Keresés

Részletes keresés

Moha bá Creative Commons License 2003.07.18 0 0 293
TRf:

Öhm, mennyibe is kerül a BlueTooth headset? (Ezt most mi a francért kérdeztem meg?) Tudom kétféle van... Egyféle van. Aha, a régit kivonták? (Néha tényleg megőrülök magamtól.) Aha. És az új? Harmincsokezer.

Nagyon jól csináltad, hogy ezek után elköszönéssel kezelted a problémát!!! Ha visszaolvasol itt, kiderül, hogy pár hónapja, amikor a visszavonás (rossz volt) után újra kiadott HDW-2 végre megjött Magyarországra, izgatott hajtóvadászatot indítottam érte. Vettem is magamnak meg Bolas-nak, és azóta is csak szívok vele. Ilyen gagyi készülékem talán csak az a kis zsebrádió volt, amit a szüleim vettek nekem a katonaságra, hogy ne unatkozzak, de ne is lopják el a többiek. Egy harmincezres Nokia berendezés esetén ez megbocsájthatatlan.

1. A HDW-2 olyan gyorsan lemerül, mintha vastag szívószálon ömlene ki belőle az elektron. Rászoktam arra, hogy kikapcsolva tartom, és csak akkor kapcsolom be, ha csöng a telefon.
2. A HDW-2 egész napja azzal telik, hogy elveszti a telefont, aztán újra egymásra találnak. Ez a másik oka annak, hogy egy ideje kikapcsolva tartom, és csak akció esetén kapcsolom be.
3. Néha sikerül olyan állapotba jutniuk, hogy újra kell indítani valamelyiket (az sem mindegy, hogy melyiket),
4. és van olyan is, hogy a telefon úgy érzi, látja a headset-et, a headset viszont tagadja, és egyikben sem működik a hangszóró, azaz pl. egyszerűen nem tudod lekezelni a bejövő hívást.
5. Ezen kívül maga a ház is gagyi, mert bár nagyon vigyázok rá, az akkufedél már lötyög,
6. és a szuper fülilleszték a múlt héten egyszerűen eltört, pedig semmiféle mechanikai behatás nem érte, csak már elfáradt szegénykém. Szerencsére össze lehetett ragasztani, de ez akkor is nagyon gagyi.
7. Ráadásul egy idő után már nem olyan szoros, mint újkorában, azaz össze-vissza tekeredik, amikor az ember felteszi a fülére. Azon gondolkodom, hogy egy csepp pillanatragasztóval rögzítem a két részt egymáshoz.
8. A sok szétszakadásban az a legrosszabb, hogy akkor is csinálja, amikor éppen beszélgetek rajta. Akkor lehet idegesen keresgetni a telefont, és átkapcsolni handset-re, vagy újraindítani a headset-et, hogy hátha még nem tette le a másik.
9. Ráadásul annyira gyenge minőségű a berendezés, hogy amennyiben akár csak a testem közöttük van (pl. headset a fülemen, telefon az átellenes zsebemben vagy övtokban), akkor már bugyog, dropout-os a beszélgetés. Skandallum.

Azt hiszem, ez az a pénzkidobás, amiről mindenkit lebeszélek. Lehet, hogy nem fog menni a voice dial, de érdemesebb egy jó, megbízható 3rd party BT headset-et venni!

Bocs a hosszúért!

Előzmény: TRf (289)
Moha bá Creative Commons License 2003.07.18 0 0 292
Természetesen van ilyen program. A Kessler design (Thomas Kessler) mindenféle okosságokat gyárt Nokiákhoz. Az operátor logó cserélőt Operator Logo Updater-nek hívják, és szabadon választott bitmap-et tehetsz vele oda, sőt, Magad szerkesztgetheted, ha éppen szottyanásod van kedvileg.
http://www.kessler-design.com/
Email: smsc@kessler-design.com
Előzmény: Zoloka (291)
Zoloka Creative Commons License 2003.07.18 0 0 291
Sziasztok,

Tud valaki olyan progirol amivel pl az operator logo alatt levo, vodafone szoveget le lehet cserelni vagy megsemmisiteni?:-)) Vagy ez csak firmware cserevel lehet megoldani?

Udv,

Zoloka

ZöPö Creative Commons License 2003.06.22 0 0 290
Azt hiszem, maradok a DLR-3P-nél. :-(
Előzmény: TRf (289)
TRf Creative Commons License 2003.06.21 0 0 289
Nem mondhatnám, hogy túl jól sikerült. :-(

"Szuperszimpatikus" fiatalember könyököl a pulton a Mammut II-ben, egyik keze az egéren, az egér a Winamp playlistben kutat, dől valami zene. A másik nézi. Besétálok, előadom a problémámat, megfagy a levegő. Netán valami baj volna az én 6310i-mmel, hogy a ily komoly lépésre szánom magam az úrnak 2003. évének június hónapjában, az 21. napon, dél után 20 perccel?

Nos, igen, nem megy a Bluetooth. Mi nem megy? Hát nem megy. Nem jön össze a telefon, az izé, a Bluetooth adapter és a (zamúgy remek, márványba önteni való) Nokia Suite (vagy mifene). Ez a nagy helyzet. Hogy nem jön össze? Szerintem ti azt sokkal jobban tudjátok...

(hagyjuk már egymást békén, én az ügyfél vagyok, te az ügyfélszolgálat, nekem van telefonom, neked van firmware-ed, nekem van garanciám, neked lesz dolgod mindjárt, köszönöm nem táncolok, muszáj a tiszteletkör?)

...most 5.24-es firware van benne, bele kéne tenni az újat, azzal valószínűleg működni fog. De mivel nem megy? Számítógépes adapterrel? Ja, konkrétan? Konkrétan egy Billionton adapterrel. Azzal nem is biztos, hogy fog! (10 pont. Van Smart kártyája?)

(Reggel, amikor felkeltem, és átfutott rajtam ez az egész förmverfrissítéses hercehurca, gondoltam is magamban, miért is nem hajítok ki rögtön az ablakon egy rakás pénzt egy !eredeti! NOKIA Bluetooth adapterre? Esetleg vehetnék mellé rögtön 12 ezer forintért egy USB kábelt, és ezzel megszabadítanám magam minden további kíntól. De ha már trendi telefonom van, vennék 30+nagyon sokezer forintért egy !eredeti! Nokia Bluetooth headsetet. Csak úgy. Mazochizmusból. Há nem, nem? Még jó, hogy udvariasan megkérdeztem, mennyibe kerül, bár az később volt.)

Azért én megpróbálnám.

Akkor rajta! Telefon átad, Mobil A.S.K. munkalap előkerül a pult alól, kezem ökölbe szorul. (Volt velük egy csúnya fordulóm. Ők nyertek. Duplán. Ma is iszom a levét.) Telefon szétszed, Vodafone kártya ki. Garanciális? Persze, el is hoztam a garancialevelet. Mutatom. Vodafone-os? Tessék? A telefon. Vodafone-os? (Ilyenkor nem tudja, mit mondjon az ember. Ott a pulton a vodefone-os kártya és a Vodafone fejléces garancialevél.) Ööö, igen, vodafone-os. Rendben, itt írjam alá, ez az én példányom, jöjjek vissza félóra múlva. Már látom is, hogy a műhelyben tolnak rá valami dolgot. Nem bírom a vért, hagyjuk a műtétet, addig elmegyek fagyizni.

(August, a patinás Fény utcai cukrászda. Velem együtt kéttucat gyerek ront be, napszemüveges felnőtt vezetőjük kellő határozottsággal már nyomja is a pultnál, hogy mindenki három gombócot eszik, egybe fizeti. És néz rám a napszemüveg mögül. Azt gondolod, megszívtam, mi? Eh. Közben szőke kisfiú harmadjára mondja hangtalanul, hogy szamóca. A fagyis néni meg süket, vagy csak a többi kölyök üvöltése nyomja el. A fagyi viszont olvadt, folyós, csöpögős. Ez volna a híres August minőség? Pedig van rizs, a kedvenc fagyim. Na, ugorjunk. A Fény utcai piac hátában árulnak jó kis csoki-vanilia automatásat. 150 forintért nagyobb a kisadag, mint két gombóc patinás! Hm, legjobb!)

Aztán vissza a Mammutba. Bénázás indul. Igen, sikerült. Veszem elő a Nokiás dobozt, SIM-kártya sehol. Neba! Kiveszem a papírokat, garancialevelet, munkalapot, CD-t, tápot, kártya sehol. Pedig beleraktam. Megnézem a zsebeimet, pedig ott nem lehet, be-rak-tam a dobozba. Láttam. Nem vagok hülye. Pedig pont úgy viselkedem. A nokiás emberek lesújtóan néznek. Nyilván pont ez hiányzott a szombat kora délutánjukba, egy csendes őrült, aki firmware-t akar frissíteni, és 30 perc alatt elhagyja a SIM-kártyáját.

Aztán eszembe jut. Az a rohadt tojástartópapír-anyagú bigyó a dobozban, tutti becsúszott alá. Bingó. Az ember a papírt zörgeti, nem szól, de rájövök, az én példányom kell neki, tessék. Telefon összerak, bekapcsol, PIN-kód, *#0000#, s lám, 5.50-es, hát ezt is megéltük. Gyorsan összepakolok, a garancialevelet utánam nyújtja, itt hagytam volna. Azt is elrakom. (Na, gyerünk, húzzunk már!) Öhm, mennyibe is kerül a BlueTooth headset? (Ezt most mi a francért kérdeztem meg?) Tudom kétféle van... Egyféle van. Aha, a régit kivonták? (Néha tényleg megőrülök magamtól.) Aha. És az új? Harmincsokezer. Kösz, sziasztok, viszlát (bájbáj, affiderzén, dászvidányijá, már itt sem vagyok).

A mozgólépcső tetején, a látványszökőkutat bámulva jövök rá, hogy semmilyen papírt nem kaptam az egészről. Nem megyek vissza. Elég volt mára ennyi a "hülye ügyfél" szerepből. A következő mozgólépcsőn arra gondolok, hogy tutkóra történik majd valami a telefonnal, amikor majd számonkérik rajtam, hogy... és én hiába mondom majd, hogy na de hát az úgy volt, hogy a Mammutban... és addigra még a boltot is elköltöztetik onnan, hogy letagadhassák, hogy valaha, bárki a Mamutban, ugyan kérem, ott firmware-t? Orvos látta már? Nem baj.

Beérek a melóhelyemre, izgatottan kipakolok, Bluetooth bekapcsol, na lássuk. Nem megy. Az adapter nem lát új BT profilt/service-t a telefonban. Még egy ideig próbálgatom. Semmi. Jó, akkor kitörlöm belőled a 6310-est, nem ismered, nem a te párod, majd párosítalak mindjárt titeket újra, csak előbb restart. Soha többé nem látja meg. A villogó hibajelzés összefolyik a szemem előtt a McAfee Security Center felhívásával, Bugbear, Bugbear, töltsön le védelmet még ma (vajon a Virusscan mi a francnak van akkor a gépemen?), s közben újra és újra fülembe cseng a kulcsmondat: Azzal nem is biztos, hogy fog!.

Hirtelen jön a megvilágosodás. Rendben van, csessze meg mindenki, akkor uninstall! Mindent! Most! Bit se maradjon belőle! Eddig is megvoltam Bluetooth és Outlook szinkronizálás nélkül, ezután is megleszek. :-(

Előzmény: TRf (288)
TRf Creative Commons License 2003.06.20 0 0 288
Sziasztok! Először is szeretnék köszönetet mondani az itt összehordott információkért. Miután három órát szívtam egy Billionton BT adapterrel és a 4.88-as Suite-tal, azt gondoltam, ha valahol tudják, mi a megoldás, az az Index. Rákerestem, megtaláltam a fórumot, holnap megyek firmware-t rottyantani. :-P

Viszont, jó régen, talán még tavaly greg kérdezte, hogy igaz-e, hogy Vodafone-os nemtom milyen előfizetéssel kártyafüggetlen telcsit adnak. Az enyémet asszem februárban vettük, céges (flottás), került 30+valahány ezer forintba, és kártyafüggetlen. Sőt, még arra is rá tudtam venni őket, igaz, hosszú telefonálgatások és emelt hangnem használata után, hogy ha nem tudnak csak arany előlaposat adni, és én cyberesilvert szeretnék, akkor gondoskodjanak ingyenes cseréről. Gondoskodtak. Sajnos arra is a fórumot olvasva kellett rájöjjek, hogy a szuper cybersilver előlapom bal oldala szintén púpos.

Amúgy ez a Billionton adapter (ár 13640 Ft, bruttó; BaSys Kft.), azt állítja magáról, hogy "Class 1"-es és ezért 100 métert visz. Én eddig azt sem tudtam, hogy van olyan, hogy Class, és abban a hitben élek, hogy a BT kapcsolat az 10 méter és slussz. Nahát.

Végül még egy kérdés: esetleg van-e valakinek tapasztalata Microsoft BlueTooth Desktop ügyben. Egy nagyon pofás, sötétkék billentyűzet-egér kombó, amiről állítják, hogy 7 BT egység kezelésére alkalmas, ám halovány dunsztom nincs, hogyan lehetne észrevetetni vele a telefonomat és vice-versa.

Később esetleg beszámolok a fejleményekről.

Moha bá Creative Commons License 2003.06.12 0 0 287
Pueblo:

BT tapasztalatok alatt mit értesz? Nekem 3rd party BT antennával nem akar menni a PC Suite kapcsolat, de pl. az iPAQ GPRS ellátása a 6310i-ről tökéletesen megy. A Nokia BT headset életem egyik legnagyobb pénzkidobása volt, mert nagyon hamar lemerül, és rettenetesen sokszor elveszítik egymást a telefonnal (naponta 10-100 alkalommal), ami beszélgetés közben nem túl vidám dolog. Ráadáaul néha úgy elveszítik egymást, hogy a telefont újra kell indítani, pedig normálisan soha nem kapcsolom ki a készüléket. És olyan is volt, hogy a 6310i azt hitte, hogy látja a BT headset-et (hiába kapcsoltam ki-be), közben nem látta, és mind a kettő süket volt. Ugyancsak újra kellett indítanom a telefont, de addig is a túloldali emberke hallózott szegény, mint a hülye.

Szóval szerintem a Nokia vs. BlueTooth játszma nem barátságos mérkőzés, és még nagyon nincs lefújva. :-((

"Mennyi ideig megy el töltés nélkül a Nokia?" - ez a kérdés nekem olyan, mint a "hány lóerős a BMW?". Mire gondoltál? A telefonra? Melyikre? Ki- vagy bekapcsolt BT mellett? Vagy a headset-re? Melyikre? Milyen körülmények között?

Előzmény: Pueblo (286)
Pueblo Creative Commons License 2003.06.12 0 0 286
A Bluetooth-val kapcsolatos tapasztalatok (Nokia, sony stb. ) most végül is kedvezőek, vagy felesleges pénzkidobás?

Mennyi ideig megy el töltés nélkül a Nokia?

Solt Creative Commons License 2003.06.11 0 0 285
Előzmény: Pueblo (284)
Pueblo Creative Commons License 2003.06.11 0 0 284
Cellatársak!

Tud valaki olyan helyet, ahol bruttó 75 alatt lehet hálózatfüggetlen 6310i-t venni? Ennyiért a MM árulja. Nem lehet, hogy valahol még olcsóbb?

Commander Pepe Creative Commons License 2003.06.11 0 0 283
Üdv!

Van egy 6310i-m. Az akksija már elég szutyok. 3-4 napnál többet már nem bír. Ki szeretném cserélni, de kicsit mellbevágott az új akksi ára. Westelnél kb. 11 rongy. Szintén ugyanott hirdettek "nem eredeti" akkut, sokkal kevesebbért. Megbízható ez? Ha a Westelnél árulják, csak nem robban :).
Más. Előlapot hol lehet jutányos áron szerezni? Nem kell semmi extra, csak új legyen.

Előre is köszi!

Moha bá Creative Commons License 2003.06.09 0 0 282
Bocs, iPAQ-en nem mindig veszek észre minden részletet. Majd megsasolom azt a vindózos dolgot.

Levelet megkaptam, jól megválaszoltam. Mindkét dolgot kösz!

Előzmény: Solt (281)
Solt Creative Commons License 2003.06.08 0 0 281
"Kösz, de linux-ot nem használok."

> > A forrása mellett elérhető a Windows bináris is (igaz, az nem mindig a legfrissebb).

Azaz te magad is lefordíthatod a windowsoson a forrást, de van kész windows-progi is.

POI: mail ment.

Előzmény: Moha bá (280)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.08 0 0 280
Kösz, de linux-ot nem használok.

Van kedved befejezni a POI site-ot? Már van egy halom POI projekt, amihez jó lenne! Engem pár napja sem engedett be a site. :-(

Előzmény: Solt (279)
Solt Creative Commons License 2003.06.07 0 0 279
Én Linux alatt a Gammut használom. Hibátlan.
Nyílt forráskódú, ingyenes szoftver. A forrása mellett elérhető a Windows bináris is (igaz, az nem mindig a legfrissebb).
http://www.mwiacek.com/english/gsm/gammu/gammu.html
Előzmény: Moha bá (278)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.07 0 0 278
Cool, Man! Az Oxygen-ben nem csalódtam. Jó, mint mindig. A baj csak az, hogy azt hittem, megúszom ingyen a Nokia programmal. Ismét bebizonyosodott, hogy olcsó húsnak híg a leve. Mindegy, ez legalább működik. Megéri az árát!
Előzmény: gusty (277)
gusty Creative Commons License 2003.06.07 0 0 277
Már késő! :)

Volt nekem is döglött link, de volt ami lejött.

Előzmény: Moha bá (276)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.07 0 0 276
Jó. Újra megpróbáltam, és ezek szerint még csak részben van szétbarmolva az oldal. A 2 MB-os dolog, amire gondolsz, még ott volt. Most töltöm. Nem kell elküldened. Próbáltam a 2 bétát is, az már nem jött le, hanem helyette egy cseh oldalt kaptam. Kösz a link-et!
Előzmény: gusty (275)
gusty Creative Commons License 2003.06.07 0 0 275
Érdekes dolgokat írsz, ugyanis itt van elöttem az oldal, ráadásul az én linkemre jön be, s remekbeszabott dolgokat töltöttem le. No nem baj, teszteljük a mailboxodat. :)
Előzmény: Moha bá (274)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.07 0 0 274
Sajnos, az ajánlott oldal "This page is closed" felirattal a döglött oldalak netovábbja. Ha nem lenne ez elég figyelmeztetés, akkor a menüsorban a Download át van húzva, és bármire kattintok, letöltés helyett az illető cseh site induló lapjára dob. Nos, ezeket kinyírták, azt hiszem. Amikor rámegyek, még egy 8 soros cseh figyelmeztetés is bejön, de ebből egy szót sem értettem.

A mailbox-om viszont sok mindent elbír, amúgy is szerettem volna már kipróbálni a kapacitását. :-))

Előzmény: gusty (273)
gusty Creative Commons License 2003.06.07 0 0 273
Innen letölthető néhány hasznos kis progi. :)
gusty Creative Commons License 2003.06.07 0 0 272
Megterheljem 2M-val a mailboxod? :)
Előzmény: Moha bá (271)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.07 0 0 271
Mert abból olyanom van, ami csak a 7110-et eszi. A 6310i-re beintett.
Előzmény: gusty (270)
gusty Creative Commons License 2003.06.07 0 0 270
És akkor miért nem használod az Oxygent?
Előzmény: Moha bá (268)
Pueblo Creative Commons License 2003.06.07 0 0 269
Nem tudjátok, hol lehet mostanság 6310i-t a legkedvezőbb áron venni? Zsírújra gondolok és számla is kell róla.
Moha bá Creative Commons License 2003.06.07 0 0 268
Közben megnéztem. Beállítási lehetőség nincs, és visszanézve az eddigi lementéseimet, szinte kockadobás szerűen hol innen, hol onnan mentett pár dolgot. Viszont soha nem annyit, mint amennyi a telefonban volt. Most kb. 160 SMS van benne, és volt képe lementeni ebből tizet (az OUTBOX 30%-át). Az előző körben, pár hete mentett ARCHIVE-okat is, de összesen vagy 15 SMS-t, pedig már akkor is volt benne vagy 120. Nem tudom, hogy miként írták ezt a programot, de visszasírom az Oxygen-t!!! Az mindent lementett, és még olvasni is tudtam utána.
Előzmény: gusty (267)
gusty Creative Commons License 2003.06.05 0 0 267
Semmi különös, mivel nem is nagyon használom.
Előzmény: Moha bá (266)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.05 0 0 266
Ez konkrét disznóság!!! Nekem csak az Outbox-ot vitte át, amit aztán végképp nem értek. Lelke van, az biztos. Voltak valami speciális beállításaid vagy csak én vagyok a peches?

Köszönöm a választ! Így most már biztos, hogy csak engem szivat, és nem "feature". Nekiesek, szétszedem otthon.

Előzmény: gusty (265)
gusty Creative Commons License 2003.06.04 0 0 265
Hát én jobbára csak delete-t nyomok az sms-re, de a kedvedért megnéztem a dolgot. :)

A Content Copier nekem simán átvitta az archive-t. (Üzenetek.ncc)
1022 PIT_MESSAGE_ARCHIVE

Előzmény: Moha bá (264)
Moha bá Creative Commons License 2003.06.04 0 0 264
Hűha!!! Annyira csúnyát kérdeztem, hogy egy hete teljesen elállt a szavatok is?! :-((
Előzmény: Moha bá (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!