Most neztem 206HDi, Mistral kivitelben (legkondival 3.1M)
Az i betu a HDi-bol zold! ez vajon mit jelenthet ? A szalonban annyit mondtak, hogy takarekosabb az orszaguti fogyasztas 4.1->3.8 csokkent szerintuk, a teljesitmeny es nyomatek valtozatlan hagyasa mellett.
Szia Ikcar.
Kösz a kérdést!
Bevallom férfiasan, most néztem meg, kb. 1 mm plusz van benne, kocsi szombat óta áll.
Melegen valószínű tágul, de talán nem veszélyes mivel 15 000 km vagy egy év után kel olajt cserélni.
Ha lehet célszerű ugyan ahhoz a szerelőhöz vinni, ha lehetséges.
Olajcsererol leven szo erdekelne par dolog, a te autodba hany liter olaj kell? Tovabba, hol all az olajszinted? A min es max jelzes kozt? Ezeket azert kerdem, mert par napja en is voltam olajcseren, es akar hogy nezem, a szint a max jelzes felett van kb 1 cm-rel. (Egyebkent a csere elott is felette volt.) Amikor ezt mondtam a szervizben, kozoltek, hogy az nem lehet (mert hogy ok kimerik a megfelelo mennyiseget es csak annyit tesznek bele) Ha ez igaz, akkor a regi olajat nem engedik le teljesen. Erdeklodtem mar egy markatarsnal, neki is kicsit tobb van benne. Ha tobb van nem tul jo dolog, mert a szimeringeket, stb "szetveri". Ezert vagyok kivancsi neked mennyit raktak bele.
persze, persze, ha kell nekik akkor úgyis viszik, de azért én telepakolom, mert, ha áll az utcában még 3db 206-os, akkor vigyék el a kevésbé bebiztosítottat...
A brit What Car? magazinban 80 autót teszteltek ellophatóság szempontjából. A 206-os valamelyik változata lett az utolsó. A gyári központi zár 2 mp-ig állt ellen, és az immobiliser sem jelentett gondot.
(A Mondeo ST200 kapta az "erőd" címet)
12qper!
Sajna a (csili-vili) márkaszervízei a Peugeot-nak se sokkal jobbak, mint mondjuk az Opelnak. Talán a Fábián vagy a Centrál megbízható (ez utóbbinál keresd KoZo-t!), de én már a 80-as évek óta a Peugeot Klinik Grósz-hoz viszem az autót, semmi panasz, mindent megoldanak (elérhetőséget ld. lejjebb). Mondjuk a problémásabb eseteket a Centrálból is hozzá viszik...
Nemigen tudok segíteni, ha valaki ragaszkodik egy márkához, nemigen lehet meggyőzni, hogy van más autó is.
Nekem 1.4-esem van, átesett az első szemlén. Eddig semmi gond. Nincsenek 10 éves 206-osok, hogy azt lehessen mondani,igen ezek tartósak. Úgy általában a peugeot-k sokáig elmennek (Voltatok már Kairo-ban? tele van 20 éves peugeot taxikkal)
A váltóval problémáztam egy darabig, de mint kiderült a rudazat kenése nem volt tökéletes, ezért akadozott.
Fogyasztásban, szervízköltségben a 206-os olcsóbb, mint a (zömmel lengyelhonból behozott) Astra Classic. Árban sincs nagy különbség, ha nem a fapados Classicot hasonlítod az elég jól felszerelt Presence-hez.
206 1.1 Presence ~1100 km van még csak benne
3 perc autózás után veszett villogásba kezd egy sárga figyelmeztető lámpa, hopp megállás, kézikönyv, mi is az a tosz ott (Motor öndiagnosztika, befecskendezés - leírása, szokásos, ha világít, akkor azonnal forduljon pözsó szervízhez...)
nah, mivel, pont nem voltam messze a szervíztől, azért elgurultam oda, de addigra már nem is villogott, hanem folyamatosan izzott a lámpa
hazamentem (korán volt még), telefon 7 után, hogy ilyenkor mi is a teendő
- Nem kell azért megállni, no de hozza be!
- OK, 20 perc és ott vagyok
bementem, bevittem, 30-40 perc alatt bevitték, computer rá, hiba helyreállít/kitöröl, autó vissza
ez így szép és korrekt, de ahogy bánt az ügyfelekkel, az a b***m, állat munkafelvevő...
nemtudom, miért kell véres rongynak tekinteni azokat az embereket akik a pénzt hozzák neki?!
a végén még kiröhögött, amikor meg mertem kérdezni, hogy, akkor ez a hiba minek tudható be (gondoltam, valami beázás...), mitől van, vagy csak tipus jelenség (mivel egyértelműebn tudta az első sectől, hogy mi a panasz)
Nemtudja megmondani, ez csak úgy van, de elhárították már a hibát, vége a gondnak (már csak azt vártam, hogy hozzáteszi - Örüjjéé basszegh, hogy visszakapod a szharodat!!!)
Nagyon ideges lettem, a történettől.
Amúgy valaki megtudná mondani miért lehetett ez a problem?
Jah és a szervíz a nagyszerű pözsókovács volt...
Hétvégén mentem egy 1.4-essel és nagyon tetszett.Eddíg is odáid voltam érte, de most már biztos vagyok magamban. Az csak a gond, hogy apám szemellenzősen az opelt mondja, főleg most, hogy a classic le van árazva. Mert az nagyobb meg opel meg a haverjai is arra szavaznak, mert X ezer km és mindíg megy. Egyszerüen nem tudom meggyőzni. Segítsetek! HELP! írjatok:gszaby@freemail.hu
Bocsika, azt hittem benzinből eszik ennyit. Nekem 306HDi-m van, az 5.5-öt eszik átlagban, eddigi legjobb 5.3, legrosszabb 6.1 volt (kb fele-fele vátos-országút) --- úgyhogy sok az a 7 liter!
Ha nagyon nem tudnak vele mit kezdeni (márkaszervíz ugyan miért is tudna), akkor :
Peugeot Klinik Grósz
Bp, Kolozsvár u.
+36 1 419-2308
A hozástolás az egy dolog, ha lettebb is olvasgattál, akkor láthattál olyat, hogy cipőm maradt csak az autó változott ez a harmadik dízelem. (és, ha jól számoltam 8 benzines)
Autókat hasonlítottam össze.
A turbós Audi is 1 literrel kevesebbet eszik, pedig a kollegámnak legalább olyan cipője van, mint nekem.
Ha már fogyasztás... Ehhez hozzá kell szólni...
206 1,4i autóm van. Egy hosszabb úton (Olaszországig és vissza) 5,6l-el megjártam 110-120-as tempó mellett. Jó múltkor nagyon siettem (padlógáz) autopályán 170, lejtőn lefelé 185 (Ez a max.), őrült előzések, húzattam a motort, egyből megugrott a fogyasztásom: ~9l. Egy titka van a fogyasztásnak, városban is, mennyire intenzíven taposod a gázt. Városban is kényelmesen 6,5l-el (és alatta) járok, szó-szó kissé öregurasan... Szóval egy jó tanács: ne ólomtalpú cipőben vezess! Ez nem vicc. Nem baj,ha jó könnyű, vékonytalpú a cipőd és igazán érzed a pedált és hallod azt is, hogy a motor erölködik, szenved vagy kényelemesen, de lassan felpörög... Az se árt, ha nem mész bele padlógázas előzésekbe, és nem gyorsítgatsz (és fékezel) feleslegesen.
Apám az autójával (Citroen Xantia 2.0i) 10l alatti fogyasztást még soha (5 év alatt) nem produkált, nemrég én használtam (na persze a tankolást saját zsebböl kellett finanszírozni, ugyancsak finoman bántam a műszerrel) kereken 8l volt a fogyasztás (6000km mentem vele vegyesen városban, hosszabb távon, néha ezzel is ész nélkül...).
Szóval szerintem a fogyasztás nagyon függ a "lábadtól"...
Csak vicc volt: nekem a szerelő üzente, hogy le kéne vágni a lábamból, amikor friss jogsisan Skodából átülve Pug405GLD-be sokat jártam 60-al is négyesben és ezért ette az olajat.
Komám van egy pici igazad, de csak egy picike!
Elég régóta autózok, de a főbaj ott van, hogy városba, szandálba vagyok és mégis 7 liter.
Klímával klíma nélkül difi, egy-két deci a difi, és 70 % - ban egyedül vagyok.
Na erre mondjál valami jót?
Nem bizta, hogy most lesz pénzem rá. Bár egyszer szeretnék. Mondjuk valahol utánanéztem a cd-dnek és valami 99k-s árat találtam rá. Most bizta nem akarok ennyit adni. Gondolom csak a hangszórókat is megéri kicserélni. Mennyiből jön ki 1 pár, amely érezhetően jobb, mint az eredeti? Tudom lehet kapni több 100k-ért is, de most még annyit nem. Majd egyszer a 607-be :-))))
Más: a doksit átolvasva kiderül, hogy van cd-váltó a blaupunkt rádióhoz. Hallott már valaki róla? Egyébként meg másfelől azt hallottam, hogy a blaupunkt nem olyan rossz. Akkó most melik igaz?
Hát fiúk, nem sok vigasztalót mondottak, némi rábeszélésre talán sikerült állítani, azaz visszavenni valamit, de ez majd kiderül néhány nap múlva.
Végül egy olaj + szűrő csere és motoron állítottak.
Állítólag tízezer után fog csökkenni. Állítólag 5 6 között fog fogyasztani??
Egy év vagy 15 ezrekén kell vinni olaj cserére, (nekem húszat mondtak vételkor??)
Gratula Vanderas!
Nekem is 1,4-esem van, de már öreg, 4 hónapos.
Nagyjából 2000-es fordulaton kezd élni a motor. Ha csak a sebességet akarod tartani, akkor lehet lejjebb is menni. 2000 alatti fordulaton nagyobb gázt adni úgy érzem erőlteti a motort (és mintha a fogyasztást is növelné). Ilyenkor szerintem érdemes visszakapcsolni. Én nagyjából a 2000-3500 tartományt használom Néha meg kettesben 5000-6000- en közlekedek néhány percet, koromégetés gyanánt, de ezt az első 3000km alatt még nem javaslom. Ha lehet kerüld a hegymeneteket, pláne terhelve. Szerintem kettesben új korában (mondjuk 500km után) is meg lehet pörgetni rövid ideig 4-4500-ig.
középkék. A hivatalos neve nem jut eszembe, de megnézem a számlán.
Próbálom nem pörgetni, eszembe is jut induláskor, hogy 'hopp egy kicsit jobban vigyázva :-)'.
Az üveghanghoz meg annyit, hogy a lejtőn fel kézifékes indulást még gyakorolnom kell. :o)
Ja még egy. Mikor érdemes kapcsolgatni. Én olyan 2000-en tartom, azaz 3000-nél mindig visszakapcsolok. 2000-el közlekedek. Vagy annál jobban pörgessek?
A bejáratással a mai modern autóknál nem kell nagyon vesződni, de azért szerintem az első 1000 km-en kiméld: ne pörgesd nagyon, legalábbis tartósan ne. Persze azért oda lehet neki lépni egy kicsit néha, de ne "üveghangig". Szóval az elején "érzéssel". Kb. 2-3000 km-től aztán szabadon, ahogy kedved tartja (bár én azért akkor sem kínoznám agyon.)
Az üzemeltetési kézikönyben nem tanácsolnak erre valamit?
Tegnap kigördültem az 1.4-es cicá-val. Miközben bömbölt az AC/DC. Nem semmi érzés volt. Végülis megkaptam ingyen a kihangosítót (cca. 34 nettó), tehát érdemes megpróbálkozni még elhozás előtt. Azé ifjú kezdő motorosnak (azaz autósnak) adhatnátok tanácsokat. Mennyire szabad/lehet meghajtani az elején? És mennyi km-ig kell vigyázni? Szerintetek a beépített hangszórókat érdemes kicserélni? Nekem a mély kicsit vérszegénynek tűnik. Meg az érdekelne, hogy ki lehet e cserélni megfelelő emberkével való cserénél a magnót cd-re. Azaz a csatik szabványosak? És hátul hangbemenet van?
Hello Ikcar,
Javaslom a Nissant, 5 ev a garrancia. Csak ugy megjegyzem, ez meg japan autorol nem hallottam olyat, hogy 16 ekm utan teleszkopot kell cserelni. Talan mas a minoseguk. Ezt nem a 206-os lebecsulesekent mondom, nekem is nagyon szimpatikus kis auto, a 307-es meg egyenesen gyonyoru es mar azon morfondirozom, a kov. autom egy 307-es lesz.
Udv.
pete
Igen, kiabrandito! Az auto meg jul 17-ig garos. De tartok tole, hogy leg kesobb 2002. marc-aban tuladok rajta.
A duhito az benne, hogy pl. a motort nem porgetem tul, nem padkaztam az autoval, nagy godorbe nem mentem vele, stb. (serulesmentes!) De minden nap hasznalom, beleteszek min napi 23 km-t. Havi 1x esetleg 2x 700 Km-t es ennyi. Egy szerencsem van, a szerviz korrekt, es ha valami hibas, akkor csere.
Ja, a vas felnikre belulre atlagosan huszon x gr suly kell, kivulre tizen x gr. A gumi GoodYear GT-2 es kerdem en mi a fenetol ut ennyire mindegyik felnim? Art neki a hasznalat?
Hat legkozelebb olyan autot szeretnek venni amire nem csak 1 ev gar van.
Sziasztok,
A napfenyteto utolagos beszerelesehez szolnek. En is korulneztem, kb. 30 eFt-tol mar van csak billentheto, de 80 eFt korul mar csusztathato es motoros is van. Ahol neztem: www.webasto.hu . Ez a ceg a beszallitoja pl. a Mercinek. A honlapjukon sok info van, arakkal. A garancia 3 ev. Jon a nyar, nagyon gondolkozom egyen en is.
Jo autozast.
pete
Egyet értek az előttem szólóval!!
Én sem bontanám meg!!
A napfénytető legjobban a Záporjoskán volt jó.
Ott is csak azért, hogy az Isten lássa azt a marhát, aki megvette!!!oszibá
"Corsa-val kapcsolatban engem aztán nem bántottál meg"
Ennek örülök, nem is állt szándékomban.
A tető tényleg a nagysága miatt vonz.
Nagyon jó érzés volt a tetős próbaautót vezetni, gondolom a Roland Garros teljes panorámaüveges tetejétől már sírtam volna :)
Csak hát a választás az 1.6 16V ohne tető és a 1.4 8V +tető+klíma között volt, aztán egy próbakör után nyert ugye az 1.6.
Előtte suzuki, felicia, es Mitsubishi L300 2.0 (120LE) volt referenciaként. Ezekhez képest hatalmas a különbség. Nagyon jól húz, tökéletesen megfelel a vezetési stílusomnak. Általában 2000-es fordulatszám alatt vezetem, fölösleges felpörgetni, illetve nem is érdemes. 4000-ig nagyon húz, ennyi általában több, mint elég a boldogsághoz (eddig még minden normál kocsit sikerült lelépni vele).
Állítólag 200-nál szabályoz le, de ez talán még sok is.
Tartós 180-nál eszik 10 litert.
Kiugróan jó még a fékje, idő kell, amíg megszokja az ember.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk vele, bár nem a legracionálisabb választás szerintem, ezért ajánlgatom a Cliot :)
Félelmetesen magas például a fentartási költsége (deviza alapú kölcsönre összesen olyan 70.000 körül van a havi kiadás, szervíz nélkül).
Látom ide is benéztél a "Clio-206-Punto" topic után :-)) (ahol a Corsa-val kapcsolatban engem aztán nem bántottál meg, ez tényleg ízlés dolga, csak annyira jól jött ki, hogy elmondjam, ÉN SZERETEM a régi kis fürge Corsámat, még ha úgy tűnik sokaknak nem is tetszik... :-))) )
Naszóval akkor ON...
Én nem kockáztatnék a helyedben! Ráadásul ha jól tudom a 206-os napfénytetője elég nagyméretű, nem az a szokásos kis téglalap a tetőn. Őszintén szólva nagyon meglepődnék, ha valahol korrekt módon (nem szétbarmolva mindent stb.), korrekt árért meg tudnák ezt neked csinálni. Szerintem túl nagy a kockázat (meg valőszínűleg az ár is) az eredményhez képest. De te tudod.
Egyébként hogy megy a tütü? Tudod, nekem is az 1.6 16v az álmom, írjál már egy kicsit róla, ha van mit... ;-)))
Amikor vásároltam, nem volt keret napfénytetőre.
Akkor kérdeztem a kereskedőt, és ő nem ajánlotta az utólagos betételt, mert az már nem az igazi. Tényleg ne kockáztassak, vagy be tudják tenni ezt korrekten valahol?
riasztó nekem sem merült fel, mert nem bízom a gyáriban
van arra kapcsolatom
magnóért akkor verem az asztalt, csak sajna a számla már kész
az ajándéklista a szőnyegeket tartalmazta, alkudozás nélkül, bár szerintem ennek benne kellene lennie, de ahogy itt olvastam ezt sem adják csak úgy
no majd meglátjuk mit tudok a morcosabbik nézésemmel elérni, remélem egy magnót megér :)
Mindenképp próbáld meg.
A gyári rádióba szerintem nem fognak belemenni (elég borsos az ára, más gyártmányt pedig biztos tudnak szerezni jó kapcsolatok révén), de mint ahogy itt már írta is valaki, a gyári rádió kihangsúlyozott előnye (a kormányról irányíthatóság) kábé 3cm mozgáskülönbséget jelent a norám típushoz képest.
Szóval szerintem próbálkozz egy hagyományos rádióval, de talán nem érdemes elfogadni riasztót ajándékba, inkább egy erre szakosodott cégnél beszereltetni.
A szerződés aláírása pedig pech, de nekem csak a végén, átvételnél írták meg a számlát, és akkor került rá az ajándék-lista. Vagyis a dolog adminisztrációs oldala megoldható :)
De akkor gondolom érdemes most verni emiatt az asztalt, mielőtt még átadják.
...és, ha már lama módon nem alkudtam az elején, akkor szerintetek késés esetén tudom az asztalt verni?
holnapra ígérték, de talán jövőhéten lesz belőle valami + nekem kellett a keresekedő csajt felhívni, mert cseszett keresni...
ez szerintem megér legalább egy magnót, nem??
kérdés, hogy a szerz. aláírása után belemennek-e ilyenekbe?
Ikcar: ha jól olvastam lejjebb, nagyobbra vágysz. Ha a buxád megengedi, csak ajánlani tudom a 406-ot. Én egy Symbole-t hajtok pár hónapja előtte HDI volt. Az 1,8 (ami most van) pörgős, jól fogyaszt, gond nincs, és ami a legjobb benne, 1,2 milkával olcsóbb mint a HDI... Ár plusz: majd 300k különbség van a Vectra 1,8 Comfort és e között... A felszereltségbeli különbségeket nem írom le, nagyon sok lenne. És autó formájú...:-)
Más. Hogy mennyit lehet alkudni? Én flottában 8% kedvezményt kaptam. Nem tudom, a kicsiknél mekkorát lehet, de nem hiszem hogy a kereskedőnek a 206-on csak 6%-a lenne. Viszik, mint a cukrot, csúcs az a szekér, elég valószínűtlen, hogy csak csepegtetnének...
Őszintén szólva elég kiábrándító 16.000 km után teleszkópot cseréltetni, nem? :-(((( Ilyet hallva egy kicsit mindig megrendül a hitem a Peugeot-ban. De azért még garanciális, ugye?
Hat ha jol emlexem ma 8 honapos az autom (1.1 presence) es tul vagyok a 16000Km en. (Szoval hasznalom)
Vissza tetettem a nyari gumikat es meglepodve tapasztaltam, hogy a bal elso gatlo szara tiszta olaj. (Ez felemelt allapotban latszott, es a jobb oldali szaraz volt!) Megkerdeztem a szerviz szakembereit hogy normalis-e ez, kozoltek hogy nem. Igy kedden lesz egy elso (bal jobb) gatlo (teleszkop) csere az autonal.
(A jobb elsot anno azert csereltek ki, mert a szimeringnel szivargott az olaj)
Per pillanat az auto jobbra huz (guminyomas Ok, centir Ok) es ez azota, hogy gumicsere volt.
Egyebkent jol megy az auto, most jottem vissza egy 700 Km-es utrol.
Én a Hungáriánál Biztosítok.
Ha elárulod a születési éved, meg van-e bonuszod, akkor pillanatok alatt mondom mennyit, kell fizetni.
Ki induló pontnak nem rossz.
Tehat ha jol tudom, akkor csak elokeszites van benne, tehat a radiotol fugg, hogy leveheto lesz-e. Az en Phillipsem, amit ajandekoztak bele, az peldaul igen.
Masreszt gyarilag csak elol van benne ket hangszoro.
(Nekem legalabbis ezt mondtak.)
Nekem jövőhéten jön egy 1.1-es Presence, de annyira odavoltam a járgánytól, hogy nem törödtem a kuncsorgással :(((
no de sebaj, majd ecccer a következőhöz :))
Célszerű előtte érdeklődni több helyen, én négy helyen érdeklődtem, Szegeden elmondták az árát, ugyan ez Kecskeméten, meg egy hümmögés, hívtam egy pesti telefont, ott közölte az illetékes, hogy nem nagyon adnak engedményt, mivel így is alig tudják kielégíteni az igényeket. Pécsiek adták a metálfestést és rádió magnót. Megegyeztünk. Alig tettem le a telefont, visszahívott a pesti eladó elnézést kért és meg, adta amit a pécsiek, elmondtam ,hogy Pécs mellett maradtam és én is megköszöntem a visszahívást.
En egy Presence 1.1-est rendeltem, a radiomagnot bele sikerult alkudni (60000Ft), ugy 2-3%-ig el lehet menni, allitolag 6% a teljes nyeresseg rajta, de persze nem kell mindent elhinni a kereskedonek.
Én most rendeltem meg egy 1.4-est. Szerintetek lehet még alkudni? Ugyanis elég pancser voltam és nem alkudtam, de legalább a kihangosító szett konzolját (kb 20k ft) ki kellene alkudni.
Van esély? Másrészt milyen biztonságtechnikai berendezést javasoltok? És honnan? Nem vagyok az a nézzük végig az egész várost típus. Meg időm sincs. Én egy sebváltózáron és egy kormányzáron gondolkodom. Másrészt milyen gyári rádiómagnó van benne? Levehető előlapos, vagy kódos?
Most csinaltam egy 6.2-es fogyasztast HDI-vel.
Volt benn mondjuk 1/4 varos is, de azert ez igy is sok. Lehet hogy a legkondi miatt? Ennyit tenne ra? Egyaltalan miert fogyasztana tobbet amikor csak ugyanazta a meleget fujja be, amit a motor amugy is felmelegit. Vagy nem igy mukodik?
Sziasztok,
végig rágtam magam a topicon, de persze nem gondosan előrelátóan, hanem majdnemhogy utólag (szal előszerződés és szerződés már megvan az autóra)
20-án kapok egy 1.1 Presence-t
a topic eleje elkeserített, mert nem írtatok semmi jót, a legkisebb 206-ról, de aztán lkcar és zorko hozzászólásai azért visszahozták a bízalmamat...
bár, ha megosztanátok (akár magánban is a qper@12qper.hu emilre) a tapasztalaitokat, illetve mre érdemes, kell figyelni, akkor azt megköszönném
Hat immar harmadszor fozte fel a hutofolyadekot az autom (206 1.1 majdnem 7 honapos mar!). Most azonban rajottem hogy kontakthiba van, mert felnyitottam a motorhaztetot es megmozgattam a hutot es a hozza (hutomotor) vezeto vezetekeket, s az ezt koveto beinditasnal beindult a hutoventillator. No persze a szervizt is felhivtam, hetfon viszem be, s feltehetoen kicserelik a kabeleket vagy ilyesmi. Erre azonban ok is rajohettek volna, azert szervizesek.
Vagy nem?
Sajna, a külső hőmérséklet érzékelő helyéről lövésem sincs. (Tudod, nekem nem is 206-om van :-(. Csak szeretnék, illetve tervezem, hogy majd veszek :-), ha összejönnek rá az anyagiak.)
Egyébként tavasz végétől itthon is kapható lesz már a 307-es! (Cikk+képek a totalcar.hu-n).
A 206-tal semmi bajom, most kutya jol megy, a hetvegen megjartam BP-Satoraljaujhelyt es pl Hatvannal meg ugye az M3-as huzos kaptatoin 4 szemellyel + csomaggal 140-145 -tel tekertem fel, ja es a motor csak 1124ccm-es.
Most lesz 7 honapos mar tobb mint 14000Km van benne, es szerintem amelett hogy gyonyoru, jol megy es mindent ossze vetve tetszik.
De elobb utobb gazdasagi (areses stb.)okokbol szeretnek egy nagyobb autot helyette, (szinten ujat) egy az en terminologiam szerint "klasszikus auto alaku autot".
Igy gondoltam a 306-osra, ill esetleg a 406-ra, hogy markahu legyek.
Szakemberek azt mondjak, hogy meg nem erdemes eladni, (7 honapos)- foleg vissza a szalonnak nem - ezert kb 1 vagy masfel evesen fog az eladasa realizalodni.
Apropo, ma voltam a Maroti autos konyv kereskedesben (tuti hely : Nagykorosi ut 91) es 1-2 honap mulva igerik (angol nyelven) a konyvet (www.haynes.com [ez a kiado]) a 206-hoz.
Esetleg nem tudod hol van a kulso homero erzekeloje azokban a 206-osokban melyekbe gyarilag van szerelve?
306:
Na mi van, lecseréled a 206-ost? Vagy a mellé kell? Újat vagy használtat?
Hát akkor kérésedre bevágok neked ide egy részletet egy régebbi privát mail-emből (nem akarom még 1x beírogatni, lusta típus vagyok :-)) ). A szóban forgó járgány egyébként nem az enyém, de az információk megbízhatóak, valamint én is használtam.
"Jellemzői: 5 éves, 1.4 75LE, 5 ajtós.
Tapasztalatok:
- tényleg kényelmes (jó ülések), csendes
- jó menettulajdonságok (jó rugózás, kanyarvétel stb., de a gyorsulást tekintve nem világbajnok, de nem is túl rossz. Attól függ, mihez vagy szokva.) Viszont szervókormány ajánlott, mert anélkül kicsit nehéz a kormányzás (városban, parkoláskor stb.). Fék is jó! A váltó megint megszokás kérdése, a pedálok elhelyezése megfelelő.
- fogyasztás: pontos értéket nem tudok, de városon kívül kifejezetten jónak mondható a méretéhez képest (valahol 5 és 6 liter között). Városban kedvezőtlenebb.
- belül 4 átlagos felnőtt jól elfér, hátul is (lábtér OK), csomagtér megfelő méretű a kategóriájában.
- szervíz: az eddigi kb. 60 e km alatt különösebb meghibásodás nem volt(!), általában csak rutinszervíz (15 e km-ként, költség talán kb. 20 e Ft, de ez nem biztos...). (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy átlagon felüli módon kímélik és karbantartják.)
- biztonságosnak mondják
- nem túl keresett az autótolvajok köreiben
- ja, és szép kívül-belül"
Latom tudsz valamit a 306-osrol, en szeretnek egy 4 ajtos P306-ost, 1.4-est esetleg 1.6-ost, tudsz valami bovebbet mondani rola?
Megbizhatosag?
Mi hibasodik meg gyakran?
Fogyasztas?
stb?
:) Hmm jo kerdes.. Haat ?80? talan... En csak autopalyan merem nyomni, mert elveszett az igazolvanyom, es nem akarom, hogy meg azert is belemkossenek gyorshajtason kivul, ja meg mert 2 honapos a jogsim. ;)
Mondjuk 1/4 autopalya atlag 130-140km/h, 1/4 fout 90-100km/h tobbi varos.
Úgy látom kocsi 7 liter körül, leszabályozta magát mindegy, hogy megyek vele.
Valaki megírhatná, az 3-4 ezer kilométerig menyit tankolt, ha ez nem hadititok.
Előre is kösz fiúk lányok.
Oszi.
Kedves márkatárs dealer.
Megkérlek írd meg az átlag fogyasztást mi után mért tankolásod lesz.
Az enyémmel 3000 felett vagyok, de a fogyasztását sokallom. (7 liter)
Igaz hogy a 80 km-t lehet tartani.
Előre is kösz.
Oszi.
Immaron 8 honapja hajtom az 1.6-os PUGomat. Sajnos a 'regi' 1.6 (90 LE). Nagyon meg vagyok vele elegedve, a kotelezo 10k-s szervizen kivul egyszer voltam szervizben (eltort a kipufogo-tarto csavar).
Teszteltem a GTi-t (2.0l, 136LE) is kb. egy honapja. Egy napig csak autoztam. Az az auto egy alom. Es semmikeppen sem noi auto.
Valoszinuleg majusban megvalok tole, ugyanis decemberben leadtam a rendelesemet egy 206 CC-re (Coupe Cabrio). Ugyanaz a motor mint a GTi-ben, csak hidraulika altal mukodtetett 'kemeny' teteje van. Volt szerencsem mar ulni is benne...
Esetleg tudja valaki hogy a P206 nal hol van a kulso kornyezet homero erzekeloje?
bye,
lk
A Haynes aprilisra iger Peugeot 206 rol valami irodalmat! (repair manual)
Nemetul mar megjelent, megvasarolhato a WestEnd CC.-ben a Korrekt konyvesboltban. (5xxx Ft)
Hello fiuk.
Javaslom érzéssel, kell hajtani, ne nagyon menyetek vele sokat 170 felet.
Főleg az utak miatt, na meg az útszéli papardzik végett is. (sajna a jégmetál sem veri vissza a radi hullámokat)
Egy kis nyálcsorgató:
Ma délelőtt kipróbálhattam Tóth Janika gyakorlóautóját, egy telematricázott 206GT-t!!!
Háát, nagyon-nagyon megy, városi közlekedésre nem, de élvezetautózásra már kéne! Nagyon kemény a futómű, de a kézifékes 180-fokot is bírja dőlés nélkül 60-nál SZÁRAZ úton...
A kormány direkt, a kocsiszekrény nem bólint, nem dől, pedig a 4 tárcsa igen harapós (kis pedálerőre is nagy fékerő) - hála a megerősített, áthangolt futóműnek.
A hangja gyönyörű, így a 8 liter városi fogyasztás csak elméleti maradhat - állítólag PTM (Pedal To The Metal) 18l!!!
Az elsö pillanattol kezdve nyugodtan küldjed az autot! Ha szetmegy valami, ugyis szetmegy az elejen, es akkor meg garancialis vagy! Nem allandoan tiltasig, de nem kell sajnalni.
Grrrr!
A gyorsulási adatok mérése előtt én azért mentem 2000 km-t nyugisan, ezt neked is tanácsolom.
1,6-os motorhoz a 8 literes fogyasztás télen szerintem normális.
Tegnap végre kipróbálhattam hóban-jégen a járgányt (Continental téligumi, ABS). Még soha nem vezettem elsőkerék hajtású kocsit télen. Döbbenet, hogy mennyire tűri a "hülyeséget". Maximum az első kerekeket tudtam kipörgetni, a farát nem akarta dobálni :( Az ABS-től féltem, mert sok rosszat összeolvastam róla, rendeléskor nehezen döntöttem mellette. De tegnap a legrázósabb helyeken is jól működött. Amikor jégréteg bújik meg a friss hó alatt, azt az autóban ülve elég nehéz észrevenni, elég egy kicsit erősebb lábmozdulat (téli cipőben ez könnyen megy) és máris kereszben áll az autó. Nos ezt az ABS kellemesen megakadályozza. Fékút növekedést, amiről sokan írtak itt egy másik fórumban, nem tapasztaltam. Én csak javasolni tudom az ABS-t (legalábbis a 206-os Peugeot-ba, a többi autóban lehet, hogy nem ilyen jó :) ).
De, a falánk sajnos a fogyasztásra vonatkozik.
Igaz, még csak bejáratós, de közelebb van a 8-hoz, mint a 7-hez.
A színe valami ezüstmetál, talán Izland?
Nagyon cseles, mert ha van természetes fény, akkor kékes-ezüst, ha nincs, akkor sötét-ezüst. Izgalmas.
Üllőn vettem, ajándékba adtak riasztót (ami egyben központi zárként is funkcionál), egy Phillips rádiót, és két szőnyeget. Az eladó mondta, hogy ne menjünk bele az alkudozásba ennél mélyebben, mert ígyis-úgyis el tudják adni a 206-osokat, még normál áron sem tudják kielégíteni a keresletet. 306-osra könnyebb lett volna alkudni :)
Nem kell azt uresbe rakni.
Sajnalatos, de ismerjuk el a tenyt, rengeteg uj kocsinak van atomgagyi valtoja. Mind elettartam, mind pedig kezelhetoseg teren.
Múlt hét közepén váltam egy Premium 1.6 boldog tulajdonosává. Nagy az öröm.
Eddig savanyú képpel olvasgattam, hogy motorizáltságban elmaradunk az új kis Cliok mellett (is), de szerencsére ez a friss 110 LE-s motor már önbizalomnövelo. 2000-tol kezdve folyamatosan, jól húz, nagyon csendes, kellemes kis falánk jószág.
Egyszóval elégedett vagyok. :)
Ha majd elmúlik a hó, akkor jövök a gyorsulási adatokkal is.
Az en jogsim mar 1 eve nagykoru 8-:))
Egyebkent igazad van!
Eloremenet eseten ki a fene teszi be lukibe?
(Egy ismerosom alatt par honapja ment tonkre (de ugy igazan) egy valto, ugyan Toyota Starlet-ben es 285000Km-en tul, es ott ecseteltek a szerelok ezen dolgokat.)
Egyebkent a valtok nem igazan szeretik ha rangatjak oket, (szeriakocsikban)
En speciel ugy szeretek valtani ha az auto mozgasasanak folyamataban ez nem mutatkozik. Pl. nem bolint az utas valtaskor, ill. akar egy kolasuveget is letehetsz, az sem dol fel. No persze a BP-i forgalomban ezt nem lehet kivitelezni.
Neha azert elengedem magam, (az auto lehetosigeihez merten) mivel 4000 korul tuti jo hangja van az automnak, meg sokszor a forgalom is megkivanja.
lkcar!
Éppen most lett "nagykorú" a jogosítványom, de nekem még senki nem mondta, hogy váltásnál előbb üresbe kelleni tenni. Bár mint írtam ez kétségtelenül segített. Szerintem a váltót csak azzal lehet tönkre tenni, hogy erőlteti az ember, vagy berakja "hatosba", amit sajnos elég könnyű megtenni, mert semmilyen trükköt nem kell végrehajtani a hátramenetbe kapcsoláshoz, és pont ott van a 6. helyén.
Pugfan!
Az olajcsere lehetősége bennem is felmerült, de a kézikönyv szerint kizárólag Esso vagy Total 75W80-as váltóolaj használható. Sajnos a váltóolajok számozását nem ismerem, de a motorolajhoz képest (5W40), a 75W80 a Dakar Rally sivatagi szakaszaira készülhetett :)
Egyébként ha most vennék autót a Peugeot 206-ost választanám. :)
Tegnap Róna u. - Erzsébet krné. útja kereszteződésben egy Kadett a "mackósajtot" figyelmen kívül hagyva oldalról eltalált egy 206-ost. Szomorú látvány volt :-(((. A hölgy sofőr, ha jól láttam, teljesen sértetlenül szállt ki belőle, pedig nem volt kicsi a csatt! Mindét autó mozgásképtelen lett, Kadettnek el is folyott a hűtővíze.
Remélem a 206 nem valamelyikőtöké volt??!!
Hello Pugfan,
neztem a www.peugeot.hu-t, ott nem talaltam az altalad emlitett modelleket, csak az 1.4-1.6 valtozatokat. a www.mobile.de-n van egy S16-os es slussz-passz...
hol lehetne ilyet venni?
amugy a P205 1.9GTi az jol megy?
gondolom :)
P.
Ha nagyon zavar, cseréltess váltóolajat, de hidegtűrőbbre!
alpha324!
Szerencsésnek mondhatom magam: P306 XT HDi tulaj vagyok - nagyon jó kis autó, de ha igazán sportosat szeretnél, javaslom az XS-t vagy az S16-ot. Az előbbi 136Le, "békés" családi autó, az utóbbi 167Le, asszem a Maxi sportfutóművével... mindkettő 2l.
A 2 literes motor rendesen kitölti a helyet, gyárilag nem is raknak bele nagyobbat - akkor 406: abba gyárilag megy a 3 literes...
Ha nagyon kevés a 167 paci, akkor esetleg szerezhetsz egy 2 literes turbómotort...
Cím: ez csak egy nagyon-nagyon megbízható szervíz: Bp, Kolozsvár u. ?, (67-es vonalán Tóth István utcánál) telefon: (1) 419-2308, Grósz Miklóst keresd (H-Cs: 7:30-12:00, 13:00-16:30; P: 7:30-12:00, egyébként üzenetrögzítő)!
A valtorol en is tudnek meselni, Eppen ma fel eves az autom, es a kb. 12700 Km van benne.
Egy szoval hasznalom.
Kezdettol fogva 1-esbe neha nehezen (mintha ket fokozatban tudnam betenni 1-be - ures es az egyes kozt mintha lett volna egy kozbenso fokozat) nem igazan tudtam tarsitani semmivel az okot,(hideg vagy egyeb tenyezok).
Mostanaba neha kettesbe valtaskor kattan egyet, de rajottem, ha nem huzom annyira magam fele akkor siman megy.
Arra azonban rajottem, hogy a valtas akkor megy a leg simabban, ha "ket menetben tortenik" ezzel arra akarok celozni hogy eloszor ki uresbe majd be a kivant sebessegfokozatba. Egy mozdulattal vegrehajtani a valtast a valto halalahoz vezethet. (Szakemberek szerint) A valtot altalaban soha nem fogom meg (marokra) inkabb csak tolom a megfelelo irany fele, es nekem mukodik a ritka egyesbe valo valtas eseteit leszamitva.
Elolvasva a saját hozzászólásomat a váltóról, talán nem emeltem ki eléggé, hogy mindez hidegben, hidegen történik. Nagyjából -3 fok alatt. Miután bemelegszik a váltó már semmi baja, teljesen jól működik.
Ha a régi szoc.autókkal hasonlítom a váltót, azoknál nagyságrendekkel jobb, az említett problémával együtt.
dealer_:
A váltózár ennyiért tényleg drága, de a 18e meg túl olcsónak tűnik. Milyet szerelnek fel ennyiért?
A kódos rádió nem tudom mennyire riasztja a tolvajokat, ha csak utólag veszi észre ...
lorijan: a valto temahoz nem tudok hozzaszolni meg nem probalhattam jovo heten megyek a kocsiert, de ha ez altalanos amit irsz, akkkor kicsit gaz.., bar ez sem biztos, mert eltemeben eddig kb 30-40 orat vezettem ( a skodan-k valtojat csak majdnem allo helyzetben lehet 2-esbe tenni 3-asbol)
A hifi ugyeben kerdeztem a dealer-t (nem magamat:), hogy mi a palya a lopas temaban, azzal nyugtatott, hogy ?kodolt? es csak masik 206-osba lenne jo akkor is, szoval nyugodjak meg.. annyira azert nem vagyok megnyugodva, foleg, hogy minden dolgot nagyon barati aron szamitott meg, csak nekem, orultem is rendesen, egeszen addig mig vissza nem kellett utasitanom 55k-ert a valtozar beszereleset, ami hat mivel jo gyerek vagyok legyen kulonosen olcso, csak nekem csak most - na ezt spec. tudom, hogy 18k-ert is megcsinaljak.., gondolom a tobbi dolgot is ilyen alkalmi vetelkent kaptam :(
dealer_:
Én speciel sehogy sem hallgatok CD-t az autóban, inkább az olcsó (talánnemtörikbeérteazüveget) rádiós magnót kedvelem. Ha valóban jó minőségű HiFi-t akarsz, akkor nem gyáriban kell gondolkodni, de érdemes megfontolni az ablakok biztonsági fóliázását.
A 206 váltójáról:
Érdekelne, hogy Nektek hogyan működik az a fránya váltó. Már félek hidegen 2.-ikba váltani. Néha nagyot reccsen, máskor csak kattan, vagy éppen semmi baja. 1.-be vissza csak majdnem álló helyzetben lehet betenni. Legutóbbi kísérleteim szerint 2.-ba váltani (hidegen) így lehet:
a) kiveszem 1.-ből, egy pillanatra elengedem és így jobbról indítva szépen bemegy.
b) 1.-ből baromi gyors és határozott mozdulattal átrántom 2.-ba ("mé rángatod azt a szegény váltót" -hallatszik jobbról)
Tud valaki adatokat a váltó áttételeiről? Szerintem 2.-dik fokozat túl közel van a 3.-ikhoz.
Hogyan hallgattok Ti CD-t az autotokban? A CD-s radio allitolag gagyi, nincs benn homerseklet kijelzo, meg kilopas erdemes, a normal radio nem tud CD-t viszont nagy kijelzoje van, a CD tar hozza 125k. Ezt be kell vallani, vagy letezik olcsobb megoldas?
A Lorian valahogy kézreállóbb volt, Freud biztos tudná, miért írtam...:-) Olyan "tündésen" hangzik. :-))
Egyébként lehet menni 120-at negyedikben (160-ig biztos elmegy a gép négyesben), ám a hivatalos rugalmasságmérések legtöbbször a fenti kondíciókkal zajlanak. Ezért írhattam csak így.
Saját mérésem csak egy 406 HDi-vel történt, (110 lovas verzió) 5-ösben 80-120 11 sec, négyesben 8.5 sec.
bocsi az offtopicert, de P306-os topicot nem talaltam :((
szoval szeretnek venni a nyari hatsokerekhajtasu kocsim melle egy telire valo elsokerekest, es szivemnek lelkemnek most legjobban a P306 tetszik.
ezzel kapcsolatban szeretnek kerdezni, hogy mennyire mennek jol, mennyit fogyasztanak, szervizigeny, stb...
es persze hogy melyik a legerosebb motor amivel kaphato, illetve hogy egy 2-3 eves darabba be lehet-e rakni egy 2000ccm-es vagy nagyobb motort :)
koszi es sorry az offert, de varom a valaszokat, vagy egy cimet ahol tudnak segiteni! koszi
Hello Márkatársak!
Úgy látom megkezdődött a sí szezon.
Egy újabb mért tankolás, hát jobbat vártam 1/7,14, 2/6,95, 3/7,25 liter/száz, negatívan javuló.
Ennyire nem csalhatnak a kúton.
(újfent felteszem a kérdést)
Kedves Lippi-kám.
Felteszek egy intim kérdést?
Mennyi az a rendkívül kevés nafta?
Megmértem, hogy az 1,4-es motorral mennyi idő alatt lehet 80-ról 120-ra felgyorsulni. A mérések persze nem túl pontosak, az út síknak látszott, két személy ült az autóban. Szívesen venném, ha küldenétek hasonló adatokat a többi motorról.
Kedves Lippi-kám.
Felteszek egy intim kérdést?
Mennyi az a rendkívül kevés nafta?
Egyet értek veled, nagyon megszerettem én is, de a fogyasztása lehetne kevesebb is, ugyan is és 1400 km-re tankoltam 99 litert = 100/7 tel.
Talán kicsit rövid, ugyan is 150 km-né erősen fékeztem és 5 10 cm-t dobta a popóját balra. (egyedül voltam meg az ÁBS)
Üdv.
Oszi
lorian,
Bocs, a gyári ajánlást rosszul írtam, van 10.000-nél egy átvizsgálás. A többi stimmel.
Dealer,
Én tartósbérleti konstrukcióban vettem, ez főleg akkor jó ha céges autó. Kicsit bonyi a lényeg, de ha érdekel mondhatom. (Ha nem cég veszi akkor meg mindegy.) A Pannonlízingnek van egy kedvező deviza-alapú hitelkonstrukciója. Van ugyan árfolyamkockázat, de jóval alacsonyabb a kamat. Ezt a Peugeot Gablini-nál ajánlották, de lehet, hogy máshol is elérhető.
Naszoval. Alig egy honapja, megvettem eletem elso uj autojat. Peugeot 206 HDI. Ossze sem lehet hasonlitani a Renaultal. Probaltam, lattam, nemteccet, marmint a Clio. Es akkor meg nem is dicsertem a HDI-t. Hihetetlen amit ezek tudnak. Eros mint egy sportosabb benzines, csendes, es mindezek mellet meg a fogyasztasa is rendkivul alacsony. Szerintem felejtsd el a Cliot. AZ ar diferencia szerintem boven fedezi az ertekkulombseget.
Éppen egy HDI-s radios darab vasarlasan gondolkozom.
Ez igy ~3.3milla. Kaphato nagyjabol ennyi penzert ilyen mutatos, dinamikus, keveset fogyaszto kocsi?
Hol erdemes megvenni? tartos berlettel tapasztalatok?
Köszi, Zorko.
Az első hónap utáni tapasztalatok:
1,4-es benzinmotor, kb. 1600 km
Fogyasztás:
7,5 - rövid városi utak, alig éri el az üzemi hőmérsékletet
6,2 - város + előváros
5,5 - országút (bakony és pilis) két személlyel
Nekem nagyon tetszik, hogy 2600-as fordulatnál leadja a motor a maximális nyomatékát. Nem kell pörgetni, csendes és mégis nagyon dinamikusan megy. A váltóval már sikerült megbarátkozni, bár hidegen a kettest néha nehezen veszi (egy kis gázadás segít). Az úttartása valóban kíváló, roppant veszélyesen is lehet vele kanyarodni :)
Egyszer voltam a szervízben, "felvarrattam" az első sárvédők műanyag burkoló lemezeit, mert eléggé lötyögtek.
Az autó az eddig szállított utasok véleménye szerint hátul is kényelmes két személynek (nem volt 182 cm-nél magasabb, ill 100kg-nál nehezebb utasom)
Én nem bántam meg ...
Helló Lorian (Hellorian :o)!
A gázbowden nem volt laza (ez egyébként is béna műszaki megoldás lenne), gondoltam inkább le van valahogy korlátozva, hogy ne lehessen teljes gázt adni. A levegőszívó toroknál levő fojtószelep (pillangószelep) teljesen zárt ill. teljesen nyitott állapota között 90 fok (derékszög) elforgás különbség van. Amikor nem adsz gázt, keresztben áll a lapja, amikor padlógáz, akkor meg teljesen nyit, a légárammal (és a torok hossztengelyével) egyvonalba esik. Van is egy határoló pöcök, aminek nekimegy, ha eléri a 90° elfordulást. Na most ez a pöcök lehetne állítható, vagy máshol, vagy egy kiegészítő pöcökkel ellátva, vagy más ilyesmi, de nincs. Megkértem valakit, hogy lassan adjon teljes gázt (persze amikor nem megy a motor), és én meg néztem, hogy hogy nyit a pillangó szelep. Szépen megvan a teljes derékszög. Ettől még lehetne egyébként, hogy magába a torokba betesznek a gyárban valamit, ami szűkíti a keresztmetszetet, és a bejáratás után kiveszik, de ez teljesen valószínűtlen. Elsősorban azért, mert a gyár nem ír semmit a bejáratásról, illetve az ezzel kapcsolatos szervízelésről. A gyári ajánlás annyi, hogy 30.000-nél szervíz. (Mondjuk 10.000-ként nem árt egy olajcsere, sokkal tovább lesz jó a motor.) A szervizek szoktak még ajánlani 2500-5000 km körül egy olajcserét, de ez nem kötelező. (Régen úgy volt, hogy első 1000 km szépen finoman, akkor olajcsere, és onnantól már üzemszerű használat.) A mai motorokat egyébként sokkal kevésbé kell bejáratni, mint 20 évvel ezelőtt, mert a gyártási pontosság, a felületi megmunkálás sokkal jobb, majdhogynem eleve bejáratottnak tekinthetők ezek a gépek. Mindazonáltal, én azt mondanám, hogy az első ezer kilcsin csak finoman! Max félgázzal el lehet közlekedni mindenhol, de azért ne vidd a komplett családot a Mátrába kirándulni! :o) Szóval a kímélés 2 dolog, 1. ne adj nagy gázt (emelkedő, sok cucc, előzés...), 2. ne legyen magas a ford. szám (legjobb ha 2000-3500 között van) Azért ez a kettő, mert pl. 1. fokozatban kis vagy közepes gázzal is fel lehet pörgetni. (Bár az ilyen pörgetés annyira nem árt, mert a nyomaték viszonylag kicsi...) Van egy autógépész munkatársam, ő azt mondja, hogy egy benzinmotor kb. 10.000 km-ig járódik befele, akkor van a legjobb állapotban, és aztán kezd kopni. Szerintem 5000-től már nem nagyon kell törődni a bejáratással. Üdv, Z.
a prémiumban nincs külső hőmérséklet jelző. Bár szerintem ha a legvadab gyári rádióval veszed, akkor igen, mert abban mintha lenne fedélzeti SZG. Tudom, nem nagyon függ össze, de annak arádiónak a kijelzője fent van az óránál, és asszem abban már van hőmérő is.
A gyartasi idoponttal kapcsolatban igazad van!
Utanna neztem a dolgoknak, es kiderult az igazsag!
Az aluminium tablacskan nincs feltuntetve a gyartasi idopont, azaz azon van valami azonosito amibol meg lehet tudni. (Aki ismeri a (de)kodolast)
De szamos mas helyen, ill. minden alkatreszen kell lenni un. datum oranak, melyet gyartaskor tesznek bele. Ezt megkoveteli az ISO 90xx es gyartasi szabvany.
Az auto alkatreszein (tudomasom szerint) ketfele datumora talalhato.
1. pl. utaster biztositek fedo belsejeben vagy motorblokkon, kor alaku, kozepen az evszam utolso 2 szamjegy korulotte jelolik a honapokat.
2. pl. motorter biztositek fedo belseje, tablazat mely sorai az evek (evszam utolso 2 jegye) oszlopai a honapok, ameddig a honapok "cellaiban" jeloles van, annyi honapos.
Ezek (es meg sok mas alkatresz) datumoraja alapjan egyertelmuen sikerult beazonositani, hogy 2000. majusaban gyartottak az autot, tehat UJ autot vettem, mivel 07.20. an sikerult elhoznom.
Egyebkent most "kiralyul" megy, BP-Satoraljaujhely, Satoraljaujhely-BP tavrol (2 x 273Km) most erkeztem, egyreszt jol fogyaszt, masreszt jol megy!
(No persze megvolt a lengokar es teleszkop csere)
Nagyon jo az uttartasa, 130Km es sebessegnel el lehet engedni a kormanyt, es ha az ut nem kanyarodik, ill. vizszintes frankon tartja az egyenest!
Ikcar, megnéztem én is a csomagtatóban lévő kis táblácskát, de nekem ebből nem egyértelmű a gyártási időpont. Valahogy így néz ki:
E2*98 xxxxxxxx *00 (az x-ek helyén mindenféle számok vannak)
Ez éppúgy lehet 1998 vagy 2000. Majdnem 3 hónapot vártam az autóra, nem hiszem hogy 2 évig hevert volna valahol. Sajnálom, hogy nincs szerencséd az autóddal, de talán kikupálják már végre.
Zorko:
"és nincs más szabályzás sem, padlógáznál teljesen nyit a torok. "
Ezt miből lehet tudni. Én még nem mertem 4000-4500 fölé pörgetni. Amúgy szerintetek meddig kell kímélni az új 206-ost, kell-e egyáltalán? Meg tulajdonképpen mi számít kímélésnek?
Sziasztok!
Valaki írta korábban, hogy a gázbowden lazább (gondolom azért, hogy ne lehessen teljes gázt adni a bejáratás alatt), amit az első szervíz alkalmával állítanak be. Nos megnéztem, legalább is az én kocsimban ez nem így van. Teljesen jól van beállítva, és nincs más szabályzás sem, padlógáznál teljesen nyit a torok.
lkcar,
Ez elég durva... Nekem szerencsém van, olyan verziót kértem, ami égen földön nem volt kapható, sőt még a gyár is várt egy hónapot mire összejött annyi rendelése, hogy legyártsa. (Profil, 1.1, légkondi, el. ablak)
Hawaii, köszi. Azóta nálam is jól szuperál. (100/80)
Amennyiben nem adtak jócskán engedményt, javaslom, add vissza Sárkányénak, (javasold nekik, lépjenek szexuális viszonyba az autóval) hogy cseréljék ki. Mond el nekik, hogy az évjáratot ma napság fiatalítani szokták, Lehet, hogy a kilométer sem annyi, mint amit mutat.
Ezen kívül hátrány eladáskor, műszaki vizsgán és általában.
Vásárolta 92-be egy renaultot nem egész három éves volt forgalomba helyezéstől számolva, járt volna még a három év műszaki, de nem kaptam, meg mert az autót 91-ben gyártották, csak létévet adtak.
A szerviz a Peugeot Sarkany BP.
Mar megvan az idopont a szervizben az ujabb meeting-re.
Ja, azert van ilyen "SOK" hiba az autoval mert
ugy latom a kis aluminium tablacskajan, hogy 98-ban gyartottak, par evig pihent egy szalonban videken.
2000.Jul.20.-an eladtak nekem vadi uj kent, ami igaz is, mert abszolute nem nezett ki meg egy kicsit hasznaltnak sem.(4km volt benne)
(Azt mondjuk azert kozolhettek volna, hogy mikori gyartasu, mert lehet hogy akkor varok par honapot)
Az elso szerias 206-os oknak megvoltak a maguk tipushibai melyeket mar azota javitott a Peugeot.
Ha tetszik a 206 (szvsz tenyeleg szep), akkor vadd meg!
Csak az ar ne kusszon 3 millio fele, mert akkor mar nem olyan jo uzlet, akkor inkabb vard ki a 307-est, ami alapban erosebb motorral jon ki, es varhatoan lesz olyan sikeres mint a 206. Ugyanazert a penzert joval nagyobb autot kaphatsz, ha varsz egy kicsit.
A fentiek igazak barmely autora, amely joval kozelebb van a full extra felszereltseghez mint az alapverziohoz.
Háj Havaj!
Hőmérséklet mutató a fapados változatban (profil)nincs. De feljebb már van, csak azt nem tudom pontosan, hogy a presence-ben is van-e már.
Csá, Z.
Először is Kellemes Ünnepeket mindenkinek a részemről is.
Ickar, szerintem vagy elfelejtették újra beállítani az első futóművedet az alaktrészcsere után, vagy rosszul állították be. (Merthogy gondolom a csere előtt nem csinálta ezt az oldalrahúzást a járgány, nemde?!). Bármelyik esetre csak azt tudom mondani, hogy :(((((! Ma már egy szervíz nem lehet ilyen amatőr!!!
(Dehogynem: a Corsámat az ország egyik legnagyobb Opel márkaszervízébe hordom. Pár éve rutinszervízen volt. Miután hazamentem, csak úgy kedvtelésből kinyitottam a motorháztetőt. Majdnem leültem a földre. A motor levegőszívó csonkját nem rakták vissza a légszűrőre(!), így a motor csak úgy rendesen a szűretlen, poros levegőt szivolázta befelé! Mi lett volna, ha fél évig be se nézek a motortérbe??!! Szóval kiakadtam, de hát a szervízben úgy sem tudtam volna bebizonyítani, hogy ők hagyták úgy... Szóval mákom volt, hogy megnéztem.)
Szóval szerintem vidd vissza és legyél velük némileg morcos...Kb. melyik szervíz ez? Mi van a hűtővíz problémával?
Ja, valaki súgja mán meg, hogy van-e külső hőmérséklet kijelzés a 206-ban. Köszi.
Megvolt az automban (P206, 1.1) a jobb elso teleszkop es lengokar csere.
Az autot ismet lemostak.
Minden Ok, de van 1 kis szepsegHIBA!
Ha egyenesben tartom a kormanyt kb 15m-en kb fel metert megy balra a kocsi.
Magyarul nincs jol beallitva a kormany. (szerintem)
Normalis dolog ez?
Ja, az ut tok vizszintes es egyenes, es meg a guminyomas is rendben van.
Természetesen KKÜ! (Kellemes karácsonyi ünnepeket) mindnekinek!
100/80 rulez! Nem mondom, hogy megvakulok a fényártól (még szerencse!), de tényleg király.
Csákómákó, Z.
Hawaii,
Köszi az infót. A hőterhelések meg a túlfeszítések tekintetében egyetértek. És mit csináltál ama neves iparvállalatnál?
Van egy autógépész kollégám, akivel én is egyetértek abban, hogy egyáltalán nem baj, hogy a 206-ba a 205 motorja került. Először, ha jó konstrukció, akkor minek változtatni (minden új konstrukció kockázatokat hoz), 2.szor, az autóipar nem olyan mint a számítástechnika, még ha marketingileg próbálják is ezt a benyomást kelteni, szóval közel se olyan lényeges az állandó fejlesztés, 3.szor, a régi kocsik motorja elsősorban azért gyengébb mert bennük van egy vagon kilóméter. Ha most beülnék egy vadiúj 205-be, azért nem lenne sokkal rosszabb egy 206-nál.
A váltóval nekem semmi bajom, kicsit keményebb (hallani is ahogy "kopog" váltáskor), de engem ez nem zavar. Lehet, hogy vannak tényleg sokkal kényelmesebbek is, (Corsát nem vezettem, csak Kadettet, meg Astrát), de nem éreztem, hogy a pözsőé béna lenne.
Kicseréltem az izzókat (100/80-ra), ma este meglátom sötétben...
Egy kis bénaság: a napellenzőt bal kézzel tökre nem lehet jól lenyitni, mert nem lehet a széle alá nyúlni. Lehet, hogy azt gondolták, hogy jobbkezesek jobbkézzel próbálják úgyis, de nekem eddig még mindig bal kézre jött. (Azzal nem váltunk ugye...)
Csá, Z.
206GTI, köszi az infót. Meg a tapasztalatokat is- mindenkinek.
Az a hűtővizes probléma bizony elég dühítő lehet. Alig tudnám megállni, hogy bele ne rúgjak egyet mérgemben - persze csak a gumiba, és nagyon lágyan :), nehogy baja essen. Ikcar, mi volt a szervízben?
Nem értem, miért nem tudják ezeket az "apróságokat" kiküszöbölni. Mint ahogy azt sem, hogy miért képtelen a Peugeot normális váltót konstruálni. Mindenki tudja hogy nem tutik a váltók, csak ők nem?? Vagy mi??!! (Volt 205-öm, hidegben általában alig lehetett beimádkozni 1-be; de vezettem 306-ost is sokat, azé már egy szinttel jobb, de nem közelíti meg pl. a Corsáét.) Van egy olyan gyanúm, hogy esetleg a 206-os váltója is talán a 205-ösének a némileg módosított változata, akárcsak az 1.1 és 1.4 motorok. Vegyenek már föl új váltókonstruktőrőket!!!
Zorko,
100/80: az élettartam nálam az első garnitúrára 1.5 év volt (kb 20.000 km, hogy órára mennyit égtek azt persze nem tudhassam). Már a második adagot fogyasztom. Ez a tapasztalat, de elméletileg is rövidebb élettartamú (katalógus szerint), mint a normál! 60/55. Úgy emlékszem a 100/80 is valamilyen módon túlfeszített. A 140/100-as még hamarabb kipurcan. Egyébként annál a nagymúltú magyar iparvállalatnál dolgoztam, amely (többek között) az említett izzókat is gyártja. Megvan melyik az?? ;))
90%, hogy a Corsa lámpateste is műanyag, de megnézem. Egyébként úgy gondolom a műanyag lámpatestnek is bírnia kell a többlethőt, nem hiszem, hogy ennyire kicentiznék a 60/55-ös hőmennyiségére. Az biztos, hogy nálam nem károsodott 2 év alatt (kopp-kopp), meg a csatlakozó sem.
Problémamentes autózást mindenkinek, Üdv,
H.
U.i.: Egy banális kérdés, van a 206-ban külső hőmérséklet kijelző? Az Opelben úgy megszoktam.
lkcar, együttérzek. Nagyon kellemetlenül érezném magam, ha így járnék. Egy tiszta új kocsival. Elég gáz. Na mindegy reméljük nem lesz több gond.
Viszont, valaki érti, hogy a belső világítés milyen logika szerint reagál a dolgokra? 1. ha távirányítóval nyitom a kocsit felgyullad, ha távirányítóval zárom, nem alszik el. 2. Ha kulccsal nyitom nem gyullad fel, ha kulccsal zárom elalszik. 3. A hátsó ajtó nyitásra nem gyullad fel, de néhányszor mintha mégis... Másoknál ez hogy van?
A nem egeszen 5 honapos P206-osom mar masodszor kenyszerult az ut szelere, mert nem indult be a hutoventillator, es felfott a hutofolyadek. A STOP lampa vilagit, hutofolyadek kb. 130 fokon, es mindez a ma delutani essotol.
Lehet hogy szaraz idore terveztek a 206-ost?
Vagy csak rossz felho alatt mentem?
Hetfon ismet szerviz!
Mert hogy ez igy nem igazan good!
Havaj!
A xenon lámpás kiegészítések stimmelnek, további kiegészítésemet fűzném csak hozzá, miszerint távolsági fényszóró is van már prototípus, és fejlesztik a kombinált "izzót", de persze ez sem lesz kompatibilis a H4-gyel (nem is lehet, ugye a nagyfesz miatt...). Talán egyszer beintegrálják az egész elektronikát, meg a nagyfesz cuccot az izzó foglalatába, de inkább mégse, mert addigra már úgyse lesznek hagyományos lámpatestek. A Hellával levelezgetek, előbb utóbb csak kiszedek belőlük valami használható ár/elérhetőség infót (Bár nekem nem kéne, még ha sokkal olcsóbb is két háromszáz-ezer Ft-nál, akkor sincs rá pénzem.)
Mi az egykori foglalkozásod?
Köszi az infót a 100/80-ról. A corsának is műanyag búrája van, ugye? Ezt a magasabb ár - alacsonyabb élettartamot nem egészen értem. Azazhogy érteni még csak értem, de az eddigi infóim alapján erre nem kellene számítani. Van a 60/55-nek egy "Prémium" változata, na ez az, ahol ez tutira igaz. Ez úgy műkszik, hogy egy kicsit túlfeszítik az izzószálat (mondjuk mintha 10 V-ra lenne tervezve, de 12-n használjuk), mire nagyobb fényt ad (kicsit fehérebbet is), de hamarabb kiég (+30% fény, -50% élettartam). Egy simán nagyobb teljesítményű izzónak kb. ugyanolyan paraméterekkel kéne rendelkeznie, ha azonos üzemmódra tervezik. Na mindegy, végül is a gyakorlat a mérvadó, csak gondoltam beleszólok már innen az elméleti oldalról...
206 használati tapasztalatok: NAGYON JÓ! Én max meg vagyok elégedve, ez az az autó, amilyet akartam. Persze, ha mások mást akarnak, akkor nekik lehet, hogy nem az ideális. Problémákról sajnos nem tudok beszámolni, nálam eddig nem voltak. :o)
Szóval a Corsa fényszóróbél műanyag, ugye? Üdv, Z.
Hawaii: További tapasztalatok? Egyelőre nem tudok vele betelni, még csak a jót látom benne. Van benne viszont egy dolog ami nem tetszik, hogy nem látom a kocsi orrát és mivel a szélvédője előre van tolva így olyan érzésem támad, hogy jó hosszú az orra. Az egyik parkolóban egy bal kanyarban majdnem megpadkáztam a bal hátsó kereket, mert úgy éreztem az orra már nagyon közel van a kanyarban parkoló autóhoz. Kiszállás után láttam, hogy még volt egy fél méter. Remélem ez csak szokás kérdése. A váltóról nem vélekedem, pontatlan hosszú utakkal. De ezzel már előre számoltam. Van még egy nem jó dolog, sáros időben a küszöbök (belül az ajtó és a küszöb között) nagyon könnyen besározódnak.
Ami viszont tuti benne az a két pohártartó (McDriveban nagyon hasznos) a kesztyűtartó ajtaján. Van ott egy ötletes hitelkártyatartó is, mintha a sztrádamatrica kártyájának szabták volna.
Igen, hátul is tárcsa van, de lehet hogy csak azért mert van benne ABS is. 185/65 R14.
Sziasztok,
a 206 a megjelenése óta tetszik, de amióta tudom, hogy lehet az új 1.6 16v -vel kapni, azóta se éjjelem, se nappalom. (OK, a HDI sem lehet rossz, főleg a sok jó alapján, amit itt írtatok, de én a benzinest jobban komálom...)
206GTI, mik a további tapasztalatok a járgánnyal? Hátul is tárcsafék, ez komoly? Milyen méretű gumikkal adták?
Ha megengeditek, a Xenon lámpákhoz még annyit, hogy a nagy fényerő miatt AUTOMATIKUS magasságállítással is el vannak látva, tehát a berendezés érzékeli, ha az autó súlypontja megváltozik (megpakolva stb., de az útegyenetlenségeket nem - különben pl. Bp-en egyfolytában dolgozhatna az automatika...). Szóval ez high-tech, nem egyszerűen kicserélhető (a teljes lámpatest is más, egyrészt külön tompított és távolsági; másrészt a xenon égő műanyag feje nem illik bele a halogénekhez való foglalatokba). Egyébként az autógyárak fejlesztési tervei szerint előbb-utóbb minden kategóriában (kisautók is!)lehet majd rendelni xenont, sőt valószínű később egyzer teljesen felváltja majd a halogént a tompított fény esetében (egykori foglalkozásom kapcsán /is/ tudom) Persze ez még jónéhány év!
Ikcar, Zorko,
több mint 2 éve 100/80-ast használok Corsában. Tapasztalataim: király fényerő, a távolsági egyenesen brutális.
Ajánlatos hozzá a belülről állítható fényszórómagasság, mert különben terhelt autónál a szembejövőket a tompított is nagyon zavarja. Negatívum: a magasabb ár mellett alacsonyabb élettartam.
Örülnék további 206 használati tapasztalatoknak, bármilyennek, de leginkább, hogy milyen problémák vannak vele (a már említetteken kívül...), ha van más egyáltalán.
Üdv.
Elkövetem a második mért tankolást, nem ért veszett nagy meglepetés ugyanis a fogyasztás 7, 14-röl 6, 95-re zuhant, de ez 80 % közút. (49, 75 l. 716, 2 km.)
Kíváncsi vagyok, milyen fogyasztása lehet a sima dízel motorral közlekedő autóknak.
Sajnos a gyári adattól én még messze vagyok, (közút 4. 1)
Gyerekek, vagy a tank nagyobb, mint ötven liter, vagy a MOL elvtárs ugy adott árcsökkenést, hogy (100-5) litert tankolunk. Valószínű a gáz kiesést gázolajon szeretné behozni. Végén még kiderül, hogy 50 literes tankba 54 liter fér, mi lesz akkor, ha megjön a meleg és a nyár.
Oszi
Újabb tankolás, fogyasztás: csupa város, 7,1 l (1.1-es moci), megfelel a gyári adatnak.
Érdekes, hogy 51,06 l ment a tankba, és még mindig nem volt teljesen nullán a mutató. Mostmár tényleg lemérem valahogy, hogy mekkora ez a kb. 50 l-es tank. Cső, Z.
Még csak alig több, mint 600 km-t mentem vele, de nagyon jók a benyomásaim. Én 1,4-es motorral vettem, de ha a rendeléleskor már lett volna az új 1,6-os, akkor azt választottam volna. Az első városi fogyasztás 7,5 liter volt, remélem sikerül majd lejjebb szorítani. Belül tágas és kényelmes, a 3,8 méteres hosszhoz képest, a csomagtartó jól kihasználható. Az egyetlen, amit nekem nehéz megszokni, az a váltó. A váltóutak hosszúak, a megvezetés határozatlan, az 5.-hez szinte előre kell hajolni. Sokan panaszkodtak a pedálok közelségére, az én 43-as lábamnak pont jó.
Kényelmes és szép kisatutónak szerintem jó választás.
Újabb szolgáltatást fedeztem fel: Ha az első ajtó nincs jól becsukva és elindulsz, ahogy kezdesz gyorsítani, mondjuk 5-10 km/h-nál elkezd villogni az utastérvilágító lámpa. Tetszett.
A válasz: Vegyem!
Én is ezt tettem. 5 ajtós, az új 1.6 16v motorral.
Ez tényleg nagggyonnn meeegy! És a fogyasztás? A második tankolásnál (250 km) főleg város: 6.2 Nehezen döntöttem a HDI és az 1.6 között, de nagyon jól döntöttem. Főleg most, hogy 2 forinttal olcsóbb a benzin mint a dízel.
Voltam HDI próbavezetésen és véleményem szerint ez jobban húz.
Mindenkinek az 1.6 16v-t ajánlom. Ja, elöl-hátul tárcsafék, 3 fejtámla és 3 teljes bizt.öv hátul.
Ma túlléptem a 2000. km-t a verdával. Jó, ez nem sok, de azért megnyugtatásul: Minden tökéletesen működik, semmi nem zörög, kopog, stb. Szóval minden OK.
Ikcar, megvettem az izzókat (100/80), a 7végén berakom. Télen tutira nem lehet gond, a 2500-as szervíznél pedig megkérdem a szerelőket, van-e tapasztalatuk.
Ismet kopogast hallottam, elmentem a szakszervizbe.
Diagnozis, jobb elso gombcsuklo laza, kotyog, + a teleszkopbol szivarog az olaj.
Ugy neztek ram mint valami autogyilkosra, hiszen meg csak 5 honapos sincs az auto, no persze hasznalom, az eddigi 10500Km-nek a 80%-a hosszu ut. (6-700Km-esek). Hozza kell tegyem, kifejezetten vigyazok az autora! Arra celozgattak, hogy lepatkaztam, vagy godorbe mentem, ezek ellenere a felnik tokeletesek, a kerekek centirozottak. Szerintuk kizart, hogy a ket hiba egyszerre jojjon ki kulso behatas nelkul. Pedig igy van.
Mindezek ellenere nagyon korrektek voltak a szervizben!
Na kiművelődtem xenon lámpából. Csak röviden: Ez egy gázkisülési elven működő fényforrás. Nincs izzószál, hanem egy kis búra nemesgáztöltettel (főleg xenon), két elektródával, ami között egy szabályozott ívkisülés által keletkezik a fény. Van egy csomó előnye, elsősorban, hogy kisebb energiafelhasználás mellett nagyobb fényt ad. Viszont kell hozzá egy nagyfesz tápegység (25.000 V), egy gyújtó, meg egy szabályozó elektronika, az ár 700-1000 dollár körül mozog, úgyhogy nem olcsó. Van a Hellánek valami kis komplett ilyen lámpája, de nem tudom lehet-e nálunk kapni és mennyiért. ( => Hella Hungária)
Egyébként az nem működik, hogy a régi izzó helyére betegyük ezt a nagyfesz. kütyüt, legalább is csak úgy simán nem. A tompított és a fényszóró sem lehet kombinált, a menő kocsiknál is külön van, a fényszórók hagyományos halogénizzók még a legesleg Mercinél is.
Hali Ikcar,
206-osba akarom berakni. A foglalattal nem lesz gond, az a kérdés, hogy a műanyag búra (foncsorozott felület) bírja-e. Villamosmérnök vagyok, úgyhogy van hozzá lövésem, de azért még meggondolom, biztosra akarok menni. Létezik 140/100-as is, na azt azért nem raknám be csak úgy. A Konradot ismerem. Van a Király utcában (a Nagymező utcánál) egy GE Tungsram mintabolt, 100/80-as 850,- Ft. Szerintem jobban megéri.
A rendes xenon lámpákról nem tudok semmit, de én nem hajtanék rájuk, persze te tudod. Szerintem sokkal jobban megéri nagyobb teljesítményű égőket használni. Az autó gyakorlatilag észre sem veszi, (elvileg minimális fogyasztásnövekedést okoz), és kis befektetéssel egy csomó plusz fényt kapsz.
A ködlámpa használata nem mindig ér valamit, igazából ez a ködtől függ és nem az autó típusától. Az jó ha a ködlámpák alacsonyan vannak (lehetőleg közelebb az úttesthez), mert a köd gyakran ritkább az útfelszín közelében, és így kevésbé szórja szét a lámpa fényét (kevesebb zavaró fény jön vissza magáról a ködről). Az is jó, ha szélesen terít a lámpa, mert így jobbra balra többet látni. De ha igazán nagy, sűrű köd van, akkor tök mindegy, úgyse látni rendesen. Mindazonáltal még egy előny: ha van, a szembejövők minket is jobban észlelnek.
Az izzók színének szerintem sokkal kisebb a jelentősége, mint sokan gondolják. Az apró szemű vízpáráról (=köd) nagyjából ugyanúgy verődik vissza a sárga, meg a kék szín is, szóval nincs tuti ködlámpa. (Még az is lehet, hogy az egyik ködben a sárga jobb, a másikban meg a kékes...)
Na ennyi, üdv, Z.
Igen, arra gondolok.
Ebben az adios-os dologban teljesen igazad van, egyetertek veled.
De ha nagyobb teljesitmenyu egot teszel be, elbirja az ego foglalata? Hiszen nagyobb hot termel, nem? Milyen autoba akarod berakni?
A conrad katalogust nem tudom ismered-e en abbol vettem egot, kb.2450 volt ha jol emlexem 1 par, de volt ott meg egy ami nagyon izgatta a fantaziam, valami super laser white, ez pont a duplaja.
Ja BP-en az oktogonnal (pontosabban az oktogontol a Nyugati fele kell menni a jobb oldalon kb 100 m-t es ott van egy pincehelyisegben) van egy Conrad Shop.
Amit en vettem az enyhen (hideg) kekes, valamivel erosebb mint a 60/55w, es kodben kifejezetten jo. (ez mar tapasztalat) Es egy kicsit adios-os.
Egyebkent azok az izzok (Xenon) mibe kerulnek kb?
Ill. kompletten lampaval?
A kodlampa hasznalata er valamit kodben a 206-osnal?
Ezt azer kerdezem, mert (egyreszt nekem nincs) masreszt hasznaltam mar kodben kodlampat, (nem 206-os) de nem lattam sok hasznat.
Hali Ikcar!
A szúró fehér fényen mit értesz? Arra gondolsz, amilyen fénye az új, nagy, gyors, erős és igen drága autóknak van? (Merci, BMW...) Ezeknek valami xenon lámpájuk van (új technológia), kicsit kékes fénnyel. De ez nem csak az izzón múlik, hanem a komplett lámpa kell. Nem tudom lehet-e külön kapni, de biztos iszonyú ára van. Lehet viszont kapni olyan H4 ál-xenon izzót, amelyik be van színezve, hogy kékes fényt adjon. Hogy ez jó-e...? Én nem költenék ilyesmire pénzt. Kicsit emlékeztet az Adidas betűkkel írt Adios márkára... Lehet viszont kapni a szbványosnál nagyobb teljesítményű izzókat, én most épp a 60/55W-os helyére 100/80-ast készülök berakni. Üdv, Z.
SN, köszi az infót!
Itteni déereszpé, a Csángó utcai szőnyeg vízzáró anyagból van? És kb milyen áron csinálják?
Oszibá, a 16 ezres szőnyeg az 4 szőnyeg, ugye?
Újabb fogyasztási adatok (1,1-es profil):
város: 6,9 (gyári adat 7,9-8,2 !)
országút: 5,4 (Budapest - Kaposvár - Budapest, 100-110 km/h, gyári adat 5-5,1 l, de ez lehet, hogy 90 km/h-ra szól)
Továbbá az is lehet, hogy az első kutas nem töltötte annyira tele, mint a második, és akkor a kölönbség a városit javítja, az orsz. útit meg rontja. Az átlag mindenesetre: 6,09 (gyári adat 6,1-6,2). Nem tudja valaki megmondani, hogy honnan lehet tudni, hogy milyen motor van a kocsiban? Úgy értve, hogy HFZT vagy HFZE, mert ezeket megkülönbözteti a leírás, más fogyasztást ad meg, de nekem gőzöm sincs, hogy az enyém melyik. (A forgalmiba beírt motorszámból nem derül ki.) Üdv, Z.
Hali.
AtomTom. Hátha beleszámolom a cég ajándékát (festést és a rádiót 120 ezer) akkor négymillió-száz. Ne haragudj, hogy megkérdezem, mennyi mást is lehetne venni, alatt mit értesz?
Az autóvásárlást, azét ejtettem, meg mert viszonylag jó évet zártam. Ugyanis tavasszal vettem 6, 85 hektár szántóföldet. Ugy érzem, amit meg akarok venni, azt megveszem, ami a bukszámnak sok az meg ne mis kell.
Végül is utána számoltam ennyiért megvehetem, volna a 306 HDI-t, de feleségem erre szavazott így a 206-os nyert másfél fél arányban.
Hello!
Roviden Zorko es Ikcar kerdesere, mindent a pecsi Autosziget szalonban vasaroltam. Mar elvben eredeti gyari tartozekokat kerestem(igy elkerulve a fejfajast minoseg vagy illesztes miatt). A draga-e kerdes is elvi, a fizetesekhez kepest pl. 100
Ft-os benzinar realisabb volna, de emlitek par "rabolt" arat: spoiler 50e(amit decemberi beszerelesig szinre fujnak), kromozott sportkipufogoveg dobbal kb.24e, konyoktamasz kb. 10e, fejbol pontosan nem emlekszem, majd a szerelesnel kell fizetnem. Elozo evbol a kodlampak 50e csomagtalcara 18e osszegre emlekszek. A labszonyegek nagyon praktikusak, szinben egyezo boritasban s alul vizet nem atengedo reteg, kb. 2cm peremmel korben s mindenhol kovetve a padlolemez formalyat(kagylosan illeszkedik?). Az alacsony km-ek oka, hogy sajnos kulfoldon dolgozok s igy csak hazaugraskor veszem elo a jarganyt. Remelem Karacsonykor szaraz utaink lesznek. A fogysztashoz nem tudok szolni, bar bejaratasnal korai is, de ahogy olvasom a "nagy" 1.4-es motorral nem lehet rossz.
Udv, SN
Hello!
Oszibá, kiemelném az alábbi mondatodat :
"A vásárlás fő oka családnak nagyon tetszik"
Szerintem amikor az ember ilyen autót vesz, nem nagyon számol utána, mert a szépsége megfogja. Ha utánaszámolna, rájönne, hogy 3,5 Millióért mennyi mást is lehet venni, amit nem is tudnak ellopni (sic!) az ember fiától...
Dehát, ugye : gyarló az ember....
Hali zorko!
Bevallom férfiasan, hogy nem számoltam utána a fogyasztás megtérülésnek lejjebb olvastam. A vásárlás fő oka családnak nagyon tetszik, (Anya és én) másik nem szeretek mások után kullogni, de ezt nagyjából lentebb kifejtetem. Megtérülést másképp nézem: vásárlás előtt néhány vásárt megjártam, egy-két éves 206 vagy 306 dízelt nem találtam.
Majd olvastam a HDI motorról, és nagyon megtetszet, és mivel búza jó termet és így egy ével, előre hoztam a vásárlást annyi különbmségel, hogy nem használt, hanem 700 ezer kölcsönnel új. Megtérülést másképp nézem augusztus elején, mondtam a kollegámnak, hogy megyek befizetni a 206-ost eladó az autóm (Renault 19 GTD Chamade 9 éves) 950 ezerért mire-ő meg van véve. 95 januárvégén vettem egymillióért. Másik kollégám most adott el egy Opel Astra 1, 4 GL-t négy éves volt fél áron (1 500 000) számolták be egy Toyotába.
Ez a különbség nálam öt kis híján hat év alatt ötvenezer.
A jelenlegi fogyasztás remélem javulni fog mínuszba.
Sajnos a szak szervizek drágák, de ez van!
KariAti.
Közel ötven liter nekem is soknak tűnik, de ahogy nézem a mutatott most is elég gyorsan, dől balra.
Hali!
Gyári méretű és formájú szőnyegeket varrnak a XIII. Csángó utcában.
A Csángó és a Váci úttal párhuzamos utca sarkon, közel az irodaházhoz.
Én ott csináltattam, szerintem jó, pont méret!
Cső drszp
Rájöttem, hogy tökre elszámoltam...
Merhogy az 1600 l-nek fogyasztáskülönbözetként kell jelentkeznie. Azaz, ha mondjuk 10 Ft-ot bírunk spórolni literenként, fogyasztásban meg 1 l-t 100 km-enként - ööö...ööö, izé, pl. 7 l benzin helyett 6 l gázolajat fogyasztunk -, akkor kb. 300 froncsit nyerünk 100 km-enként. Namármost, akkor 300e forintot 100e km-en nyernénk, 400 ezret meg 133 ezer kilcsin. Háát... Nem túl kecsegtető.
Üdv, Z.
Hali Oszibá!
Hijj, a szőnyeg 16-ért egész szép ár! Az OBI-ban 2-3e-ért lehet kapni, igaz azok elég gagyik, azért nem is vettem.
Hogyan számolod ki, hogy megtérül-e az autód? Mondjuk úgy, hogy ha 400e-rel kerül többe, akkor megnézed, hogy hány év alatt spórolsz meg annyi üzemanyagot, amennyit ebből lehet venni? (kb. 1600 l => kb. 25000 km => 1,5 - 2 év) És ha ez kevesebb x évnél akkor megtérül? (Én mindenesetre meglepődtem, hogy 1,5-2 év jött ki, többre számítottam. Így talán mégis megtérül?)
Kedves SN,
Nagyon örültem a válaszodnak, és azt szertném még megtudni, hogy melyik az a spéci szalon, ahol ez enyire jól megy? Na és nem nagyon drágák ezek a cuccok? Én azért nem fordultam mindjárt oda, ahol vettem a gépet, mert egy picikét "rablóbanda" szagot gyanítok...
Mit jelent a kagylós illesztés?
Jó nagyot néztem, hogyhogy ilyen kevés kilcsi van a az autódban?
(tuti) szőnyeget szalonba vettem 16 000 ért, üléshuzaton még gondolkodom.
Attól tartok nekem nem fog megtérülni az autó ára mivel az évi átlagom kb. 12 15 ezer kilométert megye pedig jóformán mindennap autóba ülök.
1969-ben vettem egy 403-as Moszkvicsot, (54 ezer forintért és 3 Ft/lite volt a benzin és 1600 a fizetésem) de a szerencsétlen nem bírta az iramot ugyanis kipufogó szelepek csonkra égtek. Mivel a magyar utak nem Európába vezettek nagyon sokat mentem teherautók mögött, ugyanis nem az én autóm volt a fürge ürge.
Mivel Baja környékén az utak az óta sem sokat változtak (csak az autókhoz kötődő költségek) eleget tettem régi fogadalmamnak és olyan kocsit vettem, ami tetszik és elég gyors ahhoz, hogy ne legyen probléma 120 km-nél előzni.
A franciákat Trianon óta nem szeretem, de az autókat igen és az sem utolsó, hogy milyenek a biztosítási költségek. Néhány biztosító a német autókat cascóból kizárja, vagy olyan árat kér, hogy kuncsaft nem köti meg.
Jelenleg a cascóm 68 000 Ft. éves díj. (másodállás gyanánt 1986 óta HB-nál biztosítok)
Hello!
Tartozekoknal javasolnam a markaszervizednel is erdemes szetnezni, nehany gyari termeket vasaroltam tavaly az 5 ajtos 1.4 atvetelenel:labszonyegek kagylosan illesztve(vezetonel 206-os logoval),uleshuzatok(nem gyari, de tokeletes illesztes 2 mintavalasztekban),kuszobvedok,csomagter talca es rogzitohalo,Peugeot taska(egokeszlet,elsosegely,vontatokotel stb.),hangszorok hatso ajtokba,elso kodlampak.Par hete az elso szerviznel(1 ev es csak 2300km a jarganyban) rendeltem par kiegeszitest:kesztyutarto vilagitas kit,konyoktamasz taroloval,sport kipufogoveg dobba es egy spoiler amit a decemberi beszerelesre szinre fujnak.Ha emlithetem,Peuegot trikos jatekoroszlant is kapott itt 2 eves kislanyom-az orome
leirhatatlan! Elnezest a szonoklasert, remelem otletkent hasznalhatjak a Tisztelt 206-os Tarsak.
Hello!
Tartozekoknal javasolnam a markaszervizednel is erdemes szetnezni, nehany gyari termeket vasaroltam tavaly az 5 ajtos 1.4 atvetelenel:labszonyegek kagylosan illesztve(vezetonel 206-os logoval),uleshuzatok(nem gyari, de tokeletes illesztes 2 mintavalasztekban),kuszobvedok,csomagter talca es rogzitohalo,Peugeot taska(egokeszlet,elsosegely,vontatokotel stb.),hangszorok hatso atokba,elso kodlampak.Par hete az elso szerviznel(1 ev es csak 2300km a jarganyban) rendeltem par kiegeszitest:kesztyutarto vilagitas kit,konyoktamasz taroloval,sport kipufogoveg dobba es egy spoiler amit a decemberi beszerelesre szinre fujnak.Ha emlithetem,Peuegot trikos jatekoroszlant is kapott itt 2 eves kislanyom-az orome
leirhatatlan! Elnezest a szonoklasert, remelem otletkent hasznalhatjak a Tisztelt 206-os Tarsak.
Először is sziasztok!
AtomTom, Azt hiszem neked ajánlott pajszer valami jó szalont, de az emilje nem műxik. Meg tudnád mondani? (emilen is jöhet)
Aztán (némelyek vígasztalására és bátorítására): Van egy 2,5 hetes 1,1-es profilom, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nekem elég a 60 LE, szerintem egyáltalán nem lassú vagy lomha. Persze ez relatív, hogy ki mit szeretne, mire és hogyan akarja használni, de szerintem egy normál közlekedésre teljesen megfelel. A szalonban javasolták a nagyobb motort, de én azt mondtam magamban, hogy elég lesz a kisebb is. Nem csalódtam, úgy látom utólag is, hogy jól döntöttem.
Az első 667 km-ből kb. 200 volt országút, és kb. 50-100 spórolós város (pl. este 8 után Lágymányosi híd - Népstadion - Örs vezér tere 3 piros lámpával, szép lendületes 70-es tempóval), a maradék normál város + egy-két reggeli csúcs, így jött ki 6,8 l-es fogyasztás.
A benzintank méretéről a leírás azt mondja, hogy kb. 50 l. Tehát nem 50, hanem kb. 50. Ezen eléggé csodálkoztam is, mert hát hogyhogy nem tudják pontosan, na de mindegy. Csak azért mondom, mert szerintem több, elsőre ugyanis - a szalonból kigurulva - 50,69 l-t tankoltam csak simán az első kattanásig, a műszer szerint pedig még volt is valamennyi a tankban. Szóval úgy sejtem, hogy nem érdemes abból kiindulni, hogy a tank 50 l-es. (Még gondolkodom, hogyan tudnám pontosan meghatározni...) Ettől persze még lehet, hogy némely kutaknál csalnak.
Üdv mindenkinek!
Nekem is soknak tűnik, ha összehasonlítom a volt 205-höz mejel Olaszországba vittem három kollegámat, autót venni és 1146 km-t mentünk 47 liter naftával (autópályán átlag 100 110)
Valami nincs rendben a fogyasztással ugyan is, miután elhoztam Pécsről az első benzinkútnál tankoltam 10 litert és alig mentem 150 km-t megint kigyulladt a sárga lámpa. Most viszonylag valamivel lassaban közlekedek. December elején bejelentem szervizre egy próbafogyasztás mérésre.
Hello!
Gondolatban foglalkoztat, tavaly vasarolt 1.4 Presence-ben hivatalos szervizben lehetseges volna az uj 1.6 16V (108 LE) motor beszereltetese. Esetleg varhato uj 1.4 16V megjelenese is? Koszi minden infot!
Nem tudom hol tankoltal, de a 49,25 liter nagyon soknak tunik nekem. A piros lampa kigyulladasa utan en max 50 km-t mentem az 1,9D-vel es igy szoktam 44 litert tankolni. Egyszer a Duna plazanal sikerult 49,5 litert tankolnom, ugyhogy ott valoszinuleg gyorsabban porog az ora. A tank ugyanis csak 50 literes. Igaz en csak az "elso kattanasig" tankolok. Ettol fuggetlenul ezt en is soknak tartom a HDi-tol, hiszen en is 700 km-t szoktam jarni.
Meglepetés ért engem is az első mért tankolásnál, ugyanis 700, 7 km-re tankoltam 49, 25 litert.
Bevallom őszintén 5 liter-nél többre nem számolta.
Remélem jobb is lesz.??
A kb. 4.5 honapos 206-osom (Presence 1.1) jobb oldalrol a motorter felol kotyoko-kopogo hangot ad. Kifejezetten hallani egyenetlen uton, foleg ha alacsony fordulaton tartom a motort. (mert ekkor kicsi a motorhang).
Elmentem a szervizbe vele, ott kiprobaltak, de mar elotte kozoltek a sejtest, motortarto bakk - tudjatok az ami baloldalt a "computer" alatt van!
(+).
Beigazolodott.
Elvileg nincs tobb "tipus"hibaja az autonak.
Emlekeztetoul, 4.5 honapos autonal:
1. Kopogo hang = Ekszij hibas vonalvezetes -> generator athelyezes
2. Kotyogo hang = hibas motortarto gumibakkok -> cserejuk
Kezd megrendulni a hitem a Peugeot 206 ban, avagy a fulem tul jo?
Akkor odafigyeltek a srácok a dolgokra...
Nem rossz ajánlat, már csak meg kellene hajtani, hogy a valóságban is olyannak érződik-e, mint papiron. 1.4-es 100 lovas nem lesz véletlenül? 2.7 millióért el tudnám képzelni, a 206 végre odakerülhetne a jól motorizált szuperminik közé.
Megérkezett az új 206-os motor 1.6 16v 88/108 kW/LE, 147 Nm/mkg, 0-100 9.4mp, fogyasztás 8.6/5.1/6.4 l. Na ez hogy tetszik az uraknak?
http://www.peugeot.hu/206tablazat.html
Úgy érzem nagyon jó választás volt a 206 HDI.
Augusztus 8. Án rendeltem és kettő hete vettem át.
Pécstől Bajáig kb. 100 km. (bejáratos autóval bő egy óra) ennyi idő és kilométer elég volt, hogy
meg szokjam az autót.
Renault 19 GTD Chamade közel hatéig volt alattam és mondhatom, hogy az előzött, csak aki
nagyon sietett.
Őkelme épen eredet vizsgálaton volt az Opel műveknél miután hazaértem elmentem érte, ahogy
beleültem szokatlannak éreztem, hogy lassú és nehezen fordul.
Fogyasztását még nem tudom mennyi lesz, mivel hétszáz pár kilométer van benne, de ugy látom
nem kell rohanom tankolni.
Mondhatom nagyon, tetszik.
Az az igazság, hogy hagytam magam meggyőzni. Továbbá kihagyhatatlan ajánlatot kaptam. Az autó jelenleg is 3 millát ér, de nekem 2,5milláért odaadták. Igaz, hogy ismerősé volt, de akkor is nagyon jó vétel.
Sajnos a fogyasztás siralmas. Vegyes használat esetén 7,9-8,2 litert zabál 100 kilométerenként ami szerintem sok(k).
A 206-osban sajna nem ültem menet közben így nem tudom öszehasonlítani. Kétségtelen, hogy nagyobb, belül is tágasabb de, hogy kényelmesebb vagy sem ezt nem tudom.
Ami nagyon zavar, hogy sír a fék, vagyis állandó sebességnél folyamatosan hallasz egy halk síró hangot, ami fékezésnél elhallgat. Lehet, hogy csak ennél van de az biztos, hogy siralmas.
A másik, hogy 60 felett sűvít a szél a bal oldalon. A jobb oldalon meg ordít!!!
Ajtó, ablak becsukva és mégis. Szerintem egy Rover, pláne ennyiért lehetne jobb is. Más Roverest nem ismerek, így ez csak saját vélemény.
Tény ha ilyet akarsz venni, akkor jól nézd meg, nehogy csalódás érjen.
Zeuss
u.i.: Én soha többé nem veszek kis autót! Opel Senator RULEZ! Ford Granada RULEZ!
Miért döntötél a rover mellett? Egyébként én is azt akarok venni (214,216). Jól megy? Mennyit fogyaszt? Van olyan kényelmes, komfortos,mint a 206? Állítólag nagyon megbízható autók.Légyszi írj vmit a tapasztalataidról.
Üdv mindenki!
Hát sajna löttek a Peugeot 206 HDi-nek, a Renault Clio II RXI-nek, és ami még szóba jött a Nissan Almera 1,5-nek is. Sőt, löttek az új autónak is. Helyette egy Rover 214Si lett a lelkem 9 hónaposan 2,5 milláért. Tök alap, csak a klíma az extra meg a metálfény. Nagyon szép, és csak 17ezer volt benne.
Hát mit is mondjak...sirhatnékom van amikor szó szerint lenéznek vele. Nem fogjátok elhinni, mióta vezetem állandó elnyomást szemvedek a közlekedésben résztvevőktől. Ha kirakom az indexet, hogy "Én át szeretnék sorolni." akkor mindenki mellém jön, rágyorsít nehogy beférjek. Ha ki szeretnék kanyarodni egy utcából akkor senki sem enged ki, ha meg kiteszem az autó orrát akkor mindenki kikerüli és az utolsó meg beáll elém. Lehet, hogy elfelejtettem vezetni? Vagy bénának néznek? Vagy túl kevés az a 103 lóerő? Vagy túl pici, hogy másban komoly károkat okozzon?
Nem tudom, de tény, hogy már ezerszer megbántam, hogy lecseréltem a nagy SENATOR-t egy kicsi rover-re.
Az a baj, hogy szerintem egy 206-os, vagy egy ClioRXI volánjánál nem tapasztalnék ilyeneket.
Zeuss
Viszonlylag kedvezo aron kinaltak egy 406 HDI-t.
Sajnos csak a 90 lovas valtozatot, ami ahhoz a kasztnihoz eleg gyengecske. Tudtok arrol valamit, hogy lehet-e, vagy egyaltalan erdemes-e tuningolni ezt a motort? Es ha igen, milyen modon, valamint mekkora tobblet teljesitmenyt jelent ez?
Mennyi is pontosan az a fogyasztás ?
Én is hallottam, hogy az új HDi motorok fogyasztásban nem veszik fel a versenyt a "régi" 1.9 D-kkel. Az 5 liter, ha bárhogy vezetsz akkor is. Nálad mennyi is ez ???
A 406-osokrol mi a velemenyetek? 3 eveseket mar lehet 2.6 Mioert kapni. Szerintem a korukhoz, meretükhöz, felszereltsegükhöz merten ez jo ar. Vagy van valami amiröl en nem tudok?
Vegülis en is olvastam mar a HVG-t, de azert nem egeszen volt vilagos, hogy hogyis folyik ez. Az biztos, hogy az Euro alaput valasztom, mivel a fizu egy resze ATS, igy en csak nyerek a dolgon. A 206 cabriot biztos jo bearazak, de nem kell, mert coupe cabrio, szoval 2 üleses. Rendes cabrio nem lesz ebböl? Mondjuk ez a cc se csunya.
Üdv:
A hitelekkel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a HVG ezelőtti számát. Csináltak egy f@sza kis összehasonítást a mellékletben a THM (teljes hiteldíj mutató) alapján. Ez mutatja meg a hitel TELJES költségét, ez nyilván nagyobb, mint amit kapásból ők állítanak, tartalmazza a kezelési költséget meg egyéb ilyen-olyan díjakat is. Tudomásom szerint nemcsak az általuk favorizált pénzintézettel finanszíroztathatsz, hanem magad is "vihetsz" céget. Nekik csak az a lényeg, hogy valaki letegye a lóvét... Nyilván fontos, hogy legyen a kereskedésnek szerződése a pénzintézettel, de ha nincs, még megköthetik !
Szinte mindenhol a Pannonlízinget favorizálják, nem is rossz, de a HVG szerint csak a 4. v. 5. nem emlékszem pontosan - járj utána.
Érdemes elgondolkodni a deviza (Euró) alapú hitelen is, ez egy kis tőzsdézés szerű rizikó, de mostanában eléggé nyereséges... - járj utána.
Szerintem nem lesz változás decembertől, hacsak az nem, hogy már elérhető (nem árú) lesz a 206 cabrio !!!!
Néhány hónap alatt jön meg a kocsi, a foglaló pedig 10-30 % között van.
Ezeket a kérdéseket már én is végig játszottam, majd letettem a vásárlásról, dehát ismered a sztorit.
Üdv:
A földid
Eszak-borsodi iparvidek...
En Barcikai vagyok.
Igen, olvastam, hogy voltal Te is a miskolciaknal.
Szerintem a nöt nem csak a korom zavarta be, meg nem is el volt szalva, csak szimplan hülye volt, de nem csak a kocsikhoz, mert a hitelrol sem tudott semmit mondani.
Nem is ott fogom megvenni, mert arra fele vagyok a legkevesebbet, csak epp sorozason voltam Miskolcon es beneztem (I kategoria rulez).
Mindenhol ugyanazt a hitelintezetet ajanljak alapbol, vagy ez kereskedesenkent valtozik?
Varhato valamilyen ar ill. hitel valtozas jan. 1.-töl. Mert nekem csak januar-februar környeken jön össze a penz, most meg egy petak sincs :-). Vagy belehuzzak nagyon es a sajat szamtol vonva el a falatot rohanjak decemberben befizetni? :-)
Mennyi idöre jön meg a kocsi kb.? Hany % a foglalo megrendeleskor?
Földik vagyunk ezek szerint, ráadásul hasonló korban. Én 26 éves vagyok, és voltam én is a miskolci Vácziéknál. Valahol a topik elején le is írtam, hogy azon gondolkodtam, hogy nem is miskolcon veszem meg, de szervízelni ide hordanám.
Kissé el vannak szálva maguktól, elfelejtik, hogy belőled élnek !!!!
A passzivitást az oldalukról ugyanígy láttam, ahogy te !
Ügyes légy !
Érdekes a három alternatívád, mert nem egészen egy árkategória lakói ezek a gépek.
A legjobb autó a három közül szvsz a HDi, ám ez az árán is látszik. 3.3 millió (metállal) nem kispályás összeg egy ekkora autóért.
A Sport verziót nem ismerem, de ha az 1.6-os 8 szelepessel szállítják, azt fényévekkel veri a HDi.
A Punto Sporting egy rendkívül feelinges autó, és élményszámba megy a hatsebességes váltóval. A fokozatkiosztás ui. a fokozatok rövidítését eredményezte, a végáttétel megegyezik a HLX-szel. Eredmény: 1.1 mp előny gyorsuláskor, városban is 7l alatti fogyasztások. Csak a fémbetétes műszerfallal rendelhető, ez ízlés dolga, hogy tetszik-e - hosszabb távon sportingos haverom szerint zörgésmentes és tartós benyomást kelt.
A Sporting ára csak olyan 2.6 millió, és a felszereltsége jobb, mint a HDi-é (mínusz utasoldali légzsák és elektromos tükör, ám plusz ABS, boardcomputer). Nagyon dögös subwooferes :-))) gyári rádió rendelhető hozzá ócsóér' (95e).
Ha sokat akarsz közlekedni, mégis a HDi-t javaslom, mert bődületesen erős - próbáltam többször is -, és 5 liter fölé csak városban vihető a fogyasztása. Az árkülönbözet csak 100 ezer km fölött térül meg. Persze megvehető a nyomatékélmény miatt is...:-))
Egyébként ha nem kell feltétlen 6 sebességes váltó, akkor nézz meg egy 3 ajtós HLX Punto-t 2.68-ért, ebben már klíma és utasoldali zsák, el. tükör is van a Sporting-hoz képest, tehát jobb vétel annak, aki szereti a kényelmi cuccokat.
En is itt tiprodom az autovasarlason.
Na, szoval kellene egy auto. Teccik a 206. Voltam is autoszalonban (Miskolcon, itt csak akkor vesz az ember autot, ha tenyleg elhatarozta magat. Vagy lehet, hogy azert vot a csaj olyan passziv, mert nem gondolta a gyerekkepemböl, hogy meg tudok venni egy ilyen kocsit).
3 lehetöseg van:
-206 Sport + metalfeny
-206 HDi + metalfeny
vagy Fiat Punto Sporting
Az utobbirol mi a velemeny?
Jo ez a hatos valto?
A muszerfalat csak ilyen igenytelen ezüst boxszal lehet rendelni?
Kell nekem ABS?
Hol erdemes hitelt kerni? Lizing vagy hitel? Nem gond a 24 eves kor? (a hitelnel :-)))
Tapasztaltatok mar olyat hogy MOL benzinkutnal a kut szamlalo csal?
A minap tankoltam 50L-es tankba 50.59L-t. OK. a csobe befer az a bizonyos .59L.
De ha varosban autozok kb. 600Km-nel kezd vilagitani a sarga lampacska, +- 5Km.
Megtettem ossz 660Km-t sejtesem szerint nehany literrel tobbet szamolt a kut.
Ja es nem ugy mentem oda a kuthoz, hogy rangatott az auto vagy ilyesmi.
Eddig kb 4 tank benzint jartam ki ugy hogy 660Km utan soha nem ment bele 46 liternel tobb, es most sem nyomtam neki jobban, mint eddig.
A kollegam ugyan ennel a kutnal tankolt rendszeresen, es panaszkodik nekem, hogy hat o tobbet nem tankol MOL nal, mert tobbet fogyaszt az auto a MOL-os benzintol.
OK, OK.
De amikor meghalotta az en sztorimat rajott hogy nem az auto fogyaszt tobbet, hanem ot is atvagtak.
Na most kovetkezo lepes az, hogy a fogyasztoi fofelugyeloseg kisereteben kivonulunk egy atfolyasmerovel, illetve hitelesitett meroedennyel.
Mert :
- lényegesen korszerűbb a HDi motor, mint bármelyik benzines a kínálatban
- csendes de ugrik egy ilyen kis autóban
- nagyon jó fogyasztás az egyébként is olcsóbb gázolajból
- már évi 25000 kilométer megtétele után bejön az ára
- használtan is drágábban tudod eladni
- ez trend.... :)
Nem pont Peugeot-os tema, de...
Azt mondjatok meg nekem, melyik tipusu fenyszoro ego az, amelynek oly "szuro feher" fenye van. Hol lehet kapni es mibe kerul, ill. er-e valamit sotetbe? (Tehat a sofor is tobet lat altala?)
Az én véleményem: A Bravo kényelmesebb belül, a 206 szebb kívül. A légzsák fontosabb, mint a rádió, azt megveheted később is, a légzsák utólag méregdrága. A riasztód ha lehet ne kérd, mert gagyit raknak bele mindenhol, az áráért normálisat kapsz egy riasztószerelő cégnél.
Egyébként pedig úgyis azt fogod venni, ami a feleségednek tetszik ;)
Rég nem jártam erre, és most látom, hogy az én pici topicom mekkora lett időközben !
Azért tűntem el, mert az időpont mégsem aktuális autóvásárlásra, úgyhogy nyúzom a jó öreg 205-ösömet. A 206-ra továbbra is kacsingatok, de újabban tetszik a 306-osból is kicsi változat !
Ja, csak dízelt szabad venni !
Még nem volt saját autóm. Szüleim révén ismerem a Szamarát, Suzukit, Opel Astrát.
Ha minden sikerül akkor november, decemberben autót szeretnék venni.
Nagyon tetszik a Bravo, pénzügyi okokból csak az 1.2-es jöhet szóba. A feleségemnek tetszik még a Peugeot 206-os is. Így hát elmentem egy Peugeot szalonba is. Mit mondjak a leírások szerint nem sokban különbözik az 1.4-es 206-os Presence az 1.2-es Bravotól:
A Peugeot 75 a Bravo 82 LE, a méretekben csak 1-2 cm különbségek vannak. Az árak is hasonlók: 2.5 millió kürüli, hasonló törlesztőrészletekkel, ezért a pénzért a 206-osban van vezetőoldali légzsák, de rádió nem a Bravoban nincs légzsák, de van rádió. A többi hasonló: elektormos ablakemelő, állítható kormány, vezetőülésmagasság. A Peugeotban távírányítos kp-i zár léptető kóddal és normál méretű pótkerékkel. A Bravo csomagtartója alaphelyzetben kb. 150 l-rel több, de lehajtott ülések mellett a különbség eltünik.
Mi a véleményetek melyiket kéne megvenni? ( Nekem a Bravo kicsit tágasabbnak tűnt és jobban is tetszik)
A Bravoban milyen pótkerék van?
Nekem szinten 1.9D-m van, de elegge bosszanto morgast, rezonanciat tapasztalok kb 1600-as fordulatig. Az egesz utaster fulserto modon zajos lesz. Neked semmi panaszod nincs erre?
Hali.
Hali!
Nos, nekem tavaly augusztus ota van 206-om, 1,9D nem HDI. Nekem be jott nagyon: 41e km mentem vele es 1 gond volt eddig: ha meghajtottam 130-140-nel utan (most nyaron) nem volt alapjaratom kb.10 percig, de szerviz megnezte: velemenye szerint semmi baj.Elotte 205 D volt, en mar mexerettem a dizelt.
Amugy most mondjam azt hogy Opelnal dolgozo vett P206-ot? Vagy olyan aki a Fordnal? Mindegy,nem? Aki az ilyet szereti vegyen Pug-ot, aki nem az mast.
Udv
No ma megvolt a Peugeot 206 1.1 Presence-en (mely 20.-an lesz 2 honapos) a generator athelyezes.
(Konstrukcios hiba: ekszij rosz vonalvezetese altal nagy ero harult a fotengelyre es meleg motornal kopogas halattszott).
Reggel bevittem, kevessel 12 utan elhoztam. kb 20cm-rel lejebb kerult a generator, (a nem levo legkondi helyere) es kapott egy fem vedo boritast az esetleges kavicsfelverodes miatt.
A kiszolgalas korrekt volt, a kopogas valoban meg is szunt, es meg a kocsit is lemostak!
A 206 1.4-es automatáról van valakinek tapasztalata? Milyen a kéziváltóshoz képes?
Sokkal lustább, vagy többet fogyaszt?
Most egy 1.9-es szívódizelem van, de hát a hangszigetelés nem az igazi. Ezért gondolkodom, hogy a fent emlitettre kéne cserélnem. Az autómata váltó amúgy is régi álmom. Kár hogy a HDI-vel nem adnak.
Megjavult.
"Shell V-Power Racing" -al nincs kopogás hidegen!
Az a gyanúm nem a Shell üzemanyagja jobb, hanem a MOL -os 98 -as nincs 98!
A 95 -ös és a 98 -as között a kopogás hangját figyelve minimális külömbség van.
A rádió ISO csatlakozóján a fix 12V és a kapcsolt 12V fel van cserélve!
Nektek is?
Ha valakinek kell egy pár "elefátfül" 5 ajtós változatra, én szivesen megválnék az enyémtől!
Üdv mindenkinek!
Nekem egy 1.4 Presence változatom van. Én is tapasztalok elinduláskor néha(majdnem mindíg, főleg alacsony fordulatszámon) egy kis dízeles hangot(teljesen olyan a hangja mintha diesel lenne), de csak ha hideg a motor! Melegen soha nincs. Arra gondoltam, talán a benzin oktánszáma lehet a gond, mert 98-assal mintha kevesebb lenne a kopogás. Majd kipróbálom a Shell csoda benzinjével. A tiétek csinál ilyet hidegen, vagy az a "csörgés" az egy másik csörgés?
Tegnap érkeztem vissza az anyukám 206-osával, mentünk egy kicsit Európában, 4-5 személlyel, légkondival múlt szerdától tegnap éjfélig 5000 km.
1.4-es: szerintem normális embernek ennél jobb autó ebben a kategóriában nem kell. Csendes, jól eszik, megfelelően húz (150 utazó, 170 vég sík úton), sehol nem hiányzott több erő. Az autót ajánlom mindenkinek, az lkcar által említett, franciáknál természetes apró gubancokat garanciálisan utóhatás nélkül megoldják, mellesleg jártunk új Polóval is, annak is kijött 3-4 zavarbaejtő baromsága az elején, ilyen szempontok alapján javaslom a Felicia Pickup 1.9D-t, azon nem jelentkezett kidolgozásbeli hiba :)
A kényelemről annyit, hogy hely aszott sok van benne (kategóriájában), a rugózása meg a legjobb, ami van: mindenki próbálja ki a lámpánál: picit hátragurul, kézifék be és amíg magasan van a kasztni, rátapos fék, majd apránként kienged:kb. 7-8 centit liftezik az autó, kívülről nézve meg nagyon állat (ugyanez megy előregurulva is). Majdnem olyan, mint az afroklippekben a hidraulikával (pneumatikával?) ugráltatott kocsik.
Hogy ehhez miként képes az igen faszányos úttartás párosulni, azt nem értem.
A műszerfal szemet gyönyörködtet, ráadásul az anyukámén jókat szokok röhögni, ui. gyári, kormányról vezérelhető rádió van rajta (qrva jól szól, Blaupunkt), a vezérlést egy harmadik bajuszkapcsolóval oldották meg a jobb oldalon, amin ha 3 centivel túlnyúlok, elérem a rádiót magát!
Leirom nektek a ma velem tortenteket. Ismet a Peugeot 206 1.1 Presence a foszereplo immar 45 naposan.
Ma is mint minden hetkoznap reggel nyugodtan autozom kifele a Nagykorosi ut melett vezeto (altalam szervizutnak nevezett)uton. amikor kikanyarodok a feluljaro alol (jobbra) latom hogy a fovarosi autopiactol be van allva az ut a Meta utcaig. OK mondom, kivancsi vagyok mennyi ido alatt jutok at a dugon, mivel a Metara szoktam felkanyarodni. Lassan araszolunk (kuplung be, picigaz+kuplung fel, ismet kuplung be, fek = 2 meter) stb. Kb. 15 per ilyesfele araszolas utan latom, STOP felirat pirosan vilagit, hutoviz mutatoja a piros tetejen. Kezikonyv szerint ekkor azonnal le kell allni, mert nagy a GAS.
OK, felreallok, mondanom sem kell, mennyire megrendult a bizalmam a Franciakban, (bar mar kezdett a motorterbol jovo kopogasnal is)
Megvarom mig lehul a motor, megnezem a hutofolyadekot, a MIN felett egy jo ujnyira van, OK.
Beszolok a szervizbe, mondjak: vizpumpa, vagy tomites, vagy ventillator, de ha beviszem, megnezik.
OK Vissza fordulok, beviszem, azonnal elkezdik vizslatni a muhelyben, kb. jo fel ora utan kozlik, semmit nem talaltak, valoszinuleg kontakthiba volt, es kezembe adjak a kulcsot.
No mar most, kerdem en toletek, minden 206-os nak elojon 1 - 2 "gixer" 1 honap utan vagy csak en vagyok ilyen szerencsetlen?
Ma voltam egy Peugeot szakszervizben az 1.1 -es 206-os Presence-vel, mivel par hete eszrevettem, hogy kopok (csorog) valami ha meleg a motor es elindulok vele ill. gazt adok.
A szervizben nagyon segitokeszek voltak, (43 napos az auto) egy szakember megnezte, meghalgatta, s egybol mondta hogy ez tipus hiba, mely a kovetkezo, a generatort at kell szerelni a legkondi helyere (ami nekem nincs) mert a fotengely olyan nyomast kap (az ekszij ilyen forman valo vonalvezetese altal) hogy adott motorhofokon elkezd kopogni (-valami).
Ha a generatort kb 20 cm-rel lejebb szerelik egy vedolemezzel (alulrol ne uthesse meg semmi) akkor megszunik a kopogas. Ehez a Franciaktol kell valami alkatreszt behozni, a kinti ceg tud errol a "konstrukcios" hibarol es ingyen es bermentve adja ezt a "valamit" (gondolom valami rogzitoelem amin keresztul rogzitik a generatort a motorblokkhoz.) A szerelo azt mondta, hogy kb. egy 2 oras munka, s felhivnak ha megjon az alkatresz.
Hat kb. ennyi.
(Nem ez az elso 206-os amiben mar halottam ezt a hangot.)
A hetvegen besikerult egy 206 HDi tesztvezetes.. Anyam, nagyon tud a picike! Mivel (meg?) nem vagyok igazan szakerto, csak annyit tudok mindenkinek javasolni, hogy probalja ki :) Mostanaban mennek korbe veluk az orszagban, minden tipusu HDi-vel. Erdekes volt a repulohang-effektus, amit a turbo produkalt. Ez minden turbora jellemzo? Hosszabbtavon talan idegesito lehet (barcsak engem is idegesithetne:), de ezt leszamitva szep csendeses szakitott.
Csorgo: az oreg 1.6-os Escortom is csinalja, ha olyan kedve van, de nem tudom mi lehet.
Ahogy mondod. Elfelejtettem mondani, hogy csak meleg motornál van ez. És persze gázadásnál ahogyan mondtad, keményebb gázadásnál. A difizárat pedig felejtsd el, olyan gondod sose lesz.
Lehet valami igazad, bar en ugy tapasztaltam, hogy meleg motornal adja a hangot, es csak gazadasnal. Ha finomabban indulok, akkor nem, de ha mar "megemelkedik az auto eleje" akkor van hang. Egy ismerosom azt mondja, hogy a difizarral van valami, szerintem motor.
Jo lenne valami hozzaertot megkerdezni, aki ert a Peugeot-ok hoz, mielott visszamegyek vele a szervizbe.
Ez a csörgés csak napközben meleg időben jelentkezik, vagy akár éjjel kissé hűvösebb időben is? Csak azért kérdem, mert az én 605-ösömben szintén tapasztalható ilyen, igaz csak indulás után, vagy nagyon lassan haladva (egyesben), de mindig akkor ha gázt nyomok, tehát gyorsitani akarok. Én csak nagy melegben észleltem ezt, akkor is csak rövid ideig és egyáltalán nem zavaróan, tehát nem úgy mint a Ladákban szokott :-). Tehát a meleg nyári napokon csak.
A mostani autóm 95'-ös, viszont az előtte lévő 605-ösöm 91'-es volt és ott ilyen nem volt. Nem lehet hogy ezek a hülye franciák szokásuk szerint megint alkottak vmi újitást a motorban és azért van ez? A kis köbcentis motorok is, meg az enyém is XU motoralap, tehát lehet összefüggés a kettő között.
Én mindenesetre nem foglalkoztam vele soha, ez szerintem nem hiba. A benzines(8 szelepes) Peugeot motorok egyébként is egyedi járásúak, karcos és agilis, de ez a normál.
Nem mondhatnam, hogy nagyon nyomtam neki, M3-on max 145 ot mentem vele elozeskor, (terheles: 2x100Kg + 2x65Kg + csomag) de egyebkent tartottam a KRESZ alltal megszabott tempot.
Egyebkent en is sokallom az 1.1-es motorhoz kepest!
Mas:
Azt a bizonyos "csorgo motorhangot" amit neha hallok allo helyzetbol valo elindulasnal, egy masik, kevessel idosebb (7 honap/kb. 7000Km) Peugeot 206 1.1-esnel is megvan! Vajon mitol lehet?
(Na most ez az elindulas olyas fajta amikor kicsit megemelkedik az eleje, de nem durva. Torvenyszeru ez a hang?)
Kösz az infót mindenki nevében is (+tolvajok, bár ők már ezt régen tudták).
Immo. Akkor most mennyire biztonságos a Peugeot immo-ja? Csak akkor tudnak másik computerrel kocsit beindítani, ha közvetlenül a gyártől rendelnek meg egy nem programozott immot?
Bejáratás. Érthető hogy sokat fogyaszt az első időszakban, ami egyrészt annak tudható be, hogy a motor ugyan be van járatva, de a többi rész nem. Bár még így is sokallom az 1.1-es motorhoz a fogyasztásodat. Vagy nagyon meg volt terhelve, és nagyon nyomtad neki?
Ime nemi info a 206-rol, egyenesen a markakereskedoktol
A Szamitogeperol:
A motortérben elhelyezett számítógép vezérli a motor muködését. Mivel
ezen az autón nem található karburátor, valaminek meg kell oldani a benzin
levego pontos arányának keverését, és a benzin megfelelo porlasztását. Ezt a
muveletet a négy (hengerenként) elektromomágneses befecskendezo szelep
végzi, amelyek a szívócsöben helyezkednek el, közvetlenül a hengerfej elott,
és a szívó szelepek irányába spriccelnek. A mágnesszelepek vezérlését végzi
a computer. Különbözo érzékelokön keszetül ézi a motor terhelési állapotát,
hogy a sofor mennyire nyomja a gázpedált, mekkora a fordulatszám, milyen melg a
motor, és ez alapján kiszámítja a szükséges benzin mennyiséget, és ez
alapján utasítja a befecskendezo szelepeket. A számítógép vezérli az
alapjárat szabályozást, egy kis motor által. Hideg motornál a hidegindítási
funkciót ellátja, dúsítja a keveréket, a köznyelben helytelenül ezt hívják
automata szivatónak, de az a karburátoros autókon volt. A computer felelos a
gyújtás pontosságáért. Kiszámítja a terhelés és fordulatszám alapján az
elogyújtás értékét, és aszerint vezérli a gyújtótekercseket. Sot, ha a sofor
véletlenül, rosszabb minoségu benzint tankol, 91-es oktánszámút, vagy
rosszabb minoségu benzit kap a kútnál, akkor a kopogás érzékelovel
megállapítja, hogy csökkenteni kell az elogyújtást, és nem fog csörögni a
motor gyorsításkor. És végül a számítógép látja el az idításgátló funkciót
is.
Az immobiliser:
Ha a motor computerben levo immobiliser zárt állapotban van, akkor nincs
benzin befecskendezés, és gyújtás, Valamint nem muködik a bezin szivattyú
sem. A kormány alatt található az intelligens kiszolgáló egység, francia
rövidítése BSI amely nagyon sok funkciója közül egy az indításgátló
vezérlés. A kulcsban található az úgynevezett traszponder, amely tartalmazza
a kulcs kódját. Gyújtás ráadás esetén a gyújtáskapcsolónál lévo antennán
keresztül a BSI kiolvassa a kulcs kódot, mely két részbol áll, egy fix
beégetett kód, a másik kód az ellenorzo kód, amely minden gyújtás ráadás
után változik: "ugrókód".
Ha a BSI úgy dönt, hogy a két kód rendben van, akkor a motorcomputernek küld
egy harmadik kódot, hogy "kinyissa" az indításgátlót. Ha a computer
felismeri a kódot, akkor jelez a BSI-nek, hogy rendben van minden, az
indítás lehetséges. Gyújtás levétel és ajtó nyitás után 10 másodpercen belül
küld jelet a számítógépnek, hogy zárjon le.
Ez egy kicsit bonyolultnak tunik, de a biztonság érdekében szükség van erre,
egy egész autót nem lehet egyszeruen kiiktatható rendszerre bízni. Abban az
esetben ha új kulcsot szeretne az autóhoz, vagy netán a BSI-t vagy motor
computert kelle cserélni, abban az esetban van szükség a kulcsokhoz kapott
kódkártyára,
amelyen egy biztonsági kód van. Ezt a kódot kell bevinni a diagnosztikai
muszeren keresztül (csak kizárólag Peugeot szakszervízben található) a
BSI-be, és csak ezután lehetséges mindenféle programozási muvelet. Meg kell
jegyezni, hogy a raktárról érkezo új, nem beprogramozott BSI, vagy computer
bármelyik autóba beteheto, betanítható, de betanítás után már csak kizárólag
abban az autóban muködik, nem lehet egy másik kopcsiba beszerelni. Azaz egy
másik kocsi computerével nem indítható az autó, mert a BSI és
motorszámítógép közötti kommunikációs kód nem egyezik meg.
Bejaratas:
Nincs különösebb utasítás a bejáratási idore vonatkozólag, természetesen
a huzatással óvatosabban kell bánni. Az autók úgy érkeznek a markakereskedokhoz, hogy a
gázbowden jelentosen lazább, 6-8 fokozattal meg van lazítva, direkt azért,
hogy a túlzott teljesítmény az elso idoszakban csökkentve legyen. az elso
szerviz alkalmával szoktak a bowden fweszességét beállítani a megfelelo
értékre.
Valaki esetleg hozza tud jutni Peugeot 206 Presence 1.1 elektronikajanak szimbolikus kapcsolasi rajzahoz? (amin pl. a computer csak egy fekete doboz, de a vezetekek jelzese megvan)
Szemelyes tapasztalat:
Van egy 1.1-es 206-os-om, kb. 35 napja. Eddig kb. 3800 Km van benne, ebbol 5 kb 650Km-es ut, a tobbi varos. Nem igazan veszes a kis motor, hiszen mentem 5 szemelyel megpakolva, eleg meredek uton, es autopalyan is. Miskolc elott a harsanyi ut, ez kb egy 8 km-es ut, melyen rengeteg a szintkulonbseg. Teny hogy a feknek es a valtonak volt dolga. Celszeru 3.-ban tartani es akkor nincs gond. Az auto atlagvogyasztasa kereken 6 l/100Km, varosban 7.3l/100Km. A szerviz szerint 5000Km alatt nem celszeru a fogyasztast merni, mert allitolag csokken.
Erdeklodom, normalis effekt-e az, ha neha pl. allo helyzetbol valo elindulasnal csorok a motor egy kb. 1 honapos Peugeot 206 1.1-nek? Tudjatok olyan hang ez, mint amikor anno a ladanak csorogtek a szelepei.
Az extrák a következők: ABS(Renault alap), klíma, tetőablak, elektromos ablakok(alap), elektromos tükrök(alap), metálfény, oldallégzsák, gyári CD(Renault alap magnó).
A klíma nyáron kell, a tetőablak összel+tavasszal, el. füthető tükrök télen, oldallégzsák balesetnél, CD mindig, metálfény...hát az csak a szemet gyönyörködteti.
A Punto nem tetszik annyira...sajnos.
A GTI meg kb. 4,4 milla lenne ennyi extrával...meg a fogyasztás miatt nézegetem a HDI, a GTI meg ugye nem valami takarékos jószág.
Zeuss
Zeuss: 4 milláért már GTI-t vennék, az egyedibb, alapból benne vannak az extrák és jóval gyorsabb, persze nagyobb a fogyasztása.
Próbáltam már egy 205GTI-t, nem semmi érzés amikor még 3asban is megemelkedik a kocsi orra (igaz ez hibának is felróható, de az erő vele van az tuti)
Mit értesz fullon? Mert ezek az árak elég magasak. Oldallégzsákot, meg bőrüléseket, GPS, ilyesmiket?
Egy Premium HDi Klímával meg ABS-sel, rádióval 3.7-ből kijön. Ebben már ott a két légzsák, a szokásos elektromos cuccok, könnyűfém felnik, miazmás. A Clio hasonló módon fölszerelve kb. 3.3 millió lehet. Te mit rendelnél még hozzájuk?
Egyébként a két autó között marha nehéz a választás. Hónapokig kotlottam épp ezeken a modelleken, aztán elvetettem mindkettőt, mert drágák. :-))
Adj Isten(t)!
Szeptember 5.-én megyek a HDI 206-ost kipróbálni. Jelentkeztem a magam nevében és a barátnőmében is. Bár ő jelezte, hogy nem biztos, hogy akarja, de akkor legalább több időm lesz rá, hogy döntsek Peugeot 206 HDI full(4,1milla) vagy a Renault Clio II 1,6 RXI full(3,6milla).
Zeuss
GTI fenyszóró megoldva: Felhívtam egy szervizt. Ha vadi új a 206-os akkor 78ezer forintba kerül a csere, mert beszámítják a "régi" fényszórókat is. Ebben benne van a két GTI fényszóró és egy kapcsoló. Régebbi típusú 206-nál nemcsak a teljes árat kell kifizetni, hanem más +költségek is vannak, amiatt, hogy be kell húzni még 2-2 huzalt, mert azokban még más huzalozás van.
Utolsó Európai: nem lehetett Roland Garros, hiszen sötétszürke volt, RG csak Tie Break zöld színben kapható (tudomásom szerint)
Jacko_2: "teljesen átlátszó" alatt azt értem, hogy olyan mint a 4-es Golf vagy az új Punto burája, azaz nincs rajta recézés.
Igen, el tudom mondani. Elvileg a totalcar.hu-nak csináltam a próbát, de a cikk nem lett elég szubjektív (!), ezért valószínűleg nem jelenik meg.
A lényeges különbségek:
- A 206 motorja sokkal kultúráltabb és csöndesebb, mint a Poloé. A Polo 3 hengere a zajkultúrán erősen érezhető, gyorsításkor rekedt morgással, alapjáraton pedig traktoros csettegéssel adja tudtul konstrukciós elvét. Ehhez képest a HDi mély hangon dörmög, ami sosem válik igazán zavaróvá - legalábbis 4000-es fordulatig. A zaj jellege sem annyira érdes, sokkal simább (4 henger), és emiatt kevésbé zavaró. Természetesen egy kifinomult benzines szintjét a HDi sem éri el, de sokkal közelebb áll hozzá.
- A 206 futóműve szerintem jobban eltalált, monit a Polo-é. A Polo kifejezetten lágy, billegős, s bár bizonyára akad, akinek ez tetszik jobban, összességében a 206 útfogását és futóműkényelmét is magasabb színvonalúnak érezni.
- A 206-ban több a hely. A VW elöl még elfogadható, ám a hátsó rész a csomagteret is beleértve kisebbnek tűnik - az igazsághoz tartozik, hogy mércével nem mértem le a centiket, ez érzetre kialakult benyomás.
- A Polo, bár lökettérfogatához képest (1.4) kifejezetten elképesztő nyomatékot menetdinamikát produkál, nem ér föl a 206-tal. A motor ugyanis szigorúan megvárja a nyomatékhegyek szállításával a 2000-es fordulatot, míg a HDi 90 lovas verziója - a 110 lovas nem! - már 1500-tól egyenletesen húz. A 206 gyorsulása és végsebessége is több, köszönhetően a nagyobb teljesítménynek és a 2000-es lökettérfogatnak. Mindez a fogyasztáson alig-alig látszik, a Polo kb. fél literrel ehet kevesebbet.
- a 206 fékje szvsz hatásosabb és jobban adagolható. A Polo fékje csak igen combos nyomásra produkál intenzív lassulást, ami megszokást igényel, és így eleinte veszélyes helyzetet teremthet. (Hozzá kell tennem: a fékeket a Polo esetében Fiat Bravo-ból átülve nézegettem, tehát lehet, hogy csak relatíve éreztem gyengének őket.)
- A 206 mindemellett olcsóbb. Alapáron cirka 150 ezer Ft-tal, klímával és ABS-sel együtt rendelve azonban közel 400 ezer Ft-tal ( 3.6 millió vs. kb. 4 millió).
- szubjektív szempontok: a 206 design-ja vonzóbb és innovatívabb, a tolvajok körében kevésbé népszerű, nem kell annyira félteni. A Polo-ra egyes biztosítók csak a GPS rendszer beszerelése után hajlandók biztosítást kötni.
- Vannak dolgok, amiben a Polo jobb. Ilyen pl. a minőségi benyomás, ami jelentősen felülmúlja a francia kocsiét. Ez nem jelent valódi minőséget - erre csak tartósteszt adhatna választ -, de a minőségérzet a németben jobb. A Poloban felhasznált anyagok minősége, a tervezés igényessége is magasabb szintűnek tűnik.
Más. Az átlátszó búra kérdéséhez tenném hozzá: Nem Roland Garros-t láttatok véletlenül? Azon van gyárilag átlátszó lámpabura.
206GTI Nekem Prieiumom van, de nem tudom mit értesz "teljesen átlátszó" fényszórók alatt. Egykét borga van benne, de én nem vettem észre különbséget premium és profil fényszórói között.
Tegnap a körúton (és 3 hete Balatonszéplakon, nem biztos hogy u.a.) láttam egy szürke 206-ost, melynek teljesen átlátszó üvegű fényszórói voltak, olyanok amilyenek a GTI-n vannak, viszont mindkettő 5 ajtós volt. (Valószínűleg 1.6 premium, mert volt rajta ködfénylámpa és alufelni is, HDI felirat nélkül.) Eddig úgy tudtam, hogy ilyen fényszóró csak a GTI-nek jár. Szerintetek extraként rendelhető hozzá ilyen fényszóró, vagy most már az összesen ilyen van? Mindenesetre jobban néz ki tőle az orra.
Elnézést mindenkitől az offolásért, de egy rövidet reagálnom kell.
Nagyon ritkán írok olyasmit, amit cikkesről írtam. Bárki visszakeresheti a hozzászólásaimat, és nem hiszem, hogy találna hasonlókat. Erre az egyre is alapos okom volt, ugyanis cikkes ahány topicba betette a lábát, ott kizárólag szidott, ócsárolt és kétes hitelességű történetekkel vetített. Ez történt a Bravo topicban, a dél-koreais topicban, és most itt is. Őtőle magától származik az információ, hogy szeret provokálni és aztán a reakciókon élvezkedni - ezt éppenséggel nem én találtam ki.
Ha valaki úgy kezdi a "tapasztalatai" leírását, hogy egy autóval az a baj, hogy a franciák, olaszok, dél-koreaiak vagy akárki mások gyártják, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt s veszti el a hitelét arra, hogy ezután bármiféle történetét igaznak tekintsék.
Ez a véleményem.
OFF OFF
Más. Most próbáltam ki egy Polo PD TDi-t. Szerintem a 206 HDi jobb és olcsóbb is nála, bár a 3.2 millió önmagában nem kevés pénz. Az 1.6-oshoz képest a 400 ezres felár kb. 60 ezer km alatt térül meg, aki megy ennyit vele, annak mindenképpen megéri a dízel.
Megtudná valaki mondani, hogy miket és miért változtatott a gyár az 1.4-es motorokon ? Én egy hete vettem át az autót és a márkakereskedotol tudtam meg, hogy külön vizsgáztatták mert lényegesen más mint a korábbiak. Annak a tök értékesitonek /Peugeot Fábián/ persze fogalma sem volt arról, hogy ez pontosan mit jelent, az biztos, hogy van benne computer és az elektronika is más, de ha valaki többet tud az irjon.
Ha a nőm hajtja, akkor hétszentség. Ha én akkor talán lemegy 6 alá klíma nélkül. Már eccer majdnem megcsináltam azt, hogy klíma nélkül hajtom, és kipróbálom úgy mennyit fogyaszt, de valahogy csak-csak mindig odanyúltam és bekapcsoltam.
Jacko_2,
köszi a választ, végre van valami tapasztalat. Szerinted, ha nem használtad volna a klímát akkor országúton 6 liter alá ment volna a fogyasztás?
Zeuss
Megy egész jól. Igazándiból ne várd hogy kiszakítja veled az ülést, de azért az 1.3-as szuzuki után...nem rossz. És nem hal meg dombon felfele, lehet ott is huzatni, amit a szuzi nem tudott. Ez már igazán jelentós különbség. A klíma. Természetesen érezni, de bármekkora autót veszel akkor is érezni fogod amikor bekapcsol, hoszen hirtelen a motor valami többletterhelést kap. Azonban a motort nem halaszta le annyira, ezek nem ruszki klímák, finom kis műszerek. Azt nem modnom hogy ugyanúgy húz mintha nem is lenne bekapcsolva, de azért annyira nem vészes. Ha pedig (és ez mindenkinek szól) valaki nem tud dönteni az 1.4-es és az 1.6-os között, akkor nyugodtan vegye csak meg a nagyobbat. Amit az 1.4-eshez adnak felszereltség+ami az 1.6-osban van (ingyen) az majdnem ua, mintha az 1.4-esbe extrakánt kéri. Na, ez most egy kicsit bonyoloutra sikeredett, de remélem értitek. Erősebb motor, jobb felszereltség, majdnem ua. áron.
Tapasztalatim a 1.6-osról:
Kb. 1000 km-el a háta mögött indultam vele Horvátországba, hárman mentünk (két csaj, nem tonnamadonnák, átlag 55-60 kg::::))), meg persze a csajokhoz mérhető cuccmennyiség. Amikor megláttam a táskákat meg minden, aszittem nem fog beleférni, de a hátulja teljesen tele lett, (kapaltartó maradt természetesen a helyén), és mögöttem a videokamera, meg egy hátizsák, meg mégegy zacsi. Szóval volt rendesen többletsúly. (jómagam pont 90kg vagyok). Szóval. Határ, check, tankolás. 500 km, ennek 75%-a autópályán 130-150, folyamatosan ment a klíma. Volt benne egy rövid hegyi szakasz is (aki volt kb Rijeka-Krk fele tudja, de el kell mondanom azt is egészen sokat haladtak az új autópálya építésében, már ami az ő stípusukhoz és pénztárcájukhoz mérhető) A fogyasztás így lett 6,8 L/100km. Mindkéccer én tankoltam, ügyelve arra, hogy decire pontosan ugyanannyira legyen tele a tank. Egy kicsit meglepett, de örültem neki. Aztán jött a "lemegyünk az új tütüvel a strandra, parkolót keresünk, stb" (többezerszer), és ekkor a fogyasztás már (300 km alatt, amiben nem volt egyetlenegy hosszabb szakasz sem, tehát ez a lehető legfogyasztóbb mozgás) majdnem 8 liter lett, pár deci híjján. Ez azért már nyakon vágott, de gondoltam majd meglátom hazafele. Hazafele szinte centiliterre ugyanannyit fogyasztott, ugyanolyan körülmények között. Ez ismát meglepett, de (természetesen) ennek újjongtam vala. És azt mág hozzá kell tegyem, hogy most kb 2500 km van benne, (pontosan nem tudom, mert a napi számlálóra van mindig állítva, és nem igen nézegetem az össz kilómétert) vagyis lesz ez még így se (gyk: kevesebb). Hát ennyit a fogyasztásról...folyt. köv.
Szerintem a 88 LE-s 1,6-os motorból nem könnyű 100 LE-st csinálni, mivel elég elavult. Pörögni elég jól tud egyébként, és olyankor a húzóereje sem olyan rossz. A végsebessége pedig meglepően nagy 88 LE-vel is, szóval szerintem kár a tuningba pénzt ölni.
rosszindulat,
Nem értesített. Csak úgy érdeklődtem van-e új hitelkonstrukció akciójuk + mikor jön pontosan a kocsi. Persze bocsánatkérés, meg a szokásos duma, hogy aznap akart hívni a szomorú hírrel. Erre bementem személyesen és kivertem belőlük a kedvezményt hiszen már májustól várom a kocsit. Tény, hogy nem az ő hibájukból történt, de így már fél év lesz.
erről Téged értesített a kereskedő, vagy úgy derült ki, hogy rákérdeztél, hogy mikorra várható?
Merthogy az én 206HDi-m is júliusi gyártás (remélem, hogy nem csak) elvileg... Nekem eddig még nem szóltak, igaz nem is kérdezgettem, hogy mikor lesz már. Érdemes rákérdezni szerinted? :)
Ez a rovat nem erről szól, ajánlom elolvasni a címét. Ha anyázni akarjátok egymást akkor arra nyissatok magatoknak újat.
GTI csak az álmom, mivel lakásfelújítok. Úgy volt, hogy a múlt héten jön az 1.6XT-m, de a júliusi gyártásban valószínűleg siettek már az augusztusi szabira a franciák, visszamondták, így október végére lesz csak meg :( Szerény vigasz, hogy így adnak hozzá acélfelniket is téligumival és -3% az árból.
Én is sokáig gondolkoztam a HDI-n, de a 400e+ az nem kevés pénz és amúgyis jobban szeretem a benzinesek hangját.
Jacko_2: pörög rendesen az 1.6-os? Érezhető a pacikon ha bekapcsolod a klímát?
Újra felteszem Zeuss kérdését, hogy feltornászható-e 100 pacira chiptuninggal az 1.6-os?
"ÉN ITT AZ ELSŐ HOZZÁ SZÓLÁSOMBAN KIFEJTETTEM A VÉLEMÉNYEM HA VISSZA NÉZ VALAKI ODÁIG AKKOR LÁTHATJA, HOGY NORMÁLISAN TETTEM, NEM VOLT BENNE ANYÁZÁS STB. "
Ez eddig rendben is van, de akkor mi a magyarázat az azt követő primitiv hozzászólásodra? Mert azt még mindig nem értjük. Utolsó Európai sem anyázott téged, viszont te...
Én úgy érzem, hogy normálisan szóltam hozzátok az elején attól, hogy nem istenítettem az autót.
De be kell látnom, hogy itt tipikus kockafejű, egésznap a gép előtt ülő ,csőlátású emberekkel van dolgom akik ezen okoknál fogva nem is igazán forognak semmilyen társaságban (az internetet kivéve) és ezért nem is bírják elviselni ha nincs igazuk. Nem baj tudjátok mit igazat adok nektek mindenben, mert még a végén úgy felizgatjátok magatokat, hogy valami maradandó károsodást szenvedtek és azt nem tudnám elviselni, hogy az én lelkemen száradjon. A helyetekben elgondolkoznék ezen és megpróbálkoznék egyszer egy igazi társasággal is kommunikálni hátha csiszolódna egy kicsit a kommunikációs készségetek.
Ja és bocs ha valamit félreütöttem vagy elírtam, mert ne feledjétek nyelvtanilag itt csak is shuttle a tévedhetetlen és tökéletes! :))
Vigyázzatok nehogy lesorvadjon az ujjatok a gépelésben. Úgylátom prb egy kicsit elfogult magával szemben, shuttle viszont teljesen reménytelen, kénytelen voltam belátni hogy nem normális dehát ez van.
Prb azt hiszi ő az isten mert pesti (közbe meg én vagyok az :)))
Haver én örülök neki hogy it lakom és hogy nem kell vegyülnön hozzád hasonlókkal, azt nem mondom, hogy primitív pestiekkel, mert ez nem lenne igaz. Én nem süllyedek a te szintedre hogy egy valakivel szemben ellen érzéseim vannak akkor azt általánosítom egy egész városra ne adj isten egy megyére. Talán a civilizációnak ez is lehet egy alapfeltétele, bennem meg van, benned nincs, úgyhogy ne süketelj nekem a törzsfejlődéses dumáddal (amúgy is lejárt már).
Amúgy imádom ezeket az autós topikokat, megnyitnak egyet ahol elmondhatod, hogy milyen jó egy autó, mert ha másképp teszel elküldenek a jó kurva anyádba. Más részt érdekes is eddig pl nem is gondoltam volna, hogy egyes embereket jelentéktelen hülyeségekkel úgy föl lehet húzni, hogy kishíján szívrohamot kapnak.Elég szánalmas.
Talán akkor nyithatnátok olyan topikokat is ahol az ember elmondhatja hogy miért nem jó egy autó.
Eddig azt hittem az emberek véleményére vagytok kíváncsiak de úgy látom, hogy nem egészen. Itt csak azt lehet mondani, hogy milyen király egy autó. Hát akkor isten a Peugeot:))) csak el ne higyjétek. ÉN ITT AZ ELSŐ HOZZÁ SZÓLÁSOMBAN KIFEJTETTEM A VÉLEMÉNYEM HA VISSZA NÉZ VALAKI ODÁIG AKKOR LÁTHATJA, HOGY NORMÁLISAN TETTEM, NEM VOLT BENNE ANYÁZÁS STB. ELMONDTAM AZ AUTÓ HÁTRÁNYAIT (TAPASZTALATBÓL).
Jacko_2,
szerintem megéri a fogyasztás és a gőzmozdony effektus miatt a többletköltség.
Nekem nagyon szimpi az 5,5 literes városi fogyasztás. Kérlek írj valami tapasztalatot a fogyasztásról, dinamikáról. Sajnos én hozzászoktam a gőzmozdony Senator-hoz, ezért nagyon aggaszt, hogy mi lesz a véleményem a "kis" motorról. Csakis 1,6 vagy a feletti motorokat keresek...pedig lehet, hogy az 1,4 is jó.
Zeuss
Nem, de szerintem a premiumban nincs is HDi. A premium 1,6-ost jelent a maga "kis" felszereltségével. A HDi egy kicsit drágább, de nekem szimpatikusabbak a benzines autók, jó,jó tudom húz mint a barom, de 4000-es fordulatnál már csak vánszorog. Bocs a HDi Fun-októl, de eccer volt szerencsém kipróbálni. Hát dombon felfele is éppúgy húz mint sima úton, ez nem kétség. Egyszóval: csak a 400k árkülönbség döntött.
El kell mondanom nektek, hogy ismerem cikkest személyesen. Talán érthető, hogy ezzel eddig nem dicsekedtem. Nem kellene bántanotok cikkest, ugyanis nem tehet róla, hogy olyan amilyen. Számunkra fura szokásai több dologgal magyarázhatók.
Egyik, a rá jellemző sajátos törzsfejlődés. Ennek szemmel látható bizonyítéka cikkes feje. Természetesen nem a honlapján látható képre gondolok, mert az nem ő. Cikkes feje leginkább egy körtére hasonlít. Ez az ott jellemző sajátos igények miatt alakult ilyenné. Ahol enni kell ott nagy, ahol gondolkodni ott kicsi. Persze cikkes ennek örül, mert kevesebb sampont használ, kisebb méretű sapkát kell kötni neki és a szemüvegébe egy lencse is elég.
A másik, amiről beszélni kell, hogy cikkes irigyli a budapestieket. Számára a pesti ember olyan, mint nekünk a földönkívüliek. Amióta meglátogattam és a faluban megtudták, hogy cikkesnek pesti "barátja" van istenként tisztelik. Egyébként a honlapján látható képekre azt mondja, hogy azok űrhajók.
A legnagyobb gond ami cikkest sújtja az a rájuk jellemző erősen belterjes szaporulat, amiről nem tehet, igaz nem is változtat rajta.
Mindezek után talán megértőbbek lesztek cikkessel. Ha bármi kérdésetek van vele kapcsolatban engen kérdezzetek. Tőle értelmes választ úgysem kaptok csak feleslegesen ingerlitek és ilyenkor "kárt" tehet magában.
Felszereltség: alufelni, sportülés, fehér számlapos órák, dupla légzsák, első+hátsó ködlámpa, 5 db fejtámla+3 pontos övek, állítható magasságú szervo kormány, elektromos ablak, központi zár, 6 hangszórós rádió
Kb. ezek vannak, de biztos kihagytam valamit.
Belenéztem a honlapodba, ott azt írod, hogy szeretsz viccelődni. Humorod viszont nincs sok, így nem tudom, hogy ki szeret veled egy társaságban lenni.
(amit a 306-osról írtál, még igaz is lehet, a Peugeot tényleg nem tartozik a világ legjobb autói közé, bár lehet, hogy más típussal is lehet ennyi baj. Elég megnézni az Astrás topicokat, valaki szerint hibátlan, más szerint egy csődtömeg.)
Még te ajánlgatod a Shuttle hozzászólásait? Pedig csak úgy válaszolt ahogyan te is. Ilyen gyorsan megfeledkezel a magadéról, amit Utolsó Európainak intéztél? Azt nem ajánlgatod? Pedig kellően primitiv. Elmultál egyáltalán 16? Kösz, válaszolni nem kell, mert nem érdekel tovább a téma.
Kedves shuttle, ahogy elnézegetem a hozzászólásaidat, úgy látom hogy mások szívébe is sikerült "belopnod" magad. Tudod mi a leg nevet ségesebb, hogy amit mondassz azt el is hiszed.
Biztos nagy szakértője vagy az autóknak, de én azért egy Wartbugot sem adnék a kezedbe.
És még te mondod nekem, hogy nem tudok kommunikálni néz már magadra rte szerencsétlen!
A többieknek tudom ajánlani shuttle hozzászólásait érdekes én mondom.
Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy csak a tapasztalataim, szerettemvolna elmondani (visszatérve a témához) bízvan abban, hogy van akit érdekel és nem küld el a picsába ha azt mondom, hogy nem jók összességében a Peugeotok.
Szerintetek ez a shuttle alapból ilyen fasz vagy valahol tanulta ? De az biztos, hogy jó nagy méretes. Azt hogy homokos vagyok nem tudom, hogy honnan szeded, tudod én imádom a nőket de az ilyen majmoktól nem sajnálom a farkam, nyugodtan bekaphatod :) Abban pedig teljes mértékig biztos vagyok, hogy aki francia autókkal foglalkozik jobban ért hozzá mint egy ilyen begyepesedett.
Abszolut nincsenek komplexusaim, mindenre nyitott vagyok, még az ilyen seggfejeket is meghallgatom mint te vagy. A FORD FIESTA AZ ISTEN (AZ ATYAÚRISTEN). STIMM? Azt pedig, hogy mikor fogom be a pofám majd én eldöntöm oké?
Ritka nagy állat lehetsz te azért, de az álltok nál ez jó, (Minél ritkább annál értékesebb), milyen kár hogy emberek között vagyunk. Ugye?
Én az elején komolyan azt hittem, hogy érdekli az olvasókat a vélemény,(tapasztalat), de úgy látszik tévedtem, csak tudnám minek lett megnyitva ez a topik. Mert én úgy veszem észre, hogy itt bárki hülye faszfejnek számít aki valami rosszat mond a Peugotról, hát akkor csak vegyétek.
Erre lehet ne mondani , hogy okos ember a más kárán tanul. Nade hol van itt az okos ember?
Azt a kérdést, hogy mitől gyorsul az autó kitárgyaltuk a benzin-dízel topicban, egy pár hete, ha kíváncsi vagy az igazságra ott megtalálhatod a nickemhez tartozó hozzászólásokban :)) Nem olyan egyszerű a kérdés.
Egy aprócska észrevétel a Cikkes nevű úr (elnézést kérek tőle ha rosszul írtam a nevét) hozzászólásához. Több mint 5 milliárd ember van a világon, és ezeknek (szerintem) legalább a harmada használ autót. Ha ebből a 1 666 666 666 emberből csak kettő azt mondja hogy nem jók a Peugeot-ok, akkor az még nem azt jelenti. Ami pedig a tapasztalatokat illeti, az hogy a 306-os hogy vielkedett, nem jelent semmit. Lehet hogy rossz szériát fogltál ki. BMW-t vagy VW-t is lehet találni olyanokat, amelyekkel sok a gond. Egyébként hasolnít a szituáció arra, mikor valaki a fradi szurkolótábor kellős közepén kiabálja a "Fújj Fradi"-t, és minden alpári unintelligens mocskot, kb olyan stílusban ahogy te tetted. Ha már egy Peugeot-fun clubban akarod bizonygatni az ellenérzéseidet a márka iránt, akkor legalább finoman tennéd, és gondolom mindezek fejében még el is csodálkoztál a felháborodáson. Nekem egy 2hetes Preimumom van, és az egyetlen bajom vele hogy hangos egy kicsit ha megy a klímája. Egyébként nagyon kezes, a hétvégén mentem vele Horvátországba, és megpakolva csomagokkal, 3 személlyel frankón bírta a lejtőket. (és persze végig ment a klíma). Ennyi. remélem nem fogok úgy járni mint te, és nekem legalább két évet kibír a főtengely (vagy mi).
Jól döntöttél ! Viszont szerintem Tech'Run-t vegyél. Szeptemberben lesz egy újabb széria. Nekem is ez van 3 hónapja, és teljesen meg vagyok vele elégedve. A 98 lovas motort már nem is említem. ;-))
Sziasztok!
Én már döntöttem. Ha a kényszerüség nem vezet rá, akkor a Clio II-t fogom megvenni. U.a. az ár esetén a Clio több extrát tartalmaz, korszerübb, erősebb a motor...és mostmár jobban is tetszik. A Peugeot csak abban az esetben tetszene jobban, ha az árért a HDi-t kapnám meg.
Apropó, miért jobb a gyorsulása a benzinesnek, ha a nyomaték sokkal több a diesel-lesnél? Én eddig úgy gondoltam, hogy a nyomaték adja a gyorsulást.
Zeuss
Tomathos,
ha tényleg ez az álomautód (ennek a külseje, és belső világa jön be a legjobban), ki is próbáltad, és kényelmes is (mind az ülése, mind a funkciói), akkor nyugodtan vedd meg.
Persze a többit is érdemes kipróbálni. A motor korszerűsége messze, messze nem a legfontosabb szempont egy kocsinál.
Eddig a percig a Peugeout 206-os volt az álmom, amit valószínüleg meg is vettem volna, de végigolvasva ezt a topicot kezdek elbizonytalanodni.
A Profil 1.1 es valóban olyan rossz?
És a Presence 1.4 ?
Sajnos a HDI nekem túl drága!
Gratulálok az óriási és kimeritő TAPASZTALATODHOZ! Gondolom a Citroenes szalonos haverodnak egy 1-es Golfja van és imádja. Nem gondolod esetleg, hogy vannak nálad tapasztaltabb emberek is akik jobban ismerik a francia kocsikat mint te?
Egyébként meg ha ilyen suttyó paraszt vagy, akkor miért nem mész ki azzal a rakás szar Ford Fiestával a szántásba, esetleg szólj egy-két 1-es Golfos haverodnak, aztán buzulj velük kedvedre, de ha nem tudsz normálisan kommunikálni, akkor fogd be te a pofád és takarodj innen a ..csába te hülye kis komplexusos homokos!
Ja, ja kedves Utolsó Európai igazad van erre spriccelek és ammikor befejeztem, kérlek csukd be a szád és forgasd meg benne amit előtte odaspricceltem, majd nyeld le! Aztán másnapig légyszi ne kérd az adagodat! ok?
Ja és ne szólj bele a nagyok dolgába!!! :))))
Talán ahol nem kérdeztek ott jobban tennéd ha befognád a pofád. Tudod én csak néhány tapasztalatot szerettem volna megosztani azokkal akik Peugeot-t szeretnének venni. De hogy te mit keresel itt azt nem igazán tudom, bár szerintem te sem!
Kedves Matulabá, nagyon is igazad van tényleg kéne venni egy Aston Martint, csak hát nincs rá elég chas.Biztos nagyon értesz a Peugeot- hoz (nekünk egy évig volt a 306 és tapasztalatból mondom,hogy nem egy nagy élmény) de valószínű, hogy aki Citroenekkel foglalkozik mint a szalonos, csak tudja (nálad jobban, talán), hogy milyenek a francia autók. Mondom, hogy nem akarok beleszólni, hogy ki mit vesz, szíve joga, én csak a tapasztalataimat akartam megosztani veletek. Viszont ha nem érdekel akkor nem tudom, hogy egyáltalán mire fel nyílt meg ez a topik?
Nem akarok beleszólni senkinek hogy mit vegyen, de a Peugot-tal ott kezdődnek a bajok, hogy franciák gyártják.
Nekünk, volt egy Peugeot 306-os, hát nem sok jót tudnék elmondani róla, lusta, lomha, hangos, nincs benne erő. Ja és egy éves korában főtengely csapágyas volt, pedig nem volt nyúzva.
Ez az autó vadonat új volt, akkor milyen lehet amit már használtak 1-2 évig?
A kereskedő akitől a mostani autónkat vettük, egy Citroen szalonban dolgozik, de ő maga nem ajánlotta a francia autókat, csak annyit mondott róla hogy Citroen vagy Peugeot lenne az utolsó amit venne.
Ja, és rohadt sumák a szervizük is.
Amin nem lehet változtatni: a Clio kisautó (tkp. kétszemélyes, bár azok nagyon jól elférnek elől), a Bravo meg akk-s (4 személyes, elvben biztonságosabb is). És ez valóban nem mindegy.
Én 2 hónapja ültem 1.6 16V Clióban, szerintem leírhatatlanul jó gép, hibátlan belső térrel és anyagválasztással. A külseje is megnyerő: masszív, erőteljes. 3 milliós vételárral adták, fullextrával (ez lehetett bevezető ár is, most már biztos többe kerül).
Azonban akármennyire vonzó is, nem adnám oda érte az akk-s "régi" Mégane-omat, pedig a kis "méregzsák" remek ajánlat. "Kategóriafüggetlenül" talán a legjobb Renault (bár nem a legszebb, szerintem a Mégane még az arculatcsúfítás után is veri).
Amúgy a Clio ülése nekem bejött, pedig én sem vagyok kisdarab...
Hidd el, sokat gondolkodtam rajta. Motorikusan többet tudott vona valamivel (másfél mp-vel kevesebb 100-ra, 10-zel több végsebesség), de ezt nem tartottam tragikusnak. Fogyasztásuk kb. azonos a Clio tán fél literrel kevesebb városban.
A Clio-ba kellett volna venni klímát, ez rögtön 270 ezer Ft. A metálfényezés is 60 ezer. A Clio-ban lett volna sportülés, bőrkormány, bőrváltó, de ezt szintén nem kultiváltam, elég nagydarab vagyok ahhoz, hogy a sportülés csak zavarjon. A többi felszerelés megegyezett volna - ja! a fedélzeti szgép még plusz a Clio-nak, a könnyűfém felnije viszont nekem csak teher lett volna, amire külön vigyázni kell.
A Clio kb 300 ezres felára tehát nem látszott indokoltnak. Különösen annak fényében, hogy egy egyértelműen kisebb autóról van szó, ami markánsan érezteti hatását az utastérben (a csomagtérben nem nagyon). Emellett elgondolkodtam a majdani újraeladáson; hol találok majd vevőt a pici méregzsákra? Mindenki meg lesz győződve, hogy széthajtottam a gépet, ebben a szegmensben inkább takarékosabb autóra vágynak az emberek. A Bravo a mérete miatt kissé jobb helyzetben van ennél.
Én pl. most vettem újonnan egy gyakorlatilag full extrás 103 lovas Bravo-t 3 millióért.
Valahogy nem tudtak meggyőzni a 3 millió feletti kisautók, hogy ők ennél jobbak. A nagy kedvencemből, a 206 HDi-ből a Bravo-hoz képest 600 ezer Ft-nyi extra hiányzott - és így került volna 3.2 millióba.
Egy 206-os 3,8 méter, egy Mégane 4,1 körül van. egy Corolla mondjuk 4. Olyan sok az a 20-30 centi?
Igazából az ütközésbiztonság miatt is éri meg jobban egy alsó- középkategóriás autó. A kötelező arra se több, a casco szintén nem, hiszen az értékre megy, a fogyasztási különbség is elenyésző (sőt pl. a Clio 1,6-os motorral minden tesztben többet fogyasztott mint a Mégane)így igazából nem értem, hogy az a 20-30 centi min változtat.
Igaz, de az új autóra jobbak a hitelfeltételek, kamatok. Továbbá ott van az egy év gari...igaz, ha egy három évig garanciális autót nézek akkor jobbak az esélyek. Sajnos sokat számít a külcsiny, ezért csak kevés elérhető fiatal autó van. A másik szempont, hogy kis autó legyen. Közepes ne, nagy ne (mellesleg megjegyzem egy 3 literes automata OPEL Senatort cserélek le vele). Tehát csak a kisautók pályáznak. Ha lenne 2 literes HDi fél évesen vagy egy évesen eladó fullosan akkor megvenném, csak ilyet még sehol nem láttam.
Azért 3,4 millióért kis kategóriájú autót venni SZVSZ felesleges. Ennyiért egy majdnem ugyanilyen jól felszerelt egy éves kompaktot is lehet venni, aminek a motorja felveszi a versenyt a Renaultéval. (Pl. egy 1 éves 1,6-os Corolla kizárt hogy 3,5-nél többe kerüljön, és ez azért jobb egy Clionál, de márkán belül is egy egy éves Mégane ugyanilyen 1,6-os 107 LE-s motorral szintén jobb vétel mint a Clio SZVSZ)
Na tegnap megnéztem a Clio-t. Mit is mondjak...tetszik...sőt, nagyon tetszik. Amit néztem egy 1,6 RXI, 16V, klíma, tetőablak, majdnem full, 3,45 milla. Ugyan ennyi a 206-os is, de jobbak a motorparaméterek, több extra van benne, viszont 3ajtós(sajna). Komolyan elcsábultam a 206-tól, hiába is tetszik jobban. Ennek is egy év a garanciája.
A hitelkonstrukció is tetszik(1,1 milla előleg, +60x54 ezer(devizás)).
Nem tudok dönteni...szeretném a HDi 5 literes fogyasztással, ellemben az árkülönbség (Peugeot 206 HDi full - Renault 1,6 RXi full = 500.000.-) soknak tűnik.
Nem is kétlem, hogy jó autó a Safrane. Kétszer előbb venném, mint egy német konkurenset. Az sajnos pedig tény, hogy nincsen akkora presztizsük. Legalábbis Európában. Pedig simán tudják azt amit a nagynak mondott németek, sőt! Aki ismeri őket az tudja.
Szóval Európa. Itt mondjuk nincs presztizsük, de pl más területeken, pl Afrika, Közel-Kelet, Ázsia egyes részei, ott viszont ezekkel furikáznak a miniszterek, hivatalnokok. Ott német nem feltétlenül rúg labdába.
sansalvador,
A Safrane egy kimagaslóan jó autó, komolyan mondom, akár 5000 km-t is ki lehetne bírni a hátsó ülésén (is). Egy-két részmegoldást leszámítva rendkívül pozitívak a tapasztalataim. Csak a nagyautó-kategóriában nincs komoly presztízse egyik franciának sem. Mellesleg úgy tudom, novembertől kihoznak belőle (helyette?) egy új gépet.
Új 406-ban még nem ültem, de mint már mondtam, a Laguna nem éppen a toprönó. A 607 szép gép, de azt még csak fotón láttam, így végképp nem tudom összehasonlítani a szomszéd márka termékével.
De mondhatjuk úgy is, hogy a Renault jobban koncentrált a kisautó és közép-alsó kategóriára, mint a Peugeot, viszont a közép-felső és felső kategóriában elmaradt tőle. Arra a Peugeot összpontositott jobban.
Például elég ha beülsz egy új Lagunába meg egy 406-ba. A 406 reggelire megeszi a Lagunát. Ez az igazság. Ennek ellenére én szeretem a Lagunát, de már lassan le kéne váltani. A Safrane-t szintén.
A 2 literesek tényleg nem a Renault legnagyobb büszkeségei (sem a 8V-s, sem a 150 lovas 16V-s). Az IDE-t (közv.bef. 140 LE) még nem vezettem, bár arról jókat mondanak.
A Laguna egyébként nem rossz gép, de a kategóriájához képest a legszerényebb Renault. A Clio viszont - nálam - kategóriaelső. (Bár a Yaris és a Punto is közel vannak hozzá.)
Szerintem a Peugeot közép és felső kategóriás modelljeibe szerelt motorok korábban sem voltak rosszabbak a Renaulténál. Ami pedig most van pl HDI, vagy ami jön HPI, viszont lényegesen jobbak. A 3 literes SV 170 LE és SV24 200 LE-ős 605 és XM-be épitett motorok is nagyon kultúráltak és bikák voltak. Az egy-két éve kidobott 3 literes benzines motor viszont közös PSA-Renault fejlesztés.
A Lagunámban (4 éves) lévő 2 literes motort, pedig a már rég eladott 89-es 405-ös 1.9-es benzines Peugeot-m is simán verte, nemcsak dinamikában, menetteljesitményben hanem még a fogyasztásban is. A kettő között van pár év.
A 607-be épitett 2.2-es HDI-k magukért beszélnek, a 2.2-es 160 LE-ős változó szelepvezérlésű benzinesek és a 3.0 210 LE-ős szintén.
sansalvador,
nem hiszem, hogy jobb lenne a Peugeot minősége. Csak hogy a témánál maradjunk, ülj be a legelitebb 206-osba (én ültem benne) és a legelitebb Clióba (ebben még nem, de az 1.6 16V-ben igen). Az összehasonlításodról (népautó-családi) szerintem te is érzed, hogy sántít, tényszerűen annyit lehet leszögezni, hogy a Renaultot az állam pumpálta fel annyira, hogy ki tudja hozni az új fejlesztéseit (sikerrel: tavaly 11 kategóriából 4-ben piacvezetők Európában)
A Laguna váltója tényleg elég kaki, olyat reccsen, ha tempósan kettesbe húzom, hogy megijedek tőle (persze, ez lehet egyedi hiba is).
Motorban jobb lenne a Peugeot a felső kategóriában? Á... Én mondom, sok gyártó ma is szeretne annyira kifinomult, kultúrált motort, mint amilyen a Renault háromliterese volt már 1994-ben (verhetetlen kombinációt alkotva az automata váltóval a Safrane-ban).
Igen, ez sajnos tény, hogy a 206 motorjai már az előd 205-ben is futottak, dehát régiek már. A kisebb módositásokon kivül, nem nyúltak semmihez sem igy a váltókhoz sem. Ezért pillanatnyilag a HDI a legjobb választás.
Azonban a Peugeotnál már elkészült a régi benzines palettát leváltó új és Európában elsőként gyártott részterheléses üzemmódban, szegény keverékkel üzemelő közvetlen befecskendesésű benzinmotor, a HPI. Igaz hogy ezt egyenlőre csak a 406-ba szerelik majd. Ezek a motorok viszont megeszik majd a Renault motorjait, amik most kétség kivül jobbak, igaz csak a kisautó kategóriában.
Egyébként a Peugeot mellett még valami szól: a minősége jobb, mint a Renault-é. A Peugeot mindig is jobb minőségű autót gyártott, mint a Renault, aki Franciaország többségében állami tulajdonú "népautó" gyára, ellenben a Peugeot-val ami családi tulajdon, igy a fejlesztés is inkább pénzkoncentráltabb.
Szóval a Renault nem rossz autó, dehogyis. A Cliok jópofa autók, motorikusan pedig most tényleg előrébb vannak. Nekem van egy Lagunám és egy 605-ösöm is. Igaz nem egy kategória, de a Peugeot sokkal igényesebb. Ráadásul a Renault váltója szintén nem egy nagy szám, az egyes-kettes-hátramenet akadozós.
a fekete műanyag semmivel sem szebb önmagában, mint a szürke. Belső kidolgozásban az új Clio széria szerintem veri a kis Peugeot-t.(Minél "komolyabb" modellről beszélünk, annál inkább)
A külső egyéni ízlés dolga. A funkcionalitás (mi mire áll kézre), a kényelem (főleg az ülések) szintén abszolút a használótól függenek. Nekem a Clio jobban bejönne.
A Renault-motorok lényegesen jobbak a Peugeot-énál (kivétel talán a HDI, főleg a zaj miatt), a váltó és a futómű szintén. A Yarisé talán a legjobb motor, és picit tágasabb is a másik kettőnél, viszont sok mindenben el is marad mögöttük.
Tényleg egyszerubb lenne Cliot venni, csakhogy a legtöbb no, mint pl. a húgom is, a kulso tulajdonságok miatt választ autót. Beült egy Clioba, azt mondta, hogy undorító szürke muanyag minden. Ot nem érdekli, hogy a Clio 1,4-es motorja fényévekkel korszerubb, mint a Pug 88 LE-s 8 szelepese.
És SZVSZ 10 nobol 8 úgy gondolkozik mint a húgom, és ezért választja a kétségtelenül szebb és elegánsabb kisautót, egy korszerubb helyett. (igaz, ha a technikailag legjobb autót akarta volna, a Yaris lett volna a legjobb, dehát abban is sok a szürke muanyag...)
Férfi vásárlók gondolom nagyobb számban vesznek Cliot.
Hali!
Sokat írtok a váltó hibáiról, meg a kissebb motorok gyenge pontjairól. Akkor nem célszerübb egy Clio-t venni. Nekem az is tetszik, és kevesebbe is kerül?
Zeuss
A húgom 1,6-osa már jobban megy, azzal már lehet "vagánykodni", de a kisebb motoros 206-osok elég siralmasak lehetnek. Mondjuk egy Tech Run Clio odavágja az 1,6-ost is nagyon.
A váltója annyira pontatlan, hogy annak idején a nagyanyám Daewoo Ticojában láttam ilyet. Lötyög, ha az ember gyorsan akar váltani reccsen, szóval ócska. Nem értem, hogy miért nem tudnak példát venni a Renaultról, a Twingo váltója mintaszerű.
A fékek viszont nagyon harapnak, és a belső részletek is jók. (pl. a lassan kialvó belső világítás nagyon elegáns, és a narancssárga műszerfal is gyönyörű.)A nyitható üvegtető pedig jobb buli mint egy légkondi. Igaz 3 millióért el is várja az ember.
Én már csak akkor használom a klímát ha nagyon muszáj, de ezzel a kocsival kétszer is meggondolom hogy megelőzzek valakit. Az a vicces, hogy ezelőtt a kocsi előtt egy 106-os 1.1-es volt a családban, az kb ugyanígy ment. Csak míg az az 1.1-esnek becsületére vált, addig az 1.4-esnek inkább szégyen.
A váltója tényleg nem nagy szám, de hát melyik Peugeot-nál az? A fékek nem rosszak, a futómű nagyon kellemes és van hely is benne, szóval szerintem egy szuper autó lenne városi forgalomba, csak valami rendesebb motorral.
Én vezettem az 1.1-est.
Tragikusan gyenge, hangos, a váltó is eléggé karcos. Akkoriban a Twingóm után rémes volt. Kívülről szép, de aki beugrik ennek, az marha nagyot tud csalódni.
Eddig két ismerősöm vett 1.1-est (mindkettő hölgy), de mindketten meg is bánták, kifejezetten nagyot csalódtak benne - érdemes nem csak a külcsínt megfigyelni.
Tehát: ne sajnáld a pénzt - ha van - erősebbre! Én mondjuk kifejezetten HDi-párti vagyok (ezt is vezettem már többször is), szvsz ez az igazi, de ha csak az 1.1-esre van pénz, akkor legjobb tanács az, hogy nézz körül valahol máshol. Pl. egy alap Punto is nagyon hátradobja az alap 206-ot, de egy Twingo is jobb vétel nála.
Ne törődj az egy év garanciával, mert nem sokat számit majd, mivel nem lesz bajod az autóval. Ha bármi is lenne, pl vmi gyári hiba, az kijön az egy év alatt. De ez szinte kizárt. A 206 már kiforrott kisautó, óriási darabszámban értékesitik Európában, a HDI motor pedig garancia arra, hogy a világ legjobb dizelét veszed - túlzások nélkül.
A Suzukira 3 év a gari. Egyébként minden japán 3 év, vagy 100 ezer km garit ad. A Nissan kivétel, mert ők 5! évet vállalnak. A kóreaiak is japán módra adják. Az európaiak kivétel nélkül 1 évet. A Focusnál mondták egyedül, hogy kb 200 ezer forintért megvehető a további egy vagy két év garancia. Aki évi tízezer körül autózik, annak szinte mindegy. Aki ennek mondjuk a háromszorosát, annak mindenképp mérlegelendő a 3 év gari.
Zeuss, igazából nem tudom miért csak 1 év garanciát adnak rá, erre én is felfigyeltem, igaz ez az egy év kilométer korlátozás nélkül érvényes. Biztos félnek, hogy később szétesik:)))
Amúgy egy ismerősöm vett egy Ford Focust tavaly, arra is csak egy évet adtak.
Az átrozsdásra szóló gari viszont 6 év.
Tanulság: az egy év alatt jól meg kell hajtani, hogy gyorsan minden elromolojon, ami elromolhat,úgyis ingyen kicserélik. Aztán 5 évig semmi gond, és mikor 7 éves korára már éppen kilátnál a betonra a gázpedál melletti rozsdás lyukon, gyorsan el kell adni.
De komolyra fordítva. Szerintem az egy év nem nagy gáz. Apropó, például a Suzukira mennyit adnak?
Sziasztok!
Szóval én is egy autóvásárlás elött ülök. A Pözsó 206 tetszik nagyon, de sajna fullosan. A Premiumban gondolkodom HDi motorral, klímával, ABS-es, stb. Sajnos az ár megüti a 4 millát, így már nem olyan szimpi. Továbbá az, hogy 1 év a garancia nagyon elvette a kedvem. Nézegetem a Clio-t is, és a Polo-t is, de a szívem a Pözsohóz húz. Már lejjebb adtam az igényeimet, de nem tudok dönteni.
Szabad-e 1 év garanciával megvenni egy drága kisautót?
Zeuss
A dízel tényleg jó, de nagyon gáz a kis benzines motor? Szerintetek megéri 2,1 millióért egy full fapad Profil 3a 206-ost 1,1-es motorral megvenni (na jó, mondjuk egy rádió mint extra?
Úgy értem jó alternatíva vegyes használatra (országút, város) mondjuk egy 1,3-as Suzuki Swifttel szemben?
üdv,
steamy
Koszi a tapasztalatokat mindenkinek!
De nehez a is a dontes... azthiszem megyek, es kiprobalok minden utamba kerulo 206-ost! Majd akkor eldol, de ugy gondolom, ha csak a HDi-t akarodzna megvenni, inkabb varok meg egy kicsit, addig meg valami kenyszermegoldas :( Nade a cel szentesiti az eszkozt :)
marcus: ha nem ott lenne az a valto csak egy HDi-t valasztanal, vagy tevedek? persze ott van meg az 400k is...
ma.
Kb. 4-5 hete volt alkalmam egy szép szombaton anyukám egynégyesével elmenni Debrecenből Kárászra, onnan Kaposvárra, Hahótra, Bp-re, végül vissza Db-be /kb. 1100 km/.
Reggel 1/2 5-kor indultam, kb. 7-kor bekapcsoltam a légkondit. Az első 400 km-t 4 óra alatt tettem meg, ebből kb. 200 km volt autópálya.
A fogyi 6-6,1 volt, tapasztalataink szerint mindig ennyit eszik, ha van kondi, ha nincs, ha anyukám vezet, ha én.
Szerintem ez az autó úgy tökéletes, ahogy van, a klíma pedig mindenképp megéri: 2000 fölött nem is érzed, hogy be van kapcsolva és nem eszik tőle többet (egyébként szerintem valami raffinéria van vele: mintha hallanám, ahogy 1000-1100 nál ki-be kapcsolna terhelésfüggően).
Kb. 4-5 hete volt alkalmam egy szép szombaton anyukám egynégyesével elmenni Debrecenből Kárászra, onnan Kaposvárra, Hahótra, Bp-re, végül vissza Db-be /kb. 1100 km/.
Reggel 1/2 5-kor indultam, kb. 7-kor bekapcsoltam a légkondit. Az első 400 km-t 4 óra alatt tettem meg, ebből kb. 200 km volt autópálya.
A fogyi 6-6,1 volt, tapasztalataink szerint mindig ennyit eszik, ha van kondi, ha nincs, ha anyukám vezet, ha én.
Szerintem ez az autó úgy tökéletes, ahogy van, a klíma pedig mindenképp megéri: 2000 fölött nem is érzed, hogy be van kapcsolva és nem eszik tőle többet (egyébként szerintem valami raffinéria van vele: mintha hallanám, ahogy 1000-1100 nál ki-be kapcsolna terhelésfüggően).
Pedig a Clio TechRun annyival jobb... Mind a külső, mind a belső kidolgozásban + a motor, + a futómű, stb, stb... (Talán a jelenlegi legigényesebb Renault a kategóriájához képest. Még a legszőrszálhasogatóbb BBC Top Gear Team is imádta.)
A Peugeot jópofa autó, de nekem nagyon rossz helyen van a váltója, nagyon kell ügyelnem, hogy ne rugdossam a térdemmel (persze nem mindenki olyan magas, mint én.) Javaslom, ha teheted, próbáld ki mindkettőt vezetés közben is! Meg fog győzni a Clió.
lefoglaloztam. nem "sajat rendeles", mert akkor novemberre lett volna meg, hanem egy elore rendelt kocsi. (vagy lemondta valaki, vagy a szalon rendelte, nem tudom)
ugyhogy a szine az nem az en valasztasom, de vegulis nem banom:)
augusztusban lesz meg, azt mondtak, juliusi gyartas. alkudni sajna nem lehetett, legalabbis az arbol nem engedtek. tesznek bele azonban egy riasztot es egy sebvaltozarat pluszba. ennyit skierult elernem csak sajna, de hat ez is valami...
ma viszont vezettem egy 1.4-est. egy havere. eleg frankon megy.
rosszindulat:
meglesz a HDi? mennyi ido alatt szallitjak? tudtal alkudni? :)
ird le hamar, mert ha megjon nemigen fogsz belole kiszallni egy darabig.. :o)
---
egyebkent majdnem elcsabitott a clio techrun, elolvasva egy bizonyos topicot, de aztan setaltam egyet, megneztem oket, es kiutessel a 206 vezet! :) csak meg en nem vezetem :(
Pár napja voltam egy vidéki Peugeot-kereskedésben. Volt ott egy pár hónapos 206-os, amivel egy 150 km/h körüli száguldozás és egy kiadós féknyom után még frontálisan eltaláltak egy fát is, amit kidöntöttek. A kocsi eleje eltűnt, a motor jóformán beépült a tűzfalba, de ennek ellenére az ajtók (4 ajtós volt) probléma nélkül nyiltak-csukódtak.
Az autóban négyen ültek, az első kettő be volt kötve, őket a plusszban kinyiló két légzsák megvédte, viszont a hátul ülők nem használták az övet és előre röpültek, félig elgörbitvén az első ülések támláját, a szélvédő fogta meg őket, nehogy kiessenek. Összetörték magukat, összevérezték az egész műszerfalat meg mindent, de meguszták.
Kár volt a pár hónapos kis autóért, alufelni, csomó extra, de a lényeg hogy megvédte az utasait. Egész biztonságos kis autó.
Megorulok egy 206-ert!! Vegre itt a lehetoseg, hogy megvegyem eletem elso (sajat) autojat, ez a 206 pedig nagyon bejon.
Es lon, hogy ratalaltam A Forumra, es mit latok, csak a HDi az igazi? Az viszont kicsit sokba lenne, 2.5milka volt betervezve, de 3-nal tobb nemigen akad!
Mit tegyek? Help!
Kérdésem a hozzáértőknek: érdemes 1.4-es motorhoz légkondit rendelni? Megéri a két kilót? Nem fogyaszt túl sokat vele? Ha valaki tudja válaszát, köszönöm.
Helloka!
Nemekm 206D van, leirtam a velemenyemet a PSA topicba, a az autos es stilus topicba: bocs de keressetek meg - nagyon lusta vagyok.Amugy en imadim a 206-t kicsit jobban mint az elozo 205-ot, ezek szerint mar "fertozott" vagyok en is
Udv!
Egyszerűen meg kell várnom a karácsonyi pénzáradatot, mert lényegesen kevesebb hitelt kell akkor felvennem a kocsira. Az értelmemnek kell uralkodnia az érzelmeimen. NEM BÍROK VELETEK !
Na ! :)
Sziasztok!
Bocsika, szeretnék venni egy 206-ost, de egy kicsit kiszépítve.Mivel nincs fantáziám szükségem volna optikai tuning képekre a 206-ról. Segítsetek! Pliiiz! gernyi@matavnet.hu
Csak alátámasztani tudom. A 110 lovas HDI 1500 és 3000 között 'él' igazán, akkor brutális. Efölött kezd gyengülni, 4000-nél meg már csak hörög. Nagyon valószinűnek tartom, hogy ezen a derék franciák a váltóáttételezéssel segitettek, ui az én - de valószinű mindenkiében - 406-omban ötödikben háromezernél icipicit elhagyja a 160-at a mutató...
Mindamellett a picihez nagyon passzol a kisebbik motor.
Vedd már meg, ATomTom, hadd csorogjon a nyálunk ekkicsit..:-)))
Mondok rosszat... Ha egyszer beteszed azt amin ülni szoktál, nem fox kiszállni, hanem kavarsz Miskolcon, az Avason és a havason, és ez biza a családi-barátnői életedre káros kihatással lesz..:-)))))))))
Még szerencsém, hogy a családom is szereti..:-))
Báj dö véj, infó a vétellel kapcsolatban: Dobj egy méjlt, lehet, hogy árszempontból tudnék segiteni kavarni Neked...:-)
Nos, a hétvégén sor került a próbaútra a 206 HDi-vel.
Tapasztalatok:
A gép számomra meglepően halknak bizonyult, legalábbis jelentősen halkabb, mint a Twingóm. nem vártam valami durva zajt, de ez a csend azért váratlanul ért.
A menetteljesítmény: vele van az erő..! Nehéz leírni a produkcióját. A próbaút első részében az anyósülésen figyeltem, nos, mikor a srác 50-nél odalépett (váltó negyedikben), a gyomromban valami fura nyomás kezdett terjengeni, s rájöttem, hogy kissé nehezen bírnék előrehajolni. Egy mozdony erejével húz, amit ki is próbáltam többféle sebességfokozatban és sebességnél. Már 1500-tól lehengerlően erős, az emelkedőket egyszerűen észre sem veszi, hárman ültünk benne, de olyan egykedvűen rántotta föl magát a budaörsi dombokra, hogy csak a dőlésszögből következtethettem arra, hogy emelkedőn vagyunk.
Gyakorlatilag a 205 Nm-t 1900-tól 4000-ig hozza, vagyis eléggé széles a kihasználható fordulatszám-tartomány (a 110 lovas HDi a 406-ban ennél hektikusabb, szűkkeblűbb).
Némi kritika: a kényelem nem tökéletes. Az ülőlapok túl rövidek, nem támasztják eléggé a combot. Az autóból a kilátás rendkívül korlátozott, tolatni eleinte csak irányítással javasolt, különösen annak, aki jól átlatható modellből ül át.
Egyszóval én már ott tartok, hogy talán túl is van motorizálva picit az autó. Kedvesem is kissé ijedten gubbasztott hátul, mondván, hogy ekkora erőt ő fél irányítani. Kérdés persze, ki mire akarja használni, arra jó, hogy a VW-csoport dízelautóit porig gyalázzuk vele. :-) Hétköznapi használatban viszont szvsz kevesebb is elég, lehet, hogy 400 ezret megspórolok és egy Clio dTi-t veszek...
Metacode, kösz, pont ilyenekre vagyok kíváncsi, hogy melyik szalonban érdemes megvennem, azt már sajna én is beláttam, hogy szervízre csak helyben hordhatom, valahogy majd megoldjuk. Bár ott járnék már...!
Kedves Pajszer !
Egy-két hetente Pesten vagyok, tehát nem gond egy ilyen találka, igazából azért nem merek, mert elcsábulnék :))) Nem szabad (?) jövő tavasztól hamarabb megvennem a kicsikét ! A címed meglesz akkor is, nagyon köszönöm előre is!
Ami mostanában foglalkoztat az az, hogy minden új tipusról rendszerint 1-2 év múlva kiderül, hogy ezen meg azon javítani kell,mert nem tökéletes. A 206-nál még semmit sem hallottam, csupán egy röpke hírt váltóhibákról. A HDI motorról ugyanakkor mindenhol azt írják, hogy csúcs, szinte hihetetlen. Mondjatok már rosszat is !!! :)))
Ha Pestre jössz vásárolni, a centrálautót és a Fábiánt én próbáltam, nagyon jó mind a kettő. A centrálnál - Lágymányosi híd pesti hídfő - iszonyú kétségesek, jó csapat, foglalkoznak az emberrel. Csak ránéztem a 406 HDI-re és beletessékeltek anélkül, hogy rám akarták volna tukmálni.
A sors iróniája, hogy lízing okok miatt a Fábiánnál - Húnemtommijenucca, a kelenföldi buszgarázsnál - vettem meg végül is (406 HDI SU), de ott is nagyon normális kereskedőcsapattal találkoztam. Minden időre, stb.
Báj dö véj, hosszabb távon nem árt az új szekeret néha szervizbe vinni - a HDI motorok szervizciklusa 20,000 (!!!!!!) km, az első tízezer után javasolnak egy szemlét. Szóval, vagy Pestre hordod, vagy valamilyen szinten békülj ki a miskolciakkal..:-)
HDI rulez!!!!!!!
ATomTom!
Segítség: Szívesen. Engem lenyűgözött az a készségesség, ahogy bántak velem. A telefonos kisasszonytól a munkafelvevőig, mindenki. Egy alkalommal elégedettségem jeléül pénzt akartam adni ott valakinek. Nem fogadta el: "Uram, ez nálunk nem szokás!" Én még ilyet máshol nem tapasztaltam. Rendszeresen szerveznek Peugeot hétvégéket, lehet próbálgatni az autókat. Ha egyszer Bp-re jössz, esetleg szólj és értesítelek egy ilyen alkalomról, akár még el is vihetlek oda...
Vevővesztés: egyetértek, valahol a Vodafone bíráló topikban hasonlót írtam, amikor beszámoltam az én kellemetlenségeimről.
Kösz, Pajszer! Végülis kereskedő vagyok, úgyhogy nagyon háklis vagyok arra, hogy hogyan szolgálnak ki, még igénybe is vehetem a segítséged. Itt (Miskolcon) van egy Peugeot kereskedő, hát emberszámba nemigen vett, amikor nála jártam érdeklődni. Vesztett is egy vevőt, sőt állítólag 1 rosz emlékkel távozó a statisztikák szerint 16 másikat visz el az üzletből. Ha rajtam múlik, viszem is !!! Már rég kigondoltam, hogy nem itt fogom megrendelni az autót, a 205-ös addig meg lesz, majd szólok ! :)
Kedves Tea! Ott, Spanyolországban van olyan, aki nem részletre veszi az autót ? Hihetetlen feltételekről írtál.
Nem tudok sajnos érdemi tapasztalatokkal szolgálni, de keress rá az ebben a fórumban leírt hozzászólásaimra, találsz Peugeot ügyben talán egy-két hasznos infót. Ha küldesz mailt, javasolhatok szalont, ahol királyként bánnak majd veled...(+ van kapcsolatom is)
Ja, és ha eladó lesz a 205-ösöd, szólj, mert asszonykám Kispolákját felváltanám egy jó kis 205-ösre...!!
Üdv:Pajszer
Én is bukok a 206-ra, és még az idén tervezek beruházni egyre. Nézegettem a modelleket, és a végkövetkeztetésem: KIZÁRÓLAG a HDI-t szabad megvenni!
A benzinesek mind elavultak, nem valami takarékosak, könyen lehet náluk jobbat mondani. Egy 1.1-es 206-ost ki is próbáltam, hát mit mondjak - nem volt egy népünnepély. Lomha, és kellemetlen zaja van. HDI próbagép persze nem volt, de egy 406-os HDI-t engedtek kipróbálni. Na, ez az, amit nem lehet elmondani, ezt érezni kell. Az az őserő, ami ebben a motorban van, párosulva az 5 literes átlagfogyasztással - ez az ideális kombináció.
A 206 HDI egyedülálló ajánlat, meggyőződésem, hogy jelenleg versenytárs nélkül áll a piacon tudásban és árban. Pedig amúgy az olasz gépeket kedvelem, de ez meggyőzött.
Sajnalatos ez a Magyarorszagi hitelhelyzet! Itt (Spanyol) 0 pzt befizetesevel az egeszet 1-4 evre kerheted! :-)) Igy mindjart konnyebb az uj kocsi nem? Ja ha van penzed akkor adhatsz belepot azt is te valasztod meg .Az evi kamat 8-12% .
természetesen van már ára 8.5 miller a 2.2 benzines (160 LE), dicsérik nagyon. A HDI az 9-be kerül. Hát... ja. Igyexem.
Az AutóPiac március 22-i számában van egy teszt a 206 HDI-ről. Vedd meg olvasd el ha gondolod. Nem nagy cikk, az újság is német seggnyalós, de ami a lényeg hogy elismerik a kicsit, főleg a motorját!
Utánanéztem a finanszírozási akciónak ! Marco Polo kérdezte, hogy ki mit tud ? (hehe)
A legfontosabb az, hogy április 31-ig tart, de az én véleményem az akciókról az, hogy egy jó ekciót egy még jobb akció követ... Szóval, tényleg kamat és kezelési ktgs mentesen adják a hitelt, HA :
- a Peugeot árának 65 %-át befizeti (esetleg elérhető!)
- a maradék részt 1 év alatt befizeted ! (nem rossz mi, kijöhet mondjuk havi 156.460 Ft.)
A másik akcióban úgy adják ezeket a feltételeket, ha 80%-ot fizetsz, és a többit 2 év alatt! Na, ez már jobbnak tűnik, csak legyen meg a 80%.
yl ! köszi
MetaCode ! Állok elébe..., majd nagygáz és viszlát ;)
A barátnőmék nemrég rendelték meg a 206 Profile 5ajtós 60LE-s ezüstmetált. Április közepén jön meg. Akkor majd kipróbálom, és majd írok rövid véleményt.
Előljáróban pedig : akinek van rá delája, az vegye.
Nem láttam sajna a taxit, egy tuti, ezt még összetörni is nehéz..:-))
Én a Centrálautó tesztautójával csaábultam HDire, addig a 2,0 benzin volt a favorit. Nem tudom, melyik kereskedőnél, de láttam már 206 HDI tesztautót. Szerintem mindenképpen ugorj egybe be, megéri nagyon... Vidd az előleget is szerintem rögtön..:-))
Ja ez igaz. Nem tudom biztosan, de a frissités ellenére ezek az árak szerintem fennálhatnak, mivel a kereskedő is eltérhet az ártól, adhat kedvezményt, stb.
Autós újságból nézem itt a febr. végi hivatalos árlistát, ezek szerint:
206 Sport 3a. 90 LE 2.745.000,-
206 GTI 3a. 135 LE 4.000.000,-
206 Profil 3a. 60 LE 2.050.000,-
206 Profil 5a. 60 LE 2.100.000,-
206 Presence 3a. 60 LE 2.300.000,-
206 Presence 3a. 75 LE 2.460.000,-
206 Presence D 3a.70 LE 2.750.000,-
206 Presence 5a. 60 LE 2.350.000,-
206 Presence 5a. 75 LE 2.510.000,-
206 Presence D 5a.70 LE 2.800.000,-
206 Premium BVA aut.5a.75LE 2.950.000,-
206 Premium 5a. 90 LE 2.800.000,-
206 Premium HDI 5a. 90 LE 3.200.000,-
206 Roland Garros 90 LE 3.700.000,-
206 GT 3a. 135 LE 4.990.000,-
607 ?! Húúúúúúúú
Az autókiállításon csak álltam és bámultam, csodálatos. Semmit nem tudok igazából róla, csak azt, hogy gyönyörű!!!
PTZ !
Ne értsd félre, komolyan kérdezem, hogy mi a 206-ban olyan 205-ös technika ? Kíváncsi vagyok a véleményedre, valószínű több az infód! Ja, Ronin ? Hát persze hogy láttam!
Kérdeztem az aktuális Peugeot árlistát, egyikőtök sem fér hozzá ?
A 206 GTI ha jól emlékszem 136 lovas. Azért egy kétliteres "GTI" motortól többet várnék. Ezzel az erővel belerakhattak volna egy 1.8-ast, mint a Puntóba az olaszok.
Nekem nagyon tetszik a kis PUG. Szerintem egyaltalan nem noi auto. (A Seicento,Tico inkabb, bar ezekre sem mondom ezt) A GTI valtozat cegcsoportja legalabbis biztos, hogy nem a noi nem. (ferfimagazinokban hirdetik)
Ha tetszik, meg kell venni.
Abban a kategóriában van egy-két jobb kocsi is a 206-nál. Nagyon szép autó a 206, csak ne lenne benne még a 205-ös technika. Az új HDi tényleg király, ezzel talán már kezdünk eltávolodni a 205-től.
Ja: a Taxi király film, de ha tetszett, akkor nézd meg a Ronin-t is, az még jobb az autós jelenek szempontjából. egyébként már leforgatták tavaly a Taxi 2-t, abban már az új kasztnis 406-al csapatnak.
Szeva ATomTom!
Látom hozzászoltál a "japánt, vagy németet?" topichoz. Véleményeddel egyetértek!
Szóval a 206-ost vedd meg nyugodtan! Én is idén akarok új gépet venni, mégpedig 607-est és nagy valószinűség szerint HDI-t! Bár nagy Peugeot benzines rajongó vagyok (jelenleg 605 2.0 Turbo a gépem és nagyon király, no problem vele és nem is ez az első 605-ösöm) a HDI nagyon meggyőzött és lehet hogy átnyergelek.
Nagyon köszönöm nektek a hozzászólásokat. Pont ebben bíztam, hogy a széles, nagy interneten vannak olyanok, akik többet tudnak a 206-ról, mint én! És lőn. Kösz, hogy ti nem "nőiautóztátok" le ezt a szépséget! Pont ma láttam, hogy 90 LE a 2000-es HDi, a kocsi súlyát nem néztem meg, de biztos jól megy.
Nem fér valamelyikőtök hozzá az aktuális árakhoz? Gondolok itt a kiegészítőkre is. Hírdeti a peugeot a híres weboldalát (www.peugeot.hu) és szerintem elég silány. Miért van az, hogy nem teszik ki az árakat, ha egyébként minden kereskedőnél ugyanannyi az alapár ? Butaság szerintem. Szívesen összeválogatnék egy kocsit, betenném a kosárba, aztán.... :)))
Kedves Marco Polo, nekem sincs még meg a pénzem, de egy olyan 70-80%-ot szeretnék összeszedni jövő tavaszig, aztán a többit részletre. Kérdezted a kezelési ktgs nélküli akciót.
Én magam számítógépekkel kereskedem, és már-már kezdek átlátni az egyszerű kereskedelmi trükkökön. Mindig nézd meg az apróbetűs részt! Csak bizonyos konstrukcióra vonatkozik a kezelési ktgs nélküli részlet. Be kell fizetni, vagy 80 %-ot, de ezt más is adja, csak nem veri nagy dobra!
Ha megvan a teljes összeg a kocsira, így még akkor is megéri hitelre venni!
MetaCode! Irigyelle a 406-os HDi-ért, láttad a Taxi című filmet ? 13-at törtek össze a kocsidból a film kedvéért :)
Ja, azt majd elfelejtettem, hogy bivaly... Sok kategóriatársát, ámde benzines másokat lenyom lámpánál, sokkal lépést tart. Kevesen - ok, a sportosabb, pörgősebb szekerek persze - tudják nagyon megverni...
Én másfél hónapja HDIben ülök, igaz, a 110 pacisban, amihez egy 406 tartozik. DE:
HDI=Erő, energia, nyomaték és nincs fogyasztása.
Pl. a majd másfél tonnás 406 - ha nagyon vigyázok rá - 6,1 - 6,2 között vegyes használatban elmegy. Ha nagyon nyomom, se igen megy 7 fölé az átlag. Szakaszon 120-140-es tempónál sík úton mértem már 5,1-et is. Szóval ha ezt az egészet elképzelem a 206-ban.... Jéézus... ehet vagy 3-4 liter körül.
Ha jól tudom, a kicsihez a 90-es motort adják. Állítólag az egyenletesebben adja le a nyomatékot, nem olyan zabolázatlan néha mint a 110-es. Próbáltam, tényleg.
Szóval, ha meg tudod fizetni, hajrá... Nagyon-nagyon csúcstechnika, a Pözsó mondjuk mindig is az volt dízelben. Füst sincs. Szerintem nagyon jó vétel, én is tervezek egyet az asszonynak... Márcsak egy kis pénz kell hozzá..:))
Én azt tanácsolnám vedd meg, mégpedig HDI motorral. Nem csak azért, mert nemrégiben választották a legjobb dizelmocivá és mert a Peugeot dizelek hagyományosan a legjobbak, hanem azért mert ezzel a motorral tényleg nagyon állat a kocsi. Egyébként meg ha 205 dizeled van, akkor nem is lehet vitás a választás.
A benzinessel csak az a probléma (kivéve GTI), hogy kisebb módositásokkal de ugyanazok a motorok vannak benne mint a 205-ben voltak. Ez nem jelenti, hogy rosszak lennének, hiszen aki járt benzines 205-össel az tudja, hogy nagyon erős, strapabiró és megbizhatóak voltak csak hát a mai világban illene lenne már a régi konstrukción változtatni. Pl. hengerenként 4 szelep ugyebár. Fogyasztásban, menetdinamikában valóban hagy kivánnivalót maga után a benzines motor. Pl egy Yaris-hoz képest mindenképpen.
A HDI-vel viszont igazán meg leszel elégedve.
Tényleg élmény vezetni!
Szvsz hülyeség női autónak nevezni a 206-ost, sőt szerintem egyáltalán nincs értelme így megkülönböztetni a kocsikat. Azért, mert egy kocsi divatos külsejű, és főleg városi használatra tervezték, nem jelenti azt, hogy csak nők vezethetik.
Egyébként nekem is a szívem vágya egy 206-os, majdnem vettem egyet én is, de meggondoltam magam, mert csak részletre vehettem volna meg.
Apropó: mit tudtok a Peugeot 0% kamat és 0% kezelési költség akciójáról? Ez tényleg így van? Hol éri ez meg nekik?
A Yaris is tényleg nagyon jó kocsi, de kicsit többe kerül, főleg 1.3-mas motorral, viszont kevesebbet fogyaszt és nagyobb benne a hely, a 206-osban szerintem elég nehezen lehet elférni egy felnőttnek hátul, de ATomTom, te úgyis elöl fogsz ülni mindig, nem a te problémád.
A 206-osban meg még az tetszik, hogy egy csomó extra van benne alapáron, ezért nagyon megéri.
A Clio nem tetszik, a Yaris igen.
A 206 pedig a szívem vágya :)
Most egy dízel 205-ösöm van 1.9-es motorral, nagyon bírom. Olcsóér fogyaszt és megy, mint a fene. Hasonlót akarok, de újat. Sok a rossz tapasztalatom a használttal.
A 206 női autó? Képzeld el alufelnivel fekete sötétítés és szárny ! Hmm...
Beleszerettem a 206-osba, egy éven belül valószínű, hogy meg is veszem. Arra lennék kíváncsi, mit hallottatok, tapasztaltatok. Én nem olyan régen azt hallottam, hogy váltóhibákkal viszik vissza őket. Igaz ez ?
Mi a véleményetek a 2000-es HDi motorról?