Egyelőre 2:2 az állás a Brachychyton és a Crossandra tippek között... de azért nézzétek már meg, a Brachychyton virága egész más! Én továbbra is a Crossandra mellett teszem le a voksot..
Őszi határból szedett impovizáció. Ki mit tud azonosítani belőle? A legjobban a a nyíllal jelzett krémszínű késő nyáron/ősszel virágzó útszéli gyom neve érdekelne, amiből alig látszik valami. :)
Nagyon köszönöm a segítségedet, meg is néztem az ajánlott helyen. Valóban ilyen volt, amire kérdeztem. Elhatároztam, hogy rendelek egyet, csak még azon töröm a fejem, hogy hová ültessem a kertünkbe.
A japán naspolya mellett láttam olyan télálló "egzotikus" növényeket is, amit régóta kerestem, például a törpe gránátalmát. Ezért is örülök a válaszodnak.
Köszönöm a jó tanácsot. Ez a vattás megoldás nem jutott eszembe, pedig annak idején a datolya magokat is így lehetett keltetni. Majd beszámolok az eredményről.
Ha pohár vízben van két hete, akkor azt bízvást ki lehet dobni; biztos, hogy befulladt; nem vízinövény az. Ha maradt még magod, nedves vattába áztasd egy napra, aztán vesd el! Földbe!
Nem régen érkeztünk haza az olasz Pugliából. A piacon vásároltunk naspolyát ( köze nincs a nálunk ismert naspolyához), ami nagyon kellemes hűsítő, édes - savanykás ízű, hosszúkás, kb 5 cm nagyságú gyümölcs, a közepén 1-2 nagyméretű sötét barna maggal. A magokból hoztam haza, hogy hátha sikerül itthon is szaporítani. Már két hete, egy pohár vízben áztatom, de még semmi változás nincs.Találtam egy képet is a neten, de amit mi kóstoltunk, az nem ilyen gömbölyű.