Itt gyülekeznek a Freewind tulajok és szerelmesek. Azon felül, hogy illik valamelyest a Freewindről szólni itt nehéz OFFolni. A túraplexi vásárlásától egy hétvégi Freewindes gurulás megszervezéséig itt minden elfér.
Nekem is egy hasonló volt a motoron (azt egy sor4-esből alakítottam át duplává), de az gyorsítós volt (ha jól látom ez nem az) - úgy vette a fordulatot, mint egy kétütemű... :D
Amúgy nem néz ki rosszul, majd idővel valami hasonlót akarok én is, vagy átalakítani a mostanit mert a mostani hajlamos leérni egy két tempósabb kanyarnál.De mindenképp olyat szeretnék amire felfér a menetfény és a kiegészítő lámpa is.
új tulajdonosa vagyok ennek a 98-as szépségnek. :)
Hosszú keresgélés után döntöttem a Freewind mellett, (a klasszikus Transalp, Pegaso, KLE 500 sor után) boldogság a köbön.. :D
Télen ő a garázsban mélyaltatásban, nekem a meló tavaszig :D
Szépen karbantartott darab, gondos gazdától, ami a legnagyobb feladat lesz az a két öreg (DOT 25/12 :O ) Metzeler Tourance gumi cseréje. A többi aprólékos és alapos étnézés, ellenőrzés, karbantartás, tisztogatás.
Alaposan mosd le. Ránézésre nem a hf.-nél folyik hanem feljebbről. A hf. nél csak visszafolyás van a láncnál és ott nincsen nyomás. A csöveken megy felfelé az olaj a vezérműtengelyhez. Ha leveszitek a hengert mindenképpen érdemes talptömítést cserélni. Bár halkan jegyzem meg, hogy amikor én szétbontottam olyan szépen jött szét, hogy a talptömítés nem sérült és a hf.-tömítés is úgy esett le, hogy semmi baja nem volt. Megvallom őszintén megtakarítottam és visszatettem minden előírás ellenére. Soha semmi gond nem volt utána sem. Soha nem folyt sehol.)
Sziasztok, hengerfej korul megjelent nemi olaj, bal oldalon tobb, jobb oldalon kevesebb. Mi lehet ennek az oka a hengerfej tomitesen kivul? Ha leveszik a hengerfejet, mit erdemes megcsinalni, megnezni, akar megelozo jelleggel?
Távol álljon tőlem a trollkodás, de "egyhengeres Suzuki" megnevezésbe elég sokminden beletartozik: 50-800ccm / kettő- és négyütem / robogó, chopper, enduro, túra, krossz, stb. - szvsz elég "színes" lesz így a csoporttagság... ;)
Ugye én is most váltottam a Bigről, de természetesen a Biges fórumot szinte napi szinten olvasom - mivel mostanság nincs nagy pörgés, ezért a Tenerés fórum adja meg a napi betevőt :-DDD (Persze ismerem is a társaság egy részét.)
Elvileg igaz, viszont nem feltétlenül kell konkrétan Free.-s csoport. Lehetne Suzuki enduró, vagy enduros... sztem többet vannak az emberek a faceon mint az indexen, de lehet, hogy rosszul tudom. Én sem vagyok frees már mert eladtam, de sokat lépegetek ide mert imádtam....
Csak egy ötlet volt a fb. , de talán jobb, ha megmaradunk itt. Ha ezt a kevés embert kettéosztanánk, tartok tőle, hogy kinyírnánk a maroknyi Freewind közösséget. Funkcionálisan ez sokkal hasznosabb, pl. én is képtelen lettem volna visszapörgetn 1,5 évet a facen, valószínűleg tele lett volna spamekkel és elveszik a lényeg.