsolok vele, autóra és medencébe nem jó.
Én belekezdtem...A mai nap aljzat kiegyenlítéssel telt el,és aljzat szigeteléssel.
A holnapi nap gépészet és napkollektor összerakással folytatódik,elvileg holnap már a víz is mehet a medibe.
Kisérleti jelleggel indítottam a medence projectet,mert a haveroknak május 1-re medence nyitó partyt ígértem,pacallal meg minden finomsággal.Kíváncsi leszek hogy a napklollektor és a szigetelés hogy dolgozik.
Sziasztok! Két hete láttam a Károlyi kertnél műanyag, kisméretű (átmérő 2,7m) medencét, amit nem kell leásni, csak valahová letenni, és körbe lehet lambériázni. Sajnos csak 0,75 m mély. Van benne műanyagból lépcső és pad. 350 eft-ért volt kiiíva. Csak azért írom, hátha valakit érdekel, mert én is gondolkodom rajta, hogy fémvázast vegyünk, ami kicsit nagyobb, kicsit olcsóbb, de azt még össze kell pakolgatni, meg a fólia is elszakad időnként, amit cserélgenti kell, vagy legyen a műanyag "lavór", ami legfeljebb csak kifakul az idő múlásával, meg egy kicsit kisebb, mint amilyet szerettünk volna....
Eladó egy homokszűrő, 4 utas, motorral. 7x3,6-os merevfalú medencéhez haasználtam 3 szezont . 1 éve nem használtam.A medence felszámolás alatt van, azóta a szűrő garázsban pihen. A motor, a szűrő, viztelenítve lett. Ajándékba adok hozzá bekötő csövet, és kimaradt vegyszert. Ára :23.000FT
Nagyon régen írtam ide, de 2007-ben a TI segítségetekkel lettem medence tulajdonos:-) Most 5-év szezon után a 366*91 medendét lecserélném. Puha falu volt, és szerintem tavaly engedett a pereme, és persze nem tudom hogy hol:-( Most egy merevfalura gondoltam, de a talaj nálunk puha. Szerintetek az biztosabban állna mit a másik? KB: 2cm volt tavaly benne a víz különbség, de a páromat az is zavarta:-) Most a 366*122 néztem ki. Köszi előre is Cimce