Netán próbaidős ingyért cucc, vagy belementél egy ajánlatba?
150 giga az persze egyfajta korlát, de mint utaltam rá, meg kell küzdeni érte.... És hogy bit vagy bájt, egyáltalán nem mindegy!
Ha tűzfal nincs, viszont vírus sincs szerinted (ebben nem lennék olyan biztos), hát előtte tuttira tesztelném a rendszert, naprakész eszközökkel. A Sebességről: a kapcsolat ADSL szinten vagy tudja a beállított értékhez közelit, vagy már a modem kezd el riasztani kapcsolatvesztés okán, ha vonali balhé van.. Ha vonalin túli, azt a szolgáltató tudja kivizsgálni. (vonalit, ill. vonalon innenit bizonyos modemekkel magad is.)
A lerablásról: netán éppenhogy az elmúlt tíz évben éppenhogy nyomták a pénzt a dolgokba, hogy kielégíthessék az igényeket. Osztán ha kezd visszajönní, hát maffiát kiálltanak egyesek.... És netán ezentúl is nyomják bele a pénzt, merthogy momentán 47 ezer millióról olvashattunk. Beszállnál a finanszírozásba? :-)
És végül: Wlanon is megoszthatod, ha családon belül marad. Már ha ott marad....
Nem tudok nyári balhéról,egyáltalán december óta van otthon netem - felkínálták, elfogadtam, egye fene... A 150 GB-tól (bájt, byte) állati messze vagyok. Tűzfal van, vírus nincs, p2p-zni meg meg szoktam...nem ebben szokott fenállni változás, hanem a sebességben. 68kb (bit), nincs félreértés. Veled meg semmi bajom, sokkal inkább egyes szolgáltatókkal, bár a "posta" újabban kezdi meghálálni azt a tíz évet, amíg rabolt mint az állat...lehet, hogy nem ez a szándéka, de én jóindulatúlag így értelmezem. Szóval - visszatérve az 1. sz. kérdésre - megosszam-e a nethasználatot, avagy nem....milyen pech, hogy WLAN-on szeretném kétfelé osztani. Máris bűnöző vagyok:))) Ja ,és a balhézást nem szeretem. a., IGEN b., NEM
No most itt képbe jön, hogy említesz egy valamely letöltési sebességet. Milyen körülmények között mérted? Hitelesen, azaz egyedi géppel, tesztazonosítóval/tesztjelszóval, kikapcsolt tűzfal/védelem mellett (tesztjelszó nem megy a netre, csak a tesztszerverre, szóval külső támadás veszélye felejtős, vírust sem küld a tesztszerver).
Szóval mondasz egy 68 kb/s-ot. Na most kilobit, bagy kilobájt??? Merthogy nem mindegy!!! Mert a garantált az kilobitben van megadva. Na most ha hitelesen 68 kilobitet mérsz, akkor bejelentés, kivizsgálják, helyreteszik. Ha nem hitelesen mérsz, meg bit/bájt izé is van, akkor aszondom: 68 kilobit nem tévesztendő össze a 68 kilobájttal, mert az 500 k fölött van, ráadásul mondjuk egy router mötötti géppel, ami mellett egy másik gép DC-zik, netán fertőzött gép, ahol a virnyák zabálja a sávszéled....
Ha T-online-os előfizud van, gyere panasszal a polifórimra. Megszagértik a fórumtársak.
Nos akkor nagggyon lemaradhattál a nyári balhéról....
Állandóan használod tipikus használat szerint, vagy állandóan használatban van, netán a lépcsőházbeli összes lakásra leosztva, persze fullra p2p-ileg?
Extrém: Havi 150 Gigabájton felüli rendszeresnek nevezhető - egy éven belül háromszor - használatot nevez az ÁSZF extrémnek. Ekkor felhívja a figyelmedet, netán ajánl más csomagot, végső esetben felmond. (150 gigáért azért meg kellhet küzdeni, köztünk legyen mondva....)
A "nem akarom érteni"-re meg gondolom olyan válasz lehetséges, hogy az ÁSZF módosítás meg lett hírdetve, egyetnemértési határidőt egyúttal megjelölve. Éltél vele? Ha nem, hát beletörődtél.... Asszem a módosítást a hatóság sem dobta vissza, ők momentán megértették....
Hát igen...
Jártam zöld barkassal, bordó ducatóval, most fehér fiorino.... (biztosan érted ebből: nem ma kezdtem...)
Mondjuk Postának már a legeldugodtabb helyen a legöregebb néne sem nevez, max. matávnak, de azt rendre.
Egy-két "lepostázás" még belefér, főként ha arra gondolok, hogy ideolvasva kapok itt némelyektől/egyesektől hideget-meleget, maffiabérenc-mocsok-szemetet, szóval a postát emlegetni a szivemet melengeti...
EXTRÉM az én olvasatomban az, amikor az 1M/128k ADSL by téonlájn letöltés irányban mutat 68kb/s - ot. Nem ritkán...és szemben a szerződött minimum 192 kb-tel....
Köszönöm! Ezt az "extrém használatot" kibontanád egy kicsit? Egy korlátlan hozzáférésnél mi lehet extrémebb annál, mint hogy állandóan használom... Sejtem én, hogy az adatforgalomra gondolsz, de ezt mondjuk "NEM AKAROM ÉRTENI":)) Análisinkább, mert a szerződésben ilyen nincs.
A szolgáltatók egyes csomagjaikban azt definiálják, hogy egyidőben csak egy bejelentkezést tesz lehetővé.
Ez lehet egyetlen gép, lehet egy gép, amin működik az internetmegosztás akárhány gép felé, és persze lehet router is.
Mindhárom esetben egyetlen bejelentkezéssel élsz a szolgáltató felé.
Hogy a router mögötti gépek forgalma megkülönböztethető-é, azt csak vélem hogy igen, de nem hiszem, hogy erre figyelne bármely szolgáltató is.
A szolgáltatók azt szokták kikötni, hogy háztartáson kívülre a netkapcsolatot megosztani súlyos szerződésszegésnek minősül, azonnali felmondással járhat, súlyosbítva kötbérrel, az addig igénybevett kedvezmények fisszafizettetésével.
Persze vannak balfasz júzerek, akik a wireless routerüket védtelenül hagyják, oszt a szomszéd is simán rajtuk keresztül netezik. ;-)
T esetén arról se feledkezz meg, hogy bevezették az "extrém használat" fogalmát.
És ez bizony egy többfelé megosztott gyors neten összegyühet/visszaüthet....
Üdv Néktek szakemberek! Van egy láma(?) kérdésem: olyan téonlájn ADSL-em van, amire a szerződés szerint egyszerre csak 1 gép csatlakozhat nethasználat ürügyén. Ha én most mégis kettőt (!!!!!!!!!!!???????????) kapcsolok rá routerrel, akkor - ki lehet-e ezt nyomozni? - ha igen, akkor ki törődik vele? - esetleg létezik olyan router beállítás, ami ezt technikailag megakadályozza? ...én úgy gondolom, hogy ha ez most nem is érdekel senkit a Postánál, akkor is jön egy rossz negyedév, és az egyik lángeszű és pallosöklű menedzserkezdemény utána fog nézetni, hogy "...ugyan kik rontják a mi kis majdneúgyisveszteséges üzletünket.?". Szerintetek?
Köszönöm a tanácsot, majd megpróbálom. De elöször úgy godoltam, hogy a szolgáltatóval van valami baj, majd meg javul. De nem. Most már erősen gyanus volt. Meg más nem panaszkodott.
Kitud tanácsot adni abban, hogy már 3 hete miért fagy le - csak is az! - az Enternet honlapja? Nem tudom megnézní, hogy mennyit töltöttem le. Hát most ez nem megy.
Láttam az emiledet, és éppen ennek okán sajnálatosnak tartom, hogy a szóbeszédet ragozod tovább. Mert ugyan konkrét ügyet nem tudsz felhozni ami alátámasztaná, de hát a körbeköpködősben ezt beszélik.....
Szerintem egy HIF-es beadványhoz bármely ISP részéről elegendő lehet az alapos gyanú. A bizonyítás meg majd lezajlik mondjuk egy HIF-es vizsgálat alatt. Illetve: netán éppen a T fogja hiteltérdemlően bizonyítani, hogy nem alkalmaz szándékoltan hátrányos megkülönböztetést egyetlen ISP felé sem.
Hinnéd, hogy az ügymenet informatikával megtámogatott, benne egy csomó automatizmussal, és minden logolva van? Na innentől egy vizsgálat nem más, mint adatbányászat, adatok lekérése, rendszerezése, statisztikázása. És a rendszerbe beépített bármilyen hátrányos megkülönböztetés azonnal tettenérhető lenne, vagy akár az is, ha mondjuk egyetlen alkalmazott hátrányosan megkülönböztetne bárkit is hobbiból.
Node látom előre, hogy akár még egy ilyen esetleges vizsgálat után is naponta fogok találkozni olyan beírásokkal, hogy a hűdecsúnya hűdebetart.... (merthogy a körbeköpködősben aztat monták....)
Szerintem 200 emberből egy fordulna hatósághoz, mert nem lenne kedve végigbalhézni jópár hónapot, évet. Inkább fogja magát lemondja a megrendelt szolgáltatást és megrendeli mástól.
Hidd el tudok ilyenről, de én nem pofázok hiszen engem kielégítettek.
De ha nem így lenne valszeg én is inkább más megoldást keresnék, nincs értelme hogy idegesítsem magam.
De csak vegyük azt, hogy hány ISP-vel van kapcsolatban a T? közel hússzal. Szerinted: ha a húszból csak egyetlen egy megalapozottan észlelné az általad vázoltat, miszerint betart, és jó eséllyel bizonyítható, az nem fordulna NHH-hoz, IHM-hrz, GVH-hoz, stb-hez? Ha megalapozott lenne a gyanúd (és nem szóbeszéd), és a hatóságok vizsgálatai ezt alátámasztanák, hát nem szólna másról a net, csak erről.... Na ehhez képest?....
Igen, vannak esetek, hogy elutasításra kerül egy-egy igény. Merthogy adott esetben milliós nagyságraendbe esne az igénylő DSL-képessé tétele. Te mondjuk vállalnál milliós beruházást mondjuk húszéves esetleges (naqgggyon esetleges) megtérülés mellett? Avagy ha mégsem, akkor perre lehetne vinni az elutasításodat?
Merthogy tudd azért: ADSL szolgáltatás egyelőre nem köztelezően nyújtandó szolgáltatás... Azaz piaci termék, aholis képbe jön a kiadás/bevétel aránya, azaz a gazdaságossági izé is.
"és pár nap múlva megoldódott a DSLAM eszözhiány miatti elutasításom."
Avagy éppenhogy egy éppen lemondott ADSL felszabaduló portját kaptad meg végülis. Na tudod: a hűdemagas körökben egykor dolgozó hátszele alapvetően felejtős! (és meglehet: a hűdemagas körökben egykor mozgó éppenhogy a beírásod alapján ásta el magát végképpen az egykori kapcsolata szemében) Egyre inkább felejtősek a "kapcsolatok", éppen az ilyesféle beírások kapcsán... Jómagam megértem azokat, akik valami bármi "hátszél" okán tuttira tartják magukat az előírt folyamatokhoz, és nem keresik a mégiscsak lehetséges megoldási módokat! Mert ha mégis megoldják kerülőúton, bármiáron, abból persze születik egy fröcsögős beírás valahol...
Na ez lesz tutira leáldozóban, a hasonló bejegyzések kapcsán....
Ja! és a betartásról akkor tudsz autentikusan nyilatkozni, ha netán egy GVH-s vizsgálat ezt alátámasztja. Tudsz ilyenről hírt felmutatni? Lécci!
Lehet, hogy te vagy töketlen?? Befizetted a ~48 ezer pénzt? Én dec. 16-án átultaltam nekik a lóvét és egyikünk már hétfőn, én és haver pedig szerdán kaptuk meg a modemet és a kapcsolat már élő volt.
Ez lett volna a karácsonyi ajándék? Álomvilágban élsz? Én jóval előtted rendeltem meg az Externettöl ezt a csomagot, T-Fos mindent a lehető leggyorsabban elintézett, bekötött és a töketlen Externet miatt még ma sincs ADSL-em. Hidd el ez a Externet gyanús, nem véletlen van az az ár én a helyedben legközelebb mással próbálkoznék
"Más lehetőség vagyis szolgáltató nincs a környéketeken? Én még akkor voltam náluk amikor Axelero volt a nevük 2003 elejétől volt adsl-em. Mindig szarakodott úgytudom azóta se jobb ha van más lehetőséged akkor azt válaszd s ne a nagyságos Magyar Telekom Rt.-t!"
Mint írtam az Externet kft-től rendeltem meg az ADSL-t. Azóta annyi történt, hogy a munkahelyemen megkerestem a megfelelő embert aki anno a Matávnál felsőbb körökben dolgozott és pár nap múlva megoldódott a DSLAM eszözhiány miatti elutasításom.
Ennyit a T-comról, betart a többi netszolgáltatónak.
Nagy általánosságban lehet hogy benne van, vagy mostanra már módosították az ászf-et, de egy éve hasonló cipőben voltam, és _sehol_ nem volt az leírva, hogy az első évben csak vonallal együtt vihető át, mégis hivatkoztak rá. Egy biztos. Én soha sem fogok a T-nél semmilyen előfizetést kötni, ezt megfogadtam. (Bár gondolom ezért senki sem hullat majd könnyeket.)