Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133022

Maga a munka nem olyan nagy, alkatrész is akad hozzá minden szervizben, legfeljebb monitorokat sokszor nehezebb szétszedni, mint egy TV-t. Jobban le van árnyékolva, nehezebb hozzáférni az alkatrészekhez stb. Monitorokat én nem is nagyon szoktam vállalni, csak TV-t, illetve régebben videót, így fogalmam sincs, mennyiben tudsz megegyezni a környékeden valakivel. Vállalkozó esetében ez nyugodtan lehet alku tárgya, figyelembe véve a készülék értékét is. (Csak nyilván mindig előre kell alkudni, a munka elvégzése után már nem illik.)

Ez már szerintem nem nagyon fog magától megjavulni, pláne így, hogy a hibás alkatrész miatt minden kapcsoláskor olyan impulzusokat küld lemágnesező tekercsre, amivel inkább felmágnesezi.

Szokott olyan is lenni, hogy a relé (ami kattan benne) valamelyik lábánál meglazul a forrasztás, így a bizonytalan érintkezés miatt nem tud előállni az a lecsengő szinuszhullám, ami normális esetben a demagnetizálást elvégzi, a hőre növekvő ellenállású PTC segítségével.

Ebben persze az is benne van, hogy amikor néha átmenetileg megjavul az érintkezés, ki is tisztulhat a kép. Kérdés, meddig.

Ez egy annyira "bonyolult" áramkör, hogy van benne sorosan három alkatrész: relé, PTC, lemágnesező tekercs. Ez kapcsolódik a 230 V-ra, úgyhogy sok hibalehetőség nincs.

Előzmény: bela300 (133020)
bela300 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133021

Kivitelezhetetlen.Nincs külön degauss gombom,csak az oldalsó menü gombsorral tudom előcsalni,tehát kikapcsolt állapotban nem férek hozzá.

Előzmény: Qkorica (133008)
bela300 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133020

Így van,kattan csak éppen alig "zizzen",legalábbis a korábbi időkhöz képest,tehát hatása nem nagyon van.Minimális amúgy mindig van azért,de ez inkább csak abban merül ki hogy némileg újrarendezi az elszíneződött területeket.

Egy tévészerviz szerinted mennyiért és mennyi idő alatt orvosolná a problémát?Mekkora munka ez a PTC csere,látsz rá esélyt hogy odavisszük és fél óra után már el is hozhatjuk?

A másik meg,hogy máshol is megkérdeztem a problémámat és ott azt mondták hogy magától is el fog múlni.Szerinted is lehetséges ez?Ha igen,mégis mennyi idő alatt?

Előzmény: Törölt nick (132998)
Jahno Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133019

Ebből is csettopikot kellene csinálni :-D

Előzmény: Garfield007 (133018)
Garfield007 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133018

Nem, abszolút nem kell ide leírni és már jó hosszú ideje, mert mindig jön egy okosabb és elmondja mi a még jobb. Ha meg leoltják, hogy hülye volt, akkor még neki áll feljebb. Így valóban sokkal egyszerűbb a privát út.

Te iszol rá egy sört és elfelejted, más meg másképp vezeti le a hülyék által kiváltott feszültséget vagy inkább elkerüli.

Előzmény: Jahno (133017)
Jahno Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133017

Ha már annyira segíteni akarsz és ingyen, akkor ide írd, mert hatékonyabb és több embernek segít.

Előzmény: Qkorica (133015)
B Pali Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133016

Végül addig nem nyugodtam, sikerült meghallanom saját magam és begerjedni :) a Misland által javasolt "figyelés bekapcsolása" opcióval. A hangerőkkel kellett kicsit játszadozni. Realtek HD audió, alaplapi.

Előzmény: B Pali (133012)
Qkorica Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133015

Én, általában, nem a fórumozok szoktam megszólítani, hanem mindig egy konkrét személynek írok. Ezzel is lehetőséget adok neki, hogy eldöntse, válaszra méltat, vagy figyelmen kívül hagy. Míg a mellékelt ábra azt mutatja, hogy egyes fórumozok kéretlenül is belepofáznak olyan dolgokba, amihez semmi közük. Ezt azért írtam, hogy ne kelljen nézegetned a korábbi epés megjegyzéseimet, íme, itt egy friss, ropogós is.

Az, hogy 15 éve fórumozol, ne érdem, hanem állapot. Éppen 15 éve léptünk be a NATO-ba, és még nincs 15 éve, hogy az EU tagja vagyunk. Ebből is látszik, hogy sok minden változik….

Ha ez megnyugtat, én is még a múlt században regisztráltam. Viszont azt is eldöntöttem, hogy már nem keresek új társat, olyannal sétálok, amilyen van. Mivel jóval az átlag feletti nyugdíjam van nem pénzért segítek azoknak, akik igélylik, hanem hobbiból, ingyért.

És végül köszönöm az etikett tanácsaidat, de úgy látom, figyelmes olvasás után, hogy lenne ott egy – két pötty, amit te is megszívlelhetnél.

Nálam megnyerted a piros x-et. Kérlek, tedd velem te is ezt.

Előzmény: Törölt nick (133014)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133014

Hagyjuk ezt, hogy én mire veszem a fáradságot... Feltalálták már a bővített mondatokat is, te dobsz be itt folyton ilyeneket, hogy írjon levelet a fórumozó.

Mire fel írna levelet, amikor választ vár valamire? Vagy akkor indokold meg, hogy miért írjon, mint ahogy én is tenném, ha valami speciáis okból azt látnám jónak.

Nem tegnap kezdtem fórumozni, régebben ide is sokat írtam, más néven. De ilyen fazont nem nagyon látni sehol, számítógépes fórumokon, aki ennyire rá van gerjedve a levelezésre.

Láttam némelyik korábbi epés megjegyzéseidet is, mintha kimondottan rosszallanád, hogy a fórumozók elrejtik a címüket. Arra következtetek ebből, legszívesebben tolnád mindegyiknek az emailt, ha lehetne.

Csakhogy a fórumozás nem erről szól, én kb. 15 év óta nem ehhez vagyok szokva.

PH-fórumon például kimondottan utálom, hogy nem lehet tiltani a privát üzeneteket. Az ember hobbiból fórumozgat, válaszol, amire tud, amihez éppen kedve van. Még az aláírásomban is utalok rá, hogy ne írjon senki privátot.

Ennek ellenére, időről-időre, mindig megtalál valaki, aki kiszúrja, hogy értek valamihez, de nem ám a topikban kérdezné (ahol az válaszol, aki éppen tud, akár én is), hanem ő privátban büntet, olyan dolgokkal, ami esetleg pont nem érdekelne engem. Ha netán szóvá teszem, akkor persze ő van megsértve, úgyhogy  inkább már csak ignorálom az ilyet.

http://www.tutorial.hu/forum-etikett/

- Regisztráció után nem kezdjük el a tagokat privát üzenetekkel bombázni, hogy “Kovács Pistike vagyok és sürgősen segítségre van szükségem úgyhogy vegyél fel ezen és ezen az MSN címen, majd segíts megoldani a problémámat csetelés közben”.

A fórum arra van, hogy írjunk bele, nem pedig társkeresőként szolgál. A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni.

Előzmény: Qkorica (133002)
panabubus Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133013

Hab a tortán, amióta felraktam ezt az AmpliTube programot, anélkül is szól direktben, ha csak rádugom :) De hát maradjon ez a "W7 rejtélyek" c. TV sorozat titka :)

Előzmény: B Pali (133012)
B Pali Creative Commons License 2014.09.21 0 0 133012

Ok hát ezek a lehetőségek erősen hangkártya/chip függők. Nem is az eredeti problémádra írtam. :) Én is próbálkoztam, hogyan lehetne megoldani, hogy a mikrofon jelét erősítve halljam vissza, de nem jött össze. Ez persze mikrofonnál nem is nagy baj, mert szinte biztos gerjedést okozna. Egy pick-up-nél viszont nem.

Előzmény: panabubus (133011)
panabubus Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133011

Hát, ebbe csak egy van. (Pontosabban három, de az a Genius féle izé. És egy jack-en keresztül kapja a kimenetet.)

Itt a gond az volt, hogy hába volt a "ződ" aljzatba dugva, hang nuku..  A Slim Drivers is hiába talált frisebb drivert a hangkártyához, akkor is "kussolt".

A "bal és jobb első"-be kellett rakni a pipát (úgy kaptam rá tippet valakitől) és a Realtek Audio Manegerben most is a "fekete" aljzat az aktív. Legalábbis  a coffer szerint. :S 
Amivel őszintén: el is vagyok, csak hangja legyen Torrente mesternek, vagy másik kedvencemnek :)

Előzmény: B Pali (133010)
B Pali Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133010

"W7 alatt is az első hangszórókat kellett nála nyugtázni ahhoz, hogy a keverő hangja szóljon - miközben nincs is front panel a gépben :))"

Az első hangszórónak nincs köze ahhoz, hogy van front panel vagy nincs. Alapból 5+1-es a hangrendszer, és ha két hangszórót dugsz bele (akár elől, akár hátul), akkor azokból a két első csatorna szól ezeken.

Előzmény: panabubus (132999)
panabubus Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133009

Persze hogy nem ez. De nem koncertezni kell. KIpróbáltam, mit vettem, kb. ennyi. Meg néha beszállok majd Marvin mellé az Apache-ba, háttér-elqrós zenésznek :)

Misland, köszi a segítséget, valahogy csak összejön. Meg hátha azért valaki szintén érdeklődik hasonló után (ld. fórum-okulás stb.)  az AmpliTube  elég jó lett, vannak benne jó opciók is.

Persze a szomszédok ablaka megmarad,  a húroknál D-től felfelé hellani, hogy valóban nem erre való a PC :)

Előzmény: Jahno (133004)
Qkorica Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133008

Fizikailag kapcsold ki a monitort, várjál 10 percet, és úgy kapcsold be, hogy közben nyomod a degauss gombot.

Előzmény: Qkorica (133003)
Qkorica Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133007

Az egy másik pálya. Tanítani nemt tudok jól, de ha itt van az illető előtte mutatom meg, hogy mit és hogyan csináljon. Vagy megjegyzi (tanulja) vagy nem, de lesz egy működő gépe.

A mailben írt segítség abból áll, hogy hol ér el engem....

Előzmény: Jahno (133005)
gepesz Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133006

" Mondjuk az más kérdés, hogy mi titkolni valójuk van...."

Van a fenének. Ide is ki szoktam írni egy kis torzítással. Egy időbe tele volt a fiókom spammal.

Akkor volt valakiknek divat a címgyűjtés.

Amit írtál, hogy ingyér, azt tanúsíthatom.

Csak a távolság miatt nem éltem vele. És egyébként is szeretem a kihívásokat. Az nem szórakoztat, ha valaki megcsinálja. Szeretek én kínlódni vele. Van itt segítség. Még eddig minden megoldódott ennek a fórumnak a segítségével.

És nem mellesleg tanul a vén hülye.

Jahno Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133005

Miért nem fórumon? Akkor más is tanulna belőle, vagy piros. Meg tényleg minek mailban írogatni segítséget?

Jahno Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133004

Gitárnak eleve nem ez a jelszintje és különben is hagyjuk már, megint olyat szeretnél összekötözni olyannal, ami nem erre való és nem abban a formában. Venni kell hozzá egy mini erősítőt. Tudom, az nem az igazi, de legalább drága. Ez ilyen.

Qkorica Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133003

Mozgasd meg a monitor hátulján a csatlakozot (esetleg levesz + visszarak)

Előzmény: bela300 (132997)
Qkorica Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133002

Ha, esetleg, vennéd magadnak  a fárdtságot, akkor rájönnél, hogy azoknak írok ilyet, akik segítséget kérnek, de nem publikus a címük. Mondjuk az más kérdés, hogy mi titkolni valójuk van....

Szóval, akikkel már ilymódon kapcsolatba kerültem, megerősíthetik, vagy cáfolhatják, hogy mennyi üzletet szereztem innen.

De talász egy x betüt a nevemmel egy sorban, használd.

Ilyen tartalmú levelet szoktam küldeni:

Szia!   Hozd el a gépet és megnézem, csinálom neked.(Ingyért)   Üdv:   xxxxx 06-309-... ...   BP, XIII: ker

Nagy üzlet mi?

Előzmény: Törölt nick (132996)
panabubus Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133001

Az nálam nincs. A sztereó keverőt sem mutatja, és itt aktiválni sem tudom, mint pl. az XP alatt :(

Közben azért gúgliztam, hogy valamennyire önálló is legyek. Valami amplitube progit ajánlanak az egyik helyen, most épp azt próbálom üldözni.

Előzmény: Törölt nick (133000)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.20 0 0 133000

Bár én úgy emlékszem, alapból is össze lehetett gerjeszteni a rendszert (vagyis a hangszórót a mikrofonnal), de azért nézd meg a következőt, a figyelés opciót próbáld bekapcsolni:

panabubus Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132999

Sziasztok, eskü, hogy nem trollkodás. :D

Egy olyan dologban kérnék tanácsot, amitől komoly informatikus szerintem rendesen be is rághat...:

Vettem egy gitárt a bolhán nem rossz áron. Szerettem volna letesztelni itthon, így a kimenetét összekötöttem a PC-vel. Soundforge felveszi a hangját, MS hangrögzítő szintén, tehát elektronikailag OK.

Valakinél láttam egyszer, hogy a számítógéppel összekötve, menet közben lehetett is hallani a hangját.

Tehát, a PC-t kvázi erősítőként  használta. Ittr ez nem műxik, akár a vonali bemenetre kötöm, akár a mikrofonra. (Utóbbi esélyesebb lenne, mivel nagyon kicsi a kimeneti jel)

Hogy lehetne megoldani hogy "real time"-ban hallható is legyen?

(Sajnos a Gigabyte hangcenter elég necces amúgy is, XP alatt is, W7 alatt is az első hangszórókat kellett nála nyugtázni ahhoz, hogy a keverő hangja szóljon - miközben nincs is front panel a gépben :) )

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132998

Monitorban valószínűleg cserélni kellene a demagnetizáló áramkörben a PTC-t (pozitív termikus karakterisztikájú ellenállás).

Ha jól értelmezem, hallatszik a relé kattanása, de nem változik semmi. Van ilyen, hogy egyszer rákapcsol, de épp abban a pillanatban megy tönkre a PTC, amitől elkeverednek a színek. Utána meg már hiába kapcsolgatod, hibás PTC-vel hatástalan.

Ez mondjuk nem Windows téma, de én nem mondom, hogy írj levelet, és hozd be a szervizembe, miután én csak hobbiból fórumozom, nem üzleti célból, illetve valószínűleg lakóhely szempontjából sem állna össze a dolog.

Előzmény: bela300 (132997)
bela300 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132997

Sziasztok!Megint én,mert lett egy másik problémám is.

Szóval,mit tehetnék a monitorom színeinek helyreállítása érdekében hogy ha a degauss nem működik?Pontosabban működik elvileg,csak éppen hiába nyomom meg mert nem tünteti el a monitor szélein lévő zöldesedést ill. lilásodást.Így néz ki most a kép,amikor elvileg homogén pirosnak kellene lennie:

Egyébként tegnapelőtt kezdődött a dolog,amikor most nem részletezett okokból (mert hosszú és úgy is lényegtelen) megnyomtam a degausst.Akkor bezzeg működött,és el is állította az addig tökéletesen működő monitort :-( Azóta kínlódok vele.

Samsung SyncMaster 795MB különben a monitor típusa.Köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132996

Szerintem baromi unalmas ez a levelezési mánia, az ember nem azért fórumozik, hogy levelezzen.

Vagy akkor írd oda, hogy üzletszerzési céllal látogatod a fórumot, pénzért akarsz számítógépet javítani.

Csak azért, hogy tudja a delikvens, mire számítson. Ez így korrekt.

Előzmény: Qkorica (132995)
Qkorica Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132995

132992

Előzmény: -Smiley- (132993)
Gorcsev Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132994

Aida vagy siw megmondgya pontosan.

De a legfontosabb a hálókártya drivere...

Előzmény: -Smiley- (132993)
-Smiley- Creative Commons License 2014.09.20 0 0 132993

ja, várj tovább tetézi a problémát, hogy ez a sz..r windows eltüntette az összes alaplap meg minden típust, ráraktam valami kémprogram írtót aztán valamit leírtott szóval nem látszik az eszközöknél az alaplap típusa :(

Előzmény: Qkorica (132992)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!