Másrészt nekem is ez a véleményem. Kérdeztem hogy betegség külső tüneteket produkált e.Erre elekedzi megetette két óra múlva meg megdögölve találta. Nekem egy picit gyanús a dolog. Nem azt mondom hogy a kipurcant nyusziról küldjön képet de nekem sántít a dolog. Meg folyamatosan alkudozik .... tudom a pénz dolog mindig elég kényes téma elsz a nyulászatban de úgygondolom korrekt áron egézségeseket adok el. Érdekes egy eset még nem tudom kárpótoljam vagy konsatáljam neki nem az én hibámból lett a nyuszi beteg illetve halott ( ha egyátalán halott ....)
Sziasztok! Össznépileg intéznék egy kérdést. Múlthéten eladtam egy belga óriás lepketarka keverék anyától és egy fajtatiszta lepke tarka baktól származó kis bakot. Trisulmixes kezelést kapott előtte egy héttel. Szépen evett semmi baja nem volt. Erre egy hetéttel az eladás után írja a " kedves" vásárló hogy kipurcant a nyuszi. Ez engem kissé váratlanul ért mivel eddig hál'istennek nem történt még velünk ilyen . Az alomtesója aki még nálunk van él és virul a mama szintén nemrég adott életet egy 8 as alomnak. ( egy hete még a mama mellől vettem el a kölyköt így ha baja is lett volna, akkor az anyának is ) Nem is korán lett leválasztva 7 hetesen és mivel ketten voltak az alomba hatalmasak lettek addigra. A srác állítása szerint nem adott neki semmi olyat amit nem kéne ( fonyasztott lucerna és magkeverék kukorica nélkül volt a menü) . Kérdem én most a srác csak át akar verni és egy másik nyulat kunyerálni vagy tényleg én hibáztam és valamit innen vitt magával a kisnyuszi amitől megdöglött. ( van kb 30 nyúl ugyanúgy ugyanazon a kaján almon tartva és azoknak furamód semmi bajuk...)
MEGJELENT A FELVIDÉKI NYULÁSZ NYÁRI SZÁMA! Hasznos tudnivalók 32 oldalon. Az egyetlen magyar nyelvű nyulászmagazin Szlovákiában ! Ára: 4 EUR postadíjjal együtt! Rendelés: SMS: 0908 069 514 vagy felvidekinyulasz@indamail.hu
Sziasztók Lív Évi gratula a kicsikhez :) Én is szemtanúja voltam tegnap egy ellésnek :) Nagyon bensőséges látvány volt:) Ami külön örörm hogy ettől az anyától az előző és egyben első ellésből kettő született, most meg csak úgy nyüzsizik a fészek :)
Hát nem tudom én inkább hiszek a saját és a tenyésztő társak tapasztalatában mint a szakkönyvekben.
Nálam a jó anya az nyáron is jó anya és van bőven teje -a piciken látszik egyérteelműen.
"hőmérséklet rontja az anyanyulak tejtermelését, a fiókák szopasi kedvét" (?) Szerintem a fiókák szopnának ezerrel bármikor ha az anyjuk hagyná őket akár reggeltől estig hidegben kánikulában:o)
Nálam a táp fogyás sem esik vissza. Ugyan úgy kétpofira esznek mint máskor.
Szerintem lehet a különbséget a méretben kell keresni. Hiszen Te nagy nyulakkal foglalkozól én meg törpékkel.Nálad fontos a minél jobb kondi, súlygyarapodás nálam pedig a szintentartás.
Ha jól gondolom Thüringiai, Isabella és Feket nyuszik biztos lessznek, de a sárga se kizárt, habár a bakod tesójának a Thüringiai bakomtól lett sárga kabátosa is!
Nemrég regisztráltam, bár régóta olvaslak Benneteket. A színgenetika a mániám, kérdezzetek nyugodtan :)
A várható utódok: fekete 25%, kék 25%, kék türingiai(isabella) 25%, türingiai 25%. Ha mindkét szülő egyszínű, akkor nem lesznek kabátrajzosak a kicsik sem.
Sziasztok, gondoltam megosztom veletek a jó hírt, hogy a kék lepketarka anyuka mára meglepett 10 picike kis kék lepkével. Remélem mindet rendben felneveli és szépp nagy lepkék lesznek! Képeket pedig később csinálok :)